|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
|
|
|
|
|
#3692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do rodzenia mam jakieś tańsze bawełniane koszulki z pepco, textil marketu(ok 19 zł/szt), mogą mi je nawet rozciąć, podwinąć itd. Do karmienia szpital chce dwie rozpinane (do porodu ma być jedna zwykła, krótka), kupiłam sobie takie fajne, lepsiejsze, bardzo je polubiłam i jak zawsze spałam w majtach i koszulce, tak teraz śpię w koszulach. Mam kilka, będę je nosić po urodzeniu w domu no i w razie czego mi dowiozą, ale biorę dwie.Cytat:
chociaż jak ktoś ma owerlok to chwila moment. tylko weź pod uwagę głębokość wycięcia, żebyś nie musiała mocno wygarniać piersi, najlepsze wydają się te z rozcięciem kończącym się pod biustem.Mam avent natural, w komplecie z laktatorem. Drugą wzięł chicco natural feeling, awaryjnie jakby małej nie spasowało. Polecane też są butle dr Browns ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-08-19 o 23:06 |
|||
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Znam dwójkę dzieci, która w ciągu dnia jadła mleko z butelki a popołudniu i nocne karmienie z piersi i wcale nie jadly z madele a każde z innej i nie było problemu z przedstawieniem pierś a butla ;-)
|
|
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziecku może nie podpasować konkretny smoczek, z różnych przyczyn. Nawet w przypadku chyba najbardziej polecanych butli antykolkowych dr Browns widziałam parę opinii, że dziecko mimo wszystko nałapało się powietrza i zwykła butelka Lovi sprawdziła się lepiej pod tym kątem. Wszystko wyjdzie w praniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- Kurczę, moja sąsiadka z pokoju wczoraj miała planowane cc i rozmawiała z mężem jak się zapakują z gratami. Mówi się trudno ten kawałek przejadą z fotelikiem z przodu, nic że poduszka nie do wyłączenia, a tył przecież zajmą bagaże. Będą jechać powoli. Rozmawiali normalnie, ale głupio mi się wcinać w czyjąś prywatną rozmowę, zwłaszcza obcych ludzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziecko będzie musiało się nameczyc tak jak z cycem. Na szkole rodzenia też polozna nam o tym mówiła, że jest to podstawowy problem kobiet, które karmią KP i za chwilę dają butle i oczekują, że dziecko chętnie będzie ssalo pierś. Męczy się i dziecko i matka. Na całe szczęście Medela ma rozwiązanie takimi butelkami i jak dla mnie jest ono rewelacyjne. Mi bardzo zależy na KP bezpośrednio z piersi i wolę w taką butle właśnie zainwestować. Mam nadzieję, że się nie zawiode. |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
Raz człowiek nie wejdzie na wizaż i ile do odrabiania
Urlopującym się życzę udanego wypoczynku Paulinika, współczuję wrażeń pourlopowych. Obyście szybko się uporali ze wszystkim. Patrycjazuzanna, dobrze że jesteś pod opieką. Wiadomo ile będą cię trzymać? Co do fotelika koleżanki obok to szkoda gadać... Niani ani monitora oddechu na razie nie kupuję, może potem zmienię jeszcze zdanie. Butelkę mam Lovi, żeby w razie czego pasowała do laktatorów. Smoczek też niby ma nie zaburzać odruchu ssania, ale zobaczymy ![]() No i umówiłam się na sesję brzuszkową na połowę września, ok. 35 tygodnia.Sent from my iPhone |
|
|
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też o tym myslalam, ale jeszcze się nie zdecydowalam. Ile płacisz? |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
900 zł za 20 zdjęć brzuszkowych i 20 noworodkowych. U tej samej kobitki co robiliśmy reportaż ślubny, byliśmy wtedy bardzo zadowoleni z współpracy
Sent from my iPhone |
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby któraś z Was była z Krakowa i chciała taką sesję, to mogę dać namiar
![]() https://www.facebook.com/KatarzynaSz...tografia/posts
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-08-20 o 09:04 |
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w jakim tygodniu będziesz robić noworodkowa? ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Kurczę w końcu złapał mnie sławny skurcz w łydce w nocy o którym pisaliście. Jakie były sposoby na niego? Robiłam palce do siebie ale cos nie pomagało. Potem tez Was lekko boli noga jak macie te skurcze w nocy? Bo teraz jakby mnie troche boli w tym miejscu. |
|
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też liczę że ten avent będzie ok, ma smoczek dla niemowląt karmionych piersią, z wolnym przepływem, jak nie to będziemy testować inne... Cytat:
Nie wiem kiedy wyjdę, dalej jestem pod pompą z magnezem i mnie obserwują. Drugi zastrzyk na rozwój płuc już za mną, więc mała jest już jakoś zabezpieczona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Wracajac do tematu spiworków z otworami na pasy na allgro są w dość przystępnej cenie. Myślicie ze beda uniwersalne i beda pasować do kazdego fotelika? Np.
http://allegro.pl/becik-spiworek-wom...341920534.html http://allegro.pl/90cm-polar-spiwore...682171806.html http://allegro.pl/spiworek-owcza-wel...454720485.html |
|
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do mnie to przemawia bo z cyca nie leci poki dziec nie pociagnie a z innych butelek po ich przechyleniu mleko po prostu plynie samo niezaleznie od tego co napisal o niej producent. One jedynie budowa smoka udaja piers ale funkcja jej nie przypominaja. Nie bede ryzykowac ze mojemu taki samodzielny wyplyw podpasuje bardziej niz piers. Taka butla przy kp wystarcza jedna, w morzu wydatkow to niewiele, a jeszcze jak ktos bierze z lakatorem to ma butle plus smoka w opakowaniu. Ciekawila mnie oferta lansinosh bo ma tez fajne laktatory w niższej cenie, ale ich butle i smoczki ktore niby nie zaburzaja odruchu ssania u dziecka watpie zeby takie byly bo jak zaczelam sie im przygladac to okazalo sie ze sa 3 rozmiary (wolny wyply, sredni wyplyw, szybki.wyplyw) co swiadczy ze mimo pieknej nazwy i ideii mleko dziecku leci po prostu samo, a.szkoda bo moglby to byc fajny, konkurencyjny produkt dla medeli.
Endozołzo, nie wygrasz LUF ![]() 18cs, 5cs po laparo szczęście trwało za krótko I ivf II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2016-08-20 o 09:13 |
||
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Dooti no niestety bedzie bolalo po skurczu, to norma. One sa wlasnie takie upierdliwce. Mi tez.czesto nic nie pomaga, nie wiem.w ktora.strone wykrecac noge, palce bo tak zle, tak jeszcze gorzej
U mnie nie ma opcji by minal na lezaco. Musze zawsze sie podniesc i kombinowac.
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Sesje noworodkowe robi sie do 14 dnia zycia. Takie dziecko jest wowczas najbardziej plastyczne, dlatego te zdjecia sa takie fantazyjne, a dzieci w przerozny sposob poukladane.
Witajcie ja dzis ide na panienski
|
|
|
|
#3710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byłoby pięknie, gdyby wszystko zgadzało się z obietnicami producenta. Tak jak z kosmetykami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- A pamiętacie te starsze smoczki z takim dzyndzlem wystającym z boku, żeby dziecko za bardzo nie złapało? jeju jak one waliły gumą mimo ciągłego mycia i wyparzania...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Ten fajny ale nie mogli by pokazac jak wygląda dziecko w takim spiworku ulozone w foteliku bo jakoś tak srednio widze zeby bylo okryte pod szyjka.http://allegro.pl/spiworek-kombinezo...078034598.html
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-08-20 o 09:27 |
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa, mnie sie podobal ten womar zefirro tylko ze jest on sprzedawany jako wiosenny a nie zimowy ( nie wiem czy wystarczy dziecku na zime, chyba za cienki???) i wiem tyle ze sie.mechaci bo znalazlam na olx uzywke i to napisane bylo w ogloszeniu, ze jedynym sladem uzytkowania sa zmechacenia.
|
#3713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() MONITOR ODDECHU mam i będę używać mimo, że dostawka z maluchem będzie zaraz obok mnie. Braciszek tż też spał w łóżeczku zaraz przy łóżku teściów i nie wiele to pomogło... NIANIA też przydatna jak dla mnie zwykła niania majątku nie kosztuje. Dla mnie dzieciowy "masthew" Co do tych butelek wszystkim, sorry ale mnie te cudne medele nie przekonują Moja była karmiona piersią na przemian z butlą i wcale przez to piersi nie odrzuciła. Kp musiałam zakończyć ja, ale z innych powodów. Dla mnie to kolejny gadżet, do tego jak na kawałek plastiku zdeczka drogi, ale każdy robi jak uważa Tak mi wczoraj brzuch zaczął twardnieć, że nie mogłam kroku przejść ani powietrza złapać. Nie pomógł magnez, nospa ani 2 kubki melisy :/ po 3h, kiedy chciałam iść do sypialni brzuch zaczął boleć jak na skurczach i wystraszyłam się nie na żarty ![]() Pojechaliśmy do szpitala, na ktg wiele nie wyszło, gin mnie zbadała ale na szczęście było ok. Szyjka, a raczej szyja! szczelnie zamknięta o dł ponad 5cm więc mogę spać spokojnie. Okazało się, że twardnienie powoduje tylko i wyłącznie mój syn, który był wczoraj nad wyraz aktywny, a że nie leży jak Bóg przykazał pionowo tylko w poprzek brzucha, pleckami do góry i w sposób nienaturalny rozciąga macicę poziomo, więc ta się buntuje i stawia ![]() ![]() Na szczęście na wielkim strachu się skończyło. Dostałam jakiś proszek homeopatyczny na rozluźnienie mięśni i wróciliśmy do domu. |
|||||
|
|
|
#3714 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na SR babeczka radziła, żeby często - profilaktycznie- ćwiczyć łydki. Siedzisz/leżysz z wyprostowanymi nogami i na przemian na maksa wyginasz stopę do siebie, tak sobie machasz intensywnie, żeby aż w łydkach poczuć
|
|||
|
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wiem co z tym ludźmi, przecież poduszka może się otworzyć przy lżejszej stłuczce. Wystarczy że za przeproszeniem ktoś im wjedzie w dupę na światłach. Graty można zabrać na swa razy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nie znam, w zyciu dziecka do fotelika nie przypinalam.
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej mi chodzi o wpinanie fotelika do samochodu, nie będzie przylegał dobrze do siedzenia samochodu przez ten wiszący śpiwór.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

chociaż jak ktoś ma owerlok to chwila moment.
tylko weź pod uwagę głębokość wycięcia, żebyś nie musiała mocno wygarniać piersi, najlepsze wydają się te z rozcięciem kończącym się pod biustem.

na połowę września, ok. 35 tygodnia.

zwykła niania majątku nie kosztuje. Dla mnie dzieciowy "masthew"