|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK
Zakup różu popełniony
I bardzo siem z tego cieszem i ten opis I tym optymistycznym akcentem zakończę posiadówę przy kompie i pójdę w kimono śnić o moim nowym świecidełku
|
|
|
|
#4682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebuję tylko maseczki Nuxe ![]() Cytat:
Ale jestem zbyt niecierpliwa, muszę mieć wszystko od razu, dlatego oszczędzanie nigdy mi nie wychodziło ![]() Teraz też mam kilka takich kosmetyków na lata - właśnie meteoryty, maczek, czwórki Chanel i Clinique... Chyba wolę wydać pieniądze raz, a dobrze ![]() Cytat:
We Wrocławiu nie patrzyłam ostatnio na Lucidity ze strachu, że się skuszę i budżet nie wytrzyma Muszę go poszukać.W Sephorze są w ogóle straszne braki po tej promocji poświątecznej. Cytat:
![]() W sumie cieszę się, bo obie te Sephory mam blisko, a w reszcie nie będzie... Jaki on ładny |
||||
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Za to Ty będziesz pięknie wyglądać
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Hyhy
ja lecę po podkład i zastanawiam się nad balsamem Erisu w musie - brak jakichkolwiek opinii, niestety:/
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki podkład kupujesz?
Moim balsamem nr 1 jest teraz Emolium, innych nawet nie obdarzam spojrzeniem ![]() A w ogóle, to jeszcze nie kupiłam, bo trzeba min. za 50 zł zakupić, więc brakuje mi 4,10 I nie wiem, czy wziąć coś w stylu Ibuprom czy jednak jakiś kosmetyk |
|
|
|
#4687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko mi jakaś kasa wpadnie, tylko myślę na co ją wydać ![]() Cytat:
![]() No, nie ![]() Cytat:
Też nad nim myślę odkąd się pojawił, ale jakoś tak nie było okazji, żebyśmy się zaprzyjaźnili z tym balsamo-musem.A co za podkład kupujesz tak w ogóle? |
|||
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc to chyba gorsze stadium. Ale wyobraziłam sobie jak pięknie będzie wyglądał na twarzy gdyby nie to real zdjęcie to bym go nie wzięła
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis ejdnak do kaziuka nie dotre
Mag, rzyrafka prosze zerknijcie na sephore ja bede w m1 to tam zerkne
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mozaiki jeszcze przezornie nie oglądałam. A róże pofruną póki co do rodziców, bo to w sumie mamie zależy na tym, aby szybko tusz dostać, a my bez nowych zabawek chyba jakoś przeżyjemy Ale a nóż widelec uda się im dotrzeć do wtorku, to wtedy i tak je od razu przechwycę, bo się wybieram do nich w niedzielę.Ja jeszcze błyszczydło w końcu do kupiłam, też burżujskie ![]() Póki co ogłaszam koniec szaleństw Dziś jeszcze mydełka z Oriflame odbieram, ale to zakup konieczny Ale i tak zakup dzielę z TŻ, bo w sumie oboje nimi łapki myjemy.Cytat:
|
||
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
I dla mnie już nie został róż 18, wykupiłyście wszystkie
No cóż, powalczyłyście z moim nałogiem za mnie
|
|
|
|
#4696 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A mi się dzisiaj przyśnił ten nowy róż Deborah.
Chyba kupię go w weekend.
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
a weicie co mi sie snilo? benefit. jak babcie kocham
stalam przed ta ogromna szafa i dostawalam oczoplasu
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Czytam Was i się pogrążam. Moja lista kosmetyków do kupienia rośnie w zastraszającym tempie. Moja lista kosmetyków do zużycia rośnie nawet dwa razy szybciej.
![]() Wczoraj postanowiłam wziąć jakieś korepetycje by zarobić na moje zwiększające się potrzeby, bo pensja przestała wystarczać ![]() Z optymistycznych rzeczy - nie kupiłam nic od soboty Edit: jednak nie! Kupiłam na allegro błyszczyki Bourjois i podkłady tej samej firmy. |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz zerkałam wczoraj na Benefit i musze powiedzieć, ze jeśli chodzi o ceny - pojechali po bandzie. Mam takie wrażenie jak Snow - chyba wolę wydać stówę na kosmetyk wypróbowany niż 140 zł na B. Snow, a czemuż Ty chcesz szukać Lucidity po sephorach, przecież jest na Truskawie ? Teraz widze małą przerwę ale na pewno znów się pojawi
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
majade naprawdę? Kiedyś faktycznie dziewczyny coś pisały, ale ja myślałam, że to jednorazowy rzut! No w takich układach na pewno poczekam, dziękuję za oświecenie
![]() A pamiętasz może w jakiej był cenie? I jeszcze jedno.. gdybyś go tam wypatrzyła, to pięknie proszę o PW Co prawda często przeglądam Truskawę, ale mogę przeoczyć
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) poczekaj spokojnie, będą. One są jak meteorki - pojawiają się i znikają
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ponieważ przegapiłam róż, chyba zakupię sobie JT na pocieszenie
|
||
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na all kiedyś był, ale ktoś mi sprzątnął sprzed nosa (i chyba na Clarinsa sypkiego jakoś się czaiłam wtedy, więc nawet mnie to nie obeszło jakoś mocno), a teraz lipa. Na Strawberry pustki ![]() Snow ja sprawdzam Truskawkę, bo muszę 06 sobie dokupić, także jak zobaczę to PW napiszę na pewno ![]() A jaki kolor Cię interesuje? Bo mnie of kors najjaśniejszy ![]() A cena to o ile dobrze pamiętam 94 zł, albo 91? Zależy ![]() Ps. Nie ma któraś na zbyciu szósteczki EL coby jelona poratować?
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Coś mi się wydaję, że znowu zacznę chomikować specyfiki do twarzy.
Postanowiłam kupić teraz Active C i Hydraphase Riche jako dwa sprawdzone i lubiane (choć Hydraphase trochę słaby jest, ale przynajmniej mu ufam). Mam też ochotę na jakieś nowe serum do twarzy (miał ktoś jakieś serum inne niż z wit. C z Body Shopu? bo spory wybór mają i się zastanawiam, czy nie naciągnąć siostry W dodatku wybieram się niedługo po miniaturkę kremu różanego i olejku Hauschki (poszukiwanie KWC w toku ). Może do 10 sztuk tym razem nie dobiję, ale niebezpiecznie mi rośnie ilość w oczach.
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Ice, a po co Ci olejek Hauschki? Masz suchą skórę a on Ci dodatkowo może ją wysuszyć
jeśli masz ochotę na jakiś olejek, to np. Weleda seria różana, olejek do twarzy w kapsułkach
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku właśnie ja nie wiem, jaki chcę kolor, muszę się zorientować
Obecnie jestem dosyć jasna, mam sypki Clinique 03, używam podkładu Diora Eclat Satin 200. Są idealne kolorystycznie. Generalnie te jaśniejsze kolory, ale nie bardzo blade ![]() Może coś doradzisz? A jak spisuje się sypki Clarins w porównaniu z EL? Za PW oczywiście będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#4708 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Własnie teraz doczytałam, ze on reguluje wydzielanie sebum. Przekonana byłam cały czas, że to lekki nawilżacz, ale skoro nie, to chyba jednak sobie podaruję taką przyjemność. Dzięki za zwrócenie uwagi.Weleda mnie kusi, ale nie jestem chętna do zakupu o tyle, że jest w kapsułkach, a ja strasznie nie lubię mieć wyliczonej ilości kosmetyku, wydaje mi się wtedy, że szybciej go ubywa, niz gdyby był luzem.
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 01 na stanie, ale traktuję go jako puder brązujący ale jestem naprawdę blada, więc nie ma się co tym sugerować.Dla porównania powiem, że wszystkie najjaśniejsze podkłady Chanel, Dior, YSL, Lancome, Sisley, Clinique i cała reszta górnej półki o średniej nie wspominając jest dla mnie za ciemna o jakieś 2-3 tony. Także skalę porównawczą masz ![]() Jeżeli jesteś jasna, ale nie biała jak mąka, nie musisz stosować najjaśniejszych odcieni z palety (albo też najjaśniejsze nie są dla Ciebie za ciemne) to myślę, że 01 spokojnie by Ci pasował ![]() Chociaż warto sprawdzić na sobie, bo on ma nieco różowy pigment (choć na mnie tego nie widać o dziwo hmm). Nie wiem czy 06 by Cię nie bielił lekko. Z drugiej strony Lucidity jest tak delikatny, że maski na twarzy na pewno nie zrobi nawet gdyby był jaśniejszy ![]() Porównując Clarinsa (ma talc) i LU chyba bardziej lubię LU, a to dlatego, że nie zależy mi na aż tak długotrwałym macie (Clarins zdecydowanie na dłużej matuje), a drobinki w EL są po prostu przepiękne Clarins jest też nieco ciemniejszy (ale jaśniejszy od 01 EL ), ale o jakieś 0,5-1 ton góra. No i ma większą pojemność ![]() Nie wiem czy mój post jest w ogóle czytelny, ale właśnie wróciłam z mega egzaminu i został mi jeszcze w przyszłym tygodniu ostatni uroczy, więc mogę być trochę nie bardzo
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już siedzę cicho
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

I bardzo siem z tego cieszem
i ten opis 

jesli chodzi o pielegnacje to mam w tej chwili jeden krem do twarzy, dwa pilingi [w tym jeden na wykonczeniu], jeden krem z kwasem, jeden preparat punktowy, trzy maseczki 

Muszę go poszukać.

I pomyśleć, że jeszcze 2 dni temu nie miałam pojęcia o istnieniu tego odcienia 

stalam przed ta ogromna szafa i dostawalam oczoplasu
) poczekaj spokojnie, będą. One są jak meteorki - pojawiają się i znikają