|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XXXVII
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#992 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XXXVII
Cytat:
![]()
![]() |
#993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Czy ktos ma jakies doswiadczenia z fluidem Giorgio Armani Luminous Silk? Kraza o nim pozytywne opinie, o dokladnie ten mam na mysli: https://www.douglas.pl/douglas/Makij...eRef=jYw9CEOs-
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Akurat z kremem pod oczy tez tak mam, uzywam teraz Norela 30+, a mam 20. Fajnie gdyby sie podzielil opinia ktos z wieksza wiedza.
![]() |
#995 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Sera, o których wczoraj wspomniałaś wydały mi się bardzo ciekawe, poza tym bardzo lubię polskie marki. To z witamina C już do mnie jedzie, potrzebuję detoksu, regeneracji i wzmocnienia po mocnym słońcu Madery ![]() ![]() Kupiłam kiedyś żel ze śluzem ślimaka dla męża, bo on ma ekstremalnie wrażliwa i odwodniona skórę. Pamiętam, że był zadowolony. Ja jakoś nie mogę się psychicznie przełamać ![]() ![]() Toników nie używam, zaciekawiła mnie ta woda aktywna, o której wspominasz. Muszę poczytać o tym. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-08-21 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#997 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;64392636]Treść usunięta[/QUOTE]
Mówiłam kilka dni temu, że podnoszą ceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest mit o tym rzekomym 'rozleniwianiu się skóry' czy 'przyzwyczajaniu' do aktywnych składników po stosowaniu preparatów dla cer dojrzałych kiedy się jest w młodym wieku. Poelęgnację dobiera się do potrzeb i stanu skóry, a nie do wieku. Ten podział na preparaty na 25, 30, 35 + itd., to sztuczny podział. Nie trzeba się tym w ogóle kierować. Pomijajac to, że ten sam składnik może się przysłużyć skórze osób będacych w różnym wieku. To serum z wit. C, które wczoraj kupiłam zainspirowana wpisem Leny jest przeznaczone i dla młodych i dla dojrzałych cer. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Konto usunięte
|
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;64392636]Treść usunięta[/QUOTE]
Paula z Paula's Choice twierdzi, że w ogóle coś takiego jak krem pod oczy spokojnie można sobie darować. Wystarczy dobry, nawilżajacy krem do twarzy, który również można nakładać pod oczy. I żeby był z filtrem. Coś w tym jest. W sumie te wszystkie kremy pod oczy, na usta, na ramiona, brzuch i inne obszary to tak naprawdę bardziej marketing niż faktyczna potrzeba. Zreszta cały przemysł kosmetyczny opiera się na wmawianiu klientom nowych potrzeb i oferowaniu cudownych środków ich zaspokajania ![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-08-21 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6439246 6]Spoko, krzyków nie będzie ![]() ![]() Sera, o których wczoraj wspomniałaś wydały mi się bardzo ciekawe, poza tym bardzo lubię polskie marki. To z witamina C już do mnie jedzie, potrzebuję detoksu, regeneracji i wzmocnienia po mocnym słońcu Madery ![]() ![]() Kupiłam kiedyś żel ze śluzem ślimaka dla męża, bo on ma ekstremalnie wrażliwa i odwodniona skórę. Pamiętam, że był zadowolony. Ja jakoś nie mogę się psychicznie przełamać ![]() ![]() Toników nie używam, zaciekawiła mnie ta woda aktywna, o której wspominasz. Muszę poczytać o tym.[/QUOTE] Nie, ślimaki sobie chodzą po takie bieżni i z niej jest zbierany ten śluz. To jest ten śluz, który ślimak naturalnie wytwarza żeby się nie ranić o podłoże po którym się wlecze ![]() [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6439289 6]W środku roku podnosza ceny ? Z jakiego powodu ![]() Jak to z jakiego? Pewnie z powodu defklacji, którą mamy od dawna ![]() Przebudziłam się dziś przed 7, od razu ubrałam się i poszłam na basen. Potem zrobiłam śniadanie, wycisnęłam sok z pomarańczy i jabłek, zrobiłam zupę krem z marchwii a na drugie placki jaglane z grzybami i sosem pieczarkowym, do tego pieczony jarmuż i cukinia. Potem wskoczyłam pod prysznic, zrobiłam masaż chińską bańką (polecam największą- efekt murowany!), nałożyłam 3 maseczki, olej kokosowy na włosy i wcierkę z rzepy na skapl, zrobiłam paznokcie i mogę odpoczywać ![]() No i zdenkowałam Miss Dior edt ![]() No i zdenkowałam mały kubeczek maseczki z Lusha- Mask of magnaminty- no nic mi nie urwała a po niej zawsze wyskakiwał mi jeden mały Bogdan ![]() Wąchałam wczoraj nową Dhalię Divin i Lady Million Prive- nic mi nie urwały, ot takie spokojne kwiatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Szanelowa Madżesti
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6439289 6]W środku roku podnosza ceny ? Z jakiego powodu
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Paula z Paula's Choice twierdzi, że w ogóle coś takiego jak krem pod oczy spokojnie można sobie darować. Wystarczy dobry, nawilżajacy krem do twarzy, który również można nakładać pod oczy. I żeby był z filtrem. Coś w tym jest. W sumie te wszystkie kremy pod oczy, na usta, na ramiona, brzuch i inne obszary to tak naprawdę bardziej marketing niż faktyczna potrzeba. Zreszta cały przemysł kosmetyczny opiera się na wmawianiu klientom nowych potrzeb i oferowaniu cudownych środków ich zaspokajania ![]() Coś w tym jest, pamiętam jak oglądałam pierwszą serię Kliniki Urody, którą prowadziły jeszcze Claudia Carlos i Bosacka i też mówiły,, że zamiast inwestować w krem pod oczy lepiej kupić dobry nawilżający krem i go używać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Lady Pudernica
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6439278 1]Dokładnie jak mówisz.
To jest mit o tym rzekomym 'rozleniwianiu się skóry' czy 'przyzwyczajaniu' do aktywnych składników po stosowaniu preparatów dla cer dojrzałych kiedy się jest w młodym wieku. Poelęgnację dobiera się do potrzeb i stanu skóry, a nie do wieku. Ten podział na preparaty na 25, 30, 35 + itd., to sztuczny podział. Nie trzeba się tym w ogóle kierować. Pomijajac to, że ten sam składnik może się przysłużyć skórze osób będacych w różnym wieku. To serum z wit. C, które wczoraj kupiłam zainspirowana wpisem Leny jest przeznaczone i dla młodych i dla dojrzałych cer.[/QUOTE] Jestem dokładnie tego samego zdania, to są sztuczne podziały. Poza tym to trochę działanie marketingowe - jak pani po 60tce zobaczy krem dedykowany osobom w jej wieku to może się skusi licząc na cud. W teorii o obciążaniu skóry coś jest. Zdarza mi się popełniać grzech nieumiarkowania w ilości nakładanych kosmetyków i efekt jest odwrotny od zamierzonego, twarz wygląda gorzej, zmęczona, prawie podpuchnięta. Jestem tylko internetowym teoretykiem, ale obciążenie wiążę bardziej z konsystencją i ilością nakładanych kosmetyków, niż z substancjami aktywnymi, które posiadają. Z drugiej strony jeśli ktoś ma 20 lat i nie ma zmarszczek a używa kosmetyków, które mają zmarszczki likwidować (zakładam, że substancje aktywne dzielą się na te, które działają profilaktycznie zapobiegając powstawaniu zmarszczek i na te, które mają zmarszczki likwidować - naiwne, wiem) to trochę wyrzuca pieniądze w błoto. |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale deflacja jest od ładnych paru lat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6439289 6]W środku roku podnosza ceny ? Z jakiego powodu
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Paula z Paula's Choice twierdzi, że w ogóle coś takiego jak krem pod oczy spokojnie można sobie darować. Wystarczy dobry, nawilżajacy krem do twarzy, który również można nakładać pod oczy. I żeby był z filtrem. Coś w tym jest. W sumie te wszystkie kremy pod oczy, na usta, na ramiona, brzuch i inne obszary to tak naprawdę bardziej marketing niż faktyczna potrzeba. Zreszta cały przemysł kosmetyczny opiera się na wmawianiu klientom nowych potrzeb i oferowaniu cudownych środków ich zaspokajania ![]() Zawsze jest dobry czas by podnieść ceny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Lady Pudernica
|
Cytat:
Dziś przez 10 minut miałam ochotę udusić mojego psa (spacery z nią to wielka przygoda, no chyba, że masz w kieszeni 20 deko sera żółtego), ale już mi przeszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Ja również bardzo lubię to serum Liq CC . Akurat zdenkowalam flaszkę
![]() Mialam wersje rich , nakladam rano, a na to po kilku mintuach podklad. I u mnie daje natychmiastowy efekt rozświetlenia, skora wygląda promiennie, a w moim wieku to bardzo porządane ![]() Kupię też serum z wit E - bede sie nim mazac na noc ![]()
![]() Edytowane przez Beata. Czas edycji: 2016-08-21 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjęcia
![]() Zaliczyłam 3 wizyty w S, głównie zależało mi na przetestowaniu podkładu Givenchy, perfumach V&R i pielęgnacji. Wzięłam perfumy Spicebomb i Dior Addict Eau Fraiche, mini maseczki Origins (jedną dwa razy bo nie ogarnęłam ![]() ![]() ![]() Fioletowej glamglow nie dostałam, tester się skończył ale konsultanta powiedziała, że to i tak nie dla mnie. Dostałam cały słoiczek pomarańczowej i podkładu nr 3. I teraz kurde mam problem: w D mi nałożyła ten podkład, wzięłam go do koszyka ale przy kasie zrezygnowałam (spędziłam w perfumerii może ze 2o min po nałożeniu podkładu) bo jakoś ciężko wyglądał, tj. ciężej niż się spodziewałam. I wtedy zobaczyłam to opakowanie - małe o podstawie kwadratu, nie prostokąta. Teraz wydaje mi się, że miałam nałożone to: http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/P...idzie/P1504025 a nie balsamopodkład ![]() ![]() W D poszłam obmacać tinty Armaniusza, są już matowe tinty, piękne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1011 | |
Lady Pudernica
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Magdalena, zakupy konretne ![]() ![]() Podoba mi się ten Tint Armaniusza - Senso. Fajny kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze, dużo perfum wąchałam
![]() Nowe PR damskie - za słodkie, ale generalnie spoko. Męskie też ok, ale nic specjalnego. Divine Decadence - faktycznie świeży zielony koperek ![]() Nowe DKNY Be Tempted - piękne!! Dla mnie najpiękniejsze ze wszystkich jabłuszek. Ale trwałość 2h na nadgarstku. http://www.fragrantica.pl/perfumy/Do...ted-39240.html Dopiero wczoraj poznałam J'ose Eisenberg - no fajne! Eau Fraiche i Love Affair były na wyprzedaży - 50ml za 105zł, ale na papierkach dość brzydko się układały, teraz trochę żałuję, że Eau Fraiche nie wzięłam ![]() Innocent Muglera inaczej pachnie mi w D a inaczej w S ![]() ![]() Wąchałam też czarną Signorinę, NR, ale wszystko to takie wtórne jakieś.
#1015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Guerlain Lover
|
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;64387861]Treść usunięta[/QUOTE]
![]() ![]() ![]() Oliwia18 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Lady Pudernica
|
Magdalena rzeczywiście poszalałaś
![]() ![]() [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6439404 6]Haha, ja się cały czas docieram z moim kiciusiem. Trudno jest, bo on ma trudny charakter. Bije mnie ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Moja "mała" w domu jest aniołem. No może poza momentami gdy jest burza (boi się, próbuje się gdzieś schować i zdarza się jej napsocić, na przykład zrzucić kwiatek) i gdy ktoś coś je (nie próbuje nic capnąć, ale siada naprzeciwko, patrzy w oczy z miną "nie jadłam od tygodnia"). Ale na spacerach ręce opadają - przypomina jej się, że to jej spacer i że trzeba spacerować tam gdzie ona ma ochotę. Kładzie mi się w najmniej odpowiednich miejscach (zdarza się, że na środku ulicy), a ja prawie 40 kilogramowego psa nie podniosę. Wtedy działa tylko ser żółty, po który jest skłonna się podnieść i przejść kilka kroków. Ale poza tym - anioł. Właśnie śpi w ulubionej pozycji z miną "nie przeszkadzać, opalam się". Na i jak się na nią gniewać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
Dobra, w sumie nie wiem jak to będzie z tintami, może tylko 3 wchodzą do stałej? Ten najjaśniejszy jest super, w D w którym byłam się wyprzedał, pani wyciągnęła tester z szuflady. Ten najbardziej bordowy/brunatny też jest super.
![]()
#1019 |
Zakorzenienie
|
Magdaleno ale zaszalas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.