Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 20:59   #61
Agnes_K
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Witam sie w nowym watku

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Byłam u diabetologa, wyniki krwi dobre, wyniki cukrów też. Był młody wyluzowany koleś, który stwierdził, że nie ma się co stresować, a jak zjem coś niedozwolonego, to mam iść na spacer żeby zbić cukier i tyle.
Kontrola za 2-3 tygodnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super, kciuki za usg bo to chyba jutro?

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Asda ma swietne rzeczy i ponoc super gatunkowo, o niebo lepsze niz primark. tez mam juz cala liste linkow do ubranek, czekam na potwierdzenie co sie chowa w brzuszku
BTW Donka - mialas robiona glukoze z krwi? ja chyba nie, ale nie wszystkie te wyniki rozumiem (powiedzieli, ze wszystko ok wiec sie nie wczytywalam jakos mega). no i mowili, ze cukier badaja dopiero w 27 tygodniu tutaj? jak to opisali na Twojej liscie wynikow?

No i Dziewczyny zabilyscie mnie tymi zabobonami
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:04   #62
lusiaUk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
No chwilę się człowiek zdrzemnie i już nowy wątek

Witam się Brawo Orlica, że się tak pięknie prezentujemy

Ja zaraz będę się raczyć krupniczkiem od Mamusi - taki specjalny "żołądkowy" z dużą ilością kaszy, marchewką, bez innych warzyw i bez soli. Jestem dziwna, ale lubię takie rzeczy. Tfu tfu odpukać, od rana kibelek mnie nie wołał.

MMmmmmm krupniczek Tez bym zjadla...albo szczawiowa zupke z jajem...ewentualnie jakas dobra pomidoroweczkeH m...czego to ja ym nie zjadla?
lusiaUk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:08   #63
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku

Asda ma swietne rzeczy i ponoc super gatunkowo, o niebo lepsze niz primark. tez mam juz cala liste linkow do ubranek, czekam na potwierdzenie co sie chowa w brzuszku
BTW Donka - mialas robiona glukoze z krwi? ja chyba nie, ale nie wszystkie te wyniki rozumiem (powiedzieli, ze wszystko ok wiec sie nie wczytywalam jakos mega). no i mowili, ze cukier badaja dopiero w 27 tygodniu tutaj? jak to opisali na Twojej liscie wynikow?

Jak dzis bylam u poloznej, to miala dla mnie wyniki krwi z 27.06.16 czyli z poczatku ciazy heh. I jest cos takiego jak:
Automated chemistry: glucose level, plasma, random: 4,6. (Norm 2.8-11 mmol/L)

Stary 2016-08-22, 21:10   #64
Konkardia
Wtajemniczenie

donka śliczny komplecik!

lusia ej, nie martw się... Będzie dobrze, umysł płata Ci figle... Mi też śnią się koszmary ale nie ma się co zadręczać

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:12   #65
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Zamiast zbijac piatki, powinnysmy sie zastanawiac "co to bedzie ?! Co to bedzie??!" taki maly dziec... jak to zlapac, objac, ubran... brrr

Biedactwo. To przez hormony. Staraj sie nie stresowac

No co Ty,jakoś przecież damy radę

A jeśli chodzi o sny, to na pewno hormony, zgadzam się z Donka.

Cytat:
Witam sie w nowym watku

tak, jutro, dziękuję za pamięć i za kciuki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:23   #66
lusiaUk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
donka śliczny komplecik!

lusia ej, nie martw się... Będzie dobrze, umysł płata Ci figle... Mi też śnią się koszmary ale nie ma się co zadręczać

Co ta ciaza z nami wyprawia
Racja...nie dajmy sie zwariowac!

Cytat:
Zamiast zbijac piatki, powinnysmy sie zastanawiac "co to bedzie ?! Co to bedzie??!" taki maly dziec... jak to zlapac, objac, ubran... brrr

Biedactwo. To przez hormony. Staraj sie nie stresowac

Postaram sie ;*

Tak swoja droga dziewczyny...dlaczego mowi sie "Jestem w ciazy"...skoro to "ciaza jest w nas" ?

Chyba czas na mnie...
Dobrej nocki mamusie!
lusiaUk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:30   #67
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość

Postaram sie ;*

Tak swoja droga dziewczyny...dlaczego mowi sie "Jestem w ciazy"...skoro to "ciaza jest w nas" ?

Chyba czas na mnie...
Dobrej nocki mamusie!
Hahahaha rozwaliłas mnie na łopatki

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 21:31   #68
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Jak dzis bylam u poloznej, to miala dla mnie wyniki krwi z 27.06.16 czyli z poczatku ciazy heh. I jest cos takiego jak:
Automated chemistry: glucose level, plasma, random: 4,6. (Norm 2.8-11 mmol/L)

ja tez dostalam te wyniki - mialam spotkanie z polozna tydzien temu. Tylko u mnie nie ma takiego wyniku, chyba faktycznie nie robili
No nic, dzieki za odpowiedz
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:34   #69
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez dostalam te wyniki - mialam spotkanie z polozna tydzien temu. Tylko u mnie nie ma takiego wyniku, chyba faktycznie nie robili
No nic, dzieki za odpowiedz
To jest u mnie na samej gorze wynikow, a pozniej nizej mam wszystkie wyszczegolnione wyniki z krwi (z 20 pozycji?).
Nie ma sprawy kochana

Stary 2016-08-22, 21:40   #70
Konkardia
Wtajemniczenie

NiEBiE daj znać jak będziesz po wizycie!

Ja też dziś wyjątkowo już padam na pyszczek... Dobranoc!

Stary 2016-08-22, 21:41   #71
pequenina_
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku! Niesamowite, ale przez cały dzień naskrobałyście chyba z 8 stron :O Cytowanie z poprzedniego wątku nie działa, więc spróbuję je udać :P

zie_l_ona napisała:
Też sobie to pomyślałam, czytając Twojego posta Nie wiem jeszcze. Plan jest taki, że pójdę do sklepu, pomacam, pojeżdżę i wybiorę model. Jak będzie czas na polowanie na używkę, to poszukam. Jak nie, to kupię nówkę - te Roan Marita kosztują nówki ok 1100 zł w wersji 2w1, więc znośnie. Zastanawiam się też nad modelem Emma, bo ma taką siateczkę w budce, to by było fajne na lato. Ale to jeszcze zobaczę jaki budżet będę miała.

Karoloo napisała:
hej

Przybywam z pomocą wykończenia wątku

Co tam u Was słychać
U mnie wszystko OK- wszystkie dolegliwości minęły, na plusie mam jakieś 4 kg a seks w ciąży jest najlepszy szkoda, że mam zakazany ale.... pare razy się zdarzyło
Dziewczyny się ładnie podzieliły lokum tzn łożysko jednej jest z przodu a drugiej z tyłu, dodatkowo wąchają sobie stópki (jedna głową w dół a druga w górę)

Ufff znalazłam zdjęcie z USG tak sobie wąchają stópki

O, zguba się znalazła! Fajnie! A córeczki boskie, faktycznie widać i stopę i nogę, wszystko, fajne fajne

surka napisała:

Proszę o przepis. Kocham cukinię. Ostatnio robiłam ketchup z cukinii

Czy taki pasztet wychodzi zielony?

surka
Ja głównie piszę z wami w pracy, w domu już nie mam tyle wolnego czasu
Czas wolny w pracy? :O Fajna praca! My mamy czas, żeby wyjść coś zjeść, ale czasu na wizaż nie przewidzieli :/

Konkardia napisała:
Dziewczyny, za 22 zł kupiłam dziś 6 ciuszków na Małą Później obfoce! W lumpie było dziś -60% na wszystko
Super! Tanio! Pokaż! Moje wyszły trochę ponad 6zł za sztukę, ale to były pajace głównie, więc ok. No i dla mnie wartość ma to, że idę 2 razy do lumpka, kupuję po 1.5kg ciuchów i mam wyprawkę ubraniową w większości gotową

ItsyBitsyTeenieWeenie napisała:
W czwartek połówkowe USG, moze w koncu dowiem sie kto mnie podkopuje od środka... Na ostatnim usg lekarz mowil, ze dziewczynka... Na 55%
O, 55%, sympatyczny procent

Lidka99 napisała:
Będziecie chodzić do położnej środowiskowej?
Z tego co kojarzę, to położna chodzi do nas, nie odwrotnie :P Myślę, że zapiszę się dość szybko, pójdę też do szkoły rodzenia, ale położną do porodu chyba wolałabym mieć na telefon - w razie co Zobaczę, czy tak da się dogadać.

Moniczi napisała:
Odwiedziła mnie dzisiaj koleżanka Wie że nie planuję nic kupować wcześniej, ale nie mogła się powstrzymać i... dostałam prześliczny sweterek z rękawiczkami hehe
Śliczności!

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Witam was.
Pierwsze co pomyślałam patrząc na tytuł " na jakim półmetku" za chwilę dotarło " o kur.... rzeczywiście!

:-D
Miałam to samo!! Co mnie zmotywowało do wzięcia się za przygotowania, czyli wybrania się do lumpka I tak upolowałam nowych kilkanaście rzeczy, głównie pajacyki, bo ich prawie wcale nie miałam. No i w tym momencie brakuje mi niewiele. I będę miała spokój na pół roku jeśli chodzi o ubranka :P Jestem z siebie dumna
Foteczka z dzisiejszych łowów w załączniku I, zie_l_ona, nie byłam w tym lumpku co ostatnio :P

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64447056]dontbesoshine - jeśli chodzi o listy to taki mój bzik, piszę listy tradycyjne, głównie z kobietami zza granicy, dziś np. do mojej korespondentki ze Sri Lanki A ozdabianie tych listów i tworzenie kopert to dodatkowa frajda

Jest kilka portali do tego służących, tzn. do znajdowania korespondentów, jak chcesz to napisz na pw [/QUOTE]

Ale super! Ja pare lat temu pisałam z ludźmi z zagranicy przez skype, ale listy byłyby super! Szczególnie teraz, w "dorosłym" życiu. Tamto to było takie sobie gadanie na codzień, nic takiego
Ja poproszę linka do takiego portalu Zaraz napiszę PW.

Cytat:
Też mnie tak boli! Dodatkowo kłuje i tak jakby rozpiera od środka.
O mnie rozpiera dzisiaj jak w pierwszym trymestrze. Ale za to Franek mnie skopał dzisiaj 3 razy :P I to raz z rączkami Dzisiaj koleżanka z pracy sprzedała mi info, jak to działa z tym kopaniem. W dzień, jak chodzimy, to kołyszemy ciałem, więc maluch smacznie śpi. A jak usiądziemy na dłużej, albo idziemy spać, to maluch się budzi i zaczyna aktywności. Dlatego ja wszystkie 4 razy poczułam "kopanie" na siedząco, jakieś 15min od chwili jak usiadłam - wszystko się zgadza. I zawsze w tym samym miejscu, tam gdzie miał stopki na USG, w sumie to się nie zmienia od 5 tygodni. A myślałam, że taki mały to koziołki fika. Wygląda na to, że mój jest w miarę stacjonarny :P

Cytat:
Kupilismy pierwsza rzecz (komplecik w sumie :p) dla maluszka^^
Jak wybieralismy, to akurat kolezanka do mnie zadzwonila i sie rozgadala, to mowie, ze oddzwonie z domu, bo wlasnie wybieramy ubranko dla dzidziula, a ona "donka... nie kupujcie jeszcze nic.... jeszcze za wczesnie... będziecie mieli czas.... " -_- to jej mowie "bo co, bo w zabobony wierzysz? Bo jak zaczniemy juz kupowac, to dziecko urodzi sie martwe?!!?" Wkurzyla mnie tym troche. Nie zyjemy w sredniowieczu. Nie wierze w zabobony. Na poczatku ciazy zabronila mi koty dotykac, bo toksoplazmoza (kobieto, poczytaj jak sie mozna zarazic tokso -_-) , pozniej wspominala mi, ze jak sie przestrasze, albo oparze, to zebym za nic w swiecie sie nie dotykala po ciele wtedy, bo dziecko bedzie mialo tam znamie (serio? Daj mi dowody naukowe jak to dziala, ze jak ja sie gdzie dotkne, to jakos magicznie dziecko bedzie mialo w tym miejscu znamie-_-) ughhhh
Ładne ciuszki! A mi dzisiaj babcia powiedziała że pierwsze 1.5 miesiąca będę z dzieckiem w domu siedzieć, bo nie wolno wychodzić na zimno, wcale! Może to nie zabobon, ale wydało mi się lekką przesadą :P

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64458521]Na Twoim miejscu bym tam siedziała do stycznia i się wprawiała
U mnie niedługo rodzi moja ciociokuzynka (genealogicznie ciotka, ale tylko kilka lat starsza ode mnie ) i myślę czy by nie zacieśnić więzów rodzinnych i nie posiedzieć u niej trochę i pomóc [/QUOTE]

Oo, u mnie niedawno się urodziła moja kuzynka, która będzie jakieś 9mcy starsza od Franka, czyli następnego pokolenia :P Ale jeszcze jej nie widziałam, najpierw była za mała na odwiedziny, a potem remonty się zaczęły :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4104 - resized.JPG (169,4 KB, 18 załadowań)
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 22:17   #72
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Jak wybieralismy, to akurat kolezanka do mnie zadzwonila i sie rozgadala, to mowie, ze oddzwonie z domu, bo wlasnie wybieramy ubranko dla dzidziula, a ona "donka... nie kupujcie jeszcze nic.... jeszcze za wczesnie... będziecie mieli czas.... " -_- to jej mowie "bo co, bo w zabobony wierzysz? Bo jak zaczniemy juz kupowac, to dziecko urodzi sie martwe?!!?" Wkurzyla mnie tym troche. Nie zyjemy w sredniowieczu. Nie wierze w zabobony. Na poczatku ciazy zabronila mi koty dotykac, bo toksoplazmoza (kobieto, poczytaj jak sie mozna zarazic tokso -_-) , pozniej wspominala mi, ze jak sie przestrasze, albo oparze, to zebym za nic w swiecie sie nie dotykala po ciele wtedy, bo dziecko bedzie mialo tam znamie (serio? Daj mi dowody naukowe jak to dziala, ze jak ja sie gdzie dotkne, to jakos magicznie dziecko bedzie mialo w tym miejscu znamie-_-) ughhhh

Ja tam też nie zamierzam czekać aż sie dziecko urodzi bo później nie wyrobie finansowo. Śliczny komplecik.

Dzisiaj zrobiłam zakup leżaczka bujaczka
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...013490875.html
Bardziej podobał mi się zielony forest friend ale nie miał pozytywki.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64455021]Część tych zabobonów jest koszmarna, np. że pierwszy raz paznokci dziecku się nie obcina, tylko trzeba... obgryźć [/QUOTE]

Cytat:
Mmmmmm.
Ja slyszalam, ze jak dziecko non stop placze, to jego obsikana pielucha trzeba mu buske dokladnie natrzec....

Zsikałam się ze śmiechu

Lusia masz 100% racji. To ciąża jest w nas

Pequenina super ciuszki, jak dużo
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:22   #73
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:

Bozeee jak mnie cos takiego denerwuje. A co do toxo to moja przyszla tesciowa mi nie pozwalala dotykac kotow... A ja w domu mam 3 i kazdy ze mna spi. Bez przesady. Ah Ci ludzie. Poza tym tokso mozna nawet od nie umytych owocow podlapac

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

Jakiw urocze 😍😍

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Konkardia, Candid mam nadzieję że te bóle nie będą trwały przez kilka miesięcy

donka_bez_ogonka fantastyczna koszulka! I śliczne ubranka

Właśnie zjadłam kolejną kiełbaskę. Liczę, że to koniec na dzisiaj bo to jest szokujące ile można w siebie wepchać i to ze smakiem
Oj nie zaluj sobie, zazdroszcze takiego apetytu, chociaz dzisiaj juz lepiej jest

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Melduję się i ja Piękne pierwsze posty

Ja dziś nie ma siły odp. Jestem wypompowana. Jem kanapkę i idę spać. Dobrej nocy dziewczyny!
Dobranoc
Stary 2016-08-22, 23:03   #74
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Ale super! Ja pare lat temu pisałam z ludźmi z zagranicy przez skype, ale listy byłyby super! Szczególnie teraz, w "dorosłym" życiu. Tamto to było takie sobie gadanie na codzień, nic takiego
Ja poproszę linka do takiego portalu Zaraz napiszę PW.

Oo, u mnie niedawno się urodziła moja kuzynka, która będzie jakieś 9mcy starsza od Franka, czyli następnego pokolenia :P Ale jeszcze jej nie widziałam, najpierw była za mała na odwiedziny, a potem remonty się zaczęły :/
A zapraszam, taka korespondencja to świetna rzecz, poznasz nowych ludzi i kultury, podszkolisz angielski...

Już mi mąż zapowiedział, że nie będę do tej ciociokuzynki łazić, bo się przestraszę i naszego nie będę chcieć
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 06:55   #75
obca7
Wtajemniczenie

hej

Witam się i ja w nowym wątku
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-23, 07:23   #76
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64455021]Część tych zabobonów jest koszmarna, np. że pierwszy raz paznokci dziecku się nie obcina, tylko trzeba... obgryźć [/QUOTE]

Cytat:
Mmmmmm.
Ja slyszalam, ze jak dziecko non stop placze, to jego obsikana pielucha trzeba mu buske dokladnie natrzec....

Dziewczyny co Wy tu piszecie?!! hahahhh

Cytat:

Cudo

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64458521]Na Twoim miejscu bym tam siedziała do stycznia i się wprawiała
U mnie niedługo rodzi moja ciociokuzynka (genealogicznie ciotka, ale tylko kilka lat starsza ode mnie ) i myślę czy by nie zacieśnić więzów rodzinnych i nie posiedzieć u niej trochę i pomóc [/QUOTE]

Moja siostra rodzi w październiku więc będę miała okazję się wprawić

Cytat:

Postaram sie ;*

Chyba czas na mnie...
Dobrej nocki mamusie!
Hahahahh dobre

Cytat:
Lidka99 napisała:
Będziecie chodzić do położnej środowiskowej?
Z tego co kojarzę, to położna chodzi do nas, nie odwrotnie :P Myślę, że zapiszę się dość szybko, pójdę też do szkoły rodzenia, ale położną do porodu chyba wolałabym mieć na telefon - w razie co Zobaczę, czy tak da się dogadać.
No właśnie u mnie jest tak że najpierw Ty jeździsz do położnej do ośrodka zdrowia, pod koniec ciąży ona przyjeżdża i po porodzie chyba z 2-3 razy.
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 08:18   #77
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie jest tak że najpierw Ty jeździsz do położnej do ośrodka zdrowia, pod koniec ciąży ona przyjeżdża i po porodzie chyba z 2-3 razy.
a po co się jeździ do połoznej?? cisnienie mierzy itp??? u nas sie tego nie praktykuje. Po porodzie przyjeżdża 2 razy i tyle
Stary 2016-08-23, 08:39   #78
dontbesoshine
Zadomowienie

Juz nie potrafie sie normalnie wyspac... W nocy mialam wrazenie, ze moj zoladek i jelita sa mega ucisniete. W dodatku plecy po lewej stornie bolaly mnie okropnie. Chyba i ja bede musiala zainwestowac w te duza poduszke do spania.
Stary 2016-08-23, 08:47   #79
muffi24
Zadomowienie

Wow witam się w nowym wątku i przy okazji dziś 19t0d
Zapytałam wczoraj męża czy wgl wie ile tygodni trwa ciąża? A on na to 36? 38? A to miało być pytanie retoryczne

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 08:48   #80
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
a po co się jeździ do połoznej?? cisnienie mierzy itp??? u nas sie tego nie praktykuje. Po porodzie przyjeżdża 2 razy i tyle
Ogólnie na wizytę. Masz zbadanie ciśnienie, zrobione ktg, ogólne przygotowanie do porodu. To jest każdej sprawa czy jedzie czy nie ale jeżeli jest możliwość skorzystania bezpłatnie z dodatkowej kontroli to dlaczego nie?

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Juz nie potrafie sie normalnie wyspac... W nocy mialam wrazenie, ze moj zoladek i jelita sa mega ucisniete. W dodatku plecy po lewej stornie bolaly mnie okropnie. Chyba i ja bede musiala zainwestowac w te duza poduszke do spania.
Poduszkę polecam, duża wygoda
Stary 2016-08-23, 08:49   #81
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Zielona muszę i ja wypróbować Twój przepis na pasztet brzmi apetycznie
To nie mój przepis, tylko Lidka99. Ja wczoraj robiłam pierwszy raz i muszę przyznać, że wyszedł pyszny! Polecam

Cytat:
Miałam to samo!! Co mnie zmotywowało do wzięcia się za przygotowania, czyli wybrania się do lumpka I tak upolowałam nowych kilkanaście rzeczy, głównie pajacyki, bo ich prawie wcale nie miałam. No i w tym momencie brakuje mi niewiele. I będę miała spokój na pół roku jeśli chodzi o ubranka :P Jestem z siebie dumna
Foteczka z dzisiejszych łowów w załączniku I, zie_l_ona, nie byłam w tym lumpku co ostatnio :P
Piękne łowy Do tego naszego "wspólnego" to ja chodzę w dzień dostawy - w zeszłym tygodniu była taaaakaaaa wielka dostawa dziecięcych ciuszków, że szok - dla obu nas wystarczy

Ja powiem Wam, że w najbliższej rodzinie nie mam małych dzieci. Wśród znajomych i dalszej rodziny jest kilkoro, ale nie jestem na tyle blisko, żeby pomagać w pielęgnacji tych maluchów. Poza tym, przed ciążą to ja tak średnio za dziećmi przepadałam - dopiero takie co już mówią w miarę lubiłam Więc pierwsze doświadczenia będę zbierać na własnym maluszku, ale jakoś na razie się tego nie boję, a wręcz nie mogę się doczekać
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 08:50   #82
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogólnie na wizytę. Masz zbadanie ciśnienie, zrobione ktg, ogólne przygotowanie do porodu. To jest każdej sprawa czy jedzie czy nie ale jeżeli jest możliwość skorzystania bezpłatnie z dodatkowej kontroli to dlaczego nie?
no rozumiem pytałam, bo sie nie spotkałam żeby ktoś jeździł i nie wiedziałam co tam jest
ciekawe czy u nas ktg robia-musze popytać
Stary 2016-08-23, 08:57   #83
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
To nie mój przepis, tylko Lidka99. Ja wczoraj robiłam pierwszy raz i muszę przyznać, że wyszedł pyszny! Polecam
Cieszę się że smakuje

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
no rozumiem pytałam, bo sie nie spotkałam żeby ktoś jeździł i nie wiedziałam co tam jest
ciekawe czy u nas ktg robia-musze popytać
Wiesz co jak leżałam w szpitalu to dziewczyny z Gostynia mówiły że też jeżdżą więc może w Twoim ośrodku zdrowia będzie jakaś informacja? Ja dzwoniłam dzisiaj do tej położnej co dostałam numer i mam zadzwonić w 20tc i mnie zapisze bo od 21tc przyjmuje więc zdam relacje po pierwszej wizycie
Stary 2016-08-23, 09:03   #84
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Zapytałam wczoraj męża czy wgl wie ile tygodni trwa ciąża? A on na to 36? 38? A to miało być pytanie retoryczne

Mój też nie wiedział

Witam się w nowym dniu! Mam L4, więc pospałam, ale jakie głupie sny miałam... Mąż na delegacji, już chcę żeby wrócił buu...

Stary 2016-08-23, 09:15   #85
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Genialne pytanie! Czy ktoś zna na nie odpowiedź?

A co powiecie na określenia: przy nadziei, w stanie błogosławionym, kobieta brzemienna?

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
NiEBiE daj znać jak będziesz po wizycie!
Dam znać, ale idę dopiero na 18.00.

Cytat:

No to przecież trafił niema idealnie! Ciekawa jestem, czy mój wie, ile trwa. Dzisiaj go sprawdzę.

Cytat:
To też zrobię w najbliższym czasie, tylko sąsiadce z działki skubnę cukinię.

Cytat:
Ja powiem Wam, że w najbliższej rodzinie nie mam małych dzieci. Wśród znajomych i dalszej rodziny jest kilkoro, ale nie jestem na tyle blisko, żeby pomagać w pielęgnacji tych maluchów. Poza tym, przed ciążą to ja tak średnio za dziećmi przepadałam - dopiero takie co już mówią w miarę lubiłam Więc pierwsze doświadczenia będę zbierać na własnym maluszku, ale jakoś na razie się tego nie boję, a wręcz nie mogę się doczekać
Ja tam w ogóle nie przepadam za dziećmi, tzn, wiem, że są piękne, słodkie i urocze, ale nie mam tak, że jak widzę jakieś, to piszczę, rozpływam się, zaglądam do wózka i koniecznie muszę je wziąć na ręce. Niemowlaka nosiłam może z 5 razy w życiu, noworodka nigdy. O ile miałam styczność z takimi maluchami, to po prostu na nie popatrzyłam i tyle.
Także naprawdę będę miała ciężko, bo nigdy dziecka nie przebierałam, nie zaglądałam w pieluchę, nie karmiłam.

Wiecie, co mówi mój kolega (szczęśliwy ojciec 2 maluchów)?
Z dziećmi jest jak z puszczaniem bąków - możesz znieść tylko swoje.

(mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym żartem )

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:23   #86
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam w ogóle nie przepadam za dziećmi, tzn, wiem, że są piękne, słodkie i urocze, ale nie mam tak, że jak widzę jakieś, to piszczę, rozpływam się, zaglądam do wózka i koniecznie muszę je wziąć na ręce. Niemowlaka nosiłam może z 5 razy w życiu, noworodka nigdy. O ile miałam styczność z takimi maluchami, to po prostu na nie popatrzyłam i tyle.
Także naprawdę będę miała ciężko, bo nigdy dziecka nie przebierałam, nie zaglądałam w pieluchę, nie karmiłam.

Piąteczka! Ja dziecko w wieku 3-6 miesięcy trzymałam na ręku może 3 razy w życiu i było to po 28 roku życia Mniejszych nigdy nie trzymałam. Ale jakoś jestem spokojna - w końcu tylu ludzi daje i dawało radę, nawet nie mając pod ręką miliona poradników na youtube, więc czemu ja bym miała nie dać?
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:27   #87
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny co Wy tu piszecie?!! hahahhh

Cudo

Moja siostra rodzi w październiku więc będę miała okazję się wprawić

Hahahahh dobre

Moja siostra ma 5-miesieczniaka, Bratowa tygodniowa córkę, więc malenstw u nas w bród ale ja już doświadczoną matką jestem, więc mam nadzieję że szybko sobie przypomnę

Cytat:

mój powiedział 36

Cytat:

Poduszkę polecam, duża wygoda

u mnie chyba nawet ktg nie ma. I polozna przyjezdza przed porodem do domu. Pewnie wszystko zależy od przychodni

Cytat:
Genialne pytanie! Czy ktoś zna na nie odpowiedź?

A co powiecie na określenia: przy nadziei, w stanie błogosławionym, kobieta brzemienna?

Dam znać, ale idę dopiero na 18.00.

No to przecież trafił niema idealnie! Ciekawa jestem, czy mój wie, ile trwa. Dzisiaj go sprawdzę.

To też zrobię w najbliższym czasie, tylko sąsiadce z działki skubnę cukinię.

Oj tak! Dzieci uwielbiam, ale tylko swoje. Nie umiem się cudzymi zajmowac, rozmawiać i tyle :p a swoje to swoje
Określenie "brzemienna" to tylko z pismem świętym mi się kojarzy
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 09:41   #88
obca7
Wtajemniczenie

To ja z dziecmi miałam duzo do czynieniano i mam swoje jeszcze ale swoje to jest swoje i zupełnie inaczej jest i jak płacze nie można go oddać mamie czy tacie
Najstarsze dziecko którym się zajmowałam ma już 21 lat (ja 30:P) To jest moja kuzynka-wszystkie wakacje, ferie i soboty u nich spędzałam Potem zajmowałam się bratem(teraz ma 15 lat) i siostrzenicą no i w końcu moim synusiem

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-08-23 o 09:45
Stary 2016-08-23, 09:52   #89
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Piąteczka! Ja dziecko w wieku 3-6 miesięcy trzymałam na ręku może 3 razy w życiu i było to po 28 roku życia Mniejszych nigdy nie trzymałam. Ale jakoś jestem spokojna - w końcu tylu ludzi daje i dawało radę, nawet nie mając pod ręką miliona poradników na youtube, więc czemu ja bym miała nie dać?
Te słowa to miód na moje serce! Ja nigdy nie zajmowałam się noworodkiem, ba! Nie zajmowałam się nawet niemowlakiem...zawsze jak ktoś mi chciał dać na ręce takiego malca to się bałam... no cóż, przy swoim trzeba się będzie jakoś przełamać

Stary 2016-08-23, 09:55   #90
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Hej! Witam sie i ja w nowym wątku pędzicie strasznie.

Ogólnie super te informacje na początku!

Co do zabobonów to ja sie nie przejmuje, nie wyobrażam sobie robić zakupów pod sam koniec ciąży, tym bardziej że jeszcze zima będzie i nie uśmiecha mi się wtedy chodzić z brzuchem i szukać okazji...

Co do słodkości to ja codziennie sie zajadam, nie moge się powstrzymać:P początek ciąży to ani mięsa, ani słodyczy a teraz nadrabiam

Ciuszki piękne kupiłyście!

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

A co do dzieci to takich maleństw to nawet na ręku nie miałam, w przedszkolu w mogej grupie 2- 3 latkami sie zajmowałam i tyle ale no jakoś to będzie, tyle ludzi dało rade więc i my damy! Chociaż powiem Wam że coraz częściej panika mnie łapie czy sobie poradze... Ale to chyba normalne...

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości