Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-20, 09:40   #2551
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Ja wózek kupie też do 2 tys. U mnie w mieście nie widziałam nawet droższego. Średnia cena to 1500 zł. Na początku jak pisalyscie o wózkach po 2-4 tys to się trochę przestraszylam Ale pochodzilam po sklepach i się trochę uspokoilam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 09:55   #2552
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
spodnie coś około 120 zł... ale proponuje rozmiar mniej niż się nosi. ja normalnie 38, ale te ciuchy ciążowe w C&A to rozmiar mniej u mnie. pokazalam wieczorem mamie i jej się też spodobały

co do smaka, to sama się boję, że sie rozkrece zachciankowo

okropne są te bezobjawowe infekcje, najbardziej mnie te nieliczne drożdże zaniepokoiły, na nie żurawit raczej nie pomoze

dzis coś czuje, że bedzie posucha na forum, dziewczyny muszą mecz odespać ja niestety musialam sie wyspac bo zaraz jadę 250 km pozalatwiac sprawy ehhh. buziaki dla was, pieknej soboty
A tam odsypiac ja juz jade pobrać krew
Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ale jestem śpiąca
Nie spij Królewna, ciesz sie ze mecz obejrzałas
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:02   #2553
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A tam odsypiac ja juz jade pobrać krew

Nie spij Królewna, ciesz sie ze mecz obejrzałas
Było warto
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:03   #2554
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja wózek kupie też do 2 tys. U mnie w mieście nie widziałam nawet droższego. Średnia cena to 1500 zł. Na początku jak pisalyscie o wózkach po 2-4 tys to się trochę przestraszylam Ale pochodzilam po sklepach i się trochę uspokoilam

Ja sobie ustaliłam limit 3,5tys z fotelikiem i bazą, co daje ok 2.3tys na wózek 2w1 z akcesoriami. Albo więc znajdę stosunkowo tani który mi podejdzie albo kupie jakąś używkę droższego. Przyznam że w Katowicach ceny bywają kosmiczne więc zadanie nie będzie łatwe.
Choćby nie wiem jak mnie kusiło postanowiłam nie wydawać na wózek więcej po prostu

W jednym sklepie u mnie sprzedają wózki powystawowe za niezłą cenę - może to jest opcja też?

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-08-20 o 10:09
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:12   #2555
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!!
A płeć Ci mówił lekarz czy nie?

super!
Dziękuję! Nie mówił, ale w poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza i będę go męczyć

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Laurka, ale się cieszę Gratuluję udanej wizyty i ładnych wyników
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Te bezobjawowe zapalenie pęcherza i liczne bakterie w moczu to chyba jakaś zmora ciążowa ja mam przez ginekologa przepisany urosept 3 razy dziennie 1 drażetka, no i żurawinę dodaje codziennie do owsianki
Nie będąc w ciąży w takiej sytuacji ratowałam się drinkami z octem jabłkowym jedna, dwie łyżeczki na szklankę wody dwa razy dziennie taki energy drink dobry na wszystko
noo ale w ciąży się zastanawiam...niby jabłuszka, ekologiczny, samo zdrowie. Musze podpytać lekarki w poniedziałek
Ja bym piła, ocet jabłkowy jako jedyny zawiera kwas jabłkowy nie octowy, nie jest szkodliwy. Zresztą często robię sos vinegret z jabłkowym właśnie, więc czy w takiej postaci zjeść, czy wypić z wodą, bez różnicy

Cytat:
Chyba przegapiłam. A dlaczego tak szybko zamieniliście wózek? Coś się popsuło czy szkrabowi nie pasował?
Wiem że mnie nie pytasz U nas zmiana była po pół roku. Był fajny ale ciężki, nieporęczny, dziecko coraz cięższe więc w sumie razem sporo ważyło. Kupiliśmy lekką spacerówkę, nie typowy parasol bo ich nie lubię. To była ulga dla kręgosłupa mimo że na parterze mieszkam. W domu też nie taka zawalidroga. Ale pewnie nie każdy zmieni szybko na lekką spacerówkę, od wielu czynników to zależy.

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Laurka gratulacje! 😘
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja miałam podwyższone pH moczu- 8.0 gdzie norma to 5.0-7.0. Lekarz nic na to nie powiedział, wszystko jest ok. Jestem tylko ciekawa czy nie powinnam się martwić, albo jakoś temu zaradzić. Mogłam go przycisnac z tym pH :/

Sent from my GT-I9505 using Wizaz Forum mobile app
Ja mam pH 6. Spróbuj zakwasić mocz, wtedy bakterie nie będą tak atakować.

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość

Ja z kolei mam leukocyty, ale też mi nic nie powiedział, żeby coś z tym robić Czy na leukocyty też ten żurawit można brać, wie ktoś? Bo mam w domu jakby co
Leukocyty świadczą o tym, że coś się dzieje, nie koniecznie w moczu, może też być w drogach rodnych. Jakiś stan zapalny. Ale ważne ile tych leukocytów.

Robię gołąbki, już żałuję że się na to porwałam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:24   #2556
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Te bezobjawowe zapalenie pęcherza i liczne bakterie w moczu to chyba jakaś zmora ciążowa ja mam przez ginekologa przepisany urosept 3 razy dziennie 1 drażetka, no i żurawinę dodaje codziennie do owsianki
Nie będąc w ciąży w takiej sytuacji ratowałam się drinkami z octem jabłkowym jedna, dwie łyżeczki na szklankę wody dwa razy dziennie taki energy drink dobry na wszystko
noo ale w ciąży się zastanawiam...niby jabłuszka, ekologiczny, samo zdrowie. Musze podpytać lekarki w poniedziałek
Na takie bakterie najlepszy jest 100% sok z żurawiny. Ja tak się wyleczyłam. Również miałam liczne bakterie, nawet przed ciąża leczyłam je antybiotykami, a tu proszę naturalna żurawina, nie suszona, ale w soku, pomogła.

Edytowane przez MalgosiakMk
Czas edycji: 2016-08-20 o 10:27
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:44   #2557
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ciesz się, że przynajmniej masz wybór wózków Poszliśmy dzisiaj do dwóch sklepów z wózkami i oczywiście Adamexy i inne polskie wózki aż raziły po oczach. Z lepszych wózków były: Mutsy Igo, Quinny, Mamas&Papas Sola, Peg Perego Book S Wybór przeogromny.
W jednym sklepie pan powiedział, że mam duże wymagania, chciałam kubełkowe i obracane siedzisko, 4 koła i żeby było 2w1 Na dodatek jak mąż dotknął Mutsy to pan od razu wyleciał z tekstem "ten kosztuje 3300", a ja sobie myślę "chłopie ja o Bugaboo myślałam". Chociaż trochę poczułam się jakby mówił " nie dotyka i tak was nie stać" I ile się nasłuchaliśmy, że skończymy i tak z parasolką i zamiast gondoli, to częściej do stelaża będzie doczepiony fotelik I na odchodne powiedział, że może nam polecić rewelacyjny wózek na który są zapisy. Myślę sobie, to musi być jakieś cudo. A on mi wyleciał z jakimś Easygo Optimo czy coś takiego. Aż się zaczęłam zastanawiać po jakim czasie by mi się rozwalił… Mąż w samochodzie już powiedział, że to jakiś chłopek spod bloku, co się nic nie zna I w sumie miał rację
W drugim sklepie już było lepiej, nikt nas nie potraktował jak "nie stać cię, to po co oglądasz". Ale jak zapytałam się ile kosztuje Peg Perego, to pani przez 10 min zaczęła nam opowiadać o zaletach wózka, składała go i rozkładała, doczepiała fotelik i spacerówkę, aż w końcu po tech wywodach dowiedziałam się ile kosztuje
Przynajmniej w sklepach w Wawie nikt nie patrzył na nas, jakby nas stać nie było, ceny mówili od razu i chętnie prezentowali wózki Teraz musimy się tylko zdecydować na ten jedyny

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Eeee Versace Widziałam Cybex Priam projektowanego przez Jeremiego Scotta, ale jedyne 10 000zł kosztował
Ja mam peg perego sportivo, i jest idealny,kocham ten wózek, bliźniaki tez będą jeździć w peg perego, mam już spacerówke upatrzoną, to jednak włoski wózek, na stelażu jest made in italy a nie made in china
Stary 2016-08-20, 10:49   #2558
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Robię gołąbki, już żałuję że się na to porwałam
powodzenia
ale zjadłabym

Ja zrobię gołąbki, ale bez zawijania. Tez pyszne , a szybciej się robi

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-08-20 o 10:53
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 10:56   #2559
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Na takie bakterie najlepszy jest 100% sok z żurawiny. Ja tak się wyleczyłam. Również miałam liczne bakterie, nawet przed ciąża leczyłam je antybiotykami, a tu proszę naturalna żurawina, nie suszona, ale w soku, pomogła.
Też jestem zdania, że najlepiej się kierować sposobami naszych babć. Szkoda, że ja za dużo kwasnych rzeczy nie mogę, bo się odzywa mój refluks.

Czytam "Dziecko bez kosztów" i powoli weryfikuje wyprawkowe zakupy

Stary 2016-08-20, 11:08   #2560
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Też jestem zdania, że najlepiej się kierować sposobami naszych babć. Szkoda, że ja za dużo kwasnych rzeczy nie mogę, bo się odzywa mój refluks.

Ooo ciekawe, pochwalisz się listą?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Ja robię ciasto marchewkowe
Stary 2016-08-20, 11:10   #2561
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Znalazłam na olx fajne spodnie ciążowe. 35 zl. Chyba je kupię. Jeansy, rurki. Ale tak w ciemno bez mierzenia... Hm

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
A to w mieście u Ciebie nie ma nic żeby kupić? Ja znalazłam we wro pojechałam przymierzylam git
Ale warto też iść do hm czy C&a pomierzyc jak rozmiarówka i wtedy na ślepo brać

Cytat:

Artykuł czy jakaś książka?

My w drodze do moich rodziców wieczorem parapetowka u znajpmych)
Stary 2016-08-20, 11:15   #2562
GAgnieszka89
Raczkowanie

Dziewczyny umieram dziś... Już wczoraj mnie bralo. Straszny ból gardła, katar. Akurat jesteśmy u rodziców 200km od domu i nie mam możliwości iść do lekarza. Dzwoniłam do swojego gina- kazal kupic paracetamol, wit c i tantum verde do ssania. Pomaga rzeczywiście ale na chwilę. Dodam, ze domowe sposoby czyli, czosnek, mleko, maslo, miod też nic nie zdzialaly... Dziś obudziłam się i dodatkowo bol zachodzi do uszu... Jutro wracamy do Poznania. W poniedziałek obowiązkowo wizyta u lekarza...
A we wtorek mamy zaplanowany wyjazd do Krakowa na kilka dni... Obym się wykurowala 😖

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 11:22   #2563
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
A to w mieście u Ciebie nie ma nic żeby kupić? Ja znalazłam we wro pojechałam przymierzylam git

Artykuł czy jakaś książka?

Książka

Agniecha leż w wyrku w cieple i się oszczędzaj. Domowe sposoby zaczynają działać po ok. 3 dniach.

Stary 2016-08-20, 11:32   #2564
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Na leukocyty to też nie, bo Zurawit działa na bakterie. Ja miałam w moczu erytrocyty - za 1,5 tygodnia powtarzam badanie i zobaczymy. Patiuszka może u Ciebie lekarz też prognozuje, że to jednorazowe. Masz powtórzyć badanie?

Nie kazał powtórzyć jakoś... Tylko dał mi skierowanie jak zwykle, raz w miesiącu lub raz na trzy tygodnie robię...
Stary 2016-08-20, 11:48   #2565
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja sobie ustaliłam limit 3,5tys z fotelikiem i bazą, co daje ok 2.3tys na wózek 2w1 z akcesoriami. Albo więc znajdę stosunkowo tani który mi podejdzie albo kupie jakąś używkę droższego. Przyznam że w Katowicach ceny bywają kosmiczne więc zadanie nie będzie łatwe.
Choćby nie wiem jak mnie kusiło postanowiłam nie wydawać na wózek więcej po prostu

W jednym sklepie u mnie sprzedają wózki powystawowe za niezłą cenę - może to jest opcja też?
Dobrze kojarzę że w katowicach? Gdzie te wózki, może bym pojechała obejrzeć?

Cytat:
powodzenia
ale zjadłabym

Ja zrobię gołąbki, ale bez zawijania. Tez pyszne , a szybciej się robi
U mnie nie przejdzie, bo i tak muszę robić 2 rodzaje, a takie lubimy najbardziej

Cytat:

Polecasz tę książkę?
Stary 2016-08-20, 11:54   #2566
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Polecasz ta ksiazke?
Pochwal się listą

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja robię ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe

Cytat:
My też dziś jedziemy do moich rodziców, nie ma to jak weekend na wsi
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 11:57   #2567
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze kojarzę że w katowicach? Gdzie te wózki, może bym pojechała obejrzeć?
sklep Fido w CH Belg, nawet wystawiają się na olx http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1M5Dl/
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 12:39   #2568
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Tyle właśnie kosztuje u mnie ten Peg Perego Book S i bardzo się nad nim zastanawiam

Cytat:

Wiem że mnie nie pytasz U nas zmiana była po pół roku. Był fajny ale ciężki, nieporęczny, dziecko coraz cięższe więc w sumie razem sporo ważyło. Kupiliśmy lekką spacerówkę, nie typowy parasol bo ich nie lubię. To była ulga dla kręgosłupa mimo że na parterze mieszkam. W domu też nie taka zawalidroga. Ale pewnie nie każdy zmieni szybko na lekką spacerówkę, od wielu czynników to zależy.
Dlatego wolę znaleźć jeden wózek z którego będę zadowolona przez całe wózkowanie. Siostra tż z Cameleonem tak miała, jeden wózek, nic się z nim nie działo, nikt nie narzekał, zero parasolek i dodatkowych spacerówek. Na dodatek wozi teraz drugie dziecko i też nic nie dokupują, więc nie wiem czy taki zakup nie wyszedł jej taniej niż właśnie kupowanie kilku wózków…

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja mam peg perego sportivo, i jest idealny,kocham ten wózek, bliźniaki tez będą jeździć w peg perego, mam już spacerówke upatrzoną, to jednak włoski wózek, na stelażu jest made in italy a nie made in china
Też się nad nim mocno zastanawiam, bo cały komplet z bazą mam za 3,5 tys. Ale czytałam opinie, że wszystko super, tylko samo siedzisko mogło być lepiej dopracowane no i nie wiem co myśleć

Cytat:
Polecasz? Może też bym się skusiła

Cytat:
Ja zauważyłam, że każde moje spodnie ciążowe mają inny rozmiar Teraz chodzę z H&M 36 i w sumie mogłyby być mniejsze, bo z tyłka mi spadają, drugie też są H&M 40 i nawet nie są złe, jeszcze założę zimą rajstopy i będą git Trzecie są z Mama Licious, też ciut za duże, ale nie wiszą jakoś w kroku. Także z tymi rozmiarami może być loteria.

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram dziś... Już wczoraj mnie bralo. Straszny ból gardła, katar. Akurat jesteśmy u rodziców 200km od domu i nie mam możliwości iść do lekarza. Dzwoniłam do swojego gina- kazal kupic paracetamol, wit c i tantum verde do ssania. Pomaga rzeczywiście ale na chwilę. Dodam, ze domowe sposoby czyli, czosnek, mleko, maslo, miod też nic nie zdzialaly... Dziś obudziłam się i dodatkowo bol zachodzi do uszu... Jutro wracamy do Poznania. W poniedziałek obowiązkowo wizyta u lekarza...
A we wtorek mamy zaplanowany wyjazd do Krakowa na kilka dni... Obym się wykurowala 😖

Biedna Dopiero co przez to przechodziłam. Wczoraj miałam suchy kaszel, dzisiaj mokry Jeżeli nie masz 38 stopni, to nie ma co iść do lekarza, bo za wiele Ci nie przepisze. Ja leczę się serią Prenalenu - syrop, spray na katar i tabletki na gardło. Trochę pomagają, ale wiadomo, silnego działania nie mają...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 12:47   #2569
sQuaara
Zakorzenienie

Hm dziwne z rozmiarami... Ja mierzylam z hm 38 zwykle i boyfriendy też wzielam 38.. Ciekawe ) będę musiała jeszcze jakieś jedne wziąć...
Stary 2016-08-20, 13:14   #2570
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
sklep Fido w CH Belg, nawet wystawiają się na olx http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1M5Dl/
dziękuję

Cytat:

Dlatego wolę znaleźć jeden wózek z którego będę zadowolona przez całe wózkowanie. Siostra tż z Cameleonem tak miała, jeden wózek, nic się z nim nie działo, nikt nie narzekał, zero parasolek i dodatkowych spacerówek. Na dodatek wozi teraz drugie dziecko i też nic nie dokupują, więc nie wiem czy taki zakup nie wyszedł jej taniej niż właśnie kupowanie kilku wózków…
Dobry plan To nie tak że byłam niezadowolona, bardzo ten wózek lubiłam. Praktyczniejsza w naszym przypadku okazała się lekka spacerówka. Zajmowała mniej miejsca w domu i aucie, łatwiej było ją zabrać na spacer. Tak na prawdę niewiele osób znam, które wożą do końca w wózkach 2 w 1, a szkoda bo to na pewno taniej. Oby Wam udało się taki wózek kupić.
Stary 2016-08-20, 13:59   #2571
MartaMagda
Zakorzenienie

Mi sie podoba Baby Design Lupo, ale musze jeszcze o nim poczytać
W ogole juz Wam mialam pisac o tej książce, ale takie mnie wymioty wzięły, że nawet moim kapciom się dostalo... W życiu tak często nie wymiotowalam od bolu głowy
Jesli chodzi o "Dziecko bez kosztów" to jestem w połowie i już mam różne przemyslenia na temat konsumpcjonizmu. Wstrzymam kilka wydatkow do porodu, kilka zakupow pewnie tez w ogole odpadnie Z tym, ze ja też mam ograniczony budżet wyprawkowy i szukam pomocy w ogarnieciu, co jest niezbedne a co nie
W kolejce do poczytania czeka tez "Księga rodzicielstwa bliskosci".

Stary 2016-08-20, 14:19   #2572
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne,że są sklepy. Ale ceny zabójcze dlatego szukałam na olx i znalazłam za 35 zł. Dla mnie jest różnica dać 100zł za spodnie, a 35 zł.
Kupię jeszcze legginsy ocieplane ciążowe za 18 zł na allegro fajne widziałam i z głowy będę miała. Mam też od koleżanki pożyczone jedne jeansy.

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość

Zdrówka!!
Cytat:
Mi sie podoba Baby Design Lupo, ale musze jeszcze o nim poczytać
W ogole juz Wam mialam pisac o tej książce, ale takie mnie wymioty wzięły, że nawet moim kapciom się dostalo... W życiu tak często nie wymiotowalam od bolu głowy
Jesli chodzi o "Dziecko bez kosztów" to jestem w połowie i już mam różne przemyslenia na temat konsumpcjonizmu. Wstrzymam kilka wydatkow do porodu, kilka zakupow pewnie tez w ogole odpadnie Z tym, ze ja też mam ograniczony budżet wyprawkowy i szukam pomocy w ogarnieciu, co jest niezbedne a co nie
W kolejce do poczytania czeka tez "Księga rodzicielstwa bliskosci".

Ja mam właśnie Baby Design Lupo po pierwszej córce i bardzo bardzo polecam ten wózek
Stary 2016-08-20, 14:23   #2573
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne,że są sklepy. Ale ceny zabójcze dlatego szukałam na olx i znalazłam za 35 zł. Dla mnie jest różnica dać 100zł za spodnie, a 35 zł.
Kupię jeszcze legginsy ocieplane ciążowe za 18 zł na allegro fajne widziałam i z głowy będę miała. Mam też od koleżanki pożyczone jedne jeansy.

Zdrówka!!

Ja mam właśnie Baby Design Lupo po pierwszej córce i bardzo bardzo polecam ten wózek
Chodziło mi o to żebyś w sklepie rozmiar sobie sprawdziła i wtedy na olx można zamawiać

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ja właśnie tak zrobiłam sprawdziłam co na mnie pasuje i znalazłam na olx
Stary 2016-08-20, 14:23   #2574
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka!!

Ooo to dobrze, że polecasz, mi sie ten wozek podoba wizualnie i cenowo

Stary 2016-08-20, 14:27   #2575
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o to żebyś w sklepie rozmiar sobie sprawdziła i wtedy na olx można zamawiać

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ja właśnie tak zrobiłam sprawdziłam co na mnie pasuje i znalazłam na olx
Aaa no tak.
Ale co spodnie to inaczej mogą wychodzić rozmiarowo.
Te są z H&M MAMA i nawet takiego sklepu tu nie mam blisko nigdzie. A są super zadbane , zgrabne, niedrogie. Zaryzykuję. A babka miała już dużo chętnych na te spodnie,więc musiałam się szybko decydować.
Przeglądałam dużo ogłoszeń ze spodniami i wszystkie jakieś takie szerokie są, wielkie.
Stary 2016-08-20, 14:30   #2576
s i l v e r
Zakorzenienie

Takie zamówiłam
Stary 2016-08-20, 14:32   #2577
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziś oglądałam na yt nudziare pl i ona pokazuje pokoik i co kupiła dziecku, tak mi się rzucił wózek w oczy,nawet fajny i niedrogi http://www.bobowozki.com.pl/anex/m/i...FaEW0wodFRcLzw, fajne mebelki tez ma
Stary 2016-08-20, 14:45   #2578
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa no tak.
Ale co spodnie to inaczej mogą wychodzić rozmiarowo.
Te są z H&M MAMA i nawet takiego sklepu tu nie mam blisko nigdzie. A są super zadbane , zgrabne, niedrogie. Zaryzykuję. A babka miała już dużo chętnych na te spodnie,więc musiałam się szybko decydować.
Przeglądałam dużo ogłoszeń ze spodniami i wszystkie jakieś takie szerokie są, wielkie.
Jal dla mnie hm mama ma normalne rozmiary ja normalnie noszę eleganckie 38 i tak też mamy wypadają

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Takie zamówiłam
Na tel nie widzę ale jak okazja to okazja.. Jak dużo chętnych to jak będą średnie to wiesz ze się sprzedadzą
Stary 2016-08-20, 14:47   #2579
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jal dla mnie hm mama ma normalne rozmiary ja normalnie noszę eleganckie 38 i tak też mamy wypadają
Ja noszę 38 ,czasem 36. Te są 36. Babka mi napisała,że są rozciągliwe

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Na tel nie widzę ale jak okazja to okazja.. Jak dużo chętnych to jak będą średnie to wiesz ze się sprzedadzą
No właśnie
Stary 2016-08-20, 15:51   #2580
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za kciuki dziewczyny!!
Wizyta się udała To znaczy najpierw lekarz nie mógł złapać na usg, mówi że widzi tylko że dziecko żyje, bo się źle ułożyło. Kazał pochodzić i wrócić. Potem wszystko już było ok! przezierność 1,5mm kość nosowa obecna wszystkie przepływy ok.
Teraz ryzyko
trisomia 21 podstawowe 1:301 skorygowane 1:4910
trisomia 18 pods. 1:731 skor. 1:14620
trisomia 13 pods. 1:2294 skor. 1:20000

Jestem przeszczęśliwa!! Bałam się żebędę musiała amniopunkcję robić.
super, gratulacje!

Cytat:
Przypomniało mi sie o tych witaminach. Mi koleżanka mowila ze ponoć po Pregnie sie takie duże dzieci rodzą. Koleżance tak powiedziała znajoma, co w aptece pracuje. To nie wiem ile w tym prawdy
nie sądzę, żeby po tych akurat rodziły się duze dzieci, bo jaki składnik ma niby pregna, którego nie mają inne witaminy ciążowe...
Ja chyba femibion 2 będę brała, bo ma bogatszy skład. Nie wiem czy odżywiam się idealnie, a ryb na pewno nie jem wystarcząjaco także będę brała.

Dziewczyny mam pytanie o te genetyczne jeszcze.
To ryzyko podstawowe i skorygowane to jest po pappie czy jak?
na usg sprawdza kość nosową, przezierność. i wtedy wylicza też jakieś ryzyko? i skorygowane jest po pappie? czy po usg żadnego nie wylicza?
troszkę nie ogarniam tego, a chcę być przygotowana.

i pytanie drugie - usg robię, a potem jeśli chcę mam na drugi dzień się stawić na pappe. jak ten wynik wygląda, tam już jest interpretacja czy dopiero po powrocie do lekarza mi zinterpretuje ten wynik?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości