|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
ja nie bede chciala mieszkac z rodzicami
wydaje mi sie ze po slubie to juz lepiej nawet wynająć coś ważne aby samemu mieszkac
|
|
|
|
#3872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
natali86 hehe nie ma sprawy
może być i samba ![]() kaska87 mam nadzieje, że do tego czasu to już wynajmiemy jakieś mieszkanko nie wyobrażam sobie mieszkania z moimi rodzicami, a co dopiero z rodzicami TZ niestety oboje mieszkamy w blokach co oznacza, że gnietlibyśmy się w jednym pokoju i non stop wpadalibyśmy na rodziców ;P o nie to nie dla mnie Mam nadzieje, że się uda i nie będziemy zmuszeni mieszkać z rodzicami
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze z TZ nie mieszkałam. ale w tym roku koncze studia wiec... wszytsko przed nami
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
ale Wam fajnie...! my będziemy mieszkać z moimi rodzicami. niestety.
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
zapytałam bo ja samanie mogłabym mieszkać z rodzicami czy teściami ograniczało by mnie to
![]() Magialena ja uważam, ze póki nie miałaby możliwości mieszkac sama z TZ nie zdecydowałabym się na ślub ale to moje zdanie
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z działkami nie ma problemu, mamy pare opcji: - moi rodzice maja dzaiłke budowlaną w tej samej miejscowości,ale z tym to zobaczymy bo moje rodzeństwo tez ma "ochote na ta działke" - dziadek Tz ma także działkę budowlaną, jakby co byłby skłonny przepisac ją na Tz, tzn propozycję Tz już dostał - dziadek Tz oferuje mu takze przpisanie jego domu, ale ta opcja mi nie odpowiada, dom jest do generalnego remontu, przebudowy, powiekszenia - rodzice Tz mają duży plac pod budowe, chcą go podzielic na 2 mniejsze place i przepisac na Tz i jego brata, niestety to już sąsiednia miejscowośc , średnio by mi sie widziało tam budowac dom - obok domu moich rodziców jest duży plac W razie czego można by go odgrodzic i tu wybudowac dom. Póki co swieżo po slubie zamieszkamy jak przypuszczam u moich rodziców dopóki nie wybudujemy i nie wykonczymy naszego domu. Mozemy u nich gościc ile się będzie dało dom jest duzy,a obecnie mieszkamy w nim tylko rodzice i Ja
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Natali86 Ty to masz w ogóle szczęście, że masz tyle opcji do wyboru
My też chcielibyśmy w przyszłości wybudować domek, ale najpierw musimy sobie kupic jakaś działeczkę niestety także zobaczymy co z tego wyjdzie Póki co w tym roku kończę studia i trza szukać jakiejś roboty, żeby zarabiać na zachcianki
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby nas było stać na kupno mieszkania, to pewnie, ze byśmy od razu poszli na swoje. szkoda nam przeznaczać na wynajmowanie. bo wtedy zawsze byśmy tylko wynajmowali. wolę uzbierać pieniądze i kupić mieszkanie później. w każdym razie nie chce z nimi mieszkać długo. nie mówiąc już o na stałe. bleeee...
a może jak będziemy grać w totka, to wygramy i problem się rozwiąże.
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2008-01-31 o 13:18 |
|
|
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
Razem z Tz-tem przygotowujemy sobie nasze mieszkanko i po mojej obronie prawdopodobnie zamieszkamy razem
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy dużo możliwosci, tylko żeby miec na te marzenia o własnym domku pieniądze, to by było dopiero szczęście ![]() Czas pokaze... ![]() Aha jeszcze zapomniałam dodac, moje rodzeństwo mieszka na emigracji, dobrze im sie wiedzie, planuja tam zostac na dłuzej, no i w takim wypadku dom rodzinny rodzice zapisza na mnie Tylko wiecie, wiem, ze to dziwne, nie chciałabym mieszkać w swoim rodzinnym domu, nie podoba mi sie rozmieszczenie pomieszczan, cąły układ... Remont, trzeba by było zrobic.... No i mieszkanie z rodzicami na stałe też nie bardzo nam odpowiada.... Tz mówi ze wyjątkowo dziwna jestem w tej kwestii...
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Rozeznanie
|
Ja mieszkam z moim TŻ od lipca i świetnie nam się układa.To był dodatkowy plus przy decyzji o ślubie,bo wiem,że nie zacznie się nagle między nami psuć,gdy zamieszkamy razem,a różnie to bywa w codziennym życiu,kiedy sie jest z kimś 24h na dobę.Do końca studiow będziemy prawdopodobnie coś wynajmować,a potem przeprowadzimy sie do innego miasta,gdzie czeka na mnie mieszkanie,które babcia obiecała na mnie przepisać
|
|
|
|
#3883 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co to to nie... A z teściową to już bym w ogóle mieszkać nie mogła. Ja mam własne mieszkanie (kawalerkę), ale na początek wystarczy. A potem planujemy budowę domu (ja mam działki, TŻ ma 1, ale u Niego raczej wybudujemy ze względu na lokalizację). |
|||||
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie było mnie kilka dni a Wy napisałyście tyle, że nie jestem w stanie wszystkiego teraz ogarnąć
Naszczęście sesja dobiega końca i mam nadzieje, że przygotowania ruszą teraz pełną parą ![]() My z TŻ'tem też chyba początkowo będziemy musieli zamieszkać z moimi rodzicami (mieszkam w domku więc nie jest to aż taki problem), choć do tego czasu jeszcze wiele może się zmienić, jednak nie planuje mieszkać z nimi na stałe, góra rok-półtora.. W każdym razie uważam podobnie jak MAGiALENA , że lepiej te troche pomieszkac z rodzicami i przynajamniej w tym czasie zaoszczędzić na kupno własnego mieszkania, niż odrazu po ślubie wynajmować.
|
#3885 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, ale stukacie te posty
![]() Dziękuje za wszystkie gratulacje, powoli zaczynam sie tym wszytskim cieszyc do tej pory był tylko strach, ale teraz powoli ustepuje radości. Tyle roboty z tym wszytskim. W najbliższych dniach idziemy rezerwować salę, nie jest to może jakas wypasiona sala, ale byliśmy na kilku weselach i zawsze fajnie sie ludzie tam bawia, moze właśnie przez prostotę. No i nie jest drogo. Do tego dojdzie nam jeszcze kucharka (jedna już namierzyłam - pyszne jedzonko robi), no i najgorsze zespół - od tego zależy jakość zabawy - to najtrudniejszy wybór. W tym roku chcemy to załatwić, resztę w następnym. No i na marzec/kwiecień zaplanowaliśmy coś bardzo trudnego - spotkanie naszych rodziców - bardzo się boje tego spotkania, co prawda jesteśmy zaręczeni ale moja mama myśli, ze ślub to będzie na święte nigdy. Pozdrawiam i powodzenia. |
|
|
|
#3887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- moi rodzice mogą się dostosować jakby co i nie mają nic przeciw spotkaniu - mama TŻ-ta nie wykazała zbytniego zainteresowania. Wobec czego może takie spotkanie odbędzie się w wakacje... Bo nie sądzę, żeby już na Wielkanoc. |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Scio nie martw się na pewno spotkanie wypadnie fajnie i będziecie je miło wspominać
My mamy takie spotkanie już za sobą i choć bardzo się go obawiałam to wszystko było pięknie, ładnie dlatego nie ma się czego bać My w niedziele jedziemy na obiad do teścia, bo teściu się chce zrewanżować hehe
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę zorganizować takie spotkanie, żeby zaczęli nasi rodzice traktować nasze plany poważnie (przez pół roku od zaręczyn byłam "koleżanką"). Moja mama obawia się tego wszystkiego, że studiów nie skończę jak się pobierzemy. No i z moi rodzice muszą mi pomóc finansowo.
Boże jak sobie pomyśle, że będę ślubować mojemu kochaniu, to az mi się łezki w oczkach kręcą. Przepraszam za wywody, ale jestem taka szczesliwa, ale i obawiam sie tego wszystkiego. Jezu jeszcze nie tak dawno byłam dzieckiem, a tu już będę żoną i mam nadzieje, ze w niedługiej przyszłości i matką. Pozdrowienia dla wszystkich narzeczonych. A co do mieszkania. hmm... my chyba coś wynajmiemy, bo mieszkanie z rodzicami nie wchodiw gre, ze względu na warunki mieszkaniowe, a jak skończe studia i znajde pracę (oby), to albo weźmiemy kredyt, albo pojedziemy na saksy
|
|
|
|
#3890 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że nie mogę sobie sięgnąć choćby po jednego... Pączki mam przydziałowe dwa i zaraz je schrupię z wielką przyjemnością .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Gratuluję |
|||||
|
|
|
#3892 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś dawno temu mój Tata miał takie poglądy, że ślub to po studiach, żebym je skończyła, ale wtedy jeszcze nie znałam mojego narzeczonego. A teraz? Teraz w ogóle się w ten sposób nie wypowiada. Cytat:
Aczkolwiek często ludzie robią coś na pokaz. Takie "postaw się, a zastaw się". Ja uważam, że bez sensu robienie jest czegoś na wyrost (np hucznego wesela lub wesela w ogóle), jeśli ludzie nie mają ku temu warunków, jeśli tych pieniędzy potrzebowali by na coś innego, np. na mieszkanie, itd. Np. głupotą było dla mnie robienie wesela przez kuzynkę, gdy oboje byli bezrobotni w tamtej chwili i nie mieli gdzie mieszkać za bardzo. (Mieszkali potem z rodzicami, ale tam za bardzo nie było na to warunków). Ja wydatki na swoje wesele ograniczam, chociaż mogłabym sobie pozwolić finansowo na rzeczy wymyślne. Tylko po co? Wolę ograniczyć to do skromnej formy, nie lubię przepychu i przesady. A uroczystość jakkolwiek by ją zorganizować i tak będzie dla mnie najpiękniejszym dniem ze względu na treść, a nie na formę. |
||
|
|
|
#3893 |
|
Raczkowanie
|
Tak patrzę na Twój suwaczek i... o matko! Wy już tyle razem jesteście
GratulujęDziekuje W marcu bedzie 7 lat, jak jestesmy ze sobą , szczerze mowiac moj TZ chcial o wiele wczesniej wziasc slub, ale ja oprocz emocji staram sie myslec równiez rozumowo, przekonałam go, że jak skoncze studia (czyli w tym roku), nazbieramy troche pieniazkow na start (juz cos nie cos mamy), wiec mozemy myslec o wsplonym mieszkaniu i brac się za organizacje wesela .Jeśli chodzi o spotkanie rodziców, to znają się, ale oficjalnego spotkanie to jeszcze nie bylo i wlasnie planuje rowniez takie spotkanie w najblizszym czasie, tez się obawiam tego, poniewaz przyszly tesciu jest toche ekscentryczny w swoim zachowaniu, i boje sie, ze beda jakies problemy lub kłotnie, ale staram sie byc dobrej mysli. |
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego jeszcze po przyjezdzie do spitala czekal 5 godzin na lekarke az ta laskawie go zbada. Badanie polegalo na sprawdzeniu odruchow i na wypisaniu paracetamolu, po czym zostal wypuszczony do domu (a my narzekamy na nasza sluzbe zdrowia), nie lepiej bylo na policji...Na szczescie nic wielkiego sie nie stalo. Jest troche poobijany, ale jak pomysle, ze mogloby byc gorzej to plakac mi sie chce. Rozumiem, gdyby oberwal za to, ze sie stawial, ze sam prowokowal, ale moj brat do takich nie nalezy. Widze, ze naskrobalyscie juz 3 strony dzisiaj, a jeszcze konca dnia nie ma. Zaczelyscie temat tlustego czwartku. Ja tez jestem na diecie, ale dzis chyba sobie odpuszcze Mam 3 paczki i zamierzam zrobic ciasto Musze jakos ochlonac po wczorajszym i dzisiejszym dniu. ![]() A co do zamieszkiwania po slubie. Ja bym nie potrafila mieszkac ani z moimi rodzicami ani z tesciami. Juz 1000x wole wynajmowac mieszkanie niz "meczyc sie" z rodzinka U nas jest o tyle lepiej, ze J. na spora dzialke polozona na granicy z pakiem narodowym, wiec jest cudna lokalizacja. Denerwuje mnie tylko to, ze dzielilibysmy teren z jego ojcem i z bratem, ktory tez sie chce tam pobudowac. ![]() J. cos kombinuje, tylko nie wiem co... Jest bardzo tajemniczy. Moze mi cos z okazji zblizajacych imienin szykuje Wczoraj rzekl, ze w sobote wczesniej skonczy prace, ale wczesniej nie przyjedzie do mnie. Co prawda bedzie w Bialymstoku, ale zebym miala go prosic na kolanach to i tak mnie nie zabierze. Do tego usmiechal sie tak tajemniczo...Anuulaa, stronka z figurkami na tort swietna Kiedys widzialam podobne na zywo, tak wiec wiem, ze prezentuja sie rewelacyjnie.
|
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
Jak wcześniej powinno się rezerwować sale i td?
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
butters, to zależy od regionu Polski
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
Zależy od sali, ja rezerwowalam w pazdzierniku 2007 roku i nie bylo juz miejsc na czerwiec, lipiec, sierpien, wrzesien 2009, wiec zarezerwowalam maj, dlatego najlepiej sie wczesniej orietowac, albo popytac znajomych.
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Jaguś, oj widzę, że jakaś niespodzianka Ci się szykuje
._Madzia_, piękny staż . U nas to TŻ był tą stroną, która oprócz emocji postawiła TŻ na rozum i kazał mi najpierw skończyć studia... Ja bardzo chciałam, żebyśmy się pobrali w tym roku
|
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z resztą część zapłacimy z własnej ręki, ja kupię sobie sama suknię, kupimy razem obrączki i zapłacimy za fotografa![]() Jaga, przykro mi z powodu Twojego brata. Najważniejsze, że nic mu się poważnego nie stało
|
|
|
|
|
#3900 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj, ale nie chodziło mi o Ciebie pisząc o tej przesadzie. To był sąd uogólniający. Każdy robi, jak uważa przecież i sam najlepiej zna swoją sytuację...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

wydaje mi sie ze po slubie to juz lepiej nawet wynająć coś ważne aby samemu mieszkac

może być i samba 

do wesela jeszcze czeka mnie jeden tłusty czwartek, to w ten pojem pączków i faworków, a w przyszły przypomnijcie mi, ze nie mogę 
Szkoda, że nie mogę sobie sięgnąć choćby po jednego...
Do tego jeszcze po przyjezdzie do spitala czekal 5 godzin na lekarke az ta laskawie go zbada. Badanie polegalo na sprawdzeniu odruchow i na wypisaniu paracetamolu, po czym zostal wypuszczony do domu (a my narzekamy na nasza sluzbe zdrowia), nie lepiej bylo na policji...