Panny Młode 2009 cz.I - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 19:44   #3751
Kaffienka
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja to sama nie mam koncepcji jak z tymi zdjęciami. wczesniej myslałam aby przed slubem ale w sumie masz rację ze człowiek potem wymęczony itp. w trakcie wesle nie chce , bo nie chce zostawiac gosci. ach... trzeba z TZ się naradzic ale to juz potem
Hm... W moich okolicach sesja jest zazwyczaj w dniu ślubu i to w trakcie trwania wesela. Goście się jakoś nie burzą, bawią się, a jak wraca Para młoda organizowana jest z tej okazji specjalna "zabawa-gra". Także jest wesoło.

Ja też chcę zdjęcia w trakcie wesela. Zresztą ja to jakiś odmieniec jestem ogólnie... Nie chcę jakiś niewiadomo jakich pozowanych zdjęć, czy sesji. Chcę zdjęcia w trakcie przygotowań, mszy i całego wesela po oczepiny (nie chcemy kamerzysty!). Ponadto kilka takich zdjęć niby w plenerze, ale niespecjalnie wiele. Może parę przed salą, przed kościołem i nie wiem czy gdzieś jeszcze. Wolę takie naturalne, realistyczne zdjęcia. Taki jakby reportaż zamiast pozowania. No, ale tak nam się podoba... Każdy robi jak uważa.

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Co tu robić? Skąd wiecie kiedy w waszych parafiach można się zapisywać na następny rok?
Ja spytam kuzynki, jak ona to rozegrała. Bo 2 lata temu brała ślub w tym samym kościele i też w kwietniu, więc spytam Jej ile wcześniej się wybrała. Ale ten kościół jest mały i uważam, iż pół roku wcześniej jest w zupełności wystarczające.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
do tego malutki kamienny kościólek w gorach (o ile moj proboszcz wyrazi zgodę;/) poprostu cudownie już się rozmarzyłam
mam pytanie... Co ma proboszcz do powiedzenia? Przecież on nie musi Ci wyrażać zgody. W razie wyboru innego kościoła idziesz tylko do kancelarii parafialnej po odpowiednie świadectwa (chrztu, komunii, bierzmowania) i dajesz na zapowiedzi (więc datę podajesz już gotową). Nie rozumiem tego trochę...

Cytat:
A ja nie dopisałam za co te 1200 Wybraliśmy opcję przygotowania+kościół+ple ner. Zrezygnowaliśmy ze zdjęć z wesela, uznaliśmy, że będzie kamera+aparaty znajomych, rodziny i starczy
My mamy fotografa, który za 880 zł proponuje 500-700 zdjęć na płytce DVD (w maksymalnej rozdzielczości, gotowe do wywołania), przeniesienie praw autorskich na parę młodą, 100 z nich wywołanych, 40 zdjęć z sesji plenerowej wywołanych, zdjęcia wklejone w ładne albumy, prezentacja multimedialna na dvd, dowolna liczba zdjęć grupowych, ewentulane umieszczenie zdjęć na stronie www dla gości, możliwość wywołania większej ilości zdjęć (do uzgodnienia) na koszt fotografa, wywołanie zdjęć do 7 dni po ślubie.

Cytat:
ehhhh a ja mam jutro egzamin ale zamiast się uczyć ciąglę myślę o weselu a egzamin jest na prawde ciężki i bardzo się boję...
zarezerwowaliśmy już salę na 05.09.09 i w sobotę wybieramy się tam by podpisać umowę i wplacic zaliczkę
Ja mam 2 kolejne egzaminy w piątek i w sobotę i mam nadzieję, że na tym koniec. Dziś zaliczyłam jeden na 5, więc ufff....
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 20:09   #3752
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość

My mamy fotografa, który za 880 zł proponuje 500-700 zdjęć na płytce DVD (w maksymalnej rozdzielczości, gotowe do wywołania), przeniesienie praw autorskich na parę młodą, 100 z nich wywołanych, 40 zdjęć z sesji plenerowej wywołanych, zdjęcia wklejone w ładne albumy, prezentacja multimedialna na dvd, dowolna liczba zdjęć grupowych, ewentulane umieszczenie zdjęć na stronie www dla gości, możliwość wywołania większej ilości zdjęć (do uzgodnienia) na koszt fotografa, wywołanie zdjęć do 7 dni po ślubie.
Jejku, to bardzo tanio macie, zazdroszczę, bo u nas takich ofert nie ma

Nadzwoniliśmy się przed chwilą z TŻ. Na szczęście to on ze wszystkimi rozmawiał, bo ja miałam wymówkę, że se plenie przez aparat:P

No więc, jeśli chodzi o fotografa to mamy do wyboru dwóch, jeden jest profesjonalistą i chce 1500zl, robi ok 900 zdjęć, natomiast drugi jest amatorem, ale robi bardzo ładne zdjęcia i dobrym aparatem, chce 500zł za ok 1500 zdjęć. Więc ich oferty są trochę zbieżne. Ale chyba się zdecydujemy na tego tańszego na wesele a na plener weźmiemy sobie tego bardziej profesjonalnego.

Jeśli chodzi o zespół, ten którego chcemy bierze 1500zł razem z poprawinami, więc bardzo się ciesze, że tak tanio!! Dzwoniliśmy też do takiego z zespołu z Lubina, ale zażyczyli sobie 2200zł za samo wesele a za poprawiny 150zł/h. Dla mnie to beznadziejny układ, od razu ich skreśliliśmy. Nawet pytali się o której wesele się zaczyna, np jest różnica czy na 14 czy na 17:/

Znaleźliśmy kamerzystę, który ma fajną ofertę za 1200zł http://www.filmowanie.boo.pl/filmowa...ie_wesel2.html

Cieszę się, że już pierwszy krok w przygotowaniach za nami A 10 lutego w moim mieście są targi ślubne
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 20:33   #3753
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cieszę się, że już pierwszy krok w przygotowaniach za nami A 10 lutego w moim mieście są targi ślubne
W Katowicach też 10 lutego są targi ślubne. Też się wybieramy... Będziemy mieć ciekawy sposób na spędzenie urodziny TŻ - są tego samego dnia. Tzn mam nadzieję, że pójdę z TŻ-etem, a nie np. tylko z Mamą. On ma tego dnia egzamin niestety. I nie wiem o której wróci. No, ale jakoś to będzie...
Stary 2008-01-29, 22:12   #3754
anuulaa
Wtajemniczenie

Muszę się wyżalić, bo przed chwilą usłyszałam od taty, że za dużo przebieram i wybrzydzam i "żebym tym nie <przedobrzyła>". Aż mi się przykro zrobiło...Nie myślałam nigdy w ten sposób, po prostu mam bardzo duże wymagania co to przygotowań, chcę, żeby wszystko było pięknie i dopięte na ostatni guzik... dlatego wybrzydzam A poszło od tego jak powiedziałam, że nasza data, to też rocznica ślubu rodziców TŻ i tak sobie palnęłam, że już sobie wyobrażam, jak będą chcieli wspólnie robić rocznicę, co by mi się średnio poodobało....ehh
Stary 2008-01-29, 22:36   #3755
Ana***
Zakorzenienie

Witam przyszłe żoneczki Jeżeli mogę się dołączyć do grona panien młodych 2009, to uczynię to z wielką chęcią Termin ślubu to 3.10.2009r. Zaręczyny odbędą się 9.02.2008r. Troszkę to nie pokolei co nie zmienia faktu, że jestem bardzo szczęśliwa.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 22:46   #3756
anuulaa
Wtajemniczenie

Ana***witaj
Stary 2008-01-29, 23:05   #3757
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie... Co ma proboszcz do powiedzenia? Przecież on nie musi Ci wyrażać zgody. W razie wyboru innego kościoła idziesz tylko do kancelarii parafialnej po odpowiednie świadectwa (chrztu, komunii, bierzmowania) i dajesz na zapowiedzi (więc datę podajesz już gotową). Nie rozumiem tego trochę...

hmm no sama już nie wiem fajnie by było gdyby było tak jak mówisz, ale z tego co zdążyłam się zorientować i z tego co mi powiedziano w parafii w której chcę wziąć ślub to muszę im dostarczyć pisemną zgodę mojego proboszcza na ślub w ich parafii
W sobotę idę podpisać umowę z salą i w najbliższym czasie wybiorę się też do kancelarii dowiedzieć się co i jak i jak będzie trzeba to też do proboszcza mam nadzieje ze nie bedzie robil zbytnich problemow bo moim zdaniem powinno się samemu decydować o tym w którym kościele chce mieć się ślub, zapisywać się, składać dokumenty i proboszczowi nic do tego, a nie jeszcze prosić o pozwolenie pisemne....ehhhh A jeszcze mi znajomi powiedzieli ze najprawdopodobniej trza bedzie za to pozwolenie zaplacic ;/ Strach się bać
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 23:21   #3758
Zottel
Raczkowanie

Cytat:
hmm no sama już nie wiem fajnie by było gdyby było tak jak mówisz, ale z tego co zdążyłam się zorientować i z tego co mi powiedziano w parafii w której chcę wziąć ślub to muszę im dostarczyć pisemną zgodę mojego proboszcza na ślub w ich parafii
W sobotę idę podpisać umowę z salą i w najbliższym czasie wybiorę się też do kancelarii dowiedzieć się co i jak i jak będzie trzeba to też do proboszcza mam nadzieje ze nie bedzie robil zbytnich problemow bo moim zdaniem powinno się samemu decydować o tym w którym kościele chce mieć się ślub, zapisywać się, składać dokumenty i proboszczowi nic do tego, a nie jeszcze prosić o pozwolenie pisemne....ehhhh A jeszcze mi znajomi powiedzieli ze najprawdopodobniej trza bedzie za to pozwolenie zaplacic ;/ Strach się bać
Tez tak slyszalam ze probosz z Twojej parafii wyraza pisemna zgode na slub w innej parafii. Na szczescie juz wiem ze u mnie nie bedzie z tym problemu bo moja mama juz pytala jak ksiadz chodzil po koledzie

A my z TZ spontanicznie zdecydowalismy ze juz niedlugo wezmiemy slub cywilny Co prawda najbardziej by mi odpowiadal slub konkordatowy ale w naszej sytuacji nie wchodzi to w gre. Tzn teoretycznie pewnie by sie dalo ale zdecydowalismy inaczej. I jesli wszystko da sie zalatwic to 2 maja bedzie nasz slub cywilny!! A dokladnie rok pozniej chcemy wziac slub koscielny. Ktosiu prosze wiec o wykreslenie z kalendarza mojego slubu cywilnego z 18 kwietnia.
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 23:29   #3759
Rybulka
Zakorzenienie

Ana***, witaj
Zottel, pięknie
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 23:33   #3760
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić, bo przed chwilą usłyszałam od taty, że za dużo przebieram i wybrzydzam i "żebym tym nie <przedobrzyła>". Aż mi się przykro zrobiło...Nie myślałam nigdy w ten sposób, po prostu mam bardzo duże wymagania co to przygotowań, chcę, żeby wszystko było pięknie i dopięte na ostatni guzik... dlatego wybrzydzam A poszło od tego jak powiedziałam, że nasza data, to też rocznica ślubu rodziców TŻ i tak sobie palnęłam, że już sobie wyobrażam, jak będą chcieli wspólnie robić rocznicę, co by mi się średnio poodobało....ehh
Oj... Czy to naprawdę ważne, że rodzice TŻ-ta też mają wtedy rocznice? Chyba każda para spędza ją w swoim wąskim gronie. Tym się przejmować nie musisz. A jeśli chodzi o Twojego tatę, to nie przejmuj się. Mojego w ogóle nie interesują przygotowania. Tacy są mężczyźni. Ojciec mojej koleżanki potrafił tylko powiedzieć po wszystkim, że gdyby to on mógł zdecydować to to wszystko wyszłoby dużo taniej. Po prostu akurat u Twojego Taty nie szukaj jakiegoś zrozumienia, zainteresowania tą kwestią.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Witam przyszłe żoneczki Jeżeli mogę się dołączyć do grona panien młodych 2009, to uczynię to z wielką chęcią Termin ślubu to 3.10.2009r. Zaręczyny odbędą się 9.02.2008r. Troszkę to nie pokolei co nie zmienia faktu, że jestem bardzo szczęśliwa.
Witamy...

Cytat:
Hm... Coś takiego... Ach ta biurokracja. Ale skoro musisz uzyskać papierek, to pewnie też trzeba będzie za to dać "co łaska"...

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
A my z TZ spontanicznie zdecydowalismy ze juz niedlugo wezmiemy slub cywilny Co prawda najbardziej by mi odpowiadal slub konkordatowy ale w naszej sytuacji nie wchodzi to w gre. Tzn teoretycznie pewnie by sie dalo ale zdecydowalismy inaczej. I jesli wszystko da sie zalatwic to 2 maja bedzie nasz slub cywilny!! A dokladnie rok pozniej chcemy wziac slub koscielny. Ktosiu prosze wiec o wykreslenie z kalendarza mojego slubu cywilnego z 18 kwietnia.
Ojej... Super!!! Gratuluję Ci... Gdybym mogła, to też bym to wszystko przyspieszyła, bo się nie mogę doczekać...
Stary 2008-01-29, 23:49   #3761
ladyinred85
Rozeznanie

Cytat:
Pytanie do dziewczyn, które zarezerwowały salę. Czy macie podpisane umowy? Bo my nie i zaczynam panikować Mamy tylko dowód wpłaty zaliczki, która ma potwierdzać rezerwację na dany dzień. Z fotografem i dj mamy umowy....Czy w umowach macie napisane jaka będzie cena za osobę? Co z liczbą osób? Nam babka powiedziała, że to dopiero za półtora roku i ona nie wie jaka będzie dokładna cena, że zazwyczaj co roku jest drożej o 10 zł, a my nie wiemy ile będzie osób, ale to przecież jakoś się da zapisać w umowie
Witaj Moim zdaniem powinnaś zdecydowanie wymagać umowy z ceną! Ja w trakcie poszukiwań też spotkałąm się z taką sytuacją (w 2 salach) że właściciele za nic nie chciali mi podać ceny na 2009, mówili że oni nie są w stanie podać ceny, bo wszystko przecież drożeje, ze ja nie mogę wymagać na ponad 1,5 roku przed dokładnej ceny. Zrezygnowałam z tych sal. Moim zdaniem jest to zbyt duży wydatek, aby ryzykować podpisanie umowy praktycznie w ciemno! Przecież nie wiesz, jakie warunki mogą Ci przed ślubem narzucić. Prawdopodobnie będzie to cena rynkowa, ale różni są ludzie i nigdy nic nie wiadomo. Nie podpisanie umowy też moim zdaniem nie jest bezpieczne. 1 raz słyszę o takim dziwnym systemie. Podpisując umowę i wpłacając zadatek zabezpieczasz się przed niewykonaniem jej przez salę (kodeks cywilny). Ja w swojej umowie mam podaną cenę 130 zł i punkt w którym właścicielka zastrzega, że cena może wzrosnąć do 10 %. Mam też zaznaczoną minimalną liczbę gości, daty do kiedy mamy podać dokładną liczbę gości, wybrać menu, zapłacic resztę kwoty, dostarczyć ciasta i alkohol. Jest też punkt, ze lokal zobowiązuje sie dostarczyc owoce (taka promocja niby, ze potrawy będą uzupełniane (to jest ważne! naprawdę nie wszędzie tak jest), że to, co zostanie możemy zabrać do domu i jeszcze parę innych podstawowych rzeczy. Te wszystkie punkty były w druku umowy, którą dostaliśmy. Dopisaliśmy do niej jeszcze coś, na co "dogadaliśmy się" z właścicielką. Ważne jest, aby zapisać w umowie wszystko, jeżeli właściciel wam coś obiecuje poproście o dopisanie tego do umowy. Odwiedziłam wiele sal i naprawdę spotkałam się z różnymi "dziwnymi" praktykami, jak np ustalanie w sali do 160 osób minimum 140, gdzie przy 160 byłby napewno straszny tłok! (I ogólnie mała tolerancja nt zmiany liczby gości). Wmawianie, ze sala jest do 250 osób, gdzie tłok byłby na bank przy 150 Wydzielanie dokładnych porcji jedzenia w gramach na osobę oraz ilości napoi ( byłam raz na takim weselu, gdzie nie donoszono przystawek na stoły i myślę, ze właśnie tak to było rozwiązane). Taka moja refleksja
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 00:33   #3762
SiaS
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dostałam wiadomość odjagi_2001,
bo ponoć ktoś tu za mną tęskni
A więc u mnie wszystko w pożądku, nie zaglądam tu was bo nie jestem już Panną Młodą 2009, a Panną Młodą 2007 wzięliśmy mały ślub cywilny w obecności 2 świadków i było całkiem miło.Powiem wam szczerze,że jakoś to niewiele między nami na szczęście zmienilo, oprócz tego że teraz noszę nazwisko mojego A.
Przyznam się bez bicia,że w ogóle nie zaglądałam na to forum, bo w listopadzie dostałam fajną pracę i byłam troszkę tym pochłonięta, a po pracy po prostu zmęczona.A teraz jak już jestem na "macierzyńskim" częsciej zaglądam do wątków dla kobiet w ciązy.
MOje maleństwo ma się dobrze i wg 2 USG jest dziewczynka
Rozwija się prawidłowo, cała moja ciąza jest książkowa, czuje się super, a maleńka daje mi codziennie znać o sobie, słodko mnie kopiąc.Oboje nie możemy się doczekac maja kiedy powinna być już z nami.

Co do naszego śłubu w 2009 naprawde nie miałam czasu o tym myśleć, jestem teraz bardziej zajęta łóżeczkami, wózkami i dziecięcymi ubrankami.Trochę mi szkoda tego naszego ślubu i wesela, bo duże wesle było moim marzeniem.Liczę na to,że jak już ułożymy sobie życie we 3 i zabezpieczymy się finansowo bedę w końcu miała ten mój wielki dzień

No to chyba tyle co u mnie.Mam nadzieję,że zaspokoiłam waszą ciekawość.POZDRAWIAM WAS wszystkie serdecznie.Życzę powodzenia w dalszych przygotowaniach.Teraz już na pewno będe do was częściej zaglądać, a jak przyjdzie czas na pewno pochwalę się ślicznym dzidziusiem.
CAłuje goraco -
SiaS
SiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 08:35   #3763
Strobiluska
Zadomowienie

cześć dziewuszki

słuchajcie jakie mi się głupoty śniły.... oczywiście mój ślub, wyjmuję z szafy suknię i zamiast białej jest ZIELONA miniówa....ja w płacz, ale TŻ mówi, że lubi zielony. No to zakładam ją (no bo co mam zrobić) i co się okazuje? że puchnę w oczach i się nie da jej zapiąć...no to ja znowu w płacz....mama zerwała z łóżka prześcieradło (fioletowe) i zaczęła mi je upinać, potem jako welon poszła serweta z pokoju i zamiast bukietu miałam bazie kotki.......... jak się obudziłam, to pierwsze co zobaczyłam jaki mam kolor prześcieradła-na szczęście jasnoróżowy

rany, czy już przez następny rok i 7 miesięcy będą mi się sniły takie pierdoły....?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 09:22   #3764
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Witaj Moim zdaniem powinnaś zdecydowanie wymagać umowy z ceną! Ja w trakcie poszukiwań też spotkałąm się z taką sytuacją (w 2 salach) że właściciele za nic nie chciali mi podać ceny na 2009, mówili że oni nie są w stanie podać ceny, bo wszystko przecież drożeje, ze ja nie mogę wymagać na ponad 1,5 roku przed dokładnej ceny. Zrezygnowałam z tych sal. Moim zdaniem jest to zbyt duży wydatek, aby ryzykować podpisanie umowy praktycznie w ciemno! Przecież nie wiesz, jakie warunki mogą Ci przed ślubem narzucić. Prawdopodobnie będzie to cena rynkowa, ale różni są ludzie i nigdy nic nie wiadomo. Nie podpisanie umowy też moim zdaniem nie jest bezpieczne. 1 raz słyszę o takim dziwnym systemie. Podpisując umowę i wpłacając zadatek zabezpieczasz się przed niewykonaniem jej przez salę (kodeks cywilny). Ja w swojej umowie mam podaną cenę 130 zł i punkt w którym właścicielka zastrzega, że cena może wzrosnąć do 10 %. Mam też zaznaczoną minimalną liczbę gości, daty do kiedy mamy podać dokładną liczbę gości, wybrać menu, zapłacic resztę kwoty, dostarczyć ciasta i alkohol. Jest też punkt, ze lokal zobowiązuje sie dostarczyc owoce (taka promocja niby, ze potrawy będą uzupełniane (to jest ważne! naprawdę nie wszędzie tak jest), że to, co zostanie możemy zabrać do domu i jeszcze parę innych podstawowych rzeczy. Te wszystkie punkty były w druku umowy, którą dostaliśmy. Dopisaliśmy do niej jeszcze coś, na co "dogadaliśmy się" z właścicielką. Ważne jest, aby zapisać w umowie wszystko, jeżeli właściciel wam coś obiecuje poproście o dopisanie tego do umowy. Odwiedziłam wiele sal i naprawdę spotkałam się z różnymi "dziwnymi" praktykami, jak np ustalanie w sali do 160 osób minimum 140, gdzie przy 160 byłby napewno straszny tłok! (I ogólnie mała tolerancja nt zmiany liczby gości). Wmawianie, ze sala jest do 250 osób, gdzie tłok byłby na bank przy 150 Wydzielanie dokładnych porcji jedzenia w gramach na osobę oraz ilości napoi ( byłam raz na takim weselu, gdzie nie donoszono przystawek na stoły i myślę, ze właśnie tak to było rozwiązane). Taka moja refleksja
Całkowicie się z Tobą zgadzam, bo niestety mało jest ludzi w 100% uczciwych...

Cytat:
Napisane przez SiaS Pokaż wiadomość
Dostałam wiadomość odjagi_2001,
bo ponoć ktoś tu za mną tęskni
A więc u mnie wszystko w pożądku, nie zaglądam tu was bo nie jestem już Panną Młodą 2009, a Panną Młodą 2007 wzięliśmy mały ślub cywilny w obecności 2 świadków i było całkiem miło.Powiem wam szczerze,że jakoś to niewiele między nami na szczęście zmienilo, oprócz tego że teraz noszę nazwisko mojego A.
Przyznam się bez bicia,że w ogóle nie zaglądałam na to forum, bo w listopadzie dostałam fajną pracę i byłam troszkę tym pochłonięta, a po pracy po prostu zmęczona.A teraz jak już jestem na "macierzyńskim" częsciej zaglądam do wątków dla kobiet w ciązy.
MOje maleństwo ma się dobrze i wg 2 USG jest dziewczynka
Rozwija się prawidłowo, cała moja ciąza jest książkowa, czuje się super, a maleńka daje mi codziennie znać o sobie, słodko mnie kopiąc.Oboje nie możemy się doczekac maja kiedy powinna być już z nami.

Co do naszego śłubu w 2009 naprawde nie miałam czasu o tym myśleć, jestem teraz bardziej zajęta łóżeczkami, wózkami i dziecięcymi ubrankami.Trochę mi szkoda tego naszego ślubu i wesela, bo duże wesle było moim marzeniem.Liczę na to,że jak już ułożymy sobie życie we 3 i zabezpieczymy się finansowo bedę w końcu miała ten mój wielki dzień

No to chyba tyle co u mnie.Mam nadzieję,że zaspokoiłam waszą ciekawość.POZDRAWIAM WAS wszystkie serdecznie.Życzę powodzenia w dalszych przygotowaniach.Teraz już na pewno będe do was częściej zaglądać, a jak przyjdzie czas na pewno pochwalę się ślicznym dzidziusiem.
CAłuje goraco -
SiaS
Gratuluję ślubu oraz dzidziusia... W sumie Ci zazdroszczę, bo moje hormony ostatnio szaleją i mam bardzo silny instynkt macierzyński + chęć posiadania dziecka. Ale na to jeszcze nie pora...

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki

słuchajcie jakie mi się głupoty śniły.... oczywiście mój ślub, wyjmuję z szafy suknię i zamiast białej jest ZIELONA miniówa....ja w płacz, ale TŻ mówi, że lubi zielony. No to zakładam ją (no bo co mam zrobić) i co się okazuje? że puchnę w oczach i się nie da jej zapiąć...no to ja znowu w płacz....mama zerwała z łóżka prześcieradło (fioletowe) i zaczęła mi je upinać, potem jako welon poszła serweta z pokoju i zamiast bukietu miałam bazie kotki.......... jak się obudziłam, to pierwsze co zobaczyłam jaki mam kolor prześcieradła-na szczęście jasnoróżowy

rany, czy już przez następny rok i 7 miesięcy będą mi się sniły takie pierdoły....?
Oj... Oby nie... Mnie się jeszcze nic nie śniło związanego ze ślubem. Ale ostatnio mi się nic nie śni. Dzisiaj spałam 4 godziny, poszłam spać po 4. Ta sesja mnie wykończy normalnie... Wracam do nauki.
Stary 2008-01-30, 09:34   #3765
anuulaa
Wtajemniczenie

SiaS, więc jako pierwsza z nas jesteś już żonką Cieszę się, że córcia dobrze się rozwija i wszystko Ci się układa A na kiedy masz termin porodu, bo to już chyba blisko rozwiązania?
Stary 2008-01-30, 09:57   #3766
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale wy wczoraj naskrobałyscie tu
A wiec wczoraj tak jak wam pisałam poszlismy z TZ do Kosciła Oczywiscie jest teraz kolęda więc był tylko jeden ksiądz, który akurat odprawial msze więc musielismy zostac na mszy a po ksiądz nas do siebie zaprosił. BYł bardzo sympatyczny TZ powiedział w jakiej sprawie przyszlismy. ksiąd powiedział,z e jeszcze nie ma kalendarza na 2009 rok, ale ze juz zapisuja z tyłu tegorocznego klaendarza (była juz cała strona zapisana) wiec sie zapisalismy na godzine 17 Ksiądz zażartował"ale nie rozmyslicie się co??" a potem TZ wypalił z bierzmowaniem "ksiądz powiedział"ale łobuz z ciebie, ze jeszcze nie zrobiłes" a potem pytał sie TZ czemu o kulach chodzi itp.

Tak więc kosciół zalatwiony. Powiedzial,z e nowy kalendarz bedzie tak we wrzesniu/październiku i mozemy przyjsc sprawdzic czy wszytsko gra

Dzis umowa z zespołem a jutro z salą

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:02   #3767
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
ale wy wczoraj naskrobałyscie tu
A wiec wczoraj tak jak wam pisałam poszlismy z TZ do Kosciła Oczywiscie jest teraz kolęda więc był tylko jeden ksiądz, który akurat odprawial msze więc musielismy zostac na mszy a po ksiądz nas do siebie zaprosił. BYł bardzo sympatyczny TZ powiedział w jakiej sprawie przyszlismy. ksiąd powiedział,z e jeszcze nie ma kalendarza na 2009 rok, ale ze juz zapisuja z tyłu tegorocznego klaendarza (była juz cała strona zapisana) wiec sie zapisalismy na godzine 17 Ksiądz zażartował"ale nie rozmyslicie się co??" a potem TZ wypalił z bierzmowaniem "ksiądz powiedział"ale łobuz z ciebie, ze jeszcze nie zrobiłes" a potem pytał sie TZ czemu o kulach chodzi itp.

Tak więc kosciół zalatwiony. Powiedzial,z e nowy kalendarz bedzie tak we wrzesniu/październiku i mozemy przyjsc sprawdzic czy wszytsko gra

Dzis umowa z zespołem a jutro z salą
No widzisz... Wszystko poszło świetnie.
Stary 2008-01-30, 12:05   #3768
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz... Wszystko poszło świetnie.
oj tak

Stary 2008-01-30, 12:07   #3769
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Witajcie dziewczynki

Nie wiem czy mnie pamietacie - chyba nie zabradzo
Ostatnio nie miałąm czasu na udzielanie się na watku, zajeta byłam praca, a wszytskie wolne chwile starałam sie spedzac z Tz

Witam wszystkie nowe Panny Młode 2009

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:10   #3770
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

pamietamy, pamietamy

Stary 2008-01-30, 12:12   #3771
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
pamietamy, pamietamy
Madziu Ty mnie pamiętasz z innego watku

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:14   #3772
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
Madziu Ty mnie pamiętasz z innego watku
hehe no tak ale z tego też

Stary 2008-01-30, 12:51   #3773
MAGiALENA
Zakorzenienie

cześć Panienki!

wczoraj podpisaliśmy (tzn. TŻ podpisał swoim nazwiskiem) umowę z firmą, która zajmuje się i fotografowaniem i filmowaniem.

bedziemy mieć:
- film ze ślubu i z wesela
- zdjęcia ze ślubu i plenerowe.

ps.nawet przystojny ten filmowiec. i jest imiennikiem mojego TŻ.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:54   #3774
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

o to super
a jaki koszt tego

Stary 2008-01-30, 13:27   #3775
jaga_2001
Zakorzenienie

SiaS, super, ze sie w koncu do nas odezwalas. Gratuluje z okazji slubu no i z owodu corki. MAjowe dzieci sa fajne, wiem po sobie

A ja dzis rano sie dowiedzialam, ze wczoraj moj mlodszy brat zostal pobity. NA tle rasistowskim przez murzynow.

Jutro mam egzamin, a ja nie mam sil sie przez to uczyc.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 13:28   #3776
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

A ja dzis rano sie dowiedzialam, ze wczoraj moj mlodszy brat zostal pobity. NA tle rasistowskim przez murzynow.

Jutro mam egzamin, a ja nie mam sil sie przez to uczyc.
nic mu sie nie stało??

Stary 2008-01-30, 13:34   #3777
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
nic mu sie nie stało??
na szczescie nic, zwlaszcza, ze pobilo go 7 bandytow. Bili go po glowie, szczegolnie w potylice i w skron. Chcieli go zabic.

AV by jaga_2001
Stary 2008-01-30, 13:36   #3778
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
na szczescie nic, zwlaszcza, ze pobilo go 7 bandytow. Bili go po glowie, szczegolnie w potylice i w skron. Chcieli go zabic.
a ile on ma lat?? i czemu to sie stało??

Stary 2008-01-30, 13:39   #3779
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
a ile on ma lat?? i czemu to sie stało??
w pazdzierniku skonczy 17. Nie wiem czemu sie to stalo. Nie spodobal sie, bo jest Polakiem. Juz w autobusie, do ktorego ci goscie sie dosiedli go zaczepiali. Gdy wychodzil udezyl go jeden w nos. Dopadli go 20 metrow od domu i go pobili. Dobrze, ze obok przejezdzal jakis koles i rozgonil towarzystwo.

AV by jaga_2001
Stary 2008-01-30, 14:08   #3780
Rybulka
Zakorzenienie

Jaguś, aż mi ciarki przeszły po plecach... Nie chce się wierzyć, że takie rzeczy naprawdę się zdarzają. Mam nadzieję, że brat szybko dojdzie do siebie.

Madzia, fajny ten Wasz ksiądz. Super, że tak ruszyliście z kopyta.

SiaS, dobrze, że się odezwałaś. Musisz to robić częściej. Gratuluję ślubu. Niech dziewczynka rośnie zdrowo w Twoim brzuszku.

Natali86, my tu o nikim nie zapominamy.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości