Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 10:56   #2701
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Czyżbym widziała rozmowę o imionach?

Mamy 3 propozycje na każdąz płci. Nie jest łatwo bo wybieramy we troje dla chłopca Karol, Leon i Maksymilian. Dla dziewczynki Klara, Matylda i Helena.
Wszystkie mi się podobają. 😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Ysbaill Pokaż wiadomość
Też zastanawiamy się nad Maksymilianem bardzo ładne imię.
Dla dziewczynki mamy wybrane 2: Zuzia lub Laura raczej Zuzanna.
Z imieniem dla chłopczyka to nie taka prosta sprawa... Mało imion nam się podoba....

Laura to mój numer jeden jeśli chodzi o imię dla dziewczynki. Chłopiec będzie Vincent.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:03   #2702
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy na urodzinach teścia i teściowa pyta czy już wiemy co bedzie. Nie mogłam sie powstrzymać i powiedziałam ze dinozaur
Ooo... moje ulubione zdanie teściowej: "tego teraz nie możesz.... (jeść, pić, robić....). Jak to słyszę, to mnie krew zalewa mąż jak widzi, że się stresuję to oczywiście krótko i na temat do teściowej, że to ja najlepiej wiem, co mogę a czego nie

18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:04   #2703
zuzkka
Zakorzenienie

Wszystkie cudne! Laura i Leon ❤

U nas jak na tą chwilę Mila dla dziewczynki albo Gustaw dla chłopca ❤😍 (ciekawe kto tam w tym brzuchu siedzi) 😃

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:13   #2704
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Jak jest przed menopauzą to może chcieć 😆

Swoją drogą ładne imię, też jest na naszej liście 😊

Tak z głupia na nie wpadła i bardzo się jej spodobało

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
super, podoba Wam się?
nasz synek będzie Maksio, już tak mówimy do brzucha teraz to sobie w ogóle innego imienia nie wyobrażam, chyba że jednak okaże się Natalką, to nic nie poradzimy
Mi bardzo Tż nie jest przekonany, ale sam nie potrafi podać lepszego

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Czyżbym widziała rozmowę o imionach?

Mamy 3 propozycje na każdąz płci. Nie jest łatwo bo wybieramy we troje dla chłopca Karol, Leon i Maksymilian. Dla dziewczynki Klara, Matylda i Helena.
Piękne imiona, szczególnie Klara

Cytat:
bardzo ładne imiona. kiedyś Leona braliśmy pod uwagę, ale odkąd jestem w ciąży tylko Maksymilian

a nie pochwaliłam się, że pomimo że jestem w 16 tygodniu dziś mnie złapały z rana torsje i wymiotowałam żółcią już się z tym pogodziłam, że chyba całą ciążę będzie się zdarzać...
Masakra.. jak czytam coś takiego to uświadamiam sobie jaką szczęściarą jestem, że w ciąży nie wymiotowałam ani razu..

Cytat:
Też zastanawiamy się nad Maksymilianem bardzo ładne imię.
Dla dziewczynki mamy wybrane 2: Zuzia lub Laura raczej Zuzanna.
Z imieniem dla chłopczyka to nie taka prosta sprawa... Mało imion nam się podoba....

Widzę, że Maks to popularne imie u nas na wątku

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Wszystkie mi się podobają. 😍

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Laura to mój numer jeden jeśli chodzi o imię dla dziewczynki. Chłopiec będzie Vincent.

Vincent, piękne!

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Wszystkie cudne! Laura i Leon ❤

U nas jak na tą chwilę Mila dla dziewczynki albo Gustaw dla chłopca ❤😍 (ciekawe kto tam w tym brzuchu siedzi) 😃

U moich znajomych 2 lata temu miała być właśnie Mila, ale że Mila miała siusiaka to została Jasiem
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:13   #2705
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo... moje ulubione zdanie teściowej: "tego teraz nie możesz.... (jeść, pić, robić....). Jak to słyszę, to mnie krew zalewa mąż jak widzi, że się stresuję to oczywiście krótko i na temat do teściowej, że to ja najlepiej wiem, co mogę a czego nie

Ja dziś w pytanie na.sniafanie oglądałam o depresji poporodowej że nie ma co się wstydzić trzeba.prosic.o pomoc... Na co moja mama" ludzie sami.spbie.radzili 30 lat temu...same sobie muszą.poradzic nikt im lepiej nie pomoże!"
Później że.oczywoscie byłoby łatwiej gdyby.jej pomógł ktoś.ale dała radę każdy.daje.

No to.w.razie czego wiem gdzie zrozumienia nie znajdę...
Stary 2016-08-22, 11:25   #2706
mariea
Zakorzenienie

moja mama zmagała się z depresją poporodową jak mnie urodziła. około pół roku to trwało, a biedna nie miała niestety pomocy. mam nadzieję, że mnie to nie spotka, ale jeśli to wiem, że mi mama pomoże bo sama to przeszła.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Mi bardzo Tż nie jest przekonany, ale sam nie potrafi podać lepszego

Masakra.. jak czytam coś takiego to uświadamiam sobie jaką szczęściarą jestem, że w ciąży nie wymiotowałam ani razu..

Widzę, że Maks to popularne imie u nas na wątku
nas rodzina TZ w sobotę pytała jakie imię dla syna i mówimy, że Maksymilian, zaakceptowali ale bez żadnych komentarzy, więc nie wiem czy to entuzjazm czy jego brak... ale mam to w nosie i tak
myślałam, że Maksymilian jest tak sobie popularny. na statystykach Warszawy na stronie statystyk Górnego dopiero koło 20 miejsca, ale my właśnie nie chcieliśmy imion z pierwszej 5 czy 10.

no naprawdę jesteś szczęściarą, ale chyba sporo dziewczyn dobrze znosi ciążę. myślę, że to ja po prostu mam pecha
za to siostra TZ mi powiedziała, że jak była w pierwszej ciąży, to tylko trochę mdliło, ale nic a nic nie wymiotowała i od samego początku tyła. przytyła 32 kg w ciąży w sumie mi zasugerowała, że dzięki wymiotom zachowam jako taką linię biedna potem nie mogła tego balastu 2 lata zrzucić, a jak zrzuciła to się długo nie nacieszyła, bo 2 ciąża wskoczyła
Stary 2016-08-22, 11:30   #2707
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama zmagała się z depresją poporodową jak mnie urodziła. około pół roku to trwało, a biedna nie miała niestety pomocy. mam nadzieję, że mnie to nie spotka, ale jeśli to wiem, że mi mama pomoże bo sama to przeszła.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

nas rodzina TZ w sobotę pytała jakie imię dla syna i mówimy, że Maksymilian, zaakceptowali ale bez żadnych komentarzy, więc nie wiem czy to entuzjazm czy jego brak... ale mam to w nosie i tak
myślałam, że Maksymilian jest tak sobie popularny. na statystykach Warszawy na stronie statystyk Górnego dopiero koło 20 miejsca, ale my właśnie nie chcieliśmy imion z pierwszej 5 czy 10.

no naprawdę jesteś szczęściarą, ale chyba sporo dziewczyn dobrze znosi ciążę. myślę, że to ja po prostu mam pecha
za to siostra TZ mi powiedziała, że jak była w pierwszej ciąży, to tylko trochę mdliło, ale nic a nic nie wymiotowała i od samego początku tyła. przytyła 32 kg w ciąży w sumie mi zasugerowała, że dzięki wymiotom zachowam jako taką linię biedna potem nie mogła tego balastu 2 lata zrzucić, a jak zrzuciła to się długo nie nacieszyła, bo 2 ciąża wskoczyła
U nas odnośnie imion żadne deklaracje jeszcze nie padły, bo nie wiemy jakiej płci jest lokator w brzuszku Będziemy intensywnie myśleć jak będziemy mieć pewność kto tam mieszka

A odnośnie siostry Tż to masakra, musiała się biedna namęczyć z tymi kilogramami.
Stary 2016-08-22, 11:32   #2708
Opiumalfa
Zakorzenienie

U nas Klara tez jest gdzies na liscie, ale nie wiem jak to zdrabniac :/
Wychodze z domu, dzieki za kciuki! Trzymajcie dalej!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:41   #2709
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja dziś w pytanie na.sniafanie oglądałam o depresji poporodowej że nie ma co się wstydzić trzeba.prosic.o pomoc... Na co moja mama" ludzie sami.spbie.radzili 30 lat temu...same sobie muszą.poradzic nikt im lepiej nie pomoże!"
Później że.oczywoscie byłoby łatwiej gdyby.jej pomógł ktoś.ale dała radę każdy.daje.

No to.w.razie czego wiem gdzie zrozumienia nie znajdę...
Też to oglądałam. Dobrze, że mam męża który w razie wu dobrze zajmie się dzieckiem. Na teściów i mamę nie liczę, nie lubię nikogo prosić o pomoc.

Paulina
Stary 2016-08-22, 11:45   #2710
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o imiona to macie już wybrane?

Mnie się najbardziej podobają Łucja i Ludwik. A mężowi nie wiem tak szczerze to nie mamy jeszcze sprecyzowanych

Cytat:
Potrzebuje waszych kciuków o 12 dzis. Niby wyników moczu miec nie bede, ale mam nadzieje, ze nie dostane zadnego antybiotyku. Eh.

Cytat:
U nas Klara tez jest gdzies na liscie, ale nie wiem jak to zdrabniac :/
Wychodze z domu, dzieki za kciuki! Trzymajcie dalej!
To ja wlasnie szukam imienia którego nie trzeba zdrabniać. Sama mam imię w stylu Małgorzata> Gosia. I całe życie Gosia, to gdzie ta Małgorzata
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:46   #2711
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Potrzebuje waszych kciuków o 12 dzis. Niby wyników moczu miec nie bede, ale mam nadzieje, ze nie dostane zadnego antybiotyku. Eh.
kciuki~!

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja dziś odebrałam wyniku posiewu. W zwykłym badaniu moczu miałam liczne bakterie i nie umiałam się z tym uporać. dostałam Monural i skierowanie na posiew żeby zobaczyć jakie to dokładnie bakterie... i co? wynik posiewu mówi, że bakterii nie ma:|
ale czekaj, ten posiew zrobiłaś po Monuralu? no chyba nie?
mocz na pewno pobrałaś dobrze?

Cytat:
tamte chipsy są w almie na dziale ze zdrową żywnością. nie wiem czy we wszytskich almach są takie działy i te chipsy. zresztą ja miałam fazę na nie jakieś 3 tygodnie, a potem mi nagle tłuszczem zaczęły śmierdzieć i już nie kupowałam (logika ciężarnej).
ale prawda jest taka, że to same ziemniaki z solą bez żadnych wzmacniaczy smaku ani innych niepotrzebnych dodatków.
nie wiem z jakiego miasta jestes.
te napoje Hollinger kupowałam w Smakach Natury na warszawskim Ursynowie. teraz pije cytrynowy, mniam

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

hahahaha no to już wiem dlaczego jak w pierwszym badaniu moczu w ciąży wyszły mi nieliczne bakterie i spytałam gina czy zrobić posiew, to powiedział: "nie, w żadnym razie!!!" wtedy to wyleczyłam żurawitem, ale zaniedbałam i mam nawrót
dzięki, popatrze w almie, wzięłabym na spróbowanie.
Ja wrocław, myslałam, ze może to jakis popularny sklep z tymi napojami

a co do bakterii to nieliczne to nic złego.
Stary 2016-08-22, 11:51   #2712
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Tak, takie miałam zalecenie. Może po prostu ten Monural tak zaje***e zadziałał i wszystkie zniknęły ale to co najmniej podejrzane
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:52   #2713
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

pochodź po sklepach ze zdrową żywnością, ja nie szukałam tych napojów, po prostu mnie zainteresowały jak byłam już w sklepie. myślę, że we Wrocławiu w którymś z eko sklepów na pewno udałoby się kupić.
ja się zdziwiłam na wakacjach, byłam w Gdyni i weszłam do sklepu eko i był tak dobrze zaopatrzony, że aż w szoku byłam.

bakterie nieliczne to nic złego, ale teraz mam "bardzo liczne", właśnie nie wiem czy żurawit starczy. juz za tydzień w poniedziałek o tej godzinie będę po wizycie u gina to się dowiem co robić.

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-22 o 11:54
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 11:57   #2714
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
bakterie nieliczne to nic złego, ale teraz mam "bardzo liczne", właśnie nie wiem czy żurawit starczy. juz za tydzień w poniedziałek o tej godzinie będę po wizycie u gina to się dowiem co robić.
Pewnie dostaniesz jakieś globulki na wszelki wypadek.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:17   #2715
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Tak, takie miałam zalecenie. Może po prostu ten Monural tak zaje***e zadziałał i wszystkie zniknęły ale to co najmniej podejrzane

yyy no to powiem ci, że nie kumam twojego lekarza, jasne, ze Monural wybił bakterie, dlatego w posiewie nie wyszły...

Chyba, ze liczył na to, że monural nie pomoze wiec od razu posiew będzie.

Też go brałam i zadziałał

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
pochodź po sklepach ze zdrową żywnością, ja nie szukałam tych napojów, po prostu mnie zainteresowały jak byłam już w sklepie. myślę, że we Wrocławiu w którymś z eko sklepów na pewno udałoby się kupić.
ja się zdziwiłam na wakacjach, byłam w Gdyni i weszłam do sklepu eko i był tak dobrze zaopatrzony, że aż w szoku byłam.

dzięki.

mysle, ze na liczne to juz cos dostaniesz, może właśnie Monural, bo to lek, który przyjmuje się tylko raz, ja go dostawałam przy staraniach o ciąże.
Stary 2016-08-22, 12:21   #2716
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a nie pochwaliłam się, że pomimo że jestem w 16 tygodniu dziś mnie złapały z rana torsje i wymiotowałam żółcią już się z tym pogodziłam, że chyba całą ciążę będzie się zdarzać...
oj współczuję bardzo
Cytat:
ja miałam liczne bakterie w moczu. Też mi przepisała monural. Dziś odbieram wyniki i okaże się czy są jeszcze bakterie

Co do imienia Maksymilian,jako jedyna chyba napiszę ,że średnio mi się podoba. To znaczy Maksymilian jest ok. Ale zdrobnienie Maks bardzo bardzo kojarzy mi się z imieniem psa. A raczej nikt nie będzie do niego wołał po całym imieniu tylko zdrobniale.
No ale to moje zdanie. Tak samo imię Kuba...
Dla chłopca podoba mi się Piotr albo Wojtek

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-08-22 o 12:25
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:22   #2717
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Mnie się najbardziej podobają Łucja i Ludwik. A mężowi nie wiem tak szczerze to nie mamy jeszcze sprecyzowanych

To ja wlasnie szukam imienia którego nie trzeba zdrabniać. Sama mam imię w stylu Małgorzata> Gosia. I całe życie Gosia, to gdzie ta Małgorzata
Moja córka miała mieć na imię Łucja (ma na drugie,bo się uparłam) Teraz mi mówi, że by do mnie zal miała za to imie... 😁 Mieszkamy w de i tu jak ją wołają np do gabinetu lekarskiego to drugie imię wymawiają Lusija.

Paulina
Stary 2016-08-22, 12:37   #2718
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

A ja właśnie szukałam imienia które ma 3formy jak Krzyś Krzysiek i pan Krzysztof moje jest takie ze owszem zrobienie jest ale "Pani...." już brzmi tak jak mówią na mnie od lat wielu
Za to podobało mi się Bianka (jak któraś tu napisała) ale jest to zrobienienie.. Brakuje mi dorosłej formy tego imienia..

Cytat:
kciuki~!

może w świat smaków w renomie? ( świat smaków albo smaki świata nigdy nie wiem ) albo zdrowa żywność ale to kojarzę we wro tylko sklepy takie ale raczej zioła napary..mniej nowoczesne..

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

oj współczuję bardzo

ja miałam liczne bakterie w moczu. Też mi przepisała monural. Dziś odbieram wyniki i okaże się czy są jeszcze bakterie

Co do imienia Maksymilian,jako jedyna chyba napiszę ,że średnio mi się podoba. To znaczy Maksymilian jest ok. Ale zdrobnienie Maks bardzo bardzo kojarzy mi się z imieniem psa. A raczej nikt nie będzie do niego wołał po całym imieniu tylko zdrobniale.
To ja mam tak samo z niektórymi imionami, nikogo nie obrazajac oczywiście każdy ma jakieś widzi misie zresztą ja chciałam Inga, nikomu się nie podobało...A ja byłam uparta.. Tylko że mąż jest taki jest, nazwisko niemieckie i Inga brzmi strasznie w połączeniu z nazwiskiem.
Stary 2016-08-22, 12:41   #2719
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córka miała mieć na imię Łucja (ma na drugie,bo się uparłam) Teraz mi mówi, że by do mnie zal miała za to imie... 😁 Mieszkamy w de i tu jak ją wołają np do gabinetu lekarskiego to drugie imię wymawiają Lusija.

Mysle ze jakby mieszkała w Polsce i juz by miała tak na imię to by sie nie zastanawiała ze mogłabyś ja inaczej nazwać tak samo jak ja sie ciesze, ze mama nie dała mi na imię Małgorzata (w szpitalu na opasce mam takie imię ). Na szczęście jej sie odwidziało
Mysle ze o podobaniu sie albo nie podobaniu nam sie imion nie ma co pisac. Ja osobiście nie dałabym dziecku na imie Zuzia, bo wszystkie koleżanki naokoło dają takie imie i az mi zbrzydło. Ale co kto lubi. Zreszta nie chcialabym zeby moja córka była jedna z pięciu Zuź w klasie. I tak jak Mariea na pierwsza dziesiątke najcześciej nadawanych imion nawet nie patrzę.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
A ja właśnie szukałam imienia które ma 3formy jak Krzyś Krzysiek i pan Krzysztof moje jest takie ze owszem zrobienie jest ale "Pani...." już brzmi tak jak mówią na mnie od lat wielu
Za to podobało mi się Bianka (jak któraś tu napisała) ale jest to zrobienienie.. Brakuje mi dorosłej formy tego imienia..

może w świat smaków w renomie? ( świat smaków albo smaki świata nigdy nie wiem ) albo zdrowa żywność ale to kojarzę we wro tylko sklepy takie ale raczej zioła napary..mniej nowoczesne..

To ja mam tak samo z niektórymi imionami, nikogo nie obrazajac oczywiście każdy ma jakieś widzi misie zresztą ja chciałam Inga, nikomu się nie podobało...A ja byłam uparta.. Tylko że mąż jest taki jest, nazwisko niemieckie i Inga brzmi strasznie w połączeniu z nazwiskiem.
Bianka mi sie tez podoba, ale jak mówisz o takim zdrobnieniu to dla mnie Maja tak brzmi. Jakies takir mało dojrzałe to imie dla mnie. Dla dziewczynki owszem, ale potem pani Maja brzmi jakos dziwnie. Tak samo Kaja.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:47   #2720
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze jakby mieszkała w Polsce i juz by miała tak na imię to by sie nie zastanawiała ze mogłabyś ja inaczej nazwać tak samo jak ja sie ciesze, ze mama nie dała mi na imię Małgorzata (w szpitalu na opasce mam takie imię ). Na szczęście jej sie odwidziało
Mysle ze o podobaniu sie albo nie podobaniu nam sie imion nie ma co pisac. Ja osobiście nie dałabym dziecku na imie Zuzia, bo wszystkie koleżanki naokoło dają takie imie i az mi zbrzydło. Ale co kto lubi. Zreszta nie chcialabym zeby moja córka była jedna z pięciu Zuź w klasie. I tak jak Mariea na pierwsza dziesiątke najcześciej nadawanych imion nawet nie patrzę.
W pl też tego imienia nie lubiła. Zawsze mówiła, że ma jedno. Żeby nie bylo mi osobiście się podoba. 😊 Napisałam to z perspektywy osoby już dorosłej, która miała je nosić jako pierwsze. I też raczej patrzę na imiona z tyłów list. Najbardziej zbrzydło mi Maja i Julia, bo wszystkie moje znajome mają Maje i Julki.
Ostatnio przeglądałam listę i nieźle się uśmiałam, bo wśród najrzadszych była Mrówka i Calineczka. 😂

Paulina
Stary 2016-08-22, 12:56   #2721
keepsmil3
Zadomowienie

Hej, nie wiem czy jest za pozno żeby dołączyć, podczytuje Was od początku, ale wcześniej w I trymestrze nie miałam śmiałosci
Mam 24 lata, 11 czerwca mieliśmy ślub a 20 czerwca okazało sie, ze jestem w ciąży. Przed ciążą miałam nieregularne cykle, ale moja gin wyliczyla mi termin porodu na 13 lutego, czyli dzisiaj mam równo 15tc dzisiaj miałam wizytę u lekarza i pokazał się siusiak. Mnie też podoba się imię Maksymilian, ale kurcze jeśli to imię zaczyna być aż tak na topie to trochę mnie to zniechęca
Jak na razie ciąża daje mi w kość, na początku męczyły mnie mdłości, a teraz mam cały czas migrenowe bóle głowy. Chodzę spać o 19 max o 21, ale jestem całkowicie nie do życia. Po ślubie mieliśmy lecieć w podróż poślubną, ale coś czuje, że takie plany muszę odłożyć na co najmniej 2 lata

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 12:59   #2722
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Hej, nie wiem czy jest za pozno żeby dołączyć, podczytuje Was od początku, ale wcześniej w I trymestrze nie miałam śmiałosci
Mam 24 lata, 11 czerwca mieliśmy ślub a 20 czerwca okazało sie, ze jestem w ciąży. Przed ciążą miałam nieregularne cykle, ale moja gin wyliczyla mi termin porodu na 13 lutego, czyli dzisiaj mam równo 15tc dzisiaj miałam wizytę u lekarza i pokazał się siusiak. Mnie też podoba się imię Maksymilian, ale kurcze jeśli to imię zaczyna być aż tak na topie to trochę mnie to zniechęca
Jak na razie ciąża daje mi w kość, na początku męczyły mnie mdłości, a teraz mam cały czas migrenowe bóle głowy. Chodzę spać o 19 max o 21, ale jestem całkowicie nie do życia. Po ślubie mieliśmy lecieć w podróż poślubną, ale coś czuje, że takie plany muszę odłożyć na co najmniej 2 lata

Hej miło mi powitać kolejną lutówke myślałam, że już nikt nowy do nas nie dołączy a tu taka niespodzianka

Wpisać Cie na liste?
Stary 2016-08-22, 13:08   #2723
Lilotka
Zakorzenienie

Keepsmil Hej. 🌹

Paulina
Stary 2016-08-22, 13:11   #2724
keepsmil3
Zadomowienie

Justkonev tak poproszę o wpisanie

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 13:20   #2725
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

dla mnie ten pogląd to przeżytek. Maksymilian to imię ludzkie. Psie imiona to Azor i Burek, a że ludzie zaczęli nadawać psom imiona ludzkie, to nic na to nikt nie poradzi. Ja znam dwie kotki Zuzie, a sąsiad ma psa Kubusia i co im ktoś zrobi?
Stary 2016-08-22, 13:22   #2726
justkonev
Zakorzenienie

keepsmil3 to Twoja pierwsza ciąża?

Cytat:
dla mnie ten pogląd to przeżytek. Maksymilian to imię ludzkie. Psie imiona to Azor i Burek, a że ludzie zaczęli nadawać psom imiona ludzkie, to nic na to nikt nie poradzi. Ja znam dwie kotki Zuzie, a sąsiad ma psa Kubusia i co im ktoś zrobi?
A ja nie znam żadnego psa o imieniu Maks.

Zgadzam się z Tobą mariea
Stary 2016-08-22, 13:23   #2727
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam na drugie imię Łucja, teraz uważam, że to cudowne imię, z wielką gracją. wiele lat temu jak byłam w szkole to go nie doceniałam. wszystkie koleżanki miały imiona typu Agnieszka Katarzyna, a ja inne i jak rozdawali na zakonczenie roku szkolnego świadectwa, to starałam się zakrywać palcem Łucję, żeby nikt nie widział teraz mi się to strasznie śmieszne wydaje i po latach doceniłam magię tego imienia. Jestem z niego dumna i jak ktoś pyta to chętnie się chwalę, że na drugie mi Łucja, zresztą to anagram słowa CAŁUJ, a to załatwia sprawę
Stary 2016-08-22, 13:25   #2728
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na drugie imię Łucja, teraz uważam, że to cudowne imię, z wielką gracją. wiele lat temu jak byłam w szkole to go nie doceniałam. wszystkie koleżanki miały imiona typu Agnieszka Katarzyna, a ja inne i jak rozdawali na zakonczenie roku szkolnego świadectwa, to starałam się zakrywać palcem Łucję, żeby nikt nie widział teraz mi się to strasznie śmieszne wydaje i po latach doceniłam magię tego imienia. Jestem z niego dumna i jak ktoś pyta to chętnie się chwalę, że na drugie mi Łucja, zresztą to anagram słowa CAŁUJ, a to załatwia sprawę
Moja córka ma na pierwsze Paulina. 😊

Paulina
Stary 2016-08-22, 13:26   #2729
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

A ja nie znam żadnego psa o imieniu Maks.

Zgadzam się z Tobą mariea
ja też nie znam

keepsmil3 witamy fajnie, że dołączyłaś. choć wiele dziewczyn dołącza i znikają po 3 postach ale na to się nic nie poradzi
Stary 2016-08-22, 13:27   #2730
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Pogląd to pogląd nie może być przeżytkiem
Ja np nie nazwę tak dziecka ale nic mi do tego jak nazwie je koleżanka i nie mówię że to źle
Tak jak mi nie przeszkadza że jest 108 dziewczynek Hania..miałabym dziewczynkę byłaby Hania bo mi się podoba a i już

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość

Hej witamy
W 2 trymestrze będzie podobno lepiej, my za tydzień do Chorwacji jedziemy ale fakt Kubę przelozylismy na za rok bo chce tańczyć na boso i upijac się rumem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości