|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
a podobno szybko zleci, mi sie narazie dluzyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
1472054551303.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia pewnie otworza sie tylko na kompie ale tam sa wskazowki do wyprawki.
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze sie koniecznie zapisac do dentysty, a nie chce juz zaniedbac zebow, bo dopiero od tego roku bardzo zaczelam dbac o zeby. Poza tym musze jeszcze osemke zrobic i czeka mnie aparat staly mimo, ze zeby mam proste to zgryz do du..y
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że naszą córkę, to on będzie stroił, a nie ja. Muszę go jeszcze tylko nauczyć pleść warkocze i będę miała wszystko z głowy. Juz mu to powiedziałam, że skoro córeczka tatusia, to on wszystko będzie robił.
![]() Każdy tata zajmujący się swoim brzdącem jest cudownym widokiem! Cytat:
Wiem, że on tak działa, bo moje 2 koleżanki u niego były i on rzeczywiście sam dzwoni z propozycją wizyty. Dziwne, nie? Cytat:
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro stworzę swoja liste ok??
bo dziś za bardzo nie mam czasu napiszę co kupuję, co mam, co mi się przydało a co nie![]() ![]()
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście super z tymi listami wyprawkowymi!
Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Chwalę się dzisiejszymi zdobyczami
1472055572449.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
KPZ dobrze, że się foch TŻ-ta skończył
Faceci czasem tak mają, jak ich przerasta/zaskoczy sytuacja, to się zamykają w sobie. Ja poza ciuszkami nic jeszcze nie kupuję. Mebelki, wózek, artykuły do pielęgnacji - wszystko będziemy ogarniać dopiero październik-listopad. Mam nadzieję, że się uda w miarę sprawnie. A wtedy jeszcze szkoła rodzenia będzie na głowie! Te wszystkie listy wyprawkowe wydają mi się zaniżać liczbę potrzebnych ciuszków. 5-6 body/pajaców? Podobno trzy na dzień to minimum, czyli mając 6 trzeba robić pranie codziennie? Ja planuję kupić ze 3x tyle, żeby móc robić pranie raz w tygodniu, ale czy to się tak da? pequenina_, ja będę na tych warsztatach Mama wie te drugie niestety muszę odpuścić.Gratuluję i zazdroszczę wizyt - ja swoją musiałam przełożyć o tydzień i dopiero na początku września idę. Ale bym już chciała poznać płeć! |
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny panikujące, chyba nas dopada syndrom wicia gniazda
Wiecie w sumie już przed Świętami musimy mieć dopięte wszystko! Ja mam zamiar kupić główną wyprawkę w rozmiarze 56 i 62, ale kilka bodziaków 50 też - na wszelki wypadek. No i 68 co mi wpadnie w oko żeby coś już czekało Będę stawiać głównie na pajacyki, bo to najwygodniejsze. Kocyk mi się marzy z colorstories, ale to 200 z głowy... Jeden dostanę od firmy, jeden komplet ubranek, gryzaczek, maskotki, rożek i kilka innych drobiazgów - także cośtam zaoszczędzę na tym ![]() Pequenina to zazdroszczę! U mnie w lumpkach ceny wcale nie takie atrakcyjne. A w Wawie jeszcze nie znam żadnych, muszę się uśmiechnąć chyba do dziewczyn z wawy żeby coś podpowiedziały ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#251 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wymieniłam na inny.
|
|
|
|
|
#252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na piekna sztuczna szczeke Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę Teraz mąż wrócił i obłożył mi ją lodem, zobaczymy czy opuchlizna zejdzie, kiedyś już miałam ją mocno skręconą, dwa tygodnie o kulach
Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-08-24 o 19:08 |
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Orlica biedactwo
Zasłabłaś tak całkiem do omdlenia czy zachowałaś świadomość? Nie martw się tym epizodem za bardzo, to może być ze stresu faktcznie. Pisałam Wam że ja pod koniec lipca tak zasłabłam, raczej z przemęczenia, badania krwi wszystkie super, gin powiedział żeby się oszczędzać.Rozumiem Twój stres, ja ostatnio u rodziców autentycznie sądziłam że skończę w szpitalu tak mi serce waliło. Nie wiem jak ty, ale ja jeszcze wpadam w błędne koło -zaczynam się stresować - myślę że nie mogę się denerwować bo zaszkodzę dziecku- stresuję się podwójnie... Może sceduj to na tż? Powiedz mu że ty za bardzo to przeżywsz i czy on by nie mógł powiedzieć (Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64533886]Sprawdziłam dziś i wszystkie pajace tego modelu miały ten błąd Ale wymieniłam na inny.[/QUOTE]To chyba robił wszystkie ten sam analfabeta bo bodziaki są bez błędu.[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się... Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę Teraz mąż wrócił i obłożył mi ją lodem, zobaczymy czy opuchlizna zejdzie, kiedyś już miałam ją mocno skręconą, dwa tygodnie o kulach [/QUOTE]Pamiętaj, że musisz się oszczędzać, a taki stres nie jest teraz wskazany! Leż i odpoczywaj, niech Tż się Toba opiekuje. Rozmowa może przebiegnie gładko i nie będzie aż tak źle?
|
|
#256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Donka, myślałam, że już tylko ja zostałam.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę Teraz mąż wrócił i obłożył mi ją lodem, zobaczymy czy opuchlizna zejdzie, kiedyś już miałam ją mocno skręconą, dwa tygodnie o kulach [/QUOTE]Biedactwo faktycznie niech TZ prowadzi rozmowę a Ty tylko dopowiadaj ![]() Dzięki za te rady co do ciśnienia. To był jakiś chwilowy epizod. Może się dziecko czymś zestresowalo i matka odczula ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak myslicie- laktator reczny, czy automatyczny lepszy?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się... Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę Teraz mąż wrócił i obłożył mi ją lodem, zobaczymy czy opuchlizna zejdzie, kiedyś już miałam ją mocno skręconą, dwa tygodnie o kulach [/QUOTE]Biedna Ty. Nie stresuj sie, sama widzisz, ze stres zle wplywa na Ciebie, a jak na Ciebie to i tez na maluszka. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Wiele razy czytałam ze automatyczny jest wybawieniem, ale od znajomych słyszałam tylko o ręcznych i sobie chwaliły.
Maz mi przywiózł od taty materac masujący z wibracjami. Polezalam z 10 minut - co za ulga! Aż się doczytałam ze oczywiście w ciąży nie mozna... ale czemu to już nikt nie napisze...Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mąż już powiedział, że jutro spróbuje sam to załatwić męską rozmowę z moim ojcem, przynajmniej kwestię piwnicy, bo to teraz priorytet. Dzięki
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Co do laktatora: wybierzcie sobie model jaki chcecie i zaangazujcie Tzta ze jesli bedzie potrzebny to ma w te pedy isc do apteki i kupic. Serio laktator nie musi byc potrzebny, owszem sa przypadki ze bez nich ani rusz ale nie zakladajcie takich czarnych scenariuszy.
|
|
|
#264 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś pójdzie, rodzice muszą pójść na ustępstwa i pomóc z dziadkiem w obecnej sytuacji, ale raczej nie będzie to miła lekka rozmowa... ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na laktatorach sie nie znam. Myslalam, ze jest konieczny ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#266 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dam znać jutro czy cokolwiek się udało dogadać.---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Ja mam ręczny i myślę, że wystarczy, moja mama przy 4 ciążach nigdy nie musiała używać. |
||
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kp to dziecko jest wylacznie na cycku 6 mcy ktore mijaja tak szybko ze nawet okiem sie nie mrugnie, potem juz dochodza posilki stale i cyc mamy staje sie stopniowo coraz mniej potrzebny. Wtedy zawsze jeden posilek mozna zastapic kaszka czy warzywem i ma sie czas na wyjscia. To kp nie przywiazuje matki na amen w domu. A nawet mamy nie kp nie wychodza na dluzej niz 2 h bez dziecka bo po prostu tesknia juz po 5 minutach. Te 6 mcy to naprawde magiczny czas o ja sie nie moge doczekac tego moja 3 latka teraz by mnie sprzedala byleby mogla byc z tatusiem.i babcia a mi serce krwawi![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2016-08-24 o 20:16 |
|
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Orlica, witaj w klubie.
może i na nas niedługo przyjdzie czas. Donka, o matko,kolejny temat o którym nic nie wiem. ![]() Iwona zaraz będziesz miała małego szkraba,dla którego Ty będziesz najważniejsza. ![]() Mój drugi lekarz od usg właśnie dzwonił i widzimy się 15.09 na połówkowe. Ma 3d i 4d i na pewno coś wypatrzy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

Ale tylko raz w tym. W sumie na razie potrzebuję ciepłych, a tych nie widzę. Ale na olx sobie 3 sweterki zaklepałam, jutro odbiorę 

Ja mam połówkowe w 22. tygodniu też, u mnie też tylko wtedy robią, nie w 18. jak czasami bywa.
musze sie koniecznie zapisac do dentysty, a nie chce juz zaniedbac zebow, bo dopiero od tego roku bardzo zaczelam dbac o zeby. Poza tym musze jeszcze osemke zrobic i czeka mnie aparat staly mimo, ze zeby mam proste to zgryz do du..y

Zasłabłaś tak całkiem do omdlenia czy zachowałaś świadomość? Nie martw się tym epizodem za bardzo, to może być ze stresu faktcznie. Pisałam Wam że ja pod koniec lipca tak zasłabłam, raczej z przemęczenia, badania krwi wszystkie super, gin powiedział żeby się oszczędzać.