Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 20:29   #2821
mariea
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
mariea to ja miałam hcg 25 w 12+5... A Ty w którym tygodniu?
Bo niby wszystko dobrze, ale się denerwuję cały czas, bo szczegółowe omówienie z genetykiem mam dopiero jutro
to masz ok tą betę, choć to się łącznie rozpatruje, wiadomo.
ja krew na pappe mialam pobieraną 11+5, a usg mialam 12+2. ona tak mniej więcej od konca pierwszego trymestru sukcesywnie spada

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów, jak sobie 3 trymestr przypomnę, z wielkim brzuchem zaczynającym się tuż pod cyckami bom niziołek, brakiem tchu, niemożnością założenia butów i kolkami po 3 krokach, to chyba wolę ten przereklamowany 2 trymestr Ja trzymam kciuki za to żeby rzyganie przeszło, bo to jakaś masakra jest.
dla mnie ta ciąża to zupelne wkroczenie w nieznany teren, nie mam porownania. koszmar się zacząl w 8+1, wczesniej tylko biegunka, ból cycków i bekanie. tak czy inaczej ten 'blogoslawiony' stan mnie nie rozpieszcza. co będzie w 3 trymestrze nie mam pojecia, ale mam nadzieję, ze mnie nie dobije do reszty
a do nagrody jeszcze kilka miesięcy...

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ale Ty biedna się umęczysz z tym A pytałaś lekarza, co by na to poradzić, może zmianę supli, albo coś... Straszne mi się to wydaje, żeby przez całą ciążę tak cierpieć
dal mi ten premovit i twierdzil, ze do konca pierwszego trymestru tak moze byc, a poki przyjmuje plyny i jem chocby lody, ale jem, to wszystko ok. on raczej nie jest zwolennikiem szprycowania w ciazy tabletkami przeciwwymiotnymi. moja mama takie brala jak byla ze mna w ciazy, bo juz kompletnie nie funkcjonowala, chyba bylo gorzej niz u mnie. spytam go w poniedzialek czy to nie za dlugo i co z tym poczac. teraz i tak jest lepiej, bo jakos funkcjonuje, jestem w stanie ogarnac prace, obiad, otworzyc samodzielnie lodowke
3 tygodnie to bylam w ogole wylaczona z zycia. jestem pewna ze jakbym na umowie o prace gdzies byla i musiala wychodzić to bym po prostu umarla gdzies po drodze w meczarniach. bez zwolnienia by sie nie obeszlo.
Stary 2016-08-22, 20:30   #2822
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Gratuluje udanej wizyty kochana! Zmieniam Ci TP, a czy dopisać Ci na liście synka?
Dziękuje i bardzo proszę o dopisanie małego mężczyzny
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:32   #2823
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Dziękuje i bardzo proszę o dopisanie małego mężczyzny
Jak wybierzecie imie to daj znać to je też dopisze.
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:44   #2824
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Jak wybierzecie imie to daj znać to je też dopisze.
W tej kwestii bardzo trudno będzie o kompromis, więc zadecyduje genetyka chodź mąż mnie irytuje twierdzeniem że,decyduje ten kto rejestruje w USC
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:58   #2825
Lilotka
Zakorzenienie

Mi się bardzo podoba imię Milan, ale mój małż jest na nie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:03   #2826
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podoba imię Milan, ale mój małż jest na nie.

może daj argument, że syn Shakiry ma tak na imię
Stary 2016-08-22, 21:10   #2827
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
może daj argument, że syn Shakiry ma tak na imię
Nie lubię Shakiry. 😐 Imiona mamy już wybrane.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-08-22 o 21:11
Stary 2016-08-22, 21:29   #2828
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem Antonina, w szkole byłam chyba jedyna zawsze mówiłam, że jestem Maria Antonina stąd mój nick
Jesteś Antonina? Nie wierzę !!! Twoi rodzice dali Ci przepiękne imię! Mają gust 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:06   #2829
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Jesteś Antonina? Nie wierzę !!! Twoi rodzice dali Ci przepiękne imię! Mają gust 😊

dziękuję ale w szkole razem z kolezanka Ludmiłą byłyśmy niczym wybryki natury ale teraz mi się podoba bardzo
Stary 2016-08-22, 22:06   #2830
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
to masz ok tą betę, choć to się łącznie rozpatruje, wiadomo.
ja krew na pappe mialam pobieraną 11+5, a usg mialam 12+2. ona tak mniej więcej od konca pierwszego trymestru sukcesywnie spada

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

dla mnie ta ciąża to zupelne wkroczenie w nieznany teren, nie mam porownania. koszmar się zacząl w 8+1, wczesniej tylko biegunka, ból cycków i bekanie. tak czy inaczej ten 'blogoslawiony' stan mnie nie rozpieszcza. co będzie w 3 trymestrze nie mam pojecia, ale mam nadzieję, ze mnie nie dobije do reszty
a do nagrody jeszcze kilka miesięcy...

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

dal mi ten premovit i twierdzil, ze do konca pierwszego trymestru tak moze byc, a poki przyjmuje plyny i jem chocby lody, ale jem, to wszystko ok. on raczej nie jest zwolennikiem szprycowania w ciazy tabletkami przeciwwymiotnymi. moja mama takie brala jak byla ze mna w ciazy, bo juz kompletnie nie funkcjonowala, chyba bylo gorzej niz u mnie. spytam go w poniedzialek czy to nie za dlugo i co z tym poczac. teraz i tak jest lepiej, bo jakos funkcjonuje, jestem w stanie ogarnac prace, obiad, otworzyc samodzielnie lodowke
3 tygodnie to bylam w ogole wylaczona z zycia. jestem pewna ze jakbym na umowie o prace gdzies byla i musiala wychodzić to bym po prostu umarla gdzies po drodze w meczarniach. bez zwolnienia by sie nie obeszlo.
A wiesz że ja w pierwszej ciąży rzygałam w drugim trymestrze i zastanawiałam się od czego to. Jak zmieniłam witaminy to przeszło!! Może warto spróbować?

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-22, 22:08   #2831
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Nie było mnie od rana, więc nie dam rady zacytować, ale gratuluje wszystkich wizyt i witam nową lutówke
Dzisiaj miałam wizytę i pani doktor potwierdziła synka Wygniotła mnie za wszystkie czasy,by zrobić dla tatusia zdjęcie "armatki" Maluszek 9,89cm 125g Termin przesunięty na 10 luty
Co do imienia, mąż chce Eryka, ja Gabriela. Wymyśliłam więc że jak urodzi się blondasek po tatusiu,będzie Eryk,jak brunecik po mamusi, to Gabriel no i oczywiście spotkałam się z opiniami, że Gabriel to niemęskie imię, czy ze stwierdzeniem że jak dla alkoholika
Super, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Tez uwielbiam to imię wzięłam sobie tak na bierzmowanie ale córce tak nie dam, bo teraz bardzo duzo Tosiek
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:14   #2832
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A wiesz że ja w pierwszej ciąży rzygałam w drugim trymestrze i zastanawiałam się od czego to. Jak zmieniłam witaminy to przeszło!! Może warto spróbować?

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
nie wiem... teraz dużo nie łykam, tylko to co muszę. mam torsje na czczo, a wczesniej tylko hormon tarczycy łykam, a tego nie zmienię niestety.... oprócz tego magnez, wapn i jod.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Tez uwielbiam to imię wzięłam sobie tak na bierzmowanie ale córce tak nie dam, bo teraz bardzo duzo Tosiek
nie jest bardzo popularne. ja co prawda tylko warszawskie rankingi imion ogarniam i tu jest chyba na 15 miejscu. ale to prawda, że w ostatnich latach zyskało na popularności, w porownaniu do tego jak rodzice mi nadawali. na mnie wszyscy znajomi Nina mówią
Stary 2016-08-22, 22:26   #2833
sQuaara
Zakorzenienie

Nie nadrobie... Gratuluję wizyt płci i.w ogóle ) dobrej nocy!
Stary 2016-08-22, 22:29   #2834
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem... teraz dużo nie łykam, tylko to co muszę. mam torsje na czczo, a wczesniej tylko hormon tarczycy łykam, a tego nie zmienię niestety.... oprócz tego magnez, wapn i jod.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

nie jest bardzo popularne. ja co prawda tylko warszawskie rankingi imion ogarniam i tu jest chyba na 15 miejscu. ale to prawda, że w ostatnich latach zyskało na popularności, w porownaniu do tego jak rodzice mi nadawali. na mnie wszyscy znajomi Nina mówią
Nina Ale fajnie, nie wpadłam na to Ale tak mi się Milenka kojarzy, że Mila, Lenka i w ogóle miło mi brzmi
Stary 2016-08-22, 23:40   #2835
Escorpio
Zakorzenienie

Dostaliśmy dzisiaj od siostry tż fotelik maxi cosi cabrio fix. Troszkę stary model, ale znam jego historie i ciesze sie ze mamy jedna rzecz z głowy
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 07:51   #2836
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

U nas z wyborem imienia będzie największy problem, bo na nic nie jestem zdecydowana. Niby podoba mi sie Aleksander i Emilia, ale z drugiej strony boję się, że po urodzeniu przypomni mi sie jakieś inne super imię i będę żałować. Te moje niezdecydowanie przejawia się chyba w każdej dziedzinie życia Będzie musiał TŻ zdecydować

Od jakiegoś czasu męczą mnie bóle głowy. Lekarz powiedział, że to od ciśnienia i mam jedną kawę sobie wypić, ale guzik pomaga

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 08:09   #2837
minula
Wtajemniczenie

My z imieniem Jeszce poczekamy poprzednio mieliśmy jakieś pomysły a stanęło na zupełnie innym znałam pierwsze 5 najbardziej popularnych, a trafiliśmy w 6
W weekend wybrałam się z synkiem odwiedzić przyjaciółkę na Lubelszczyźnie i przypomniałam sobie jak ja lubię prowadzić samochód na trasach a mój synek jest świetnym pasażerem lubi jeździć po mamusi
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 08:26   #2838
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
W weekend wybrałam się z synkiem odwiedzić przyjaciółkę na Lubelszczyźnie i przypomniałam sobie jak ja lubię prowadzić samochód na trasach a mój synek jest świetnym pasażerem lubi jeździć po mamusi
Ja też lubię jeździć samochodem, a najlepiej jak jadę sama i nikt mi nie dziamga z boku (zwolnij, przyspiesz, uważaj,...)

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 08:30   #2839
__malaMi__
Zadomowienie

Gratuluje udanych wizyt i poznania płci, ale wam fajnie
ja jeszcze sporo poczekam na to, ale wcześniej genetyczne, które spedzaja mi sen z powiek chociaż nie, sen to mi wychodzi akurat

pytanie z innej beczki - ile bierzecie magnezu? jaką dawkę?

co do imion to u nas bedzie ciężko bardzo, dla dziewczynki to jeszcze coś może wybierzemy razem, ale dla chłopca to jest tragedia, nie wiem jak się porozumiemy :P

ja niestety nie jestem miłosniczka "starodawnych" imion typu Ignacy, Jan, Antoni itp., mój mąź niby też, ale jemu sie podoba Mieszko... dla mnie nie do przejścia, także czuje, że będzie u nas gorąco...

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Hej Bylam dzis w tej poradni medycyny prenatalnej. Na poczatku pani dr omowila ze mna moje wyniki - wszystko ok, poza zbyt wysokim wolnym beta hcg. Potem mialam usg w sumie juz polowkowe, wszyyyystko dokladnie mierzyla i jak dla niej, nic nie ma niepokojacego. Wszystko w normie. Potem znowu siadlysmy i mi mowi, ze usg wszystkiego nie pokazuje a skads wyszly te zle wyniki krwi. Przyczynami tego moga byc 1) blad laboratoryjny, 2)moja chudosc, 3)zespol downa, 4) wady strukturalne plodu 5) cos czego nie zrozumialam. I zaproponowala mi amniopunkcje. Odmowilam. Zapytalam o test z krwi, wytlumaczyla mi co i jak i go zrobilam - tylko na syndrom downa, bo dwie inne choroby wykluczylo i dzisiejsze usg i test pappa. . Wyniki w przyszly wtorek lub srode. I dla pani dr to raczej COOOOOOORKA!!!!! Maz przeszczesliwy!

mysle, że bedzie dobrze, z tego co pamiętam to u ciebie to ryzyko w ogóle nie kwalifikowało sie do amnio prawda? w PL graniczne jest chyba 1:300
robiłaś nifty tak?
Stary 2016-08-23, 08:31   #2840
Lilotka
Zakorzenienie

MalaMi mi lekarz zalecił do 600 mg dziennie jeśli brzuch się spina. Oko mi skakało ale już dobrze.

Paulina
Stary 2016-08-23, 08:50   #2841
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja też lubię jeździć samochodem, a najlepiej jak jadę sama i nikt mi nie dziamga z boku (zwolnij, przyspiesz, uważaj,...)
Synek albo śpi albo książki czyta 😊 a tż się nie odzywa co do jazdy, ale mi radio przycisza jak to mnie irytuje... Dlatego jeździmi osobno
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 08:50   #2842
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
MalaMi mi lekarz zalecił do 600 mg dziennie jeśli brzuch się spina. Oko mi skakało ale już dobrze.

mi się nie spina, biorę profilaktycznie, bo czasami cos mi drgało, tylko zastanawiam się czy to brac tak codziennie i ile.

Koszmarnie boli mnie głowa, cos strasznego, od 2 miesiecy kawy nie pije, ale nie wiem czy nie zrobic, bo nie wytrzymam tak 7h w pracy
Stary 2016-08-23, 09:05   #2843
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
mi się nie spina, biorę profilaktycznie, bo czasami cos mi drgało, tylko zastanawiam się czy to brac tak codziennie i ile.

Koszmarnie boli mnie głowa, cos strasznego, od 2 miesiecy kawy nie pije, ale nie wiem czy nie zrobic, bo nie wytrzymam tak 7h w pracy
a jakie masz ciśnienie? jak niskie to jak raz wypijesz nic się nie stanie.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
pytanie z innej beczki - ile bierzecie magnezu? jaką dawkę?
ja tak jak Lilotka, jakieś 600 mg dziennie. Zapobiegawczo wystarcza połowa tej dawki, ale jak czuć napięcie, to ok 600 mg

A co do imienia, to jeszcze napiszę, że dzięki mojemu 2x na studiach wyeliminowałam innych kandydatów i dostałam pracę więc Antonina jest chyba nieźle postrzegane

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-23 o 09:06
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:13   #2844
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Przyszly wyniki Nifty i wszytsko jest w porządku i potwierdziła sie płeć z wczorajszego Usg

Ja mam bardzo niskie ciśnienie i jedna latte dziennie pije.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:16   #2845
axn22
Zakorzenienie

Próbuję się umówić na PAŹDZIERNIK na prenatalne i taka lipa z terminami, że jestem w szoku. Ostatnio byl problem bo urlopy... a teraz problem bo? bo tak.
Na który tydzień najlepiej się zapisać? Jedyny wolny termin na razie jaki znalazłam to 22t3d albo 20t2d

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-08-23 o 09:22
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:23   #2846
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnie do 600 mg można brac.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:

Dlaczego nie pijesz? Można do dwóch filiżanek dziennie, no i około 2l wody. Wtedy ból głowy powinien ustąpić.

Paulina
Stary 2016-08-23, 09:27   #2847
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Przyszly wyniki Nifty i wszytsko jest w porządku i potwierdziła sie płeć z wczorajszego Usg

super!

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Próbuję się umówić na PAŹDZIERNIK na prenatalne i taka lipa z terminami, że jestem w szoku. Ostatnio byl problem bo urlopy... a teraz problem bo? bo tak.
Na który tydzień najlepiej się zapisać? Jedyny wolny termin na razie jaki znalazłam to 22t3d albo 20t2d
Mam w zaleceniach że między 18 a 22 tygodniem, najlepiej 20 tydzień.

Macie, używacie suszarek kondensacyjnych do ubrań? Jak pomyślę, o tym praniu porozwieszanym w salonie przy dwójce małych dzieci to mi się słabo robi. Będzie przypływ gotówki to chyba kupię.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:27   #2848
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:

Hej gratulacje!

18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:32   #2849
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dziekuje!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:33   #2850
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pije jedna dziennie za pozwoleniem mojego lekarza ale różne są zdania opinie. Ja tu na forum nie słuchałam można nie można,można dwie, trzy,osiem tylko zapytałam lekarza i od początku każdego dnia po jednej. Pilnuje tylko zeby była z ekspresu

Cytat:

gratuluję

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
super!

Mam w zaleceniach że między 18 a 22 tygodniem, najlepiej 20 tydzień.

Macie, używacie suszarek kondensacyjnych do ubrań? Jak pomyślę, o tym praniu porozwieszanym w salonie przy dwójce małych dzieci to mi się słabo robi. Będzie przypływ gotówki to chyba kupię.
Nie.wiem co to pogoogluje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości