Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 08:06   #2341
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Na ropiejace oczko tez polecam tego swietlika - krople do oczu o nazwie Zuma.
Stosowałam ze 2-3 tyg, po przemyciu oka sola fizjologiczna jedna kropelke rano i wieczorem.
od dwóch tygodni oczko juz nie ropieje
Ja mam krople o innej nazwie, ale też ze swietlikiem
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Noc minela dzisiaj jakoś szybko...

My kąpiemy w sypialni i jeszcze dluuugo tak będzie bo łazienka na drugim końcu domu i nie mam w niej pralki żeby małą po kapieli położyć a nie uśmiecha mi się z rozgrzanym i mokrym bobasem biegać po domu...

Dzisiaj jedziemy pobrac krew... Mam nadzieję, że ja sie nie rozpłaczę...
Kciuki pobranie krwi jest dla dobra Marcelinki. Musisz być dzielna
Cytat:
My kąpiemy w łazience.
Głównie z tego względu ze zazwyczaj jestem wtedy sama i nie muszę nigdzie taszczyć ciezkiej wanienki, szczegolnie swiezo po cc bylo to dla mnie wazne. no i w lazience mamy najcieplej

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Powodzenia !

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

My dziś jedziemy na usg brzuszka , przed zabiegiem usunięcia tego "ogonka".kolejne stresy dla dziecka i dla mnie
Po cc prosto miałam problem z wanienka raz wylalam z niej w kuchni wodę ;P

Kciuki za usg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:23   #2342
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Byliśmy b dziś u pediatry, acz nic konkretnego to się nie dowiedziałam 😤mamy przepisany krem do pupy na tą ranę i krem z witaminami do buzi. .. ogólnie to może być wszystko. Nie wiedzieć czemu mogą lekarka lubi tylko kremy robione a nic gotowego.
Dlatego spytam tutaj - Czy ktokolwiek z tu obecnych stosował Latopic do picia? Krem mamy i działa, teraz mam Latopic w saszetkach. Będę mu to dawać tylko nie wiem czy można wtedy też inne probiotyki? Pism bo nie chce przedobrzyć

O rany to się u Ciebie porobiło. Dobrze że już jest ok. Dobrze że sie odezwałaś😙

Super wieści.

Ja ☠☠☠☠☠☠☠e co za idiotyzm. Przecież od razu, bez sądu wiadomo, że nie może Cię zwolnić, więc czemu te patafiany nie dadzą Ci twoich pieniędzy? ? Napisze to co myślę, bez cenzury - P O J E B A N E

Ja nie mam i to jest ostatnia rzecz o której marzę😝. No chyba że ktoś by mi zaproponował rozstępy w zamian za idealną figurę, wtedy bym się zastanowiła😉

Też się zastanawiam gdzie dziewczyny się pogubiły

Oby to był jednorazowy wybryk Hani😙
A jaką mate macie? My teraz mamy pożyczoną z Tiny Love, ale po chrzcinach planujemy kupić własną, więc zbieram opinie😉
Teraz dużo dziewczyn po prostu znikło. Kiara też odezwała się raz po wyjściu ze szpitala o ile mnie pamięć nie myli 😦

Aniu doskonale Cie rozumiem, przez większość życia waga zawsze pokazywała więcej niż bym chciala. Rok przed ślubem wzięłam się za siebie i na ślubie ważyłam 11 kg mniej ( co przy wzroście 160cm był dość dużą zmianą ) i chyba najmniej od czasów liceum, w końcu czułam się ok z moją wagą. Najgorzej jest właśnie znaleźć ta motywację, tak by człowiek wytrwał dłużej niż tydzień 😑
Aniu i nie ma co teraz siebie obwiniać i sobie wyrzucać, bo to bez sensu. 😙

Dziękuję Ci za info. Czemu mój lekarz mi tego nie zasugerował to nie wiem. A coś o tym latopic do picia słyszałaś? ?

Ja bym obstswiala skok, ale po tym co się ostatnio na wątku dzieje to sama nie wiem.

Pochwal się później zdjęciami

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Oby to była ostatnia taka noc😙

My też kąpiemy w sypialni acz zawsze robimy to razem. Teraz myślę czy by nie przenieść się do łazienki, gdzie będę mogła wykąpać go sama. Tylko ze my mała łazienkę mamy i na razie twego nie widzę😕

Kurcze my chcemy przesunąć godzinę kąpieli na ok. 19 i wtedy przynajmniej raz w tygodniu musiałabym radzić sobie sama, ale nie mam pojęcia jak to zrobić bez tż. Tak że Madziu podziwiam jeśli robisz to sama.

My przy Zosi. Też właśnie przy uczuleniu, bardzo nam pomógł. To jest probiotyk, więc innego już nie podawaj.
Mielismy całą serie Latopic i chwałę ją sobie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A co do fenistilu to bez konsultacji z lekarzen nie podawalabym takiemu dziecku. To lek antyhistaminowy pierwszej generacji, ma sporo skutkow ubocznych. Moja starsza miała go brac jak miała 5mc. Była po tym nie do wytrzymania. Zmierzla jak nie wiem. Wiadomo że jak dziecko się drapie czy ma konkretne rany to lepiej podać, jasne. Aket na zwykłą wysypke moin zdaniem nie

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Chudziaszej spróbuj ty napić się wapna. Jest też wapno dla dzieci, sanosvit, starszej dawałam. Ale lepiej skonsultuj z lekarzen. Jesten przeciwna dawania czegokolwiek takim maluszkom bez konsultacji z,lekarzem

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:30   #2343
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry u nas noc dobrze. Majunia ladnie spała. Dwie pobutki po 10 min na cyca i dalej sen.
O 8 sie obudzila a już teraz usupia przy cycusiu

Mnóstwo ludzi mówi ze Koty robią krzywdę małym dzieciom... mówią to ludzie którzy tych zwierząt nie mają! Sa to wyjątkowe,bardzo inteligentne stworzenia która sa świetnymi nianiami

Tutus przytulil się i mruczal az Maja usnela

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:46   #2344
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Tak was czytam i serce krwawi od tych dziecięcych problemów, u nas narazie odpukać nic się nie dzieje poza zapchanym noskiem co rano.

W temacie ćwiczeń od jakiegoś czasu też myślę żeby wrócić do Ewki najlepiej było by rano ale nie chce mi się wstawać. Myślę też o bieganiu. W końcu trzeba będzie to myślenie w czynu zamienić. Z waga już stoję jak przed ciążą ale nad kondycja trzeba popracować.
Ja wole biegi od wszelakich innych cwiczen (daja w doope mojemu kregoslupowi) wyjdę na pół godziny i jestem pocwiczona na maksa. A po jakiś podskokach w domu potrzebuje godziny aby czuc to co po bieganiu.Wiec oszczednosc czasu niezła.
Ja po ciazy odrazu wygladalam tak, ze na plaze w bikini odrazu moglam iść. Teraz mi brzuszek przybral, bo jem zadko a dużo.
Moze wieczorkiem zaczne biegać? Ale nie wiem jak to pogodze, maz nie przyjezdza wczesnie, pozniej kapiemy Malą i ona do spania. Wtedy biegac? Ehh nie wiem czy tak pociągne, bo pobudki w nocy mamy co 2,3 godz.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Ania zdjęcie boskie!!
Stary 2016-08-17, 08:57   #2345
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Noc minela dzisiaj jakoś szybko...

My kąpiemy w sypialni i jeszcze dluuugo tak będzie bo łazienka na drugim końcu domu i nie mam w niej pralki żeby małą po kapieli położyć a nie uśmiecha mi się z rozgrzanym i mokrym bobasem biegać po domu...

Dzisiaj jedziemy pobrac krew... Mam nadzieję, że ja sie nie rozpłaczę...

Cytat:
My kąpiemy w łazience.
Głównie z tego względu ze zazwyczaj jestem wtedy sama i nie muszę nigdzie taszczyć ciezkiej wanienki, szczegolnie swiezo po cc bylo to dla mnie wazne. no i w lazience mamy najcieplej

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Powodzenia !

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

My dziś jedziemy na usg brzuszka , przed zabiegiem usunięcia tego "ogonka".kolejne stresy dla dziecka i dla mnie
Dla Was też kciuki!

My też kąpiemy w łazience Wanienka na krzesło, przewijak na pralkę i jest ok. Gorzej, jak Mała urośnie i już na przewijaku nie będzie się mieściła Już teraz jak wierzga, to trzeba uważać

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dlugi weekend był super, mąż w domu wiecej czasu dla siebie. Zwlaszcza, ze w piatek wzial specjalnie wolne abym zajeła się sobą. Wiec zrobilam włosy, paznokcie, maseczki na twarz
W weekend zaliczylismy wesele z Gabi-chusta jest genialna Szkoda tylko, że pobawić się nie dalo, ale za 3 tyg mamy następne, a tam pokoj i zabieramy moją mamę więc może troszke uda się potańczyć.

za wszystkie zabiegi i choroby.

Ania jak ćwiczenia idą? Nadrobilam narazie tylko pare stron.
Długo na tym weselu zabawiliście? Ja bym się bała, że to za głośna impreza dla takiego dzieciątka... Sami ostatnio uciekaliśmy z poprawin z powodu głośności właśnie

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Aniu, ale cudne zdjęcie!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:57   #2346
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas noc dobrze. Majunia ladnie spała. Dwie pobutki po 10 min na cyca i dalej sen.

Mnóstwo ludzi mówi ze Koty robią krzywdę małym dzieciom... mówią to ludzie którzy tych zwierząt nie mają! Sa to wyjątkowe,bardzo inteligentne stworzenia która sa świetnymi nianiami

Urocze kochaną masz kicie. Chociaż ja z tych co za kotami nie przepadają, u nas w domu same "fałszywe".

Wychodzimy co dwa tygodnie musimy robic badanie kontrolne moczu, raz w miesiacu wizyta w poradni nefrologicznej

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 09:00   #2347
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Dla Was też kciuki!

My też kąpiemy w łazience Wanienka na krzesło, przewijak na pralkę i jest ok. Gorzej, jak Mała urośnie i już na przewijaku nie będzie się mieściła Już teraz jak wierzga, to trzeba uważać

Długo na tym weselu zabawiliście? Ja bym się bała, że to za głośna impreza dla takiego dzieciątka... Sami ostatnio uciekaliśmy z poprawin z powodu głośności właśnie
Do 20stej. Ale sala do tanczenia była osobno, a nasz stolik najdalej jak to możliwe Pani mloda pomyślała. Na poczatku sie jej nie podbalo, bo w foteliku nie lubi siedziec, wozek ostatnio bee.Także nie pojedliśmy za bardzo Na odgrywki wyszlismy, i na polu sobie chodziliśmy, bo orkiestra byla w tym pomieszczeniu co stoliki, a poźniej Gabrysie do chusty i posiedzielismy jeszcze 3 godziny. Bez problemu mogliśmy dłużej, ale żal że potańczyć się nie da, no i aby nie tak pozno klaść Małą spać.
Na nastepne wesele mamy pokój, ale mimo wszystko chcialabym sluchawki ochronne, aby sie moc nia pochwalic ale powyzej 100zl dac na jeden raz to troche za dużo :/

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-17 o 09:02
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 09:11   #2348
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu wyrwała.Ósemka do niczego nie potrzebna, szkoda Twojego czasu na leczenie jej. No ale to moje zdanie.
Też skłaniam się do wyrwania, ale ten stres.... z drugiej strony powtarzam sobie, że rodziłam dwa razy, więc nic nie jest mi straszne

Cytat:

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64236771]My w Zabrzu w klinice dziecięcej, oddział nefrologii. U nas prócz płaczu nic nie wskazywało na chorobę. Gorączki brak, wymiotow brak, biegunki też. Tylko beznadziejne wyniki moczu, powtarzane kilkakrotnie. Trafilismy w samą porę. Gdyby choroba się rozwinęła Hania już skrecala by siee z bólu Wczoraj na usg mi babka powiedziała, że w karcie ma wpisane srodmiazszowe zapalenie nerek... nawet nie wiedziałam, bo kartoteki nie widziałam jak tu jesteśmy.

No ale leukocyty wreszcie zniknęły, bialko też więc mam nadzieję, że dzisiaj będziemy w domu [/QUOTE]

Też myślałam o Zabrzu, ale my bez auta i dojazd problematyczny, więc ostatecznie padło na górnośląskie centrum zdrowia dziecka w Katowicach.

Zdrówka dziewczyny dużo i żeby was wypisali do domciu, bycie w szpitalu jest przygnębiające...

---

Dzanet, doczytałam o wypisie, super

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-08-17 o 09:12
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 09:41   #2349
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Też skłaniam się do wyrwania, ale ten stres.... z drugiej strony powtarzam sobie, że rodziłam dwa razy, więc nic nie jest mi straszne

Też myślałam o Zabrzu, ale my bez auta i dojazd problematyczny, więc ostatecznie padło na górnośląskie centrum zdrowia dziecka w Katowicach.

Zdrówka dziewczyny dużo i żeby was wypisali do domciu, bycie w szpitalu jest przygnębiające...

---

Ja myślałam że Ty z okolic Wrocławia To centrum to jest to na Ligocie? Podobno tam jesr bardzo dobre. My do Zabrza mamy bliżej

Stary 2016-08-17, 09:42   #2350
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dzanet wspaniale ze wychodzisz
Honcia kciuki za usg
Fiazo wdpolczuje nocy
Ania slodkie zdjecie. Super masz nianie

Ja kapie w lazience poniewaz szybciej nagrzeje ja niz pokoj, a w tym kraju roznie jest z pogoda. Wanienka stoi na podlodze a jako przewijak sluzy mi dywanik lazienkowy, na to mata do przewijania. Wszystkie potrzbne rzeczy trzeba poznosic do lazienki i na kleczkach do dziela, ale nie jest zle. Nie mam tu w lazience ani pralki, ani wanny, ani miejsca na stoijak, dlatego na kleczkach wszystko.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:34   #2351
ania230
Zakorzenienie

Dzanet super ze wychodzicie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 10:45   #2352
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
My kąpiemy w łazience.

Powodzenia !

Będzie dobrze
Oby poszlo szybko i sprawnie
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64236771]My w Zabrzu w klinice dziecięcej, oddział nefrologii. U nas prócz płaczu nic nie wskazywało na chorobę. Gorączki brak, wymiotow brak, biegunki też. Tylko beznadziejne wyniki moczu, powtarzane kilkakrotnie. Trafilismy w samą porę. Gdyby choroba się rozwinęła Hania już skrecala by siee z bólu Wczoraj na usg mi babka powiedziała, że w karcie ma wpisane srodmiazszowe zapalenie nerek... nawet nie wiedziałam, bo kartoteki nie widziałam jak tu jesteśmy.

No ale leukocyty wreszcie zniknęły, bialko też więc mam nadzieję, że dzisiaj będziemy w domu

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Powodzenia! Oby maluch się nawet nie zorientowal

Również kciuki będzie dobrze!!![/QUOTE]
Doczytalam, ze wychodzicie. Superaśnie

Dziękujemy za kciuki nie plakalam, Mała tylko zakwiliła i nawet sie nie skapowala co się dzieje . płakala dopiero po wszystkim jak jej przyciskalam gazę i nie mogla się ruszyć. Pobieraliśmy na oddziale dziecięcym więc panie raz dwa z główki w minutkę się uwineły
Czekamy na wyniki

Aniu kotek prawie tak slodki jak Majeczka

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 10:56   #2353
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64242226]Urocze kochaną masz kicie. Chociaż ja z tych co za kotami nie przepadają, u nas w domu same "fałszywe".

Wychodzimy co dwa tygodnie musimy robic badanie kontrolne moczu, raz w miesiacu wizyta w poradni nefrologicznej

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Super, że wychodzicie! Nie ma jak w domu To znaczy, że Hanulka ma coś z nerkami?

Cytat:
Do 20stej. Ale sala do tanczenia była osobno, a nasz stolik najdalej jak to możliwe Pani mloda pomyślała. Na poczatku sie jej nie podbalo, bo w foteliku nie lubi siedziec, wozek ostatnio bee.Także nie pojedliśmy za bardzo Na odgrywki wyszlismy, i na polu sobie chodziliśmy, bo orkiestra byla w tym pomieszczeniu co stoliki, a poźniej Gabrysie do chusty i posiedzielismy jeszcze 3 godziny. Bez problemu mogliśmy dłużej, ale żal że potańczyć się nie da, no i aby nie tak pozno klaść Małą spać.
Na nastepne wesele mamy pokój, ale mimo wszystko chcialabym sluchawki ochronne, aby sie moc nia pochwalic ale powyzej 100zl dac na jeden raz to troche za dużo :/
A, jak sala osobna to pół biedy Ale jednak wesele z takim dzieciątkiem to nie wesele niestety

Co do nieobecności dziewczyn z wątku, to myślę, że niestety większość wykruszyła się już na zawsze... Widziałam, że na Odchowalni dziewczyny z października, listopada i grudnia połączyły siły i mają wspólny wątek "Mamy ostatniego kwartału 2015 r.", bo z każdego miesiąca osobno została ich garsteczka

Nie chciało mi się iść dziś na spacer Ale któryś z sąsiadów zaczął wiercić i Marysia nie mogła usnąć, więc się szybko ogarnęłam, żeby pospała jednak na spacerze... A ten dziad przestał wiercić, wchodzę do pokoju - dziecko śpi To może jakiś znak, że mam się dziś z domu nie ruszać

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-08-17 o 10:59
Stary 2016-08-17, 11:34   #2354
ania230
Zakorzenienie

My po 40 min dzemce na balkonie. Później wychodzimy na spacer z kolezanka.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-17, 11:42   #2355
motylek1984
Zadomowienie

Dżanet, super że wychodzicie, wiadomo że w domu najlepiej :-D
Honcia,brawa za dzielną córeczkę :-D
Aniu foto cudne :-D
Nas na szczęście choroba zaczęła opuszczać, na rtg nic nie wyszło :-D
Dalej mamy brać antybiotyk, flegaminkę, inhalacje z nebbud i nebu dose, i oklepywanie. Bylam prywatnie u lekarza, jest ordynatorem na pediatri w szpitalu, więc mam nadzieję, że zna się na rzeczy.
Jeszcze się pochwalę, tyle mam zapasów, i jeszcze 300 ml zamroziłam przed chwilą :-D. Mleczarnia działa :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1471430498930.jpg (48,0 KB, 12 załadowań)
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 11:48   #2356
motylek1984
Zadomowienie

A to moje skarbki :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1471430794118.jpg (42,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471430803976.jpg (44,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471430815333.jpg (63,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471430827065.jpg (44,2 KB, 12 załadowań)
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 12:29   #2357
ania230
Zakorzenienie

Motylku wejde na kompa to bede podziwiac Twoje Skarby

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Majunia śpi. Ja odkurzylam i przetarlam podłogi. Teraz polozylam się kolo Niej

Przed snem bawiliśmy się kartami i spiewalam piosenki Zaczynaja karty ja bardziej interesować.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-17, 12:31   #2358
australia87
Zakorzenienie

Motylku wow, doprawdy mleczarnia! Brawo
Śliczne maluchy
Stary 2016-08-17, 12:32   #2359
ania230
Zakorzenienie

Motylku Ty to kobieto możesz mleko innym Mamom sprzedawac

Wiecie ze gdzieś za granicą robia lody z mleka matki karmiącej i normalnie na gałki sprzedają. Tylko takie lody sa droższe od tych zwykłych.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Australia i wyszlas na spacer?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

U mnie się pochmurzylo:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 12:35   #2360
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie ze gdzieś za granicą robia lody z mleka matki karmiącej i normalnie na gałki sprzedają. Tylko takie lody sa droższe od tych zwykłych.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

U nas leje caly dzień. Myślałam, że dzisiaj w koncu wyjdziemy na spacer bo nie bylysmy od tygodnia a tu kicha...

Stary 2016-08-17, 12:36   #2361
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
A, jak sala osobna to pół biedy Ale jednak wesele z takim dzieciątkiem to nie wesele niestety
Niestety,a tak się chciało potańczyć
Moze na nastepnym się udaChoc Gabi je co 2 godz liczone od poczatku karmienia.
I znalazlam tansze sluchawki

Cytat:

Kulturysci bardzo cenią mleko matek

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-17 o 12:38
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 12:41   #2362
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze

Dziękujemy za kciuki nie plakalam, Mała tylko zakwiliła i nawet sie nie skapowala co się dzieje . płakala dopiero po wszystkim jak jej przyciskalam gazę i nie mogla się ruszyć. Pobieraliśmy na oddziale dziecięcym więc panie raz dwa z główki w minutkę się uwineły
Czekamy na wyniki

Super teraz tylko oby szybko się zagoilo i nie bolało.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
U nas leje caly dzień. Myślałam, że dzisiaj w koncu wyjdziemy na spacer bo nie bylysmy od tygodnia a tu kicha...
Pogoda nie ciekawa:/ ale jak to się mówi po burzy wychodzi słońce

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Dziewczyny co mogę kupić chrzesnicy na roczek?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-17, 12:58   #2363
Honcia
Zakorzenienie

Mąż odebrał wyniki. Wszystko w normie lekarka sugerowala, że Mala ma żółtaczkę ale widocznie taką ma cerę ciemną bo bilirubina 4,8

Aniu nie mam pojęcia zawsze nam problem z prezentami... Na szczęscie moi siostrzency juz blizej 18lat więc wolą kaskę

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-08-17 o 12:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 13:55   #2364
soffinka
Zadomowienie

Tula z wkładka ? Od czasu do czasu mozna czy za wczesnie?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:15   #2365
masuriangirl
Raczkowanie

Witam po dluuugiej przerwie. Udało mi się Was nadrobić
Współczuję mamom i dzieciaczkom, które byly i są w szpitalach. Wiem jakie to okropne.
My tez stosujemy probiotyk Latopic i dobrze się sprawuje. Lepiej niz Lacidofil.
Niestety Olus zjada coraz wiecej mm, moje mleko mu nue służy - robi po nim zielone i sluzowate kupy i ulewa a raczej chlusta. Po mm nie ma takich problemow. Na razie w dzien zjada mm, w nocy praktykujemy kp. Wydaje mi się, że może ma jakąś alergie i stad te problemy. Ale po całkowitym odstawieniu przeze mnie nabialu nic sie nie zmienilo. A nue mam tyle samozaparcia zeby na własną reke szukać innej przyczyny - tzn innego źródła alergi.
Aniu cudnie Tutek opiekuje sie Majunia!

masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:24   #2366
ania230
Zakorzenienie

Ciocie jak u Was zabawa? Bo u Nas super

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Dziękuję dziewczyny Czekałam na ten moment aż się przytuli do Mai

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-17, 14:34   #2367
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Współczuję mamom i dzieciaczkom, które byly i są w szpitalach. Wiem jakie to okropne.
Niestety Olus zjada coraz wiecej mm, moje mleko mu nue służy - robi po nim zielone i sluzowate kupy i ulewa a raczej chlusta. Po mm nie ma takich problemow. Na razie w dzien zjada mm, w nocy praktykujemy kp. Wydaje mi się, że może ma jakąś alergie i stad te problemy. Ale po całkowitym odstawieniu przeze mnie nabialu nic sie nie zmienilo. A nue mam tyle samozaparcia zeby na własną reke szukać innej przyczyny - tzn innego źródła alergi.

Super, ze się odezwałaś
Zapraszamy częściej

Stary 2016-08-17, 14:39   #2368
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co mogę kupić chrzesnicy na roczek?

Ja kupiłam swojej taki domek hmmm wielofunkcyjny Wkładało się do niego klocki, przekręcało kluczyk, było pianinko, okienka do zamykania/otwierania i coś tam jeszcze, już nie pamiętam, bo to parę lat temu było. W każdym razie bardzo długo się tym bawiła, a wcale nie było z jakiejś znanej firmy ani drogie bardzo, na Allegro kupowałam

Cytat:
Mąż odebrał wyniki. Wszystko w normie lekarka sugerowala, że Mala ma żółtaczkę ale widocznie taką ma cerę ciemną bo bilirubina 4,8

Aniu nie mam pojęcia zawsze nam problem z prezentami... Na szczęscie moi siostrzency juz blizej 18lat więc wolą kaskę
Świetnie, że wyniki w porządku

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Tula z wkładka ? Od czasu do czasu mozna czy za wczesnie?
Za wcześnie

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość

Witamy z powrotem Szkoda, że macie takie problemy, oby to się jakoś szybko unormowało!

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-08-17 o 14:40
Stary 2016-08-17, 14:48   #2369
soffinka
Zadomowienie

Ok to jeszcze co macie do czyszczenia noska tylko bez użycia odkurzacza :p musze dzis cos kupic bo gile sie pojawiły :/
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:49   #2370
haneczkab92
Ania

Cytat:
My kąpiemy w łazience.

Będzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Byliśmy b dziś u pediatry, acz nic konkretnego to się nie dowiedziałam 😤mamy przepisany krem do pupy na tą ranę i krem z witaminami do buzi. .. ogólnie to może być wszystko. Nie wiedzieć czemu mogą lekarka lubi tylko kremy robione a nic gotowego.
Dlatego spytam tutaj - Czy ktokolwiek z tu obecnych stosował Latopic do picia? Krem mamy i działa, teraz mam Latopic w saszetkach. Będę mu to dawać tylko nie wiem czy można wtedy też inne probiotyki? Pism bo nie chce przedobrzyć

Aniu doskonale Cie rozumiem, przez większość życia waga zawsze pokazywała więcej niż bym chciala. Rok przed ślubem wzięłam się za siebie i na ślubie ważyłam 11 kg mniej ( co przy wzroście 160cm był dość dużą zmianą ) i chyba najmniej od czasów liceum, w końcu czułam się ok z moją wagą. Najgorzej jest właśnie znaleźć ta motywację, tak by człowiek wytrwał dłużej niż tydzień 😑
Aniu i nie ma co teraz siebie obwiniać i sobie wyrzucać, bo to bez sensu. 😙
My też kąpiemy w sypialni acz zawsze robimy to razem. Teraz myślę czy by nie przenieść się do łazienki, gdzie będę mogła wykąpać go sama. Tylko ze my mała łazienkę mamy i na razie twego nie widzę😕

Kurcze my chcemy przesunąć godzinę kąpieli na ok. 19 i wtedy przynajmniej raz w tygodniu musiałabym radzić sobie sama, ale nie mam pojęcia jak to zrobić bez tż. Tak że Madziu podziwiam jeśli robisz to sama.

Kurcze, szkoda, że niewiele się dowiedziałaś, co masz robić..
Ja bym polecała srebro, ale w to trzeba się wgłębić..naprawdę rewelacyjnie działa na większość chorób, czy zmian itp...

Ja w liceum przez dłuższy okres czasu nic nie jadłam praktycznie- jedno jabłko w szkole, w domu serek wiejski z dodatkiem jakimś- tyle, schudłam dużo- jednak dalej uważałam, ze jestem gruba- cała ta moja "dieta" równała się ze zniszczonym zdrowiem i wielkim efektem jojo niestety.
Z perspektywy czasu wiem, ze to nie było dobre, ale wygląd..
A gdybym sie nie zaniedbała w późniejszych latach- teraz nie musiałabym zrzucać minimum 30kg.
To boli- że wiem, że wyglądałam super,a teraz?? nie czuję się dobrze w swoim ciele, w ogóle, dlatego wiem, że muszę coś zrobić.
Przed weselem też byłam na diecie, idealna dieta, jesz dużo, wszystko jest dobrane, wymienne posiłki- i tak 4kg maksymalnie na miesiąc się zrzuca. Kosztuje 100zł miesięcznie, ale jakoś się nie mogę zmotywować,żeby ką kupić. Bo muszę wtedy już przygotowywać posiłki, jeść regularnie itp..wiadomo jak to jest. Dojrzewam jednak do tej decyzji. A bodziec prędzej czy później przyjdzie- i nawet wiem pewnie kiedy. Jak będzie chrzest małej- gdzie nie bede mogła znaleźć nic na siebie...
Wiem, że potrafię..

Cytat:

Piękne zdjęcie!!!
A co do kotów-bo koty lubią być niestety zdradliwe, ale tylko wtedy, gdy poczują się właśnie zdradzone.ty swojego kotka kochasz, bardzo, więc myślę, ze nie ma powodów do obaw co innego, jakbyś go odrzuciła.
No i koty potrafią być też wredne.-ale oczywiście nie wszystkie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64242226]Urocze kochaną masz kicie. Chociaż ja z tych co za kotami nie przepadają, u nas w domu same "fałszywe".

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Super!
No własnie, ale mała ma w takim razie chore nerki? czy po prostu po tym zapaleniu??

Cytat:
No właśnie miałam pisać, że można takie słuchawki wziąć moze gdzie na olx czy coś znajdziesz tańsze?

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość

A powiem Ci tak, ze leczenie też boli- a nie masz pewności, ze jednak ząb się uratuje- wiem co mówię, z zębami mam wielkiiii problem niestety.
A tak, usuniesz i z głowy:P tym bardziej, ze ósemki lubią boleć i sie psuć niestety.

Cytat:
Będzie dobrze

Czekamy na wyniki

Brawa!
Daj znać jak wyniki!

Cytat:
Super, że wychodzicie! Nie ma jak w domu To znaczy, że Hanulka ma coś z nerkami?

Co do nieobecności dziewczyn z wątku, to myślę, że niestety większość wykruszyła się już na zawsze... Widziałam, że na Odchowalni dziewczyny z października, listopada i grudnia połączyły siły i mają wspólny wątek "Mamy ostatniego kwartału 2015 r.", bo z każdego miesiąca osobno została ich garsteczka

Nie chciało mi się iść dziś na spacer Ale któryś z sąsiadów zaczął wiercić i Marysia nie mogła usnąć, więc się szybko ogarnęłam, żeby pospała jednak na spacerze... A ten dziad przestał wiercić, wchodzę do pokoju - dziecko śpi To może jakiś znak, że mam się dziś z domu nie ruszać
Ha ha, no to siedźcie w domu!!
Mam nadzieję, że już nikt od nas się nie wykruszy

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dżanet, super że wychodzicie, wiadomo że w domu najlepiej :-D
Honcia,brawa za dzielną córeczkę :-D
Aniu foto cudne :-D
Nas na szczęście choroba zaczęła opuszczać, na rtg nic nie wyszło :-D
Dalej mamy brać antybiotyk, flegaminkę, inhalacje z nebbud i nebu dose, i oklepywanie. Bylam prywatnie u lekarza, jest ordynatorem na pediatri w szpitalu, więc mam nadzieję, że zna się na rzeczy.
Jeszcze się pochwalę, tyle mam zapasów, i jeszcze 300 ml zamroziłam przed chwilą :-D. Mleczarnia działa :-D
Super!! świetne wieści
Za mleko
I cudne masz dzieciaczki!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości