![]() |
#31 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() perfekcyjna pani domu to chyba osoba idealnie sprzątająca... ![]() tak czy inaczej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Dla mnie sytuacja jest w sumie prosta: Ty się spodziewałeś, że ona się super ucieszy i będzie zachwycona niespodzianką, a tymczasem ona się wkurzyła, palnęła w złości o tych perfumach, Ty tą złość wziąłeś mocno do siebie, interpretując ją dosłownie i stąd awantura. Ty masz pretensje, że ona się nie zachwyciła, ona że nie trzymałeś się ustaleń. Problemy w komunikacji i nadmiar emocji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Ale nie wyobrażam sobie, że ze znajomymi czy kimśtam wybieramy się kurde na koncert i ja mam kupić bilety, zbieram od nich kasę, a potem wracam dumna, że w makro była bardzo tania żelatyna, więc kupiłam każdemu po 5 kilo, a zamiast na koncert pójdziemy do kina, bo już nie starczyło. To defraudacja jest. Ale żeby się obruszać, bo ktoś mi prezent kupił, z własnej fantazji i za swoją kasę, to by mi do głowy nie przyszło. Jakby nie miał problemu z tym, że ja mu zgodnie z ustaleniami nic nie daję, to spoko. O ile laska nie ma jakiegoś super kurde fundamentalistycznego podejścia do jego pieniędzy i niespodzianek (które na 100% dałoby o sobie znać już wcześniej, przy setce innych drobiazgów), i o ile ten wydatek nie oznacza, że do końca miesiąca będzie jej wyżerał jedzenie, bo na własne zakupy mu braknie, to problem zapewne leży tak daleko od tych nieszczęsnych perfum jak się tylko da. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
live your passion
|
Wszystko zależy od osoby i nie, nie znaczy, że coś z Tobą jest nie tak. Reakcje mogły być różne i spowodowane różnymi czynnikami. Przynajmniej wiesz jak zachować się na przyszłość. Teraz, jak już emocje opadły, możecie na spokojnie porozmawiać. Powiedz jej po prostu czym się kierowałeś, a pewnie i ona przedstawi swój punkt widzenia.
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
ja bym sie zdenerwowala
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facet chciał zrobić kobiecie przyjemnośc, a ta go opiernicza od góry do dołu. Bez jaj, że perfumy nie te? Nie chce, nie trzeba! Zabrać prezent oddać dla kogoś innego kto na to zasłużył i się ucieszy. Ze chłopak poczuł się lepszy bo dal prezent- teoria kosmos. Na miejscu Autora to ja bym była zaalarmowana jej zachowaniem. Widać dziewczyna zapomniała co to zwykła kultura. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja bym się wkurzyła. Skoro ustalamy jak ustalamy to tak powinno być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#42 | ||||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
W ogóle Twoje porównywanie wyjazdu z perfumami, plus sugerowanie, że denerwowanie się o wyjazd jest niewłaściwe, pokazuje, że totalnie nie łapiesz o co chodzi i co może zdenerwować w takiej sytuacji. Cytat:
![]() Radzę też spasować z tymi personalnymi przytykami, bo ani one zabawne, ani mądre, ani grzeczne. Cytat:
Mój wniosek jest taki, że jakoś niezbyt rozumiesz i znasz własną dziewczynę, skoro nie przewidziałeś jak zareaguje na takie zachowanie. Cytat:
Też bym się wkurzyła. Tu mowa o jej partnerze. To nie jakaś ciocia czy babcia, która miała nic nie kupować, a jednak kupiła, niekoniecznie trafione na dodatek, no i wypada się uśmiechnąć i podziękować, mimo, że nie jest się za bardzo zadowolonym. Ustalenia z partnerem powinny być chyba wiążące. I jak nawet jemu nie można okazać, że źle zrobił i że się nie jest zadowoloną, to nie wiem komu można? A on, jako jej facet, powinien chyba wiedzieć czy taką niespodziankę ona przyjmie z radością, czy może będzie jej niezręcznie i nieprzyjemnie. Jasne, z pretensjami o zapach laska przesadziła, albo księżniczkowała, albo była zła za całokształt i tak palnęła. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2016-08-18 o 07:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Azurri Czas edycji: 2016-08-18 o 07:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jeśli teoretyczna rozbija się dokładnie o to samo- o komunikację w związku...
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli Twoja dziewczyna jest z takiego domu, jak ja, gdzie "zawsze ktoś wiedział lepiej i uszczęśliwiał na siłę, pomimo ustaleń", to może na łamanie wspólnych decyzji reagować zbyt cholerycznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Mnie tam uczono, że prezent zawsze można dać. Poza takimi głupimi lub kłopotliwymi jak zwierzę albo chamskimi aluzjami typu mydło, dezodorant. Rozumiem, że wycieczka mogłaby zmienić plany ale własny chłop chyba wie czy się je ma? A perfumy to już w ogóle.
A z tym zapachem to może głupio było jej powiedzieć wcześniej, że się jej nie podobają bo może już przedtem dostała je od Ciebie? Albo jej się odmieniło, tak też bywa. Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-08-18 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Z własnego, bardzo podobnego, doświadczenia powiem
![]() W analogicznej sytuacji było mi głupio i przez pierwsze kilka minut nie umiałam się cieszyć z prezentu. Dodatkowo prezent był w moim guście ale też przemknęło mi przez myśl, że zamiast piątej rzeczy w tym samym typie wolałabym chyba coś bardziej odmiennego. Ale problemu nie robiłam, chłopak chciał dobrze i już. Nie dorabiałam do tego żadnych teorii spiskowych, nie zrobiłam tez awantury ale pewnie wynika to bardziej z mojego charakteru ![]() W przypadku akcji wakacyjnej awantura byłaby ogromna, foch i piekło na ziemi ![]()
![]() |
#48 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie sądzilem i nigdy nie spotkalem sie z taka sytuacja i nie przypuszczalem, ze może doprowadzić do jakiegoś konfliktu... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż wciąż tak robi. Kupuje mi prezenty ,choć proszę ,żeby tego nie robił. Tłumaczy to tym ,że on nie chce prezentów a cieszy go kiedy sprawia mi przyjemność. Tyle ,że w tak długim związku ja już spodziewam się ,że i tak nie posłucha więc naprowadzam go czego chcę .Dziewczyna według mnie powinna przyjąć prezent ,podziękować bez komentarzy o rodzaju perfum ( co by było gdybyście jednak umówili się na prezenty ,też miałaby focha ,że to nie te?) a potem upomnieć cię ,że to było niepotrzebne ,że nie tak się umawialiście i żebyś na przyszłość tak nie robił. Wydaje mi się ,że wtedy zupełnie inaczej byś to odebrał.A tak wyszła na księżniczkę i według mnie masz pełne prawo czuć się urażony.Inna sprawa ,czy ty też niepotrzebnie nie wyolbrzymiasz, czy nie palnęła tak przez zaskoczenie?
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2016-08-18 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
lokalna gwiazda
|
Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.
Autor chciał dobrze... Z perfumami jest tak, że używamy jakiegoś zapachu namiętnie, czasem przez parę lat, aż w pewnym momencie dochodzimy do wniosku, że zapach tak się znudził, że dość. Ja miałam dość pewnego zapachu, po trzech największych pojemnościach i gdybym dostała kolejną buteleczkę w prezencie, nie byłabym szczęśliwa. Choć nie robiłabym afery. Ale dodatkowo czułabym się głupio, że ja nic nie przegotowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Jak mówię,ja cię rozumiem, nie robiłabym halo z takiej sytuacji a wręcz byłoby mi miło i są kobiety ,które lubią takie spontaniczne gesty. Nie wiem w jak długim jesteście związku, może też jak dla niej to zbyt drogi prezent jak na początek np? Prawda jest taka ,że jeśli planujesz dłuższy związek to musicie "przegadać" takie rzeczy a nie pielęgnować urazę. Najlepiej wszystko sobie wyjaśnić i iść do przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony nie przeżywaj tak, krótki uzasadniony opi...l stale sobie fundujemy z mężem i żadne z nas nie rozkminia godzinami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, tyle udanych związków na tym forum a połowa dziewczyn wkurzałaby się za taką bzdurę. Autorze, Twoja dziewczyna zareagowała negatywnie bo pewnie było jej głupio, że Ty pomimo ustaleń coś jej dałeś. W gniewie i zakłopotaniu palnęła coś. Porozmawiaj z nią jeszcze raz, jestem pewna, że wyjaśnicie sobie wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Gdyby to nie była rocznica, tylko prezent bez okazji, raczej nie byłoby też wrażenia, że należy się "odwdzięczyć". Ale w przypadku rocznicy, wspólnego święta, to raczej łatwo o poczucie, że prezenty powinny być obustronne, jak już są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem?Po jakimś czasie bycia ze sobą ,ludzie powinni już na tyle się znać ,że wiedzą ,czy to poryw serca czy faktycznie ktoś oczekuje rewanżu i jest mu przykro ,że partner nie był wróżką i się nie domyślił.Dla mnie to oczywiste ,że gdyby autor oczekiwał tego ,to by się umówił ,że je sobie robią. Niespodzianki maja to do siebie ,że są niespodziewane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie taka reakcja, jakby naprawdę stała się ogromna tragedia. Ja bym się ostatecznie ucieszyla a nie szukala dziury w calym. Moze zobaczyl na wystawie perfumy,przypomnial sobie ze nic mieli nie kupować,ale uległ chwili,a tu się zrobiło zamieszanie jakby co najmniej dla niej zabił sprzedawcę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.