Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 10:11   #4051
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dobry!
Ja się witam z pracy.

Jestem po porannym pobraniu krwi, jak wchodziłam na salę, to zemdlała dziewczynka tak na oko 6-7 lat, 5 pielegniarek od razu akcja - na podłoge, nogi do góry, ale straszne na mnie wrażenie jej mama panikująca i płacząca, sama się prawie rozpłakałam

Ja z nosem teraz nie mam problemów, ale miałam taki okres, że smarkałam ciągle i właśnie skrzepy się pojawiały.

A propos ubranek - ten kombinezonik dostałam od bratowej i planuję coś jeszcze polarkowego kupić. Ja po polsku myślę a tu jednak listopad raczej będzie ciepły
Pytanko odnośnie prania - ile razy pierzecie ubranka sklepowe i używki? Myślałam, żeby odświeżyć teraz w normalnym proszku a potem na koniec września w dzieciowym i już je przygotować
I jeszcze takie durne pytanie - ubranka prasujecie po lewej stronie?
Raz kiedy pobierałam krew, na kozetce leżał taki rosły, prawie dwumetrowy chłopak. Sam się śmiał że igła go przerasta.

Ubranka z taniej odzieży wyprałam na 60 stopni w zwykłym proszku, za jakiś czas przepiorę w dziecięcym i przeprasuję. Jeszcze nie zastanawiałam się z której strony, to ma jakieś praktyczne znaczenie? Bakterie wybiję i tak...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-22, 10:13   #4052
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Pytanko odnośnie prania - ile razy pierzecie ubranka sklepowe i używki? Myślałam, żeby odświeżyć teraz w normalnym proszku a potem na koniec września w dzieciowym i już je przygotować
Też się wczoraj zastanawiałam i chyba wypiorę najpierw w normalnym - większa chemia więc i zarazki pewnie lepiej wydusi, tak sobie tłumaczę a później hurtowo w dzieciowym już z porządnym płukaniem.
Prasuje na prawej str, jestem za leniwa, żeby wszystko przewracać w te i wewte
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:19   #4053
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie, stwierdzili niewydolność szyjki, założą mi pessar. Przysłali mi tu też lekarza z oddziału patologii noworodków, żeby mnie uświadomić czym jest skrajne wcześniactwo. Podziałali mi na wyobraźnię...
Będzie dobrze, nie widzę innego rozwiązania
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:20   #4054
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Dobry!
Ja się witam z pracy.

Jestem po porannym pobraniu krwi, jak wchodziłam na salę, to zemdlała dziewczynka tak na oko 6-7 lat, 5 pielegniarek od razu akcja - na podłoge, nogi do góry, ale straszne na mnie wrażenie jej mama panikująca i płacząca, sama się prawie rozpłakałam

Ja z nosem teraz nie mam problemów, ale miałam taki okres, że smarkałam ciągle i właśnie skrzepy się pojawiały.

A propos ubranek - ten kombinezonik dostałam od bratowej i planuję coś jeszcze polarkowego kupić. Ja po polsku myślę a tu jednak listopad raczej będzie ciepły
ja wszystkie ubranka jak leci czy nowe czy uzywane od kogos najpierw upralam w zwyklym proszku na 60 stopni a wlasnie pod koniec wrzesnia planuje w dzidziusiowym .
a co do prasowania durne czy nie durne tez sie zastanawialM ale chyba na lewa bo swoje na lewa prasuje
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:21   #4055
bluesberry
Zakorzenienie

Kupiłam maść na brodawki z baby dream, skład wydał mi się całkiem ok no i cenowo powala wszystkie myślę, że na teraz wystarczająca. a później przy karmieniu w razie potrzeby będę szukać czegoś innego.
tylko teraz mi powiedzcie jak często powinno się smarować ?
Nie słyszałam wcześniej o tym przygotowaniu brodawek i nie wiem

Czytam teraz na KWC i opinie ma całkiem całkiem

Edytowane przez bluesberry
Czas edycji: 2016-08-22 o 10:23
Stary 2016-08-22, 10:21   #4056
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz kiedy pobierałam krew, na kozetce leżał taki rosły, prawie dwumetrowy chłopak. Sam się śmiał że igła go przerasta.

Ubranka z taniej odzieży wyprałam na 60 stopni w zwykłym proszku, za jakiś czas przepiorę w dziecięcym i przeprasuję. Jeszcze nie zastanawiałam się z której strony, to ma jakieś praktyczne znaczenie? Bakterie wybiję i tak...

Tak się zastanawiałam z tym prasowaniem, bo ja np dżinsy prasuję po prawej stronie. Zdarzyło mi się, że mnie szwy obcierały, jak prasowałam po lewej
Stary 2016-08-22, 10:23   #4057
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Myślę że nie o to chodzi tylko muszą Cię poinformować o wszystkim co grozi...lepiej wiedzieć co i jak

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Będzie dobrze musi być trzymam za Was kciuki

W tym było mniej rzeczowych informacji, więcej straszenia. Trochę jakbym oberwała po głowie obuchem. Ale efekt jest, obiecałam sobie że będę uważać. Świadoma zagrożeń jestem, dlatego nie zwlekałam z wizytą na ip, mimo że dwa dni wcześniej oglądał mnie lekarz prowadzący ciążę.

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Żeby to jeszcze jakiś fajny wygląd miało

Póki co zostajesz w szpitalu ? Który to już tc ?

Może jakiś napar ? naturalna metoda a fajnie przetyka kanaliki

Może już powoli ucisk na żołądek ? :/

Ale mam śpiący dzień. Muszę dom ogarnąć bo po południu przyjeżdża fryzjerka ścinam o połowę a co mi tam
Czekając na siostrę połaziłam po rossmannie, pokupiłam kosmetyki dla Małego, wzięłam paczkę wkładek laktacyjnych - wypróbujemy
I w sklepie obok 3 pary grubych skarpetusiek nie mogłam się oprzeć
Teraz mam 26+0, zostaję jeszcze...
Zdążyłam końcem tygodnia zrobić zamówienie w gemini, 4 stówy nie moje.

Pokażesz fryzurkę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 10:24   #4058
mietowka25
Zakorzenienie

Patrycjazuzanna kciuki żeby wszystko było dobrze ;-)

Ja wczoraj robiłam pranie. I na wstępne wyspalam zwykły proszek, na drugie już Dzidziusia, płyn do płukania i wstawiłam dodatkowe płukanie.

Piszcie mniej bo w pracy jestem :-P

MajWija Podgrzewacz z olejkiem eukaliptusowym byłby spoko na nos ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:24   #4059
Betameta
Raczkowanie

Mi też prawie codziennie leci krew z nosa i krwawią dziąsła przy nitkowaniu.

Martwię się o Cherry To już prawie 3 tygodnie i zero znaku życia.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:27   #4060
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
W tym było mniej rzeczowych informacji, więcej straszenia. Trochę jakbym oberwała po głowie obuchem. Ale efekt jest, obiecałam sobie że będę uważać. Świadoma zagrożeń jestem, dlatego nie zwlekałam z wizytą na ip, mimo że dwa dni wcześniej oglądał mnie lekarz prowadzący ciążę.

Pokażesz fryzurkę?

A no chyba ze tak...to wtedy słabo

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość

Noo..tez sobie co chwile myślę co się z nią dzieje...

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:29   #4061
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam maść na brodawki z baby dream, skład wydał mi się całkiem ok no i cenowo powala wszystkie myślę, że na teraz wystarczająca. a później przy karmieniu w razie potrzeby będę szukać czegoś innego.
tylko teraz mi powiedzcie jak często powinno się smarować ?
Nie słyszałam wcześniej o tym przygotowaniu brodawek i nie wiem

Czytam teraz na KWC i opinie ma całkiem całkiem
Kiedyś szukałam tego w polskim rossku i nigdzie nie mogłam znaleźć, szukałam na podrażnienia. Widział ktoś w pl?
Cytat:
Tak się zastanawiałam z tym prasowaniem, bo ja np dżinsy prasuję po prawej stronie. Zdarzyło mi się, że mnie szwy obcierały, jak prasowałam po lewej
Ja prasuję na lewej, ale tylko dlatego że piorę na lewej i nie chce mi się przewracać

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Patrycjazuzanna kciuki żeby wszystko było dobrze ;-)

Ja wczoraj robiłam pranie. I na wstępne wyspalam zwykły proszek, na drugie już Dzidziusia, płyn do płukania i wstawiłam dodatkowe płukanie.

Piszcie mniej bo w pracy jestem :-P

MajWija Podgrzewacz z olejkiem eukaliptusowym byłby spoko na nos ;-)
Ja polecam fito nasal z olejkami, coś tam pomaga, jest dla ciężarnych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 10:32   #4062
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Pokażesz fryzurkę?

Na jedno dobre, bo jakiś efekt dało. Ale dokładać jeszcze takich stresów ciężarnej, która i bez tego umiera ze strachu - słabe :/

Jak coś mi z niej wyjdzie to pokaże
Cytat:

tez o niej wczoraj myślałam, dziwne :/

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Kiedyś szukałam tego w polskim rossku i nigdzie nie mogłam znaleźć, szukałam na podrażnienia. Widział ktoś w pl?
Oj tego to nie wiem, w polskim rossmannie byłam może ze 3 razy w życiu
Stary 2016-08-22, 10:32   #4063
zielinka_87
Zakorzenienie

Patrycja i tak nie jest zle. Mam teraz kolezanke w klinicznym szpitalu w Bydgoszczy, w 27 tc ciąży blizniaczej. Trafila z szyjka 2 cm, jej gin ja kierowala na pessar, a tam ja polozyli i pessara zalozyc nie chcieli bo sa niby jakies nowe badania, ze to i tak nic z tego, jak ma sie skrocic to sie skroci... Po 4 dniach lezakowania i lutki 2x50 mg szyjka ma 1 cm, dziewczyna zrozpaczona, idzie z mezem do prof rzadzacego 3 oddzialami, w tym takze tym na ktorym ona lezy i on jest nad ta ordynatorka co sie upierala zeby passara nie zakladac. Decyzja byla natychmiastowa, z miejsca zalozyl, narazie pessar ladnie sie trzyma, ale co przeszla to jej.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:32   #4064
mietowka25
Zakorzenienie

Też myślę o Cherry. I nasuwa mi się myśl czy w klubie nie powinnyśmy zrobić jakiejś listy maili, fb, telefonów. Bo nawet teraz nie ma jak skontaktować z nią... A w trakcie porodów też może być różnie ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:32   #4065
doooti
Zadomowienie

Patrycja trzymaj sie! A mialast jakies objawy wcześniej?
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:33   #4066
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Pochwalę się jeszcze zamówionym rożkiem i kurą do karmienia. Kura bladziutka, może kolorki trochę za chłodne, ale i tak mi się podoba a z rożka się kocyk robi, jak już dziecię wyrośnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg entliczek.jpg (75,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rozek.jpg (64,9 KB, 11 załadowań)
Stary 2016-08-22, 10:33   #4067
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Na jedno dobre, bo jakiś efekt dało. Ale dokładać jeszcze takich stresów ciężarnej, która i bez tego umiera ze strachu - słabe :/

Jak coś mi z niej wyjdzie to pokaże

tez o niej wczoraj myślałam, dziwne :/

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Oj tego to nie wiem, w polskim rossmannie byłam może ze 3 razy w życiu
Cherry trzeba dać na zaginione mamuski i może ja zmobilizujemy mimo wszystko mam przeczucie ze nic sie z nią nie dzieje niepokojacego oby
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:34   #4068
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Cherry to powinna po dupie dostać. Mam nadzieję że tylko nas straszy i wszystko u niej dobrze...

Stary 2016-08-22, 10:35   #4069
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Też myślę o Cherry. I nasuwa mi się myśl czy w klubie nie powinnyśmy zrobić jakiejś listy maili, fb, telefonów. Bo nawet teraz nie ma jak skontaktować z nią... A w trakcie porodów też może być różnie ;-)
Dokładnie, jakiś kontakt poza wizażem chyba faktycznie by się przydał
Stary 2016-08-22, 10:35   #4070
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się jeszcze zamówionym rożkiem i kurą do karmienia. Kura bladziutka, może kolorki trochę za chłodne, ale i tak mi się podoba a z rożka się kocyk robi, jak już dziecię wyrośnie.
Mi się bardzo kolorki kury podobają

Ejj samych pierdółek typu chusteczki, butelki, pampki, kremiki, wkładki mam już 2 szuflady w komodzie gdzie z ubranek mam tylko czapkę i skarpetki gdzie z tym wszystkim to ja nie wiem
Stary 2016-08-22, 10:41   #4071
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się bardzo kolorki kury podobają

Ejj samych pierdółek typu chusteczki, butelki, pampki, kremiki, wkładki mam już 2 szuflady w komodzie gdzie z ubranek mam tylko czapkę i skarpetki gdzie z tym wszystkim to ja nie wiem
Ja też już mam 3 półki zastawione, ale i z ubrankami damy radę, mężuś zrobił córce miejsce w szafie
Stary 2016-08-22, 10:43   #4072
Betameta
Raczkowanie

Co do smarowania brodawek przed porodem czytam sprzeczne opinie. Niektórzy polecają, ale je uelastycznić, inni zakazują masowania bo może to wywołać skurcze i poród.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:43   #4073
jagata
Wtajemniczenie

Hej,
Czy mogę dołączyć?
Co prawda na wizażu dawno się udzielałam, ale stwierdziłam, że może dołączę do listopadówek 2016

Przyjmiecie mnie?
Stary 2016-08-22, 10:49   #4074
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już mam 3 półki zastawione, ale i z ubrankami damy radę, mężuś zrobił córce miejsce w szafie
Później to spoko bo pod przewijakiem są 2 kosze, zwolnimy i tak 1 komodę dla Małego. Tylko teraz tak poupychane wszystko

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Co do smarowania brodawek przed porodem czytam sprzeczne opinie. Niektórzy polecają, ale je uelastycznić, inni zakazują masowania bo może to wywołać skurcze i poród.
No właśnie też tak czytałam, z tymi skurczami. No nic, nie przyda sie teraz to przyda się po ewentualnie do ust ponoć też dobra
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Hej,
Czy mogę dołączyć?
Co prawda na wizażu dawno się udzielałam, ale stwierdziłam, że może dołączę do listopadówek 2016

Przyjmiecie mnie?
witaj napisz coś o sobie

Właśnie próbuje okiełznać pod jaką nazwą i gdzie mam szukac wkładów poporodowych
Stary 2016-08-22, 10:49   #4075
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Siostro !

Cytat:
Czy Wam też tak często krew z nosa leci?

Hej

ja miałam jakieś epizody z krwawiącym nosem i kilka razy pastę do zębów zabarwioną krwią. Może coś co wspomoże obkurczanie naczyń krwionośnych by pomogło - ja zwiększyłam naturalną witaminę C - jadłam wtedy dużo kiwi i pietruszki i przeszło, nie wraca, ale czy to miało wpływ to nie wiem. Ja się najbardziej bałam krwawienia z dziąseł bo słabe dziąsła to główna przyczyna problemów z zębami po ciąży

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Przeglądam w dalszym ciagu spiworki do fotelika a natknelam sie na takie slodki rozek...
Jak nie wytrzymam to bede musiala zakupic

http://allegro.pl/showitem/description/5021432929.html
a ja się zastanawiam po co wszędzie te uszka - jak są na na kilku egzemplarzach to fajnie ale praktycznie wszystko robią z kapturkami i tymi uszkami - już mam tych uszek dość

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Haha czyli nie jestem jedyna! 😃

mnie ostatnio jakoś niedobrze rano😕 kilka razy zwymiotowałam śniadanie, nagle niedobrze mi się zrobiło i już. Nie wiem czy to nie od żelaza bo biorę na czczo, ale przecież zażywam go już długo a od dwóch tygodni zdarzają mi się takie akcje😕

Dobrze że jesteś pod opieką, pessar na pewno pomoże i donosisz spokojnie malucha😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Może rzeczywiście przenieś to żelazo na inną porę, dziewczyny które na czczo łykają leki na tarczycę łykają żelazo później. Ważne tylko żeby nie mieszać i innym pożywieniem - jeśli łyka się żelazo między posiłkami ale po dłuższej przerwie to też chyba jest ok.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:51   #4076
MajWija
Wtajemniczenie

Mietówka, no właśnie planuję się dzisiaj zaopatrzyć w ten olejek.

Patrycjazuzanna, pewnie wszystko i tak jest na wyrost bo chcą się zabezpieczyć a Tobie to nie zaszkodzi
Teraz właśnie przeczytałam, że to przy szwie jest znieczulenie.

Kurcze, a nowe ciuszki też tak pierzecie?
Ja planowałam tylko raz wyprać już w proszku dla dzidzi, a tu widzę, że wszystkie przed jeszcze w normalnym piorą...

Co do Cherry to myślę, że po prostu nie wchodzi tutaj bo jej się nie chcę :P Udzielała się raczej będąc w pracy a nie siedząc w domu, a ona teraz jest chyba na zwolnieniu.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 10:56   #4077
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Kurcze, a nowe ciuszki też tak pierzecie?
Ja planowałam tylko raz wyprać już w proszku dla dzidzi, a tu widzę, że wszystkie przed jeszcze w normalnym piorą...
.
Raczej tak jakoś wizja magazynów i tysiąca brudnych paluchów, które dotykają tego w sklepach nie zachwyca
Stary 2016-08-22, 10:59   #4078
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Haha czyli nie jestem jedyna! 😃

mnie ostatnio jakoś niedobrze rano😕 kilka razy zwymiotowałam śniadanie, nagle niedobrze mi się zrobiło i już. Nie wiem czy to nie od żelaza bo biorę na czczo, ale przecież zażywam go już długo a od dwóch tygodni zdarzają mi się takie akcje😕

Dobrze że jesteś pod opieką, pessar na pewno pomoże i donosisz spokojnie malucha😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
mi tez od kilku dni nie dobrze, chyba bała co jakis czas daje mi kopa w żołądek i znowu biegam przez to do kibelka

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Hej

ja miałam jakieś epizody z krwawiącym nosem i kilka razy pastę do zębów zabarwioną krwią. Może coś co wspomoże obkurczanie naczyń krwionośnych by pomogło - ja zwiększyłam naturalną witaminę C - jadłam wtedy dużo kiwi i pietruszki i przeszło, nie wraca, ale czy to miało wpływ to nie wiem. Ja się najbardziej bałam krwawienia z dziąseł bo słabe dziąsła to główna przyczyna problemów z zębami po ciąży

a ja się zastanawiam po co wszędzie te uszka - jak są na na kilku egzemplarzach to fajnie ale praktycznie wszystko robią z kapturkami i tymi uszkami - już mam tych uszek dość

Może rzeczywiście przenieś to żelazo na inną porę, dziewczyny które na czczo łykają leki na tarczycę łykają żelazo później. Ważne tylko żeby nie mieszać i innym pożywieniem - jeśli łyka się żelazo między posiłkami ale po dłuższej przerwie to też chyba jest ok.

dziąsła też mi bardzo krwawią, nawet podczas jedzenia sie zdarza nitkowanie to jakas męka, szczena we krwi cała no ale co zrobisz jak nic nie zrobisz...

Hej hej helou

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Raczej tak jakoś wizja magazynów i tysiąca brudnych paluchów, które dotykają tego w sklepach nie zachwyca

generalnie wystarczy 1 raz wyprac i wyprasowac na wysokiej temp. to bardziej temp. żelazka zabija wszystkie bakterie a pranie to bardziej odświeża. Co do uzywek tez bym prała 2 razy ale te kupne mimo ze macane to nie są noszone
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:01   #4079
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale posmarowanie raz dziennie nie powinno zaszkodzić. Przecież nikt nię bedzie masował ich pol godziny ;-) Najważniejsze nawilżać. Ja przy okazji smarowaniem sie balsamem po kąpieli po prostu nie pomijam sutków. Ich smarowanie trwa dosłownie sekundy.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:01   #4080
jagata
Wtajemniczenie

Dwa lata temu zostałam mamą pięknej córeczki (bo jak każdemu wiadomo własne dzieci są najpiękniejsze i najcudowniejsze ) i teraz oczekujemy na przyjście braciszka.
Termin porodu zgodnie z om wypada mi na 21 listopada a wg wszelakich badań na o tydzień wcześniej. Dlatego jak ktoś prosi o podanie w którym tygodniu ciąży jestem, to mam problem

Imię dla synka mamy wybrane, będzie Adaś i nawet tak tylko zwracam się do własnego brzucha.

Powoli ogarniam rzeczywistość i uświadamiam sobie, że na przyjście drugiego dziecka także trzeba się przygotować.
Pomyślałam, że wspólne uczestniczenie w przygotowaniach z innymi mamami zmobilizuje mnie do działania i wyrobię się przed porodem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości