![]() |
#61 | |||
Blond forever!
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Ale żeście tempo nabrały
![]() Nadrabiałam Was 2 godziny ![]() Cytat:
![]() I zgapiam od Ciebie lampę nad stół - dzisiaj jadę po nią do Castoramy ![]() Cytat:
![]() I chciałam nawet doczepić, ale w sumie siedzę w większości czasu w domu... Może przed porodem jeszcze sobie machnę, coby na porodówce wachlować sobie ![]() Aaaaa i włosy też mi się mniej przetłuszczają w ciąży - mogłoby tak zostać ![]() Ja mam sypialnię w prostokąt i dwie krótsze ściany mam mega granatowe ![]() ![]() Jak urządzę kącik dla Małej w sypialni to pokażę nasze "glamour" królestwo ![]() Cytat:
Ja teraz też siedzę sama w domu, jestem jeszcze dodatkowo uziemiona, bo jedno z aut mamy zablokowane u mechanika (czekamy na proces gwarancyjny części), a TŻ jedzi drugim do pracy, ale ja nie narzekam ![]() Dużo czytam w internecie o wyprawkach, pielęgnacji, oglądam mnóstwo filmów, robię porządki, ale ja też super czuję się we własnym towarzystwie ![]() No i mam akurat 3 bliskie koleżanki w ciąży, z którymi od września mam nadzieję będziemy się regularnie spotykać ![]() Szkoła rodzenia to dobry pomysł na poznanie nowych koleżanek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Baldachim ja biorę, ale tylko po to, żeby ładnie wyglądało jak dzidzia tam nie śpi ![]() Hej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie jakbym miała jakąkolwiek koleżankę, byłoby lżej... A szkole napisałam na górze wpisu. Ale to nic, jakoś muszę dać sobie radę... Tylko potem ludzie się dziwnie na mnie patrzą jak na spacerze gadam do psa.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem Cię, sama najbliższą koleżankę mam jakieś 30km od siebie jeszcze pracującą, więc widujemy się bardzo rzadko ;(
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale macie tempo
![]() ![]() Dla wszystkich boleści nocnych ---> OJOJOJOJOJ ![]() btw. dziewczyny próbowalyście na zgagę wode z sodą oczyszczoną? Mi na takie nocne pomaga w 2 minuty ![]() Jeśli chodzi o siedzenie w domu na L4, my jeszcze mieszkamy ze znajomą parą i chyba tak będziemy mieszkać do wiosny, bo wtedy planujemy kupić mieszkanie i my i oni a mówią że dzidzia im nie bedzie przeszkadzać (zobaczymy :P) więc na razie w razie czego jest się do kogo odezwać, ale i tak brakuje mi wyjścia do pracy bo wtedy człowiek jakoś ogarnięty był bardziej, więcej rzeczy się zdążyło zrobić, a teraz to mam tempo 80-latki ... Ale staram się wstawać razem z Tż-tem, odwozić lub odprowadzać go do pracy, a ze znajomymi to się w wiekszości spotykamy wieczorem i to mam większe grono kolegów niż koleżanek więc o dzidziusiowym sprawach nie pogadam z nimi ![]() Ale też mam dom rodzinny w odleglości 30 km więc nie jest źle. Żałuję tylko że moja przyjaciółka przeprowadziła się na mazury bo ona jest w drugiej ciązy i ma termin dzień wczesniej niż ja ( ![]() ![]() Próbowałam dziś kupić rajstopy na wesele, ciążowe żeby wygodniej i mnie i dzidzi. I kurde wszystkie mają wielki gruby szew na środku... Po co ja się pytam? Mam sukienkę ktora przylega do brzucha i ni huhu nie będzie, bo mam gruby pasek na środku jak z pantalonów jakichś... Na razie kupiłam pończochy ale wolalabym rajstopy bo one tak fajnie mi boczki trzymaly w kupie ![]() I przyszły mi zamawiane buty, na szczęście dobre, bo stacjonarnie nigdzie nie mogłam znaleźć klasycznych szpilek tylko na grubszym slupku. Wyglądaja na wygodne, zobaczymy ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Ja mam rajstopy z rosmsanna, na dziale z majtkami poporodowymi sa i maja dwa pasy na przodzie, ale chyba sie nie odbijaja.
Mieszkam z rodzicami i z mezem wiec nie narzekam na brak towarzystwa. Moj maz ma rodzifow i 4 braci 10 km od naszego domu, wiec tam tez jezdzimy. Jak bym mieszkala w miescoe w ktorym studiowalam to tez gym sie czula samotna. Ale wlasnie raczej bym przekonywala meza ze powinnismy wrocic do rodzinnego miasta. |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dziś jakoś daję radę hehe: dżem śliwkowy zawekowałam, obiad ugotowany, pranie w trakcie się robi.. a za godzinkę biorę się za drożdżowca, żeby ciepły był jeszcze jak mężuś przyjedzie z pracy. ![]() A i przyszła mi paczuszka z bebiprogram z chusteczką sensoryczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostala mi ostatnia czesc lozeczka do zeszlifowania, i zostawiam do jutra zeby tata fachowym okiem zobaczyl czy jest dobrze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
O jakiej lampie na stol z castoramy mowicie?
![]() Ja w weekend biore sie za szlifowanie naszego lozka, a pozniej TZ bedzie malowal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Ktoś wcześniej pytał, czy czujemy jak się dzidzia wypycha, więc ja to czuje tak
![]() ![]()
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
:P Cytat:
A no to masz co robić ![]() ![]() Z tymi komentarzami to jest masakra, bo każdy twierdzi, że jest mądrzejszy od Ciebie, już się boje tego jak każdy będzie radził jak postępować z dzieckiem Cytat:
Cytat:
![]() Placki po węgiersku... mniam ![]() Cytat:
Wow ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mialam takiej rozpinanej po bokach wiec sama jestem ciekawa Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
emosz - tż po prostu powie swoje, ale byle dziadka nie denerwowac.. bo ja to bym juz dawno powiedziala ze ma sie nie wtracac bo to nasz dom..
mama mi pomogla na koniec, a tak to robilam przerwy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to czuje buszowanie nisko prawi, że w bożenie, a po 2 minutach smyranie pod żebrem ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kupiłam rajty ciążowe z hm, ale jeszcze nie mierzylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Jesli chodzi o l4 i nudę to ja sie bardzo bałam tego ze na łeb dostanę a tu sie okazuje ze nie wiem w co rece wsadzić !! Przez budowę mam tyle zajęć ze nie sposób tego ogarnąć. Pomijam pilnowanie i gonienie budowlańców. Samo rysowanie pomieszczeń na papierze milimetrowym , szukanie pomysłów w necie , jeżdżenie po sklepach i kombinowanie jak ładnie i w miarę tanio wszystko zrobić zajmuje mnóstwo czasu. Cieszę sie ze wstępna koncepcje wyposażenia miałam juz w głowie na etapie stanu surowego domu bo jakbym miała dopiero teraz wymyślać to byłaby lipa. Do tego szukanie i kompletowanie wszystkiego dla dziecka tez jest czasochłonne. Wczoraj mimo upału chodziłam w długich legginsach bo normalnie nie mam kiedy nóg ogolić ![]() ![]() Obiecałam sobie ze dzis się z domu nie ruszam i d u p a ![]() A koleżanki juz 3 obrażone ze nie mam czasu się spotkać ![]() Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-08-25 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Laski prosze przystopojcie z postami
![]()
#79 |
Zadomowienie
|
Ale z tego co widziałam w necie to te sciereczki sensoryczne tak wygladaja, kawalek materiału i wstazki poprzyczepianr.
Moj drozdzowirc siedzi s piekarniku, zobaczymy czy wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na maila przyszedł mi jakiś konkurs z bebiklubu, do wygrania jest poduszka do karmienia, ja wzięłam udział. Trzeba wypełnić krzyżówkę i wysłać zgłoszenie może któraś też będzie zainteresowana
![]()
#82 |
Zadomowienie
|
Ja sie dzis czuje jak kupa g****.... sory za wyrazenie. Od nocy boli mnei żołądek. Do tego mam jakies zawroty glowy. Mialam isc do domu ale na szczęście w oracy dzis sie ze mna obchodza jak z jajkiem... do tego moj maz tez jest w pracy więc siedzialabym sama. Wydaje mi sie, ze jak nie wymusze wymiotow to tak bede sie czula jeszcze dluugi czas. Jesli ktoras z was miala takie poczatki z mdlosciami jak ja dzis to współczuję! Ani razu mnie to w ciazy nie spotkało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64568711]Te rozpinane na bokach same się rozpinaja
![]() Kupiłam rajty ciążowe z hm, ale jeszcze nie mierzylam ![]() to nie brzmi dobrze ze sie same rozpinaja ![]() Wtracania rodziny to sie najbardziej boje po narodzinach, kazdy bedzie wiedzial lepiej niz my jak postepowac, co mam jesc przy kp itp - czuje ze bede warczec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
A propo uwag
Slyszycie tez takie głupie uwagi Gdy ktoś widzi brzuch Że się 500 plus urodzi I że niby mam dostać 1000 zł gdy Karol się urodzi Uwielbiam takie liczenie cudzej kasy 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaaaak ![]() moja koleżanka pracuje w gminie przy 500+ i jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to jej pierwsze pytanie było czy będę się starać o tę kasę? ![]() ![]()
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A za te 500 zl to można dziecko wychować, na pewno ... Ja jeszcze slyszalam jak to mi dobrze na l4, jak w szpitalu lezalam ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Czyli nie jestem sama z tym
W sumie w brzuchu nie mam Karola A kure znoszaca złote jajka o wartości 500/msc😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sasiadka zauwazyla moj brzuch i tekst "o widzę plus pińcetka"... Sasiad stwierdzil "pisowska wypłatka będzie"... Co za ludzie.
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
A ja tam nie dostane 500+ i mnie ten temat nie obchodzi
![]() Zadnego tysiaka miesiecznie tez nie ![]() Na szczescie u mnie nikt tak nie komentuje jak widzi brzuch... Zrobilam hybrydki i tak pociapralam, ze hej...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.