Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-19, 16:52   #2581
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Haneczko, agusia, sto lat dla Waszych dziewczynek z okazji tych 3 miesięcy. Boże jak ten czas leci!
Ignaś dokładnie miesiąc młodszy i dzisiaj kończy 2 m-ce razem z Izunią Miqesi.

My po szczepieniu. Bidulek ale płakał :-( Dobrze że tylko 1 wkłucie było. Teraz popłakuje i pomimo zmęczenia nie umie porządnie zasnąć.

Cerazette może? Ja je brałam po urodzeniu drugiego dziecka i straciłam pokarm. Nie wiem czy przez te tabletki, w każdym razie bardzo możliwe.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Tak patrzyłam na listę mamuś na 1 stronie i gdyby ją zaktualizować do tych, które się faktycznie udzielają to garstka by nas została...
Moja gin ostatnio tez mi odradzala tabletki przy kp. Ale właśnie gdybym się mimo wszystko zdecydowała to polecala te.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 16:54   #2582
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
Haneczka, Agusia calusy dla Waszych trzymiesiecznych pociech

Co do tabletek ja biore juz 8 dzien, braku pokarmu nie widze. W sumue i tu i w pl dostalam tabletki z ta sama substancja, bo kobiety karmiace moga brac jednoskladnikowe, hamujace wydostanie sie jajeczka, dlatego bierze sie je bez przerwy.

Aniu taki intensywny program wybralas, ja zaczelam od Skalpela, ale mtsle dodac raz w tygodbiu TurboWyzwanie bo go kiedus uwielbialam.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 16:58   #2583
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo!

Dzięki
a za chustę, no nie wiem, wydaje mi się, że do mojego rozmiaru trzeba długą chustę, tak czytałam.. i teraz nie wiem.
Z rozmiarem nie pomogę, ale z ceną tak. Wejdź na stronę Natibaby maja tam te chustę za 209zł a nawet ok. 189zł, także 190 są używaną to gruba przesada. Nie kupuj!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 17:03   #2584
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Haneczko, agusia, sto lat dla Waszych dziewczynek z okazji tych 3 miesięcy. Boże jak ten czas leci!
Ignaś dokładnie miesiąc młodszy i dzisiaj kończy 2 m-ce razem z Izunią Miqesi.

My po szczepieniu. Bidulek ale płakał :-( Dobrze że tylko 1 wkłucie było. Teraz popłakuje i pomimo zmęczenia nie umie porządnie zasnąć.

Cerazette może? Ja je brałam po urodzeniu drugiego dziecka i straciłam pokarm. Nie wiem czy przez te tabletki, w każdym razie bardzo możliwe.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Tak patrzyłam na listę mamuś na 1 stronie i gdyby ją zaktualizować do tych, które się faktycznie udzielają to garstka by nas została...
No niewiele nas tu zostało, szkoda

Biedny Ignas

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Z rozmiarem nie pomogę, ale z ceną tak. Wejdź na stronę Natibaby maja tam te chustę za 209zł a nawet ok. 189zł, także 190 są używaną to gruba przesada. Nie kupuj!
Z tego co mi wiadomo to chusta nie traci na wartości z racji tego że jest używana, wręcz przeciwnie. Albo sprzedaje się po takiej samej cenie, albo i drożej jeśli jest porządnie złamana
no chyba ze coś mylę

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-08-19 o 17:00
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 17:27   #2585
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Madzius, Ania dziękuję

Ucałuję, dziękuję
Nie, odpukać nie ropieje!
wcześniej, jak ropiało, to nie leciały łzy jak płakała, teraz lecą normalnie.
Super, że u Was z oczkiem ok!!!
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Jeszcze co do antykoncepcji to znam dziewczynę która miała założona wkładkę. Miała już dwójkę dzieci i więcej nie chciała. No i mimo wkładki zaszła w trzecią ciążę. Jej ginekolog był w niezłym szoku i cala ciążę traktował jako podwyższonego ryryzyka. Na szczęście dziecko urodziło się zdrowe
Też znam taka dziewczynę. Jej ginekolog za darmo jej aborcję zaproponował bo czuł się złe, że wkładka nie zadziałała. Urodziła zdrowa córeczkę. 3cie dziecko
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzieci i mąż najważniejsi, resztę można dokupić

Ty to jesteś prawdziwa gospodyni! I przetwory zrobi, i przecier też umie! Zazdroszczę, ja chyba zbyt leniwa jestem na takie rzeczy
Ja też nie robię przetworów, a szkoda bo jak mamy mojej i TZ zabraknie to bedzie bidaaapóki co przetwory są od nich

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 17:39   #2586
Cierpliwosc
Zadomowienie

[QUOTE kolejnym=madzius90;643469 96]No niewiele nas tu zostało, szkoda

Biedny Ignas

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Z tego co mi wiadomo to chusta nie traci na wartości z racji tego że jest używana, wręcz przeciwnie. Albo sprzedaje się po takiej samej cenie, albo i drożej jeśli jest porządnie złamana
no chyba ze coś mylę[/QUOTE]

Mogłabym się zgodzić z Twoją teorią, bo w teorii tak to wygląda, ale w praktyce nie kupiłabym używanej rzeczy drożej niż nowej, bo złamanie złamaniem, ale nie wiadomo jak kto używał, może być podziurawiona czy coś. Swoją z tej firmy, 4,6m kupiłam za 100zł.

Przez najbliższy tydzień będę ofline, więc tak do przodu życzę przespanych nocy i bezproblemowych dni! I wszystkiego naj z okazji wszelkich rocznic, miesięcznic itp

Do zo
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 17:45   #2587
fiazo
Zakorzenienie

Haneczka moja bratowa jest ode mnie wyższa i szersza. Ma bliżej 180cm wzrostu, wagi nie znam, ale cyce jak donice szczególnie teraz jak z pokarmem i ona ma 4,6 i w zupełności jej wystarcza. Masz może gdzieś w okolicy doradcę albo grupę chustomaniaczek. U mnie taka jest i co jakiś czas są spotkania. Można przyjść przymierzyć chustę czy nosidło miękkie. A moja fizjoterapeutka a zarazem doradca chustonoszenia mówiła że np litlle frog teraz można kupić nowe i nie potrzebują złamania, ona je rozprowadza. Inna doradca z grupy na fb pisała to samo o innej firmie tylko nie pamiętam jakiej. Sprawdzę i Ci napiszę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:33   #2588
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dostałam okres :/
Buuuuu
Szybko...

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Zabcia, ja cale zycie na gumkach i zadnej wpadki. Najlepiej kupowac te ze srodkiem plemnikobójczym.
My też gumki i ciąże planowane.
Ale teraz zamierzam założyć coś na dłużej

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64328096]Ja mam L i jest luźna. W cyckach mam rozmiar d i jest luźna, fajna. Rozciąga się, ale materiał taki nieprzylegajacy czyli boczki nie wychodzą

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Dzięki

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Żabciu dobrze zalozona gumka nie na prawa pęknąć pigulki bralam dawno temu i też już dziękuję.
Współczuję tak szybkiego okresu... Ja tez jeszcze nie chcę...

Cierpliwośc udanego wypoczynku Zazdroszczę pozytywnie

My mamy tyle wydatków, że masakra jakaś... W przyszlym roku mielismy robic remont ale mąż wchodzi w spółkę w firmie w której do tej pory pracował no i oczywiscie wkład jakiś musi zainwestować... I pracował będzie jeszcze więcej...O wczasach nie mam co marzyć przez najblizsze lata

Nam noc minela superasnie poza tym, że Marcelina poszla spać o 22;30. Zjadla o 3 i 7 a potem spalysmy do 9

Aaa mialam wczoraj postanowienie, ze jak mąż wyjdzie do pracy to ja wstaję i ćwiczę i co??! I g**no za to się wyspalam

Jeśli chodzi o diety to u mnie odpada jaki kolwiek plan bo na razie jem to co toleruje córcia
U nas podobne pory.
Z tym że zasnął ok.22, potem 3 i 6.30.
I pospal do 9.15 a ja do 8.44 bo starszak mnie obudzil . Ale wyspalam się!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Chętnie, chociaż na dzień dzisiejszy nie wiem czy akurat będę we Wrocławiu wtedy... Ale jak będzie bliżej tego dnia, to mi przypomnij

Zazdroszczę tego wyjazdu w góry!

Hm, to pewnie co innego, moja na twarzy tego nie ma... Brzuch i plecy jednak też, bo wczoraj się przyjrzałam podczas kąpieli Ale dzięki za odpowiedź

To super, że Wam się podróż udała My jak jedziemy do moich rodziców, to jedziemy ciągiem prawie 3,5 godziny, jeśli Mała śpi Wiem, że to niezdrowo, ale mam nadzieję, że jej kręgosłup nie ucierpi od takich podróży raz na jakiś czas

Wizaż mi wystarcza

U mnie z Endomondo w porządku, ale ja w sumie na razie tylko kilka razy z niego korzystałam...

Ja też! Ale zdziwko mnie z rana złapało. Wstaję z łóżka i czuję, że coś ze mnie leci. Już myślałam, że nietrzymanie moczu mnie dopadło

Ja miałam większego stresa o ciążę jak brałam tabletki Gumki to jednak widać, a tabletki cholera wie czy rzeczywiście działają No ale działały

Co do tych koszulek z H&M, to ja jedną dorwałam w lumpie za 1zł Więc H&M może się schować z promocją typu 49,90
Ty też?
Lo matko! Ja licze na to, że jeszcze parę tygodni będę wolna chociaż dzisiaj coś mnie jakby jajniki pobolewaja

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Buziaki dla naszych 3 m-ch dzieciaczkiw

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 18:47   #2589
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ty też?
Lo matko! Ja licze na to, że jeszcze parę tygodni będę wolna chociaż dzisiaj coś mnie jakby jajniki pobolewaja
Rodziłyśmy dwójkami/trójkami/czwórkami, to może okres też zbiorowo będziemy dostawać

Aaa żabciajs - jak masz ochotę, to podaj informacje które chcesz, to Cię dopiszę do pierwszego posta Jeśli oczywiście chcesz
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:19   #2590
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64343196]No niby przy kp sie okresu nie ma jeżeli nie ma długich przerw miedzy karmieniami, chyba 6h. Laktator tak nie pobudza jak ssanie dziecka i można dostać okres wcześniej
Chociaż ja przy Zosi 3 tyg byłam na samym laktatorze a okres dostałam dopiero jak rozszerzylam mlodej diete u zastapilam jedno karmienie posiłkiem. Miała wtedy 7mc

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Ja poprzednio po 4 m-cach dostałam a kp pełna parą, nocami nawet co 2 godz albo i częściej.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Super, że u Was z oczkiem ok!!!

Oby oczko przestało ropiec czego i Wam i nam życzę

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Rodziłyśmy dwójkami/trójkami/czwórkami, to może okres też zbiorowo będziemy dostawać

Aaa żabciajs - jak masz ochotę, to podaj informacje które chcesz, to Cię dopiszę do pierwszego posta Jeśli oczywiście chcesz
Hahaha
No może tak

Żabinek
Stary 2016-08-19, 19:36   #2591
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Moje Malenstwo już odpływa, chwilę jeszcze przy niej posiedzę i zmykam pod prysznic, później ogarnę fasolke szparagowa (teściowa mi dala) i wezmę się za paznokcie. Jutro idziemy na urodziny do 3latak kupiłam ostatecznie parking piętrowy z samochodami a na te urodziny co w środę byłam daliśmy ciagnik, bo tamten to mały maniak sprzętu rolniczego
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 19:37   #2592
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
[QUOTE kolejnym=madzius90;643469 96]No niewiele nas tu zostało, szkoda

Biedny Ignas

no chyba ze coś mylę
Mogłabym się zgodzić z Twoją teorią, bo w teorii tak to wygląda, ale w praktyce nie kupiłabym używanej rzeczy drożej niż nowej, bo złamanie złamaniem, ale nie wiadomo jak kto używał, może być podziurawiona czy coś. Swoją z tej firmy, 4,6m kupiłam za 100zł.

Przez najbliższy tydzień będę ofline, więc tak do przodu życzę przespanych nocy i bezproblemowych dni! I wszystkiego naj z okazji wszelkich rocznic, miesięcznic itp

Do zo[/QUOTE]
Udanego wczasowania
Stary 2016-08-19, 19:39   #2593
ania230
Zakorzenienie

Dzisiaj byłyśmy na dwóch spacerkach po 2 godz i Majunia ladnie mi spala oczywiście na brzuszku

Teraz już spi po kąpieli i kolacji.
Ja ogarnę trochę i później ćwiczenia.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:39   #2594
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Nie strasz, bo chyba Ty i Zabcia tego samego dnia rodzilyscie. No i ja też 7ego
Mnie od jakichś dwóch tygodni tak czasem brzuch pobolewa jak na @, ale na razie się nie pojawia i niech jeszcze się nie pojawia, nie tęsknię
Stary 2016-08-19, 19:49   #2595
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Moje Malenstwo już odpływa, chwilę jeszcze przy niej posiedzę i zmykam pod prysznic, później ogarnę fasolke szparagowa (teściowa mi dala) i wezmę się za paznokcie. Jutro idziemy na urodziny do 3latak kupiłam ostatecznie parking piętrowy z samochodami a na te urodziny co w środę byłam daliśmy ciagnik, bo tamten to mały maniak sprzętu rolniczego
Podobnie jak mój.
U nas w domu królują traktory, maszyny do zawijania beli( ostatni wybór), beczka-cysterna do rozlewania nawozu (czyt:kupy), lej do sypania nawozu, a w zamówieniu jest "grzebień"do odwracania ściętej trawy.
Poza tym kocha koparki.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłyśmy na dwóch spacerkach po 2 godz i Majunia ladnie mi spala oczywiście na brzuszku

Teraz już spi po kąpieli i kolacji.
Ja ogarnę trochę i później ćwiczenia.

Na brzuszku Twoim czy swoim?

Żabinek
Stary 2016-08-19, 19:51   #2596
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Podobnie jak mój.
U nas w domu królują traktory, maszyny do zawijania beli( ostatni wybór), beczka-cysterna do rozlewania nawozu (czyt:kupy), lej do sypania nawozu, a w zamówieniu jest "grzebień"do odwracania ściętej trawy.
Poza tym kocha koparki.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Swoim w wozeczku

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-19, 19:56   #2597
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie od jakichś dwóch tygodni tak czasem brzuch pobolewa jak na @, ale na razie się nie pojawia i niech jeszcze się nie pojawia, nie tęsknię
Aż zajrzałam na pierwsza strone.
Z mojego dnia w sumie 4 jesteśmy + Elaine samotna z 3 -go więc jeśli ma ochotę to też może do nas dołączyć🚾

Żabinek
Stary 2016-08-19, 20:09   #2598
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa faktycznie, Żabcia też z 7ego!
Stary 2016-08-19, 20:18   #2599
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Podobnie jak mój.
Poza tym kocha koparki.

Ja to lubię jak dzieci czymś są zainteresowane konkretnie, od najmłodszych lat maja pasję chociaż to może za mocne jeszcze określenie

Moja Oliwcia też z 7 ale na okres to się u mnie nie zapowiada jeszcze. A co do tabletek i innych środków antykoncepcji to od początku praktycznie lecimy bez, teraz chciałam tabletki ale mi gin odradzila i dalej niczego nie używamy co ma być to będzie.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 20:50   #2600
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to lubię jak dzieci czymś są zainteresowane konkretnie, od najmłodszych lat maja pasję chociaż to może za mocne jeszcze określenie

Moja Oliwcia też z 7 ale na okres to się u mnie nie zapowiada jeszcze. A co do tabletek i innych środków antykoncepcji to od początku praktycznie lecimy bez, teraz chciałam tabletki ale mi gin odradzila i dalej niczego nie używamy co ma być to będzie.
Wow, odważna jesteś
Stary 2016-08-19, 21:26   #2601
soffinka
Zadomowienie

Dobrej nocy mamusie. Mało pobudek i szybkich karmien wam życzę
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 22:12   #2602
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Wzajemnie

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 22:51   #2603
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie lubie gumek :/ i zawsze bez i nic się nie wydarzyło. A Majunie chcielismy wiec dzialalismy

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Wzajemnie

Majunia spi to i czas na mnie.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Puki pamiętam to mam tabletki limetic ale jeszcze ich nie kupilam. Cały czas się zastanawiam.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 00:37   #2604
Honcia
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Córcia zjadla wiec spadam spać dalej
Poczytalam o okresach dziewczyn i popołudniu tez mnie brzuch pobolewał jak na @... Chyba sobie wkręcam bo 8 tygodni to jeszcze nie czas prawda??

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 01:18   #2605
australia87
Zakorzenienie

My już po karmieniu, kupie itede itepe, ale Młoda coś się rozbudziła i ani myśli spać...
Stary 2016-08-20, 01:20   #2606
ania230
Zakorzenienie

U nas jeszcze chwila cyca i sen. Ide dalej spać

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Cytat:
My już po karmieniu, kupie itede itepe, ale Młoda coś się rozbudziła i ani myśli spać...
Moze usnie za chwile. U mnie światła pogaszone i okno uchylilam. Będzie chlodniej i lepiej się będzie spalo.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-20, 01:46   #2607
australia87
Zakorzenienie

Zasnęła Teraz to ja się rozbudziłam, bo śledzę relację z meczu naszych piłkarzy ręcznych
Stary 2016-08-20, 03:37   #2608
fiazo
Zakorzenienie

U mnie pierwsze karmienie. Nie rozumiem co wpływa na to że są takie noce jak ta gdy moje dziecko śpi ciągiem 6h i nie wybudzają go baki.

Za to ja postanowiłam jechać dziś na giełdę po pomidory na przecier. Umówiłam się z teściową na 6 rano

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 03:48   #2609
soffinka
Zadomowienie

U nas drugie karmienie, pierwsze było o 1
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 06:06   #2610
Radena
Zadomowienie

A u mnie o 3 i teraz 6.30,nie ma tragedii

Dziewczyny,mnie też coś brzuch pobolewa jak na okres,ale ja to bym nawet chciała dostać,bo już chce wiedzieć,czy jest jakaś zmiana na lepsze w kwestii moich bolesnych miesiaczek.No i też nie lubię gumek,to może bym sobie metodą kalendarzykowa wyliczyla,do tej pory działało. Tylko muszę wziąć poprawkę,że przez jakiś czas ten okres nie będzie działać jak taki normalny,regularny

Dziewczyny, moja Basia jest coraz aktywniejsza,mówi aggyyy,agu,gu,buu,oj i dużo się uśmiecha, a ja głupia matka wtedy rycze
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości