|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
W ogóle apeluję o ładną pierwszą stronę w 2 części wątku - dla takich niezorientowanych zagubionych jak ja :P przede wszystkim, jak powinna wyglądać wyprawka, torba do szpitala itp
|
|
#4652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a kto załozy 2 watek?? jakaś chetna?? ![]() musimy duzo pisac, żeby ten jak najszybciej skończyć![]()
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
Ja moge założyć drugi wątek pod warunkiemm ze wszystkie udzielajace sie osoby przesyłają mi ddsne na priv lacznie z płcią dzidzi i prawdopodobnym imieniem ;-)
A wozek dla naszej coreczki bedzie taki: http://m.ebay.de/itm/Kombi-Kinderwag...d=580774748008 Moje. Wymagania byly proste. Jako ze mam 153 ma byc maly, zgrabny i lekki. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może wyprawkę taką z kazdą potrzebną pierdułką też opracujemy ? Jak pomożecie to chętnie zrobię tylko ja nie ogarniam co potrzebne
|
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A seksu dawno nie było więc może w koncu |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeslli chodzi o te kwestie, to racja. Nie warto wydawac pieniedzyy na nowy, skoro rzadko bedzie uzywanny, ale rowniez lepszy bedzie taki z drugiej reki niz nosidelko.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
Co do wózków, to ja w tej chwili nastawiam się na coś w tym stylu:
![]() Wiem, nie ma skrętnych kół, ale dla mnie priorytetem jest jak najlepsza amortyzacja, bo koło domu mam krawężniki, kocie łby i tory tramwajowe, a u dziadków będą wycieczki po łąkach i lasach. Najtańsze modele na takim stelażu mają lepszą amortyzację niż takie ze skrętnymi kołami (pomijając jakieś bardzo drogie modele). Waga do 15kg, ale mam windę, więc luzik. Biorę 2w1, fotelik kupimy osobno. I teraz w zasadzie porównuję "bajery" w różnych modelach, np. ten ze zdjęcia (firma Roan) ma gondolę, która po zdjęciu ze stelaża może robić za kołyskę Ale jeszcze na 100% nie jestem zdecydowana, bo na razie tylko czytam i oglądam w necie, a decyzję podejmę po wizycie w sklepie i obejrzeniu na żywo. |
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
Jaa go pierwszy raz. Na internecie zobaczylamm, ale slyszallam ze w Polsce sa teraz w modzie
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
ja po synku mam taki
![]() http://www.sojan.net.pl/wozek-dzieci...0.html?cPath=5
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oglądałam go na żywo i chyba padnie na niego, na chwilę obecną ma wszystko czego potrzebuję http://www.aroshop.pl/product-pol-1039-Murano-05M.html
|
|
|
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój się nie sprzeciwia, ale też ma świadomość, że ma tych naszych kocich łbach byśmy zamęczyli dziecko w takim nowoczesnym wózki (a te na 3 kołach są takie zgrabniutkie!).
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Rozeznanie
|
Wozki na 3 kolach wydają mi sie wywrotne jakos..
Ja chcialam na 4 takich samych, pompowanych kolach ale zaden nie wpaadl mi w oko, dopiero ten okazal sie w porzadku, i maz rowniez sie w nim zakochal. Probowalam w sklepie i prowadzi sie go calkiem dobrze ( oczywiscie pusty wozek zawsze bedziie prowadzilo sie dobrze ) Jedynie co slyszalam, to ze kolka przednie nie przejada w snieegu jeslli sie ich niee zablokuje.. Podobno wtedy daje rade .. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4668 | |
|
@}-,-'-
|
Cytat:
W tym ślicznym wózeczku, do którego pewnie Tż tez sie będzie ślinił, jest dwie gondole, w tym spacerówka? Czy jedną przerabia sie na drugą? |
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
Dochodze do wniosku, ze kiedys bylo lepiej. Dwa wozki na krzyz byly w sklepach i nie bylo problemu "ktory, jaki, jaki kolor, jaki stelaz, jakie kolka, 3w1 czy 15w1"
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Wozki, wozkami, ale jak Wam mija piateczek? Ja nie spie od 6:30. Sniadanko zjedzone, wlosy wlasnie farbuje na srebrno siwy ^^ i pije kawke. Pogoda brzydka, pada i chmury, planow nie mamy zadnych jak na razie, musimy tylko wyjsc do sklepu, bo pani nam obiecala, ze salate taka z polski nam odlozy Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#4671 |
|
Rozeznanie
|
Wózek ma gondolę i siedzisko spacerowe, montuje się albo jedno albo drugie (albo fotelik, bo też można dokupić i zamontować).
|
|
|
|
#4672 | |
|
@}-,-'-
|
Cytat:
Wlasnie wlasnie, farbujecie włosy normalnymi farbami z drogerii np. bez amoniaku, czy wybieracie inne, a moze w ogole rezygnujecie z farbowania? |
|
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
U nas w mieście w sklepach królują wózki fifm Camarelo i Bebetto. Z internetu nie chce zamawiać a tutaj w jednym ze sklepów napewno doradzą bo szefuje tam koleżanka mojej mamy. Nastawiam sie na camarelo ale nie wiem jeszcze jaki model... Napewno zwrócę uwage na: wage, amortyzację, duża, wygodną spacerówke ( kupimy 2 w 1), no i jak sie prowadzi... Ja mam 173 cm wzrostu ale jestem szczuplak i nie chce żeby wózek mnie prowadził :P
Z tą blizną po wyrostku to też wydaje mi się że może sie naciąga...
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na poczatku mialam watpliwosci, bo przeciez mowi sie (mama tez mi mowila), ze w ciazy nie wolno, ale to kiedys nie mozna bylo jak te farby wyzeraly pol skory glowy, byly toksyczne i wgl fuj i bleh. Teraz jest tyle rodzajow farb z amoniakiem/bez amoniaku/z olejkami itp itd, ze to raczej bezpieczne dla dziecka. Poza tym, jak cos co ma sie na skorze glowy/na wlosach moze wplynac na dzidzi ktore jest schowane gleboko w naszych brzuszkach? <3 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście dzisiaj jest spokojnie i mogę sobie na wolnych obrotach pracować Cytat:
Ale kusi mnie, żeby ściąć włosy, bo coś mi mocniej wypadają w ciąży i powoli mogę mieć problem z pielęgnacją...
|
||
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Konkordia no właśnie pytają gdzie tu poznać faceta, a ja naprawdę nie wiem
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie chyba Bebetto Holland. U mnie piąteczek: pobudka 7:30, ogarnianie się, wizyta w Hebe gdzie nie było maski Kallos którą chciałam wyprobować potem do pracy, wychodzę o 16, pędzę do empiku po bukiet z żelek (młodzi nie chcą kwiatów a młoda słodyczowy żarłok), potem macham szybki obiad - chyba fasolka :P a później prasuję ślubne stroje, szykuję torbę wyjazdową, kładę na pysk jakąś maseczkę i idę w kimę bo jutro wcześnie pobudka...aaaa jeszcze jakiś make up na youtube musze znaleźć
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od 7:30 w pracy, mam full roboty, ale jakoś mam lenia. Terminy nie gonią póki co, więc luzik ![]() Ja właśnie muszę si umówić na farbowanie, bo od początku tej ciąży jeszcze tego nie zrobiłam, a siwki już zaczynają być widoczne. |
|
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
furjatka kup sobie aspargin na niedobór magnezu - jest bez recepty, ja go dostałam ostatnio na wizycie.
NiEBiE niestety eksperyment z pierogami się nie powiódł - zjadłam 5 sztuk i cukier wręcz poszybował, na razie nie chce spaść dziad jeden :p Czytam z zaciekawieniem o farbowaniu włosów - nie farbowałam nigdy w życiu, bo lubię swój kolor, ale w ciągu ostatnich kilku miesięcy bardzo posiwiałam, coś z tym będę chciała zrobić
|
|
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze u Was tez jest? Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

mało rozmawiamy, po pracy zajęci jesteśmy swoimi sprawami... jakoś tak się mijamy.

Mój się nie sprzeciwia, ale też ma świadomość, że ma tych naszych kocich łbach byśmy zamęczyli dziecko w takim nowoczesnym wózki (a te na 3 kołach są takie zgrabniutkie!).

potem do pracy, wychodzę o 16, pędzę do empiku po bukiet z żelek (młodzi nie chcą kwiatów a młoda słodyczowy żarłok), potem macham szybki obiad - chyba fasolka :P a później prasuję ślubne stroje, szykuję torbę wyjazdową, kładę na pysk jakąś maseczkę i idę w kimę bo jutro wcześnie pobudka...
Moze u Was tez jest?