|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie będę bawić się w aventy czy inne jak na końcu i tak będę kupować brownsa. Ma najlepsze rekomendacje jeśli chodzi o kolki. Chociaż teraz chyba canpol tez wypuścił na rynek butelkę antykolkowa. Mam nawet ulotke. Mogę wstawić foto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Siedze i sie zastanawiam, czy jesli Julek bedzie uzywal materac lateksowego tylko z jednej strony to pozniej jak bede miala drugie dziecko to bede mogla obrocic materac na druga strone i dla nowego dzidziusia bedzie jak nowy? Czy takie cos nie przechodzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj robiłam z soku jabłkowego, banana i jagód. Ale wolę koktajl, więc potem dopiłam się koktajlem- mleko, banan i jagody ![]() Dziękuję dziewczyny za rady dot.spania z poduszką między kolanami. Dużo lepiej ![]() ![]() Dziś rodzinka miała mieć grilla na działce, ja oczywiście miałam zostać w łóżku, ale lało od 13.00 i grill przybył do mnie ![]() ![]() Teraz umieram z przejedzenia ![]() ![]() Czy wy też macie skurcze kilka razy dziennie? Odczuwam hę od tygodnia, takie uczucie jakby rozpierania. Trwa kilkanaście sekund. Początkowo myślałam że mała prostuje nogi i wpycha mi brzuch ale to chyba skurcze... ![]() I jeszcze jedno pytanie, czy my musimy wybrać położną przed porodem?
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to mozna juz wybrac.. ja mieszkam na wsi takze maly wybor.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
Kaziowa tak, jeździmy wózkiem po mieszkaniu haha jak fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zadomowienie
|
Nie mogę się doczekać, kiedy ja też będę jeździć
![]() Podpinam się pod prośby o zdjęcie organizera na łóżeczko ![]()
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Odnośnie skurczy to nie wiem czy je mam. Czasami mam wrażenie, że brzuch robi mi się twardy od dołu albo córcia jakby się wypinała z całej siły to może to są te skurcze braxtona? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie wybrałam położnej bo zastanawiam się która wybrac. Musze znaleźć jakąś fajną kolo domu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4397 |
Rozeznanie
|
A możecie mi ciemnej wytłumaczyć jak i kiedy wybrać położną
![]() ![]()
#4398 |
Zakorzenienie
|
ja dziś jechałam autobusem i nagle zrobiło się czarno i zaczęło tak lać że masakra ! kierowca jechał mega szybko, ludzie krzyczeli a on nic... normalnie się bałam... moja mama jutro idzie złożyć skargę bo jechała zemną.. serio gdyby nie ta ulewa to bym wysiadła na najbliższym przystanku..
Byłam dziś na mieście i musiałam do Wc... akurat była pielgrzymka więc ludzi w c... i kolejka na jakieś 30 min czekania... weszłam zapytać czy mogę do męskiego bo nie wytrzymam i pani kazała wejść bez kolejki na co jakaś starsza pani się oburzyła... że każdy by tak mógł gadać i inne mądrości...powiedziałam jej grzecznie że jestem w ciąży i po prostu muszę JUŻ i że mogłaby zrozumieć... inne panie że jasne że mam iść ..
#4399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zadomowienie
|
Przy którejś z wizyt pani z recepcji zaproponowała jakąś, żebym się zapisała do położnej a w razie czego 3 razy w roku można zmienić. A i mówiła, że już można się do niej zapisać na wizytę i poznać/wypytać o wszystko (to było gdzieś w 21-22tc). Tylko jeszcze sie nie umawiałam, bo nadal nie wybrałam szpitala, a nie wiem czy ta położna ma byc w tym szpitalu w ktorym rodze czy to bez znaczenia?
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() Nigdy nie zrozumiem kobiet, które fuczą na kobiety w ciąży jeśli chodzi o pierwszeństwo... Większość z nich albo są albo będą matkami więc powinny okazać trochę zrozumienia, przecież ustąpienie miejsca w kolejce to nic wielkiego...
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Położna środowiskowa to tylko chyba na wizyte do maluszka przychodzi. I chyba przed porodem można do niej iść i popytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Tym bardziej byłam zła bo ja nigdy tego nie wykorzystuje, stoje w kolejkach w sklepie , nawet jak są z pierwszeństwem a ludzie mają full wózki to siedze cicho ale dziś no kurde posikałabym się na amen
#4404 |
Zadomowienie
|
Znalazłam takie info:
"Kobiecie w ciąży przysługują wizyty położnej środowiskowej przed porodem - jedna wizyta tygodniowo od 21. do 31. tygodnia ciąży i dwie wizyty tygodniowo od 32. tygodnia ciąży do terminu rozwiązania.Ta sama położna będzie odwiedzała także po porodzie, wspierając we wczesnym połogu. Przy wyborze można kierować się np. tym, czy położna pracuje w wybranym do porodu szpitalu, prowadzi szkołę rodzenia, została polecona przez kogoś zaufanego." I z bloga pierwsza wizyta położnej http://matka-debiutantka.blogspot.co...rodem-cz1.html
![]() |
#4405 |
Wtajemniczenie
|
Tak. Do położnej można iść juz teraz zapytać co i jak. A potem przychodzi do nas po porodzie zajrzeć kilka razy i zobaczyć czy nie mamy jakiś dodatkowych pytań, jak się goi krocze ( tak, ponoć TAM zaglądają )i zapewne czy nie mamy depresji poporodowej he he
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4406 |
Zadomowienie
|
Trochę nastukałyście
![]() My po zakupach;p Chciałam się obkupić ale....nic mi się znytnio nie podobało, spodnie ciążowe to już w ogóle jakieś super ładne to 160 zeta a na tyle to mnie nie stać ![]() Bardziej moje oczy cieszyły ubranka dla dziecka ![]() ![]() ![]() Oglądaliśmy też trochę wózki i spodobał nam się taki: http://www.bexa.eu/IN8_amo.html na żywo ten kolor to taki morski jak by...i zastanawiam się czy jak by coś kiedyś do dziewczynki też by pasował? Taki neutralny na żywo nam się wydawał..i był bardzo lekki.. Ale nie jestem jeszcze z tematem wózków tak obeznana co do ich funkcjonalności. Może któraś z Was miała by ochotę na niego spojrzeć i wyrazić swoje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek ładny ![]() ![]()
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Papaya, o to dla ciebie długość idealna
![]() ![]() ![]() Justynia, bardzo dobrze cię rozumiem i bardzo dobrze zrobiłaś ![]() Co do sytuacji w autobusie, to przeżyłam podobną sytuację. Tylko, że ja pod wpływem szoku i wielkiego zdenerwowania od razu zadzwoniłam na bazę i złożyłam skargę. Kazali mi podać swoje dane i powiedzieć czego oczekuję. Danych oczywiście nie podałam, bo - jak im powiedziałam - nie chodzi mi, że ten pan poniósł jakieś konsekwencje, tylko o zwrócenie mu na przyszłość uwagi. Bardzo bronili tego pana próbując mi wmówić, że na pewno robił tak jak należy, to kazałam im przejrzeć kamery i ocenić czy zachowanie tego pana było prawidłowe. Moją linią ten pan już więcej nie jeździł, a przynajmniej ja na niego nie trafiłam. Ewelinuus, nie wiem jakie zdanie będą miały inne dziewczyny, ale taaaak! to jak najbardziej moja kolorystyka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wozek ma sliczny kolor zarowno dla chlopca i dla dziewczynki! Mi sie nie podobaja rozowe czy tam inne cukierkowe kolory wozkow i jakbym miala dziewczynke wybralabym wlasnie cos takiego neutralnego ![]() Cytat:
![]() Moja mama jest krawcowa i od malenkosci jestem nauczona ze lepiej kupic cos troche za duzego i zmniejszyc niz na odwrot ![]() Tak jak te ogrodniczki - rozmiar 40 troche na mnie wisialy, ale nie bylo mniejszego. Mama mi je poprawila i leza tak jak powinny, czyli pewnie przerobila mi do rozmiaru 38 ![]() Aaa jeszcze - cena sukienki jest zabojcza ale jakos to wynagradza jak cos ![]() ![]() Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-08-21 o 20:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
... tak bolało. Co to było? Nie wiem. Czułam jakby ktoś mi szyjka macicy ścisnal... jakieś dziwne uczucie. Zupełnie inne jak te skurcze, z którymi miesiąc temu jechałam do szpitala. Cytat:
Co za babsztyl... grgr r... nie lubię takich ludzi! Cytat:
kaziowa 😍😍😍 twoja miniaturka 😍😍😍 Cytat:
Ja pomyslalam, ze takiej babci coś jeszcze brakuje... ale ja mam ostatnio jakoes takie zberezne myśli... 😋😋😋 Cytat:
A ja z tz właśnie przedyskutowalismy chrzestnych dla Liliany 😉 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.