Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 12:13   #4111
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Zapewne chodzi o ten, innego nie znam
Tego nie wiem, nie czytałam jeszcze info na opakowaniu co do płukania, ale ja i tak płukać będę bo u nas wodą jest strasznie twarda i rzeczy są aż szorstkie po samym proszku.
Nie wyświetla mi się nawet w przeglądarce...
To nie info z opakowania a tak doradziła wujkowi babka w sklepie. Ona ponoć tak robi. I tak już mam dwie czy trzy butelki tego kupione to wypróbuję, najwyżej zużyję na nas albo jak dziecko podrośnie. Jeszcze trochę Loveli mam
A co myślicie o płynie Coccolino? Jest też w necie niemiecka wersja, zastanawiam się, czy nie wypróbować tej Sensitive.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:14   #4112
kaga90
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
oczywiście wyszedł mi niedobór magnezu w wynikach.... ale chociaż tarczyca dobra

jestem za!

u mnie też 2 szuflady tych pierdół.. 3 ubranek najmniejszych i na szafie chyba z 5 pudełek (pampersy wkłądki, podkłady, większe ubranka)

ja kupuję najmniejsze opakowanie, żeby w razie czego było. Dużego nie kupuję, bo nie wiem czy akurat to dziecku podpasuje...
U mnie też już wszystko zawalone a połowy jeszcze nie mam jak mąż skręci przewijak po egzaminie to jakoś to rozsądnie spróbuję poukładać

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:14   #4113
baletnica_natasza
Zakorzenienie

jagata cześć

dziewczyny, poniżej link do gazetki superpharm. jutro i pojutrze mają dni lifestyle. jest sporo promocji. z kartą lifestyle można kupić produkty min, canpol babies -50%, avent -50%, a także cała masa produktów przeróżnych firm kosmetycznych, równiez -50%

http://www.superpharm.pl/gazetka/ogladaj/127/
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:19   #4114
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
jagata cześć

dziewczyny, poniżej link do gazetki superpharm. jutro i pojutrze mają dni lifestyle. jest sporo promocji. z kartą lifestyle można kupić produkty min, canpol babies -50%, avent -50%, a także cała masa produktów przeróżnych firm kosmetycznych, równiez -50%

http://www.superpharm.pl/gazetka/ogladaj/127/
tylko popatrzcie najpierw na ceny w innych sklepach. Ja kiedyś szłam do superpharm z nastawieniem na zakupy, po czym okazało się, że ich ceny po przecenie -50%, są wyższe niż w normalnym sklepie z rzeczami dla dzieci bez promocji :/ ale czasem akurat można coś trafić

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:19   #4115
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Raz kiedy pobierałam krew, na kozetce leżał taki rosły, prawie dwumetrowy chłopak. Sam się śmiał że igła go przerasta.

Ubranka z taniej odzieży wyprałam na 60 stopni w zwykłym proszku, za jakiś czas przepiorę w dziecięcym i przeprasuję. Jeszcze nie zastanawiałam się z której strony, to ma jakieś praktyczne znaczenie? Bakterie wybiję i tak...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ostatnio moja fryzjerka opowiadała, jak poszła że swoim 20-kilku letnim synem na pobieranie krwi. On bohatersko wszedł do gabinetu sam i powiedział, że trochę się boi. Po chwili był wrzask pielęgniarki, bo chłopak zemdlał i nie uprzedził babeczki że tak reaguje na pobieranie krwi 😂

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:22   #4116
jagata
Wtajemniczenie

Widzę, że muszę Was lepiej poznać. Podejrzałam pierwszą stronę i naprawdę jest Was dużo Fajnie w takim większym gronie

bluesberry na razie nastawiam się bardzo pozytywnie na kp, ale czy synek będzie taki chętny jak jego siostra, to się dopiero okaże.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Na początek kupię jedną paczkę pampersów jedynek. Podobno są najmniejsze ze wszystkich z przedziału babyborn.
Stary 2016-08-22, 12:28   #4117
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
w zasadzie ja ten magnez wlasnie po to kupiłam
To ważne że zdaje egzamin 😜

Cytat:
Może już powoli ucisk na żołądek ? :/
Bardzo możliwe też, teraz kupię inne żelazo w płynie podobno lepiej przyswajalne ale opakowanie koło 50 zł 😒 mam na recepcie 3 opakowania, kupię jedno i zobaczymy. ..

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Hej,
Czy mogę dołączyć?
Co prawda na wizażu dawno się udzielałam, ale stwierdziłam, że może dołączę do listopadówek 2016

Przyjmiecie mnie?
Witaj!😊

Ja nie mam już siły a całą kuchnię mam zawaloną owocami i warzywami od teściów z ogrodu. Przygotowałam już antonówki żeby zrobić z nich takie pycha bułeczki ale póki co leżę bo kark mnie boli jak diabli😕
jeszcze 5 cukinii i góra pomidorów plus wiadro śliwek i może przeżyję 😉

Ja rzeczy używane wypiorę raz w zwykłym proszku i raz w dziecięcym normalnie w 40 stopniach. Wyprasuję chyba na prawej chyba że będą nadruki.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:29   #4118
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
tylko popatrzcie najpierw na ceny w innych sklepach. Ja kiedyś szłam do superpharm z nastawieniem na zakupy, po czym okazało się, że ich ceny po przecenie -50%, są wyższe niż w normalnym sklepie z rzeczami dla dzieci bez promocji :/ ale czasem akurat można coś trafić
jasne, że tak. marża u nich nieraz wynosi kilkaset %. w SP nie warto kupować nic co jest w normalnej cenie. dlatego ja jutro idę zrobić rozeznanie, a w środę po namyśle na zakupy możliwe, że kupię butelkę z aventa. ostatnio były w zestawie ze smoczkiem. rozważam również zakup 1 balsamu oillan, intensywnie natłuszczającego.
Stary 2016-08-22, 12:39   #4119
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Nie przeboleje tego deszczu dzisiaj
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:40   #4120
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie wyświetla mi się nawet w przeglądarce...
To nie info z opakowania a tak doradziła wujkowi babka w sklepie. Ona ponoć tak robi. I tak już mam dwie czy trzy butelki tego kupione to wypróbuję, najwyżej zużyję na nas albo jak dziecko podrośnie. Jeszcze trochę Loveli mam
A co myślicie o płynie Coccolino? Jest też w necie niemiecka wersja, zastanawiam się, czy nie wypróbować tej Sensitive.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Coccolino nie używałam. W sumie myślałam jednie o lenorze, ale może jakiś inny mi sie spodoba
Cytat:
Widzę, że muszę Was lepiej poznać. Podejrzałam pierwszą stronę i naprawdę jest Was dużo Fajnie w takim większym gronie

bluesberry na razie nastawiam się bardzo pozytywnie na kp, ale czy synek będzie taki chętny jak jego siostra, to się dopiero okaże.
Na początek kupię jedną paczkę pampersów jedynek. Podobno są najmniejsze ze wszystkich z przedziału babyborn.
Są jeszcze mniejsze niż jedynki, dla wcześniaków
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:42   #4121
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
są też takie dla bardzo małych wcześniaków

Stary 2016-08-22, 12:44   #4122
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Coccolino nie używałam. W sumie myślałam jednie o lenorze, ale może jakiś inny mi sie spodoba

Liczę na to, że jednak inne niż jedynki na początek nie będą nam potrzebne

A któraś bierze pod uwagę pranie w Dzidziusiu? Jak dobrze pamiętam, to jest i proszek i płyn do płukania.
Stary 2016-08-22, 12:48   #4123
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze zrozumiałam, że chodzi o pranie w dzieciaczkowym proszku/płynie a potem płukanie w "normalnym"?
Myślałam, że wszystko trzeba w dzieciaczkowym

A propos pampków, to wczoraj patrzyłam na ceny tutejsze. Paczka jedynek 10 euro - 24 sztuki w paczce a ja za 88 sztuk w Pl w carrefourze zapłaciłam 44 zł! Chyba będą paczki z pieluchami regularnie do mnie przyjeżdżać
Ale z kolei za Lovelę w rossku płaciłam chyba 37 zł, nie widziałam wcześniej tu nic specjalnego do prania ubranek dla dzieci, wczoraj patrze - jest i tylko 4 ojro kosztuje

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Jeszcze jedna rzecz
Zdaje się, że w ikei są takie pojemniki na zużyte pieluszki, testowała któraś? Smrodek wylatuje czy nie?
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:51   #4124
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dobrze zrozumiałam, że chodzi o pranie w dzieciaczkowym proszku/płynie a potem płukanie w "normalnym"?

A propos pampków, to wczoraj patrzyłam na ceny tutejsze. Paczka jedynek 10 euro - 24 sztuki w paczce a ja za 88 sztuk w Pl w carrefourze zapłaciłam 44 zł! Chyba będą paczki z pieluchami regularnie do mnie przyjeżdżać
Ale z kolei za Lovelę w rossku płaciłam chyba 37 zł, nie widziałam wcześniej tu nic specjalnego do prania ubranek dla dzieci, wczoraj patrze - jest i tylko 4 ojro kosztuje

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Jeszcze jedna rzecz
Zdaje się, że w ikei są takie pojemniki na zużyte pieluszki, testowała któraś? Smrodek wylatuje czy nie?
W Ikei nie widziałam ale Tommee tippee takie ma i jeszcze są firmy Korbel albo jakoś tak
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:57   #4125
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze jedna rzecz
W lenorze sensitive - dla dzieciaków
Za paczuszkę pampers 1 płaciłam 3,75e u nas.

Z Ikei nie znam, ja mam kosz z TT Sangenic i smrodku nie ma muszę jeszcze wkłady dokupić.
Cytat:

A któraś bierze pod uwagę pranie w Dzidziusiu? Jak dobrze pamiętam, to jest i proszek i płyn do płukania.
Chyba większość ma właśnie Dzidziusia ale ja w de i tutaj nie ma takich cudów, więc muszę kombinować
Cytat:
są też takie dla bardzo małych wcześniaków
Ale to pewnie prędzej w aptekach niż normalnych drogeriach ?
Oby nikomu potrzebne nie byly

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 12:58   #4126
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Można tylko się trzeba naszukać - ja kupiłam za 19,90 1 w pepco i 1 w txm. Ale jak nie szukałam jakości ekstra bo normalnie koszul nie używam

Też chciałabym nie wiem kiedy zgłaszałyśmy chęć dołączenia do klubu - miesiąc temu czy nawet więcej. Jestem z Wami o 1 chyba części, ok na początku bardzo mało się udzielałam bo moja praca nie pozwala mi na pisanie w trakcie a potem ciężko było nadrobić, ale od kilku części jestem już dość systematycznie

Dziewczyny nie chcecie mnie przyjąć to ok - napiszcie, żebym wiedziała, jakoś to przeboleje i będę żyć dalej :conf used: przecież się na Was nie obrażę. A tak to czekam i nic.
Chciałabym jakieś zdjęcia wrzucić - tu nie bardzo chcę tak się publicznie afiszować, porównać swój brzuszek z waszymi...
Podpinam się pod apel 😜 Dziewczyny, wydajcie werdykt i wszystko będzie jasne 😝

Stary 2016-08-22, 13:02   #4127
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

Ale to pewnie prędzej w aptekach niż normalnych drogeriach ?
Oby nikomu potrzebne nie byly
nawet specjalnie zamawiane przez internet, bo w aptekach brak :/

Stary 2016-08-22, 13:16   #4128
ma_i
Zadomowienie

Ja dzisiaj kupiłam małą paczkę pieluch newborn w lidlu. Potestujemy i zobaczymy. Chciałam jeszcze kupić wkładki laktacyjne i waciki, obeszłam cały sklep 3x i nie znalazłam. Po czym dorwałam gazetkę i się okazało, że te inne gadżety to dopiero od soboty będą 😌

Stary 2016-08-22, 13:17   #4129
doooti
Zadomowienie

Cytat:

witam w naszym wątku ja planuję prać w Dzidziusiu, a co do płynu do płukania to nie mam zamiaru używać, położna mi mówiła że nie powinno się używać go dla małych dzieci nawet w płynach które są do tego przeznaczone. Więc nie wnikałam i zapamiętałam aby tylko proszek kupić lub płyn do prania :P
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 13:18   #4130
sunshine90
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to samo, z nosa nic, ale nitkowanie zębów odpada całkowicie. Choćbym nie wiem jak delikatnie to robiła, krwawię jak prosiak.

O ile wiem, w przeciwieństwie do szwu, krążek zakłada się bez znieczulenia. Jeszcze mi wszystko powiedzą.

Szyjka skróciła mi się trochę i zmiękła, miałam ciągle napięty brzuch.

Będę uważać i liczę że wszystko będzie dobrze.

Założenie pessara odbywa się bez znieczulenia. Gdyby nie to, że podczas założenia skubany obrócił się, to nic by nie bolało
Później jest tylko przez 1 dzień uczucie dyskomfortu, ale przechodzi. Uważaj tylko na zwiększoną ilość upławów.
sunshine90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 13:19   #4131
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
nawet specjalnie zamawiane przez internet, bo w aptekach brak :/
Domyślam się, że to już pampy od zadań specjalnych wiec w normalnym sklepie czy aptece ciężko kupić :/

Stary 2016-08-22, 13:22   #4132
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam małą paczkę pieluch newborn w lidlu. Potestujemy i zobaczymy. Chciałam jeszcze kupić wkładki laktacyjne i waciki, obeszłam cały sklep 3x i nie znalazłam. Po czym dorwałam gazetkę i się okazało, że te inne gadżety to dopiero od soboty będą 😌

ja tez szukalam i jeszcze wchodzilam przed wyjsciem do lidla na strone bo w sumie specjalnie po te wkladki latkacyjne i po podklady jechalam.. a mieli cos zle ze strona i jak wchodzilam co jest o 22 to sie wyswietlaly te rzeczy... no ale coz;d
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 13:24   #4133
doooti
Zadomowienie

To nie ma ubranek w lidlu teraz?

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 13:27   #4134
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
To nie ma ubranek w lidlu teraz?

z tych małych rozmiarów to widziałam tylko bluzy polarowe(ktoras wstawiała dzis zdjecie) a tak to rozmiary innych ciuszkow od 86r. chyba, a reszta niby od 27- ale 27 przypada w sobotę wiec cos maja zrypane bo zawsze chyba w czwartek nowe rzeczy wchodzą...
Stary 2016-08-22, 13:28   #4135
doooti
Zadomowienie

Rzeczywiście od 27, w gazetce tez tak maja napisane
Stary 2016-08-22, 13:28   #4136
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Czy Wam też tak często krew z nosa leci?
Mi w ogóle, ale często mam takie skrzepy, jak dziewczyny już wspomniały.

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Wyczaiłam dzisiaj w Lidlu :
Ja się wybieram potem po tę bluzę, mam nadzieję, że coś jeszcze zostanie

Cytat:
Jestem po obchodzie, stwierdzili niewydolność szyjki, założą mi pessar. Przysłali mi tu też lekarza z oddziału patologii noworodków, żeby mnie uświadomić czym jest skrajne wcześniactwo. Podziałali mi na wyobraźnię...
Najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką. Będzie dobrze

Cytat:
Pytanko odnośnie prania - ile razy pierzecie ubranka sklepowe i używki? Myślałam, żeby odświeżyć teraz w normalnym proszku a potem na koniec września w dzieciowym i już je przygotować
I jeszcze takie durne pytanie - ubranka prasujecie po lewej stronie?
Ja nowe ubranka zamierzam przeprać 1 raz (albo 2) w 40 st. w dzidziusiowym proszku. Używki uprałam w 90 st. (zaryzykowałam, ale przeżyły ). Chusteczki wyłapujące kolor super się sprawdziły, bo nic mi nie zafarbowało.
A prasuję na lewej, bo po 1 od tej strony dotyka ubranko do ciała, a po 2 bałabym się, że mi się na prawej ciuszki od żelazka wyświecą.

Cytat:
Tak się zastanawiałam z tym prasowaniem, bo ja np dżinsy prasuję po prawej stronie. Zdarzyło mi się, że mnie szwy obcierały, jak prasowałam po lewej
Tak się zdarza jak się je przypali, robią się sztywne i potem obcierają

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Martwię się o Cherry To już prawie 3 tygodnie i zero znaku życia.
Też myślałam dziś o Cherry... Mam nadzieję, że odpoczywa, wakacjuje i ma odwyk od netu/kompa/wizażu.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Kurcze, a nowe ciuszki też tak pierzecie?
Ja planowałam tylko raz wyprać już w proszku dla dzidzi, a tu widzę, że wszystkie przed jeszcze w normalnym piorą...
Nowych w normalnym prać nie będę.

Cytat:
Witaj Jagata ja będę używać Dzidziusia (o ile oczywiście dziecię dobrze go przyjmie). Ale tylko proszek, bez płynu chyba raczej.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 13:30   #4137
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
z tych małych rozmiarów to widziałam tylko bluzy polarowe(ktoras wstawiała dzis zdjecie) a tak to rozmiary innych ciuszkow od 86r. chyba, a reszta niby od 27- ale 27 przypada w sobotę wiec cos maja zrypane bo zawsze chyba w czwartek nowe rzeczy wchodzą...
w soboty też są promocje. słynne torebki witchena zawsze w soboty się pojawiały. więc obstawiam, że to błąd na stronie

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 13:34   #4138
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
w soboty też są promocje. słynne torebki witchena zawsze w soboty się pojawiały. więc obstawiam, że to błąd na stronie

aa no to widzisz, w tym tygodniu bede tam częstym gościem... w czwartek albo piatek po te wklady i wkladki laktacyjne a w sobote po ubranka... no i + dzisiaj no bywa, dobrze ze mam blisko
Stary 2016-08-22, 13:37   #4139
doooti
Zadomowienie

A ja dzisiaj świętuje z TZ pierwsza rocznice i siedzę właśnie w kuchni robi mi sie bulion na zupę tajska z mleczkiem kokosowym i krewetkami, potem bede robiła pad thai z krewetkami a za chwile mi sie dopiecze brownie z malinami omniomniom i będzie kolacyjka
Stary 2016-08-22, 13:38   #4140
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
aa no to widzisz, w tym tygodniu bede tam częstym gościem... w czwartek albo piatek po te wklady i wkladki laktacyjne a w sobote po ubranka... no i + dzisiaj no bywa, dobrze ze mam blisko
nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że i podkłady i wkładki będą również w sobotę. tak wskazuje informacja z gazetki

http://gazetka.lidl.pl/3f81c042-d31f...html5.html#/14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości