|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część IV
Trzeba przede wszystkim odróżnić osoby, które robią to notorycznie i nie mają z tym problemu, z osobami, które faktycznie przez trudy życia i różne inne względu nie dały rade się oprzeć i słabość wygrała.
Tylko nawet jak to ta druga sytuacja to wybaczenie czegoś takiego jest ciężkie, i nie ma nigdy gwarancji, że nie zdarzy się drugi raz
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy dziś imprezują?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj imprezowałam, dzisiaj odpoczywam
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj odpoczywam a wczoraj było wesoło
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba tylko ja tak zamulam w ten weekend
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam cały dzień ze znajomymi na działce a pòźniej chyba pójdziemy też na piwo.
Na pewno jest różnica w kwesti zdrad. O ile byłabym w stanie wybaczyć jakąś jednorazową akcje to sytauacje, w których ktoś szuka możliwości strasznie mnie drażnią. Mam paru znajomych w związkach, którzy nawet się z tym nie kryją (mówie o osobach z pracy bo osobiście nie zadaje się z takimi osobnikami). Osobiście zdażyło mi się trzy razy dostać propozycje sexu od panów w długich związkach. Jeden to kolega z pracy z mojego teamu, drugi tez z pracy ale na codzień nie mamy kontaktu a ostatni to kolega taki z widzenia (znajomy znajomych). Każdego z nich wyśmiałam i powiedziałam, że brzydzi mnie takie zachowanie a KAZDY z nich był zdiwiony, że odrzuciłam TAKĄ okazje.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony - nie wiem jak moi znajomi się zachowują w pracy, gdzie nikt znajomy ich nie widzi i nikt nie doniesie partnerce/partnerowi. Może ogółem takie zachowania bardziej wychodzą właśnie w takich "bezpieczniejszych" pod tym względem warunkach. |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżę i oglądam film, jutro do pracy:-(
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od faceta z badoo "O_o przepiękny uśmiech normalnie napaczeć się niemogę". Odpisałam: "To nie pacz" B-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
A mi facet napisał, że najbardziej to ma słabość do kobiecych piersi a tak to nie ma sprecyzowanych wymagań
.
|
|
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek już został z resztą rozwinięty, więc nie będę się rozpisywać.Oczywiście zdrada jest uzależniona od wielu czynników, jak już pisaliście, ale nowobogaccy 'co-to-nie-ja', którzy właśnie zarobili na fajniejsze perfumy i trochę posiedzieli na siłowni, często dostają w głowę i szkoda im trzymać swej zaâ☠â☠â☠istości dla jednej kobiety. Nie wspominając o tym, że mają wiele okazji. Cytat:
![]() Ja się bardzo boję wypalenia, a jak sobie pomyślę, że ludzie czasem już przed 30 są zblazowani, to nie napawa mnie to optymizmem
Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2016-08-21 o 09:53 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chciałbym np. w piątek też pracować, ale robić np. coś kompletnie innego. Bo ja wiem, jesli mam pracę intelektualną to np. iść kopać rowy, robić kawę itd. W ogóle im dłużej pracuję, tym bardziej się przekonuję, że robienie 5 dni w tygodniu tego co zresztą lubię, to i tak no jakoś kurczę ... nie po mojemu Poza tym, staram się robić wszystko co "odnawia moje siły". Można się trochę tego nauczyć, dowiedzieć się co nas pozytywnie nakręca, ale najgorzej gdy trafia się dzień, że ... nie masz siły, aby pomyśleć o odnawianiu sił . Inna sprawa, że ogrom wyboru też nie ułatwia. Zawsze jest tyle rzeczy do robienia, że czasem jest się ... przytłoczonym tym wszystkim. W ogóle mam wrażenie, że u nas jest takie ciśnienie na wszystko. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi wolniejszy styl, hiszpański. Nie spieszysz się, masz w d*, po prostu żyjesz swoim życiem. w Polsce to od zawsze było, jest i będzie ciśnienie Fajnie, że się wiele zmienia, np. coraz więcej ludzi jeździ na rowerach, ale i tak mentalność robi swoje. Rower nie może być klamotem jak w Kopenhadze czy Amsterdamie, o nie. Musi być porządny - taka powtórka jak auta ... ![]() Oj, to długi temat. Zresztą, trochę to wygląda tak: - mam znajomych w tym samym zawodzie, mają żony dzieci - patrzę na nich i wiem, że nie chcę takiego życia (oni to dopiero na nic czasu i wolności nie mają :P) - mam znajomych w tym samym zawodzie, single - jęczą, że rutyna itd. ![]() - mam znajomych w zawodach dorywczych - jęczą, że brakuje stabilizacji, pracy od pon do piątku ![]() Może jesteśmy zbyt jęczącym narodem Inna sprawa, że jak patrzę na obecnych 18-19 latków to mam wrażenie, że mają jeszcze gorzej. Z tych co znam to normą jest ciśnienie, aby pójść na dobrą uczelnię, to często sprowadza się do wyjazdu do innego miasta, co sprowadza się do opłacania mieszkania, co sprowadza się do dorywczej pracy, co sprowadza się do tego, że albo całymi dniami siedzą na uczelni, albo w pracy. Oni nawet ... nie dotrą do 25 roku życia, a będą wypaleni... A potem nie będzie łatwiej bo ani nic nie odłożone na mieszkanie więc zostaje wynajem. Taka dziwna spirala...
Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-21 o 10:52 |
|
|
|
|
#943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zainwestowałam w mase innych rzeczy i odłoże przez następny rok czy dwa na wkład własny ![]() To czy ktoś coś odłoży czy nie wynika nie z tego jak pracuje i od kiedy, ale od tego czy przede wszystkim chce. Czy to jest w jego planach. W ogóle nie rozumiem skąd przekonanie, że każdy musi kupić mieszkanie To nie jest jakiś obowiązek. Może ktoś nie chce mieszkać stale w 1 miejscu, lubi się przeprowadzac i woli inwestować w coś innego ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Na palcach jednej ręki mogę policzyć, ale jak jęczą to nie na brak czasu, ale bo np dziecko chore, bo nie śpią itd. Znajdują czas na wszystko. Na dzieci, na zabawe, na prace, na hobby, podróze. Na wszystko, bo po prostu chcą
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No ty nie odkładasz, a ja odkładałem - Twoja sprawa i moja sprawa. Ty nie znasz nikogo kto odkłada, u mnie większość znajomych już na uczelni zaczynała robić projekty w zawodzie i coś tam odkładali. Jasne, Ci którzy np. dorabiali w gastronomii no to nie mieli lekko, aby cokolwiek odłożyć bo wiadomo: życie, imprezy, jakieś wyjazdy, opłaty, no ale znam wielu takich, którzy myśleli o przyszłości i akurat tak się złożyło, że mieli jakieś tam ku temu sprzyjające okoliczności (choćby to, że wynajem jest znacznie droższy niż mieszkanie z rodzicami - skoro już się tego uczepiłaś ).---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Niemniej zdanie na ten temat mam już wypracowane Żeby je zmienić to naprawdę musiałoby się stać coś wielkiego No a może po prostu aktualne życie mi bardzo odpowiada i na ten moment nie czuję chęci tej tzw. stabilizacji
Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-21 o 13:47 |
||
|
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi propozycje z tego co kojarze to składali jedynie wolni. Tylko jeden w necie był w zwiazku i proponował też.
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdy nie mówiłam, że nic nie okładałam. Z resztą tak jak pisze czekoladowoo, własne mieszkanie nie musi być celem życiowym każdego człowieka.
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a właśnie ktoś chciał i odłożył, ktoś nie chciał i nie odłożył. |
|
|
|
|
#951 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Na dzień dzisiejszy zarabiam tyle ,że raczej bym nie dożyła tego mieszkania
.---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#953 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(To ironia). Dziewczyny dobrze wytłumaczyły. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() Sama nie wiem czy zdrady to znak naszych czasów. Ludzie aż tak bardzo się nie 'zepsuli' przez te kilkadziesiąt lat. Wydaje mi się, że może wtedy kobiety częściej to akceptowały i przymykały oko. Ale to tylko moje podejrzenia. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Koleżanki Cię uspokajały, że wszystko jest na pewno ok? Edytowane przez December12 Czas edycji: 2016-08-21 o 20:05 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#955 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#956 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Sorry, ale od razu widać, że to jakiś Twój czuły punkt. Stosujesz hiperbole, a tak naprawdę to wypowiedziałem się raz - w jakimś tam innym temacie skrytykowałem swoistą modę na wyjeżdżanie do innego miasta na studia i ładowanie się w koszty. Jasne, czasem jest to uzasadnione, ale czasem jest to na zasadzie: inni mają buty new balance, więc i ja muszę mieć, mają vansy więc i ja muszę mieć, mają iphone, ja też chcę, wyjeżdżają na studia, ja też chcę. To czy ktoś odkłada, guzik mnie obchodzi, niemniej kończyłem wydział ekonomiczny więc mam swoje zdanie na temat mnożenia wydatków, gdy nie masz ani zawodu, ani nic jeszcze nie umiesz ... Trochę jak branie kredytu, gdy jesteś bezrobotna...No ale okej, niech będzie, że to "ciągle" ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Pytam bo ... sam bardzo lubię podróżować i ciekaw jestem czy dojdę do takiego punktu, w którym stwierdzę - okej, wystarczy, podróże już mnie nie rozwijają w takim stopniu w jakim bym chciał. Być może mógłbym podróżować bez końca. Nie wiem, ale gdybym wiedział to wtedy w ogóle rzuciłbym etat, sprzedał mieszkanie. Po dłuższym zastanowieniu wydaje mi się jednak, że lubię mieć jakąś taką swoją, własną przystań, do której mogę zawsze wrócić. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-21 o 20:42 |
||
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo żałuję, że nie miałam szansy żeby wyjechać na studia do innego miasta. Często jest tak, że w danym mieście uczelnia nie jest na zbyt dobrym poziomie, albo po prostu nie ma odpowiedniego kierunku. U mnie nie było, wybrałam inny
A i tak kasa poszła i tak ![]() Także ja bym nie traktowała tego na zasadzie mody na wyjeżdżanie na studia i "a inni jadą to ja też". Jak jest uczelnia X, gdzie wiadomo że ma kiepską renomę, a ma szansę studiować w innym mieście na uczelni Y, której absolwenci mają lepszą szansę i lepiej jest ta uczelnia odbierana u pracodawcy to czemu nie? ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Chociaż z drugiej strony jak ktoś stawia na karierę, to teoretycznie dorobi się na tyle że sobie może nawet wynająć kogoś do podawania tej przysłowiowej wody
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, weźże tu nie szklankuj, bo to podstawowy argument rzucany przez psychomatki do bezdzietnych
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znowu powtarza się to, o czym pisalam. ALE WY DALEJ BEDZIECIE ZAPRZECZAC?
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gregorious - Jak na razie nie stać mnie na mieszkanie i napisałam ,że nawet jakbym odłożyła ( to co wydaje na inne rzeczy) raczej by nie wystarczyło. Tylko nie odpowiadaj jak Pan Komorowski ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Wiesz, że Bill Gates ma tę samą, nudną i starą żonę od 22 lat?
Wątek już został z resztą rozwinięty, więc nie będę się rozpisywać.
To nie jest jakiś obowiązek. Może ktoś nie chce mieszkać stale w 1 miejscu, lubi się przeprowadzac i woli inwestować w coś innego