Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-20, 10:52   #151
higirl
Raczkowanie

Dot.: Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A może dziewczyna na już całą kolekcję swoich "ulubionych" perfum, bo dostaje je od autora co rusz? I po kolejnej, tej samej buteleczce, nie wytrzymała?
Wiem, że kombinuję, ale raczej nie reaguje się irytacją na prezent, choćby niechciany.
Autor napisał chyba, że nie miała tego zapachu ale jej się bardzo podobał więc teoria obalona.

właśnie o to chodzi
higirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 11:00   #152
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Azurri Pokaż wiadomość
Witam,

spotkała mnie dziś przedziwna sytuacja, która troche przelała czarę mojej goryczy.W najbliższy weeknd obchodzimy 2 rocznice naszego związku z moją partnerką, umawialiśmy się że nic sobie nie kupujemy, ale postanowiłem zrobić jej niespodziankę i kupić perfumy. Niestety dzis sie wszystko wydało i z jej strony spotkały mnie spore pretensje i do tego zero jakiegokolwiek entuzjazmu, czy pozytywnego odczucia. Nie powiem zrobiło mi sie trochę przykro całą to sytuacjabo chciałem dobrze a można powiedziec że mi się oberwało, tym bardziej że informowałem Ją, że ja naprawdę niczego nie chce i to miała być niespodzianka i chciałem by miło się poczuła...jak się później okazało to nie wszystko (gdy dowiedziala sie jakie to perfumy to i tak była niezadowolona... mimo iz wiem ze lubi ten zapach i ja go b lubie) i zapytala czemu nie kupilem innych które by ona może chciala... szczerze napiszę, że troche mnie zatkało i nie wiedzialem co powiedziec... stwierdzilem ze chyba nie ierze wlasnym uszom... i doslownie poprosilem by przemyslala moze troche swoje zachowanie i sie zaczelo... ze to moja wina... skwitowalem ze zachwouje sie jak ksiezniczka i nasza rozmowa sie skonczyła... może źle myśle ale chciałem dobrze miałem dobre intencje... a dostało mi się sam nie wiem w sumie za co... nie bardzo jestem w stanie to zrozumieć...
Zdaje się, nie do końca te perfumy lubi.
Skoro wolałaby inne.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 11:07   #153
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Skoro wolałaby inne.

Autor lubi i to się liczy.
201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 11:23   #154
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Skoro wolałaby inne.
Na 2 stronie nawet napisał "O to chodzi, że lubi ten zapach podobał się jej i jeszcze nigdy go nie miała".
Pewnie byli w perfumerii kiedyś, psiknęła się i jej się po prostu podobał. Autor nie czyta w myślach swojej partnerce, chciał jej zrobić niespodziankę, to chyba nie będzie się pytał jaki by wolała. Uważam, że to miły gest. Prezent może być nietrafiony, ale dalsze komentarze i pojazd po autorze za to jest brakiem ogłady. No ale to on musi oberwać, bo taka szowinistyczna świnia miała czelność się wychylić i coś jej kupić. No co za baran, śmie ją traktować jak kobietę, lepiej w gębę mogła dostać, przynajmniej by się czuła, że jest równa z facetem.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Meagara Pokaż wiadomość
Ty chyba masz jakieś uprzedzenia do mężczyzn ogółem.
Stary 2016-08-20, 11:27   #155
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez higirl Pokaż wiadomość
No co za baran, śmie ją traktować jak kobietę, lepiej w gębę mogła dostać, przynajmniej by się czuła, że jest równa z facetem.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Ty chyba masz jakieś uprzedzenia do mężczyzn ogółem.

To niech ją nie traktuje jak jakąś bliżej nieokreśloną kobietę, tylko tak jak sobie ona tego życzy. A potrzeby wyraziła jasno i wyraźnie - prezentu nie chciała.

Drugie kulą w płot, nie mam uprzedzeń do żadnej z płci. W przeciwieństwie do niektórych osób w tym wątku (na przykład takich krytykujących kobiety jako ogół), ja wypowiadam się jedynie na temat danego zachowania. Płeć mnie nie interesuje.

Edytowane przez 201701121406
Czas edycji: 2016-08-20 o 11:29
Stary 2016-08-20, 11:32   #156
higirl
Raczkowanie

Cytat:
To niech ją nie traktuje jak jakąś bliżej nieokreśloną kobietę, tylko tak jak sobie ona tego życzy. A potrzeby wyraziła jasno i wyraźnie - prezentu nie chciała.
Czyli autor wg ciebie zrobił coś karygodnego?
Nie kupił ze wspólnych pieniędzy to raz. Nie oczekiwał w zamian żadnego prezentu dwa. No naprawdę zbrodnia, powinna rzucić tego łajdaka.
Chyba sobie sprawy nie zdajesz ile jest kobiet, które mówią, że nic nie chcą a po cichu jednak liczą, że partner się wykaże i coś kupi.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Drugie kulą w płot, nie mam uprzedzeń do żadnej z płci. W przeciwieństwie do niektórych osób w tym wątku (na przykład takich krytykujących kobiety jako ogół), ja wypowiadam się jedynie na temat danego zachowania. Płeć mnie nie interesuje.
Kto skrytykował kobiety ogólnie?
Stary 2016-08-20, 11:38   #157
201701121406
Konto usunięte

Cytat:

Nie kupił ze wspólnych pieniędzy to raz. Nie oczekiwał w zamian żadnego prezentu dwa. No naprawdę zbrodnia, powinna rzucić tego łajdaka.

Chyba sobie sprawy nie zdajesz ile jest kobiet, które mówią, że nic nie chcą a po cichu jednak liczą, że partner się wykaże i coś kupi.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Przeczytaj posty gidran. Na tapatalku nie będę cytować, za dużo roboty by z tym było. Ty natomiast również pięknie uogólniasz mówiąc, że kobiety mówiąc coś oczekują zgoła czego innego. I kto tu ocenia przez pryzmat płci?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 11:47   #158
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
Ludzie bez kultury tak robią.
Ludzie nie pozwalający sobie na traktowanie reprezentowane przez autora w innych wątkach tak reagują. Adekwatnie.
Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Szmata? No,no..Dajcie spokój. Poziom podniecenia tematem stał się nieadekwatny do tego zagadnienia.
Jakie też oczekiwania miał tenże misiaczek? "Dzięki kochanie,nie trzeba było,nie tak się umawialiśmy"-chyba by wystarczyło,tej męskiej,szowinistycznej świni. Nosz kurczę ale by się kobita poświęciła ,zachowując się po prostu kulturalnie ,jak człowiek.Nie daj bóg a jeszcze musiałaby koronę z podłogi podnosić.
Jakie chore bydlę zasypuje kobietę prezentami? To nieludzkie narażać ją na taki stres .Poziom absurdu sięgnął sufitu.Robicie z igły widły.
Pewnie że tak. Bo nie czytałaś innych wątków autora.
Cytat:
Przeczytaj posty gidran. Na tapatalku nie będę cytować, za dużo roboty by z tym było. Ty natomiast również pięknie uogólniasz mówiąc, że kobiety mówiąc coś oczekują zgoła czego innego. I kto tu ocenia przez pryzmat płci?
Higirl to troll, wypiera się tego co pisała przed chwilą i próbuje każdego sprowokować. Może to następne wcielenie Malarskiej. Polecam dodać do ignorów.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 11:54   #159
higirl
Raczkowanie

Cytat:
No uogólniam, bo napisałam WIELE. Uogólniałabym jakbym napisała każda. Poza tym nie wiem dlaczego bierzesz wszystko jako atak. Mnie jej posty nie ubodły w żadnym razie, są baby i są kobiety, są mężczyźni i są chłopcy. Jak ktoś się tak rzuca o takie luźne stwierdzenia, to chyba musi mieć duże kompleksy.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Higirl to troll, wypiera się tego co pisała przed chwilą i próbuje każdego sprowokować. Może to następne wcielenie Malarskiej. Polecam dodać do ignorów.
Ty mnie rozbrajasz co raz bardziej xD
Stary 2016-08-20, 11:56   #160
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
No uogólniam, bo napisałam WIELE. Uogólniałabym jakbym napisała każda. Poza tym nie wiem dlaczego bierzesz wszystko jako atak. Mnie jej posty nie ubodły w żadnym razie, są baby i są kobiety, są mężczyźni i są chłopcy. Jak ktoś się tak rzuca o takie luźne stwierdzenia, to chyba musi mieć duże kompleksy.

Widocznie na tyle dużo (według ciebie) by uznać to za regułę, która z dużym prawdopodobieństwem dotyczy partnerki autora. Wciąż uogólnianie.

Wskazywanie braku logiki odbieraniem wszystkiego jako atak? Ciekawe.

Bo widzisz, sama moje słowa odbierasz jako atak (mimo iż nigdzie nie odniosłam się do czyjejkolwiek płci), gdyż autor jest mężczyzną. Dodatkowo kompletnie ignorujesz przytyki skierowane w stronę kobiet. Bądź konsekwentna jak juz wysuwasz takie argumenty.

Stewardesa, chyba masz rację.
Stary 2016-08-20, 12:08   #161
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Widocznie na tyle dużo (według ciebie) by uznać to za regułę, która z dużym prawdopodobieństwem dotyczy partnerki autora. Wciąż uogólnianie.

Wskazywanie braku logiki odbieraniem wszystkiego jako atak? Ciekawe.

Bo widzisz, sama moje słowa odbierasz jako atak (mimo iż nigdzie nie odniosłam się do czyjejkolwiek płci), gdyż autor jest mężczyzną. Dodatkowo kompletnie ignorujesz przytyki skierowane w stronę kobiet. Bądź konsekwentna jak juz wysuwasz takie argumenty.

Stewardesa, chyba masz rację.
Przytyki
Za takie przytyki to ban powinien lecieć xD
Ja bardzo szanuję kobiety, które znają swoją wartość i mają jednocześnie dystans. W twoim towarzystwie to powinno się chyba kobiety czcić za sam fakt, że są kobietami. Jednocześnie wypowiadając się pogardliwie w co 2 wątku "bo misiaczek tak chciał" i inne takie pełne wyższości stwierdzenia kierowane w stronę mężczyzn. To jest dla mnie w ogóle kosmos, bo walka o równouprawnienie przestała nią być, gdy w oczach niektórych kobiet to faceci są tymi gorszymi.

Chyba nie zrozumiałaś, logiczna koleżanko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 12:40   #162
201703061049
Konto usunięte

Cytat:
W dziewczynie był problem, bo? Prezent jej się nie spodobał? Podobno miał być dla niej, żeby ona cieszyła. Czyli jednak - w dziewczynie był problem, bo [cenzura] nie spełniła oczekiwań misiaczka. I ty wyśmiewasz się z tego, co piszą wizazanki?
Łoooooł, może weź przystopuj trochę? Niezłe przegięcie takie słowa wciskać innym w usta. To ty tak tę dziewczynę nazwałaś, może się zastanów dlaczego?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-20 o 21:39 Powód: Słownictwo w cytacie.
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 13:03   #163
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
Łoooooł, może weź przystopuj trochę? Niezłe przegięcie takie słowa wciskać innym w usta. To ty tak tę dziewczynę nazwałaś, może się zastanów dlaczego?
Ja sie zastanawiam gdzie jest moderacja... nie bede sie odnosil do cytowanej wypowiedzi... szkoda sie znizac do takiego poziomu. Jak widac na forum sa rowni i rowniejsi... domniemuje ze osoba piszaca takie slowa i w ten sposob musi miec spore problemy w kontaktach interpersonalnych, napisze raz jeszcze przeraza mnie taki tok myslenia...
Azurri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 13:20   #164
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Ja sie zastanawiam gdzie jest moderacja... ...
Moderacja najpewniej jest tam gdzie pojawiają się zgłoszenia postów.

Cytat:

nie bede sie odnosil do cytowanej wypowiedzi... szkoda sie znizac do takiego poziomu. (...) napisze raz jeszcze przeraza mnie taki tok myslenia...

I dlatego odniosłeś się do niej aż dwukrotnie?

Cytat:

domniemuje ze osoba piszaca takie slowa i w ten sposob musi miec spore problemy w kontaktach interpersonalnych

Dzięki za troskę, ale moje kontakty interpersonalne mają się świetnie. Może zastanów się nad swoimi, skoro zakładasz już któryś z kolei wątek o nieporozumieniach w związku?
Stary 2016-08-20, 13:32   #165
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Moderacja najpewniej jest tam gdzie pojawiają się zgłoszenia postów.

I dlatego odniosłeś się do niej aż dwukrotnie?

Dzięki za troskę, ale moje kontakty interpersonalne mają się świetnie. Może zastanów się nad swoimi, skoro zakładasz już któryś z kolei wątek o nieporozumieniach w związku?
Watki zakladam cale 3 na rok... bo jestem Ciekaw opinii kobiet i ich punktu widzenia...jezeli moje watki Cie tak draznia zawsze mozesz je zignorowac... odnioslem sie 2 krotnie do twojej wypowiedzi bo jest porazajaca. Jezeli w taki sposob prowadzisz kontakty interpersonalne jak tu sie odnosisz do ludzi, to nie zazdroszcze...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 13:41   #166
Hultaj
BAN stały

jak da mnie to oboje przesadziliście
Cytat:

i zapytala czemu nie kupilem innych które by ona może chciala...
to jest dziwne. Niby skąd miałeś wiedzieć.

Cytat:
i do tego zero jakiegokolwiek entuzjazmu, czy pozytywnego odczucia
a to jest książęce w Twoim wykonaniu
no naprawdę nie dotrzymaleś umowy a ona jak śmie się nie cieszyc
Cytat:
tym bardziej że informowałem Ją, że ja naprawdę niczego nie chce
skąd ma wiedziec, ona też nie chciała i powiedziała Ci to
Jak miało jej nie być np. glupio,

Cytat:
i doslownie poprosilem by przemyslala moze troche swoje zachowanie i sie zaczelo... ze to moja wina... skwitowalem ze zachwouje sie jak ksiezniczka i nasza rozmowa sie skonczyła..
dostalo Ci się bo zachowaleś się równie buracko, serio, teksty do dziewczyny, niczym od tatusia, by przemyślała swoje zachowanie i ona jest ksieżniczką bo a/wkurzyla się, że zrobiłeś po swojemu olewając ją i b/wyrazila się mało fortunnie, że czemu nie inny zapach ?

zluzuj.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 13:49   #167
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
odnioslem sie 2 krotnie do twojej wypowiedzi bo jest porazajaca. Jezeli

To po co napisałeś, ze nie będziesz się do niej odnosił, skoro to zrobiłeś zaraz po tym komunikacie, jak i parę postów wcześniej? Zanik pamięci?

Cytat:
jezeli moje watki Cie tak draznia zawsze mozesz je zignorowac...
To możesz również zastosować do siebie.

Cytat:
Jezeli w taki sposob prowadzisz kontakty interpersonalne jak tu sie odnosisz do ludzi, to nie zazdroszcze...

No widzisz. Masz zdanie na temat moich kontaktów z innymi po jednym poście, a jednocześnie dziwisz się, że dziewczyny oceniły cię po tamtych, dość obszernych wątkach?

Cytat:
Watki zakladam cale 3 na rok...
To o czymś świadczy. Podpowiadam: brak komunikacji w związku.
Stary 2016-08-20, 14:05   #168
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jak mówię, że nie chcę, to nie chcę, nie będę się tłumaczyć z głupoty i braku umiejętności komunikacji każdej Krysi i Marysi...

Druga sprawa, że facet, który kupuje perfumy to... cóż, nie byłby materiał dla mnie, może dziewczyna autora myśli to samo. Też byłabym rozczarowana butelką perfum i powiedziałabym to.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 14:08   #169
201703061049
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
No ja jak mówię, że nie chcę, to nie chcę, nie będę się tłumaczyć z głupoty i braku umiejętności komunikacji każdej Krysi i Marysi...

Druga sprawa, że facet, który kupuje perfumy to... cóż, nie byłby materiał dla mnie, może dziewczyna autora myśli to samo. Też byłabym rozczarowana butelką perfum i powiedziałabym to.
Mogę zapytać, dlaczego?
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 14:11   #170
Limonka2738
Zakorzenienie

O, przypomniałam sobie, że w sumie się nie wypowiedziałam!

Byłabym zirytowana takim nietrzymaniem umowy. Ale na pewno podziękowałabym za prezent, mówiąc, że źle się z tym czuję, żeby więcej partner tego nie robił.

Oboje zachowaliście się źle i tyle.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
Mogę zapytać, dlaczego?
Bo nudni faceci mnie nie interesują. Jak dla mnie perfumy to pójście na łatwiznę. Wolę prezent za dychę, którego nie mogę pójść i sobie sama kupić.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2016-08-20, 14:14   #171
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
To po co napisałeś, ze nie będziesz się do niej odnosił, skoro to zrobiłeś zaraz po tym komunikacie, jak i parę postów wcześniej? Zanik pamięci?

No widzisz. Masz zdanie na temat moich kontaktów z innymi po jednym poście, a jednocześnie dziwisz się, że dziewczyny oceniły cię po tamtych, dość obszernych wątkach?

Z tego co mi wiadomo uzylem stwierdzenia jesli, i ze domniemuje a nie ze tak jest, masz sie za inteligentna osobe wiec napewno wiesz co znacza powyzsze zwroty
Stary 2016-08-20, 14:22   #172
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
O, przypomniałam sobie, że w sumie się nie wypowiedziałam!

Byłabym zirytowana takim nietrzymaniem umowy. Ale na pewno podziękowałabym za prezent, mówiąc, że źle się z tym czuję, żeby więcej partner tego nie robił.

Oboje zachowaliście się źle i tyle.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Bo nudni faceci mnie nie interesują. Jak dla mnie perfumy to pójście na łatwiznę. Wolę prezent za dychę, którego nie mogę pójść i sobie sama kupić.

Ale mówisz tylko w kontekście siebie, nie? Bo tak to niekoniecznie pójście na łatwiznę, z pewnością są kobiety, które życzą sobie takich prezentów. Powiedziałabym raczej, ze pójście na łatwiznę to kupowanie prezentów bez zastanowienia się czy są w guście danej osoby (abstrahując od sytuacji autora).
Stary 2016-08-20, 14:29   #173
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mówisz tylko w kontekście siebie, nie? Bo tak to niekoniecznie pójście na łatwiznę, z pewnością są kobiety, które życzą sobie takich prezentów. Powiedziałabym raczej, ze pójście na łatwiznę to kupowanie prezentów bez zastanowienia się czy są w guście danej osoby (abstrahując od sytuacji autora).
Napisałam, jak to wygląda według mnie. Pójście na łatwiznę to dla mnie kupowanie czegoś, co sama mogę pójść i kupić, bo stoi na półce. Takim samym pójściem na łatwiznę jest kupienie czegokolwiek, nie licząc się z gustem prezentobiorcy.

Akceptuję kupne prezenty, ale stosuję zasadę, że nie daję prezentów, które ktoś sobie i tak sam kupi, tak zwanych praktycznych.

Jednocześnie wiem, że są ludzie, którzy lubią dostać/dać portfel. Tak sobie gdybam, co mogło prowadzić do tak ostrej reakcji dziewczyny.

Stary 2016-08-20, 14:40   #174
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Też tak pomyślałam.
Ja mi mój facet mówi, że ładnie pachnę, to muszę się zastanowić, czego użyłam, bo kilka sztuk mam.
A on to już na pewno tego nie wie.
Jakie to były perfumy, autorze?
Stary 2016-08-20, 14:43   #175
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Też tak pomyślałam.
Ja mi mój facet mówi, że ładnie pachnę, to muszę się zastanowić, czego użyłam, bo kilka sztuk mam.
A on to już na pewno tego nie wie.
Jakie to były perfumy, autorze?
Armani Code, doprecyzuje mojej Partnerce tez b sie podobaja i podobaly, mnie takze. Oczywiscie ,,najwazniejsze" ze mnie
Stary 2016-08-20, 14:58   #176
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Armani Code, doprecyzuje mojej Partnerce tez b sie podobaja i podobaly, mnie takze. Oczywiscie ,,najwazniejsze" ze mnie
Ok.
Z perfumami jest tak, że się nudzą. Albo przetestowane w sklepie, po dojściu do domu zamieniają się w śmierdziela. Nawet te drogie. Sama kiedyś miałam tak z którymś zapachem, że po spryskaniu nadgarstka zaciągnęłam się z lubością zapachem, a po dotarciu do domu szorowałam rękę zmywakiem, żeby nie dostać migreny od jakiejś nuty, która ujawniła się po czasie.
Kupiłam zimą wodę, której w tej chwili nie trawię. A chodziłam koło niej miesiąc, testowałam , wąchałam... Nie wiem, może jak nadciągną mrozy...
Perfumy, to nie jest bezpieczny prezent.
Stary 2016-08-20, 15:23   #177
Shawtty
Zakorzenienie

Autorze drogi, czy wiesz co oznacza słowo ejakulat?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 15:56   #178
meliandra
Zakorzenienie

Umawialiście się na coś, więc dziewczyna miała prawo być niezadowolona, bo nie dotrzymałeś obietnicy. Z jakiego powodu ustaliliście, że nie robicie sobie prezentów? Dlaczego postanowiłeś jednak kupić? Ja na jej miejscu poczułabym się trochę zakłopotana, że nic nie mam pomimo, że zgodnie z umową nie powinnam nic mieć. Niemniej jednak dla mnie jej reakcja jest mocno przesadzona. Ja zwyczajnie powiedziałbym, że teraz mi głupio, że nic nie mam i zapytałabym, dlaczego nie wywiązałeś się z umowy. Co do krytyki wyboru perfum to już w ogóle jakaś masakra. Ja finalnie podziękowałbym za prezent i zwyczajnie się cieszyła. Z resztą nawet gdybyście się umawiali, że robicie te prezenty to nie wyobrażam sobie jak można tak marudzić. Prezent to prezent. Wiadomo, że ofiarodawca się stara i chce żeby prezent był jak najlepszy. Nawet gdybym dostała coś co mi się nie podoba to bym nie komentowała. Także w tej sytuacji wg mnie też zachowała się jak pofochowana księżniczka.

Cytat:
Zaalarmowana ? czym? lepszym ? Ojjjjjj boje się jeszcze myśleć jakimi Ty kategoriami się kierujesz... Co do perfum zapach trafiony bo jej sie podoba, a ostatnio upatrzyla jeszcze inne o których dowiedzialem sie wczoraj... heh tak mało kreatywnie... z wypowiedzi wynika że nie warto wykonać miłego gestu (napisze raz jeszcze zupełenie bezinteresownie, chciiałem by zrobiło jej się miło uważam, że perfumy to dośc intymny prezent.. ale jak widze uważacie jak sie powiedzało A to koniec kropka...
Zastanawiam się tylko (sytuacja abstrakcyjna oczywiście), czy jak wasi TZ umowili by sie ze nie jedziecie nigdzie na wakacje, ale odwidzialo im sie i kupili wakacje w Grecji to byscie byly zdenerwowane oszukane i pytału czemu Grecja a nie Dominikana?
Wszystko zależy z jakiego powodu byśmy się na takie coś umówili. Jeśli umawiamy się, że nie jedziemy na wakacje, bo odkładamy pieniądze na kupno mieszkania/samochodu/remont albo dlatego, że w ogóle nas na to w tym roku nie stać to nie byłabym do końca zadowolona, że pieniądze, które mogły nas przybliżyć do celu zostały wydane na coś innego. Zwykle ustalenia z czegoś wynikają i czemuś mają służyć. Nikt nie ustala, że nie jedzie na wakacje, bo tak o.

Cytat:
Napisałam, jak to wygląda według mnie. Pójście na łatwiznę to dla mnie kupowanie czegoś, co sama mogę pójść i kupić, bo stoi na półce. Takim samym pójściem na łatwiznę jest kupienie czegokolwiek, nie licząc się z gustem prezentobiorcy.

Akceptuję kupne prezenty, ale stosuję zasadę, że nie daję prezentów, które ktoś sobie i tak sam kupi, tak zwanych praktycznych.

Jednocześnie wiem, że są ludzie, którzy lubią dostać/dać portfel. Tak sobie gdybam, co mogło prowadzić do tak ostrej reakcji dziewczyny.
Zaciekawiłaś mnie. Możesz podać przykład prezentów, które dostałaś i które Ci się podobały? Albo co chciałabyś dostać do 10 zł czego nie można iść i kupić co by Cie ucieszyło?
meliandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 16:09   #179
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobił - kupił jej coś pomimo wcześniejszych ustaleń, że nic sobie nie kupują. To jest złamanie ustaleń. Jeśli łamie takie proste ustalenia co do prezentu, to aż strach pomyśleć, jakby się zachował w przypadku ustaleń na poważniejsze tematy - przyszłość, dzieci etc.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

Brak komunikacji w związku i to spory. Można wywnioskować z wątków autora, że ta kobieta jest niezbyt chętna by z nim być.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-20, 16:26   #180
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Autorze drogi, czy wiesz co oznacza słowo ejakulat?

PO CO wywlekasz jakies pojedyncze słowa z innych wątków? Jak chcesz go uświadamiać w znaczeniu słów, chyba mozesz napisać priv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości