Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-19, 22:40   #3691
Betameta
Raczkowanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Nie znalazlam innej. Najczesciej to nie dzieci nie umieja z niej pic tylko to rodzicom brak cierpliwosci. Dziecku leci z tej butli jak z piersi bo mleko nie leci samoistnie tylko dzidziol musi zassac i wytworzyć.podcisnienie. Trudniej maja dzieci ktore dostaly najpierw inna butle a potem medele. Te co dostaly medele nie znaja innej bo znaja tylko cyca. Na poczatku dziec musi jedynie zalapac z jaka sila ciagnac i moze się lekko zakrztusic bo zassie za mocni alw za kolejnym razem zrobi to delikatniej.
Ja tez ja mialam w kolekcji z laktatorem ale był to moj zamierzony zakup bo na nia od poczatku bylam nastawiona. Nie kupuje nic na zaś. Zwykla butelke z każdego sklepu czy apteki przytargam w razie co. Mam dwie kolezanki ktore karmily piersia i medela i zadna akurat najmniejszego.problemu nie miala z przejsciem piers-butla, butla-piers. Jedna Kp 14 miesiecy, druga karmi 4 miesieczna corke a maz karmi w nocy jej mlekiem i medela.
Fajnie to słyszeć. Dzięki za informacje, chyba w takim razie też odpuszczę na razie inne
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 22:48   #3692
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Nie znalazlam innej. Najczesciej to nie dzieci nie umieja z niej pic tylko to rodzicom brak cierpliwosci. Dziecku leci z tej butli jak z piersi bo mleko nie leci samoistnie tylko dzidziol musi zassac i wytworzyć.podcisnienie. Trudniej maja dzieci ktore dostaly najpierw inna butle a potem medele. Te co dostaly medele nie znaja innej bo znaja tylko cyca. Na poczatku dziec musi jedynie zalapac z jaka sila ciagnac i moze się lekko zakrztusic bo zassie za mocni alw za kolejnym razem zrobi to delikatniej.
Ja tez ja mialam w kolekcji z laktatorem ale był to moj zamierzony zakup bo na nia od poczatku bylam nastawiona. Nie kupuje nic na zaś. Zwykla butelke z każdego sklepu czy apteki przytargam w razie co. Mam dwie kolezanki ktore karmily piersia i medela i zadna akurat najmniejszego.problemu nie miala z przejsciem piers-butla, butla-piers. Jedna Kp 14 miesiecy, druga karmi 4 miesieczna corke a maz karmi w nocy jej mlekiem i medela.
No i fajne jest też to, że jak będzie trzeba dokarmic dziecko sztucznym z jakichś powodów to nie odzwyczai się od cyca. Moja znajoma tak robiła. Na początku musiała podawać też sztuczny i Mała się od piersi dzięki butelce Medeli nie odzwyczaila.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 22:59   #3693
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja nie kupuję niani, nad monitorem oddechu sie zastanawiałam ale chyba tez nie będę kupować. Czy ktoś też nie myśli tego kupowac tak jak ja ?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

a do plynu do prania tez się daje pyn do plukania?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

i takie pytanie mnie nurtuje, koszula do porodu, rozpinana czy nie rozpinana przy biuscie? Bo skoro daja dziecko do karmienia zaraz po to jednak chyba taka do karmienia lepsza?
I ile koszul do szpitala zabieracie prócz tej jednej do rodzenia?
Też nie kupuję nani ani monitora. Będę mieć dziecko w tym samym pokoju, do kuchni i łazienki też blisko, winda będzie to nie muszę kobinować z wózkiem...

Do rodzenia mam jakieś tańsze bawełniane koszulki z pepco, textil marketu(ok 19 zł/szt), mogą mi je nawet rozciąć, podwinąć itd. Do karmienia szpital chce dwie rozpinane (do porodu ma być jedna zwykła, krótka), kupiłam sobie takie fajne, lepsiejsze, bardzo je polubiłam i jak zawsze spałam w majtach i koszulce, tak teraz śpię w koszulach. Mam kilka, będę je nosić po urodzeniu w domu no i w razie czego mi dowiozą, ale biorę dwie.
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
ja też nie planuje kupować ani jednego ani drugiego

a koszulę do porodu ja obowiązkowo rozpinaną zabieram - w przeciwnym razie chyba podwijają taki np podkoszulek aż po szyję - może ni już wtedy będzie wszystko jedno ale na dzień dzisiejszy nie chce tam na golasa prawie leżeć. Z tym, że ja zamierzam sobie taki dłuższy luźny podkoszulek przerobić właśnie na taki do karmienia tzn rozciąć, obszyć i jakieś ze 2 guziki wstawić
Albo tasiemkę, troczki lub zatrzaski, będzie mniej roboty, bo nie trzeba robić dziurek chociaż jak ktoś ma owerlok to chwila moment. tylko weź pod uwagę głębokość wycięcia, żebyś nie musiała mocno wygarniać piersi, najlepsze wydają się te z rozcięciem kończącym się pod biustem.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kupuję Avent Classic albo Natural.
Mam avent natural, w komplecie z laktatorem. Drugą wzięł chicco natural feeling, awaryjnie jakby małej nie spasowało. Polecane też są butle dr Browns
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Powiem wam jedno - ,,stara" Chylinska to jest to!

Ja nie mialam monitora I teraz tez nie zamierzam kupowac. Nianie mialam uzywke z kamera, gdzies powinna byc, musze ja znalezc I zobaczyc czy jeszcze dziala.
Ja tez bede kupowala butelke avent.
Moje chlopaki juz spia, mega aktywny dzien dzis byl.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Lubię tę babeczkę, jakoś tak od zawsze darzyłam ją sympatią

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-08-19 o 23:06
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 00:07   #3694
mietowka25
Zakorzenienie

Znam dwójkę dzieci, która w ciągu dnia jadła mleko z butelki a popołudniu i nocne karmienie z piersi i wcale nie jadly z madele a każde z innej i nie było problemu z przedstawieniem pierś a butla ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 05:58   #3695
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Znam dwójkę dzieci, która w ciągu dnia jadła mleko z butelki a popołudniu i nocne karmienie z piersi i wcale nie jadly z madele a każde z innej i nie było problemu z przedstawieniem pierś a butla ;-)
To jest w dużej mierze kwestia osobnicza. Jedne będą sprawiać problem, inne nie. Generalnie nie tylko Medela posiada informację, że ich butelka nie zaburza naturalnego odruchu ssania, inni producenci też składają takie deklaracje (np avent).
Dziecku może nie podpasować konkretny smoczek, z różnych przyczyn. Nawet w przypadku chyba najbardziej polecanych butli antykolkowych dr Browns widziałam parę opinii, że dziecko mimo wszystko nałapało się powietrza i zwykła butelka Lovi sprawdziła się lepiej pod tym kątem.
Wszystko wyjdzie w praniu.

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

Kurczę, moja sąsiadka z pokoju wczoraj miała planowane cc i rozmawiała z mężem jak się zapakują z gratami. Mówi się trudno ten kawałek przejadą z fotelikiem z przodu, nic że poduszka nie do wyłączenia, a tył przecież zajmą bagaże. Będą jechać powoli.
Rozmawiali normalnie, ale głupio mi się wcinać w czyjąś prywatną rozmowę, zwłaszcza obcych ludzi

Stary 2016-08-20, 08:05   #3696
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja znam świeży przykład męża bratowej, która karmila KP, ale musiała też dokarmiac sztucznym i Mała odrzuciła cyca na rzecz butli bo jak sama logika mówi z butli było jej łatwiej a medela nie pozwoli na łatwe pobieranie pokarmu nawet z butli
Dziecko będzie musiało się nameczyc tak jak z cycem.
Na szkole rodzenia też polozna nam o tym mówiła, że jest to podstawowy problem kobiet, które karmią KP i za chwilę dają butle i oczekują, że dziecko chętnie będzie ssalo pierś. Męczy się i dziecko i matka. Na całe szczęście Medela ma rozwiązanie takimi butelkami i jak dla mnie jest ono rewelacyjne. Mi bardzo zależy na KP bezpośrednio z piersi i wolę w taką butle właśnie zainwestować. Mam nadzieję, że się nie zawiode.
Stary 2016-08-20, 08:05   #3697
domek_z_piernika
Zadomowienie

Raz człowiek nie wejdzie na wizaż i ile do odrabiania
Urlopującym się życzę udanego wypoczynku
Paulinika, współczuję wrażeń pourlopowych. Obyście szybko się uporali ze wszystkim.
Patrycjazuzanna, dobrze że jesteś pod opieką. Wiadomo ile będą cię trzymać? Co do fotelika koleżanki obok to szkoda gadać...

Niani ani monitora oddechu na razie nie kupuję, może potem zmienię jeszcze zdanie. Butelkę mam Lovi, żeby w razie czego pasowała do laktatorów. Smoczek też niby ma nie zaburzać odruchu ssania, ale zobaczymy
No i umówiłam się na sesję brzuszkową na połowę września, ok. 35 tygodnia.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 08:18   #3698
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Paulinika, współczuję wrażeń pourlopowych. Obyście szybko się uporali ze wszystkim.
Patrycjazuzanna, dobrze że jesteś pod opieką. Wiadomo ile będą cię trzymać? Co do fotelika koleżanki obok to szkoda gadać...

Niani ani monitora oddechu na razie nie kupuję, może potem zmienię jeszcze zdanie. Butelkę mam Lovi, żeby w razie czego pasowała do laktatorów. Smoczek też niby ma nie zaburzać odruchu ssania, ale zobaczymy

Sent from my iPhone
Super
Ja też o tym myslalam, ale jeszcze się nie zdecydowalam. Ile płacisz?
Stary 2016-08-20, 08:23   #3699
domek_z_piernika
Zadomowienie

900 zł za 20 zdjęć brzuszkowych i 20 noworodkowych. U tej samej kobitki co robiliśmy reportaż ślubny, byliśmy wtedy bardzo zadowoleni z współpracy

Sent from my iPhone
Stary 2016-08-20, 08:38   #3700
Hosenka*
Zakorzenienie

Gdyby któraś z Was była z Krakowa i chciała taką sesję, to mogę dać namiar
https://www.facebook.com/KatarzynaSz...tografia/posts

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-20 o 09:04
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 08:42   #3701
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mialam monitora I teraz tez nie zamierzam kupowac. Nianie mialam uzywke z kamera, gdzies powinna byc, musze ja znalezc I zobaczyc czy jeszcze dziala.

O tak! Stara Chylińska wymiata!
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 08:50   #3702
doooti
Zadomowienie

Cytat:
900 zł za 20 zdjęć brzuszkowych i 20 noworodkowych. U tej samej kobitki co robiliśmy reportaż ślubny, byliśmy wtedy bardzo zadowoleni z współpracy

Sent from my iPhone

A w jakim tygodniu będziesz robić noworodkowa?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Kurczę w końcu złapał mnie sławny skurcz w łydce w nocy o którym pisaliście. Jakie były sposoby na niego? Robiłam palce do siebie ale cos nie pomagało. Potem tez Was lekko boli noga jak macie te skurcze w nocy? Bo teraz jakby mnie troche boli w tym miejscu.
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 08:50   #3703
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość

Ona robi sesje z reguły jak maluch ma 10 dni, do dwóch tygodni.

Sent from my iPhone
Stary 2016-08-20, 09:05   #3704
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A ja znam świeży przykład męża bratowej, która karmila KP, ale musiała też dokarmiac sztucznym i Mała odrzuciła cyca na rzecz butli bo jak sama logika mówi z butli było jej łatwiej a medela nie pozwoli na łatwe pobieranie pokarmu nawet z butli
Dziecko będzie musiało się nameczyc tak jak z cycem.
Na szkole rodzenia też polozna nam o tym mówiła, że jest to podstawowy problem kobiet, które karmią KP i za chwilę dają butle i oczekują, że dziecko chętnie będzie ssalo pierś. Męczy się i dziecko i matka. Na całe szczęście Medela ma rozwiązanie takimi butelkami i jak dla mnie jest ono rewelacyjne. Mi bardzo zależy na KP bezpośrednio z piersi i wolę w taką butle właśnie zainwestować. Mam nadzieję, że się nie zawiode.
Ciężko powiedzieć, ja też znam przypadki gdzie dziecku było wsio ryba i z wszystkiego ciągnęło jednakowo. Inne za cholerę. Do końca nie przewidzisz co się sprawdzi u Twojego dziecka.
Też liczę że ten avent będzie ok, ma smoczek dla niemowląt karmionych piersią, z wolnym przepływem, jak nie to będziemy testować inne...

Cytat:
Ona robi sesje z reguły jak maluch ma 10 dni, do dwóch tygodni.

Sent from my iPhone
To się właśnie robi jak dzieciaczki jeszcze dużo śpią
Nie wiem kiedy wyjdę, dalej jestem pod pompą z magnezem i mnie obserwują. Drugi zastrzyk na rozwój płuc już za mną, więc mała jest już jakoś zabezpieczona.

Stary 2016-08-20, 09:09   #3705
Listopadowaa
Zakorzenienie

Wracajac do tematu spiworków z otworami na pasy na allgro są w dość przystępnej cenie. Myślicie ze beda uniwersalne i beda pasować do kazdego fotelika? Np.
http://allegro.pl/becik-spiworek-wom...341920534.html
http://allegro.pl/90cm-polar-spiwore...682171806.html
http://allegro.pl/spiworek-owcza-wel...454720485.html
Stary 2016-08-20, 09:11   #3706
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
To jest w dużej mierze kwestia osobnicza. Jedne będą sprawiać problem, inne nie. Generalnie nie tylko Medela posiada informację, że ich butelka nie zaburza naturalnego odruchu ssania, inni producenci też składają takie deklaracje (np avent).
Dziecku może nie podpasować konkretny smoczek, z różnych przyczyn. Nawet w przypadku chyba najbardziej polecanych butli antykolkowych dr Browns widziałam parę opinii, że dziecko mimo wszystko nałapało się powietrza i zwykła butelka Lovi sprawdziła się lepiej pod tym kątem.
Wszystko wyjdzie w praniu.

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

Kurczę, moja sąsiadka z pokoju wczoraj miała planowane cc i rozmawiała z mężem jak się zapakują z gratami. Mówi się trudno ten kawałek przejadą z fotelikiem z przodu, nic że poduszka nie do wyłączenia, a tył przecież zajmą bagaże. Będą jechać powoli.
Rozmawiali normalnie, ale głupio mi się wcinać w czyjąś prywatną rozmowę, zwłaszcza obcych ludzi

Poki co tylko medela ma smoczek ktory nie pozwala na swobodny wyplyw mleka
Do mnie to przemawia bo z cyca nie leci poki dziec nie pociagnie a z innych butelek po ich przechyleniu mleko po prostu plynie samo niezaleznie od tego co napisal o niej producent. One jedynie budowa smoka udaja piers ale funkcja jej nie przypominaja. Nie bede ryzykowac ze mojemu taki samodzielny wyplyw podpasuje bardziej niz piers. Taka butla przy kp wystarcza jedna, w morzu wydatkow to niewiele, a jeszcze jak ktos bierze z lakatorem to ma butle plus smoka w opakowaniu.
Ciekawila mnie oferta lansinosh bo ma tez fajne laktatory w niższej cenie, ale ich butle i smoczki ktore niby nie zaburzaja odruchu ssania u dziecka watpie zeby takie byly bo jak zaczelam sie im przygladac to okazalo sie ze sa 3 rozmiary (wolny wyply, sredni wyplyw, szybki.wyplyw) co swiadczy ze mimo pieknej nazwy i ideii mleko dziecku leci po prostu samo, a.szkoda bo moglby to byc fajny, konkurencyjny produkt dla medeli.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

Edytowane przez zielinka_87
Czas edycji: 2016-08-20 o 09:13
zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:11   #3707
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Kurczę w końcu złapał mnie sławny skurcz w łydce w nocy o którym pisaliście. Jakie były sposoby na niego? Robiłam palce do siebie ale cos nie pomagało. Potem tez Was lekko boli noga jak macie te skurcze w nocy? Bo teraz jakby mnie troche boli w tym miejscu.
ja raz tak mialam, ze noga mnie caly dzien bolala, teraz biore troche wiecej magnezu to skurcz jak zlapie wystarczy ze poruszam stopą i przechodzi. Generalnie to normalne ze skurcze w ciazy występują, czytalam ze 40% kobiec je ma.
Stary 2016-08-20, 09:15   #3708
zielinka_87
Zakorzenienie

Dooti no niestety bedzie bolalo po skurczu, to norma. One sa wlasnie takie upierdliwce. Mi tez.czesto nic nie pomaga, nie wiem.w ktora.strone wykrecac noge, palce bo tak zle, tak jeszcze gorzej
U mnie nie ma opcji by minal na lezaco. Musze zawsze sie podniesc i kombinowac.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-20, 09:19   #3709
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Sesje noworodkowe robi sie do 14 dnia zycia. Takie dziecko jest wowczas najbardziej plastyczne, dlatego te zdjecia sa takie fantazyjne, a dzieci w przerozny sposob poukladane.

Witajcie ja dzis ide na panienski
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:22   #3710
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wracajac do tematu spiworków z otworami na pasy na allgro są w dość przystępnej cenie. Myślicie ze beda uniwersalne i beda pasować do kazdego fotelika? Np.
Ja bym brała ten drugi, polarowy. Pierwszy wydaje mi się lepszy do domu, a do owczej wełny jakoś nie mam zaufania, po praniu to się może zrobić jakieś niefajne... i zapaszek
Cytat:
Poki co tylko medela ma smoczek ktory nie pozwala na swobodny wyplyw mleka
Do mnie to przemawia bo z cyca nie leci poki dziec nie pociagnie a z innych butelek po ich przechyleniu mleko po prostu plynie samo niezaleznie od tego co napisal o niej producent. One jedynie budowa smoka udaja piers ale funkcja jej nie przypominaja. Nie bede ryzykowac ze mojemu taki samodzielny wyplyw podpasuje bardziej niz piers. Taka butla przy kp wystarcza jedna, w morzu wydatkow to niewiele, a jeszcze jak ktos bierze z lakatorem to ma butle plus smoka w opakowaniu.
Ciekawila mnie oferta lansinosh bo ma tez fajne laktatory w niższej cenie, ale ich butle i smoczki ktore niby nie zaburzaja odruchu ssania u dziecka watpie zeby takie byly bo jak zaczelam sie im przygladac to okazalo sie ze sa 3 rozmiary (wolny wyply, sredni wyplyw, szybki.wyplyw) co swiadczy ze mimo pieknej nazwy i ideii mleko dziecku leci po prostu samo, a.szkoda bo moglby to byc fajny, konkurencyjny produkt dla medeli.
Powiem Ci że tyle się naczytałam opinii o różnych butlach i smokach, że wcale nie jestem mądrzejsza. Wiem że nic nie wiem. byłoby pięknie, gdyby wszystko zgadzało się z obietnicami producenta. Tak jak z kosmetykami

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

A pamiętacie te starsze smoczki z takim dzyndzlem wystającym z boku, żeby dziecko za bardzo nie złapało? jeju jak one waliły gumą mimo ciągłego mycia i wyparzania...

Stary 2016-08-20, 09:24   #3711
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ten fajny ale nie mogli by pokazac jak wygląda dziecko w takim spiworku ulozone w foteliku bo jakoś tak srednio widze zeby bylo okryte pod szyjka.http://allegro.pl/spiworek-kombinezo...078034598.html

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-08-20 o 09:27
Stary 2016-08-20, 09:24   #3712
zielinka_87
Zakorzenienie

Listopadowa, mnie sie podobal ten womar zefirro tylko ze jest on sprzedawany jako wiosenny a nie zimowy ( nie wiem czy wystarczy dziecku na zime, chyba za cienki???) i wiem tyle ze sie.mechaci bo znalazlam na olx uzywke i to napisane bylo w ogloszeniu, ze jedynym sladem uzytkowania sa zmechacenia.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-20, 09:29   #3713
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie butelki kupujecie? Ja nie mam pojęcia, czy brać jakieś antykolkowe i jakiej formy i jaką wielkość:/
Ja mam 2 małe butelki MAM.
Cytat:

Wózek czeka na nas na poczcie :-D jutro pojedziemy odebrać

Cytat:

Uwielbiam babke!
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
No i fajne jest też to, że jak będzie trzeba dokarmic dziecko sztucznym z jakichś powodów to nie odzwyczai się od cyca. Moja znajoma tak robiła. Na początku musiała podawać też sztuczny i Mała się od piersi dzięki butelce Medeli nie odzwyczaila.
A próbowała innych butelek i wie na pewno, że to akurat ta cudna była wybawieniem ?
Cytat:
Skąd znasz moje dziecko?
Cytat:

Sent from my iPhone
Ale fajnie będziecie mieć cudną pamiątkę

MONITOR ODDECHU mam i będę używać mimo, że dostawka z maluchem będzie zaraz obok mnie. Braciszek tż też spał w łóżeczku zaraz przy łóżku teściów i nie wiele to pomogło...

NIANIA też przydatna jak dla mnie tak jak któras pisała podczas wizyty gości, oglądania wieczorem tv, brania prysznica itd itd Maluch nie krzyczy aż tak głośno, do tego ja mam schizę, że np zakrztusi się śliną i nie usłyszę zwykła niania majątku nie kosztuje. Dla mnie dzieciowy "masthew"

Co do tych butelek wszystkim, sorry ale mnie te cudne medele nie przekonują Moja była karmiona piersią na przemian z butlą i wcale przez to piersi nie odrzuciła. Kp musiałam zakończyć ja, ale z innych powodów.
Dla mnie to kolejny gadżet, do tego jak na kawałek plastiku zdeczka drogi, ale każdy robi jak uważa

Witamy sie sobotnie w 27tc po zarwanej nocy na IP

Tak mi wczoraj brzuch zaczął twardnieć, że nie mogłam kroku przejść ani powietrza złapać. Nie pomógł magnez, nospa ani 2 kubki melisy :/ po 3h, kiedy chciałam iść do sypialni brzuch zaczął boleć jak na skurczach i wystraszyłam się nie na żarty
Pojechaliśmy do szpitala, na ktg wiele nie wyszło, gin mnie zbadała ale na szczęście było ok. Szyjka, a raczej szyja! szczelnie zamknięta o dł ponad 5cm więc mogę spać spokojnie.
Okazało się, że twardnienie powoduje tylko i wyłącznie mój syn, który był wczoraj nad wyraz aktywny, a że nie leży jak Bóg przykazał pionowo tylko w poprzek brzucha, pleckami do góry i w sposób nienaturalny rozciąga macicę poziomo, więc ta się buntuje i stawia
Na szczęście na wielkim strachu się skończyło. Dostałam jakiś proszek homeopatyczny na rozluźnienie mięśni i wróciliśmy do domu.
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:31   #3714
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje że ogólnie te rozpinane są bardziej praktyczne. Do szpitala będę brała dwie koszule, o długości do kolan. Do porodu dostanę jednorazówkę

U mnie to samo
Ja znalazłam optymalną koszulę na allegro, granatowa, rozpinana, 3 dychy( pierwsza z lewej) : http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...,1&bi_c=148320

Cytat:

[/COLOR]Kurczę, moja sąsiadka z pokoju wczoraj miała planowane cc i rozmawiała z mężem jak się zapakują z gratami. Mówi się trudno ten kawałek przejadą z fotelikiem z przodu, nic że poduszka nie do wyłączenia, a tył przecież zajmą bagaże. Będą jechać powoli.

...to nie wpadli na to, że lepiej dać część bagażu do przodu, a malucha bezpiecznie do tyłu? Przecież jak poducha strzeli w dziecko w foteliku, to po prostu może je zabić, co do cholery jest nie tak z myśleniem u ludzi??

Cytat:
Dooti no niestety bedzie bolalo po skurczu, to norma. One sa wlasnie takie upierdliwce. Mi tez.czesto nic nie pomaga, nie wiem.w ktora.strone wykrecac noge, palce bo tak zle, tak jeszcze gorzej
Spróbuj jak najmocniej pociągnąć do siebie duży palec w nodze ze skurczem, to stara pływacka mądrość na gwałtowne skurcze
Na SR babeczka radziła, żeby często - profilaktycznie- ćwiczyć łydki.
Siedzisz/leżysz z wyprostowanymi nogami i na przemian na maksa wyginasz stopę do siebie, tak sobie machasz intensywnie, żeby aż w łydkach poczuć
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:44   #3715
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Ja znalazłam optymalną koszulę na allegro, granatowa, rozpinana, 3 dychy( pierwsza z lewej) : http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...,1&bi_c=148320

...to nie wpadli na to, że lepiej dać część bagażu do przodu, a malucha bezpiecznie do tyłu? Przecież jak poducha strzeli w dziecko w foteliku, to po prostu może je zabić, co do cholery jest nie tak z myśleniem u ludzi??

Spróbuj jak najmocniej pociągnąć do siebie duży palec w nodze ze skurczem, to stara pływacka mądrość na gwałtowne skurcze
Na SR babeczka radziła, żeby często - profilaktycznie- ćwiczyć łydki.
Siedzisz/leżysz z wyprostowanymi nogami i na przemian na maksa wyginasz stopę do siebie, tak sobie machasz intensywnie, żeby aż w łydkach poczuć
Te koszulki byłyby dużo ładniejsze gdyby nie miały nadruków. Zwykłe, bawełniane...

Ja nie wiem co z tym ludźmi, przecież poduszka może się otworzyć przy lżejszej stłuczce. Wystarczy że za przeproszeniem ktoś im wjedzie w dupę na światłach. Graty można zabrać na swa razy :/

Stary 2016-08-20, 09:47   #3716
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kiedy wyjdę, dalej jestem pod pompą z magnezem i mnie obserwują. Drugi zastrzyk na rozwój płuc już za mną, więc mała jest już jakoś zabezpieczona.

A twardnienia się uspokoiły ?
Cytat:
A te uniwersalne nie będą do fotelika za długie ? bo tak patrząc na zdj z aukcji to strasznie wiszą za fotelik
Cytat:
Raz jak wyskoczyłam jak petarda z łóżka i zaczęłam skakac po pokoju to tż nie wiedział co się dzieje
Stary 2016-08-20, 09:49   #3717
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
A twardnienia się uspokoiły ?

A te uniwersalne nie będą do fotelika za długie ? bo tak patrząc na zdj z aukcji to strasznie wiszą za fotelik

Raz jak wyskoczyłam jak petarda z łóżka i zaczęłam skakac po pokoju to tż nie wiedział co się dzieje
No własnie tak zastanawiam sie czy dziecko w tym się nie utopi. Ale s drugiej strony jak sie pasami dziecko przypnie to chyba nie powinno zjechac na dół? Ja sie nie znam, w zyciu dziecka do fotelika nie przypinalam.
Stary 2016-08-20, 09:50   #3718
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Te koszulki byłyby dużo ładniejsze gdyby nie miały nadruków. Zwykłe, bawełniane...

Ja nie wiem co z tym ludźmi, przecież poduszka może się otworzyć przy lżejszej stłuczce. Wystarczy że za przeproszeniem ktoś im wjedzie w dupę na światłach. Graty można zabrać na swa razy :/

To ile ona tych bagaży ma, że cały tył będzie zapakowany ?
Stary 2016-08-20, 09:50   #3719
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Też nie kupuję nani ani monitora. Będę mieć dziecko w tym samym pokoju, do kuchni i łazienki też blisko, winda będzie to nie muszę kobinować z wózkiem...

Do rodzenia mam jakieś tańsze bawełniane koszulki z pepco, textil marketu(ok 19 zł/szt), mogą mi je nawet rozciąć, podwinąć itd. Do karmienia szpital chce dwie rozpinane (do porodu ma być jedna zwykła, krótka), kupiłam sobie takie fajne, lepsiejsze, bardzo je polubiłam i jak zawsze spałam w majtach i koszulce, tak teraz śpię w koszulach. Mam kilka, będę je nosić po urodzeniu w domu no i w razie czego mi dowiozą, ale biorę dwie.

Albo tasiemkę, troczki lub zatrzaski, będzie mniej roboty, bo nie trzeba robić dziurek chociaż jak ktoś ma owerlok to chwila moment. tylko weź pod uwagę głębokość wycięcia, żebyś nie musiała mocno wygarniać piersi, najlepsze wydają się te z rozcięciem kończącym się pod biustem.

Mam avent natural, w komplecie z laktatorem. Drugą wzięł chicco natural feeling, awaryjnie jakby małej nie spasowało. Polecane też są butle dr Browns

Lubię tę babeczkę, jakoś tak od zawsze darzyłam ją sympatią

zrobię rozcięcie do pępka na wszelki wypadek żeby się cały dzieć zmieścił
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:51   #3720
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie tak zastanawiam sie czy dziecko w tym się nie utopi. Ale s drugiej strony jak sie pasami dziecko przypnie to chyba nie powinno zjechac na dół? Ja sie nie znam, w zyciu dziecka do fotelika nie przypinalam.
Bardziej mi chodzi o wpinanie fotelika do samochodu, nie będzie przylegał dobrze do siedzenia samochodu przez ten wiszący śpiwór.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości