Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-21, 20:34   #4411
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Och! Papaya, taka mama krawcowa w domu to skarb!
Tak, też pomyślałam o skróceniu, ale właśnie sukienka i tak mało nie kosztuje, a i krawcowa swoje weźmie. Czasem coś wyniucham na ciuchu właśnie coś większego, ale o super kroju i niosę do krawcowej do przerobienia, ale tu już nie patrzę na koszty. A jak mam dać tyle kasy za sukienkę, to wolałabym bez przerobienia. I właśnie czekałam aż tę sukienię pomacasz

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 20:36   #4412
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Mialam jeden skurcz wczoraj jadąc autem. Prawie łza poleciala
... tak bolało. Co to było? Nie wiem. Czułam jakby ktoś mi szyjka macicy ścisnal... jakieś dziwne uczucie. Zupełnie inne jak te skurcze, z którymi miesiąc temu jechałam do szpitala.

Co za babsztyl... grgr r... nie lubię takich ludzi!

kaziowa 😍😍😍 twoja miniaturka 😍😍😍

Ja pomyslalam, ze takiej babci coś jeszcze brakuje... ale ja mam ostatnio jakoes takie zberezne myśli... 😋😋😋

Sliczny! .wszystko na plus ale Nie do końca by mi pasowały żelowe koła.... żelowe znaczy się, że nie są pompowane? 🤔 Nigdy nie widzialam z takimi więc nie wiem... widzialam albo pompowane albo plastikowe.

A ja z tz właśnie przedyskutowalismy chrzestnych dla Liliany 😉
No właśnie te koła..też w innych wozkach widziałam ze.sa pompowane i nie wiem..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 20:38   #4413
xjustyniaaax
Zakorzenienie

A ja po marudzę... też macie problem z bielizną? stanik pal licho ale mnie obcierają każde majty... kupiłam teraz takie bezszwowe, laserowo cięte, delikatne bo bolą mnie pachwiny normalnie... czasem czuję taki dyskomfort że nie wiem co mam ze sobą zrobić... pewnie wszystko się rozciąga i dlatego... musze dokupić więcej tych majtek bo mam 3 pary na krzyż które mi pasują...
Stary 2016-08-21, 20:41   #4414
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Trochę nastukałyście
My po zakupach;p Chciałam się obkupić ale....nic mi się znytnio nie podobało, spodnie ciążowe to już w ogóle jakieś super ładne to 160 zeta a na tyle to mnie nie stać
Bardziej moje oczy cieszyły ubranka dla dziecka Kupiliśmy taki komplecik półśpiochy, body, bluzeczka, czapeczka śliniak i niedrapki i świąteczny pajacyk
Oglądaliśmy też trochę wózki i spodobał nam się taki: http://www.bexa.eu/IN8_amo.html
na żywo ten kolor to taki morski jak by...i zastanawiam się czy jak by coś kiedyś do dziewczynki też by pasował? Taki neutralny na żywo nam się wydawał..i był bardzo lekki.. Ale nie jestem jeszcze z tematem wózków tak obeznana co do ich funkcjonalności. Może któraś z Was miała by ochotę na niego spojrzeć i wyrazić swoje zdanie
Bardzo ładny wózek, kolor jest uniwersalny
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 20:42   #4415
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Co do chrzestnych to my mamy problem... tzn na pewno moja przyjaciółka, nasza świadkowa będzie chrzestną tu nie ma wątpliwości gorzej z chrzestnym... mój brat by mógł ale to kiepski wybór bo on to póki co smarkacz do potęgi. Brat męża odpada bo to taka czarna owca, zostaje jego kuzyn ale tak średnio chcemy... Postawimy chyba na naszego przyjaciela z tym że mamy ich dwóch i teraz trzeba wybrać..
Stary 2016-08-21, 20:45   #4416
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
A ja po marudzę... też macie problem z bielizną? stanik pal licho ale mnie obcierają każde majty... kupiłam teraz takie bezszwowe, laserowo cięte, delikatne bo bolą mnie pachwiny normalnie... czasem czuję taki dyskomfort że nie wiem co mam ze sobą zrobić... pewnie wszystko się rozciąga i dlatego... musze dokupić więcej tych majtek bo mam 3 pary na krzyż które mi pasują...
Dla mnie te laserowe pasują tylko z Triumpha, ale szkoda mi płacić po 40zł za sztukę Gatki rzeczywiście wybieram z jak najbardziej płaskim szwem, ale ja i bez ciąży jestem pod tym względem bardzo wybredna. Gorszy teraz problem mam właśnie ze stanikiem, tzn. z rozmiarem. Miesiąc temu zamówiłam o rozm większy jak normalnie noszę i jest mocno na styk Przy karmieniu + wkładka na bank będzie za mały.

My + A + K +
Stary 2016-08-21, 20:46   #4417
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Ze stanikami nie mam problemu bo TŻ ma znajoma w lavantilu i mam dobrany lepiej niż przed ciąża 😛
Ale z tymi majtkami tez mam problem, to w pół tylka sięgają albo cisną, a w tych laserowych poci mi się tyłek

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 20:47   #4418
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dokupiłam sobie takie niskie majtki bo jak tylko mam za wysoko to mnie coś trafia.
Stary 2016-08-21, 20:58   #4419
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja te laserowe kupuje z firmy Moraj za 6/7 zł i jestem zadowolona.. tylko że nie było wyboru i mam wszystkie te same ... więc mam wrażenie że chodzę w jednych i tych samych
Dziś założyłam jakieś stare i tylko się wkurzalam...

Mi tez było na poczatku szkoda kasy na ciążowe ale ja się w nic nie mieszcze... w spodnie nie wchodze już od czerwca więc musialam kupić... w h&m za 100zl mam 2 pary jedne dzinsy a drugie dresowe. Bluzki mam wszystkie za krótkie i wyglądam jak po młodszej siostrze.. ja ogólnie mam deficyt ciuchowy przez to że do pracy chodzilam w czarnych spodniach i białej koszuli... po domu chodzilam w dresach wiec nie kupowalam normalnych ciuchow bo nie mialam ich kiedy ubierać..
Stary 2016-08-21, 20:59   #4420
kamisha
Zakorzenienie

ja stwierdzilam ze procz legginsow ciazowych innych spodni nie kupuje wole sukienki nosic..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ewelinus - sliczny wozek

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 20:59   #4421
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

kaziowa 😍😍😍 twoja miniaturka 😍😍😍

A ja z tz właśnie przedyskutowalismy chrzestnych dla Liliany 😉
TŻ skomentował ze ta miniaturka to cała ja 😛

I kogo wybraliscie na chrzestnych? Bo u nas trochę problem z tym...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 21:01   #4422
kamisha
Zakorzenienie

co do chrzestnych to moja siostra i mlodszy brat tż.. on to tak nie bardzo no ale tż sie uparl....

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 21:12   #4423
kociulek
Zakorzenienie

U nas opcja chrzestnego też już obmyślona. Gorzej z chrzestną. Za dużo mam ciotecznych sióstr a tak naprawdę bo głębszej analizie i tak nie mamy kogo wziąć Za pierwszym razem było łatwiej
Choć kwestia czy dana osoba jest odpowiednia na chrzestną/chrzestnego i tak wychodzi po kilku latach. I nie mówię tu absolutnie o jakichś prezentach

My + A + K +
Stary 2016-08-21, 21:17   #4424
kaziowa
Zadomowienie

U nas jest taki problem, ze tż z najlepszym przyjacielem ustalili ze wzajemnie będą chrzestnymi dla córek, a ja mam 6 braci tylko, u tż-ta tez nie ma kogo na chrzestną...

Stary 2016-08-21, 21:22   #4425
kociulek
Zakorzenienie

Kaziowa, 6 braci? i ty jeden rodzynek? ale super
to rzeczywiście masz wybór

My + A + K +

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 21:24   #4426
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
A.te laserowo cięte to bawełna
??? Ja moje wszystkie majteczki rozmiar 10.bawelniane już odłożył z 2 miesiace temu. Zrobilam zakupy.3 paczki x5 majtek size 12 wszystkie ciemne bo często biegam w leginsy chyba i będą.do końca ciąży i chwilę po. Zrobilam zakup w primarku, tanio i do tego bawełna.

Cytat:
Co do chrzestnych to my mamy problem... tzn na pewno moja przyjaciółka, nasza świadkowa będzie chrzestną tu nie ma wątpliwości gorzej z chrzestnym... mój brat by mógł ale to kiepski wybór bo on to póki co smarkacz do potęgi. Brat męża odpada bo to taka czarna owca, zostaje jego kuzyn ale tak średnio chcemy... Postawimy chyba na naszego przyjaciela z tym że mamy ich dwóch i teraz trzeba wybrać..

U nas po głowie chodzili przyjaciele ale ostatecznie stanęło na rodzeństwie moim.

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
TŻ skomentował ze ta miniaturka to cała ja 😛

I kogo wybraliscie na chrzestnych? Bo u nas trochę problem z tym...

Wybraliśmy moja siostrę, ktora bardzo chce być chrzestna, nadaje się. Tz nie ma siostry więc sprawa załatwiona. Przeszła przez myśl moja przyjaciółka, ktora tu mieszka ale ona jest ewangieliczka więc odpada. Wiec moja siostrzyczka ma swoje lata(21 i sie nadaje!)
Z chrzestny było gorzej bo... z jednym bratem tz nie utrzymujemy od kilku lat kontaktu, drugie się nie nadaje do konca... moj jeden brat jakoś też nam nie pasuje i został moj młodszy brat. Pewnie wszyscy nam będą odradzam bo młody ma 15 lat. w przyszłym roku ma bierzmowanie i będzie miał akurat 16. Nie wiem zy dobrze postanowiliśmy... no ale to nam się wydaje najlepszym wyjściem. U kazdego widzimy jakieś wady i u najmłodszego jakoś wszystko umyka... moj starszy brat może walnąć Focha...
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 21:28   #4427
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Siedze i sie zastanawiam, czy jesli Julek bedzie uzywal materac lateksowego tylko z jednej strony to pozniej jak bede miala drugie dziecko to bede mogla obrocic materac na druga strone i dla nowego dzidziusia bedzie jak nowy? Czy takie cos nie przechodzi?
Materac z tego co wiem dobrze jest odwracac co jakis czas. Poza tym na zwyklym piankowym.przez 3 lata nic sie nie odbilo

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Wow! Ze szpinakiem
Ja wczoraj robiłam z soku jabłkowego, banana i jagód. Ale wolę koktajl, więc potem dopiłam się koktajlem- mleko, banan i jagody

Dziękuję dziewczyny za rady dot.spania z poduszką między kolanami. Dużo lepiej Chociaż jak się przewracam n a drugi bok z tym całym osprzetem: poduszką plus brzuchem to nie jest to takie proste

Dziś rodzinka miała mieć grilla na działce, ja oczywiście miałam zostać w łóżku, ale lało od 13.00 i grill przybył do mnie
Teraz umieram z przejedzenia jeszcze na koniec poprawiłam ciastem czy ja kiedyś zmądrzeję ? Codziennie męczy mnie zgaga i jeszcze taki numer sobie robię.

Czy wy też macie skurcze kilka razy dziennie? Odczuwam hę od tygodnia, takie uczucie jakby rozpierania. Trwa kilkanaście sekund. Początkowo myślałam że mała prostuje nogi i wpycha mi brzuch ale to chyba skurcze...

I jeszcze jedno pytanie, czy my musimy wybrać położną przed porodem?
Te skurcze Wasze mnie przerazaja- nie jest to za szybko? Co lekarz na to? Grunt zeby przy tym szyjka sie nie skracala.
Polozna przewaznie wybiera sie przy wypelnianiu wniosku w przychodni do ktorej sie nalezy- to idzie tak jakby z automatu.
Ja mam polozna- zona mojego gina, i tu wielki plus gina z nfz bo najpierw bada mnie polozba a potem wchodze do lekarza
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Położna środowiskowa to tylko chyba na wizyte do maluszka przychodzi. I chyba przed porodem można do niej iść i popytać.
Polozna jest dla mamy i maluszka

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Tak. Do położnej można iść juz teraz zapytać co i jak. A potem przychodzi do nas po porodzie zajrzeć kilka razy i zobaczyć czy nie mamy jakiś dodatkowych pytań, jak się goi krocze ( tak, ponoć TAM zaglądają )i zapewne czy nie mamy depresji poporodowej he he

Z ta depresja to nic smiesznego niejedna z nas to odczuje bardzo dotkliwie.
I polozna tak zbada krocze jesli cos Cie bedzie niepokoilo- mi w domu wyciagala resztki szwow. Poza tym przy porodzie tyle osob oglada nasze krocze ze potem to juz sie staje najnormalniejsza czescia ciala jak reka czy glowa

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 21:30   #4428
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Kaziowa, 6 braci? i ty jeden rodzynek? ale super
to rzeczywiście masz wybór
Tak, ja najmłodsza 😛 ale z rozpieszczonym rodzynkiem niewiele u mnie wspólnego niestety 😁

Stary 2016-08-21, 21:34   #4429
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Te skurcze Wasze mnie przerazaja- nie jest to za szybko? Co lekarz na to? Grunt zeby przy tym szyjka sie nie skracala.
Polozna przewaznie wybiera sie przy wypelnianiu wniosku w przychodni do ktorej sie nalezy- to idzie tak jakby z automatu.
Ja mam polozna- zona mojego gina, i tu wielki plus gina z nfz bo najpierw bada mnie polozba a potem wchodze do lekarza
Za szybko? Te braxtona to ponoć od ok 20 tygodnia i są normalne bo przygotowują macicę. Ja tam nie wiem czy akurat je odczuwam ale ponoć mogą być nieprzyjemne.
Stary 2016-08-21, 21:46   #4430
kociulek
Zakorzenienie

Lucky, ja mam takie i jak patrzę tu jest 80% bawełny, ale to jedyne które mi nie włażą, nie zwijają się i w których nic mi się nie poci Tylko cena zabija, ale coś za coś.
Kaziowa, to bratowe też już pewnie masz w rodzinie? A może tu jest kandydatka na chrzestną? Ja mam jednego brata i na chrzestnego wykorzystałam go już 10 lat temu

My + A + K +
Stary 2016-08-21, 21:49   #4431
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Och! Papaya, taka mama krawcowa w domu to skarb!
Tak, też pomyślałam o skróceniu, ale właśnie sukienka i tak mało nie kosztuje, a i krawcowa swoje weźmie. Czasem coś wyniucham na ciuchu właśnie coś większego, ale o super kroju i niosę do krawcowej do przerobienia, ale tu już nie patrzę na koszty. A jak mam dać tyle kasy za sukienkę, to wolałabym bez przerobienia. I właśnie czekałam aż tę sukienię pomacasz
To racja - dodatkowy koszt. Ja nigdy nie patrzylam na to pod takim katem bo nigdy nie musialam placic i masz racje - za taka cene fajnie by bylo jakby calosc sukienki byla idealna

Cytat:
U mnie wlasnie z majtkami jest w miare ok bo przed ciaza lubilam niskie i wiekszosc mi sie ladnie rozciaga. Po ciazy pewnie bede musiala kupic duzo nowych bo te zostana mi takie powyciagane... Albo mi nie zmaleje i nie bedzie problemu
Ale stanik... To jest masakra. Od poczatku ciazy chodze w sportowym i juz musialam dwa razy dokupowac wiekszy rozmiar. Czy mi te cycki przestana kiedys rosnac?

Cytat:
Materac z tego co wiem dobrze jest odwracac co jakis czas. Poza tym na zwyklym piankowym.przez 3 lata nic sie nie odbilo

Polozna jest dla mamy i maluszka

I polozna tak zbada krocze jesli cos Cie bedzie niepokoilo- mi w domu wyciagala resztki szwow. Poza tym przy porodzie tyle osob oglada nasze krocze ze potem to juz sie staje najnormalniejsza czescia ciala jak reka czy glowa

Mnie na formularzu do poloznej rozsmieszylo jak mialam zaznaczyc swoja plec ale wtedy wlasnie ona mi wytlumaczyla ze polozna zajmuje sie tez noworodkiem. A tak naprawde znajomi maja roczne dziecko i mieli ostatnio jakis problem natury zdrowotnej i ta sama polozna tez im pomogla

Ja wiem ze z moja szyjka wszystko ok, lekarz ostatnio stwierdzil ze ciaza rozwija sie prawidlowo, nie mam zadnych przecieskazan, wiec kompletnie mnie nie niepokoja te mini skurcze to jest totalnie bezbolesne, i trwa doslownie chwile i nie czuje zeby to bylo cos nieporzadanego

Cytat:
Za szybko? Te braxtona to ponoć od ok 20 tygodnia i są normalne bo przygotowują macicę. Ja tam nie wiem czy akurat je odczuwam ale ponoć mogą być nieprzyjemne.
Tez mi sie wydaje ze to te braxtona

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Ale sie rozkrecilyscie na noc

Ja cos czuje ze Julek bedzie aktywny od 22, bo dzien w dzien o tej godzinie zaczyna szalec w brzuchu

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 22:14   #4432
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
A.te laserowo cięte to bawełna
??? Ja moje wszystkie majteczki rozmiar 10.bawelniane już odłożył z 2 miesiace temu. Zrobilam zakupy.3 paczki x5 majtek size 12 wszystkie ciemne bo często biegam w leginsy chyba i będą.do końca ciąży i chwilę po. Zrobilam zakup w primarku, tanio i do tego bawełna.

U nas po głowie chodzili przyjaciele ale ostatecznie stanęło na rodzeństwie moim.

Wybraliśmy moja siostrę, ktora bardzo chce być chrzestna, nadaje się. Tz nie ma siostry więc sprawa załatwiona. Przeszła przez myśl moja przyjaciółka, ktora tu mieszka ale ona jest ewangieliczka więc odpada. Wiec moja siostrzyczka ma swoje lata(21 i sie nadaje!)
Z chrzestny było gorzej bo... z jednym bratem tz nie utrzymujemy od kilku lat kontaktu, drugie się nie nadaje do konca... moj jeden brat jakoś też nam nie pasuje i został moj młodszy brat. Pewnie wszyscy nam będą odradzam bo młody ma 15 lat. w przyszłym roku ma bierzmowanie i będzie miał akurat 16. Nie wiem zy dobrze postanowiliśmy... no ale to nam się wydaje najlepszym wyjściem. U kazdego widzimy jakieś wady i u najmłodszego jakoś wszystko umyka... moj starszy brat może walnąć Focha...
bawełna to nie jest napewno... ale tylko w tych mi wygodnie.. jutro pojadę coś jeszcze dokupić

Mój brat ma 16 lat teraz miał bierzmowanie i on by chciał być chrzestnym ale totalnie dla nas odpada.. jemu w głowie koledzy, papierosy i ogólnie średniawka... totalnie nie widze go w roli chrzestnego. Jednak powinna to być osoba odpowiedzialna a mój brat taki nie jest
Stary 2016-08-21, 23:05   #4433
monika0185
Zakorzenienie

Mam wrażenie, że Córcia ma chwile odpoczynku i znowu tańce, drzemka i tańce Teraz odpoczywa od jakiś 15 minut, ciekawe jak długo

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

I teraz znowu szaleje
Stary 2016-08-21, 23:09   #4434
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
ja mam problem, ponieważ staniki nosze dobrane przez brafitterkę. i sa one bardzo dopasowane w obwodzie. teraz jak się tylko najem, mój żoładek, który jest koło mostka wypełnia się, a stanik mam wrażenie że zaraz pęknie w szwach... mimo tego, że kupowałam go w 3 miesiacu ciąży, w tej chwili przez ten napęczniały zołądek zrobił się mały w obwodzie.
dlatego kupiłam sobie sportowy w lidlu za 25 zł i latam

a majty wymieniłam na rozmiar 40, chociaż wszystko noszę 38
kupiłam sobie fajne bawełniane hipstery w h&M
fajne są, bo nie obciskają mnie w brzusiu i dupce.

Cytat:
I polozna tak zbada krocze jesli cos Cie bedzie niepokoilo- mi w domu wyciagala resztki szwow. Poza tym przy porodzie tyle osob oglada nasze krocze ze potem to juz sie staje najnormalniejsza czescia ciala jak reka czy glowa]
wiem wiem. takie losy nasze- kobiet.
lepiej niech chodzą położne i sprawdzają jak się miewają kobiety w nowych okolicznościach życiowych, bo jak nie będą zaglądać, to będzie więcej przypadków 'ala Katarzyna W z Sosnowca (chyba jakoś tak się nazywała co?)

Cytat:
Mam wrażenie, że Córcia ma chwile odpoczynku i znowu tańce, drzemka i tańce Teraz odpoczywa od jakiś 15 minut, ciekawe jak długo
czekaj czekaj niedługo będziemy się wkurzały, że tak hasają Bo zaraz zaczną się mocniejsze kopniaczki i rozpychanki :P

Dziewczyny mam pytanie odnośnie zusu. wchodze na tą głupią stronkę pue.zus i własnym oczom nie wierzę.
nie rozumiem się znaczy...
według tej strony powinnam dostać 1950 zł i wszystko powinno być przelane 8sierpnia. a 8sierpnia to ja dostałam na konto 1601zł od tych złodziei.
a co z resztą?
w ogóle te kwoty są jakoś dziwnie popisane i cokolwiek nie dodam, ni chu.. nie wychodzi mi te 1601zł. nie wiem skąd oni to wzięli.
która podpowie? nie chce mi się jechać do zusu, nie po to zakładałam ten profil...
Stary 2016-08-21, 23:12   #4435
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam problem, ponieważ staniki nosze dobrane przez brafitterkę. i sa one bardzo dopasowane w obwodzie. teraz jak się tylko najem, mój żoładek, który jest koło mostka wypełnia się, a stanik mam wrażenie że zaraz pęknie w szwach... mimo tego, że kupowałam go w 3 miesiacu ciąży, w tej chwili przez ten napęczniały zołądek zrobił się mały w obwodzie.
dlatego kupiłam sobie sportowy w lidlu za 25 zł i latam

a majty wymieniłam na rozmiar 40, chociaż wszystko noszę 38
kupiłam sobie fajne bawełniane hipstery w h&M
fajne są, bo nie obciskają mnie w brzusiu i dupce.

wiem wiem. takie losy nasze- kobiet.
lepiej niech chodzą położne i sprawdzają jak się miewają kobiety w nowych okolicznościach życiowych, bo jak nie będą zaglądać, to będzie więcej przypadków 'ala Katarzyna W z Sosnowca (chyba jakoś tak się nazywała co?)

czekaj czekaj niedługo będziemy się wkurzały, że tak hasają Bo zaraz zaczną się mocniejsze kopniaczki i rozpychanki

Dziewczyny mam pytanie odnośnie zusu. wchodze na tą głupią stronkę pue.zus i własnym oczom nie wierzę.
nie rozumiem się znaczy...
według tej strony powinnam dostać 1950 zł i wszystko powinno być przelane 8sierpnia. a 8sierpnia to ja dostałam na konto 1601zł od tych złodziei.
a co z resztą?
w ogóle te kwoty są jakoś dziwnie popisane i cokolwiek nie dodam, ni chu.. nie wychodzi mi te 1601zł. nie wiem skąd oni to wzięli.
która podpowie? nie chce mi się jechać do zusu, nie po to zakładałam ten profil...
1950 zł to nie jest przypadkiem brutto?
Stary 2016-08-21, 23:12   #4436
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
I teraz znowu szaleje
moja tak mnie obkłada, że aż mnie boli
kurde zaczyna się... teraz nie będę mogła spać
Stary 2016-08-21, 23:15   #4437
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
To racja - dodatkowy koszt. Ja nigdy nie patrzylam na to pod takim katem bo nigdy nie musialam placic i masz racje - za taka cene fajnie by bylo jakby calosc sukienki byla idealna

U mnie wlasnie z majtkami jest w miare ok bo przed ciaza lubilam niskie i wiekszosc mi sie ladnie rozciaga. Po ciazy pewnie bede musiala kupic duzo nowych bo te zostana mi takie powyciagane... Albo mi nie zmaleje i nie bedzie problemu
Ale stanik... To jest masakra. Od poczatku ciazy chodze w sportowym i juz musialam dwa razy dokupowac wiekszy rozmiar. Czy mi te cycki przestana kiedys rosnac?

Mnie na formularzu do poloznej rozsmieszylo jak mialam zaznaczyc swoja plec ale wtedy wlasnie ona mi wytlumaczyla ze polozna zajmuje sie tez noworodkiem. A tak naprawde znajomi maja roczne dziecko i mieli ostatnio jakis problem natury zdrowotnej i ta sama polozna tez im pomogla

Ja wiem ze z moja szyjka wszystko ok, lekarz ostatnio stwierdzil ze ciaza rozwija sie prawidlowo, nie mam zadnych przecieskazan, wiec kompletnie mnie nie niepokoja te mini skurcze to jest totalnie bezbolesne, i trwa doslownie chwile i nie czuje zeby to bylo cos nieporzadanego

Tez mi sie wydaje ze to te braxtona

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Ale sie rozkrecilyscie na noc

Ja cos czuje ze Julek bedzie aktywny od 22, bo dzien w dzien o tej godzinie zaczyna szalec w brzuchu
Mi cycki urosły w 1 msc ciąży o 4 rozmiary i tak są do teraz. Ale niech już nie rosną...

Stary 2016-08-21, 23:18   #4438
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
1950 zł to nie jest przypadkiem brutto?
no możliwe. tylko po jakiego ... na tej stronie mam napisane coś innego ? pokaże Wam zrzut ekranu. nie mogliby napisać kwot realnych jakie zostają przelane ? tylko coś odliczają, a jeszcze nie napiszą za co.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Bez☠tytułu.png (31,4 KB, 18 załadowań)
Stary 2016-08-21, 23:20   #4439
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
no możliwe. tylko po jakiego ... na tej stronie mam napisane coś innego ? pokaże Wam zrzut ekranu. nie mogliby napisać kwot realnych jakie zostają przelane ? tylko coś odliczają, a jeszcze nie napiszą za co.
Nie widzę zdjęcia. Zapewne podatek odliczaja.
Stary 2016-08-21, 23:23   #4440
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Czy wy też macie skurcze kilka razy dziennie? Odczuwam hę od tygodnia, takie uczucie jakby rozpierania. Trwa kilkanaście sekund. Początkowo myślałam że mała prostuje nogi i wpycha mi brzuch ale to chyba skurcze...

I jeszcze jedno pytanie, czy my musimy wybrać położną przed porodem?
ja nie mam jeszcze skurczy

a jeśli chodzi o położną nie wiem czy musimy ale już możemy wybrać, bo już od 21 tc nam przysługuje

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
nie wiem czy ta położna ma byc w tym szpitalu w ktorym rodze czy to bez znaczenia?

Nigdy nie zrozumiem kobiet, które fuczą na kobiety w ciąży jeśli chodzi o pierwszeństwo... Większość z nich albo są albo będą matkami więc powinny okazać trochę zrozumienia, przecież ustąpienie miejsca w kolejce to nic wielkiego...
Położna to chyba raczej niech będzie z okolic w których mieszkasz, bo po porodzie musi do Ciebie przyjechać 4-6 razy.
Ja teraz zapisałam się do położnej która "obsługuje" rejon do którego się lada moment przeprowadzam i jak jej powiedziałam gdzie teraz mieszkam to od razu mnie uprzedziła , że tam nikt do mnie nie będzie przyjezdzał

Jeśli chodzi o ustępowanie w kolejkach to ... raz tylko mi młody chłopak ustąpił miejsca w kolejce mimo ze miał 2 rzeczy do kupienia a ja cały koszyk. Tak to ludzie z reguły udają , że nie widzą mnie. Ja też raczej się nie "wpycham" ale ostatnio w IKEI były takie kolejki , że mówię do TZ , że idziemy do kasy pierwszeństwa bo mi się nie chce stać. I co? Podchodzę i nagle się zrobiło pusto przy kasie. Wszyscy zmienili kase

Cytat:
Mi w ogóle na chrzcie nie zależy , no ale TŻ koniecznie chce. No i mamy problem bo chrzestnych do wyboru do koloru mamy tylko ze strony TŻ a z mojej nie bardzo
Ja mojego brata nie chce na chrzestnego a moja przyjaciółka już dawno temu powiedziała, że jakby co to ona nie chce bo ma już 3 chrześniaków i nie wyrabia finansowo. Nie chce brać kogoś z kim mam rzadki kontakt ale nie chce też mieć chrzestnych tylko ze strony TŻ. Kolejny powód żeby tych chrzcin w ogóle nie robić...

Cytat:
A ja po marudzę... też macie problem z bielizną?
ja mimo, że przytyłam to noszę wszystko to samo co przed ciąża - i gatki i staniki

Cytat:
nie mogę znależć u mnie na koncie tego co masz na sreenie
gdzie tego szukać?
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości