![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]() ![]() Jak mozesz zapytaj ![]() Dziekuje za cm oby szybko leciały. Co do łóżeczka właśnie zastanawiam się czy nie spróbować odkładać. Może nie będzie pobudki i placzu a powoli by się przyzwyczajala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Ja to jestem "wyrodna" matka, bo od początku odkładam Małą do łóżeczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie przeszkadza mi to ze spimy razem. Usmiech na dzień dobry jest najpiękniejsza pobudka dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus co dzień woda do zmywania/ kąpieli. Tata mówił ze wcale nie wychodzi bardzo drogo , porównując z opalaniem węglem bądź centralnym. Mieszkanie mają ok. 70 metrów kw. Na początek większy wydatek na piecyk i cala instalacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64525451]Hania od kilku dni uśmiecha się do Zosi ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() U mnie Hania czasem do psa się uśmiecha i dotyka go rączka od paru dni to obserwuje ![]() Cytat:
![]() Myślę, że słusznie robisz ominie Cię problem oduczania dziecka spania w Waszym łóżku ![]() Cytat:
Uśmiech na dzień dobry mam też z łóżeczka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Madziu może kiedyś nam się uda z łóżeczkiem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Haneczka to się położna obudziła z ta wizyta patronazowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mąz mnie opierniczył bo położylam Małą na łóżku a on jeszcze spał i jak się obudził to się przestraszył, że zrobil jej krzywdę... Aa jeszcze pisalyscie o ubieraniu. Ja jestem zdania, że lepiej kilka cienkich warstw. Ubieram body z krótkim, kaftanik i półspiochy + skarpetki, albo podkoszulek bez rękawów i body z dlugim. W nocy pajacyk, jak jest chlodno to pod spód body z krótkim. Marcelinka lubi nocą ciepło ![]()
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to nie czuję się tak staro. A najlepsze, że jak czytam gazetę itp.i widzę wiek 35+ to myślę jak to dużo lat ktoś ma, hahaha. A za chwilę uświadamiam sobie, że ja też tyle mam ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
fiazo
ostatnio było 8 i coś a norma 1,5 u niego tak jest że raz sie podnosi raz obniża, bardzo skacze. ![]() haneczkab92 12 listopada tego roku ![]() dzanet2108 Dziękuję ![]() australia87 Dziękuję bardzo, 12 listopada tego roku ![]()
#2922 |
Raczkowanie
|
Jestem juz po...wszystkim.wizyte mialam na 15:30.po dotarciu resztka sil psychicznych i fizycznych okazalo sie ze jestem4 a wszyscy sa na 15:30... Kazdy pacjent min 30 minut wiec bylam dwie h do tylu.starszaka oddalam pod opieke i nie moglam sobie pozwolic.jak wychodzilam z przychodni to jeszcze nawet nie przyjechal zeby przyjmowac.zeby choc slowem pisnal ze to zwykla kolejka ale te panie tez byly zdziwione ze na jedna h wszyscy.trudno wyszlam o 16.00 tak widac mialo byc.w mozgu mam pustke a w zoladku glaz,ale za to buzia jak sie pieknie usmiecha! Show must go on!
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że odkładasz Marysie do łóżeczka nie gwarantuje, że zawsze będzie w nim chętnie spała. Moj Starszak od zawsze tylko w łóżeczku. Kp od urodzenia na siedząco ( o ja głupia...) i potem za każdym razem do łóżeczka. Również chcielismy żeby się przyzwyczajal, ze nie będzie spał z nami. Wyjątkiem były choroby i złe sny. I co? Były takie etapy, że musieliśmy się złamać. Zdarzaly sue nocki, że spał tylko na rękach. Odłożony zaraz płakał. Albo budzil sue co chwilę i po prostu nie miałam siły sterczeć cała noc przy łóżeczku i uspokajac. I tym sposobem lądował w naszym łóżku a mąż w innym pokoju. Inaczej nie dało rady bo przecież od rana trzeba było znów funkcjonowac i sen potrzebny. Tak więc nie chce Cię martwić ale może się zdarzyć że Twoje odkładanie pójdzie w powietrze. Wudaje mi się, że bardziej istotne jest nauczenie spania w większym łóżku i np.w swoim pokoju. My przenieśliśmy synka jak miał 2.5 roku i tu byliśmy konsekwentni. Dwie nocki były marudne, posiedzialam chwilę przy łóżku, potulilsm, w dzień tłumaczylam, że na swoje łóżeczko itp i zrozumiał. Spal i śpi u siebie i nie domaga się spania z nami. Mamy tam.nianie więc jak ma potrzebe to Wola tatusia ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |||
Zakorzenienie
|
Noo racja po 3mcach
![]() Cytat:
![]() ![]() Też w chłodniejsze dni ubieram na dwór warstwami. Na sen body w cieple dni, w chłodne pajacyk. Teraz body śpi bo cieplutko mamy i ogrzewania działa jakby co więc mogę lekko grzejnik na ciepło ustawić. Cytat:
Spokojnych przygotowań do tego jedynego pięknego dnia w życiu ![]() Cytat:
![]() Trochę niepoważnie, że wszyscy pacjenci na jedną godzinę są zapisani :/ To prywatnie czy na NFZ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim przypadku chodzi o to, ze my się boimy, ze dziecku cos zrobimy nieświadomie przez sen... I mama bardzo waskie łóżko ![]() Karmienie na siędzaco na razie mi nie przeszkadza, na leząco nawet nie potrafię... ![]()
![]() |
#2926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak synek był malutki to spaliśmy z obawy cała noc w jednej pozycji. A potem jak podrosl to spaliśmy w jednej pozycji i jak śledzie w puszce ale dlatego że synek się rozpychal.bo tez mieliśmy wąskie łóżko. Ostatecznie mąż wylądował w osobnym pokoju Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Honcia, i szacun za kp na siedząco. Ja też tak karmiłam a teraz karmię na leżąco bo tak mi było wygodniej po cc i tak zostało. I nie wyobrażam sobie teraz kp na siedząco. Głupia byłam, że sue tam męczylam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Ja karmie i na siedziaco i na leżąco
![]() Ostatnio moja Maja tak od 18 jest bardzo marudna. Tylko rączki. Mata nie. Hustawka nie. Po kąpieli Jej przechodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nocne karmienie to u nas 10minut z przewijaniem więc te 20 do 30 minut snu przeboleję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Konto usunięte
|
Ja przy Zosi też brałam do siebie uwagi typu "nie pozwalaj spać w łóżku bo.nie odzwyczaisz" to samo ze spaniem na rekach. Stety niestety kazdego dziecko jest inne, jedne potrzebuja więcej bliskości, drugie mniej. Teraz się nie przejmuje i pozwalam bo wiem, że to wszystko kiedyś minie. Chce spać na rękach bo w łóżeczku płacze, niech śpi. Ważne że dziecko wyspane. Tylko ważne też by umieć się zorganizować. Ja często spałam z Zosia w dzień bo sama spała po kilka minut i gotiwalysmy razem, sprzatalysmy razen śpiewając. Do dzisiaj mi.pomaga.
Także tego...nie martwcie się, kiedyś z waszych łóżek wyjda i będą chciały wszystko robić "siame" to zatesknicie za tymi przytulankami ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Caryca wyrazy współczucia, jeśli nie macie zamówionej sali to przełóżcie. Takich rzeczy nie da się przewidzieć.
Honcia kciuki za brak objawów po szczepieniu Claudette u mojego starszaka długo się utrzymywała. Skakała od 9 do 11. Lekarka poradziła nam karmienie mieszane by zaczęła spadać. Nie pamiętam ile się utrzymywała ale długo. U nas dziś dzień płaczu. Padam na twarz. Nic nie dam rady już robić |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
My po kąpieli. Przytulilam Maje i odplynela. Ale myślę ze sie przebudzi i doje. Bo zjadla tylko 20 ml :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziecko jest moim największym szczęściem, ale nie chcę zapominać o tym, że jestem również żoną, dlatego nie wyobrażam sobie celowego spania w łóżku razem z dzieckiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64535261]Ja przy Zosi też brałam do siebie uwagi typu "nie pozwalaj spać w łóżku bo.nie odzwyczaisz" to samo ze spaniem na rekach. Stety niestety kazdego dziecko jest inne, jedne potrzebuja więcej bliskości, drugie mniej. Teraz się nie przejmuje i pozwalam bo wiem, że to wszystko kiedyś minie. Chce spać na rękach bo w łóżeczku płacze, niech śpi. Ważne że dziecko wyspane. Tylko ważne też by umieć się zorganizować. Ja często spałam z Zosia w dzień bo sama spała po kilka minut i gotiwalysmy razem, sprzatalysmy razen śpiewając. Do dzisiaj mi.pomaga.
Także tego...nie martwcie się, kiedyś z waszych łóżek wyjda i będą chciały wszystko robić "siame" to zatesknicie za tymi przytulankami ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dobrze to napisalas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64535261]Ja przy Zosi też brałam do siebie uwagi typu "nie pozwalaj spać w łóżku bo.nie odzwyczaisz" to samo ze spaniem na rekach. Stety niestety kazdego dziecko jest inne, jedne potrzebuja więcej bliskości, drugie mniej. Teraz się nie przejmuje i pozwalam bo wiem, że to wszystko kiedyś minie. Chce spać na rękach bo w łóżeczku płacze, niech śpi. Ważne że dziecko wyspane. Tylko ważne też by umieć się zorganizować. Ja często spałam z Zosia w dzień bo sama spała po kilka minut i gotiwalysmy razem, sprzatalysmy razen śpiewając. Do dzisiaj mi.pomaga. Także tego...nie martwcie się, kiedyś z waszych łóżek wyjda i będą chciały wszystko robić "siame" to zatesknicie za tymi przytulankami ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oj też tego słucham ale jednym uchem wypuszczam ![]() ![]() Jak się da to odkładam ![]() Dziś Hania spała w ciągu dnia łącznie godzinę. 2x po ok 15min i max 30min na spacerze. Teraz po kapieli widać, że zmęczona i nie może zasnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2936 |
Konto usunięte
|
Przemeczone dziecko ma potem problem z zaśnięciem. Moj mąż tego nie może zrozumieć. Jak Hania dłużej śpi w dzień to marudzi że w nocy nie będzie spała
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Nie fajnie, ze rocznica smierci bedzie gdy my będziemy obchodzič roczek polaczony z moimi 30stymi urodzinami (4dni pozniej). Cóż..
Co do spania, ja pozwalam na sobie, obok siebie, w nocy z nami. Gabi tego potrzebuje, taka przylepka mi sie trafiła.Poczatki byly ciezkie,spanie tylko na klacie. Tak jak pisze Dzanet, kiedys to minie i bede tesknic. A do meza przed spaniem przypelzam, tulimy sie i wracam na swoje miejsce spac. Owszem bede probowac jak wroce do sypialni ja klasc do lozeczka, ale pewnie po pierwszym karmieniu wyladuje u nas. Wyjdzie w praniu ![]() ![]() I pewnie, ze jestem tez zona. Wiec bede sie starac aby ten pierwszy sen byl sam na sam, ale to jak przeniesiemy sie do sypialni. Tu lozeczka nie mam. A co zlego w karmieniu tylko na siedzaco? Ja w dzien w domu karmie na lezaco. Dziewczyny macie pałąki do wozka? Polecicie cos? Na allegro albo platikowe chinskie dno, albo za kolorowe, takie z przesytem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-24 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2939 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawieszki też polecam z tiny love, takie szeleszczace, grające, super są Kurde nie umiem dodać zdjęcia... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny zglupialam. W badaniach Marceliny hemoglobina wyszła 11i coś. Lekarz w szpitalu powiedzial, ze ok bo do 3 mca moze spadać ale i tak jest w normie. Nasza lekarka kazała podawać zelazo bo hemo slaba... Czytam internety i wszędzie napisane, ze norma to 10... Podawac czy nie podawać...?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.