|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze ogarnąć w takim razie allegro bo tego jeszcze w garderobie nie mamy a wczoraj w naszym nowym domu stanął 1 mebel (poza kuchnią) - komoda z przewijakiem
|
|
|
|
|
#4683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja za tydzien mam wizyte to moze sie dowiem ;-) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
W cc boję się cewnika i że cycki nie zajarzą, że trza już karmić
aaaa no i tych zrostów (które w cale nie muszą być).---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4688 | |||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie takie tempo, że nadążyć za Wami nie sposób
![]() I jeszcze mi coś cytowania powcinało.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisałyście o materacach, przy starszym miałam (a w zasadzie mam bo ciągle jest w użyciu) gryka-pianka-kokos i jest jak najbardziej w porządku, a w użyciu jest od jakichś 3,5 roku, zaglądam do środka czasem i żadnych form życia nie zaobserwowałam chociaż też widziałam te filmiki na necie . Teraz też taki planuje kupić .Co do porodu i nacięcia krocza to niestety miałam TO i samo nacięcie nie boli jakoś specjalnie, zapiecze chwile i tyle, szycie też jest do zniesienia (moje trwało prawie 1h bo jeszcze popękałam w środku ) ale później dyskomfort i ból jest okropny. Ja przez kilka tygodni normalnie na tyłku nie mogłam siedzieć... więc albo leżałam albo stałam, a ewolucje jakich musiałam dokonać żeby wstać z szpitalnego łóżka -które jest wysokie i niewygodne- to był jakiś kosmos. Kobieta z którą leżałam na sali po porodzie nie miała nacięcia i funkcjonowała normalnie od razu, siedziała sobie po turecku i karmiła dziecko. Tym razem chciałabym tego uniknąć, chociaż jak się rodzi to chce się jak najszybciej a nacięcie na pewno przyśpiesza znacznie ten ostatni etap, ale myślę, że lepiej się troszkę dłużej pomęczyć aby tego uniknąć.Co do skurczów to te przepowiadające nie są bolesne, co najwyżej nieprzyjemne i brzuch wtedy robi się twardy jak kamień, warto łykać magnez na tym etapie ciąży. |
|||
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale bardzo chciałabym do państwowego, tam mają większą kontrolę a pracownicy lepsze warunki. A tak naprawdę do celowo chcę założyć swój taki mały "domowy" żłobek ![]() Tak wiem jakie są opinie i ich nie neguje bo samej zdarzyło mi się pracować w takim w którym nie do końca było halo. Znaczy bez żadnych ekstremalnych sytuacji takich jak słyszy się w wiadomościach, ale głównym problemem jest "przeludnienie" grup i oszczędzanie na pracownikach. Zdarzyło mi się np w poprzedniej placówce w której pracowałam być samej przez cały dzień z ponad 20 dzieci w wieku 2-3 lata. Niestety też częste są braki w sprzętach, stolikach do karmienia, łóżeczkach itp. Żłobek dla swojego dziecka trzeba umieć znaleźć, ja jako potencjalny rodzic wiem już teraz na co zwrócić uwagę po kilku latach pracy, więc uprzedzona nie jestem i chcę oddać małą do takiej placówki, więc to chyba o żłobkach tak źle nie świadczy Może nie takiego maluszka, ale 2 latka i owszem Wtedy dziecko lepiej sobie radzi z samodzielnością i rówieśnikami, lepiej adaptuje się do przedszkola (tu jestem pewna bo to temat mojej pracy licencjackiej ) Najmłodsze dziecko jakie miałam pod opieką to 4 miesięczne, ale to trochę było przegięcie. Odpieluchowanie jest obowiązkowe dopiero w przedszkolu i to też nie w każdym bo prywatne często przymykają oko My w żłobkach wykonujemy wszelkie czynności pielęgnacyjne Jedne dwulatki radzą sobie świetnie, drugie gorzej. Zdecydowanie lepiej radzą sobie te, które nie są wychuchane przez rodziców, wynoszone na rączkach za każdym piśnięciem, nauczone spać i zasypiać samemu. Z tymi drugimi jest gorzej, ale suma sumarum przez 3 lata zdarzyły mi się może 4 dzieciaczki, które po prostu się nie nadawały i tyle... Zazwyczaj adaptacja trwa nawet do 4 tygodni zanim dziecko się nie przyzwyczai na dobre. Najpierw płacze, że ma wejść a po jakimś czasie, że ma wyjść ze żłobka A czasami to jest gorzej z adaptacją rodziców niż ich dzieci
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-22 o 21:59 |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to potem taka dziura ogromna nie zostaje po porodzie?
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Jak to ciastków nie można? Muszę przemyśleć moją ciążę i życie w ogóle
![]() A ja sprawę z ciastkiem załatwiłam tak: powiedziałam teściowej, że mam super przepis, wypróbowany i pyszny, pokazałam wasze foto, a ona poleciała po kartkę, że w takim razie musimy wypróbować ![]() Nie mam na nic siły, tylko tak pokrótce Wam napiszę, że zadzwoniłam dziś do laboratorium czy cyrynę do glukozy można dodać i pani powiedziała, że oczywiście, więc wiem już do którego lab. się wybiorę (na podstwie waszych doświadczeń wezmę ze soba ogóra i kanapki z pasztetem )Temat porodu mnie przeraża, muszę pogadać następnym razem z moim gin o moich różnych obawach (czyli w sumie o panice) Do przychodni też muszę się wybrać, bo ja w zeszłym roku się przeprowadziłam, ale przychodni nie zmieniłam i muszę dowiedzieć się co w tym przypadku Któraś pytała mnie o ten wózek Lonex - Pani polecała tegoroczny model Lonex Cosmo i jeszcze takiego nie ma w obiegu z drugiej ręki. Dokładnie taki: http://www.lonex.com.pl/744,0,produkt.aspx |
|
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Utwierdzilas mnie w moim przekonaniu ze nie zwariowalam. Jak ktoś słyszy że planuje oddać 2 latka do żłobka to robi dziwne miny...jakbym go do schroniska podrzucala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobilam print screena do kolekcji Cytat:
ja mam taki plaski ale ladnie jest wklesly wiec nie wystaje nadal z czego bardzo, bardzo sie ciesze. Cytat:
Zanim Lili trafi na dobre bez nas pewnie z 2 tygodnie spedziamy czas razem w takim domowym przedszkolu. Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-08-22 o 22:37 |
||||
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Za to pasztet i ogór 😍 Dziś cały dzień na nich przejechalam I na winogrona Ruskie czekają na swoją kolej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę po roku wrócić do pracy |
||
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam problemu ze żlobkiem bo u mnie jest tylko przedszkole...takze u nas pojdzie w ruch babcia jakby co..
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
No i koniec
22.30 Karol zaczyna swoje harce A ja o suchym pysku siedzę Chyba go już przyzwyczailam do tej pory Brawo ja! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Taki lajf co zrobić Velvet nam coś doradzi i krzywda nikomu się nie stanie Bez względu na to kiedy nasze maluchy pójdą do żłobka 😙😙😙😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jem na zasadzie: tyle owoców czy warzyw dziennie, troche sera bialego trochę tego tamtego. Jem na co mam ochotę i tyle.---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
przepis zapisałam oczywiście
|
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki jest twój stosunek do daktyli! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Jagoda ćwiczy boks albo jakąś inną sztukę walki Mam wrażenie, że często zmienia pozycję i aż cieżko uwierzyć, że potem ma się obrócić główką w dół i tak pozostać.
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
co do rajtek dla chlopca to ja kojarze ze siostra mlodemu zakladala np. pod spodnie, albo po domu latal w nich
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, tak!
To prawda! Mam koleżankę, która jak pierwszy raz przyprowadziła dziecko akurat nie do żłobka, tylko do przedszkola, siedziała 3 godziny pod drzwiami i wyła, gdzie za drzwiami już dawno nie było słychać żadnych lamentów.
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie mam jeszczw rajstopek dla Lili i co ciekawsze Tż się ostatnio mnie pytał jak zobaczył w sklepie czy mamy dla niej rajstopki. Nie wiem na jaki wzrost kupić? Od razu na 62? Te na 56 to maleńkie się wydają.
Zdolna matka że mnie... kupilam jej już rozowe jeansy a rajstopek jeszcze nie. |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja też jeszcze dużo rzeczy nie mam, a dziś oglądałam taki śliczny komplecik bluzeczka + spodenki w rozm 74 Już nawet szłam z tym do kasy, ale w ostatniej chwili się zreflektowałam.
|
|
|
#4710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przed porodem Daktyle stymulują macicę dzięki regulacji skurczy, co ułatwia poród. Są naturalnym środkiem przeczyszczającym – w krajach arabskich zaleca się ich spożywanie ciężarnym przed porodem, w celu oczyszczenia organizmu." http://kuchniaarabska.blogspot.com/2...ktyle.html?m=1 ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

musze ogarnąć w takim razie allegro bo tego jeszcze w garderobie nie mamy 
Gratki 

czy to jakiś znak, że mam ograniczyć słodycze?

) ale później dyskomfort i ból jest okropny. Ja przez kilka tygodni normalnie na tyłku nie mogłam siedzieć... więc albo leżałam albo stałam, a ewolucje jakich musiałam dokonać żeby wstać z szpitalnego łóżka -które jest wysokie i niewygodne- to był jakiś kosmos. Kobieta z którą leżałam na sali po porodzie nie miała nacięcia i funkcjonowała normalnie od razu, siedziała sobie po turecku i karmiła dziecko. Tym razem chciałabym tego uniknąć, chociaż jak się rodzi to chce się jak najszybciej a nacięcie na pewno przyśpiesza znacznie ten ostatni etap, ale myślę, że lepiej się troszkę dłużej pomęczyć aby tego uniknąć.