|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Marzenia się spełniają :)
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64260906]Warunki chyba zawsze trzeba indywidualnie sprawdzić. U mnie jest za każdy dzień pobytu w szpitalu od pierwszego dnia. Poprzednio w ciąży dostałam za 3 dni pobytu z powodu plamien. Natomiast nie dostałam za pobyt po porodzie, bo to jest podobno czynność fizjologiczna a nie choroba
![]() U mnie nie ma takiego wykluczenia w żadnym z ubezpieczeń ![]() ![]()
#4082 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Haha, wiem, czemu Was jeszcze ostatnio zaniedbywałam. Kibicuję przecież jak zawsze od lat wiernie naszym siatkarzom ![]() ![]() Mama wczoraj poleciała, dzieci wydelegowane na parę dni do cioci, więc jestem z Wami ![]() Lidunia też mnie ostatnio uspokaja, od kilku dni kopie coraz więcej, po troszkę o różnych porach dniach, nawet jak chodzę, więc wszystko jest jak należy ![]() ![]() motylku, a jak u Ciebie? Jakieś zmiany odnośnie tych skurczy? A właśnie! Decyzja u nas klepnięta - będzie Lidia! ![]() Migdałku, poproszę o dopisanie do listy! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Masz chyba rację, pamiętam, że dla mnie ta glukoza też nie była jakąś męką, a lubię słodkie. Choć pamiętam też z poprzedniego "ciążowego" wątku, że jednak dla wielu osób jest to ciężkie przejście. Dacie radę! ![]() ![]() A kierownik budowy... Zdaje się, że to niezły fach ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi raz dawali, raz nie (w tym samym szpitalu). Tak jak mówisz, są to zwykle szpitalne worki. Choć oczywiście jest mnóstwo ważniejszych spraw podczas porodu, to dla niektórych też jest to ważne, żeby nie mieć takiego worka na sobie, a niektórym to obojętne, bo i tak pewnie pójdzie w kosz później. Dlatego właśnie wcześniej napisałam, że najważniejsze, żeby dana kobieta się dobrze czuła, miała na sobie to, co chce. Podczas jednego porodu chyba nie przebierałam się w trakcie (urodziłam 4h po przyjeździe do szpitala), a podczas drugiego tak mi się zdaje, że mi położna kilka razy ten worek zmieniała ![]() Cytat:
A jak z wodami? Miałaś to kontrolowane? Lepiej już? A jak wyprawka? Dopinasz już na ostatni guzik? Mnóstwo zdrówka dla Was!!! ![]() Cytat:
![]() Maksa już przecież mam, a Nikuś też był u mnie mocną propozycją dwa razy. Powodzenia z wyborem ![]()
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
folinka- Lidia prześlicznie
![]()
#4084 | |
Raczkowanie
|
tak , cytrynowa
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Ja też dziś kupowałam na jutro glukozę, ale nie mieli cytrynowej, a w laboratorium nie pozwolą dodać cytryny
![]() ![]()
#4086 |
Zadomowienie
|
Folinka 😙😙😙😙😙
A Lidia slicznie. Znam jedna Lidke. Konie można z Nią kraść 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My ostatnio zaczęliśmy się wahać czy na pewno dawać Kuba bo to teraz takie popularne imię ![]() A jeśli chodzi o fach... to patrząc na chatę mojej Pani ginekolog stwierdziliśmy, że będziemy mu wbijać do główki, że ma zostać ginekologiem ![]() ![]() Wróciliśmy ze szkoły rodziców. Póki co bez szału. Zapisałam się do położnej. Zważyli mnie,przepytali ze wszystkiego, zmierzyli tętno bobasowi, co oczywiście nie było proste bo nie mogła go znaleźć tym swoim czujnikiem prawdopodobnie przez łożysko na przedniej ścianie. Potem takie wprowadzenie na temat etapów początkowych ciąży i jej uroków typu mdłości, wymioty, zgaga, zaparcia itd. Nic zaskakującego się nie dowiedziałam. Dostałyśmy jakąś płytkę z ćwiczeniami ale jeszcze nie zaglądałam. Na razie nuda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4089 |
Wtajemniczenie
|
O jej. Czekam w poczekalni u gina. Opóźnienie godzinne. Masakra.
Dlatego wolę godziny poranne wizyt. Nic się nie obsuwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Wtajemniczenie
|
Noo a po mnie jeszcze dwie czekają he he
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- A mój syn... Moj syn proszę państwa będzie ... dyrektorem 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Darunia szok... tak późno? to jakiś gin rozchwytywany chyba
![]()
#4095 | |
Zakorzenienie
|
Ja już się wypowiadałam na temat imienia Lidia
![]() Od ponad 30 lat niezmiennie mi się podoba ![]() A tak mało spotykane. Choć ostatnio koleżanka, która rodzi dwa miesiące po nas też oznajmiła, że jak będzie dziewczynka to właśnie Lidia ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Ja np dla dziewczynki nie chcialam z tych popularnych ale chlopiec by byl Kuba !
![]() ![]()
#4097 |
Wtajemniczenie
|
zarówno Lidzia jak i Kuba bardzo ładne.
ale Kubusiów tak dużo. mi się Łukasz podoba dla chłopca. ładne, ale nie tak popularne. dziewczyny, ja jestem w szoku. mój gin powiedział mi, że się rozpasłam ![]() zaczynałam ciążę z 61kg. dziś jestem w 24t5d i ważę 66kg a on na to, że za dużo tyję ![]() Cycki urosły mi o 2 rozmiary, brzuch wiadomo też mam większy, ale w sumie nie widzę jakiejś wielkiej różnicy oprócz właśnie brzucha i cycków. dziwie się bardzo, bo już mi takim tekstem wypalił jak nawet nie zdążyłam do gabinetu jeszcze wejść (dodam, że moją kartę ciąży miałam w łapce także nie mogł spojrzeć w dokumenty). nie wiem. może mnie z kimś pomylił. nie mam pojęcia. serio każdy mi mówi, że mam tylko brzuszek a on mi wypalił z takim tekstem ![]() jestem niska, więc gdzieś te dziecko musi mi wejść w tym brzuchu ![]() Może był już zły i zmęczony, skoro dziś tyle pacjentek miał. a tak ogólnie to wszystko ok wizyta była bardzo szybka, bo opóźnienie 1.5 godziny. młoda się sporo ruszała i dużo ziewała. mam nawet zdjęcie usg jak sobie ziewa ![]() ![]() serduszko i wszystkie parametry ok. waży już 605 gram. Mierzył brzuszek, kość udową i te standardy. Pytałam o mój ból pępka, a on na to, że mam sie nie przejmować, bo to stara pępowina się odzywa. i to tyle. ide zaraz spać, bo jestem padnięta. nawet dziś zapomniałam zapłacić za wizytę. a i recepcjonistka była tak zmęczona, że zapomniała. zadzwonie jutro i powiem, że są ubożsi o 180zł następna wizyta 12 wrzesień.
#4098 |
Zakorzenienie
|
Super ze wszystko ok
![]() ![]() Ja przytylam 4 kg a mam 23t0d.. U mnie widac tylko w brzuchu i cyckach no moze tak z pol kg mi w dupke poszlo :P Bylismy w Ikei po szafe i komode ale kazda z tych rzeczy to 40kg .. Paczki takie nieporeczne ze mąż sam nie ogarnie a ja mu nie pomoge.. Ale wybralismy a w przyszlym tyg podjedzie z jakims kumplem. Lozeczka w Ikei mi sie nie podobaly.. Tzn byly spoko te za 600 ale tyle noe chce wydac.. A te za 250 to masakra.. Znalazlam fajne z firmy Klupś czy jakos tak za 220 w smyku jutro podjade je zobaczyc i zamowie przez neta bo 6 zl przesylka kurierem to nie oplaca sie meczyc i nosic jak mi wniosa pod drzwi ![]()
#4099 |
Rozeznanie
|
Z klupsia tez meble mi sie podobaly. Znajoma ma 4 lata łóżeczko i komodę, komoda juz do wyrzucenia.
Lidia, bardzo ładne imię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Zadomowienie
|
Śliczne te rzeczy z Lidla
Chyba od tych ciuszków zacznę swoje zakupy 😊 Tamtego ubranka 80 cm nie liczę. To był wypadek przy pracy 😉 Dziewcxyny po ile sztuk macie np śpiochów, body czy innego stafu z danego rozmiaru?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 4 kg i że to za dużo???? Oszalał gość? Jakiś złośliwy. To nie jest za dużo a prawidłowo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zadomowienie
|
Ja przytylam 5 kg i wcale nie uważam że to dużo ... patrząc na to co i kiedy pochlaniamy z Karolkiem 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zadomowienie
|
Aha
Przedobrzylam z kfc w długi weekend Długo mi się zejdzie zanim znowu mi się zechce moich skrzydełek 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Dzis zaczynam 22 tydzien, jeszcze 8 tygodni i bede juz sie toczyc jak kule sniegowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
hej co do imienia jakos nie ukrywamy tego itp ale u mas dziewczynka sie zmienia i ostatnio jak bylismy u rodzicow tż procz nich byl brat z rodzina i kuzynki z rodzicami i ciotka a moja tesciowa ni z gruchy ni z pietruchy mowi do nas: A moge powiedziec jakie imiona chcecie dac".... masakra no mowie ze tak ale u nas moze sie jeszcze zmienic. i tak o to tesciowa calej rodzinie oznajmila.. :/ nie lubie czegos takiego ..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() spasla? matko a gdzie tam ... co za gosc. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zadomowienie
|
Nasze imię Karolek
Było znane już wszystkim od roku 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zadomowienie
|
Hej, czytam na bieżąco, tylko jakoś nie mogę się wbić do rozmowy.
Też przytyłam 5 kg, więcej niż w pierwszej ciąży na tym etapie no ale trudno ![]() A nasze imię dla syna było znane już od ok 5, albo 6 lat ![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do tej pory na 56 mam tak: 2x body dł. rękaw 2x body kr. rękaw 3 kaftaniki 1 rampersy 1 śpiochy 4 półśpiochy 3 pajacyki 2 spodenki 1 bluza. Planuję dokupić 4 body kr., 4 body dł., 4 śpiochy, 2 pajacyki, kombinezon, bluzy ciepłe. ![]() Cytat:
My zdecydowaliśmy się na kołyskę. Łóżeczko będziemy kupować po 6-7 miesiącach, takie, które rośnie z dzieckiem, już do domu. Ja przytyłam z 67 do 69,7. Tylko najpierw miałam -3, więc to też jakbym 5 przytyła ![]() Co do imienia to mój Luby się przyzwyczaił już wołać do brzusia Izuś, ale ja sama nie wiem... Możliwe, że jeszcze się to zmieni. Mój ojciec tak napiera na Zuzie, że jeszcze mi to wkręci, a ja bym nie chciała Zuzi. Dzisiaj siostra odjeżdża. Mama po nią będzie w porze obiadowej a ja nie wiem jak się wyrobię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.