|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
teraz sie przerzuciłam na wodę w ogóle nie gazowaną. leje do szklanki, liść mięty, wyciskam plaster cytryny i taką piję, bo taka bez niczego mnie strasznie do rzygania nastraja. to chyba nietypowe, bo jak powiedziałam to endokrynologowi, to mega oczyska wywalił
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karowa mocne nastawienie na sn i ogólnie opinie różne. Na woloska tez mam blisko ale to szpital ogolny a nie typowo polozniczy. Brodnowski koleżanka sobie chwalila a rodzila w czerwcu. Inflancka skrajne opinie, jeszcze jest starynkiewicza, ale to raczej jak ciąża powiklana. Praski ostatnio bardzo polecany, a w miedzylesiu z znieczuleniem problem. Jeszcze ma byc na zwirkach oddzial połozniczy, ale nie wiem kiedy otwarcie. Ogolnie duzo zalezy od personelu na jaki się trafi.
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
na Inflanckiej moja szwagierka się prawie przekręciła. dziecko się urodziło martwe z ich winy i je odratowywali. nie chcieli jej zrobić cesarki choć dziecko prawie 5 kilo. 3 miesiące się nim nie zajmowala, bo nie była w stanie. dla mnie odpada. co do madalińskiego to powstrzymam się od komentarza
|
#2974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to reakcji na Madalinskiego trochę nie rozumiem. Znam dużo osób ktore tam rodziły i wszystkie zadowolone. Sama tam rodzilam i dzięki dobrej opiece syn urodził się zdrowy, bo podjęli decyzję o cc. Za to w Orlowskim koleżanka wypisywala się na wlasne żądanie, bo mimo dużej wagi nalegali na sn. Ostatecznie urodziła na Kasprzaka przez cc.Każdy szpital ma swoje za i przeciw ale nie nalezy generalizowac. |
|
|
|
|
#2975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego Żelazna odpada? Proszę o info. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do małych butelek do miasta czy na podróż też wrzucam kilka plasterkow.. Nic tak innego na mnie nie działa tylko woda..
|
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brochów mam blisko i rozważam, a kliniki no nie, jakoś zawsze słyszałam o nich żle, ale nie twierdzę, że tak jest na pewno. Ja mam 2 lekarzy z dwóch szpitali więc będę wybierać później ![]() a do szkoły rodzenia się wybieracie?
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wybieram bo w temacie dzieci jestem zielona
To moje pierwsze. Co lepsze w mojej rodzinie nie było za bardzo małych dzieci, nigdy z żadnym małym dzieckiem kontaktu nie miałam, już nawet nie mówię o trzymaniu... nigdy nic. Brak mi na pewno elementarnej wiedzy. Wiem, że dużo przychodzi instynktownie, no ale wolę się trochę wspomóc
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz w klinice weekendowe prowadzi położna z Trzebnicy a drugie na jakieś dłuższe
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
My tez idziemy do szkoły rodzenia, bankowo!
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Nie robiła mi usg bo powiedziała że to niedobrze tak co 2 tyg dziecko naświetlać. Następna wizyta za 3 tyg, zrobi mi wtedy usg i może się dowiem wtedy jaka płeć.
Wyniki mam ok. Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Nadrobię wieczorkiem bo zaraz znajoma przychodzi ![]() Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że wszystko pięknie ciekawe co ja dziś wieczorem usłyszę 😍Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2985 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja liczę ze w pon juz ja poznam, w koncu mi sie 17 tydzien zacznie ![]() Siedze sobie nad jeziorkiem. Jak jest przyjemnie u Was tez dzisiaj takie upały?
|
|||||
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Do SR można samej, albo zabrać kogoś do towarzystwa
ja chodziłam z tż, ale były pary złożone z ciężarnej i mamy, siostry, koleżanki i dwie przyszle mamy same![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku tak piszecie że nie można tak często usg robić, a ja od 4 tyg ciąży mam wizytę co 2 tyg i zawsze mam usg robione
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodziłam na szkołę rodzenia najczęściej sama, bo mąż w pracy, ale jak mógł to poszedł i przysypial 😅 wybrałam beznadziejnie, okropnie nudno było, prawie sama teoria, ogólnie strata czasu. Teraz bym poczytala opinie w Internecie, a nie szła gdzie najbliżej 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szkole rodzenia również teoria, puszczanie filmów, obchód po porodówce, nudno było, a jak już byłam w szpitalu to załapałam się na naukę parcia, na nic mi to było bo cc
![]() W smyku jest -30% na ubranka, z kodem smyk30,ja zamówiłam dwa pajacyki
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdarza wam sie twardnienie macicy? Kurde już miałam tak kilka razy w ciągu tygodnia :/
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spytam w pon gina czy magnez wystarczy. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- nie ma żadnych dowodów ani badań na temat szkodliwości usg. na pewno za wczesnie nie można słuchać serca, ale o samym usg nic nie słyszałam. jestem pewna, że gdyby było jakieś zagrożenie to lekarz by mi odradził
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde bo moj gin jest niedostępny do poniedziałku i zaczynam świrować. Ile magnezu bierzesz? |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie wiem co to skurcz ;-) pierwsza ciąża zero skurczów i cesarka umowiona ☺ także jak teraz dostanę to będę was pytać czy to już to 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też bardzo ciepło. Relaksujemy się w ogrodzie 😊
Byłam dziś w przedszkolu z córeczką na dniach adaptacyjnych. Na razie wrażenia moje i córeczki bardzo pozytywne 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, ide sie nacpać magnezu
![]() W BE Afryka, az ciezko z psem wyjsc! ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Mam w domu Filomag B6, czy to się nada? Mam na nim napisane ze zawiera 600mg magnezu wodoroasparaginina co odpowiada 40mg magnezu. Te polecane 600mg to do ktorego skladnika sie odnosi? Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2016-08-24 o 18:14 |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ide do SR, wcześniej chodziłam, ale niewiele się tam dowiedziałam. Oglądałam za to filmiki na youtube, jak kąpać, ubierać dziecko,zmieniać pieluchę, pierwsza pomoc itp.
Do wyboru mam 2 szpitale, jeden w moim mieście, warunki sanitarne lepsze, ale uważam, że lekarze do niczego. Drugi w mieście obok (jakieś 5km) i poprzednio tam rodziłam, tam pracuje mój lekarz i tam się wybieram i teraz. Największy minus to jedna łazienka na korytarzu :/ i łóżka niezbyt wygodne no i jest taka jedna lekarka, która chyba wszystkim kobietom mówi, że są obrośnięte tłuszczem Mogłabym ją spotkać jestem wygadana i mam cięte riposty kiedy trzeba Właśnie sobie hybrydy zrobiłam, arbuzowy wzorek mam ![]() Zaraz będę pakowała rzeczy na jutrzejszą małą wycieczkę. Jedziemy do Kazimierza Dolnego i do "magicznych ogrodów" Na wakacje w tym roku nie pojedziemy więc chcemy córkę chociaż na takie małe wycieczki zabierać. Akurat mąż ma urlop. Jestem taka podekscytowana tymi ogrodami, że chyba nawet bardziej niż moja Ala
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

To moje pierwsze. Co lepsze w mojej rodzinie nie było za bardzo małych dzieci, nigdy z żadnym małym dzieckiem kontaktu nie miałam, już nawet nie mówię o trzymaniu... nigdy nic. Brak mi na pewno elementarnej wiedzy. Wiem, że dużo przychodzi instynktownie, no ale wolę się trochę wspomóc