|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
chupacabra88 wszystkiego co najpiękniejsze
![]() obca7 i pozostałe dziewczyny, wspaniały pomysł z tą listą rzeczy potrzebnych na start, przepisałam sobie na kartkę i trochę mi lżej na duchu ![]() Orlica mam nadzieję, że nóżka szybko się zagoi - i gratuluję odzyskania piwnicy, szkoda że brakuje pewnych rzeczy :/ My 2 lata temu pozwoliliśmy sąsiadce przechować przez max 2 tygodnie w naszej piwnicy kilka mebli - teraz muszę wybrać się do niej z prośbą o zabranie ich, tak... natychmiast ![]() Gratuluję wszystkim, które już wiedzą czy dziewczynka czy chłopczyk ja mam połówkowe 12.09, mam nadzieję że potwierdzi się zgadywanka z prenatalnych ![]() Co do imion - zaskoczona jestem popularnością Antonich, znam kilku ale wszyscy są po 60tce. Wczoraj zastanawialiśmy się nad imionami z mężem, naprawdę, to niełatwe, w końcu imię zostaje na całe życie. Mój znajomy po 18 urodzinach zmieniał imię z szacownego Urban na Grzegorz. U nas ciężko cokolwiek wybrać bo jak mnie się coś podoba, to Tż natychmiast mówi z kim mu się to kojarzy i odrzuca, tak samo mnie się kojarzą imiona wybierane przez Tż Na razie na liście zostały dla chłopca Nikodem, Cezary, Radosław; a dla dziewczynki Weronika.
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
NiEBiE od kilku firm różnych
Pochwaliłabym się wszystkim, ale nie chcę tak upubliczniać ![]() Dziewczyny może pora założyć klub? Tam możemy mieć osobne tematy o wyprawce, wrzucanie zdjęć ciuszków i brzuszków, wątek z imionami No i miejsce na pisanie tego czego tak publicznie niekoniecznje chcemy ![]() Chupacabra wszystkiego najlepszego Powodzenia!Moniczi ja mam męża Antosia i uwielbiam to imię, jednak nie zgodziłam się na takie dla juniora m.in bo jest tak popularne że w klasie będzie pewnie z 10 Antosiów, poza tym tak po tacie to dziwnie. Nikodem najbardziej mi się podoba z Twoich propozycji ![]() Orlica super że udało się załatwić z tą piwnicą ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#363 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A sąsiadkę koniecznie pogoń ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie miłe słowa i życzenia
buziaki
|
#365 |
|
Konto usunięte
|
Spadaj ślub i wesele dopinać
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#367 | |||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj Tz chcialby nadac swoje imie, ale ja nie chce juniora
|
|||
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczi szukając imion dla dzieci uświadamiamy sobie, ile osób nie lubimy i przez to ich imiona źle nam się kojarzą.
![]() Antoni to bardzo popularne imię i w 2015 było drugim najpopularniejszym. Muffi co takiego robisz,że dostajesz te gadżety? Instagram, blog, YouTube? Pochwal się. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Agnes powiedz mu tak jak mi koleżanka poradziła "Już mu dajesz swoje nazwisko to imienia nie musisz"
U nas chyba imie wybrane. Najbardziej mi się podoba imie Józef dla chłopca NieBie no mam prężnie działającą stronę lifestyle i mniej prężny Instagram Zaczęłam od pasji, teraz przyznaję że bywam bardziej wyrachowana bo jednak zawsze cokolwiek zarobić dla siebie za reklamy to komfort dla mnie ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#370 | |
|
Konto usunięte
|
Uzupełniłam pierwszy post o te info, które wyłuskałam tu z Waszych wypowiedzi, wszelkie aktualizacje proszę zgłaszać na PW
![]() Cytat:
![]() Teraz dalsze prowadzenie tego bloga byłoby bardzo na siłę... |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Muffi,dasz linka do strony? Choćby na pw.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Moj też chciał imiennika i mi się w sumie podoba jego imię
ale ostatnio coś zmienił zdanie. A u mnie dalej slabo. Randki nie było... Idę na basen. Trzeba się ruszać póki jeszcze brzuch nie jest tak wielki chociaż rośnie jak na drozdzach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#374 |
|
Konto usunięte
|
Czemu nie było? Jakieś dalsze zgrzyty?
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
A co do drugiego imienia to u mnie taka niepisana tradycja nastała że po działkach. I w tym momencie problemu nie będzie bo i mój o tzta ojciec ma takie samo imię :-D
Jeszcze jedno pytanko zadam żeby tematów nie zabrakło :-P Dziewczyny które wyprawki już mają za sobą, ile mniej więcej kasy wam poszło? Jeśli w ogóle liczylyscie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#376 |
|
Konto usunięte
|
U nas zwykle drugie imię jest po niedawno zmarłym członku rodziny
Jeżeli jest po kim oczywiście...
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Hm Orlica jeśli adres podobny do nicka to kojarzę
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Co ci faceci mają z tymi imionami po sobie? Wielkie ego?
|
#379 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaczynałam od lakierów do paznokci, potem ogólnie kosmetyki, a potem już było o wszystkim (i o niczym ) ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
A potomek z ich nazwiskiem to za mało?
|
#381 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
działka - działka warzywna mojej teściowej, gdzie jest piaskownica małego, oddalona od nas jakieś 500 metrów, na której prawdopodobieństw jej spotkania to 99,5%... [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64580176]U nas zwykle drugie imię jest po niedawno zmarłym członku rodziny Jeżeli jest po kim oczywiście...[/QUOTE]Dla mnie trochę dziwna tradycja. Czyli jakie imię u was teraz wypada? Ja nie jestem zwolennikiem drugich imion. Ja nie mam, mały nie ma, a mąż ma beznadziejne
|
||
|
|
|
#382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64580646]Daj linka, bo sama jestem ciekawa ![]() Eeee, to lipa. Mój też mnie wkurza. Zastanawiam się na ile to buzują mi hormony, a na ile zasłużył! Liczyłam, że dzisiaj taka fajna pogoda to spędzimy jakoś miło popołudnie. A jedyne co z jego strony wyszło to chodźmy na działkę(*). działka - działka warzywna mojej teściowej, gdzie jest piaskownica małego, oddalona od nas jakieś 500 metrów, na której prawdopodobieństw jej spotkania to 99,5%... Dla mnie trochę dziwna tradycja. Czyli jakie imię u was teraz wypada? Ja nie jestem zwolennikiem drugich imion. Ja nie mam, mały nie ma, a mąż ma beznadziejne [/QUOTE]Zgodnie z tą tradycją na szczęście nie mamy obecnie drugiego imienia dla córki, żadna kobieta w rodzinie ostatnio nie zmarła, nie trzeba nikogo uczcić ![]() Gdyby był syn, miałby drugie imię po dziadku męża, który zmarł w listopadzie, a był cudownym człowiekiem, a więc Andrzej. |
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh te chłopy. Cudaki takie.
|
#384 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, od którejś z Was zgapiłam pomysł na pisanie pamiętnika dla dziecka. Z samym pisaniem czekam, żeby płeć była na 100% pewna, ale na razie spisuję sobie daty i wydarzenia i zastanawiam się, co dodać. Mamy pierwsze usg, pierwsze bicie serduszka usłyszane, informacja o płci, oczywiście dowiedzenie się o ciąży, Mąż nalega, żeby dodać jakieś śmieszne fakty, jak np. moja histeria jak zauważyłam błąd na ślicznym pajacyku
Jakieś pomysły?
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
zie_l_ona Cudowne rzeczy!
Ja bym też nie chciała nazwać synka imieniem męża, ale dlatego że mi się średnio podobało to imię Chociaż teraz już mi się bardziej podoba niż kiedyś Cały dzień boli mnie dziś brzuch jak na okres... ale się tam wszystko rozciąga ![]() Też jestem za klubem!
|
|
|
|
#386 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64549656]Mi się laktator super przydał po porodzie. Sciagnelam sobie mleko i byłam spokojniejsza. Jak dostałam zapalenia dziąseł to moja mama wzięła Franka na kilka godzin i byłam spokojna, że nie będzie głodny Poza tym zamiast wyciągać cyca na chrzcinach wyciaglam butle i nie musiałam kombinować z wychodzenie z sali [/QUOTE]Dokładnie tak to sobie wyobrażałam. Będzie więc laktator :P [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64551681]Fajna i na pewno przydatna lista. Od siebie dodam: [/QUOTE] Dziękuję za rady! Dopiszmy i te na początek wątku :P Cytat:
![]() Śmieszą mnie te określenia 3d/4d/2d/cokolwiek. Przecież nawet zwykłe USG działa tak, że jak coś pod skórą się rusza to widać to w czasie rzeczywistym. 2D znaczy, że widzisz w dwóch wymiarach. Więc 3d powinno się widzieć w 3 wymiarach, ale to nie znaczy, że obrazy miałyby być nieruchome. Tak na moją logikę (ale pewnie tak nie jest skoro tak to nazywają) :P Natomiast 4d powinno dać jakiś nowy wymiar... np przenosić w czasie : D Ale zupełnie się nie znam, tak sobie tylko kminię :P [/QUOTE] Taaa, do przodu. Dzisiaj był jedyny dzień kiedy nowa ekipa nie mogła przyjść pracować (nie wiedziałam o tym). A miała klucze. Elektryk kluczy nie ma. 8 rano telefon od elektryka - "jestem pod drzwiami, nie ma ekipy". "Się okazało", że dziś ekipy nie będzie - leciałam więc do domu otwierać drzwi (10km)... Zostawiłam mu moje ostatnie klucze mówiąc "proszę na nie uważać, to ostatnie klucze, jak pan skończy, to je odbiorę". Po kilku godzinach telefon... "Pani Asiu zatrzasnąłem klucze w mieszkaniu"... noo Więc pracy nie mógł dokończyć :P Tak to właśnie do przodu idzie :P Sama zaczynam wątpić czy to się skończy do końca tygodnia :PCytat:
Dziewuszka <3 Gratulacje! Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64566006] Rozmawialiśmy z ojcem i dziadkiem - mamy piwnicę! Mąż poszedł od razu kupić nową kłódkę, na wypadek dziwactw dziadka... Piwnica była pełna pamiątek rodzinnych, które należą do mojej siostry (spadek), a teraz okazuje się, że jest prawie pusta, dziadek musiał to powydawać/powyrzucać/posprzedawać, a do niczego się nie przyznaje... Nie trzeba było mu w ogóle dawać tej piwnicy do dyspozycji lata temu... [/QUOTE]Gratuluję piwnicy : D: D: D Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczniutkie! I ciemne, tak jak chciałaś Ja też dzisiaj byłam na szybko jak zawsze : D Łowy za 11zł + sweterek 12zł (olx) I dorzucam też fotki tego co wydziergała i wykombinowała moja mama Wiem, że przestrzegałyście przed sweterkami i jeansami, ale! sweterek - ładny i duży, ciepło Frankowi musi być, a co ja mam mu ubrać, jak ja sama w swetrze chodzę zimą? A te jeansy są tak mięciutkie, nie są sztywne, więc wzięłam ![]() Cytat:
Juniora?! Mój byłby już "prawnuk" : D Ale postanowiliśmy tutaj zrobić stop i będzie bez przydomka, czyli jego syn będzie "syn", następne pokolenie to znowu "wnuk" - jak mój TŻ. Ale niektórzy jadą dalej i zostają przy "prawnukach" : D Dla mnie to przegięcie :P W załączniku fotka z ubrankami zrobionymi/przerobionymi przez moją mamę, te duże spodenki to tak na 62-68, cienkie, te małe to ok 56, grubsze, a ten sweterek... cóż, słodki, ale to jest chyba ze 44 : D A ten pajacyk to mama doszyła siódemkę, szkoda, że w różyczki, bo wygląda dla dziewczynki, ale co tam. Mi się nawet tak podoba ![]() A druga fotka to dzisiejsze łowy
|
||||||||||||
|
|
|
#387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak tradycja TŻ jest silniejsza i to ona przeszła :PŻebyś wiedziała! Ego i duma z syna. U TŻta nadaje się imię po tacie synowi, w którym pokłada się największe nadzieje. Ciekawe, bo mój TŻ jest najmłodszym synem jego ojca (trzecim) i dopiero on sobie zasłużył na imię po ojcu TŻ za to idzie na całego i daje imię pierwszemu synowi. Zabawne to wszystko trochę, no ale co tam, niech ma! ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64580956]Dziewczyny, od którejś z Was zgapiłam pomysł na pisanie pamiętnika dla dziecka. Z samym pisaniem czekam, żeby płeć była na 100% pewna, ale na razie spisuję sobie daty i wydarzenia i zastanawiam się, co dodać. Mamy pierwsze usg, pierwsze bicie serduszka usłyszane, informacja o płci, oczywiście dowiedzenie się o ciąży, Mąż nalega, żeby dodać jakieś śmieszne fakty, jak np. moja histeria jak zauważyłam błąd na ślicznym pajacyku Jakieś pomysły?[/QUOTE]Napisz o nas, napisz o nas! ![]() A tak na serio, ja jakbym pisała to pisałabym nawet bez płci, nie czekałabym Potem w momencie jakbym się dowiedziała o płci, zmieniłabym formę jednocześnie pisząć, że właśnie się dowiedziałam Dodałabym zdjęcia Twoje i TŻta. Was razem.
|
||
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64580956]Dziewczyny, od którejś z Was zgapiłam pomysł na pisanie pamiętnika dla dziecka. Z samym pisaniem czekam, żeby płeć była na 100% pewna, ale na razie spisuję sobie daty i wydarzenia i zastanawiam się, co dodać. Mamy pierwsze usg, pierwsze bicie serduszka usłyszane, informacja o płci, oczywiście dowiedzenie się o ciąży, Mąż nalega, żeby dodać jakieś śmieszne fakty, jak np. moja histeria jak zauważyłam błąd na ślicznym pajacyku
Jakieś pomysły?[/QUOTE]Pomysl chyba ode mnie takie śmieszne rzeczy właśnie nadadzą charakterku całości ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#389 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-08-25 o 22:24 |
|||
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Dorota wyslalam ci na PW
![]() Orlica a no właśnie mi ciężko momentami było prowadzić dalej bloga od 2013 roku, ale mimo różnych zawirowań wytrwałam Ty miałaś przykrą historię faktycznie Szkoda że się po tym zniechęciłaś.U nas w okolicy jest taka znana rodzina o mocnych korzeniach - gdzie mężczyznom nadaje się praktycznie od kilku wieków dwa imiona na przemian Młodszy ma zawsze X.Y., a starszy Y.X. Co ciekawe ostatnie pokolenia faktycznie mieli po 2 chłopców, a zawsze się śmieję co będzie jak się urodzi komuś 3 to czy się będą powtarzać te imiona Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-08-25 o 22:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

Jeżeli jest po kim oczywiście...