|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wzory! wzory!- haft krzyżykowy
Dziewczyny poratujcie mnie, mam problem może trochę z innej beczki, choć też związany z wzorami. Pościągałam sobie wzorki, które mi się podobają i chciałam się wziąć za jeden z nich. Wczoraj drukowałam wzór motylka szydełkowego (biorę lekcje u mojej babci
a dziś wzorek na krzyżyk. I wychodzą mi te wzory strasznie niewyraźne, tak, że nie umiem się połapać w oznaczeniach (ten akurat był czarno-biały) obojętne czy powiększę, czy zostawię w oryginalnym rozmiarze, ciągle wychodzi zamazany. Dodam, że z moją drukarką jest wszystko w porządku. Miała któraś podobny problem?
|
|
|
|
#3452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapis obrazu przez jego wygładzenie, co jest w porządku dla zdjęć z natury, ale fatalne dla schematów składających się z cienkich linii i znaczków. Jako tako czytelne są tylko pliki duze, maj.ące na kratkę schematu koło 10x10 pikseli. Nie należy się cieszyć znalezieniem pięknego wzoru zbyt wcześnie. |
|
|
|
|
#3453 |
|
Raczkowanie
|
Krystyna, dziękuję za odp. ale naprawdę nic się nie da z tym zrobić? cóż kupiłam już muliny, specjalnie pod ten obrazek, więc będę improwizować, tu akurat można. Ale mam w kolejce moją piękną masajkę i tam to już musi być czytelnie...cóż jak nic nie wymyśle, to będę siedzieć z igłą przed monitorem i tak będę przenośić wzór. Racja, nie można się zbytnio cieszyć...
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Makena, widzę, że masz dokładnie ten sam problem co ja jeszcze wczoraj. Też napaliłam się na obrazek, drukuję schemat a tu strasznie rozmazane. Wiesz co zrobiłam? Zwróciłam się o pomoc do Was i już na drugi dzień (expresowo) jedna z Wizażanek Integra przesłała mi schemat bardzo, bardzo wyraźny. patrz post 1833 i 1835. Jesteście cudowne Wizażanki, pożna na Was polegać. Makena, dołącz swój obrazek, może damy radę (Razem) Ci pomóc. Powodzenia!
|
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Mam małe pytanko, czy łączycie kolory mulin różnych firm (w jednym obrazku) czy to jednak źle wygląda? A może nie przeszkadza. Bo jak nie ma jakiegoś odpowiednika to może warto wziąć oryginalny kolor?
|
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
no to spróbuję.Może ma ktoś ten wzorek do wydruku w lepszej rozdzielczości? jak nie to trudno, jak skoncze, to się pochwalę moją interpretacją hehe
bo już zaczęłam...w każdym bądź razie miałam na ścianie mieć całą serię, ale teraz się zastanowię poważnie chciałam przerobić w programie Haft krzyżykowy, ale ten obrazek główny, też nie jest najlepszej jakości.
|
|
|
|
#3457 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy
Poszukuję tych wzorów. Jeśli któraś z Was ma byłabym bardzo wdzięczna.
|
|
|
|
#3458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
np potrzebujesz 4 stopnie zieneni, wybierasz jakieś podobne 4 stopnie Ariadny itd. Wtedy też zauważysz, co zrobić, kiedy odpowiednika brakuje. Ale to możliwe tylko przy umiarkowanej liczbie kolorów. |
|
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synek nudzi mnie o takiego pięknego tygrysa ...znalazłam w necie wzór ,ale jest bardzo nieczytelny.Może któraś z was ma czytelny wzór
|
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wzorki mi sie podobaja tylko jak sie dobrać do schematów?????? Jeśli wiesz jak - to to podaj sposób. Próbowałam na wszystkie strony i nic mi sie nie udało. :noniewi em:
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://suonko1.fotosik.pl/albumy/361547.html moze wydruk na dobrej drukarce laserowej cos pomoze
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Zielona_Zaba wielkie dzięki, jest dużo bardziej czytelny, zaraz poprzerabiam to co już wydrukowałam. Choć nawet mi się dobrze zaczęło wyszywać tak na oko, nie ma jakiegoś większego liczenia
ale baaardzo dziękuje
|
|
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma za co
|
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Zielona Żabko! Ty masz wszystko! Jestem w szoku
![]() A z innej beczki, zapamiętałam sobie trochę linków do ciekawych albumów w picasa, a teraz widzę, że sporo z nich jest usunięte za naruszenie warunków. Jakaś firma zabrała się za ochronę swoich praw autorskich? |
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez zauwazylam ze wiele albumow zostaje usunietych, w sumie to rozumiem tez autorow, w koncu te projekty to ich ciezka praca i zarobek, choc z drugiej strony ceny za same schematy, bez zestawu do wyszywania tez bywaja...no kosmiczne...
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez zauwazylam ze wiele albumow zostaje usunietych, w sumie to rozumiem tez autorow, w koncu te projekty to ich ciezka praca i zarobek, choc z drugiej strony ceny za same schematy, bez zestawu do wyszywania tez bywaja...no kosmiczne...dlatego jak sie cos komus spodoba to szybko sciagac, potem moze juz nie byc
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
kurde, zdublowalo mi posta
|
|
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co tam przy okazji pochwalę się Wam moim dziełem. (To pierwszy obrus, który wyhaftowałam-przeznaczyłam go na prezent-zaczynałam go z taką myślą i tak też się stało.) Edytowane przez Keny Czas edycji: 2008-01-31 o 21:57 Powód: hm... nie weszły zdjęcia |
|
|
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy,
czy ktoś z Was ma inne wzory takie jak ten http://plocia.webpark.pl/milosc.jpg same rysy kobiety z mężczyzną ![]() pleaseeee pomocy |
|
|
|
#3473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=51733MB klikaj w odnosniki '04', '05' itd...
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o wzór chabry w koszu( ten z pierwszej strony) mój mail: askrobis@interia.pl. Zgóry dziękuję
|
|
|
|
#3475 |
|
Raczkowanie
|
Karolajna - bardzo proszę o te wzory ze str.59 z postu 1747 - martwe natury - bardzo mi sie podobają mój mail-askrobis@interia.pl
|
|
|
|
#3476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
Chabry doszły - dzięki, a ma Pani może fiołki w koszu?
|
|
|
|
#3478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też ściągam wszystko co mi się podoba, bo widziałam, że dużo linków, podanych tu przez Was jest już nieaktualnych...mój facet mówi, po co mi tyle tego, jak nawet połowy nie wyhaftuje...ale skąd ja mogę wiedzieć co mi się kiedy spodoba? a poza tym komuś można na prezent... Z ceną tych schematów to prawda, w pasmanterii takie maleńsktwo na plastykowej kanwie (jakoś nie umiem korzystać z tych gotowców) kosztuje kilkanaście złotych. A do tego jak się doliczy muliny, które też tanie nie są, to się odechciewa... |
|
|
|
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Potrzebuję pomocy. Przejrzałam forum alr nie znalazłam niestey. Chodzi mi o wzorki na myszkę z serkiem. Jeśli macie to proszę o przesłóanie mój e-mail to: gwiazdeczka1612@o2.pl czekam i serdecznie pozdrawiam. Pomóżcie proszę
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
chmureczka, wysłałam Ci myszki na pocztę. Napisz czy dostałaś, bo ostatnio nie chce mi coś dochodzić z mojej poczty, to wyślę od brata.
A powiedzcie mi jak się wyszukuje osoby na picasaweb, bo natrafiłam na fajne 2 wzorki i myszka mi się zacięła! komp do reseta, a nie wiem dlaczego, ale nie mam tego w historii. Albo jestem ślepa, albo nie ma czegoś takiego jak wyszukaj osoby. Przez wyszukaj obraz nie wchodzi. No chyba, że przekręcam nazwę użytkownika... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

a dziś wzorek na krzyżyk. I wychodzą mi te wzory strasznie niewyraźne, tak, że nie umiem się połapać w oznaczeniach (ten akurat był czarno-biały) obojętne czy powiększę, czy zostawię w oryginalnym rozmiarze, ciągle wychodzi zamazany. Dodam, że z moją drukarką jest wszystko w porządku. Miała któraś podobny problem?

:noniewi em: