Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 21:38   #4681
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Nie próbowałam bo nie miałam komu odciągać pokarmu ;-)
Haha a to przepraszam, założyłam, że masz już dziecko.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:38   #4682
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Jak sama widzisz, to sprawa indywidualna.
Jedne mamy zakładają, inne nie. Rajstopki dla chłopca oczywiście znajdziesz i ja uważam, że to dobra sprawa. Ja zakładałam i synowi i córce nie tylko pod spodenki jak było zimno, ale nawet w domu lepiej trzymały im się na pupie podczas raczkowania niż cokolwiek innego.
to jest dla mnie dobry argument musze ogarnąć w takim razie allegro bo tego jeszcze w garderobie nie mamy

a wczoraj w naszym nowym domu stanął 1 mebel (poza kuchnią) - komoda z przewijakiem
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:39   #4683
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Darunia, poproszę o przepis na ten chleb

Ja też po wizycie, wszystko ok. Mały waży 730g

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
super!

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

Kamisha, już kiedyś pisałam, że ja tego badania nigdy nie przeszłam, mimo że kiedyś ono na pewno też było. Nie wiem od czego to zależy. Lekarz jeszcze mi nic na jego temat nie wspominał, ale przez te lata może faktycznie coś się zmieniło i teraz jest obowiązkowe. Zobaczymy w czwartek bo to chyba ostatni moment kiedy może mnie na nie wysłać
kurcze ciekawe..
ja za tydzien mam wizyte to moze sie dowiem ;-)
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Zadziwiłam sama siebie Dodam fotkę na koniec postu

Można pod kruszonkę dać owoce, np jabłka, śliwki, co kto woli

Coś te dzieciaki mają ciągle fochy Gratki

Wow ale duży!

Ciasto wyszło super Kruszonka chrupiąca a ciasto mięciutkie
Aż musiałam jeszcze gorące ukroić i pożreć

o ja pycha!

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość

Dziewczyny piekarnik mi nie działa wszystko przygotowałam i się nie włączy, tż do niego zajrzy,ale dopiero jutro wieczorem czy to jakiś znak, że mam ograniczyć słodycze?

zdecydowanie tak!

A to na koniec i ja podsunę przepis na najlepsze i najszybsze na świecie kokosanki zawsze mnie ratują, gdy mają wpaść goście i zawsze też wychodzą pyszne

200g wiórków kokosowych
50g masła
2 białka
120g cukru

Masło roztopić i dodać wiórki kokosowe, wszystko razem wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania powoli dodawać cukier i później ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do zimnego kokosu. Z powstałej masy na blaszce formować kulki, a najlepiej wyglądają takie poszarpane placuszki i piec w 180C na złoty kolo (około 15 minut). Najlepsze ciacha na szybko
Ja na święta napiekłam 120sztuk, połowę obtoczyłam w czekoladzie jeszcze,a na drugi dzień nie było ani jednego
mniam mniam
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ciasto uważam za udane!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Ja pitole dwie godziny mnie było i tyle do czytania!
pycha!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:41   #4684
monika0185
Zakorzenienie

W cc boję się cewnika i że cycki nie zajarzą, że trza już karmić aaaa no i tych zrostów (które w cale nie muszą być).

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

Super! Coraz większe te nasze maleństwa
Stary 2016-08-22, 21:42   #4685
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Dobra , to ja drastycznie zmienie temat

Bo się już ostatnio zastanawiałam i zapomniałam Was zapytać... Otóż...
Czy chłopcom tez się kupuje rajstopy?? Moja koleżanka twierdzi, że chłopca by w rajty nie ubrała, druga mówi, że oczywiście, że noszą!
No i teraz juz sama nie wiem
ja mam dla Julka chyba z 6 par rajstop. Nawet mam po jego kuzynce jakies biale w serduszka, ale powiedziano mi, że jak je założe w domu albo pod spodnie to nikt nie bedzie widzial a mojemu królewiczowi bedzie ciepło. więc zaufałam i brałam

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:43   #4686
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
W cc boję się cewnika i że cycki nie zajarzą, że trza już karmić aaaa no i tych zrostów (które w cale nie muszą być).

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Super! Coraz większe te nasze maleństwa
ja pamietam jak mi wkladali no nie bylo to jakies mile ale bylam wystraszona..

Stary 2016-08-22, 21:49   #4687
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Zadziwiłam sama siebie Dodam fotkę na koniec postu

Można pod kruszonkę dać owoce, np jabłka, śliwki, co kto woli

Coś te dzieciaki mają ciągle fochy Gratki

Wow ale duży!

Ciasto wyszło super Kruszonka chrupiąca a ciasto mięciutkie
Aż musiałam jeszcze gorące ukroić i pożreć

Wow! Ale pięknie wyrosło! I ten cukier puder nadał dodatkowego uroku mniam!

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

A my mamy ten sam Tp to i moja Córunia może waży podobnie
Stary 2016-08-22, 21:51   #4688
jjb
Raczkowanie

Dziewczyny macie takie tempo, że nadążyć za Wami nie sposób
I jeszcze mi coś cytowania powcinało....

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Jak bys chciala na chwile wyjsc z domu to butla sie przyda zeby tatus nakarmił

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Zapomnialam sie pochwalić !!! Mąż od dzis ma urlop przez tydzien i robimy pokoik zaraz zmykamy do castoramy po farbyyyy jaram się
Powodzenia... mnie również syndrom wicia gniazda się włączył i będziemy starszemu synkowi troszkę pokój zmieniać, sypialnie malować i przemeblowywać i jeszcze mąż mnie namawia abyśmy resztę mieszkania pomalowali.. ale nie wiem sama.

Cytat:
Ja podstawiałam Tż książki i gazetki z wszystkim o noworodkach, ale stwierdził, że jak ja to przeczytam to on już nie musi bo mu opowiem

Napisałam mężowi smsa, że dziś ważny dzień i ciekawe czy wie jaki, a ten skubaniec mi odpisał: "tak, 100 dni do porodu" myślę sobie skąd on to wie, nawet ja się skapnęłam przez przypadek wchodzą na aplikację (oczywiście się mu do tego nie przyznałam ), a on mi odp: "ja też niecierpliwie czekam na naszego synka" A myślałam, że mój tż nie przeżywa tego tak jak ja
Słodko !!!

Cytat:
a ja od gapię od Ciebie i zrobię tak samo

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

dziewczyny czy w ciąży można pić herbatę z pokrzywy? Mam mega ochotę i kazałam kupić tż, ale w sumie teraz tak sobie myślę, że nawet nie wiem czy wolno? Google podpowiada, że w sumie tak, ale nie zaszkodzi i tu zapytać
Ja piję codziennie .

Pisałyście o materacach, przy starszym miałam (a w zasadzie mam bo ciągle jest w użyciu) gryka-pianka-kokos i jest jak najbardziej w porządku, a w użyciu jest od jakichś 3,5 roku, zaglądam do środka czasem i żadnych form życia nie zaobserwowałam chociaż też widziałam te filmiki na necie . Teraz też taki planuje kupić .

Co do porodu i nacięcia krocza to niestety miałam TO i samo nacięcie nie boli jakoś specjalnie, zapiecze chwile i tyle, szycie też jest do zniesienia (moje trwało prawie 1h bo jeszcze popękałam w środku ) ale później dyskomfort i ból jest okropny. Ja przez kilka tygodni normalnie na tyłku nie mogłam siedzieć... więc albo leżałam albo stałam, a ewolucje jakich musiałam dokonać żeby wstać z szpitalnego łóżka -które jest wysokie i niewygodne- to był jakiś kosmos. Kobieta z którą leżałam na sali po porodzie nie miała nacięcia i funkcjonowała normalnie od razu, siedziała sobie po turecku i karmiła dziecko. Tym razem chciałabym tego uniknąć, chociaż jak się rodzi to chce się jak najszybciej a nacięcie na pewno przyśpiesza znacznie ten ostatni etap, ale myślę, że lepiej się troszkę dłużej pomęczyć aby tego uniknąć.

Co do skurczów to te przepowiadające nie są bolesne, co najwyżej nieprzyjemne i brzuch wtedy robi się twardy jak kamień, warto łykać magnez na tym etapie ciąży.
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:52   #4689
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw się nażarłam tortu i marudziłam że jestem opchana, jak mi w końcu przeszło, usiadłam do wizażu i żeby zapchac gębę zjadłam kilogram truskawek
no... a przez to ciasto musialam jeszcze zjeść całą czekoladę
To ja jak zobaczyłam zdjęcie ciasta Pani Migdałek to musiałam sobie dokroić jeszcze swojego i wcinam w łóżku
Stary 2016-08-22, 21:53   #4690
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Velvet
Pracujesz w państwowym czy prywatnym?
Jak jest u ciebie? Krążą takie skrajne opinie ws zlobkow że wiesz...
2 letnie dziecko jak sobie radzi w takim żłobku?
I co z pielucha?��
Pracuję w prywatnym, ale takim w którym jest w porządku, dzieciaki nie chcą chodzić do domu Ale bardzo chciałabym do państwowego, tam mają większą kontrolę a pracownicy lepsze warunki. A tak naprawdę do celowo chcę założyć swój taki mały "domowy" żłobek
Tak wiem jakie są opinie i ich nie neguje bo samej zdarzyło mi się pracować w takim w którym nie do końca było halo. Znaczy bez żadnych ekstremalnych sytuacji takich jak słyszy się w wiadomościach, ale głównym problemem jest "przeludnienie" grup i oszczędzanie na pracownikach. Zdarzyło mi się np w poprzedniej placówce w której pracowałam być samej przez cały dzień z ponad 20 dzieci w wieku 2-3 lata. Niestety też częste są braki w sprzętach, stolikach do karmienia, łóżeczkach itp. Żłobek dla swojego dziecka trzeba umieć znaleźć, ja jako potencjalny rodzic wiem już teraz na co zwrócić uwagę po kilku latach pracy, więc uprzedzona nie jestem i chcę oddać małą do takiej placówki, więc to chyba o żłobkach tak źle nie świadczy Może nie takiego maluszka, ale 2 latka i owszem Wtedy dziecko lepiej sobie radzi z samodzielnością i rówieśnikami, lepiej adaptuje się do przedszkola (tu jestem pewna bo to temat mojej pracy licencjackiej )
Najmłodsze dziecko jakie miałam pod opieką to 4 miesięczne, ale to trochę było przegięcie. Odpieluchowanie jest obowiązkowe dopiero w przedszkolu i to też nie w każdym bo prywatne często przymykają oko
My w żłobkach wykonujemy wszelkie czynności pielęgnacyjne
Jedne dwulatki radzą sobie świetnie, drugie gorzej. Zdecydowanie lepiej radzą sobie te, które nie są wychuchane przez rodziców, wynoszone na rączkach za każdym piśnięciem, nauczone spać i zasypiać samemu. Z tymi drugimi jest gorzej, ale suma sumarum przez 3 lata zdarzyły mi się może 4 dzieciaczki, które po prostu się nie nadawały i tyle... Zazwyczaj adaptacja trwa nawet do 4 tygodni zanim dziecko się nie przyzwyczai na dobre. Najpierw płacze, że ma wejść a po jakimś czasie, że ma wyjść ze żłobka A czasami to jest gorzej z adaptacją rodziców niż ich dzieci

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-08-22 o 21:59
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:00   #4691
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Co do porodu i nacięcia krocza to niestety miałam TO i samo nacięcie nie boli jakoś specjalnie, zapiecze chwile i tyle, szycie też jest do zniesienia (moje trwało prawie 1h bo jeszcze popękałam w środku ) ale później dyskomfort i ból jest okropny. Ja przez kilka tygodni normalnie na tyłku nie mogłam siedzieć... więc albo leżałam albo stałam, a ewolucje jakich musiałam dokonać żeby wstać z szpitalnego łóżka -które jest wysokie i niewygodne- to był jakiś kosmos. Kobieta z którą leżałam na sali po porodzie nie miała nacięcia i funkcjonowała normalnie od razu, siedziała sobie po turecku i karmiła dziecko. Tym razem chciałabym tego uniknąć, chociaż jak się rodzi to chce się jak najszybciej a nacięcie na pewno przyśpiesza znacznie ten ostatni etap, ale myślę, że lepiej się troszkę dłużej pomęczyć aby tego uniknąć.

Co do skurczów to te przepowiadające nie są bolesne, co najwyżej nieprzyjemne i brzuch wtedy robi się twardy jak kamień, warto łykać magnez na tym etapie ciąży.
chyba co wieczór bede prosic TŻ o rozciąganie czy coś, żeby nie pęknąć
a to potem taka dziura ogromna nie zostaje po porodzie?

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 22:05   #4692
muffinowe_love
Raczkowanie

Cytat:
Ciastkow też nie można a jemy 😋
Jak to ciastków nie można? Muszę przemyśleć moją ciążę i życie w ogóle

A ja sprawę z ciastkiem załatwiłam tak: powiedziałam teściowej, że mam super przepis, wypróbowany i pyszny, pokazałam wasze foto, a ona poleciała po kartkę, że w takim razie musimy wypróbować

Nie mam na nic siły, tylko tak pokrótce Wam napiszę, że zadzwoniłam dziś do laboratorium czy cyrynę do glukozy można dodać i pani powiedziała, że oczywiście, więc wiem już do którego lab. się wybiorę (na podstwie waszych doświadczeń wezmę ze soba ogóra i kanapki z pasztetem )

Temat porodu mnie przeraża, muszę pogadać następnym razem z moim gin o moich różnych obawach (czyli w sumie o panice)

Do przychodni też muszę się wybrać, bo ja w zeszłym roku się przeprowadziłam, ale przychodni nie zmieniłam i muszę dowiedzieć się co w tym przypadku

Któraś pytała mnie o ten wózek Lonex - Pani polecała tegoroczny model Lonex Cosmo i jeszcze takiego nie ma w obiegu z drugiej ręki. Dokładnie taki:
http://www.lonex.com.pl/744,0,produkt.aspx
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:06   #4693
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Pracuję w prywatnym, ale takim w którym jest w porządku, dzieciaki nie chcą chodzić do domu Ale bardzo chciałabym do państwowego, tam mają większą kontrolę a pracownicy lepsze warunki. A tak naprawdę do celowo chcę założyć swój taki mały "domowy" żłobek
Tak wiem jakie są opinie i ich nie neguje bo samej zdarzyło mi się pracować w takim w którym nie do końca było halo. Znaczy bez żadnych ekstremalnych sytuacji takich jak słyszy się w wiadomościach, ale głównym problemem jest "przeludnienie" grup i oszczędzanie na pracownikach. Zdarzyło mi się np w poprzedniej placówce w której pracowałam być samej przez cały dzień z ponad 20 dzieci w wieku 2-3 lata. Niestety też częste są braki w sprzętach, stolikach do karmienia, łóżeczkach itp. Żłobek dla swojego dziecka trzeba umieć znaleźć, ja jako potencjalny rodzic wiem już teraz na co zwrócić uwagę po kilku latach pracy, więc uprzedzona nie jestem i chcę oddać małą do takiej placówki, więc to chyba o żłobkach tak źle nie świadczy Może nie takiego maluszka, ale 2 latka i owszem Wtedy dziecko lepiej sobie radzi z samodzielnością i rówieśnikami, lepiej adaptuje się do przedszkola (tu jestem pewna bo to temat mojej pracy licencjackiej )
Najmłodsze dziecko jakie miałam pod opieką to 4 miesięczne, ale to trochę było przegięcie. Odpieluchowanie jest obowiązkowe dopiero w przedszkolu i to też nie w każdym bo prywatne często przymykają oko
Jedne dwulatki radzą sobie świetnie, drugie gorzej. Zdecydowanie lepiej radzą sobie te, które nie są wychuchane przez rodziców, wynoszone na rączkach za każdym piśnięciem, nauczone spać i zasypiać samemu. Z tymi drugimi jest gorzej, ale suma sumarum przez 3 lata zdarzyły mi się może 4 dzieciaczki, które po prostu się nie nadawały i tyle... Zazwyczaj adaptacja trwa nawet do 4 tygodni zanim dziecko się nie przyzwyczai na dobre. Najpierw płacze, że ma wejść a po jakimś czasie, że ma wyjść ze żłobka A czasami to jest gorzej z adaptacją rodziców niż ich dzieci
Dziękuję Ci bardzo za ten post 😗
Utwierdzilas mnie w moim przekonaniu ze nie zwariowalam. Jak ktoś słyszy że planuje oddać 2 latka do żłobka to robi dziwne miny...jakbym go do schroniska podrzucala.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:15   #4694
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
gratulujemy 730 g szcześcia
swoją drogą czy mi się wydaję czy mój synuś jest aktualnie najwiekszym klocuszkiem?? Może rzeczywiście go za bardzo tuczę

Migdałek ciasto rewelacja

Myślę że dla dobra nas wszystkich musimy wprowadzic zakaz publikacji zdjęć słodyczy
Nieeee... moj maz pytal czy na tym forum dziewczyny czesto wstawiaja takie super przepisy!!!

Cytat:

Dziewczyny piekarnik mi nie działa wszystko przygotowałam i się nie włączy, tż do niego zajrzy,ale dopiero jutro wieczorem czy to jakiś znak, że mam ograniczyć słodycze?

zdecydowanie tak!

A to na koniec i ja podsunę przepis na najlepsze i najszybsze na świecie kokosanki zawsze mnie ratują, gdy mają wpaść goście i zawsze też wychodzą pyszne

200g wiórków kokosowych
50g masła
2 białka
120g cukru

Masło roztopić i dodać wiórki kokosowe, wszystko razem wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania powoli dodawać cukier i później ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do zimnego kokosu. Z powstałej masy na blaszce formować kulki, a najlepiej wyglądają takie poszarpane placuszki i piec w 180C na złoty kolo (około 15 minut). Najlepsze ciacha na szybko
Ja na święta napiekłam 120sztuk, połowę obtoczyłam w czekoladzie jeszcze,a na drugi dzień nie było ani jednego

zrobilam print screena do kolekcji

Cytat:
Ej jak wasze pępki? 😆
Moj jest już płaski 😨
Plus taki ze mogłam go porządnie w końcu... bo po 30 latach ... wymyc 😆

ja mam taki plaski ale ladnie jest wklesly wiec nie wystaje nadal z czego bardzo, bardzo sie ciesze.

Cytat:
Ciekawe spostrzeżenia. Nasza Lili prawdopodobnie trafi do takiego domowego przedszkola krótko po skonczeniu roczku. Moja tesciowa niedługo przeprowadza sie do UK i moglalbym z nia zostawic i zaoszczedzic ponad polowe pensji... ale chyba nie chce. Ona ma troszke inne wyobrazenia w wychowaniu i karmieniu jak ja.

Zanim Lili trafi na dobre bez nas pewnie z 2 tygodnie spedziamy czas razem w takim domowym przedszkolu.

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-08-22 o 22:37
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:17   #4695
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Jak to ciastków nie można? Muszę przemyśleć moją ciążę i życie w ogóle

A ja sprawę z ciastkiem załatwiłam tak: powiedziałam teściowej, że mam super przepis, wypróbowany i pyszny, pokazałam wasze foto, a ona poleciała po kartkę, że w takim razie musimy wypróbować

Nie mam na nic siły, tylko tak pokrótce Wam napiszę, że zadzwoniłam dziś do laboratorium czy cyrynę do glukozy można dodać i pani powiedziała, że oczywiście, więc wiem już do którego lab. się wybiorę (na podstwie waszych doświadczeń wezmę ze soba ogóra i kanapki z pasztetem )

Temat porodu mnie przeraża, muszę pogadać następnym razem z moim gin o moich różnych obawach (czyli w sumie o panice)

Do przychodni też muszę się wybrać, bo ja w zeszłym roku się przeprowadziłam, ale przychodni nie zmieniłam i muszę dowiedzieć się co w tym przypadku

Któraś pytała mnie o ten wózek Lonex - Pani polecała tegoroczny model Lonex Cosmo i jeszcze takiego nie ma w obiegu z drugiej ręki. Dokładnie taki:
http://www.lonex.com.pl/744,0,produkt.aspx
Ciastki maffin to zło 😉

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Za to pasztet i ogór 😍
Dziś cały dzień na nich przejechalam
I na winogrona
Ruskie czekają na swoją kolej!

Stary 2016-08-22, 22:22   #4696
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia... mnie również syndrom wicia gniazda się włączył i będziemy starszemu synkowi troszkę pokój zmieniać, sypialnie malować i przemeblowywać i jeszcze mąż mnie namawia abyśmy resztę mieszkania pomalowali.. ale nie wiem sama.

Słodko !!!

Ja piję codziennie .

Pisałyście o materacach, przy starszym miałam (a w zasadzie mam bo ciągle jest w użyciu) gryka-pianka-kokos i jest jak najbardziej w porządku, a w użyciu jest od jakichś 3,5 roku, zaglądam do środka czasem i żadnych form życia nie zaobserwowałam chociaż też widziałam te filmiki na necie . Teraz też taki planuje kupić .

o matko jedyna jak tak czytam to wole cc...

Stary 2016-08-22, 22:25   #4697
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:

Słodko !!!

Ja piję codziennie .

O dzisas i co robić? Co robić? 😢😢😢😢

Stary 2016-08-22, 22:27   #4698
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Żłobek dla swojego dziecka trzeba umieć znaleźć, ja jako potencjalny rodzic wiem już teraz na co zwrócić uwagę po kilku latach pracy,
a możesz się podzielić listą spraw na które warto zwrócić uwagę? koleżanka w przyszłym tygodniu robi objazd żłobków to byś jej bardzo pomogła

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za ten post 😗
Utwierdzilas mnie w moim przekonaniu ze nie zwariowalam. Jak ktoś słyszy że planuje oddać 2 latka do żłobka to robi dziwne miny...jakbym go do schroniska podrzucala.[/URL]
dżisas mój bedzie musiał iść do żłobka jak będzie miał rok
muszę po roku wrócić do pracy
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:28   #4699
kamisha
Zakorzenienie

ja nie mam problemu ze żlobkiem bo u mnie jest tylko przedszkole...takze u nas pojdzie w ruch babcia jakby co..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 22:32   #4700
mewkaa
Zadomowienie

No i koniec
22.30 Karol zaczyna swoje harce
A ja o suchym pysku siedzę
Chyba go już przyzwyczailam do tej pory
Brawo ja!

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
a możesz się podzielić listą spraw na które warto zwrócić uwagę? koleżanka w przyszłym tygodniu robi objazd żłobków to byś jej bardzo pomogła

dżisas mój bedzie musiał iść do żłobka jak będzie miał rok
muszę po roku wrócić do pracy
Na spokojnie to weź na bary
Taki lajf co zrobić
Velvet nam coś doradzi i krzywda nikomu się nie stanie
Bez względu na to kiedy nasze maluchy pójdą do żłobka 😙😙😙😙

Stary 2016-08-22, 22:34   #4701
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie to jestem na siebie zła
Jadam tragicznie
Nieregularnie i niezdrowo
Jak czytam o tych waszych daniach na parze
I robię remanent tego co ja jem
To pozostawie to bez komentarza 😐
Ja jem jak zgłodnieje... a jak mocno pojem to potrafi mnie to trzymać kilka ładnych godzin. Za owocami nie przepadam tak. Chyba, że w formie koktajlu Nie jem na zasadzie: tyle owoców czy warzyw dziennie, troche sera bialego trochę tego tamtego. Jem na co mam ochotę i tyle.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:

zdecydowanie tak!

200g wiórków kokosowych
50g masła
2 białka
120g cukru

Nie pomagasz mi w ograniczeniu słodyczy... przepis zapisałam oczywiście
Stary 2016-08-22, 22:35   #4702
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja jem jak zgłodnieje... a jak mocno pojem to potrafi mnie to trzymać kilka ładnych godzin. Za owocami nie przepadam tak. Chyba, że w formie koktajlu Nie jem na zasadzie: tyle owoców czy warzyw dziennie, troche sera bialego trochę tego tamtego. Jem na co mam ochotę i tyle.
interesuje mnie jeszcxe
Jaki jest twój stosunek do daktyli!

Stary 2016-08-22, 22:42   #4703
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra , to ja drastycznie zmienie temat

Bo się już ostatnio zastanawiałam i zapomniałam Was zapytać... Otóż...
Czy chłopcom tez się kupuje rajstopy?? Moja koleżanka twierdzi, że chłopca by w rajty nie ubrała, druga mówi, że oczywiście, że noszą!
No i teraz juz sama nie wiem
Omg nie mam pojęcia haha zobrazowałam sobie balet w wersji męskiej "faceci w rajtuzach"

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Jagoda ćwiczy boks albo jakąś inną sztukę walki Mam wrażenie, że często zmienia pozycję i aż cieżko uwierzyć, że potem ma się obrócić główką w dół i tak pozostać.
Stary 2016-08-22, 22:42   #4704
kamisha
Zakorzenienie

co do rajtek dla chlopca to ja kojarze ze siostra mlodemu zakladala np. pod spodnie, albo po domu latal w nich

Stary 2016-08-22, 22:42   #4705
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
A czasami to jest gorzej z adaptacją rodziców niż ich dzieci
O tak, tak! To prawda!
Mam koleżankę, która jak pierwszy raz przyprowadziła dziecko akurat nie do żłobka, tylko do przedszkola, siedziała 3 godziny pod drzwiami i wyła, gdzie za drzwiami już dawno nie było słychać żadnych lamentów.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:43   #4706
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ej jak wasze pępki? 😆
Moj jest już płaski 😨
Plus taki ze mogłam go porządnie w końcu... bo po 30 latach ... wymyc 😆

Mój jest dalej studnią, z tym że widzę dno
Stary 2016-08-22, 22:47   #4707
LuckySparkle
Zadomowienie

A ja nie mam jeszczw rajstopek dla Lili i co ciekawsze Tż się ostatnio mnie pytał jak zobaczył w sklepie czy mamy dla niej rajstopki. Nie wiem na jaki wzrost kupić? Od razu na 62? Te na 56 to maleńkie się wydają.
Zdolna matka że mnie... kupilam jej już rozowe jeansy a rajstopek jeszcze nie.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:48   #4708
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jest dalej studnią, z tym że widzę dno
u mnie to samo i sie mega ciesze

Stary 2016-08-22, 22:51   #4709
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
A ja nie mam jeszczw rajstopek dla Lili i co ciekawsze Tż się ostatnio mnie pytał jak zobaczył w sklepie czy mamy dla niej rajstopki. Nie wiem na jaki wzrost kupić? Od razu na 62? Te na 56 to maleńkie się wydają.
Zdolna matka że mnie... kupilam jej już rozowe jeansy a rajstopek jeszcze nie.
Pewnie to zależy od firmy, ale chyba w większości są w rozm 56-62, a nie albo 56 albo 62
Wiesz, ja też jeszcze dużo rzeczy nie mam, a dziś oglądałam taki śliczny komplecik bluzeczka + spodenki w rozm 74 Już nawet szłam z tym do kasy, ale w ostatniej chwili się zreflektowałam.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 23:07   #4710
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Monia!!! Daktyla? Po co?😨

Takie coś znalazłam:

"Przed porodem
Daktyle stymulują macicę dzięki regulacji skurczy, co ułatwia poród. Są naturalnym środkiem przeczyszczającym – w krajach arabskich zaleca się ich spożywanie ciężarnym przed porodem, w celu oczyszczenia organizmu."

http://kuchniaarabska.blogspot.com/2...ktyle.html?m=1

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
chyba co wieczór bede prosic TŻ o rozciąganie czy coś, żeby nie pęknąć
a to potem taka dziura ogromna nie zostaje po porodzie?
I tutaj właśnie potrzeba ćwiczenia mięśni kegla, co byśmy nie musiały korków jak do wanny wkładać

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
No i koniec
22.30 Karol zaczyna swoje harce
A ja o suchym pysku siedzę
Chyba go już przyzwyczailam do tej pory
Brawo ja!
U mnie też się zaczyna od ok 21 z małymi przerwami. I teraz szaleje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości