Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-23, 14:21   #2311
agassek
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Moje włosy też są wszędzie i strasznie mnie to wkurza.

W nocy też nie zmieniam pieluchy - bo spimy mamy pobudkę dopiero ok 5 i wtedy macam i oceniam czy wytrzyma jeszcze te 2 godziny.i zazwyczaj nie zmieniam bo młody zasypia od razu po odbiciu a jakbym się wzięła za przebieranie to już by tak łatwo nie usnął. I używamy tych nowych DAD i spokojnie wytrzymują cała noc.

A dziś mamy równe 3 miesiące i ztej okazji niezapowiedziane odwiedziła nas pielęgniarka środowiskowa. Tyle co zdążyłam wyskoczyć z piżamy a w sumie dobrze że sprawdzają bo tyle się słyszy a tych biednych zaniedbanych dzieciach.
Oł siet, dobrze, że piszesz muszę o tym pamiętać i trzymać względny porządek, bo jakby dzisiaj tu wleciała to mops, wopr i Iwonia jutro by mi do drzwi zapukały

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 14:38   #2312
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Oł siet, dobrze, że piszesz muszę o tym pamiętać i trzymać względny porządek, bo jakby dzisiaj tu wleciała to mops, wopr i Iwonia jutro by mi do drzwi zapukały

Iwonia juz sama w strachu ze ścierką lata
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 15:52   #2313
pluszowy_kot
Zakorzenienie

ło matko, gdyby do mnie ktoś z nalotem wpadł to też by mi wszystkie służby na łeb ściągnął, nawet trochę wstyd było koleżankę w trakcie spaceru wpuścić jak chciała nakarmić dziecko, bo psie kłaki jeszcze nie odkurzone i piach z wózka na podłodze, ale stwierdziła, że sama ma w domu to samo
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 15:57   #2314
Monanka83
Zakorzenienie

Bo-naaaa! Jeszcze się urlopujecie?
Stary 2016-08-23, 16:37   #2315
dzustam
Zakorzenienie

Może wypadałoby zatem poodkurzać... jutro

My lubimy krolika lamaze. Tylko ja pierdziu, 5 dych za zabawola. Ale wolę takie niż mnóstwo badziewia za kilka złotych. No i ja mam jakieś schizy na chińszczyznę, chociaż lamaze też szyły chińskie rączki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:26   #2316
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Zmieniam w nocy przy każdym karmieniu tj co 2 godziny. Pierwszy sen trwa 4 godziny więc tyle śpi w pieluszce.
A w dzień zmieniam po najmniejszym siku.
Nie jestem jakaś nienormalna aby dziecko w pieluszce kisić dla oszczędności czy wygody
I to moje obserwacje po tak częstym zmienianiu:P
Tuzury i babydream lepsze wg mnie .
Przy pierwszym dziecku też ciągle zmieniałam pieluszkę, teraz gdy pieluszka się zapełni i młody ma piękną pupcię

Cytat:
My też mamy te nowe, ale stare też są ok
Ja w nocy nie zmieniam pieluchy
Ja też nie zmieniałam, ale chyba muszę zacząć, bo już dwa razy ostatnio był przesikany..

Meldujemy się w połowie naszego maratonu u specjalistów. Dziś mieliśmy echo serca (przez wzgląd na szmer nad sercem w pierwszej dobie życia) i niestety młody jest do kontroli za jakiś czas, bo ma nie zamknięty otwór owalny i jeszcze jakiś jakąś pozostałość życia płodowego, ale muszę się wczytać, bo w trakcie badania skupiałam na zabawianiu go, bo gdyby płakał badanie trzeba by powtarzać.

A jutro neurolog i endokrynolog..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:34   #2317
no_doubt
Wtajemniczenie

Ja się teraz zastanawiam nad żyrafa sophie. Miśka pcha piąstki do buzi, slini się niesamowicie...może warto zainwestować w porządny gryzak...polecacie??

Miśka już nie płacze w gondoli na spacerze, ewentualnie pod koniec czyli jest poprawa.

Moja fryzjerka mówiła, że po 3 miesiącach od porodu mogą wypadać włosy...moje są wszędzie...mimo, że cały czas wiąże w kok...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-23, 17:34   #2318
agassek
Zakorzenienie

Dagmara u nas też piękna pupcia, zero odparzeń (a krem stosujemy 1-2 razy dziennie)... mało wrażliwe może to moje dziecko. I dobrze

za jutrzejsze wizyty

My po szczepieniu. Obie zniosłyśmy to lepiej niż ostatnio Marysia waży 5960g (1100g od ostatniej wizyty)

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:50   #2319
asiaczek
Zakorzenienie

Agassek gratuluję wagi
Ja raz w nocy zmieniam pieluszkę chyba że Mateo przysypia przy jedzeniu to go próbuję rozbudzić.

Chyba zaczął się u nas ten skok, o którym tu ciągle wspominacie
Mały jest nieodkladalny, a takiego płaczu jeszcze nigdy nie słyszałam. Do tego ząbkowanie.. Tylko boję się, że to wcale nie skok. Misiek cały czas nie chce jeść, nawet spać na noc chodzi głodny, bo nie da się go przystawić

Stary 2016-08-23, 17:59   #2320
kaylla
Zakorzenienie

U nas pierwszy dzień nad morzem całkiem spoko. Dzisiaj pogoda niezbyt plażową więc dzień spędziliśmy na spacerach - w sumie 6,5 godziny poza kwatera. Karmilysmy się dwa razy - raz w kawiarni przy kawie i ciachu, drugi raz przy obiedzie. Mała super grzeczna - najpierw w wózku i drzemka, pobudka na jedzonko, jedzonko, następnie podziwianie krajobrazu w lokalu, 15 minut spaceru na raczkach i znowu wózek. Później powtórka z rozrywki. Zobaczymy tylko jak pójdzie zasypianie na noc bo wczoraj z tym było ciut gorzej.

co do gryzaczkow to ja lada moment planuje zakupić ta zyrafke. Mała się slini, pcha paluszki do buzi na potęgę, zresztą nie tylko swoje paluszki próbuje ladowac, chyba jej się gryzaczek przyda.

Co do pielęgniarek - do nas żadna nie dotarła, a mała 2 dni temu skończyła już 4 miesiące. No chyba że były i zastaly zamknięte drzwi.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 18:21   #2321
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Dagmara u nas też piękna pupcia, zero odparzeń (a krem stosujemy 1-2 razy dziennie)... mało wrażliwe może to moje dziecko. I dobrze

za jutrzejsze wizyty

My po szczepieniu. Obie zniosłyśmy to lepiej niż ostatnio Marysia waży 5960g (1100g od ostatniej wizyty)
Ladna waga, duzy przyrost!

Widze, ze my w ogole w wielu kwestiach podobnie postepujemy. Juz kiedyś przy jakims temacie wyszlo, ze jestesmy wyrodne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-23, 18:51   #2322
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Bo-naaaa! Jeszcze się urlopujecie?
Heja już wróciliśmy w niedzielę. Było ekstra, Zuzik na medal ze wszystkim
Dzisiaj było szczepienie, waga 6 850 czyli podwojona waga urodzeniowa

Wracam właśnie z komisariatu, pamiętacie jak pisałam że załatwiłam usg bioderek w ramach funduszu urzędu miasta (za darmo) no to kosztowało mnie jednak 100 zł i 1 pkt karny. Zaparkowałam na zakazie tak jak 38 innych samochodów, szukali mnie dwa miechy po rejestracji samochodu.Pogadalam z policjantem i to on mi powiedział że ktoś zadzwonił na donos no i wyszukali też tych pozostałych 37 kierowców.
Stary 2016-08-23, 18:57   #2323
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

No no Bona, a mowia ze 3.800pln droga nie chodzi
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 19:10   #2324
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ladna waga, duzy przyrost!

Widze, ze my w ogole w wielu kwestiach podobnie postepujemy. Juz kiedyś przy jakims temacie wyszlo, ze jestesmy wyrodne
Ja jestem "wyrodna" bo wietrze dziecko. Jak tak wyrozbierana?! Będzie mieć katar, będzie chora, a kocyk, a czapka, już jest wieczór.

A co do pieluch, gdyby Gabi spała 5 godzin ciągiem ani bym oka nie otworzyła aby zmienić, w końcu bym spała ciągiem ahhh
No, ale jeśli tak czy siak się budzę, a ona jest jak kłoda, można się bawić. Mi to nic nie zmienia, a jej się lepiej śpi.
Stary 2016-08-23, 19:17   #2325
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ja się teraz zastanawiam nad żyrafa sophie. Miśka pcha piąstki do buzi, slini się niesamowicie...może warto zainwestować w porządny gryzak...polecacie??

Miśka już nie płacze w gondoli na spacerze, ewentualnie pod koniec czyli jest poprawa.

Moja fryzjerka mówiła, że po 3 miesiącach od porodu mogą wypadać włosy...moje są wszędzie...mimo, że cały czas wiąże w kok...
My mamy i jest fajna

Wróciliśmy ze spaceru w chuscie ))

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 19:28   #2326
Monanka83
Zakorzenienie

Ja w nocy też pieluchy nie zmieniam, chyba że już nad ranem, w zależności od stanu świadomości mego i Niny

Dagg, trzymam kciuki za wizyty!
A jak wykryli ten szmer na początku? Echo to chyba nie jest standardowe postępowanie?

Aga, brawa dla Marysi i dla Ciebie za hart ducha

My dziś intensywnie spedzilysmy dzień. Najpierw pojechalyśmy nad plażę miejską pospacerować i na kawę - Nina pierwszy raz jadla w restauracji dorosła moja
Potem odwiedził nas mój kolega ze studiów -z Gdyni - to coś dla Dagg a potem jeszcze znajomi przyjechali. Padam.
Stary 2016-08-23, 20:00   #2327
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-09-15 o 20:57
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 20:24   #2328
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Drugi dzień z rzędu potworny ryk przy usypianiu...chyba nie ma wyjścia jak punkt 18 go kąpać i kłaść, bo te 15 minut robi potworną różnicę, zanim go pozakręcam w te szyny ryczy w niebogłosy ze zmęczenia i nijak się nie daje uspokoić, a jak się wreszcie spokoi to nie daje odłożyć
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 20:52   #2329
Anika1986
Zadomowienie

Dagg, Agassek to ja też dołączę do klubu wyrodnych matek. W dzień zmieniam pieluchę jak jest pełna, ewentualnie przy każdej kupię. Na noc zmieniam pomiędzy karmieniem przed snem z jednego cyca, a karmieniem z drugiego cyca. Ostatnio Młody chodzi spać koło 21 więc w pieluszce jest w zasadzie do 9 rano. Najczesciej i tak ta nocna pielucha mimo 12 godzin jest znacznie mniej zasilana niż nie raz w dzień po paru godzinach. Smaruje kremem na noc + w dzień jeśli st większy upał lub czeka nas dłuższą trasa samochodem. Pupcia jest ładna, do tej pory 0 odparzeń.

Mona, szmer wykrywa się osluchowo i w razie podejrzeń że coś jest nie tak kierują na echo. Pamiętam że w szpitalu zaraz po porodzie codziennie na obchodzie obsluchywali dzieci i mówili o szmerach. U nas np. był to 1 stopień na 6 w skali która się zaczynała na L (nie pamiętam nazwy ). Wtedy najogólniej nie kierują. My natomiast mieliśmy załatwiane po znajomości na wszelki wypadek aby uspokoić teściową - na szczęście wszystko w porządku było.

Clio, u mnie nic położna która przychodziła nie mówiła o żadnej kontroli. Niemniej jednak chyba też bym się nie przejmowała nieodkurzonym czy niedokońca posprzatanym mieszkaniem. Nie wydaje mi się aby ta kontrola miała na celu sprawdzać czystość, tylko bardziej ogólna sytuację w domu pod kątem patologii.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 21:04   #2330
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Moje włosy też są wszędzie i strasznie mnie to wkurza.

W nocy też nie zmieniam pieluchy - bo spimy mamy pobudkę dopiero ok 5 i wtedy macam i oceniam czy wytrzyma jeszcze te 2 godziny.i zazwyczaj nie zmieniam bo młody zasypia od razu po odbiciu a jakbym się wzięła za przebieranie to już by tak łatwo nie usnął. I używamy tych nowych DAD i spokojnie wytrzymują cała noc.

A dziś mamy równe 3 miesiące i ztej okazji niezapowiedziane odwiedziła nas pielęgniarka środowiskowa. Tyle co zdążyłam wyskoczyć z piżamy a w sumie dobrze że sprawdzają bo tyle się słyszy a tych biednych zaniedbanych dzieciach.
hmmm trochę zastanawiające z tą wizytą pielęgniarki hmmm dziwne, opieka położnej kończy się po 6 tygodnia od porodu to skąd ten nalot? w sumie ja tam nic do ukrycia nie mam ale z drugiej strony jak nie spodziewam się gości to nawet domofonu nie otwieram bo często mi się zdarza latać w staniku, więc raczej nie otwieram drzwi nikomu niezapowiedzianemu
Stary 2016-08-23, 21:06   #2331
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ja w nocy też pieluchy nie zmieniam, chyba że już nad ranem, w zależności od stanu świadomości mego i Niny

Dagg, trzymam kciuki za wizyty!
A jak wykryli ten szmer na początku? Echo to chyba nie jest standardowe postępowanie?

Aga, brawa dla Marysi i dla Ciebie za hart ducha

My dziś intensywnie spedzilysmy dzień. Najpierw pojechalyśmy nad plażę miejską pospacerować i na kawę - Nina pierwszy raz jadla w restauracji dorosła moja
Potem odwiedził nas mój kolega ze studiów -z Gdyni - to coś dla Dagg a potem jeszcze znajomi przyjechali. Padam.
Mona - tak jak napisała Anika - szmer był wykryty osłuchowo w pierwszej dobie życia, w drugiej i trzeciej nie był słyszalny, ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa.
Kardiolog zaleciła kontrolę za pół roku, pierwszy termin, na który udało nam się zarejestrować listopad 2017!!

My mieliśmy w szpitalu jeszcze usg przezciemiączkowe, to chyba przez moją cukrzycę ciążową i na tym z kolei wyszła torbielka w główce, dlatego jutro ten neurolog, bo usg trzeba powtórzyć i mam nadzieję, że po torbielce nie będzie już śladu.

To tylko kolega z Gdyni, czy może Ty też w Gdyni studiowałaś?

A ja się pochwalę - właśnie zaliczyłam mój pierwszy raz z hybrydami. Po pomalowaniu wzięłam się za robienie kolacji i cały czas musiałam sobie przypominać, że nie muszę już uważać na paznokcie świeżo po zrobieniu

Stary 2016-08-23, 21:12   #2332
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Mona - tak jak napisała Anika - szmer był wykryty osłuchowo w pierwszej dobie życia, w drugiej i trzeciej nie był słyszalny, ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa.
Kardiolog zaleciła kontrolę za pół roku, pierwszy termin, na który udało nam się zarejestrować listopad 2017!!

My mieliśmy w szpitalu jeszcze usg przezciemiączkowe, to chyba przez moją cukrzycę ciążową i na tym z kolei wyszła torbielka w główce, dlatego jutro ten neurolog, bo usg trzeba powtórzyć i mam nadzieję, że po torbielce nie będzie już śladu.

To tylko kolega z Gdyni, czy może Ty też w Gdyni studiowałaś?

A ja się pochwalę - właśnie zaliczyłam mój pierwszy raz z hybrydami. Po pomalowaniu wzięłam się za robienie kolacji i cały czas musiałam sobie przypominać, że nie muszę już uważać na paznokcie świeżo po zrobieniu
szok!
Stary 2016-08-23, 21:18   #2333
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo Ty!
A ja jestem zadowolona z lakierów imitujących hybryde. Kolor + top. Trzymają się tydzień i to mi wystarczy, zwlaszcza ze nie niszczą paznokci, a poza tym co tydzien i tak musze skracać bo inaczej drapie Gabi. A co najlepsze super działa ten top nie tylko na lakiery z tej serii. Rowniez na kazdy inny z roznych firm.

Mozna łykac tabletki na wlosy przy kp? Wiecie coś na ten temat?
Stary 2016-08-23, 21:23   #2334
Anika1986
Zadomowienie

Zabcia, a co chcesz konkretnie łykać? Jeśli to jakiś suplement witaminowy to chyba nie ma problemu, bo to nie powinno zaszkodzić.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 21:28   #2335
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Brawo Ty!
A ja jestem zadowolona z lakierów imitujących hybryde. Kolor + top. Trzymają się tydzień i to mi wystarczy, zwlaszcza ze nie niszczą paznokci, a poza tym co tydzien i tak musze skracać bo inaczej drapie Gabi. A co najlepsze super działa ten top nie tylko na lakiery z tej serii. Rowniez na kazdy inny z roznych firm.

Mozna łykac tabletki na wlosy przy kp? Wiecie coś na ten temat?
Mi się lakiery dobrze trzymają na czarnej odżywce z Golden Rose, ale na topie zawsze robią się brzydkie pęknięcia..

Wiesz co, z tymi suplami na włosy trzeba uważać. Vitapil zrobił teraz specjalny suplement dla mam. Znajoma z Wizażu chemiczka stanowczo odradzała mi np. zwykły Vitapil, musiałabym odszukać jej wpis.. Ja po pierwszej ciąży suplementy zaczęłam stosować dopiero po zakończeniu karmienia.

Stary 2016-08-23, 21:32   #2336
czekooladki
Zadomowienie

No miałam już nie zrzędzić jak stara "męczykicha" noo ale muszę ...no muszę .. temat rzeka: teściowa

Dziadki kupiły dla Alicji sweterek i jakieś bodziaki i z racji tego, że nie widzieli Alicji już całe dwa dni (!!) to wprosili się dzisiaj z prezentem na spacerek. Alicja ostatnio marudna, więc po kilku minutach ryk - teściowa uważa sie za eksperta - neonatologa, pediatrę i psychologa dziecięcego w jednym więc zostawiłam jej pole do popisu i z mężem szliśmy tak z pół kroku za teściami, którzy prowadzili wózek. Oczywiście babcia-krowisia nie umiała uspokoić Małej - ha jaka dzika moja satysfakcja, zważywszy na to, że mój mąż jej tłumaczy, że smoczek, że wertepy, żeby delikatnie bujała, bo Marlena tak robi i to działa, a babcia tekst: NOOO już ty mnie nie ucz! ja wiem co mam robić!
No i babcia - krowisia dostała za swoje, oczywiście Mała sie nie uspokoiła, bo krowisia miała swoją teorię, że pewnie brzuszek i zaczęła ją masować uuuu to był dopiero ryk - żal mi było Alicji noo ale musiałam pokazać krowisi, że taka wszechwiedząca nie jest i co? rozłożyła w końcu bezradnie ręce, że ona jednak nie wie co zrobić a mama podeszła do wózka, dała smoczek, pogłaskała po główce, zrobiła ciiii i moja kochana dziewczynka zasnęła hehe normalnie jakbyśmy były razem z Alicją w zmowie - tak to wyglądało jak ja Ją kocham - moja malutka córeczka chciała po prostu spać, a tu już były insynuacje, że pewnie coś matka zeżarła i dziecko teraz cierpi

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Jak myślicie jak utłukę moją teściową to będzie to podchodzić pod ograniczoną poczytalność i depresje poporodową po 4 miesiącach od porodu?
Stary 2016-08-23, 21:35   #2337
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
No miałam już nie zrzędzić jak stara "męczykicha" noo ale muszę ...no muszę .. temat rzeka: teściowa

Dziadki kupiły dla Alicji sweterek i jakieś bodziaki i z racji tego, że nie widzieli Alicji już całe dwa dni (!!) to wprosili się dzisiaj z prezentem na spacerek. Alicja ostatnio marudna, więc po kilku minutach ryk - teściowa uważa sie za eksperta - neonatologa, pediatrę i psychologa dziecięcego w jednym więc zostawiłam jej pole do popisu i z mężem szliśmy tak z pół kroku za teściami, którzy prowadzili wózek. Oczywiście babcia-krowisia nie umiała uspokoić Małej - ha jaka dzika moja satysfakcja, zważywszy na to, że mój mąż jej tłumaczy, że smoczek, że wertepy, żeby delikatnie bujała, bo Marlena tak robi i to działa, a babcia tekst: NOOO już ty mnie nie ucz! ja wiem co mam robić!
No i babcia - krowisia dostała za swoje, oczywiście Mała sie nie uspokoiła, bo krowisia miała swoją teorię, że pewnie brzuszek i zaczęła ją masować uuuu to był dopiero ryk - żal mi było Alicji noo ale musiałam pokazać krowisi, że taka wszechwiedząca nie jest i co? rozłożyła w końcu bezradnie ręce, że ona jednak nie wie co zrobić a mama podeszła do wózka, dała smoczek, pogłaskała po główce, zrobiła ciiii i moja kochana dziewczynka zasnęła hehe normalnie jakbyśmy były razem z Alicją w zmowie - tak to wyglądało jak ja Ją kocham - moja malutka córeczka chciała po prostu spać, a tu już były insynuacje, że pewnie coś matka zeżarła i dziecko teraz cierpi
Moja córa długo płakała na widok mojej teściowej. Ponieważ nie lubię kobity też w skrytości się zawsze z tego cieszyłam. Ale niestety teraz lubi spędzać z babcią czas, także kochana, ta zmowa może się kiedyś skończyć - muszę Cię ostrzec, żebyś się przygotowała psychicznie
A dalej mówi "krowisia"? Serio, to określenie zwala z nóg..

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość

Jak myślicie jak utłukę moją teściową to będzie to podchodzić pod ograniczoną poczytalność i depresje poporodową po 4 miesiącach od porodu?
Jasne, że tak. Nieleczona depresja poporodowa, która się zaostrzyła i ograniczyła jasność myślenia/ poczytalność

Stary 2016-08-23, 21:39   #2338
zabciajs
Zakorzenienie

Czekooladko w sądzie możemy zeznawać, ze jakieś dziwne rzeczy wypisywalaś na wizazu jakby coś

Dag, lakiery golden rose same w sobie mega trwałe jak na zwykłe lakiery.

A o suplemencie myślała o silice, wieki temu ją łykałam, choć pewnie od tego czasu zmieniła skład z 5 razy.
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p1792-Silica

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-23 o 21:53
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 21:45   #2339
czekooladki
Zadomowienie

No to mnie zmartwiłaś, ale niestety ja też mam świadomość, że dziadki zrobią wszystko, żeby Mała była za nimi - łącznie z przekupywaniem słodyczami, lodami, zabawkami - szlag mnie trafia na samą myśl.

A hasło "krowisia" - no niestety nie dowiedziałam się jeszcze od teściowej skąd jej się to wzięło mimo, że zaczęłam walczyć już jej bronią, w stylu : "Alicja, dlaczego ta babcia tak brzydko do Ciebie mówi?" niestety kobieta nie trybi nic a nic, trzeba by było raz na zawsze urwać kontakt, ale jest to o tyle trudne, że teście mieszkają blisko, mają jednego syna, jedną jedyną wnuczkę. Z drugiej strony coraz częściej jej głupie teksty doprowadzają mnie do furii, ale jeszcze gryzę sie w język mimo, że mam już cały pogryziony, wiem, że kiedyś wybuchnę i to będzie wielka kumulacja i wojna domowa bo moja cierpliwość też ma swoje granice

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Czekooladko w sądzie możemy zeznawać, ze jakieś dziwne rzeczy wipisywalaś na wizazu jakby coś

Dag, lakiery golden rose same w sobie mega trwałe jak na zwykłe lakiery.

A o suplemencie myślała o silice, wieki temu ją łykałam, choć pewnie od tego czasu zmieniła skład z 5 razy.
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p1792-Silica
ok, czyli pozostaje mi prosić sąd o łagodny wymiar kary
Stary 2016-08-23, 21:58   #2340
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dagg trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

Masz juz ta lampe sun9? Ja dzis odebralam sun5. No cudo

Mloda spi od 20 a matka poprasowala piec ton ubran. Dawno nie prasowalam ciuchow cory, wiec dzis zaszalalam. Teraz power pumping i spac
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości