zdanie na temat stringów. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-07, 13:01   #61
effcia82
Zakorzenienie

Dot.: zdanie na temat stringów.

stringi uwazam za niewygodne i niehigieniczne. do tego wygladaja wg mnie wulgarnie (nie zebym byla pruderyjnym moherem - po prostu mi sie to nie podobaja)

sama preferuje luzne bawelniane majtasy - bo takie najwygodniejsze, zwlasza ze oglada mnie w nich tylko moj slepy konkubent, wzglednie ginekolog, kot i rodzice
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 19:20   #62
jazmine
Zadomowienie

Stringi zaczęłam nosić jeszcze w ubiegłym stuleciu czyli ponad dziesięć lat temu...( o boże ). Za ich największą zaletę uważam - nie odcinanie sie pod mocno dopasowanymi spodniami. Poza tym latem gwarantują przewiew i skłaniają do dbania o jędrność i gładkość pośladków. Lubie je, przyzwyczaiłam się i nie zmienię na chińskie majtki :P tudzież reformy rolne .

jazmine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 21:20   #63
Ratatuj
Zadomowienie

Według mnie stringi są baaaardzo niehigieniczne
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-09, 15:33   #64
grzela
Przyczajenie

nie wiem czemu taka opinia ze stringi sa sexy, "normalna kobieta" która na celulitis (90% ma) lepiej prezentuje sie w majtkach, najbardziej sexy majtki to takie a la połaczone paseczkiem trójkąty, szorty uwazam za najmniej atrakcyjne. Mam kilka par stringów a to dlatego ze wowgo czasu mozna bylo kupic albo barchany albo stringi, nic posrodku (tak jest do tej pory).
Stringi uwazam za niewygodne i czuje ciagle ten pasek w pupie
grzela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-09, 21:40   #65
jazmine
Zadomowienie

ja nie napisałam ze są sexy :P napisałam za to , ze są wygodne i nie odznaczają się na pupie pod spodniami .
poza tym dane o cellulitisie sa chyba nieco przesadzone - ja np. nie mam....

jazmine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 23:47   #66
Mariola13
Zakorzenienie

Ja również nie należę do wielbicielek stringów. Wolę seksowne, delikatne, koronkowe, łądnie wycięte majteczki. raz, że się wygodnie nosi, pupa nie jest narażona na przeziębienie (kto miewał zapalenie pęcherze to wie o czym mówię). No bo powiedzmy sobie szczerze stringi jakie to majtki ? Raczej gadżet bieliźniany.

Owszem swego czasu - na początku małżeństwa - kupiłam 1 czy 2 pary niezbyt sznurkowatych stringów (chyba słowo string znaczy sznurek tak ? Ktoś mi kiedyś tak to przetłumaczył). Żadnej wygody w tym nie widziałam i osobiście wolałabym, żeby jeśli już ma się coś delikatnie- zaznaczam delikatnie- odznaczać pod obcisłymi spodniami czy spódnicą to wolałąbym, żeby to były delikatne i eleganckie majteczki (nie mam na myśli barchanów ), które jak myślę są o wiele bardziej zmysłowe dla mężczyzn niż odkryty tyłek w myśl zasady, że ciekawsze jest to co zakryte niż odkryte

Wracając do moich stringów to nie wyszły poza sypialnię, a w końcu i z niej zostały wyparte przez inną bieliznę, którą mąż uważał za bardziej pociągającą niż stringi.
Ale wszystko jest kwestią gustu i przyzwyczajenia i dobrego smaku, bo podam Wam jeden przykład.

W lecie przyszła dziewczyna/kobieta do kościoła stanęła przede mną i moim mężem w białych spodniach, gdzie nawet nie wpatrując się było widać jakie ma strini. Więc to, że je nałożyłą nie uchroniło jej przed odbijaniem się majtek przez spodnie, a zamianą majtek na sznurek, co w efekcie było bardzo niesmaczne i co do miejsca i do wyglądu - goła pupa i na nią spodnie. Myślę, że z tym rzekomym ładniejszym układaniem się ubrania na stringach to trochę przesada. Należy tylko odpowiednio dobrać bieliznę i wierzchnie ubranie, aby nic się nie odbijało
Stary 2007-12-28, 02:06   #67
Aborygenka
Przyczajenie

Mariola, ja uważam że kwestia dobrego smaku jest wzglęna, jak wszystko w życiu z resztą. Jednemu podoba się blondynka, drugiemu brunetka a reszcie ruda... Pojęcie dobrego smaku też jest rozbieżne. Choć w przypadku tej dziewczyny - myślę, że ona w ogóle nie powinna iść do kościoła w prześwitujących spodniach - w strigach czy innej bieliźnie. Pytanie, czy ona choć zdawała sobie sprawę, że te spodnie prześwitują...
Ja jestem zdania że każdy nosi to co lubi, zwłaszcza to co pod spodem i najważniejsza jest całość, a nie dany element.
Także pojęcie sexowności jest różne. Znam mężczyznę który za dziewczyną w prześwitujących białych spodniach z widocznymi stringami poszedłby na koniec świata, inny woli koronkowe pełne majtki, a trzeci zwykłe bawełniane bokserki...
Jedyne co mnie razi u innych w stroju - to wulgarność. Poza tym... nośta co chceta.
Najbardziej czego nie lubię w stringach (i jedyne) to gdy dziewczęta specjalnie podciągają paski od string wysoko, tak aby były widoczne ponad nisko osadzonymi spodniami. Szczerze tego nie lubię. I zawsze pilnowałam, aby moje stringi były jak najbardziej schowane. Tak mi się wydawało dopóki raz, w knajpce ówczesny TZ siedzący obok mnie nie szepnął "Kochanie szalenie podobają mi się Twoje majteczki, jak Ci widać te paseczki..." O rany! Myślałam, że się tam zapadnę pod ziemię. Po prostu nie wiedziałam, że on są widoczne. Mały
rąbek, ale zawsze...Nie cierpię tego. Co za wstyd!

A stringi same w sobie uwielbiam. Kocham wręcz. Odkąd je odkryłam już się z nim nie rozstaję. Ale uważam, że są dla mnie i tylko dla mnie - jak to bielizna. A najpiękniejsza bielizna jest wtedy gdy niewidoczna
Aborygenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-28, 15:37   #68
ewis4
ewisek

Kiedyś nie przepadałam za stringami........ ale teraz je polubiłam. Wygodnie mi się w nich chodzi i mam tą świadomość, że nie odznaczają się na tyłeczku
ewis4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 16:58   #69
Momo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jazmine Pokaż wiadomość
Stringi zaczęłam nosić jeszcze w ubiegłym stuleciu czyli ponad dziesięć lat temu...( o boże ). Za ich największą zaletę uważam - nie odcinanie sie pod mocno dopasowanymi spodniami. Poza tym latem gwarantują przewiew i skłaniają do dbania o jędrność i gładkość pośladków. Lubie je, przyzwyczaiłam się i nie zmienię na chińskie majtki :P tudzież reformy rolne .

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 21:32   #70
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Kocham stringi....i nie wyobrazam siebie w innych majtasach.....sa takie wygodne....ale to moje zdanie...
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 13:39   #71
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margarita Pokaż wiadomość
Widziałam niedawno kobietkę w obcisłych jasnych spodniach, pod którymi miała koronkowe majteczki, nie stringi. Majteczki przylegały jak druga skóra, koronka delikatnie prześwitywała, żadnych wystajacych szwów. Wyglądało to znacznie bardziej sexy, niż gdyby miała stringi
zwłaszcza, ze niektóre stringi koszmarnie wygladaja!! stringi sznureczki które wpijają sie w tłuszczyki i powoduja powstanie tzw oponek i stringo mogą się odznaczać...
i uważam że dostringów trzeba miec fajną jedrną pupę, bo inne pośladki tak dziwnie skaczą pod spod spodni lub spódnicy....
wiec trzeba znaleśc umiar.

Ja lubie stringi latem. lubię koronkowe bokserki.. a tak naprawde lubie każdy rodzaj bielizny nawet majtki wysmuklajace brzuszek i podnoszące posladki - oczywisćie wszystko trzeba wiedzieć kiedy założyć

Cytat:
Napisane przez lafigue Pokaż wiadomość
ja noszę wszystko, mam zarówno majtki bawełniane, koronkowe, stringi i szorty, zakładam te na które akurat mam ochotę; zwracam uwagę, żeby bardzo się nie odznaczały...

....ściśle pilnuję się tylko przy zakładaniu białych majtek pod białe spodnie i spódnice, bo wiem że nawet jeśli ja z bliska w lustrze ich nie zauważę to z daleka będą widoczne
a ja słyszałam, że najodpowiedniejsza pod biała bieliznę jest bielizna w kolorze cielistym... i u mnie takich kolorów najwiecej .... (na lato oczywiscie)

A co do obciskania majtek...
za małe zawsze się bedą odznaczać

Cytat:
Napisane przez jarek35 Pokaż wiadomość
....Ja wychodze z załozenia ze nie na kazdej z was stringi dobrze wygladają a co za tym idzie nie każda moze i powinna je nosić. ....
Mnie osobiscie bardzo podobaja sie też szorciki z koronki.
i ja się z tym zgadzam ...

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 15:14   #72
jesterka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
stringi uwazam za niewygodne i niehigieniczne. do tego wygladaja wg mnie wulgarnie (nie zebym byla pruderyjnym moherem - po prostu mi sie to nie podobaja)

sama preferuje luzne bawelniane majtasy - bo takie najwygodniejsze, zwlasza ze oglada mnie w nich tylko moj slepy konkubent, wzglednie ginekolog, kot i rodzice

roznica miedzy stwierdzeniami: "niewygodne" i "nie podobaja mi sie" oraz "niehigieniczne" i "wulgarne" jest przeogromna!!!!
Rozumiem,ze nie lubisz stringow z roznych tam powodow ale dlaczego uwazasz,ze sa niehigieniczne i WULGARNE???????!!!!!!!!
poprostu zszokowalas mnie!!!!!!
jesterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 12:25   #73
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesterka Pokaż wiadomość
roznica miedzy stwierdzeniami: "niewygodne" i "nie podobaja mi sie" oraz "niehigieniczne" i "wulgarne" jest przeogromna!!!!
Rozumiem,ze nie lubisz stringow z roznych tam powodow ale dlaczego uwazasz,ze sa niehigieniczne i WULGARNE???????!!!!!!!!
poprostu zszokowalas mnie!!!!!!
niehigieniczne - bo to prawie jakby nalozyc spodnie / spodnice na goly tylek

wulgarne - poprostu wyzywające i niesmaczne - ale to moje zdanie, nie musisz sie z nim zgadzac ale zeby sie od razu sie szokowac
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 13:02   #74
jesterka
Raczkowanie

nadal jestem szkowana!!!!!!))))))))) )

Ale oki mamy zupelnie odmienne zdanie, wiec nie ciegnijmy tego tematu)))

pozdrawiam
Stary 2008-01-21, 13:21   #75
Editaphx
Zadomowienie

nie lubię, nie podobają mi się, nie są dla mnie wygodne, o wątpliwych walorach higienicznych nie wspomnę.

Editaphx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 21:46   #76
jesterka
Raczkowanie

no to oki, nosze "wulgarne i niehigieniczne" stringi ale i tak nie zamienilabym ich za zadne majtasy, ktore sa baaaardzo "higieniczne"-wrecz sterylne

pozdrawiam mile Panie

ps
nie chcialam urazic tutaj nikogo-kto poprostu nie lubi stringow i dlatego i ich nie nosi ale nazwanie stringow malo higienicznymi lub wulgarnymi jest chyba nie namiejscu, bo uderza w kazda milosniczke stingow, czyli tez we mnie.
Stary 2008-01-21, 22:38   #77
joasika
Raczkowanie

lubię ładną*bieliznę, a czy stringi są wygodne to najczęściej kwestia ich jakości.. ja noszę, kiedy chcę i kiedy np mam obcisłe spodnie na pupie, ale ładne koronkowe majteczki też lubię. Nie lubię zwykłej bawełnianej bielizny, lubię*mieć na sobie coś, co jest kobiece, ładne, sexi a nie tylko praktyczne i wygodne.. to tak jak w chodzeniu na obcasach.. można nogi wykrzywić, dostać żylaków itp. ale lubię się męczyć
joasika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 11:50   #78
jarek35
Przyczajenie

GG do jarek35 Send a message via Skype™ to jarek35

Zdecydowanie wole na każdej kobiecie jeśli idzie o majtki figi,najlepiej jeśli bedą zwykłe bawełniane bo wychodzę z założenia że będą super wygodne.Co do majtek koronkowych czy z dodatkiem koronki t owszem nie móie nie ale patrzę czy koronka jest z wolbrexu jedynego materiału nadającego się na koronkę bielizniarską.A co do stringów to myślę iż moja niechęć wynika z tego iż lubie Panie o rozmiarze odzieżowym od 46 w góre a takie kobiety nie wyglądają dobzre w stringach.Jeśli natomiast idę z klientką na zakupy to staram się polecac nie stringi a tanga.
jarek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 16:02   #79
Ata2
Raczkowanie

zdecydowanie stringi nie przypadły mi do gustu, figi są dużo wygodniejsze
Ata2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 21:32   #80
Teje
Rozeznanie

Uwielbiam ładną, kuszącą bieliznę, a jedyny dzień, kiedy zdarza mi się założyć bawełnine majtki to drugi dzień okresu - i to, jeżeli nigdzie nie wychodzę z domu. Co nie zminia faktu, że akurat stringów nie lubię - próbowałam nosić, męczę się, zawsze mi ten pasek z tyłu przeszkadza. Zamiast tego noszę koronkowe tangi w przeróżnych kolorach ( spokojnie, nie do białych spodni, nie mam białych spodni, mam za to żółte, różowe, fioletowe itd spodnie), inne koronkowe majteczki, ostatnio bardz mi się podobają takie robione na dziecięce majtki z jakąś Hello Kitty czy Snoopym, uważam, że na dorosłej kobiecie to bardzo fajnie wygląda. Też nie widac w nich szwów, lub są tak delikatne, że o ile ktoś nie będzie wlepiał oczu w mój tyłek, to nie zauważy. A już na pewno nie ubrałabym się w stringi idąc na siłownię, chociaż tam akurat noszę bardzo obcisłe spodnie. Mnie akurat to męczy i już.

Ale to szlaenie indywidualna kwestia, większość moich koleżanek nie lubi własnie tych kolorowych koronek, bo są półprzezroczyste, a my w pracy czesto się przebieramy i zdarza się, że i przy ludziach. Jak dla mnei każdy powinień nosić takei majtki, w jakich się najlepiej czuje i najlepiej wygląda. I, wbrew pozorom, chude dziewczyny wcale nie musza się najelpiej prezentować w stringach. Nosze rozmiar 34 i kiedy założe stringi, mój tyłek wygląda po prostu płasko. Inne majtki trochę go optycznie zwiększają i wygląda to o wiele lepiej.
Teje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 18:36   #81
magnolia79
Irenosława Pierwsza

stringom mówie NIE

jak dla mnie mogłyby zniknąc z powierzchni ziemi
uwielbiam delikatne bawełniane figi, szorty
z nutka kokardki czy koronki
w takich czuje sie najbardziej kobieco
w stringach... jakos tak niesmacznie
magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 19:29   #82
lalaine
Raczkowanie

to teraz ja sie wypowiem
mimo,ze jestem szczupła rozmiar jakoś 46
i nie naleze do brzydkich, to znacznie gorzej bym sie czuła w strinach pod białymi spodniami niż w figach
mi nie przeszkadza to czy majtki sie odznaczają czy nie, komuś sie nie podoba, to niech sie nie patrzy...
niektóre dziewczyny myslą,ze w stringach sa takie seexy, niestety czasem rzeczywistośc jest inna, ale jesli to wpływa na waszą samoocene, to proszę noscie je, ale trzeba mieć umiar,
ja mimo tego,że mam ok figurę i 200 par stringów (przysięgam) przestałam je nosić, bo za wieksza wioche uważam noszenie 3 pasków niż tzw babcine galony, sama noszę szorciki i figi
Stary 2008-01-27, 13:09   #83
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lalaine Pokaż wiadomość
to teraz ja sie wypowiem
mimo,ze jestem szczupła rozmiar jakoś 46
i nie naleze do brzydkich, to znacznie gorzej bym sie czuła w strinach pod białymi spodniami niż w figach
mi nie przeszkadza to czy majtki sie odznaczają czy nie, komuś sie nie podoba, to niech sie nie patrzy...
niektóre dziewczyny myslą,ze w stringach sa takie seexy, niestety czasem rzeczywistośc jest inna, ale jesli to wpływa na waszą samoocene, to proszę noscie je, ale trzeba mieć umiar,
ja mimo tego,że mam ok figurę i 200 par stringów (przysięgam) przestałam je nosić, bo za wieksza wioche uważam noszenie 3 pasków niż tzw babcine galony, sama noszę szorciki i figi

A czy ja moge zadac pytanie? Prosze sie na nie nie obrazac, bo ja nie mam nic zlego na mysli. JUz pisze o co mi chodzi. Mam 178cm i nosze rozmiar 42. Przy moim wzroscie nie jestem chuda, ale tez nie mam nawet malej nadwagi. Gdybym miala nosic rozmiar 46 czyli o dwa rozmiary wiekszy, to zeby nie miec paru kilo nadwagi musialabym byc znacznie wyzsza. Moge spytac ile ty masz wzrostu?
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 13:23   #84
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez jazmine Pokaż wiadomość
. Lubie je, przyzwyczaiłam się i nie zmienię na chińskie majtki :P tudzież reformy rolne .
uwierz mi, jest wiele innych majtek niż reformy czy chińskie z bazarku
Stringi nie są zbyt higieniczne, wielu lekarzy ginekologów je odradza ze względu na ryzyko infekcji.
Co do spodni latem-dla mnie brzydko wyglądają stringi pod białymi spodniami wolę gładkie bezszwowe majteczki których w ogóle nie widac.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 13:53   #85
2018070520180950
Konto usunięte

ja nosze sporadycznie... bo nie wygodne sa :P

wole moje boksereczki
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 14:23   #86
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Oj, te stringi... Mój mąż uwielbia, kiedy je włożę, ale ja nie, tzn. sporadycznie, latem. I to tylko te ze sznureczkiem. W tych z paseczkiem czuję się już fatalnie. Najgorzej, że drażnią mnie też koronkowe majteczki. Tylko bawełna jest najlepsza, ale taką bielizną mąż nazwał "aseksualną"

PS. Jak byłam na Ukrainie, zauważyłam, że tam wszystkie babki chodzą w stringach i to niezależnie od wieku i wagi
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 18:51   #87
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ja wolę figi czasem głownie latem, zdarza mi się nosić stringi ale nie przepadam..

co do białych spodni to pod spód najlepiej wkładać cielistą bieliznę, wtedy się nie odcina
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 19:10   #88
Kota
Zakorzenienie

Noszę, noszę i stringi, i zwykłe figi.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 11:01   #89
nikita-21
Raczkowanie

Stringi są nie dla mnie wolę zwykłe majteczki ale bardzo płytkie. Pozatym stringi ochydnie wyglądają jak wychodzą z jeansów biodrówek kobieta wygląda wtedy wulgarnie, przy niskich figach to się niezdarza. Owszem czasem je zakładam bo są ubrania do których są konieczne naprzykład białe spodnie lub jakaś inna obcisła sukienka ewentualnie dla TZ ale muszą być wygodne najlepiej te bezszwowe te nawet można nosić i da się wytrzymać. Właściwie to co kobietychcą pokacać wyskakującymi majtkami ze spodni spójście kobieta pracująca w biurze nachyla się a tu z pod ubrania wyskakują majtki nie koniecznie stringi ale najczęściej tak jest kiedyś nawet była taka moda.
nikita-21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 11:26   #90
Shajen
BAN stały

Stringi czy zwykle majteczki?

Jedno i drugie ma swoje wady i zalety.W zaleznosci od sytuacji nosze jedno i drugie.
W pracy stawiam na bawelniana wygode. Ale nie wyobrazam sobie tego, zebym mogla zalozyc cos innego od stringöw np. do obcislych spodni, czy wieczorowej sukienki.
Shajen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości