![]() |
#2311 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
ło matko, gdyby do mnie ktoś z nalotem wpadł to też by mi wszystkie służby na łeb ściągnął, nawet trochę wstyd było koleżankę w trakcie spaceru wpuścić jak chciała nakarmić dziecko, bo psie kłaki jeszcze nie odkurzone i piach z wózka na podłodze, ale stwierdziła, że sama ma w domu to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Bo-naaaa! Jeszcze się urlopujecie?
#2315 |
Zakorzenienie
|
Może wypadałoby zatem poodkurzać... jutro
![]() My lubimy krolika lamaze. Tylko ja pierdziu, 5 dych za zabawola. Ale wolę takie niż mnóstwo badziewia za kilka złotych. No i ja mam jakieś schizy na chińszczyznę, chociaż lamaze też szyły chińskie rączki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2316 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Cytat:
Meldujemy się w połowie naszego maratonu u specjalistów. Dziś mieliśmy echo serca (przez wzgląd na szmer nad sercem w pierwszej dobie życia) i niestety młody jest do kontroli za jakiś czas, bo ma nie zamknięty otwór owalny i jeszcze jakiś jakąś pozostałość życia płodowego, ale muszę się wczytać, bo w trakcie badania skupiałam na zabawianiu go, bo gdyby płakał badanie trzeba by powtarzać. A jutro neurolog i endokrynolog.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Wtajemniczenie
|
Ja się teraz zastanawiam nad żyrafa sophie. Miśka pcha piąstki do buzi, slini się niesamowicie...może warto zainwestować w porządny gryzak...polecacie??
Miśka już nie płacze w gondoli na spacerze, ewentualnie pod koniec ![]() Moja fryzjerka mówiła, że po 3 miesiącach od porodu mogą wypadać włosy...moje są wszędzie...mimo, że cały czas wiąże w kok...
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Dagmara u nas też piękna pupcia, zero odparzeń (a krem stosujemy 1-2 razy dziennie)...
![]() ![]() ![]() My po szczepieniu. Obie zniosłyśmy to lepiej niż ostatnio ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Agassek gratuluję wagi
![]() Ja raz w nocy zmieniam pieluszkę chyba że Mateo przysypia przy jedzeniu to go próbuję rozbudzić. Chyba zaczął się u nas ten skok, o którym tu ciągle wspominacie ![]() Mały jest nieodkladalny, a takiego płaczu jeszcze nigdy nie słyszałam. Do tego ząbkowanie.. Tylko boję się, że to wcale nie skok. Misiek cały czas nie chce jeść, nawet spać na noc chodzi głodny, bo nie da się go przystawić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2320 |
Zakorzenienie
|
U nas pierwszy dzień nad morzem całkiem spoko. Dzisiaj pogoda niezbyt plażową więc dzień spędziliśmy na spacerach - w sumie 6,5 godziny poza kwatera. Karmilysmy się dwa razy - raz w kawiarni przy kawie i ciachu, drugi raz przy obiedzie. Mała super grzeczna - najpierw w wózku i drzemka, pobudka na jedzonko, jedzonko, następnie podziwianie krajobrazu w lokalu, 15 minut spaceru na raczkach i znowu wózek. Później powtórka z rozrywki. Zobaczymy tylko jak pójdzie zasypianie na noc bo wczoraj z tym było ciut gorzej.
co do gryzaczkow to ja lada moment planuje zakupić ta zyrafke. Mała się slini, pcha paluszki do buzi na potęgę, zresztą nie tylko swoje paluszki próbuje ladowac, chyba jej się gryzaczek przyda. Co do pielęgniarek - do nas żadna nie dotarła, a mała 2 dni temu skończyła już 4 miesiące. No chyba że były i zastaly zamknięte drzwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Widze, ze my w ogole w wielu kwestiach podobnie postepujemy. Juz kiedyś przy jakims temacie wyszlo, ze jestesmy wyrodne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zadomowienie
|
Heja
![]() ![]() Dzisiaj było szczepienie, waga 6 850 czyli podwojona waga urodzeniowa ![]() Wracam właśnie z komisariatu, pamiętacie jak pisałam że załatwiłam usg bioderek w ramach funduszu urzędu miasta (za darmo) no to kosztowało mnie jednak 100 zł i 1 pkt karny. Zaparkowałam na zakazie tak jak 38 innych samochodów, szukali mnie dwa miechy po rejestracji samochodu.Pogadalam z policjantem i to on mi powiedział że ktoś zadzwonił na donos no i wyszukali też tych pozostałych 37 kierowców. ![]()
#2323 |
Moderatorka z pazurem
|
No no Bona, a mowia ze 3.800pln droga nie chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pieluch, gdyby Gabi spała 5 godzin ciągiem ani bym oka nie otworzyła aby zmienić, w końcu bym spała ciągiem ahhh ![]() No, ale jeśli tak czy siak się budzę, a ona jest jak kłoda, można się bawić. Mi to nic nie zmienia, a jej się lepiej śpi.
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciliśmy ze spaceru w chuscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Ja w nocy też pieluchy nie zmieniam, chyba że już nad ranem, w zależności od stanu świadomości mego i Niny
![]() Dagg, trzymam kciuki za wizyty! A jak wykryli ten szmer na początku? Echo to chyba nie jest standardowe postępowanie? Aga, brawa dla Marysi ![]() ![]() My dziś intensywnie spedzilysmy dzień. Najpierw pojechalyśmy nad plażę miejską pospacerować i na kawę - Nina pierwszy raz jadla w restauracji ![]() ![]() Potem odwiedził nas mój kolega ze studiów -z Gdyni - to coś dla Dagg ![]()
#2327 |
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-09-15 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Drugi dzień z rzędu potworny ryk przy usypianiu...chyba nie ma wyjścia jak punkt 18 go kąpać i kłaść, bo te 15 minut robi potworną różnicę, zanim go pozakręcam w te szyny ryczy w niebogłosy ze zmęczenia i nijak się nie daje uspokoić, a jak się wreszcie spokoi to nie daje odłożyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
Dagg, Agassek to ja też dołączę do klubu wyrodnych matek. W dzień zmieniam pieluchę jak jest pełna, ewentualnie przy każdej kupię. Na noc zmieniam pomiędzy karmieniem przed snem z jednego cyca, a karmieniem z drugiego cyca. Ostatnio Młody chodzi spać koło 21 więc w pieluszce jest w zasadzie do 9 rano. Najczesciej i tak ta nocna pielucha mimo 12 godzin jest znacznie mniej zasilana niż nie raz w dzień po paru godzinach. Smaruje kremem na noc + w dzień jeśli st większy upał lub czeka nas dłuższą trasa samochodem. Pupcia jest ładna, do tej pory 0 odparzeń.
Mona, szmer wykrywa się osluchowo i w razie podejrzeń że coś jest nie tak kierują na echo. Pamiętam że w szpitalu zaraz po porodzie codziennie na obchodzie obsluchywali dzieci i mówili o szmerach. U nas np. był to 1 stopień na 6 w skali która się zaczynała na L (nie pamiętam nazwy ![]() Clio, u mnie nic położna która przychodziła nie mówiła o żadnej kontroli. Niemniej jednak chyba też bym się nie przejmowała nieodkurzonym czy niedokońca posprzatanym mieszkaniem. Nie wydaje mi się aby ta kontrola miała na celu sprawdzać czystość, tylko bardziej ogólna sytuację w domu pod kątem patologii. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2331 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Kardiolog zaleciła kontrolę za pół roku, pierwszy termin, na który udało nam się zarejestrować listopad 2017!! My mieliśmy w szpitalu jeszcze usg przezciemiączkowe, to chyba przez moją cukrzycę ciążową i na tym z kolei wyszła torbielka w główce, dlatego jutro ten neurolog, bo usg trzeba powtórzyć i mam nadzieję, że po torbielce nie będzie już śladu. To tylko kolega z Gdyni, czy może Ty też w Gdyni studiowałaś? A ja się pochwalę - właśnie zaliczyłam mój pierwszy raz z hybrydami. Po pomalowaniu wzięłam się za robienie kolacji i cały czas musiałam sobie przypominać, że nie muszę już uważać na paznokcie świeżo po zrobieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem zadowolona z lakierów imitujących hybryde. Kolor + top. Trzymają się tydzień i to mi wystarczy, zwlaszcza ze nie niszczą paznokci, a poza tym co tydzien i tak musze skracać bo inaczej drapie Gabi. A co najlepsze super działa ten top nie tylko na lakiery z tej serii. Rowniez na kazdy inny z roznych firm. Mozna łykac tabletki na wlosy przy kp? Wiecie coś na ten temat?
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Zabcia, a co chcesz konkretnie łykać? Jeśli to jakiś suplement witaminowy to chyba nie ma problemu, bo to nie powinno zaszkodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Wiesz co, z tymi suplami na włosy trzeba uważać. Vitapil zrobił teraz specjalny suplement dla mam. Znajoma z Wizażu chemiczka stanowczo odradzała mi np. zwykły Vitapil, musiałabym odszukać jej wpis.. Ja po pierwszej ciąży suplementy zaczęłam stosować dopiero po zakończeniu karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zadomowienie
|
No miałam już nie zrzędzić jak stara "męczykicha" noo ale muszę ...no muszę .. temat rzeka: teściowa
Dziadki kupiły dla Alicji sweterek i jakieś bodziaki i z racji tego, że nie widzieli Alicji już całe dwa dni (!!) to wprosili się dzisiaj z prezentem na spacerek. Alicja ostatnio marudna, więc po kilku minutach ryk - teściowa uważa sie za eksperta - neonatologa, pediatrę i psychologa dziecięcego w jednym więc zostawiłam jej pole do popisu i z mężem szliśmy tak z pół kroku za teściami, którzy prowadzili wózek. Oczywiście babcia-krowisia nie umiała uspokoić Małej - ha jaka dzika moja satysfakcja, zważywszy na to, że mój mąż jej tłumaczy, że smoczek, że wertepy, żeby delikatnie bujała, bo Marlena tak robi i to działa, a babcia tekst: NOOO już ty mnie nie ucz! ja wiem co mam robić! ![]() No i babcia - krowisia dostała za swoje, oczywiście Mała sie nie uspokoiła, bo krowisia miała swoją teorię, że pewnie brzuszek i zaczęła ją masować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Jak myślicie jak utłukę moją teściową to będzie to podchodzić pod ograniczoną poczytalność i depresje poporodową po 4 miesiącach od porodu?
#2337 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() A dalej mówi "krowisia"? Serio, to określenie zwala z nóg.. ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Czekooladko w sądzie możemy zeznawać, ze jakieś dziwne rzeczy wypisywalaś na wizazu jakby coś
![]() Dag, lakiery golden rose same w sobie mega trwałe jak na zwykłe lakiery. A o suplemencie myślała o silice, wieki temu ją łykałam, choć pewnie od tego czasu zmieniła skład z 5 razy. https://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p1792-Silica
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-23 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zadomowienie
|
No to mnie zmartwiłaś, ale niestety ja też mam świadomość, że dziadki zrobią wszystko, żeby Mała była za nimi - łącznie z przekupywaniem słodyczami, lodami, zabawkami - szlag mnie trafia na samą myśl.
A hasło "krowisia" - no niestety nie dowiedziałam się jeszcze od teściowej skąd jej się to wzięło mimo, że zaczęłam walczyć już jej bronią, w stylu : "Alicja, dlaczego ta babcia tak brzydko do Ciebie mówi?" niestety kobieta nie trybi nic a nic, trzeba by było raz na zawsze urwać kontakt, ale jest to o tyle trudne, że teście mieszkają blisko, mają jednego syna, jedną jedyną wnuczkę. Z drugiej strony coraz częściej jej głupie teksty doprowadzają mnie do furii, ale jeszcze gryzę sie w język mimo, że mam już cały pogryziony, wiem, że kiedyś wybuchnę i to będzie wielka kumulacja i wojna domowa bo moja cierpliwość też ma swoje granice ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2340 |
Moderatorka z pazurem
|
Dagg trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Masz juz ta lampe sun9? Ja dzis odebralam sun5. No cudo ![]() Mloda spi od 20 a matka poprasowala piec ton ubran. Dawno nie prasowalam ciuchow cory, wiec dzis zaszalalam. Teraz power pumping i spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.