Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-18, 11:54   #2311
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mialam ta komode, ciezko sie szuflady wyciągały. I jest dosc mała.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Gratulacje!
dzieki za rade, bede musiala w sklepie popatrzec

Cytat:
A jak? Na wieszakach wszystko?
w szafie
Stary 2016-08-18, 11:56   #2312
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja już miesiąc na tą wizytę czekam. Dobrze, że to jutro, bo jeszcze tydzień i bym leciała prywatnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja bym zwariowała przez miesiąc ale ja jestem panikara i w goracej wodzie kapana wizyty mam mniej wiecej co 2 tyg, wiec usg mam często, mam nadzieję, ze to nie szkodzi

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
-- Przy ciśnieniu 100/50 nawet mi ostatnio zalecono pić (oczywiście nie za mocną) kawę
nie wiem jak to z tym ciśnieniem, ale wczoraj mówie połoznej, ze mam b. niskie, co czuje, a ona że 90/60 jest dobre w ciazy.

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Nie wiem, czy mnie dzisiaj boli podbrzusze z nerwów, czy to jelita czy pęcherz moczowy, ale kurczę wzmaga to mój stres. Niech mnie któraś pacnie, żebym nie czytała w necie o erytrocytach w moczu, bo się bez sensu nakręcam Na szczęście dziś tez 2 godziny w poczekalni u gina będzie ze mną mąż, żeby mnie na duchu podtrzymać
wczoraj mnie bardzo bolało, cały dzien nie wiem czy jelita od wzdęcia, czy pecherz, miałam wrażenie, ze ciagle mam pełny, już obstawiałam znowu infekcje dróg moczowych. Ale dzisiaj jest ok. Obstawiam, ze to po nocy - 1 raz od dawna nie wstałam wtedy do wc i rano obudziłam się z okropnym bólem, ledwo szłam - mysle, że to dlatego mnie tak bołało cały dzień.
Może wstrzymywałaś mocz?

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ja miałam tak jak Ty, podobno idealnie wszystko było
Cytat:
Jak najbardziej dobry czas, będzie już szansa na dojrzenie płci. Im później idziesz tym troszkę więcej widać zawsze
Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość

bardzo dobry, ja byłam na genetycznym w 12+2

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Jak najbardziej ok ja byłam 12+6.
Cytat:
Napisane przez Ysbaill Pokaż wiadomość
Hej, ja bylam w 12t5d i też wszystko super. Wczoraj lekarz przesłał nam ostateczne wyniki badania genetycznego (usg+pappa) i jest wszystko w porządku. Bardzo się cieszę. Kolejny stres za nami.

dzieki dziewczyny!
zostaje w takim razie ten termin

pappa mam za free z ubezpieczenia w pracy. położna radziła się zastanowic, bo mówi, ze niestety, ale widzi, ze te wyniki wiele par kosztuja kosmiczny stres, potem problemy co dalej - amnio czy nifty, a dzieciaczki najczęściej zdrowe się okazują.
Cięzki temat, mam jeszcze trochę czasu.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
i d.pa szef wzial tydzien urlopu

polowa ludzi tez pobrała jakies 2-3dni i jest 50% tego co było wczoraj..a my z muffinami swietnie

wg mnie ok
haha u mnie podobnie było, jak chciałam powiedzieć to szefowa poszła na l4 i tym sposobem plany musiałam przełożyć

Cytat:
no dlatego ja kupuje rzeczy od 56 do 68 ) zeby nie bylo ze moge 10 malych i siema
tez dostaniemy od mojej kuzynki... mowila ze jest tego MNOSTWO ze miala tyle ze czasami odkrywała cos pieknego czego maly na sobie nie mial a było za malutkie juz...
fajnie ze dostane duzo ale nie moge powstrzymac sie zeby i tak nie kupic nowych
my też mamy dostac, ale aż się boję to brac tak wcześniej no zawsze mówiłam, ze przesadna nie jestem, ale teraz mi róxne rzeczy po głowie chodzą
Stary 2016-08-18, 11:57   #2313
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:

w szafie
Wiesz co ja pokochałam szuflady na ubrania odkąd znalazłam taką fajną metodę składania ubrań: konmari. Więcej ubrań można zmieścić, znacznie mniejsze zagniecenia od składania są. No i widać co jest bo przecież,widzisz kolor czy wzór.

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-08-18 o 11:59
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 12:00   #2314
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Wiesz co ja pokochałam szuflady na ubrania odkąd znalazłam taką fajną metodę składania ubrań: konmari. Więcej ubrań można zmieścić, znacznie mniejsze zagniecenia od składania są. No i widać co jest bo przecież,widzisz kolor czy wzór.
slyszalam o tym chyba, to z tej książki japonki o sprzątaniu/organizowaniu?
ja na pewno bede w szufladach miala maluszkowe rzeczy choc swoje mam w szafie na polkach lub na wieszakach. w garderobie 8 szuflad ale to bielizna, pizamki, reczniki, posciel i brak
Stary 2016-08-18, 12:03   #2315
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

w szafie
Popatrz moze na Malm? Tez mamy i jest troche lepsza. Coz lubia doły wypadac

W szafie w sensie na polkach czy na wieszakach?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 12:05   #2316
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
slyszalam o tym chyba, to z tej książki japonki o sprzątaniu/organizowaniu?
ja na pewno bede w szufladach miala maluszkowe rzeczy choc swoje mam w szafie na polkach lub na wieszakach. w garderobie 8 szuflad ale to bielizna, pizamki, reczniki, posciel i brak
Tak, książki nie czytałam, bo jakoś filozofia "przekazywanie energii ubraniom" jest mi obca ale rzeczywiście jak popatrzyłam na metodę składania ubrań to się sprawdza bardzo, tylko za mało szuflad mam żeby wszystkie ciuchy tak układać Ale jak córce będziemy szafę zabudowaną robić to wtedy na pewno będę chciała znacznie więcej szuflad niż półek.
Stary 2016-08-18, 12:06   #2317
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrz moze na Malm? Tez mamy i jest troche lepsza. Coz lubia doły wypadac

W szafie w sensie na polkach czy na wieszakach?
Malm mi sie kojarzy z czasami studenckimi...w co drugim mieszkaniu to stoi... i u mnie tez było..

a ta Twoja co wstawialas to jest na nozkach z przodu i z tyłu? bo na buty ma tylko 2 nozki i trzeba do sciany przykrecac...
choc kurde ta na buty ciezko sie otwiera... musze ogarnac poprobowac..choc pewnie w sklepie co stoi to wyjezdzone bedzie przez 1000 innych osob ktore probowały...

na polkach i na wieszakach (polki na tshirty i spodnie, wieszaki na zakiety, spodnie eleganckie, koszule, sukienki

a najchetniej bym w ogole z ikei nie brała. wszystko wszedzie jest z ikei...ale jak szukam w innych sklepach to ajkies takie futurystyczne albo jak dla dorosłych (to w vox) eh...

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-08-18 o 12:07
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 12:11   #2318
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Malm mi sie kojarzy z czasami studenckimi...w co drugim mieszkaniu to stoi... i u mnie tez było..

a ta Twoja co wstawialas to jest na nozkach z przodu i z tyłu? bo na buty ma tylko 2 nozki i trzeba do sciany przykrecac...
choc kurde ta na buty ciezko sie otwiera... musze ogarnac poprobowac..choc pewnie w sklepie co stoi to wyjezdzone bedzie przez 1000 innych osob ktore probowały...

na polkach i na wieszakach (polki na tshirty i spodnie, wieszaki na zakiety, spodnie eleganckie, koszule, sukienki

a najchetniej bym w ogole z ikei nie brała. wszystko wszedzie jest z ikei...ale jak szukam w innych sklepach to ajkies takie futurystyczne albo jak dla dorosłych (to w vox) eh...
A patrzyłaś na brw? Lubię je za jakość, co prawda nie mają typowo dziecięcych mebli, ale niektóre mają naprawdę śliszne.
Stary 2016-08-18, 12:11   #2319
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
A jak? Na wieszakach wszystko?
Nie, normalnie na pólkach poskładane i widze wszystko jak na dłoni. A w szufladzie trzeba wszystko podnosić, zeby zobaczyc co jest na dnie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 12:13   #2320
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Ta na buty jest waska dlatego mam tylko jedna pare nózek.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Nie, normalnie na pólkach poskładane i widze wszystko jak na dłoni. A w szufladzie trzeba wszystko podnosić, zeby zobaczyc co jest na dnie
Dlatego trzeba skladac wg tej koreanskiej metody
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...bc228d7ac9.jpg
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 12:22   #2321
kiciulec
Zakorzenienie

U mnie tak ładnie jeszcze nie wyglądają, są dopiero po pierwszym praniu i nie uprasowane, ale ogólny zamysł jest widoczny. Po lewej bodziaki, u dołu długi rękaw u góry krótki. Od największych do najmniejszych. Potem koszulki,nad nimi czapeczki. Potem pajacyki, od małych do dużych. Pote, spdenki i sweterki/bluzy. Ten biały pośrodku z niebieskimi szlaczkami to jeszcze ja w nim chodziłam jako niemowlę Całkiem po prawej u góry, śliniaczko, ocieplacze na szyję,"buciki", 2 pieluchy flanelowe jako otulacze na początek, poniżej skarpetki i rajtuzki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160818_120915.jpg (95,1 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-08-18, 12:30   #2322
Escorpio
Zakorzenienie

Hmm dla mnie to składanie caly czas jakies takie niepraktyczne... Bo wyjmę 3 rzeczy i mi sie reszta rozwala. A w szafie jest jedno na drugim wyjmuje pare rzeczy i caly czas trzymają pion. Zreszta widze czego najmniej używam, bo leży na samym dole ale jak ktos woli szuflady i chce w ten sposób składać ubrania, to proszę bardzo
Stary 2016-08-18, 12:34   #2323
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm dla mnie to składanie caly czas jakies takie niepraktyczne... Bo wyjmę 3 rzeczy i mi sie reszta rozwala. A w szafie jest jedno na drugim wyjmuje pare rzeczy i caly czas trzymają pion. Zreszta widze czego najmniej używam, bo leży na samym dole ale jak ktos woli szuflady i chce w ten sposób składać ubrania, to proszę bardzo
Co kto woli przecież
A jak się dobrze złoży to się nic nie przewraca
Stary 2016-08-18, 12:36   #2324
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak ładnie jeszcze nie wyglądają, są dopiero po pierwszym praniu i nie uprasowane, ale ogólny zamysł jest widoczny. Po lewej bodziaki, u dołu długi rękaw u góry krótki. Od największych do najmniejszych. Potem koszulki,nad nimi czapeczki. Potem pajacyki, od małych do dużych. Pote, spdenki i sweterki/bluzy. Ten biały pośrodku z niebieskimi szlaczkami to jeszcze ja w nim chodziłam jako niemowlę Całkiem po prawej u góry, śliniaczko, ocieplacze na szyję,"buciki", 2 pieluchy flanelowe jako otulacze na początek, poniżej skarpetki i rajtuzki.
i tak tez bedzie u mnie pieknie jest musze ogarnac bo rzucam w garderobie na polke ot tak w siatkach
Stary 2016-08-18, 12:50   #2325
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się w dobrym humorze
Dziś zaczął mi się drugi trymestr

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-18, 12:52   #2326
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Stary 2016-08-18, 12:53   #2327
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
A patrzyłaś na brw? Lubię je za jakość, co prawda nie mają typowo dziecięcych mebli, ale niektóre mają naprawdę śliszne.
Ja wstępnie planuje wziąć komodę possi z brw bo wszyscy wszędzie wokół mają w mieszkaniu Ikea, nawet koło Ikea mieszkam. Trochę więc mi się już przejadła

Muszę spróbować z tym azjatyckim składaniem kiedyś... ja szuflad prawie nie mam ale dla małej/małego mogę poeksperymentować
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 12:58   #2328
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wstępnie planuje wziąć komodę possi z brw bo wszyscy wszędzie wokół mają w mieszkaniu Ikea, nawet koło Ikea mieszkam. Trochę więc mi się już przejadła

Muszę spróbować z tym azjatyckim składaniem kiedyś... ja szuflad prawie nie mam ale dla małej/małego mogę poeksperymentować
Ja jestem ogromną fanką brw Mamy nasze łóżko, meble w salonie, coraz więcej mebli u córki. Z ikei chcemy biurko, z tych co oglądałam to ich jest idealne do naszych potrzeb. O to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80213074/
Córka zaczyna zerówkę więc już nie przelewki i biurko musi być taka dorosła

A to składanie to polecam wypróbować, może akurat Ci spasuje.
Stary 2016-08-18, 13:14   #2329
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ysbaill Pokaż wiadomość
Hej, ja bylam w 12t5d i też wszystko super. Wczoraj lekarz przesłał nam ostateczne wyniki badania genetycznego (usg+pappa) i jest wszystko w porządku. Bardzo się cieszę. Kolejny stres za nami.

Super,że wszystko ok

Stary 2016-08-18, 13:33   #2330
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Stary 2016-08-18, 13:35   #2331
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Zwróce się do mam: ile ubranek na poczatek bedzie dobrze? Czytam internety i mowią o 10 kompletach. Tzn w naszym wypadku, zimowych dzieci, jeden komplet to body i pajac, albo body i spodenki, sweterek. To jest realne?
Myślę, że spokojnie wystarczy
Stary 2016-08-18, 13:39   #2332
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ja bym zwariowała przez miesiąc ale ja jestem panikara i w goracej wodzie kapana wizyty mam mniej wiecej co 2 tyg, wiec usg mam często, mam nadzieję, ze to nie szkodzi

nie wiem jak to z tym ciśnieniem, ale wczoraj mówie połoznej, ze mam b. niskie, co czuje, a ona że 90/60 jest dobre w ciazy.

wczoraj mnie bardzo bolało, cały dzien nie wiem czy jelita od wzdęcia, czy pecherz, miałam wrażenie, ze ciagle mam pełny, już obstawiałam znowu infekcje dróg moczowych. Ale dzisiaj jest ok. Obstawiam, ze to po nocy - 1 raz od dawna nie wstałam wtedy do wc i rano obudziłam się z okropnym bólem, ledwo szłam - mysle, że to dlatego mnie tak bołało cały dzień.
Może wstrzymywałaś mocz?

dzieki dziewczyny!
zostaje w takim razie ten termin

pappa mam za free z ubezpieczenia w pracy. położna radziła się zastanowic, bo mówi, ze niestety, ale widzi, ze te wyniki wiele par kosztuja kosmiczny stres, potem problemy co dalej - amnio czy nifty, a dzieciaczki najczęściej zdrowe się okazują.
Cięzki temat, mam jeszcze trochę czasu.

haha u mnie podobnie było, jak chciałam powiedzieć to szefowa poszła na l4 i tym sposobem plany musiałam przełożyć

my też mamy dostac, ale aż się boję to brac tak wcześniej no zawsze mówiłam, ze przesadna nie jestem, ale teraz mi róxne rzeczy po głowie chodzą

Ech... cos wiem o tym stresie zwiazanym z pappa...Mam nadzieje, ze mimo wszysko bedzie ok...;( Wlasnie oddzwonila do mnie pani z gabinetu. Udalo sie przesunac Termin z 25 na 22. Ide z nastawieniem robienia Nifty, ale zobaczymy co na to pani dr.... Bo na skierowaniu mam ´rozmowa plus ewentualna amnio.
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 13:42   #2333
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja będę kupować po 6 kompletów i po 4 pajacyki na start, czyli 12 kompletów i 8 pajacyków od 50 do 62, mam sporo po córce, na początku miałam dużo neutralnych, więc myslę, że wystarczy
Stary 2016-08-18, 13:44   #2334
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:

Calkiem konkretny zestaw
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:40   #2335
Escorpio
Zakorzenienie

Udało mi sie dzisiaj dodzwonić do szpitala, ide po odbiór pappy w przyszły czwartek. Ciekawe co mi wyjdzie staram sie myślec, ze to tylko statystyka i musi byc dobrze
Stary 2016-08-18, 14:59   #2336
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to większą gulę mam nad pępkiem niż pod Niestety to tylko wzdęcia ale w 'gorszy' dzień mogłabym udawać co najmniej 5ty miesiąc hehehe

Dwa razy już żałowałam, że w pracy powiedziałam o ciąży Ale już chyba im przechodzi.
1. Zrobiłam sobie kawę i jedna wyskoczyła na mnie że kawy nie wolno, kawa szkodzi, mam zmienić lekarza jak mi pozwala i w ogole...
-- Przy ciśnieniu 100/50 nawet mi ostatnio zalecono pić (oczywiście nie za mocną) kawę
2. Mówiłam, że idę wieczorem poćwiczyć to też było oburzenie że powinnam tylko leżeć
-- Trenowałam przed ciążą dość intensywnie prawie 7 lat... jakbym rzuciła wszystko i tylko leżała to moje hormony, insulina, cukier itp itd to by kompletnie zwariowały Wiem co mogę, a czego nie więc nie przeginam, ale ćwiczyć zamierzam póki zdrowie pozwala

Już też mnie jedna osoba z rodziny zdziwiona zapytała czemu nie jestem na L4 jeszcze
E tam, ja też chodzę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży i na basen i świetnie mi z tym, a mojemu malenstwu jeszcze lepiej 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:12   #2337
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Calkiem konkretny zestaw
No całkiem sporo ale na swoje usprawiedliwienie mam, że kupiłam dosłownie kilka rzeczy a reszta po córce I tamte rzeczy też dostałam po swojej chrześnicy
Kupiłam teraz może po 3 bodziaki z krótkim i długim rękawem, cieniutką czapeczkę do szpitala, niedrapki do szpitala, 4 pajacyki i pieluchy flanelowe
Stary 2016-08-18, 15:21   #2338
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Udało mi sie dzisiaj dodzwonić do szpitala, ide po odbiór pappy w przyszły czwartek. Ciekawe co mi wyjdzie staram sie myślec, ze to tylko statystyka i musi byc dobrze
na pewno pappa to formalność

a dziś już 15:20 a ja ani razu nie zwymiotowałam i udało mi się ugotować obiad bez rzygania po kątach najadłam się fasolki po bretońsku, mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej i zacznę funkcjonować
Stary 2016-08-18, 15:35   #2339
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
na pewno pappa to formalność

a dziś już 15:20 a ja ani razu nie zwymiotowałam i udało mi się ugotować obiad bez rzygania po kątach najadłam się fasolki po bretońsku, mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej i zacznę funkcjonować
czuje ze zaraz bedzie mozna zacząć świętować odejście zyganka

Mnie z kolei mdli teraz bardzo, mam nadzieje ze to przez to przeziębienie bo nic mi sie nie chce...
Stary 2016-08-18, 15:38   #2340
sQuaara
Zakorzenienie

ja z kolei tyle zjadłam na lunch ze od 13:30 marze o wyjsciu stąd...albo pojde dobrowolnie to zwymiotowac... masakra!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości