Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 15:50   #4081
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64260906]Warunki chyba zawsze trzeba indywidualnie sprawdzić. U mnie jest za każdy dzień pobytu w szpitalu od pierwszego dnia. Poprzednio w ciąży dostałam za 3 dni pobytu z powodu plamien. Natomiast nie dostałam za pobyt po porodzie, bo to jest podobno czynność fizjologiczna a nie choroba [/QUOTE]

U mnie nie ma takiego wykluczenia w żadnym z ubezpieczeń znając temat od środka nie wykupiłabym takiego, które mi się nie przyda
Stary 2016-08-17, 17:40   #4082
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry
Haha, wiem, czemu Was jeszcze ostatnio zaniedbywałam. Kibicuję przecież jak zawsze od lat wiernie naszym siatkarzom Już czekam na ćwierćfinał
Mama wczoraj poleciała, dzieci wydelegowane na parę dni do cioci, więc jestem z Wami

Lidunia też mnie ostatnio uspokaja, od kilku dni kopie coraz więcej, po troszkę o różnych porach dniach, nawet jak chodzę, więc wszystko jest jak należy Wreszcie rośnie ta moja dziewczyna w siłę Co prawda brzuch ciągle mi twardnieje po kilka razy dziennie, ale zaczynam myśleć, że może ja jestem troszkę przewrażliwiona na to po przedwczesnych skurczach z Kajem, ale te kilka razy dziennie to jest w normie, więc staram się nie martwić, ale też nie przemęczać.
motylku, a jak u Ciebie? Jakieś zmiany odnośnie tych skurczy?

A właśnie! Decyzja u nas klepnięta - będzie Lidia!
Migdałku, poproszę o dopisanie do listy!

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Kuźwa jestem taka ciemna w tym wszystkim ze szok 😩
Nie wiem jak ten Karol przeżyje z taką matką jak ja 😩
Eh, Karol chodz idziemy spać 😯
Papa Wam 🙋

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kochana! Przeżyje doskonale Bez stresu czy jest zawinięty w otulacz czy w śpiworek Oczywiście, nie chcę urazić używających śpiworków ani otulaczy! Po prostu ktoś lubi na wszystkie detale poświęcać więcej uwagi, a ktoś mniej, ale na pewno wszystkie z troską i miłością będziemy opiekować się naszymi dziećmi!

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
o tylu rzeczach piszecie że jak zacznę cytować to nikt tego posta nie doczyta do końca

Ta glukoza mnie intryguje ja zawsze piłam i nadal pije duzo słodkiej herbaty, ciekawe czy w takim razie dla mnie to też będzie takie traumatyczne przeżycie Troche mnie niepokoi to, że na ostatnim badaniu glukozy miałam niski wynik - bo to też ponoć niedobrze. Moja lekarka niby nic nie powiedziała no ale wszedzie widze ze norma jest od 70 a ja miałam 62
W czwartek ide do lekarza to zobaczymy czy nas skierują.

Jestem wykończona remontem, który im bliżej końca tym bardziej się komplikuje i tym więcej nerwów Kuba to chyba zostanie jakimś kierownikiem budowy bo tego dotyczy 90% rozmów które prowadzi jego mamusia
No co Ty! Ja mogę za siebie powiedzieć, że czytam wszystko od a do z i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto jest w stanie dobrnąć do końca moich postów

Masz chyba rację, pamiętam, że dla mnie ta glukoza też nie była jakąś męką, a lubię słodkie. Choć pamiętam też z poprzedniego "ciążowego" wątku, że jednak dla wielu osób jest to ciężkie przejście.

Dacie radę! Trzeba to przejść, żeby potem na swoim wymarzonym mieszkać
A kierownik budowy... Zdaje się, że to niezły fach

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Zabrzmi to trochę jakbym już nieźle wiekowa była, ale za moich czasów i koszulę do porodu dawali i podkłady też. Wiem, że wiele kobiet było oburzonych, że takie worki doją, ale mnie było wszystko jedno bo przynajmniej swoich nie brudziłam, a później i tak każda przebierała się w to co miała.
Planuję teraz kupić do porodu takie bez szału nawet za grosze, bo one i tak pewnie pójdą do kosza, ale myślałam o jednej. Dopiero po twoim poście zdałam sobie sprawę, że rzeczywiście zanim młoda się urodziła to mnie jeszcze raz przebierali
Co do szpitala, to ja dużego wyboru nie mam, bo u mnie jest tylko jeden, a w mieście obok wcale nie lepszy. Jakby nie daj Boże coś się działa z dzieckiem, to i tak pewnie dopiero Warszawa, bo bliżej nie widzę nic lepszego
A to chyba u Ciebie widziałam ten przewijak na kółkach? Ten przynajmniej jest kolorowy, a widziałam dużo gorsze Rozwiązanie ciekawe, ale u mnie też nie zda egzaminu, bo pokój mam na półpiętrze, a łazienki mam albo na dole albo na górze, więc za każdym razem musiałabym się z tym nosić. Pralka jako miejsce do ubrania maluszka też dobry pomysł, ale też nie u mnie, niestety. Do tej pory pralkę miałam w piwnicy, teraz jest w łazience na górze, ale zabudowana, tzn. w zabudowanej wnęce gdzie w planach półki do samej góry. Hmmm... Muszę poszukać innego rozwiązania bo też nie chciałabym wynosić maluszka z ciepłej łazienki dopóki nie powycieram i nie ubiorę.
Ty nasza kochana matrono!
Mi raz dawali, raz nie (w tym samym szpitalu). Tak jak mówisz, są to zwykle szpitalne worki. Choć oczywiście jest mnóstwo ważniejszych spraw podczas porodu, to dla niektórych też jest to ważne, żeby nie mieć takiego worka na sobie, a niektórym to obojętne, bo i tak pewnie pójdzie w kosz później. Dlatego właśnie wcześniej napisałam, że najważniejsze, żeby dana kobieta się dobrze czuła, miała na sobie to, co chce. Podczas jednego porodu chyba nie przebierałam się w trakcie (urodziłam 4h po przyjeździe do szpitala), a podczas drugiego tak mi się zdaje, że mi położna kilka razy ten worek zmieniała

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Melduję się po wczorajszej wizycie

Profesor oczywiście usg nie zrobił, jedynie badanie ginekologiczne i mówi, że wszystko ok. Mam zwiększyć magnez do 8 tabl. dziennie bo brzuch mi bardzo stwardnieje i spina się.
Powiedział również, że 5 września przyjmie mnie na oddział, bo trzeba już podać sterydy na płucka i raczej mam się nie nastawiać na powrót do domu. Czy zamieszkam tam troszeczkę
No ładnie! To dzieje się u Was!
A jak z wodami? Miałaś to kontrolowane? Lepiej już?
A jak wyprawka? Dopinasz już na ostatni guzik?
Mnóstwo zdrówka dla Was!!!

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Niby mamy ale sama nie wiem... Bruno, Maks, Nikodem hmmm trzeba coś wybrać , chociaż synek upiera się przy Kacperku lub Filipie.
Ładne! Mamy podobny gust
Maksa już przecież mam, a Nikuś też był u mnie mocną propozycją dwa razy.
Powodzenia z wyborem
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 17:46   #4083
itstoolatex3
Zakorzenienie

folinka- Lidia prześlicznie

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 18:56   #4084
jjb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Pilas tą cytrynową? Ja dzis nie dostalam jej w swojej aptece:/
tak , cytrynowa

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Doszła mi.przesylka z 5-10-15. Wrzucam fotkę. Wszystko jest na 62,.jedne body na 56. Teraz to bede kupowac takie ubranka jak pakacyki i spiochy Podczytuje was ale jakos dzien taki ze nie mam na nic.ochoty nawet na telefon lukac. Synus tez jakis taki spokojny.
Super zakupy
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 19:33   #4085
itstoolatex3
Zakorzenienie

Ja też dziś kupowałam na jutro glukozę, ale nie mieli cytrynowej, a w laboratorium nie pozwolą dodać cytryny już teraz jest mi nie dobrze jak pomyślę o tym badaniu jutro

Stary 2016-08-17, 19:47   #4086
mewkaa
Zadomowienie

Folinka 😙😙😙😙😙
A Lidia slicznie. Znam jedna Lidke. Konie można z Nią kraść 🤗

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 19:50   #4087
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dacie radę! Trzeba to przejść, żeby potem na swoim wymarzonym mieszkać
A kierownik budowy... Zdaje się, że to niezły fach
Gratuluje wyboru imienia
My ostatnio zaczęliśmy się wahać czy na pewno dawać Kuba bo to teraz takie popularne imię No ale doszliśmy do wniosku, że po 1 wybierając to imię nie kierowaliśmy się modą i nie wiedzieliśmy, że jest tak popularne a po 2 skoro już od dawna tak do niego mówimy to teraz już nie ma opcji zmiany mu imienia - jest Kubuś i będzie Kubuś

A jeśli chodzi o fach... to patrząc na chatę mojej Pani ginekolog stwierdziliśmy, że będziemy mu wbijać do główki, że ma zostać ginekologiem

Wróciliśmy ze szkoły rodziców. Póki co bez szału.
Zapisałam się do położnej. Zważyli mnie,przepytali ze wszystkiego, zmierzyli tętno bobasowi, co oczywiście nie było proste bo nie mogła go znaleźć tym swoim czujnikiem prawdopodobnie przez łożysko na przedniej ścianie.
Potem takie wprowadzenie na temat etapów początkowych ciąży i jej uroków typu mdłości, wymioty, zgaga, zaparcia itd. Nic zaskakującego się nie dowiedziałam. Dostałyśmy jakąś płytkę z ćwiczeniami ale jeszcze nie zaglądałam.
Na razie nuda Ale położna wydaje się być spoko babka więc duży plus
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 19:56   #4088
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli chodzi o fach... to patrząc na chatę mojej Pani ginekolog stwierdziliśmy, że będziemy mu wbijać do główki, że ma zostać ginekologiem
Mój mężuś mówi dokładnie to samo o Marcelku kiedyś zastanawialiśmy się jaki będzie, kim będzie w przyszłości itd i mój mąż zdecydowanie stwierdził, że musi być ginekologiem, po tym jak zobaczył dom i samochody mojego lekarza prowadzącego

Stary 2016-08-17, 20:42   #4089
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

O jej. Czekam w poczekalni u gina. Opóźnienie godzinne. Masakra.
Dlatego wolę godziny poranne wizyt. Nic się nie obsuwa.

Stary 2016-08-17, 20:50   #4090
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
O jej. Czekam w poczekalni u gina. Opóźnienie godzinne. Masakra.
Dlatego wolę godziny poranne wizyt. Nic się nie obsuwa.

ooo masakra.. jak pozno..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 21:00   #4091
malaDarunia
Wtajemniczenie

Noo a po mnie jeszcze dwie czekają he he

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 21:31   #4092
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:

Omg Darunia 😨

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A mój syn...
Moj syn proszę państwa będzie ... dyrektorem 😆

Stary 2016-08-17, 21:33   #4093
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

oo matko to wspolczuje

Stary 2016-08-17, 21:44   #4094
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Darunia szok... tak późno? to jakiś gin rozchwytywany chyba
Stary 2016-08-17, 22:26   #4095
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ja już się wypowiadałam na temat imienia Lidia w klubie bodajże.
Od ponad 30 lat niezmiennie mi się podoba
A tak mało spotykane. Choć ostatnio koleżanka, która rodzi dwa miesiące po nas też oznajmiła, że jak będzie dziewczynka to właśnie Lidia

Cytat:
Gratuluje wyboru imienia
My ostatnio zaczęliśmy się wahać czy na pewno dawać Kuba bo to teraz takie popularne imię No ale doszliśmy do wniosku, że po 1 wybierając to imię nie kierowaliśmy się modą i nie wiedzieliśmy, że jest tak popularne a po 2 skoro już od dawna tak do niego mówimy to teraz już nie ma opcji zmiany mu imienia - jest Kubuś i będzie Kubuś
mademoiselle_m, to identycznie jak u nas. Cały czas debata, czy to dobre imię. Problem w tym, że te najlepsze w rodzinie już się pojawiły, a pozostałe niestety jakoś tak nam się kojarzą z kolegami naszych dzieci Imię same w sobie nam się podoba, tylko że takie popularne. A ja chyba też już się przyzwyczaiłam mówić do tego naszego kręciołka Kubunio

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 22:45   #4096
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja np dla dziewczynki nie chcialam z tych popularnych ale chlopiec by byl Kuba ! piekne imie Kubus, Kuba i dorosły Jakub
Stary 2016-08-17, 23:37   #4097
malaDarunia
Wtajemniczenie

zarówno Lidzia jak i Kuba bardzo ładne.
ale Kubusiów tak dużo. mi się Łukasz podoba dla chłopca. ładne, ale nie tak popularne.

dziewczyny, ja jestem w szoku. mój gin powiedział mi, że się rozpasłam .
zaczynałam ciążę z 61kg. dziś jestem w 24t5d i ważę 66kg a on na to, że za dużo tyję
Cycki urosły mi o 2 rozmiary, brzuch wiadomo też mam większy, ale w sumie nie widzę jakiejś wielkiej różnicy oprócz właśnie brzucha i cycków.
dziwie się bardzo, bo już mi takim tekstem wypalił jak nawet nie zdążyłam do gabinetu jeszcze wejść (dodam, że moją kartę ciąży miałam w łapce także nie mogł spojrzeć w dokumenty). nie wiem. może mnie z kimś pomylił. nie mam pojęcia. serio każdy mi mówi, że mam tylko brzuszek a on mi wypalił z takim tekstem

jestem niska, więc gdzieś te dziecko musi mi wejść w tym brzuchu
Może był już zły i zmęczony, skoro dziś tyle pacjentek miał.

a tak ogólnie to wszystko ok
wizyta była bardzo szybka, bo opóźnienie 1.5 godziny.
młoda się sporo ruszała i dużo ziewała. mam nawet zdjęcie usg jak sobie ziewa no cóż. o 22:30 to kazdy ma być prawo zmęczony

serduszko i wszystkie parametry ok.
waży już 605 gram. Mierzył brzuszek, kość udową i te standardy.

Pytałam o mój ból pępka, a on na to, że mam sie nie przejmować, bo to stara pępowina się odzywa.

i to tyle. ide zaraz spać, bo jestem padnięta. nawet dziś zapomniałam zapłacić za wizytę. a i recepcjonistka była tak zmęczona, że zapomniała. zadzwonie jutro i powiem, że są ubożsi o 180zł
następna wizyta 12 wrzesień.
Stary 2016-08-17, 23:51   #4098
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Super ze wszystko ok wrzuc fotke ziewajacej Alicji do klubu
Ja przytylam 4 kg a mam 23t0d.. U mnie widac tylko w brzuchu i cyckach no moze tak z pol kg mi w dupke poszlo :P

Bylismy w Ikei po szafe i komode ale kazda z tych rzeczy to 40kg .. Paczki takie nieporeczne ze mąż sam nie ogarnie a ja mu nie pomoge.. Ale wybralismy a w przyszlym tyg podjedzie z jakims kumplem. Lozeczka w Ikei mi sie nie podobaly.. Tzn byly spoko te za 600 ale tyle noe chce wydac.. A te za 250 to masakra.. Znalazlam fajne z firmy Klupś czy jakos tak za 220 w smyku jutro podjade je zobaczyc i zamowie przez neta bo 6 zl przesylka kurierem to nie oplaca sie meczyc i nosic jak mi wniosa pod drzwi
Stary 2016-08-18, 07:58   #4099
marlen1366
Rozeznanie

Z klupsia tez meble mi sie podobaly. Znajoma ma 4 lata łóżeczko i komodę, komoda juz do wyrzucenia.

Lidia, bardzo ładne imię.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 08:03   #4100
mewkaa
Zadomowienie

Śliczne te rzeczy z Lidla
Chyba od tych ciuszków zacznę swoje zakupy 😊
Tamtego ubranka 80 cm nie liczę. To był wypadek przy pracy 😉

Dziewcxyny po ile sztuk macie np śpiochów, body czy innego stafu z danego rozmiaru?🤔

Stary 2016-08-18, 08:18   #4101
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
ale Kubusiów tak dużo. mi się Łukasz podoba dla chłopca. ładne, ale nie tak popularne.

zaczynałam ciążę z 61kg. dziś jestem w 24t5d i ważę 66kg a on na to, że za dużo tyję
Cycki urosły mi o 2 rozmiary, brzuch wiadomo też mam większy, ale w sumie nie widzę jakiejś wielkiej różnicy oprócz właśnie brzucha i cycków.
dziwie się bardzo, bo już mi takim tekstem wypalił jak nawet nie zdążyłam do gabinetu jeszcze wejść (dodam, że moją kartę ciąży miałam w łapce także nie mogł spojrzeć w dokumenty). nie wiem. może mnie z kimś pomylił. nie mam pojęcia. serio każdy mi mówi, że mam tylko brzuszek a on mi wypalił z takim tekstem

młoda się sporo ruszała i dużo ziewała. mam nawet zdjęcie usg jak sobie ziewa no cóż. o 22:30 to kazdy ma być prawo zmęczony

Pytałam o mój ból pępka, a on na to, że mam sie nie przejmować, bo to stara pępowina się odzywa.

i to tyle. ide zaraz spać, bo jestem padnięta. nawet dziś zapomniałam zapłacić za wizytę. a i recepcjonistka była tak zmęczona, że zapomniała. zadzwonie jutro i powiem, że są ubożsi o 180zł
Super, że wszystko dobrze na wizycie
4 kg i że to za dużo???? Oszalał gość? Jakiś złośliwy. To nie jest za dużo a prawidłowo!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:20   #4102
mewkaa
Zadomowienie

Ja przytylam 5 kg i wcale nie uważam że to dużo ... patrząc na to co i kiedy pochlaniamy z Karolkiem 😉

Stary 2016-08-18, 08:21   #4103
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Super ze wszystko ok wrzuc fotke ziewajacej Alicji do klubu
Ja przytylam 4 kg a mam 23t0d.. U mnie widac tylko w brzuchu i cyckach no moze tak z pol kg mi w dupke poszlo

Bylismy w Ikei po szafe i komode ale kazda z tych rzeczy to 40kg .. Paczki takie nieporeczne ze mąż sam nie ogarnie a ja mu nie pomoge.. Ale wybralismy a w przyszlym tyg podjedzie z jakims kumplem. Lozeczka w Ikei mi sie nie podobaly.. Tzn byly spoko te za 600 ale tyle noe chce wydac.. A te za 250 to masakra.. Znalazlam fajne z firmy Klupś czy jakos tak za 220 w smyku jutro podjade je zobaczyc i zamowie przez neta bo 6 zl przesylka kurierem to nie oplaca sie meczyc i nosic jak mi wniosa pod drzwi
My kupujemy z Klupśa łóżeczko, chyba Radek IV ok 280 zł u nas w sklepie stacjonarnym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 08:21   #4104
mewkaa
Zadomowienie

Aha
Przedobrzylam z kfc w długi weekend
Długo mi się zejdzie zanim znowu mi się zechce moich skrzydełek 🤐

Stary 2016-08-18, 08:23   #4105
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Z klupsia tez meble mi sie podobaly. Znajoma ma 4 lata łóżeczko i komodę, komoda juz do wyrzucenia.

Lidia, bardzo ładne imię.
My mamy lozeczko z artusia (chyba) i jest super. Byl w uzyciu 3 lata i teraz zostaje z nami, tylko szczebelki trzeba odzwiezyc bo wyglada jakby w niektorych miejscach farba zeszla

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dzis zaczynam 22 tydzien, jeszcze 8 tygodni i bede juz sie toczyc jak kule sniegowe

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 08:39   #4106
kamisha
Zakorzenienie

hej co do imienia jakos nie ukrywamy tego itp ale u mas dziewczynka sie zmienia i ostatnio jak bylismy u rodzicow tż procz nich byl brat z rodzina i kuzynki z rodzicami i ciotka a moja tesciowa ni z gruchy ni z pietruchy mowi do nas: A moge powiedziec jakie imiona chcecie dac".... masakra no mowie ze tak ale u nas moze sie jeszcze zmienic. i tak o to tesciowa calej rodzinie oznajmila.. :/ nie lubie czegos takiego ..

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:

Łukasz ladne ale mi sie kojarzy z moim bylym takze bym nie dala

spasla? matko a gdzie tam ...
co za gosc.

Stary 2016-08-18, 08:44   #4107
mewkaa
Zadomowienie

Nasze imię Karolek
Było znane już wszystkim od roku 😉

Stary 2016-08-18, 08:54   #4108
mmgi
Zadomowienie

Hej, czytam na bieżąco, tylko jakoś nie mogę się wbić do rozmowy.

Też przytyłam 5 kg, więcej niż w pierwszej ciąży na tym etapie no ale trudno

A nasze imię dla syna było znane już od ok 5, albo 6 lat

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 09:30   #4109
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Dziewcxyny po ile sztuk macie np śpiochów, body czy innego stafu z danego rozmiaru?🤔
Trzeba mieć co najmniej tygodniowy zapas ubranek, wg mnie. Więc każdego rodzaju myślę, że powinno być 6-7 sztuk.
Ja do tej pory na 56 mam tak:
2x body dł. rękaw
2x body kr. rękaw
3 kaftaniki
1 rampersy
1 śpiochy
4 półśpiochy
3 pajacyki
2 spodenki
1 bluza.
Planuję dokupić 4 body kr., 4 body dł., 4 śpiochy, 2 pajacyki, kombinezon, bluzy ciepłe.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
My kupujemy z Klupśa łóżeczko, chyba Radek IV ok 280 zł u nas w sklepie stacjonarnym
Klupś ma ładne i tanie łóżeczka, nawet z całymi zestawami pościeli.

My zdecydowaliśmy się na kołyskę. Łóżeczko będziemy kupować po 6-7 miesiącach, takie, które rośnie z dzieckiem, już do domu.

Ja przytyłam z 67 do 69,7. Tylko najpierw miałam -3, więc to też jakbym 5 przytyła

Co do imienia to mój Luby się przyzwyczaił już wołać do brzusia Izuś, ale ja sama nie wiem... Możliwe, że jeszcze się to zmieni. Mój ojciec tak napiera na Zuzie, że jeszcze mi to wkręci, a ja bym nie chciała Zuzi.

Dzisiaj siostra odjeżdża. Mama po nią będzie w porze obiadowej a ja nie wiem jak się wyrobię Na 11 idę do szkoły r., około 12 się skończy, potem szybkie zakupy i muszę obiad zrobić a oni już 13- 13:30 będą... No nic, będą siedzieć i czekać aż skończę gotować :P
Stary 2016-08-18, 09:36   #4110
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Aha
Przedobrzylam z kfc w długi weekend
Długo mi się zejdzie zanim znowu mi się zechce moich skrzydełek 🤐

Haha ja tak mam, ze jak się przejem to dłuuuuugo tego nie tknę np w liceum jak wypiłam sporą ilość adwokata to miałam dosyć na ładne kilka lat Swoją drogą jak ja mogłam tyle adwokatu wypić... ehh czasy nastoletnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości