Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 14:47   #3541
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Dziewczyny, tak was podczytuję, Wy tu o obrączkach, a ja mam problem ze znalezieniem lokalu/sali. Chcemy mieć małe przyjęcie (20-25 osób) i nikt nam nie chce zarezerwować sali dla takiej ilości gości Czy któraś z was spotkała się z taką przeszkodą?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:47   #3542
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Mój TŻ gdy pracował w wakacje też tak miał. Już w pierwszym miesiącu premia bo jedynie on sumiennie pracował . Inni się napili i tydzień chodzili nawaleni, ale może na tym skończę opis bo dalsza część jest dość drastyczna... I też urlop zależny od szefa (a raszej od tego co było gotowe, TŻ był zbyt potrzebny i gdy robili coś istotnego to musiał być w pracy). Przez tego szefa wstręciucha trafiliśmy na jedyny tydzień ładnej pogody w sierpniu

Gdzie Twój TŻ pracuje? Bo opis tego wszystkiego baaardzo pasuje do pracy na budowie (znaczy to picie w pracy).
jest stolarzem. i zawsze trzbea cos zrobic, czy jechac na montaz, czy szef czegos nie wie to jest: paaanie jackuu....
z jednej strony to zawsze dodatkowa kasa ale z drugiej on tez czlowiek ,wolalby troche wolnego bo ile mozna

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:49   #3543
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak was podczytuję, Wy tu o obrączkach, a ja mam problem ze znalezieniem lokalu/sali. Chcemy mieć małe przyjęcie (20-25 osób) i nikt nam nie chce zarezerwować sali dla takiej ilości gości Czy któraś z was spotkała się z taką przeszkodą?
A restauracje? U nas, jesli odpowiednio wcześniej zarezerwujesz to zamykają np. doł, górę i można sie bawić...

Chyba, że Wam taka opcja nie odpowiada?
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:52   #3544
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Dorinka trzymam kciuki W końcu to mają byc obrączki jak marzenie, więc jeśli to te, to bierz!
Yhm jeszcze ustalę z Tżem , wczoraj była opcja tytanowych- znowu będzie marudził, że codziennie mam inną opcję

Cytat:

To nie powinien być problem, kwestia wyboru lokalu, powinien być nieduzy ....Ślub masz w sobotę czy na tygodniu ? I czy szukasz w Warszawie czy okolicach ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:52   #3545
L_V
Zakorzenienie

Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Cytat:
A restauracje? U nas, jesli odpowiednio wcześniej zarezerwujesz to zamykają np. doł, górę i można sie bawić...

Chyba, że Wam taka opcja nie odpowiada?

Jak najbardziej odpowiada. Rozejrzymy się za restauracjami. Z tymże planujemy brać ślub w moim rodzinnym mieście na lubelszczyźnie, a tam nie ma zbyt wielkiego wyboru przyzwoitych lokali.
Eh, nie ma lekko. Ale jestem dobrej myśli.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
To nie powinien być problem, kwestia wyboru lokalu, powinien być nieduzy ....Ślub masz w sobotę czy na tygodniu ? I czy szukasz w Warszawie czy okolicach ?
Nie, ślub na lubelszczyźnie - tam większośc rodziny. No i wolelibyśmy w sobotę. termin jeszcze nie ustalony- sali brak.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-29 o 14:58 Powód: post pod postem
Stary 2008-01-29, 14:54   #3546
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej odpowiada. Rozejrzymy się za restauracjami. Z tymże planujemy brać ślub w moim rodzinnym mieście na lubelszczyźnie, a tam nie ma zbyt wielkiego wyboru przyzwoitych lokali.
Eh, nie ma lekko. Ale jestem dobrej myśli.
No my równiez jestesmy dobrej mysli
Ja miałam obiad poi slubie w restauracji zamówionej 3 miesiące wcześniej i jedyne co chcieli to 25zł albo 35zł zaliczki od osoby I całe piętro nasze, a było nas 10 osób
Stary 2008-01-29, 14:55   #3547
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
jest stolarzem. i zawsze trzbea cos zrobic, czy jechac na montaz, czy szef czegos nie wie to jest: paaanie jackuu....
z jednej strony to zawsze dodatkowa kasa ale z drugiej on tez czlowiek ,wolalby troche wolnego bo ile mozna
Dokładnie! Jak szłam do TŻ-a do pracy (gdy np. umawialiśmy się na mieście a okazywało się, że musi dłużej zostać) po tym jak kolejny raz odwołano mu urlop to normalnie chciałam pozabijać tych ludzi (TŻ nie mógł jechać bo np. ktoś zachlał i prace się opóźniły)
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 14:57   #3548
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
No my równiez jestesmy dobrej mysli
Ja miałam obiad poi slubie w restauracji zamówionej 3 miesiące wcześniej i jedyne co chcieli to 25zł albo 35zł zaliczki od osoby I całe piętro nasze, a było nas 10 osób

Oo, to super się udało. Jak ja bym tak chciała!
Stary 2008-01-29, 14:57   #3549
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie! Jak szłam do TŻ-a do pracy (gdy np. umawialiśmy się na mieście a okazywało się, że musi dłużej zostać) po tym jak kolejny raz odwołano mu urlop to normalnie chciałam pozabijać tych ludzi (TŻ nie mógł jechać bo np. ktoś zachlał i prace się opóźniły)
To tak jak dzisiaj ja??? Jutro o 4:30 rano jedzie na 3 dni w delegacje i dzisiaj mieliśmy iść na miłe zakupy i spędzić razem popołudnie, ale nie! Zamiast o 16:30, Mąż będzie w domu po 20, zmordowany, bo ile można zasuwać?

Cytat:
Ja trzymam kciuki, żeby i Tobie sie udało
Stary 2008-01-29, 15:03   #3550
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak dzisiaj ja??? Jutro o 4:30 rano jedzie na 3 dni w delegacje i dzisiaj mieliśmy iść na miłe zakupy i spędzić razem popołudnie, ale nie! Zamiast o 16:30, Mąż będzie w domu po 20, zmordowany, bo ile można zasuwać?
Uuuu to faktycznie nieciekawie, nawet nie zdąży porządnie odpocząć przed wyjazdem
Stary 2008-01-29, 15:08   #3551
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Uda się na pewno, poszukaj jakiejś miłej knajpki

Cytat:
To rzeczywiście przechlapane......Nic nie można sobie zaplanowac razem
Stary 2008-01-29, 15:19   #3552
rav12345
Wtajemniczenie

Vadi - gratulacje, bardzo delikatny pierścionek

Cytat:
My mamy matowane, które się wybłyszczyły i... o to właśnie nam chodziło, bo nie są tak błyszczące jak te "oryginalnie" blyszczące, tylko jakby delikatniej Zależy kto czego oczekuje...
A my mieliśmy z połyskiem, który po pół roku się lekko zmatowił, i mamy ten sam efekt o którym piszesz .

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Dlatego tera zmam dymelamt- brać slub w tym roku cichy, bo mam żałobe. CZy za rok kiedy niestety czekało by mnie wesele i cąły rok pracowałabym na slub- kupy się to nie trzyma jak choinka. Zwłaszcza, że Tz już prawie u mnie mieszka i takie przeciąganie nie ma sensu.
No po prostu nie wiem co robić
ja wzięłabym pracę, wzięłabym ślub, a dziecka przecież i tak póki co nie planuecie, co? Szkoda tylko, że nie przyznałaś się do ślubu na rozmowie. Jeśli pracodawca ma cię ograniczać z powodu ślubu, to ja powiedziałabym "dziękuję". Później będzie cię ograniczał w przypadku urlopów, tak jak dziewczyn to opisują tutaj.

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
dziewczyny która sie zna na "produkcji" stron internetowych?
Ja, ja! Ja też .

Cytat:
problem polega na tym - mam ściągniętą stronę na kompa, zrobiłam poprawki wysyłam na serwer i ich nie widać
żeby nie było robiłam to już wcześniej i zawsze się udawało, dziś nie chce
Prawdopodobnie wszystko się przesłało jak trzeba, tyko twoja przeglądarka ma stare cookies. Jeśli F5 nie pomaga, to wejdź w ustawienia przeglądarki: Narzędzia>Opcje(Ustawieni a) internetowe/> i na zakładce głownej powinnaś mieć opcję usunięcia cookies/ciasteczek. Jak je usuniesz, to strona powinna się przeładować zgodnie z tym co jest na serwerze.

Cytat:
Ja osobiście nie, ale też wynajmowałam lokal dla 14 osób. Znalazłam lokal, który ma oddzielną, odgradzaną salkę, i tam zrobiłam uroczystą kolację. W pozostałej części lokalu(restauracji) goście byli normalnie przyjmowani. Poszukaj jeszcze trochę, na pewno którys lokal będzie przystosowany na przyjęcia dla mniejszego grona osób.

L_V, ja mam pytanie, które zaniepokoiło mnie w twoim artykule na głównej - które retinoidy mogą wpłynąć źle na płód? Czy te zewnętrzne (np. te w Izotrexinie) też, czy chodzi tu tylko terapię doustną / wewnętrzną? Bo aż mnie ciarki przeszły - specjalnie sie z mężem nie zabezpieczamy jakoś, więc opcja posiadania dzidziusia jest niewykluczona, a ja się smaruje Izotrexinem na twarz. Co lepsze lekarz nigdy nie wspominal o antykoncepcji. Choć fakt - jak dostałam tę maść, to łykałam tabletki. Ale ona o tym nie wiedziała. W ogóle ta baba nie powiedziała mi o filtrach! I żeby to jeszcze była byle jaka przychodnia...
Stary 2008-01-29, 15:20   #3553
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę HIHI zobacz 7 mm , zastanawiam się nad nimi także

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=301862681
na zdjęciu śliczne (ale w realu wiem że na naszych łapkach by mi się nie spodobały).
Poza tym istotne jest właśnie to żeby ten sam model dobrze wyglądał i na facecie. NIektóre obrączki są typowo babskie i faceci z takimi ozdóbkowymi wyglądają "dziwnie"

Cytat:
Na początek spróbuj F5, czasem to trochę trwa.

Jeśli nic nie pomoże skasuj wszystko (nie tylko poprawki) i wgraj już jako całość, ale moja mama uważa, że F5 powinno pomóc

nie odświeżanie nie pomaga zresztą testowałam nawet na innym kompie czy widać zmiany ale nie...
jutro będę dalej walczyć bo już jestem w domku

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:24   #3554
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
na zdjęciu śliczne (ale w realu wiem że na naszych łapkach by mi się nie spodobały).
Poza tym istotne jest właśnie to żeby ten sam model dobrze wyglądał i na facecie. NIektóre obrączki są typowo babskie i faceci z takimi ozdóbkowymi wyglądają "dziwnie"
Wiem, ale ta jest prosta i nowoczesna, a jedyną zdobą jej jest to, że jest dwukolorowa, a forma najprostsza mozliwa przecież
Stary 2008-01-29, 15:29   #3555
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie wszystko się przesłało jak trzeba, tyko twoja przeglądarka ma stare cookies. Jeśli F5 nie pomaga, to wejdź w ustawienia przeglądarki: Narzędzia>Opcje(Ustawieni a) internetowe/> i na zakładce głownej powinnaś mieć opcję usunięcia cookies/ciasteczek. Jak je usuniesz, to strona powinna się przeładować zgodnie z tym co jest na serwerze.
Dobrze mówi! Dać jej piwo

Cytat:
nie odświeżanie nie pomaga zresztą testowałam nawet na innym kompie czy widać zmiany ale nie...
jutro będę dalej walczyć bo już jestem w domku
Pewnie to co napisała Rav pomoże, jeśli nie to wrzuć wszystko jako całość od nowa, jak do tej pory zawsze działało
Stary 2008-01-29, 15:30   #3556
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale ta jest prosta i nowoczesna, a jedyną zdobą jej jest to, że jest dwukolorowa, a forma najprostsza mozliwa przecież
hihi ale akurat nie myslałam o tych pisząc to, tylko tak dorzuciłam odnośnie bardziej "skomplikowanych wzorów"

Poemi, rav ciasteczka usuwam na bieżąco, nawet w domu sprawdziłam stronę i jest stara wersja mimo że na serwerze jest niby zmieniona.
jutro spróbuję metody "na całość"

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:30   #3557
rav12345
Wtajemniczenie

Ja przez internet tez byłam zakochana w płaskich obrączkach - chciałam takie jak w załączniku. Ale jak założyłam na palec taką obrączkę, to (za przeproszeniem) wyglądałam jak w kawałku uciętej rurki na palcu. Stąd padł wybór na takie, tylko lekko zaokrąglone.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasze_projekt.jpg (4,6 KB, 22 załadowań)
Stary 2008-01-29, 15:32   #3558
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przez internet tez byłam zakochana w płaskich obrączkach - chciałam takie jak w załączniku. Ale jak założyłam na palec taką obrączkę, to (za przeproszeniem) wyglądałam jak w kawałku uciętej rurki na palcu. Stąd padł wybór na takie, tylko lekko zaokrąglone.
Zgadzam się z Rav też z mężem mieliśmy wrazenie, że to ucięte kawałki rury..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:34   #3559
rav12345
Wtajemniczenie

Chyba mamy podoby gust kulbit, skoro obie zaopatrywałyśmy się w obrączki w RedRubin .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 15:38   #3560
Madlen__18
Zakorzenienie

Vai: zaręczyny moje były pól roku temu, więc mogłam zapomnieć lekko obraz pierścionków "topowych", ale zakładając, że się nie mylę: Swój pierścionek kupowałam w salonie Kruka.

Tfu, tzn Tż kupował, ja tylko sobie wcześniej oglądałam, a potem zostałam wyproszona, i Tż wybrał sam pierścionek ostateczny.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:42   #3561
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V, ja mam pytanie, które zaniepokoiło mnie w twoim artykule na głównej - które retinoidy mogą wpłynąć źle na płód? Czy te zewnętrzne (np. te w Izotrexinie) też, czy chodzi tu tylko terapię doustną / wewnętrzną? Bo aż mnie ciarki przeszły - specjalnie sie z mężem nie zabezpieczamy jakoś, więc opcja posiadania dzidziusia jest niewykluczona, a ja się smaruje Izotrexinem na twarz. Co lepsze lekarz nigdy nie wspominal o antykoncepcji. Choć fakt - jak dostałam tę maść, to łykałam tabletki. Ale ona o tym nie wiedziała. W ogóle ta baba nie powiedziała mi o filtrach! I żeby to jeszcze była byle jaka przychodnia...
Jest takie ryzyko - napotkałam tę informację w każdej publikacji. Nie zbadano dokłądnie jak daleko posunięte konsekwencje może to mieć, ale źródła podają że z deformacjami płodu włącznie Dlatego anykoncepcja to mus.
Stary 2008-01-29, 15:49   #3562
rav12345
Wtajemniczenie

Ech, niektórym dermatologom powinni odebrać prawa do wykonywania zawodu...
Stary 2008-01-29, 16:18   #3563
natj
Rozeznanie

L_V, rav12345, jako studentka uczelni prozdrowotnej zacytuję część wykładu -
witamina A (retinol) w czasie ciąży powoduje u płodu
* wady układu nerwowego
* zaburzenia części twarzowej.

Ogólnie po wykładzie nt. czynników tzw.teratogennych (mutacyjnych) refleksja pani doktor i nasza: jedynie bezpieczne w ciąży są - panadol (albo jakiś tam inny środek przeciwbólowy, nie pamiętam już) i herbatki owocowe

Edytowane przez natj
Czas edycji: 2008-01-29 o 16:19 Powód: literówka
natj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 16:29   #3564
Poemi
Zakorzenienie

Dziewczyny trzymać kciuki! Licytuję na allegro książkę która jest mi potrzebna do egzaminu i licytacja się kończy za 20 minut a zainteresowanie jest dość duże... Muszę ją mieć! Proszę o kciukanie!
Stary 2008-01-29, 16:47   #3565
rav12345
Wtajemniczenie

Pewnie nigdy nie da się zabezpieczyć przed tym wszystkim w 100%. Zastanawiam się jaka nadwyżka wit. A jest szkodliwa, bo w końcu ileśtam jej dziennie musimy skonsumować.

Ja świruję, bo odstawiłam tabletki 4 miesiące temu, no i teraz zatrzymał mi się okres (wróciłam do stanu sprzed brania tabletek). W przyszłym tygodniu ide do lekarza od PCOS, bo chciałam zbadać poziomy hormonów, i zadbać o to, by wreszcie zaopiekował się mną ktoś, kto jest specjalistą w tej dziedzinie, i prowadzi na ten temat rozległe badania, a nie tylko wie że taka choroba istnieje.

A test i tak miałam zrobić, bo zawsze jakieś prawdopodobieństwo jest że okres mi sie przedłuża ze względów nie hormonalnych. Ale aż mnie ciarki przechodzą na myśl, że gdyby co, to taką izotrexinową terapię zafundowałam ewentualnej fasolce . Życie kobiety jest ciężkie .
Stary 2008-01-29, 16:52   #3566
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, my też mamy z RedRubin, tyle że według własnego projektu - wybraliśmy te katalogowe (zdj1), z połyskiem, i moja obrączka ma kamyczki w poprzek. Po roku czasu przez liczne ryski wyglądają jak matowe. Jestem ciekawa ile zapłaciliście za swoje obrączki ? (my 1200zł).
Rav, przepiękne są te Wasza obrączki
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 16:56   #3567
Poemi
Zakorzenienie

Jeszcze 3 minuty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 16:59   #3568
Taverney
Zakorzenienie

Poemi napisz potem czy Ci się udało
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 17:02   #3569
natj
Rozeznanie

rav12345, dla dzieciaka to każda dawka, oczywiście ryzyko jest 50% na 50% więc nie musi być źle .
A z ciekawostek, kofeina zawarta w kawie, coca-coli, herbacie (tej zwykłej, owocowe nie mają kofeiny) może u noworodka prowadzić do rozszczepu wargi/podniebienia, ubytku paliczków lub całych palców. Zły wpływ ma też aspiryna, leki uspokajające, wirus opryszczki, grypy, krętek kiły ( ) i masa innych.
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 17:02   #3570
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Poemi napisz potem czy Ci się udało
**** idę się schować do szafy! I nigdy nie wyjdę! Pomyliłam godziny, jescze godzina! Ja już prawie na zawał zeszłam! Wszystko zwaliłam z biurka, gapiłam się na pocztę czy czasem nic nie przyszło i w ogóle . A tu jeszcze godzina . Tylko ja jestem taka zdolna . Poemi się nie zna na zegarku jak widać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości