![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Czy TZ wchodzi z wami na wizyty?
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1623 |
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki - ja ciągle w biegu 😉
Po weselu teraz jestem na wakacjach, ale czytam was sumiennie! Malo pisze, ale postaram sie nadrobić. Witam nowe mamy, gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne ✊ odezwę sie niebawem 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Wtajemniczenie
|
Co do rodzenia w majówkę ... I mnie był szpital przepełniony mialam cesarke 30 kwietnia i po 2 dniach mnie wyłoniło dosłownie miejsca nie mieli. Dużo kobietek rodzi na majówkę.
Witam nowe mamusie . Gratulacje dla Was. I dla potrojnej mamusi ! ![]() I gratulacje serduszek Bardzo dużo napisalyscie przez cały dzień masakra. Ja dopiero usiadłam zajrzeć W pracy sobie tak palca rozcielam ze krew tryskala normalnie i aż blada się zrobiłam jak to zobaczyłam. Musiałam jeszcze kilka spraw pozalatwiac po pracy. W przychodni się pytałam kiedy mam wizytę u lekarza to czekałam ponad pół godziny na odpowiedź. Trafiłam na 70 letnią babcie która po angielsku praktycZnie nie mówiła i jeszcze była głucha ... szok totalny. Prosiłam ja o datę wizyty u lekarza i położnej to mi podała 10.08.2016 i 23.03.2016 ... gapilam się się kartka myślałam ze albo ja jestem ślepa albo ona głupią i az zerknelam w kalendar który dziś jest. I się pytam co M za daty dala ... chyba z nieba je wzięła sobie. I poszła z wielką łaską do lekarza i sie okazało że mam lekarza 9 września na 11.00 ale położna nie wiem kiedy mam ... chyba 12 września spytam się lekarza na wizycie. I jeszcze ta babcia do mnie ze ja ja pytałam od kiedy jestem w przychodni a nie kiedy mam wizyty ... ręce mi opadły. Dość dobrze znam angielski i wiem o co i pytałam ... mam dziś mega ciezki dzień. Później zrobiłam zakupy mała mi rzucala papryka po całym sklepie myślałam że ja rozniose dosłownie cały dzień jest okropna jest mega niegrzeczna. Zrobiłam na kolację tzn obiado kolację pizzę ... I 6 słoików leczo zawekowalam będzie na obiad do odgrzania. Jestem padnieta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1625 |
Wtajemniczenie
|
[IMG]1471983895795.jpg[/IMG] w ogóle dziś takie cudo wynalazlam w aptece i nas cukierki do kobiet w ciazy co pomagają na mdłości są dość kwaśne ale czułam się po 1 lepiej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1626 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamuski
![]() ![]() Menia skad Ty sile czerpiesz? Powiedz ze oszukujesz i jedziesz na duracellach ![]() ![]() Menia moze cora sprawdzała czy papryka jak piłeczka sie odbija ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Midusia moj tz chciał wejsc na wizyte ale powiedziałam ze ma sie wstrzymać jak bedzie przez brzuch . Nie to ze ja sie wstydzę czy cos ale wiem ze to moze byc tez niezręczne dla lekarza a zreszta musiałby wejsc z cora wiec tym bardziej byłam na nie. Na genetyczne napewno wejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Co do witamin bo wczesniej padło takie pytanie to biore femibion,osobno kwas foliowy ,DHA, jod i z lekow duphaston i euthyrox Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Wtajemniczenie
|
raduska-daje radę jakoś. Dziś miałam sporo energii
![]() ![]() ale moja mała naprawde dziś przeginała dopiero co niedawno zasnęła tarzala się na łóżku 2 godziny ![]() jeszcze musialam zrobic pranie ogarnelam zmywarke. Jutro musze ubrania posprzatac bo już szczyt sie zrobil ze zaraz sufitu siegnie :/
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
Ale ten wątek idzie; ))
Gratuluję cudownej 3!! U mnie apetyt bez zmian - jadlabym cały czas.. dzisiaj o 4 w nocy pobudka bo w brzuchu burczalo; D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Tak zawsze od samego początku. Ja mam usg prawie na każdej wizycie i zawsze razem patrzymy na nasz skarb. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zadomowienie
|
Ja na wizyty chodzę sama, TZ pójdzie ze mną pewnie tylko na usg genetyczne i połówkowe.
Cytat:
![]() Ale i tak podziwiam ile masz sił i energii do ogarniania wszystkiego, ja ograniczam się do minimum aktywności, bo leń totalny mnie dopadł. Chcę już drugi trymestr!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja chodzę do gin sama, tz pewnie pójdzie ze mną na genetyczne/prenatalne i połowkowe.
Moje dziecko ostatnio zrobiło się mega nieznośne, ciągle musi coś robić , biegać, skakać itp jak się nudzi to rozwala zabawki, rozwija rolkę papiery itp ![]() Dobrze ze teraz nie mamy maluszka na świecie bo bym padła Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
Patipee co u Ciebie? Jak się czujesz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Wtajemniczenie
|
patrysia-dzien nie był zły do południa ... także nie mogła od razu wyczuć u mnie złości
![]() Już mi tż od rana ciśnienie podniósł ... nie dość że wstaje 15 minut przed wyjściem do pracy to nie ma czasu na zrobienie sobie głupich kanapek do pracy ... a ja naprawdę czasem jestem zmęczona już po całym dniu. I z pretensjami ze mam mu zrobić kanapki bo on nie ma czasu a dopiero co usiadłam jeść bo mnie mdli od rana ... zabije go chyba ![]()
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Mój tz tez sobie sam robi ale dlatego że ma.piekarnie po drodze i świeże bułki wygrywają z tymi z poprzedniego dnia
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Moj tez sam robi. Jak nie zdazy to kupuje cos w pracy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1637 |
Zakorzenienie
|
Witam sieci ja niesmialo 😉
Tydzień temu zrobilam test i wyszedł pozytywny 😍 Dzidziuś wystarany bardzo z racje tego ze w maju straciłam ciaze w 9 tygodniu.. Mam 5:letnia córcię wiec na drugie najwyzsza pora 28 lat 😊 Beata Wczoraj robilam test z krwi i beta wyszla 369,55 mlU/ml - wg moich wyliczeń ok 4-5 tydzień ale do lekarza ide w przyszłym tygodniu dopiero.
![]() |
#1638 |
Zakorzenienie
|
ja mam dwie wizyty u gina za soba, na tej drugiej byl małż ze mną, ale wyjątkowo bo miał wolne, bo zazwyczaj nie ma go przez caly tydz, tylko w weekendy w domu jest
![]() ![]() Ja robie sniadanie mojemu małzowi bo sprawia mi to ogromna przyjemnosc ![]() ![]() ![]()
#1639 |
Wtajemniczenie
|
w poprzediej ciąży był na każdej od drugieg trymestru bo wcześniej nie chciał jak było usg dowcipne
![]() ![]() Witaj Beata ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie od zawsze tak na codzien ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Moja dzis wstała o 4 i stwierdziła ze pora na zabawe. Chyba z godzinę jak nie wiecej trwała walka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Moja dzis wstała o 4 i stwierdziła ze pora na zabawe. Chyba z godzinę jak nie wiecej trwała walka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Mężowi kanapek nie robie raczej. Pare razy zdarzyło mi sie tylko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Rozeznanie
|
Wczoraj na wizycie małż ze mna był bo bardzo chcial. Urwał się z pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Wtajemniczenie
|
beata-witamy
![]() Za godzinke wyjezdzam do pracy to mam nadzieje,że do tego czasu zupa mi sie ugotuje ![]() znów mała płakała w przedszkolu aż mi jej szkoda ... ![]() Dziś mam lenia,nic mi sie nie chce ![]()
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
Menia moze córka poprzez takie zachowanie (skoro wczesniej tak nie było) pokazuje swoj bunt na przedszkole? Albo zeby zwrócić na siebie uwage ?
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj juz tylko.mowila ze nie chce isc do przedszkola bo jest śpiąca. .. ale zaczęła jeść obiadki i nawet nie chce za bardzo wracać jak są jakieś ćwiczenia czy tańce.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Raduska moja ostatnimi czasy, chyba od czasu tego przedszkola. Jak wracam do domu to najpierw na mnie skacze , przytula, na barana się wspina. Później zaczyna "mama biegam, mama piłka, mama chodzi, mama lody!!!" Setki myśli na minutę Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Wtajemniczenie
|
raduska-też mi sie zdaje,że to bunt na przedszkole bo mowi ze nie chce tam iść,ale to jest tylko chwila płaczu w przedszkolu a później mówią,że jest dzielna. Bawi sie,śpi zawsze jak inne dzieci kładą się spać nie płacze już później . Ja myślę,że ona po prostu nie chce rozstawać się ze mną bo mowi,że ona idzie z mamą do pracy ... wszystko z mamą. I jak wracam po nia to tak samo sie rzuca na mnie przytula liże dosłownie mnie po twarzy . Zobaczę jeszcze jak to będzie,staram sie zawsze odebrac ją też wcześniej ... nie siedi 8,5 godziny w przedszkolu tylko około 6 .
#1648 |
Zakorzenienie
|
Moja jeszcze nie śpi w przedszkolu. Będzie dopiero od następnego tygodnia. Zobaczymy co wtedy będzie
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Ale wtedy ja ją będę odbierać to.mozze bardziej się będzie cieszyc Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mi sie wydaje ze to tęsknota dziecka po prostu za Wami. Chca nadrobić ten czas kiedy siedziały w przedszkolu i stad takie zachowanie.
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Wtajemniczenie
|
malwiska-moja już 3 czy 4 dnia została na drzemke i normalnie śpi bez problemu co w domu nie chciała
![]() Jak sie czujecie kobietki dziś ? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.