![]() |
#4561 |
@}-,-'-
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Ja nie mieszkam z Tż wiec cieżko mi sie mądrzyć, ale wiem z doświadczenia, ze trzeba działać póki czas. Widze to po moim ojcu, który jest mega rozpieszczony, nie zrobi nic sam!! Dotyczy to gotowania i sprzątania. Jak czegos nie wymyślisz to bedziesz miała w domu takiego nieznośnika przez kilkadziesiąt lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Dokładnie! Ja nie wiem, istnieją jeszcze tacy faceci którzy uważają że sprzątanie, pranie, prasowanie i gotowanie to tylko kobieca sprawa? W czasach, kiedy tyle samo pracujemy zawodowo?! Szok. Wybij mu z głowy staromodne myślenie.
#4563 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój ! Tzn chyba sama go przyłzwyczaiłam bo przychodził zmęczony po buowie to zawsze coś pysznego podstawiałam pod nos, pozmywałam i chciałam zaby odpoczął. Ale skonczyło się, chcę żeby chociaż posprzątał troche po sobie. Nie każe mu prać, pracować itd. Ogólnie nie chce zeby wyszedł też na mega złego i lenia bo pomoże jak trzeba i nieraz mi powie zebym to wszystko zostawiła i odpoczęła. Ze przecież nie musi byc zrobione na juz. Ale jak narzekamy to też sobie ponarzekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
Porozmawiajcie na spokojnie, poproś aby Ci pomagał przecież to wasz dom a nie twój.Poza tym jesteś w ciąży !
Ustalcie obowiązki, kto za co jest odpowiedzialny. Niech sam wybierze część obowiązków które mu pasują. Może to podziała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Jezusku. Ja bym zabila faceta jakby byl takim nierobem w domu. Zabilabym z moim charakterem. Sama nie jestem jakas pedantka, ale to moj TZ sam sie wyrywa zawsze do odkurzania. Ziemniaki do obiadu zazwyczaj on obiera, a na koniec gotowania ja sprzatam kuchnie, a on naczynia zmywa. Nic nadzwyczajnego jak pranie wstawi, zazwyczaj tez je wiesza, raz na jakis czas go tchnie i pierze wykladzine (mnie ani razu do tego nie tchnelo jeszcze) itp itd....
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4569 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj, nosiłby :P Dzięki wam za wsparcie ![]() ![]() No i muszę przyznać, że jak jesteśmy u siebie, to on jest ten "porządny" co wie, że obiad trzeba zrobić i w domu posprzątać. I robi to bez większego ponaglania, tylko potem marudzi, że częściej to robi niż ja :P Więc to tak nie jest, że on nic tylko leży i pachnie, a ja robię wszystko. Tylko teraz jakoś tak się porobiło :/ Te codzienne obowiązki ogarnia za dobrze, lepiej niż ja, a te "niecodzienne" jak remonty, papierologie, grubsze decyzje, to moja działka... tak się dobraliśmy :P Cytat:
Cytat:
U mnie to wygląda tak, że TŻ jest na mnie zły, ja się zbieram w sobie, staram sprzątać itp., ale natłok innych obowiązków czasem jest za duży i czasu brak na takie bzdury, odkłada się na później... a potem przychodzi TŻ i robi coś za mnie marudząc, że nie zrobiłam. I ja to rozumiem, ale jak z tym walczyć? Na przykład: - nie umie umyć talerzyka - kup zmywarkę, chociaż 50 rat 0%, u nas to rozwiązało problem. chętnie wkładam i wykładam czyste, już ponad pół roku się zachwycam - wynieść śmieci - kup może taki worek na śmieci, taki kosz na śmieci, tak zorganizuj te śmieci, żeby ich wynoszenie było jak najmniej nieprzyjemne - u mnie w domu nie mam problemu, żeby wynieść śmieci, ale u mojej mamy jest tak źle to zorganizowane, bleee, że brzydzę się ruszać - umyc wanny po sobie - zainstaluj nad wanną zasłonkę i uchwyt do prysznica, niech bierze prysznic zamiast kąpieli, wtedy mycie jest łatwiejsze, a jak nie umyje to pewnie się nawet nie skapniesz :P - z psem wyjsc - podzielcie się na pół - Zlew w naczyniach - zmywareczka - pelno papierow na sroke - nie wiem co to znaczy na sroke, ale papiery u mnie się odkłada w jedno miejsce, a potem hurtem, akurat ja, ogarniam wszystkie raz na jakiś czas, TŻta do tego nie da się ogarnąć :P - reczniki na ziemii - sprawdź czy masz przyszyte duże wygodne pętelki do zawieszania i że masz wystarczająco dużo haczyków na ręczniki - u mnie w domu jest spoko, u mamy znowu, nie ma pętelek, za mało haczyków, wiesza się byle jak i spada, to nawet wieszać się nie chce... wiem, że to wszystko tak banalnie brzmi, że chodzi Ci o całokształt, ale myślę, że takimi małymi kroczkami, jeśli powiesz TŻtowi po co te małe zmiany, to może załapie, że można utrzymać w miarę porządek bez większego wysiłku cały czas Cytat:
![]() Cytat:
![]() Haha, a co, wszystkie na raz hurtem ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Hehe, ja też, tzn. obiorę, ale zajmie mi to godzinę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Raczkowanie
|
Wiecie nad czym się zastanawiam jeszcze ?
Co ja będe robić jak dziecko się urodzi ! Tak się zdazyło ze większość moich znajomych jest związanych z moją pasją która idzie w odstawkę na jakiś czas niestety i są dużo młodsi. Z kim ja będę chodzić na spacery? Kto mnie odwiedzi na kawkę jak będe siedzieć z dzieckiem ? ![]() Niestety moi najblizsi znajomi wyprowadzili się jakieś pół roku temu do innego miasta i zostałam prawie sama ![]() Muszę kogoś poznać tylko nie wiem gdzie... najlepiej jakąś młodą mamuśkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
Moj lubi obierac ziemniaki, a jak lubi, to co ja mu bede przyjemnosci odbierac
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niebie Haha musze sama wypróbować będę odkładać wszyyyystkie rzeczy Tż na jego nowiutkie biureczko żeby do komputerka się szybko nie mogł dostać szczególnie ze jak powiem coś na temat bałaganu to zawsze jest odpowiedz " TY też tak robisz" ok jestem bałaganiarą i rano robię tornado wychodząc do pracy ale jak wracam to od razu sprzątam a on nie ! Alę będę miała ubaw z jego wâ☠â☠â☠â☠u ![]() Jesteśmy straszne z tym narzekaniem ![]() Ale podsumowując i tak bym mojego kochanego Tż nie zamieniła na żadnego innego !! Edytowane przez KPZ Czas edycji: 2016-08-18 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja umiem. Ale wyłącznie obieraczką. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Rozmowa jednak nigdy nie zaszkodzi. ![]() W takim razie wystarczy pogadać z Tż, że potrzebujesz teraz więcej pomocy, że jesteś zmęczona, bo nosisz w sobie małego człowieczka, który zabiera Ci masę energii i że potrzebujesz normalnych warunków do spania. Powinien zrozumieć. ![]() Cytat:
![]() To akurat była butelka ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4574 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do spacerkow, to chyba tylko z TZtem, albo sama, bo znajomych duzo nie mamy, a Ci co sa, to pracuja i bez dzieci, albo z dziecmi, ale mieszkaja po drugiej stronie londynu, wiec wyprawa metrem na caly dzien... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj Tż też jedynak, też wcześniej nigdy z żadną nie mieszkał, też cycuś mamusi i sam mieszkał tylko jakieś 2-3 miesiące zanim się poznaliśmy. Jest bardzo pracowity, wyrozumiały, ale jest też flejtuchem, co rozwala ciuchy, papierki po słodyczach i wiele rzeczy rzuca gdzie popadnie. Wiecie co? Zastanawiam się, co oni by na nas pisali, gdyby się tak na forum zebrali. ![]() Pewnie większość z nas byłaby zrzędliwa i czepiliwa, ale ciekawe jakie mamy nawyki, które ich wkurzają. ![]()
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
Właśnie, oni też by na nas nieźle narzekali ale to normalnie mieszkając razem
![]() Mój się wkurza że wszędzie zostawiam włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017
Cytat:
Zamierzamy razem, ale nadal pozostaje wielka niewiadoma - gdzie? Zmiana pracy, remont, ślub, moje L4 w końcu i jakieś 5 innych czynników sprawia, że nie wiemy w jakiej kolejności to ogarnąć... A dni lecą bo nie ma kiedy nad tym pomysleć ![]() Ja mieszkam z ojcem, on z rodzicami. Mieszkaliśmy chwilę razem za granicą. Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-08-18 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Raczkowanie
|
A nie macie możliwości wynająć czegoś ?
Ja na waszym miejscu jeśli macie możliwość załatwiłabym to jak najszybciej. Jak będzie dziecko to raz że będzie potrzebować obojga rodziców, dwa że będzie trudniej ogarnąć ewentualną przeprowadzkę i zwyczajnie będzie mniej czasu na takie rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
@}-,-'-
|
Kasa na ewentualny wynajem potrzebna jest na remont, a tej i tak brakuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Oddałabym wszystkie łóżka "tylko dla mnie" na świecie, za jedno wspólne z Tż.
![]() Myślę, że powinniście już myśleć powoli o wspólnym mieszkaniu, bo tak jak pisze KPZ z większym brzuchem lub z dzieckiem będzie Wam trudno to zorganizować.
#4581 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Ja kiedyś też tak ceniłam sobie wspólne noce, ale od kiedy jestem w ciąży drażni mnie gdy nie mam dwóch metrów łóżka wzdłuż i wszerz tylko dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, jak się w ciąży zmieniamy. ![]() Ja z kolei potrzebuję teraz strasznie dużo bliskości i zasypiam zawsze pupą przytulona do męża. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4583 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Z tym sie zgodzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam łóżko duże i oddzielne kołdry z tzetem ale od kilku tygodni on pracuje w delegacji i w domu jest tylko na weekendy i okropnie sie wtedy nie wysypiam ;p Nigdy nie mieliśmy problemu zeby sie pomieścić a teraz budzę sie w nocy z kolanami w moich plecach :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
Widzicie a u nas jest trochę inaczej, bo mąż pracuje a ja nie. Więc ciężko mi wymagać żebyśmy domowe obowiązki dzielili równo. Więc go póki co uczę wdzięczności, żeby wiedział że to że rano ma śnidanie, kanapki do pracy i wieczorem obiad to moja łaska
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
Pozdrawiam dziewczyny jest cudnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4588 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też już nie pracuję, więc robię większość, ale to nie znaczy, że Tż może rozwalac swoje rzeczy lub, że mu się upiecze odkurzanie raz na jakiś czas. co to to nie, bo się za bardzo przyzwyczai. ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.