|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Tez jestem ciekawa co to za syrop. Meczę się już dłuższy czas, dzisiaj kupiłam błonnik, jem kupe jabłek i śliwek i nic nie pomaga ;/
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Syrop się nazywa Duphalac, alternatywnie był Lactulosum. Czy zadziała to zobaczymy, podobno nie na każdego działa niestety
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz kazał to poszliśmy ![]() Nic nie oglądaliśmy ale przez godzinę dwie położne objaśniały cały przebieg: od tego kiedy przyjechać aż do wyjścia ze szpitala. Wg belgijskiego prawa, zdrowy poród, wychodzi po 3 nocach musimy teraz zarezerwować sobie pokój.
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam problem jaki szpital wybrać..ehs..
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Holandii 95% porodów odbywa sie w domu
|
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także czasem sie ciesze ze nie mieszkam w większym miescie i raczej wybiorę ten szpital, w którym jest moja lekarka.
|
|
|
|
|
#2921 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem skończyłam i jakoś nie kupowałam, bo na razie, odpukać, zaparcia poszły w zapomnienie Dziewczynki, ja właśnie wróciłam od genetyka... To znaczy potem byłam jeszcze u koleżanki, ale to dzisiaj miałam szczegółowe omówienie PAPPA . Wszystko jest dobrze, ryzyko trisomii 21 wyszło mi coś około 1:3000, inne rzędu 1:kilkunastu tysięcy, więc jest dobrze. Wyniki miałam idealne, dzidziuś w środkowym centylu, jednak ja jestem w szoku jakie miałam ryzyko podstawowe. A mianowicie 1:121 Takie mam z racji wieku, ale mnie to wkurza, że statystyka bierze wszystkich pod jedną miarkę, ja bardzo młodo wyglądam, i bardzo późno zaczęłam dojrzewać, uważam, że powinni to brać pod uwagę, że byłam dzieckiem praktycznie do 15 roku życia. Miesiączkę dostałam dopiero rok po tym jak wszystkie koleżanki w klasie miały. Genetycznie w mojej rodzinie kobiety późno dojrzewają i późno przekwitają... I w ogóle żałuję, że przyznałam się lekarzowi, że paliłam papierosa. On to wliczył w ryzyko podstawowe, no cóż, może tak musi być, ale zadał mi pytanie: palenie w ciąży? Ja na to, bo szczera chciałam być, że nie, ale miałam stres duży i zapaliłam 1 raz! A on: pytanie nie brzmi ile razy, tylko czy to było w ciągu ostatniego tygodnia... No i ja musiałam powiedzieć zgodnie z prawdą, że TAK, że w ciągu ostatniego tygodnia to się zdarzyło... A dzisiaj w opisie normalnie widnieje palenie papierosów:tak A nie palę ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2016-08-23 o 23:20 |
||
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda szpital nie ma za dobrych opinii, ale nie chce mi się jeździć do sąsiedniego miasta. Ostatnio w jakimś rankingu położna z tego szpitala zajęła pierwsze miejsce. Sama się przekonam jak będzie, nie ma co słuchać innych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 1 prawie pod domem ale z kiepskimi opiniami, pewnie nie jedna z Was kojarzy sprawę Po niej większość personelu już dawno została zmieniona, rodzą tam tysiące kobiet i są mega zadowolone i z opieki i z warunków... ale ciągle nad szpitalem ciąży medialna sprawa i dawne błędy medyczne... tu rodzina ma niezły dojazd i na pewno ktoś mnie nawiedzi a tego nie chcę - 2 szpital nazywany czasem rzeźnią zwyczajny, popularny szpital, z dość dużym "przerobem", krążą słuchy że prawie każdą nacinają, ale pracuje tam lekarka która mnie leczy niemal od dziecka, minus taki że rodzina ma tam dobry dojazd i mogę mieć bandę odwiedzających3 szpital prywatny na nfz, zaje***te warunki i opieka ale... no właśnie... ale... szpital "nie lubi" ciężkich przypadków i nie każdego nawet kwalifikuje (trzeba iść na kwalifikację ok tydzień przed porodem)... niby wszystko jest super hiper jak poród przebiega wg planu... a jeśli nie...? niby mają oddział neonatologii a jednak lekarze ze 'zwykłych' szpitali często odradzają z tekstem 'bo jak by coś się działo to oni nie pomogą', szpital jest najdalej od domu, z 15km, rodzina nie ma tam zadnej opcji na dojazd Pewnie w październiku będę je odwiedzać zeby zobaczyć chociaż trochę na właśne oczy... popytac o ZZO (nie wiem czy chce ale rozważam) itp Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2016-08-24 o 08:02 |
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
W Szczecinie też tylko 3 porodowki i jescze jeden prywatny, ale tam poród ok. 6000zł. Ogólnie to wszystkie mają swoje plusy i minusy, ale są na podobnym, dość dobrym poziomie. Ja wybrałam ten gdzie pracuje mój lekarz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
I się niczym nie martw, ważne że Ty wiesz jak jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę rodziła w szpitalu w którym rodziłam syna. Jest tam od razu oddział neonatologii. Jest oddalony o 40 km, ale będę miała planowe cc, więc odległośc mi nie przeszkadza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie bede rodzić SN, ale z tym szpitalem (oddalonym o 70 km) mam o tyle dobrze, że w razie czego mogłabym zatrzymać się wcześniej u mojego brata, który mieszka jakieś 5 km od tego szpitala.
No ale zobaczę co moja gin powie, czy to dobry pomysł, czy nie bardzo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że niesłusznie masz do swojego lekarza pretensję, bo postąpił słusznie. Z paleniem papierosów jest podobnie jak z alkoholem. Wiadomo, że szkodzi, ale nie wiadomo jaka ilość. Dlatego skoro już posiadał wiedzę, że paliłaś, to już jest drugorzędne ile razy. Tutaj widać różnice w zachowaniu płodów, porównując te bez ekspozycji na dym z tymi, które zostały narażone: https://www.youtube.com/watch?v=mUjZlx3x8cU Zresztą jak raz się nie mogłaś powstrzymać, to równie dobrze nie wiadomo co będzie dalej. No bo taka prawda, nikt Ci nie siedzi w głowie Życzę wytrwałości
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Kto pije herbatę z żurawiny która ma 100% żurawiny? Bo moja mama nie może nigdzie znaleść :/
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę mieć planowanie cc, szpital na Polnej w Pz, tam pracuje mój lekarz, opinie są różne, ja jestem zadowolona ponieważ na Polnej mają najlepszy oddział neonatologii w Polsce, i tylko tym się kieruje, najważniejsze żeby dzieci były pod dobrą opieką.
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam zła zarówno na siebie, jak i na lekarza, bo z jednej strony mam wszystko szczerze powiedziane i wyliczone tak jakbym po prostu paliła ciągle, więc z zapasem, a z drugiej strony jakby mi wyszły wskazania do amniopunkcji przez ten jeden raz, to trochę słabo by było... Z resztą już doczytałam dzisiaj, palenie prawdopodobnie liczy się do ryzyka przedwczesnego porodu, a nie do ryzyka trisomii, z tego co zrozumiałam
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do trisomii się na pewno nie liczy. palenie ma wpływ na poronienie/przedwczesny poród, ryzyko niższej masy urodzeniowej i nie wiem czy płody narażone na dym nie są później w grupie ryzyka zachorowania na astmę, ale to nie na 100%. najważniejsze, że nawet jak lekarz Ci wliczył to palenie to i tak pappa wyszła dobrze, a to najważniejsze ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() masz jeszcze czas, odwiedź wszystkie szpitale, które bierzesz pod uwagę i to na pewno pomoże w podjęciu decyzji
|
|
#2933 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzebnica, oława czy jeszcze coś innego?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
to dzikiej rózy też nie wolno? a maliny mozna, nie mozna herbatek z liści z malin, bo one wywołuja skurcze, sa wskazane przed porodem. Same maliny są ok. Z tymi herbatami i ogólnie jedzeniem to masakra, jakbym nie czytała neta to bym kompletnie nie wiedziała. Zielona nie, biała nie, owocowe nie, makrela nie, sledzie nie, a tyle cieżarnych się zajada śledziami, jadę w góry na urlop i oscypki też nie
|
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A myślałaś może nad Gliwicami? Rodziła tam moje przyjaciółka straszna panikara z niskim progiem bólu i sobie chwaliła. Nie było problemu ze znieczuleniem, dużo sprzętu, no i ładny, czyściutki, wyremontowany. Dla porównania ściany w Siemianowicach Śląskich są tak brudne, że ktoś zagrał na nich palcem w kółko i krzyżyk ![]() No i w Gliwicach jest moja lekarka, więc u mnie to raczej pewniak mimo ok 40km dojazdu
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opiumalfa po prostu szuka herbat bez domieszek żadnych, a według mojej wiedzy takie nie istnieja. Jedynie hibiskus z tego co wymieniłam jest odradzany w ciąży. Można zajść do sklepu zielarskiego spytać, albo kupić suszoną żurawinę i samemu robić taką herbatę. Ale tego trzeba by pić strasznie dużo żeby miało jakiekolwiek działanie. Dlatego najlepszy jest żurawit do łykania i kupienie soku 100% żurawinowego w aptece. Ja teraz w 2 trymestrze raz się skusiłam do sushi na szklankę zielonej herbaty, uznałam, że skoro w ogóle kofeiny nie wprowadzam do organizmu, to jedna zielona herbata w 2 trymestrze nie zaszkodzi
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤ cz. II
Ja jem śledzie
![]() I zielona herbatę szklankę raz na tydzień czy dwa tez. A o ta herbatę z żurawiny pytam bo ktoś mówił o niej. Soku mi nie kupi bo to pewnie w szkle, nie da sie wysłać. Ale żurawit będę miała. Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2016-08-24 o 09:23 |
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś o 11.00 mam wizytę u gina. Idę z wynikami, przedłużyć L4 i liczę na to,że zrobi mi usg i może płeć by mi powiedziała ![]() Ja będę rodzić w szpitalu w którym rodziłam pierwszy raz, jakieś 5 km od domu bałabym się dojeżdżać tak daleko do szpitala. Już mam wizję,że rodziłabym w samochodzie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-08-24 o 09:24 |
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę rodzić w szpitalu do którego mam 23 km, bliżej tylko szpital w Piasecznie, ale jakby TZ mnie tam zawiózł to potem bym się z nim ostro policzyła
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja czekam na ten osławiony apetyt na śledzie, ale chyba się nie doczekam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.