![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczorowy Proba 3.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jaka fryzura podoba mi sie z kreconych wlosow?
Mokra wloszka i krotkie-jak na fotkach. Chcialabym tak ![]() Ale wiem co uslysze ![]() Ze mam zapuszczac itd.. A ja sie czuje zle w dlugich ![]() Wiec albo bym chciala proste jak u Susany fryzurke albo jak nizej.
![]() |
#93 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Ale moim zdaniem fryzurki trzeba dopasować tak by pasowały do kształtu twarzy i sylwetki. Taka fryzura za bardzo podkreśla okrągłą twarz, a taką właśnie masz. Nie wiem jaką masz figurę, ale takie włosy sprawią, że sylwetka stanie się "przyciężkawa". Twój wybór. My w końcu nie chcemy Ci radzić na złość, tylko z dobrej woli. A nie myślałaś o grzywce? takiej na skos?
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz chyba to widac po fotkach buzi ![]() Grzywka przy ni to kreconych wlosach ni prostych obecnie- przy glowie mam obecnie proste na koncowkach krecone- rok po trwalej. Grzywka nie bylaby glupia tylko musialabym je prostowac ( i obciac cale te krecone wlosy odrosty trwalej i farby)> Czy zapuscic zrobic trwala i grzywke pokrecona? ![]() Nie mam pojecia.
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I skora tam gdzie bylo wyrywane mnie boli i nieco spuchla ![]() Ale pewnie jutro juz nie bedzie. A po jakim czasie wloski odrastaja i ponownie trzeba wyrywac? No mala metamorfoza mnie- nie mozemy sie tylko zgadac co do wlosow. Z grzywka jestem na tak- ale jak z kreconymi wlosami- czy obciac i prostowac? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
co do włosków odrastających to u mnie pojawiają się pojedyncze co dwa-trzy dni, biorę pęsetkę i ciach. Po kilku latach już w ogóle mnie to nie boli
![]() a co do grzywki to nie wiem, rób jak uważasz, tylko żebyś przypadkiem nie sprawiła sobie jednego wielkiego loka ![]()
#98 |
Zakorzenienie
|
a moze na sam poczatek nie scinaj grzywki tylko rob z boku przedzialek i zaczesuj na bok..nie umiem opisac
![]()
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ilona, te fryzury które wkleiłaś są bardzo ładne, ale niestety pasują do drobnej twarzyczki, a do okrągłej już nie za bardzo, bo będzie się w nich wydawała jeszcze bardziej okrągła, taki księżyc w pełni.
Co do grzywki i włosów w ogóle, ja grzywkę prostuję (mam prostownicę) i jest to zabieg zajmujący mi 2 minuty, co do reszty włosów - nie wiem jak byś wyglądała w prostych, zawsze wklejałaś fotki z kręconymi ![]() ![]() A na razie może spróbuj zrobić przedziałek z boku, zrób zdjęcie i pokaż efekt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
No właśnie ja się zastanawiam jakbyś wyglądala w prostych włosach,noi jakbyś je miała postopniowane i wyszczupliło by ci troche twarz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Nigdy calkiem prostych nie mialam.
Jak byly naturalne-byly duzo mniej pokrecone niz teraz. Ale i tak bylo trzeba z 30 minut jechac je prostownica zeby jako tako wygladalo- a wyszlo sie na dwor jak bylo mokro i robila sie szopa- tylko sie puszyly i koncowki skrecaly. Ciezkie zycie mam z nimi od zawsze. Podobaja mi sie naturalne wlosy bratowej-ma grzywke i krecone wlosy- tez bym chciala tak jak ona-Wklejam fotke jej wlosow. ONa ma dobrze po umyciu nic nie robi i tak sie fajnie kreca-uzywa tylko pianki. I tez ma okragla buzie. A dzis ide do fryzjera- to moze walnac grzywke jak ona?
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Oj 30 minut prostowanie? Takich krótkich włosów? Mi to zajmuje góra 5 minut. Tylko trzeba mieć nagrzaną prostownicę do tych, minimum 170 C. 1-2 razy przejedziesz i pasmo jest proste.
Aha chciałam napisać ze 2 razy miałam robioną trwałą i powiedziałam, że po raz 3 tego błędu nie popełnię. Włosy się niszczą, są suche - trwała niszczy włosy i nie uwierzę w bajki że tak nie jest (a odżywiałam je olejkami). A pozatym koszmar zaczyna się gdy trwała przestaje trzymać skręt a włosy odrastają. Tak jak Ty chciałam poczekać aż włosy same odrosną - to trwało blisko 2 lata! Bezpłciowa fryzura wychodzi. Ilona i tak jak Ty mam naturalnie falowane włosy dlatego je prostuję. Ja sie zastanawiam jakbyś wyglądała w grzywce na skos - grzywka prosta a reszta włosków falowana/kręcona. Tylko ja bym ich nie ścinała. Jak położysz farbę na odrosty to nie dość, że wyrównasz kolor na całej długości to włosy wygładzisz. U mnie farba działa też tak, że je trochę prostuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
A co myslicie abym miala fryzurke jak bratowa?
A grzywka na skos- nie moge sobie tego wyobrazic? Moze jakies fotki. Bo dzis obcinam o 11 i moge isc z waszymi radami ale nie wiem jak.. Powiem tak chcialabym calkiem inna fryzurke na glowie miec po dzisiejszym fryzjerze- ale nie chce farbowac. Co do trwalej to mialam zamiary ale nie w bliskiej przyszlosci-na razie chce obciac te rude koncowki i wtedy tez obetne ta trwala to moze je zaczne prostowac,,sama nie wiem. Ale moze lepiej wlasnie w prostych mi bedzie
![]() |
#105 |
... choć nie Westwood
|
Ilona, a moim zdaniem grzywka na skos by Ci pasowała. Tylko, że ją musiałabyś prostować, ale to w końcu tylko grzywka, więc ile to może trwać? Minutę? Dwie? Niektórzy pół dnia stoją przed lustrem by zrobić coś z włosami
![]() Tak jak dziewczyny mówiły, załącz może zdjęcie gdzie masz przedziałek z boku. Szczerze? Mnie się fryzura twojej bratowej nie widzi.
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez fotki tego nie kumam. Moge prostowac i miec grzywke ale brak mi wyobrazni. A co myslicie o zwyklej grzywce- jakbym tak mocno obciela to bym nie miala juz na tych wlosach trwalej i tylko prostowac.
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Nie mam za bardzo czasu szukać, wiec wkleję Ci zdjęcie mojej grzywki kiedyś tam. To jest grzywka na skos. Czyli nie prosta.
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
To jest zwykla grzywka-musialabym ja prostowac i miec nieco krotsza niz na fotce.
A reszte jakbym obciela mialabym falowane wlosy.
![]() |
#109 |
... choć nie Westwood
|
Ilona, na Boga, czy jest coś takiego jak niezwykła grzywka?
![]() Ta, którą wkleiłaś to jest prosta grzywka. Taka grzywka nie pasuje do okrągłej buzi, szczególnie przy tak krótkich kręconych włosach.
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 11 fryzjer a ja nie mam pomyslu po co tam ide ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
... choć nie Westwood
|
Wkleiłam ci jak wygląda grzywka na ukos. Sama zdecyduj czy chcesz takową czy nie. Twój wybór, Twoje włosy.
![]() |
#112 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Żadnej prostej (zwykłej
![]() Poszerza twarz. Możesz spróbować ze skośną. To co ma Twoja bratowa totalnie mi się nie widzi, to w ogóle nie wygląda za bardzo jak fryzura, tylko bałagan na głowie. Niech ona też idzie do fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Nie wkleilas jeszcze.Nie ma
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ilona tu jest to zdjęcie z grzywką na skos http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6426176
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
... choć nie Westwood
|
Jak to nie ma? Jakoś wszyscy widzę tylko Ty nie...
*wdech i wydech* I tak wykazałam się dziś wyjątkową cierpliwością ![]()
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko nie wiedziec czemu boje sie tej grzywki. Ostatnio grzywke mialam ponad 10 lat temu- taka prosta i proste wlosy do pasa- jeszcze wtedy mi sie nie krecily. Boje sie ze bede w niej zle wygladac i pozniej ciezko bedzie zapuscic by nie miec jej. Naprawde u Ciebie tego nie widzialam. Wklejam zdjecie z przed chwili w rozczesanych wlosach. Juz sa tylko pofalowane tylko na koncach po tej trwalej. Fotka bez makijazu A napewno te brwi nie sa cienkie?Jakos dziwnie sie w nich czuje ![]() czuje ze dzis obetne i kaze fryzjerce wyprostowac je. Chyba lepiej sie czuje teraz w prostych.
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-01-29 o 18:08 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Dzis chyba podetne je- jakos scieniuje i bede prostowane.
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Ilonka a jaką masz prostownice?
jak masz jakas niezbyt dobra to nawet jej nie uzywaj, zmasakrujesz sobie wlosy regularnym prostowaniem a efekt i tak bedzie kiepski, wiem co mowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Mam zwykłą prostownicę -> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15705
Kupiona 3 lata temu (za dużo niższą cenę niż w zgłoszeniu), prostuje nią codziennie - nie pali włosów. Tylko lepiej od razu ustawić na wyższa temp., 2-3 razy przejechać pasmo włosów niż na mniejszą i kilka razy wygładzać włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.