Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-25, 11:52   #61
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Ale żeście tempo nabrały
Nadrabiałam Was 2 godziny
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
a gdzie kupiłaś też w Castoramie? mój mąż otworzył śrubokrętem płaskim i nie było widać otwarcia.. wiem nie fajnie ale nie fajne jest też to że całkiem inaczej wygląda w sklepie a inaczej w domu...
Wymieniłam na ta skandynawską prostotę i też nie jest mega jasna ale o wiele jaśniejsza niż te morze... ( swoją drogą napisałam śródziemne a to morze północne sorry za błąd )
Ja mam w sypialni skandynawską prostotę i jest bardzo jasna, będziesz zadowolona
I zgapiam od Ciebie lampę nad stół - dzisiaj jadę po nią do Castoramy
Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
A w ogóle to we wrześniu mam urodziny i chyba poproszę mamę i siostrę, żeby w ramach prezentu wysłały mnie na pedi właśnie i myślę jeszcze o rzęsach, żeby przy minimum malowania wyglądać jak człowiek... bo jakoś mi rzęsy w ciąży osłabły, za to zauważyłam dużą poprawę cery i włosy zamiast co 2 dni mogę myć co 4
Kocham moje doczepiane rzęsy, ale teraz mam już resztkę z lipca
I chciałam nawet doczepić, ale w sumie siedzę w większości czasu w domu... Może przed porodem jeszcze sobie machnę, coby na porodówce wachlować sobie
Aaaaa i włosy też mi się mniej przetłuszczają w ciąży - mogłoby tak zostać
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
music girl - no wlasnie marzy mi sie taka mocna sciana
Ja mam sypialnię w prostokąt i dwie krótsze ściany mam mega granatowe Reszta szara i do tego białe meble
Jak urządzę kącik dla Małej w sypialni to pokażę nasze "glamour" królestwo
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Podołuję was troszeczkę przemyśleniami, dobrze...?
Tak zauważyłam, że ostatnio dni lecą tak samo, żyję z tygodnia na tydzień, nic się nie dzieje, siedzę w domu jak taki ptaszek w złotej klatce, z nikim się nie spotykam, nie mam z kim rozmawiać a jak tż wraca po 16 z pracy to się dziwi czemu mam zły humor i czemu chce wyjść z mieszkania. No jak mi może brakować widoku ludzi czy rozmowy, no jak... Bo on codziennie sobie gawędzi z różnymi ludźmi, jeździ, załatwia, widzi różne rzeczy, coś robi a ja? Zapuszczam korzenie i wegetuje Ciągle to samo: wstać, wyprowadzić psa, zjeść śniadanie, ogarnąć coś, komputer, czekać do 12-13 na pomysł z obiadem, ewentualnie kupić w sklepiku pod blokiem co trzeba, obiad, komputer, pies, wraca tż, jemy, on ogląda tv, ja komputer, wieczór, pies, kąpanie, spać
I tak mnie to dołuje, że nie mam znajomych, nie mam do kogo pójść, nie mam koleżanek z którymi mogę porozmawiać, bo wszystkie znajomości stracone Jedną mam, które nie może mieć dzieci i nie chcę jej mówić o ciążach i wyprawkach bo ją to dołuje
Boję się przez to osamotnienie dostać depresji a co gorsza poporodowej...
Wiesz, to chyba zależy od charakteru i nastawienia.
Ja teraz też siedzę sama w domu, jestem jeszcze dodatkowo uziemiona, bo jedno z aut mamy zablokowane u mechanika (czekamy na proces gwarancyjny części), a TŻ jedzi drugim do pracy, ale ja nie narzekam
Dużo czytam w internecie o wyprawkach, pielęgnacji, oglądam mnóstwo filmów, robię porządki, ale ja też super czuję się we własnym towarzystwie
No i mam akurat 3 bliskie koleżanki w ciąży, z którymi od września mam nadzieję będziemy się regularnie spotykać

Szkoła rodzenia to dobry pomysł na poznanie nowych koleżanek
Stary 2016-08-25, 12:14   #62
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku, jeszcze z cytatami ze starego

I pomyslalam ze szkola rodzenia jest fajnym miejscem na poznanie jakiejs dziewczyny, ktora jest na podobnym etapie ciazy, lub moze przez polozna kogos z okolicy?
Dziewczyny, które są tam aktualnie, są jakieś zadufane w sobie... Jedną z nich poznałam leżąc w szpitalu, to raz mi cześć powiedziała a teraz nawet się ze mną nie wita...Jakieś ciche, pytań nie zadają, nie komentują... Czasem czuję się jak głupia, bo ja często coś powiem, zapytam a one tylko słuchają położnej i do domu.

Cytat:
Czy macie juz kupione koszule do karmienia? Czy doswiadczone Mamy moglyby sie wypowedziec w temacie, ktory typ rozpinania jest najwygodniejszy? Potrzebne mi cos do szpitala a i potem w domu sie przyda bo pewnie tesciowa na pare tygodni przyjedzie to nie bede latac z cycami na wierzchu
Ja na tą chwilę kupiłam jedną z odpinanymi bokami.

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem..nie jestem przyzwyczajona do takiego siedzenia w domu.zawsze jak miałam tydzien urlopu to juz mi wystarczało i chcialam wracać do.pracy a teraz..gdyby nie problemy na początku ciazy i bardzo długie dojazdy do pracy to chciala bym pracowac. Tęskno mi za ludzmi w pracy nawet za glupimi problemami, za nawalem pracy przed podatkami itd itd..ostatnio nawet mówiłam to mężowi że normalnie bzikuje..że brakuje mi zajęcia..ileż można sprzątać..codziennie ten sam schemat dnia..masakra. tylko czekam aż nadjedzie po 17 z pracy ale ostatnio i tak zjadl i wychodzil na podworko robić..wczoraj np zalewal beton w garażu więc no ja razem z nim hehe..nie mam pomysłu na siebie w tym domu naprawdę..
No właśnie, to wiesz co czuję... Mój też czasem wraca późno, bo remontuje mieszkanie do którego będziemy się przeprowadzać...

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Hejoo!!

Melduję się w kolejnym wątku
Witaj

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy podoba Wam się taka pościel patchworkowa dla chłopca?Mam dość wszędobylskich kropek,grochów i zygzaków-szukam alternatywy
Bardzo ładna ta pościel.
Baldachim ja biorę, ale tylko po to, żeby ładnie wyglądało jak dzidzia tam nie śpi

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Też sie przywitam, ale nie wiem kiedy nadrobię. Nabralyscie tempa
Hej

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
pierwsze co mi przyszło na myśl to szkoła rodzenia - może tam sie zakolegujesz z jakąś dziewczyną?
Ja np. na studiach uwielbiałam chodzić do warzywniaka bo tam bardoz miła pani pracowała i zawsze sobie gadałyśmy, a jak mieszkałam gdzie indziej to sie zakumplowalam z paniami w żabce (zawsze na fajke wychodziłysmy razem jak wchodzilam do sklepu )
otworz sie na ludzi wokol ciebie
niedlugo sie przeprowadzasz, wiec moze tam kogos poznasz?

Niedługo jeszcze zrobie te kokosanki z przepisu itstoolate
U góry napisałam CAROLCE jakie są baby w mojej szkółce ...

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
mam podobnie jak Ty, śpię, wstaje, jem śniadanie, coś ogarnę w domu, komputer, jakiś obiad, trochę tv, czasem wybiorę się do sklepu czy biblioteki, ale ogólnie nudzę się w samotności. Tż wraca z pracy o 18, ale tylko zje i leci do ojca, któremu pomaga w gospodarstwie, także w domu jest około 22-23 padnięty, więc od razu idzie spać. W moim przypadku to jest czekanie na niedzielę, bo wtedy mamy dzień dla siebie. Dlatego staram się też wypełniać sobie dni spotkaniem z mamą, siostrą, pieczeniem, wyspaniem się no i ostatnio często odwiedzam 9miesięcznego chrześnika tż, bo jakoś tak potrzebuje towarzystwa malutkich dzieci
Gdybym miała mamę bliżej, na pewno bym do niej chodziła. Ale nie mam tu absolutnie NIKOGO. Wiem, że nic nie zaradzicie, ale chociaż tutaj mogę się pożalić.

Cytat:
puściłam Julkowi Justina Timberlake'a i teraz nie wiem czy przy nim sobie tańcuje czy sie wierci bo mu sie nie podoba?
Moja się ostatnio wierciła jak puściłam Adriano Celentano

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Wiesz, to chyba zależy od charakteru i nastawienia.
Ja teraz też siedzę sama w domu, jestem jeszcze dodatkowo uziemiona, bo jedno z aut mamy zablokowane u mechanika (czekamy na proces gwarancyjny części), a TŻ jedzi drugim do pracy, ale ja nie narzekam
Dużo czytam w internecie o wyprawkach, pielęgnacji, oglądam mnóstwo filmów, robię porządki, ale ja też super czuję się we własnym towarzystwie
No i mam akurat 3 bliskie koleżanki w ciąży, z którymi od września mam nadzieję będziemy się regularnie spotykać

Szkoła rodzenia to dobry pomysł na poznanie nowych koleżanek
No właśnie...
Pewnie jakbym miała jakąkolwiek koleżankę, byłoby lżej... A szkole napisałam na górze wpisu.
Ale to nic, jakoś muszę dać sobie radę...
Tylko potem ludzie się dziwnie na mnie patrzą jak na spacerze gadam do psa....
Stary 2016-08-25, 12:20   #63
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Gdybym miała mamę bliżej, na pewno bym do niej chodziła. Ale nie mam tu absolutnie NIKOGO. Wiem, że nic nie zaradzicie, ale chociaż tutaj mogę się pożalić.

rozumiem Cię, sama najbliższą koleżankę mam jakieś 30km od siebie jeszcze pracującą, więc widujemy się bardzo rzadko ;(

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 12:54   #64
kaziowa
Zadomowienie

Dziewczyny ale macie tempo Ale nadrobilam wszystko!

Dla wszystkich boleści nocnych ---> OJOJOJOJOJ
btw. dziewczyny próbowalyście na zgagę wode z sodą oczyszczoną? Mi na takie nocne pomaga w 2 minuty

Jeśli chodzi o siedzenie w domu na L4, my jeszcze mieszkamy ze znajomą parą i chyba tak będziemy mieszkać do wiosny, bo wtedy planujemy kupić mieszkanie i my i oni a mówią że dzidzia im nie bedzie przeszkadzać (zobaczymy :P) więc na razie w razie czego jest się do kogo odezwać, ale i tak brakuje mi wyjścia do pracy bo wtedy człowiek jakoś ogarnięty był bardziej, więcej rzeczy się zdążyło zrobić, a teraz to mam tempo 80-latki ...
Ale staram się wstawać razem z Tż-tem, odwozić lub odprowadzać go do pracy, a ze znajomymi to się w wiekszości spotykamy wieczorem i to mam większe grono kolegów niż koleżanek więc o dzidziusiowym sprawach nie pogadam z nimi
Ale też mam dom rodzinny w odleglości 30 km więc nie jest źle.
Żałuję tylko że moja przyjaciółka przeprowadziła się na mazury bo ona jest w drugiej ciązy i ma termin dzień wczesniej niż ja ( ) i miałabym z kim chodzić z wózkiem

Próbowałam dziś kupić rajstopy na wesele, ciążowe żeby wygodniej i mnie i dzidzi. I kurde wszystkie mają wielki gruby szew na środku... Po co ja się pytam? Mam sukienkę ktora przylega do brzucha i ni huhu nie będzie, bo mam gruby pasek na środku jak z pantalonów jakichś... Na razie kupiłam pończochy ale wolalabym rajstopy bo one tak fajnie mi boczki trzymaly w kupie
I przyszły mi zamawiane buty, na szczęście dobre, bo stacjonarnie nigdzie nie mogłam znaleźć klasycznych szpilek tylko na grubszym slupku. Wyglądaja na wygodne, zobaczymy
Stary 2016-08-25, 13:01   #65
aska8999
Rozeznanie

Ja mam rajstopy z rosmsanna, na dziale z majtkami poporodowymi sa i maja dwa pasy na przodzie, ale chyba sie nie odbijaja.
Mieszkam z rodzicami i z mezem wiec nie narzekam na brak towarzystwa. Moj maz ma rodzifow i 4 braci 10 km od naszego domu, wiec tam tez jezdzimy. Jak bym mieszkala w miescoe w ktorym studiowalam to tez gym sie czula samotna. Ale wlasnie raczej bym przekonywala meza ze powinnismy wrocic do rodzinnego miasta.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 13:08   #66
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
rozumiem Cię, sama najbliższą koleżankę mam jakieś 30km od siebie jeszcze pracującą, więc widujemy się bardzo rzadko ;(
No to ja mieszkam na wsi..tak naprawdę mam dwa domy dalej ale ona już jest na końcówce ciązy, ma termin na 1 września..trochę też problemów w domu..i ostatnio się trochę poróżniłyśmy bo miałam inne zdanie na ten temat..i ogólnie teraz nerwowa strasznie bo już by chciała urodzić a tu o małemu się nie spieszy..i odnośnie ciąży też mamy inne podejście. Więc teraz no mamy kontakt bardziej telefoniczny..Może jak urodzi to będę do niej chodzić częściej a jak na razie to jest jak jest.
Ale dziś jakoś daję radę hehe: dżem śliwkowy zawekowałam, obiad ugotowany, pranie w trakcie się robi.. a za godzinkę biorę się za drożdżowca, żeby ciepły był jeszcze jak mężuś przyjedzie z pracy.
A i przyszła mi paczuszka z bebiprogram z chusteczką sensoryczną
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 13:16   #67
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja mam sypialnię w prostokąt i dwie krótsze ściany mam mega granatowe Reszta szara i do tego białe meble
Jak urządzę kącik dla Małej w sypialni to pokażę nasze "glamour" królestwo

)
z checia zobacze efekt

zostala mi ostatnia czesc lozeczka do zeszlifowania, i zostawiam do jutra zeby tata fachowym okiem zobaczyl czy jest dobrze

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-25, 13:20   #68
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

O jakiej lampie na stol z castoramy mowicie? bo jestem ciekawa, a chyba mnie to ominelo?

Ja w weekend biore sie za szlifowanie naszego lozka, a pozniej TZ bedzie malowal

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 13:24   #69
kaziowa
Zadomowienie

Ktoś wcześniej pytał, czy czujemy jak się dzidzia wypycha, więc ja to czuje tak
Stary 2016-08-25, 13:38   #70
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
O jakiej lampie na stol z castoramy mowicie? bo jestem ciekawa, a chyba mnie to ominelo?

Ja w weekend biore sie za szlifowanie naszego lozka, a pozniej TZ bedzie malowal
ooo powodzonka ze szlifowaniem
Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
hehehe

Stary 2016-08-25, 13:39   #71
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Haha swietny obrazek!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-25, 14:08   #72
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Podła Ty 😛

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj tam oj tam
:P

Cytat:
Ja tez sie tego najbardziej boje od kiedy zaczelam L4, gdyby nie to, ze do pracy mialam daleko i strasznie mnie juz dojazdy meczyly to pewnie bym jeszcze troche pociagnela. Tez mam same pracujace znajome, na razie koncentruje sie na kompletowaniu listy zakupow i polowaniu na necie na ciuszki itp. Do tej pory nasza wyprawka miesci sie w jednej malej siateczce wiec mam troche zajecia. Jak lubisz czytac to poczukaj moze jakichs fajnych ksiazek w postaci ebookow (np na zwierzaku). Ja mam maszyne wiec planuje nadgonic zaleglosci z ostatniego roku, dokonczyc sukienke ktora szyje od maja 2015 zrobic pare przerobek dla meza i uszyc cos Mlodemu (nadal nie ma decyzji co do imienia).
Aaaaaaaa i zaplanowalam pomalowanie probnikow z cala moja kolekcja lakierowa biorac pod uwage ilosc to zejdzie mi pewnie pare dni
I pomyslalam ze szkola rodzenia jest fajnym miejscem na poznanie jakiejs dziewczyny, ktora jest na podobnym etapie ciazy, lub moze przez polozna kogos z okolicy?

Ja tak reaguje jak ktos komentuje nasze typy na imie, nam sie ma podobac a nie calej rodzinie. Na Babcie juz nawarczalam bo co chwile byly komentarze. Nie rozumiem tej potrzeby wszystkich wtracania sie we wszystko....

A no to masz co robić no ja właśnie liczę że osoby ze szkoły rodzenia będą fajne, bo tylko jedna znajoma para ma dziecko, więc fajnie by mieć kogoś do plotkowania o dzieciach

Z tymi komentarzami to jest masakra, bo każdy twierdzi, że jest mądrzejszy od Ciebie, już się boje tego jak każdy będzie radził jak postępować z dzieckiem

Cytat:
oj...
tak to jest jak ktos sie wpiernicza..

u nas to dziadek tżta.. a oni jeszcze mu mowia co robimy.. masakra..
a czemu te okna wymieniamy a czemu fachowcy to a tamto .. ja to juz bym sie odezwala ale to nie moj dziadek

Masakra, a tżtowi to nie przeszkadza?

Cytat:

gratuluje odwagi w koncu masz swiety spokoj

eeekstra

Co do kontaktów z ludźmi... właśnie wczoraj powiedziałam TŻowi ze chyba musze zaczac sie odzywać do ludzi, bo znajomi do mnie piszą na fb a ja nawet nie mam czasu im odpisać. Także u mnie to jest w drugą stronę - chciałabym w końcu świętego spokoju

Właśnie popakowałam paczki, teraz biore sie za obiad - placki po wegiersku a potem spacer z moją świadkową. I kolejny dzien kiedy nie odpoczne
ale dzisiaj caly czas sobie podjadam drożdżowca - przepis juz wylądował w moim przepiśniku
Niedługo jeszcze zrobie te kokosanki z przepisu itstoolate
Nie byłabym tego taka pewna czy moja obrażona teściowa może być synonimem spokoju

Placki po węgiersku... mniam

Cytat:
zeszlifowalam jedna z 5 czesci lozeczka...

Wow tylko się nie przemęczaj za bardzo

Cytat:
No to ja mieszkam na wsi..tak naprawdę mam dwa domy dalej ale ona już jest na końcówce ciązy, ma termin na 1 września..trochę też problemów w domu..i ostatnio się trochę poróżniłyśmy bo miałam inne zdanie na ten temat..i ogólnie teraz nerwowa strasznie bo już by chciała urodzić a tu o małemu się nie spieszy..i odnośnie ciąży też mamy inne podejście. Więc teraz no mamy kontakt bardziej telefoniczny..Może jak urodzi to będę do niej chodzić częściej a jak na razie to jest jak jest.
Ale dziś jakoś daję radę hehe: dżem śliwkowy zawekowałam, obiad ugotowany, pranie w trakcie się robi.. a za godzinkę biorę się za drożdżowca, żeby ciepły był jeszcze jak mężuś przyjedzie z pracy.
A i przyszła mi paczuszka z bebiprogram z chusteczką sensoryczną
To pracowity dzień dziś Mi też przyszła i zastanawiałam się kto nazwał to ściereczką sensoryczną :P taki tam miękki kawałek materiału ze wstążeczkami. Dużo lepszy jest ten termoforek z bebiklubu

Cytat:
Boskie ja teraz non stop tak przy żebrach czuje
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 14:28   #73
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam B wiec chyba nie mam szans na ogromne???
A takie odpinane z dwoch stron? Wrzucam przyklad z google:
http://modelujaca.pl/glowna/460-dwus...karmienia.html

Takie pytanie jescze mam - od dwoch nocy strasznie dretwieje mi prawa reka (cala od ramienia), budze sie na lewym boku z powodu bolu prawej konczyny - ktoras z Was miala cos takiego?
Ja z B mam juz E a potem sa jeszcze wieksze :/
Nie mialam takiej rozpinanej po bokach wiec sama jestem ciekawa

Cytat:
Dziewczyny ale macie tempo Ale nadrobilam wszystko!

Dla wszystkich boleści nocnych ---> OJOJOJOJOJ
btw. dziewczyny próbowalyście na zgagę wode z sodą oczyszczoną? Mi na takie nocne pomaga w 2 minuty

Jeśli chodzi o siedzenie w domu na L4, my jeszcze mieszkamy ze znajomą parą i chyba tak będziemy mieszkać do wiosny, bo wtedy planujemy kupić mieszkanie i my i oni a mówią że dzidzia im nie bedzie przeszkadzać (zobaczymy :P) więc na razie w razie czego jest się do kogo odezwać, ale i tak brakuje mi wyjścia do pracy bo wtedy człowiek jakoś ogarnięty był bardziej, więcej rzeczy się zdążyło zrobić, a teraz to mam tempo 80-latki ...
Ale staram się wstawać razem z Tż-tem, odwozić lub odprowadzać go do pracy, a ze znajomymi to się w wiekszości spotykamy wieczorem i to mam większe grono kolegów niż koleżanek więc o dzidziusiowym sprawach nie pogadam z nimi
Ale też mam dom rodzinny w odleglości 30 km więc nie jest źle.
Żałuję tylko że moja przyjaciółka przeprowadziła się na mazury bo ona jest w drugiej ciązy i ma termin dzień wczesniej niż ja ( ) i miałabym z kim chodzić z wózkiem

Próbowałam dziś kupić rajstopy na wesele, ciążowe żeby wygodniej i mnie i dzidzi. I kurde wszystkie mają wielki gruby szew na środku... Po co ja się pytam? Mam sukienkę ktora przylega do brzucha i ni huhu nie będzie, bo mam gruby pasek na środku jak z pantalonów jakichś... Na razie kupiłam pończochy ale wolalabym rajstopy bo one tak fajnie mi boczki trzymaly w kupie
I przyszły mi zamawiane buty, na szczęście dobre, bo stacjonarnie nigdzie nie mogłam znaleźć klasycznych szpilek tylko na grubszym slupku. Wyglądaja na wygodne, zobaczymy
A takie rajstopy biodrowki pod brzuch? Sama musze kupic na wesele wiec jak cos znajdziesz daj znac
Cytat:
Hahaha no ja mam tak od kilku dni ale jeszcze buszuhe ponizej pepka

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 14:38   #74
kamisha
Zakorzenienie

emosz - tż po prostu powie swoje, ale byle dziadka nie denerwowac.. bo ja to bym juz dawno powiedziala ze ma sie nie wtracac bo to nasz dom..

mama mi pomogla na koniec, a tak to robilam przerwy

Stary 2016-08-25, 14:44   #75
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu może tż zrozumie jak to wygląda, gdy mu mówię, że syn się wypycha
Ja to czuje buszowanie nisko prawi, że w bożenie, a po 2 minutach smyranie pod żebrem dzisiaj od samego rana mnie boli właśnie po lewej stronie pod żebrami coś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-25, 15:00   #76
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Ja z B mam juz E a potem sa jeszcze wieksze :/
Nie mialam takiej rozpinanej po bokach wiec sama jestem ciekawa

A takie rajstopy biodrowki pod brzuch? Sama musze kupic na wesele wiec jak cos znajdziesz daj znac

Hahaha no ja mam tak od kilku dni ale jeszcze buszuhe ponizej pepka

Te rozpinane na bokach same się rozpinaja
Kupiłam rajty ciążowe z hm, ale jeszcze nie mierzylam
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:00   #77
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Mi też przyszła i zastanawiałam się kto nazwał to ściereczką sensoryczną :P taki tam miękki kawałek materiału ze wstążeczkami. Dużo lepszy jest ten termoforek z bebiklubu
Termoforek jest super a ta ścierka beznadziejna ...

Jesli chodzi o l4 i nudę to ja sie bardzo bałam tego ze na łeb dostanę a tu sie okazuje ze nie wiem w co rece wsadzić !! Przez budowę mam tyle zajęć ze nie sposób tego ogarnąć. Pomijam pilnowanie i gonienie budowlańców. Samo rysowanie pomieszczeń na papierze milimetrowym , szukanie pomysłów w necie , jeżdżenie po sklepach i kombinowanie jak ładnie i w miarę tanio wszystko zrobić zajmuje mnóstwo czasu. Cieszę sie ze wstępna koncepcje wyposażenia miałam juz w głowie na etapie stanu surowego domu bo jakbym miała dopiero teraz wymyślać to byłaby lipa.
Do tego szukanie i kompletowanie wszystkiego dla dziecka tez jest czasochłonne.
Wczoraj mimo upału chodziłam w długich legginsach bo normalnie nie mam kiedy nóg ogolić dlatego dzis od rana zabrałam sie za siebie : depilacja , henna , maseczka a w międzyczasie zrobiłam pranie i ogarnęłam obiad bo chodził za mna kurczak w sosie i ziemniaki puree których nie jadłam juz wieki Jeszcze kupiłam donice na zioła i musze je pomalować i chciałam moze w końcu zrobić ten sznurkowy abażur ....

Obiecałam sobie ze dzis się z domu nie ruszam i d u p a musze jechać na pocztę , do sklepu , potem po jakaś fakturę. Ani się obejrzę będzie wieczor .
A koleżanki juz 3 obrażone ze nie mam czasu się spotkać

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-08-25 o 15:01
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:18   #78
DoDoo
Zakorzenienie

Laski prosze przystopojcie z postami
Stary 2016-08-25, 15:21   #79
ewelinuus
Zadomowienie

Ale z tego co widziałam w necie to te sciereczki sensoryczne tak wygladaja, kawalek materiału i wstazki poprzyczepianr.
Moj drozdzowirc siedzi s piekarniku, zobaczymy czy wyjdzie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-25, 15:31   #80
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ale z tego co widziałam w necie to te sciereczki sensoryczne tak wygladaja, kawalek materiału i wstazki poprzyczepianr.
Moj drozdzowirc siedzi s piekarniku, zobaczymy czy wyjdzie
Ja taka wole xhyba sama uszyc

Cytat:
;*
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:35   #81
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dziewczyny na maila przyszedł mi jakiś konkurs z bebiklubu, do wygrania jest poduszka do karmienia, ja wzięłam udział. Trzeba wypełnić krzyżówkę i wysłać zgłoszenie może któraś też będzie zainteresowana

Stary 2016-08-25, 15:36   #82
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja sie dzis czuje jak kupa g****.... sory za wyrazenie. Od nocy boli mnei żołądek. Do tego mam jakies zawroty glowy. Mialam isc do domu ale na szczęście w oracy dzis sie ze mna obchodza jak z jajkiem... do tego moj maz tez jest w pracy więc siedzialabym sama. Wydaje mi sie, ze jak nie wymusze wymiotow to tak bede sie czula jeszcze dluugi czas. Jesli ktoras z was miala takie poczatki z mdlosciami jak ja dzis to współczuję! Ani razu mnie to w ciazy nie spotkało.
Stary 2016-08-25, 15:37   #83
CAR0LKA
Rozeznanie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64568711]Te rozpinane na bokach same się rozpinaja
Kupiłam rajty ciążowe z hm, ale jeszcze nie mierzylam [/QUOTE]

to nie brzmi dobrze ze sie same rozpinaja

Wtracania rodziny to sie najbardziej boje po narodzinach, kazdy bedzie wiedzial lepiej niz my jak postepowac, co mam jesc przy kp itp - czuje ze bede warczec
Stary 2016-08-25, 15:47   #84
mewkaa
Zadomowienie

A propo uwag
Slyszycie tez takie głupie uwagi
Gdy ktoś widzi brzuch
Że się 500 plus urodzi
I że niby mam dostać 1000 zł gdy Karol się urodzi
Uwielbiam takie liczenie cudzej kasy 😉

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 15:54   #85
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
A propo uwag
Gdy ktoś widzi brzuch
Że się 500 plus urodzi

Haha... ludzie sa śmieszni. Ja tu sysze, ze dostane benefity(zasilki)... a bedzie mi sie nalezalo okolo £15 tygodniowo... cale nic! Za przedszkole wydam pozniej £200 tygodniowo. Pieluszki na tydzien pewnie tyle kosztuja co panstwo daje. Nam sie nie bedzie nic nalezec bo oboje z tz pracujemy.
Stary 2016-08-25, 15:54   #86
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
A propo uwag
Gdy ktoś widzi brzuch
Że się 500 plus urodzi

taaaaaaak
moja koleżanka pracuje w gminie przy 500+ i jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to jej pierwsze pytanie było czy będę się starać o tę kasę?

Stary 2016-08-25, 15:55   #87
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
A propo uwag
Gdy ktoś widzi brzuch
Że się 500 plus urodzi

Tak!
A za te 500 zl to można dziecko wychować, na pewno ...
Ja jeszcze slyszalam jak to mi dobrze na l4, jak w szpitalu lezalam ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-25, 15:59   #88
mewkaa
Zadomowienie

Czyli nie jestem sama z tym
W sumie w brzuchu nie mam Karola
A kure znoszaca złote jajka o wartości 500/msc😆

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-25, 16:02   #89
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha znakomite Chyba ustawie to na awatar

Cytat:
A propo uwag
Gdy ktoś widzi brzuch
Że się 500 plus urodzi

Jak mnie to wkurrrr.... :/
Sasiadka zauwazyla moj brzuch i tekst "o widzę plus pińcetka"... Sasiad stwierdzil "pisowska wypłatka będzie"...
Co za ludzie.
Stary 2016-08-25, 16:03   #90
DoDoo
Zakorzenienie

A ja tam nie dostane 500+ i mnie ten temat nie obchodzi
Zadnego tysiaka miesiecznie tez nie
Na szczescie u mnie nikt tak nie komentuje jak widzi brzuch...
Zrobilam hybrydki i tak pociapralam, ze hej...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości