|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Złap coś nowego i niedrogiego-Lumpeksy - nasze łowy i zdobycze cz. część XI
Rzadko chodzę, ale zawsze zadaję sobie pytanie: czy poszłabym w tym ubraniu na ważne spotkanie albo na randkę? Jeżeli nie - nie kupuję. A, nie wydaję też więcej niż 1 zł za sztukę
|
|
|
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Złap coś nowego i niedrogiego-Lumpeksy - nasze łowy i zdobycze cz. część XI
Cytat:
przy jednych zakupach ale są to rzeczy nawet z metkami i naprawde niespotykane na ulicy. Staram sie celowac w lepszy sklad, na metke nie patrze. Cenię też ponadczasowosc, kupuje raczej rzeczy w stonowanych kolorach. Ale lubie też czasem zaszalec i kupic coś bardziej awangardowego.
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
ech w środę przymierzałam w moim szmateksie fajna marynarkę i nie wiem czemu nie kupiłam, zaraz lecę zobaczyć może jeszcze będzie, trzymajcie kciuki żeby sie udało
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
Dawno już nie byłam w SH i dziś się wybrałam wkońcu. Mam tylko sweterk od Atmosphere bardzo mięciutki i cieplutki. Przez to że dawno mnie nie było to chyba zrobiłam się strasznie wybredna i wszystko wkoło mi przeszkadzało.
:b rzydal:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj udało mi się upolować torebkę
Lipsy London, za neicałe 5 zł na wagę Krótki pasek.... ale to nie problem, odmontowałam go i przypięłam sobie zwykły pojedynczy łancuszek nieprzetykany (ten tutaj jest krótki, przetykany i podwojny....) Jak kupowałam była cała w klejących się plamach od czegoś słodkiego, ale zeszło mokra sciereczką, a tak to skórka wgl nie jest zniszczona
|
|
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
a to moje ostatnie łupy
ceny 8-13zl/szt koszule w paski uwielbiam i mocno eksploatuję, tak samo ażurowa ![]() reszta nie miala okazji
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
1. Crop top H&M - 10 zł, szorty no name - 1 zł
2. T-shirt H&M - 2 zł, szorty no name - 1 zł, koszula no name - 2 zł 3. T-shirt Zara - 1 zł, szorty Cross - 9 zł 4. Kimono H&M - 2 zł 5. Spódniczka River Island - 2 zł top New Look - 1 zł (jeśli już dodawałam to zdjęcie to przepraszam )
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() klask i:![]() Płaszczyk Atmosphere 3zł Sukienka dzianinowa Tu 3zł ![]() ![]() klask i:![]() |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Well you only need the light when it's burning low Only miss the sun when it starts to snow Only know you love her when you let her go Only know you've been high when you're feeling low Only hate the road when you're missing home... " fitness, running, cycling |
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
3 zł z płaszcz
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
ja robię przerwę z lumpeksami, muszę wynosić to co nakupowałam :P
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś polowanie uważam za udane (tak mam lumpa czynnego w niedziele, wtedy też jest dostawa). za całe 51 zł kupiłam
2 pary spodni materiałowych (takie jak teraz wszyscy noszą, mój chłop mówi, że to od piżamy) bokserkę, bluzeczkę, sukienkę do kolana sukienkę maxi Oby jutro był skwar bo mam chęć ubrać maxi
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis bylam na dostawie
![]() ma sak ra to jedyne słowo które mi się na usta cisnie ludu co nie miara, faceci, dziewczyny, starsi i młodsi, miałam stycznosc z handlarzami nabralam mnóstwo rzeczy do przymierzalni, ale nic mnie nie powaliło na kolana i wyszłam bez niczego ![]() faktycznie nie opłaca się tam chodzic na dostawy lepsze szmatki upoluje pare dni pozniej
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj kupiłam cudowną klasyczną białą koszulę
Zara - 8 zł Dzisiaj już w niej siedzę w pracy i ahhhh
|
|
|
#2840 |
|
West Coast
|
Poszłam dzisiaj do ciucha z nadzieją na znalezienie czegoś biurowego do pracy i udało się
Koszula z beżowym kołnierzykiem no name-3 zł Spodnie beżowe/szare Warehouse-6 zł Koszula Atmosphere-4 zł Spodnie F&F-6 zł I niebiurowa bluza z Rihanną River Island-4 złJeszcze zwykła czarna ołówkowa spódnica z H&M za 10 zł Edit: przypomniałam sobie jeszcze o szortach z koronką z H&M, które ostatnio kupiła mi mama za 4 zł
Edytowane przez ColdDesert Czas edycji: 2016-08-23 o 16:54 |
|
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ciuchy i ich ceny
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ostatnimi czasy znów ostro buszuję w szmateksach Pokażę to co akurat mam pod ręką, może natępnym razem pokażę więcej![]() PS:Mam wrażenie że w galeriach coraz ciężej o dobre ubrania, wszystkie fasony workowate a materiały rozchodzą się w palcach ![]() 1. Kamizelka futrzak MISS SELFRIDGE 2. Apaszka w kratę a'la Burberry NO NAME 3. Nowy pasek brązowy NO NAME 4. Pasek w pantere NO NAME 5. Bomberka zimowa TOPSHOP (wiem, że ten fason był modny jakieś 10 lat temu... Ale od kiedy w sklepach królują lekkie bomberki tylko odliczam dni aż Zary i inne dziadostwa wprowadzą je znów do swoich kolekcji. A nawet jeśli nie to i tak jestem zadowolona z zakupu )6. Sweterek zwyklak w paski HEART&SOUL 7. Nowa sukienka neonowa DEFINITIONS (troche się waham czy kolor nie jest zbyt "wyzywający"...) 8. Nowy naszyjnik choker z kulkami NEXT 9. Nowa koszulka z ozdobnymi plecami H&M (sorry że taka wymięta, chwilę temu wyjęta z prania )10. Kimono ZARA WOMAN 11. Aztecka kopertówka ATMOSPHERE 12. Góra od bikini KATIE EARY FOR RIVER ISLAND
|
|
#2844 |
|
Przyczajenie
|
Cześć.
Przybywam do Was z bardzo konkretnym pytaniem, bezpośrednio związanym z tematem wątku. Wypatrzyłem dzisiaj w sh w swoim mieście torebkę Burberry (swoją drogą, to jakaś złota seria, bo z półtora tygodnia temu sam sobie kupiłem, chociaż w innym miejscu, sweter Burberry, na 1000% legitny ) dla swojej dziewczyny. Chciałbym teraz rozwiać wątpliwości dot. jej oryginalności. Podstawowe zasady odróżniania fejków znam (sprawdzanie kroju liter na metkach i aplikacjach itd., w przypadku Burberry również sam wzór kratki), ale przy torebkach staje się to bardzo skomplikowane, ze względu na różne szczegóły niewystępujące w innych częściach garderoby. Wnioskując po logo i nazwie (jeszcze Burberrys), torebka została wyprodukowana w latach 80. Na suwaku oznaczona jest jako Blue Label, czyli specjalna linia Burberry dystrybuowana wyłącznie w Japonii. Tyle szczegółów technicznych. Elementy, które moim zdaniem przemawiają za prawdziwością torebki, to: doskonała jakość wykonania (skóra świetnej jakości na zewnątrz, poza drobnymi zmywalnymi plamami zachowana w doskonałym stanie, szwy są równe itd., wewnątrz torebka nie jest wyściółana, jak to z reguły bywa w przypadku podróbek, tanim poliestrem, lecz skórą), zgadzający się wzór kratki (na szalach, trenczach i innych ubraniach - podróbkach Burberry, kratka z reguły różni się od oryginalnej), odpowiadający oryginałowi krój liter. Wątpliwości dotyczą drobnych szczegółów, które w innych warunkach przemawiałyby za prawdziwością tezy o fejku, jednak w przypadku tej torebki, i tej jakości wykonania, ciężko powiedzieć, co oznaczają. Nie wiem, jak nazywa się ten element skórzanej aplikacji, na którym zawiesza się rączkę torebki, ale jeden z nich (są cztery) przyszyty jest o jakieś pół centymetra niżej, niż pozostałe. Dodatkowo, na wypukłej aplikacji z logo Burberry, literka B znajduje się bardzo blisko szwu, podczas gdy z reguły na oryginałach jest w pewnej od niego odległości. Jeśli któraś z Was byłaby mi w stanie pomóc stwierdzić, czy ta torebka to kapitalna podróbka, czy oryginał, byłbym bardzo wdzięczny. Załączam zdjęcia, na których widać wszystko to, o czym wyżej napisałem. Będę wdzięczny za pomoc w ustaleniu, czy udało mi się za 6 złotych kupić oryginalną torebkę Burberry. Pozdrawiam i z góry Paniom dziękuję!
|
|
|
|
|
#2845 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
cuuuuddooooo moge spytac ile dalas za taka kamizelke? Chcialabym podobna znalezc ale w sh bo w sieciowkach za drogie Top z 3go foto Torebka ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
zapytaj moze na watku innym?
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis przy okazji wskoczylam do kednego z ulubionych sh i znowu przytaszczylam.troche
Kamizelka jest za duża ale strasznie mi sie podoba i ja zostawiam Sweterek w kolorze pudrowego różu skradł moje serducho Koszula w opaski no name W sumie zapłaciłam 36zł 1472227563872.jpg1472227575427.jpg1472227586859.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2016-08-26 o 18:08 |
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie ja tez czesto widuje Majkely Korsy w sh ale czy to podroba czy oryginal to nie wiem, po "skorze" tej torebki powiedzialabym że podrobka, ale kto tam wie, nie mam żadnego oryginalu bo za duzo na moja kieszen
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I choć czasem się pojawiały to albo były na mnie za duże/za małe, albo futerko było brzydkie/zniszczone. Za ta kamizelke zapłaciłam 26 zł (drogo, bo w dzień dostawy), koszulka 5,00zł a torebka 7,00
|
|
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w dzien dostawy taka kamizelka pewnie ponizej 50zl by nie zeszla
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

mój trwał dobre kilka lat, zanim zaczęłam kupować fajne rzeczy. Przekonałam się o tym, gdy w pracy każdy zaczął mi mówić, że to mam fajne, tamto a ja zawsze: Jak zwykle z ciucholandu. Teraz łapię się na tym, że ze sklepów mam jakieś 1/4 garderoby. Są to rzeczy, których potrzebowałam a jakoś nie mogłam trafić w SH. W dodatku jak kupuje już w sklepie to zawsze na przecenie:P Ogólnie wole ciucholandy, bo nie chcę wyglądać jak pół miasta, poza tym jednak dla mnie cena czyni cuda
:b rzydal:

klask i:

zapytaj moze na watku innym?