|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Wiem ze się dogadamy... Oboje chyba nie chcemy się rozstawać chociaż wczoraj Tz mnie zaskoczył strasznie tym ze jednak się spakował ichcial wyjść... Ja go strasznie kocham. Jesteśmy już trochę że sobą i to pierwszy taki kryzys. Chyba każdy związek musi przejść przez coś takiego.... Myślę że będzie dobrze. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie życia bez niego... Teraz wyjeżdża ma jakiś czas więc oboje odetchniemy i przemyslimy wszystko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#452 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
junior będzie chodził po części w ciuchach brata, a po części kuzyna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#453 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam Was - ale lecicie
![]() Cytat:
Trochę się śmiejemy z młodego, że coś w tym jest (poza momentami, w których za bardzo inspiruje się kotem).Cytat:
Cytat:
![]() Idź do innego lekarza - warstwa tłuszczyku nie jest przeszkodą... Najlepiej, żeby miał certyfikat FMF (ISUOG też jest dobrym certyfikatem). Ja co do znanego lekarza mam mieszane opinie - byłam u polecanych ginekologów i widzieli cuda na usg albo nie byli w stanie wykonać badania surka Przeuroczy maluch KPZ Przykro czytać o takich przejściach... Nie chcesz przegadać sprawy z terapeutą? Nie znam Waszej sytuacji, a tutaj specjalista doradziłby konkretne rozwiązania - czy u Ciebie, czy u Was (np. terapia). Przytulam mocno ![]() dontbesoshine Czytam o Twoim ginie - zmień lekarza. Nieważne, czy jesteś młoda, czy starsza - chodzi o szacunek i podejście do pacjenta. A Twój lekarz tego nie posiada. Cytat:
Cytat:
Orlica Jak się czujesz? Jeśli dziecko będzie wcześniakiem, będzie niedobór pokarmu, planujesz wyjścia bez dziecka - lepiej elektryczny. Ja bym nie panikowała, może w ogóle nie być potrzebny, szpitale mają taki sprzęt, są też wypożyczalnie. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutro - wszystkiego, co najpiękniejsze na nowej drodze życia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękne imię.Cytat:
![]() Ja też poprosze linka na priv [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64579131] Aż zatęskniłam z pazerności za prowadzeniem bloga, też kiedyś mnóstwo różnego rodzaju przywilejów z tego tytułu miałam, ale straciłam do tego serce stopniowo, a zaczęło się od tego, że ktoś zaczął na mnie żerować i sprawa skończyła się na policji ![]() Teraz dalsze prowadzenie tego bloga byłoby bardzo na siłę...[/QUOTE] Współczuję przejść, niestety to ciężkie przeprawy. Jestem mniej więcej na bieżąco z prawami autorskimi i tu ciężko coś udowodnić... Ja będę zakładać, ale branżowy Choć może będzie i prywatny. Może ktoś będzie ciekaw wypocin matki dwójki dzieci z małą różnicą wieku Cytat:
![]() camilla21 Bardzo zgrabnie ![]() Na tapecie warsztaty. Na pewno warto się zainteresować tymi zatytułowanymi "Świadoma mama". Koleżanka była na warsztatach z Zawitkowskim już po urodzeniu malucha i sporo jej sie podobało. Niestety wiele z nich jest poświęconych "diecie" maluszka - a w praktyce to reklama mleka modyfikowanego. Odnośnie prasowania - rzeczy młodego wyprasowałam w ciągu 10 miesięcy raz - chodziło o odświętny komplecik na chrzciny, który musiał wyglądać bardzo elegancko. Nic złego się nie działo, nie ma problemów skórnych. Z list wyprawkowych - lista Obcej jest bardzo dobra Nie sprawdziło się u mnie: wanienka ze stelażem - używana całe 2 miesiące, bolały nas plecy od schylania się (jesteśmy wysocy). Jeśli wanienka, to polecam te z odpływem. Ochraniacze na łóżeczko - rzekomo zaburzają przepływ powietrza i dzieci mogą się udusić, więc nie zabudowywaliśmy ze wszystkich stron Niania elektroniczna - do pewnego momentu zupełnie nieprzydatna, dopiero od 2 miesięcy stwierdzam, że przydałaby się taka z kamerką Pokrowiec na przewijak - często trafiała się nam fontanna, więc wolałam ceratkowy przewijak, łatwiej utrzymać w czystości Co warto: chusta przy karmieniu mieszanym lub konieczności karmienia mm sterylizator do butelek, butelki Medeli (nie powinny zaburzać odruchu ssania), laktator elektryczny (mam Medelę Swing) śpiworki do nosidełka/fotelika samochodowego - ze względów bezpieczeństwa pieluchy do otulania lub otulacze Kosmetyki dla dzieci: preferuję minimalizm - olej kokosowy, płyn do mycia i krem z Sylveco dla dzieci. Polecam blog srokao z analizą kosmetyków. Sól fizjologiczna i coś do odkażania
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety coraz rzadziej jest obiektywna. Często zdarza się, że zmienia swoje recenzje (pytanie po czyim zainteresowaniu) z negatywnych na pozytywne.
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Żartujesz? Sama mam niewiele wspólnego z chemią, ufałam jej. Choć nie powiem, ostatnio zaskoczyła mnie jedna z analiz chusteczek dla dziecka. Chusteczki polecane przez nią były odradzane - bo kilka substancji potencjalnie alergizujących lub niebezpiecznych.
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
No generalnie mój powtarza że mu się podobam bardzo itp. Ale on jest zazwyczaj ślepy na zmiany +/- 3kg, a tu mi te uda "wytknął" i jeszcze myślał że to komplement bo to normalne że całe ciało się zmienia. Dopiero mu uświadomiłam że dla większości kobiet chyba ideałem jest wyłącznie rosnący brzuch, nic poza tym
![]() a ja w sumie 1,7kg dopiero przytyłam, chyba że liczyć początkowy spadek wagi to niecałe 2,5kg. Ehhh chciał dobrze, a wyszło jak zwykle.
|
#457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#458 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz też mam philipsa ale już wysłużone i przy dłuższym prasowaniu cieknie więc czas na nowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
musicie po prostu szczerze i na spokojnie ze sobą porozmawiać ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64606116]U nas jeszcze lepszy układ. ja dzisiaj przywiozlam siostrze ciuchy po moim małym (dwulatku), a ona mi odda do grudnia swoje po swoim 5-miesieczniaku junior będzie chodził po części w ciuchach brata, a po części kuzyna ![]() Ja się przy swoim prawie wczoraj poryczalam! W końcu potraktowalam spalenizne na stopie cifem i jest jak nowe [/QUOTE]O też super układ w końcu zamienianie się jest fajne moje żelazko już niestety stare i wysłużone ![]() Iwona pokaż kombinezon
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-08-26 o 15:36 |
|||
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
jeju dziewczyny ale wy pedzicie z tymi postami!
Nienadazam was czytac!![]() Ja zrobilam sie ostatnio bardzo sentymentalna i stwierdzilam ze bede nagrywac filmiki od czasu ciazy dalej w przyszlosc na ile mi czas pozwoli ![]() Jak byscie byly ciekawe to zapraszam https://www.youtube.com/watch?v=HFHgnyQSmqk&edit=vd tam na bierzaco bede sie dzielic przemysleniami itd Chcialabym taka pamiatke dla dzidzi stworzyc <3
Edytowane przez lusiaUk Czas edycji: 2016-08-26 o 16:01 |
|
|
|
#460 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę, dostałam tę torbę z ciuszkami i jestem trochę zawiedziona, bardzo mało jest ciuszków dla noworodka, raczej dla kilkumiesięcznej dziewczynki, a i te szału nie robią... Ale kilka ładnych kwiatków znalazłam, przejrzę do końca i pokażę
|
|
|
|
#461 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki! Cytat:
![]() I ja, i ja! ![]() Cytat:
A Jan to super imię ![]() Mi też się podobają, a dziś jadę po następne, tym razem z olx 14 ciuszków (w tym pajac - panda Cytat:
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64596321]Sporo tych USG musiało być ![]() Bardzo ładnie wyglądasz, laska z Ciebie [/QUOTE]Pomyślałam dokładnie to samo USG co tydzień! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko potem trzeba pamiętać w lumpku co już nie jest potrzebne... Fajna ta Twoja mama :P
|
|||||||
|
|
|
#462 |
|
Konto usunięte
|
Poprawka, w torbie nie było absolutnie nic dla noworodka
I większość ciuszków to cukierkowy róż, brrr Odłożyłam sobie może z 25% i nie wiem co zrobić z resztą |
|
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
ojej nie zauwazylam Juz poprawiony i publiczny do wgladu dla wszystkich |
|
|
|
#465 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64609261]Poprawka, w torbie nie było absolutnie nic dla noworodka
I większość ciuszków to cukierkowy róż, brrr Odłożyłam sobie może z 25% i nie wiem co zrobić z resztą Szkoda że nic dla noworodka, może oddaj komuś? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uzywke kupilam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
1472225787670.jpg
Widac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Może kogoś zainteresuje - w stacjonarnym C&A jest teraz -50% na rzeczy z wyprzedaży (od wyprzedażowych cen). Są też niemowlęce ciuszki oraz śpiworki do spania. Ja nie miałam szczęścia, bo moim sklepie wszystko albo typowo pod konkretną płeć, albo mikroskopijny rozmiar (typu 44, 50 to było max). Z odzieży ciążowej niestety nic nie wrzucili na wyprzedaż (a i tak mają jej znikome ilości).
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64609261]Poprawka, w torbie nie było absolutnie nic dla noworodka
I większość ciuszków to cukierkowy róż, brrr Odłożyłam sobie może z 25% i nie wiem co zrobić z resztą Szkoda, ja w pierwszej ciąży również byłam nastawiona negatywnie do różu, z czasem przywykłam. Córcie ślicznie w nim wyglądają Cytat:
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Orlica może warto na początku wątku umieścić link dla dziewczyn zmagających się z cukrzycą ciążową. Na taką stronkę natrafiłam, ciekawe treści
http://slodkiemamy.edu.pl KPZ być może te zachowania Twojego tżta spowodowane są ciążą. Więlu mężczyzn ale i kobiety stykający się z rodzicielstwem pierwszy raz czuje się jakby ktoś wylał na głowę kubeł zimnej wody. Uczucie radości przeplata się ze stresem o to czy sobie poradzi, jak poukładać na nowo życie. Przecież dziecko to rewolucja
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Małe porównanie.
Z lewej - 1 ciąża 26 tc Z prawej - obecna 21 tc
|
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Pieknie rosnie
|
|
|
|
#475 | |||
|
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Super ciuszki, brzuszki i mamusie Ja za to moge spac i spac. Az sie budzę z bólem głowy ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64600281]Dziś o 15 dostanę cały wór ciuszków po córce ciotkokuzynki Ona ma fajny gust, więc spodziewam się śliczności Ja mam jakies 5 ogromnych worów ciuszków na dziewczynkę... Jak sobie pomyśle ze mam to przeglądnąć to chce mi sie ryczeć... A na zakupy nie mam ochoty w ogole!! Odmieniło sie ![]() ![]() Cytat:
Jak to przeczytałam to od razu przyszło mi na mysl ze potrzebna jest terapia bo znam podobny przypadek...z autopsji. Ale mam nadzieje, ze moze dacie rade sami sie z tym uporać. Szczerze zycze powodzenia i juz zero takich akcji ![]() ![]() ![]() Choc zalatuje to brakiem dojrzałości ze strony TŻta ![]() ![]() ![]() Cytat:
Tez mam phlilipsa tego co o nim pisały dziewczyny... Polecam ️
Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-08-26 o 18:35 |
|||
|
|
|
#476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super brzuszek
|
|
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Candid masz w zupełności rację. Obydwoje wcześniej spelnialismy swoje pasje przede wszystkim. Z racji dobrej pracy obydwoje mogliśmy sobie pozwolić na dość beztroskie życie. Oczywiście w granicach rozsądku. nie skupialismy się na razie na większych planach na przyszłość. Teraz to wszystko trochę się kończy. Oczywiście cześć rzeczy nadal będziemy robić ale jednak będzie inaczej. Ja już tęsknię za moją ukochaną wspinaczka.
Mój Tz jest odpowiedzialnym człowiekiem i wiem że się martwi jak s obie będzie dawał rady. Ja również się stresuje. Hormony dają się we znaki. Może wczoraj taka terapia szokowa w postaci awantury była nam potrzebna żeby się ogarnąć. Wiecie co pojechałam do galerii kupić spodnie ciążowe. W hm są beznadziejne jakościowo i strasznie drogie 150 zł... Q w C&a spodnie rzeczywiście na wieloryby a ja nosem XS. Tym sposobem nie kupiłam nic. Bolą mnie plecy i brzuch od chodzenia. Jutro wstaje rano i jadę do rodziców bo Tz i tak wyjeżdża na kilka dni. Pójdę do lumpka a potem sama sobie przerobie spodnie na ciążowe bo mama ma maszynę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Ja noszę te z hm prawie dzień w dzień od dwóch miesięcy i zużycie jest minimalne. I to nie są dżinsy, tylko materiałowe wiec chyba bardziej się mechaca
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Super rośnie
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
Cornflower imię stąd że bliskie są nam historie starotestamentalne więc i imiona
. Teraz sobie uświadomiłam Efraim był drugim z synów Józefa, jednak to jemu przypadło pierworództwo, nie Manassesowi - u nas choć drugi synek to pierwszy urodzony będzie. Lusia super pamiątka taki filmik Ja kupiłam w necie zapas legginsów ciążowych i dam znać czy polecam ![]() Dziewczyny jak zaczynam śpiewać to dzidziuś zaraz kopie, chyba mu się podoba Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

rodzi w październiku więc mała wyrośnie i będzie mi dawać jak będzie dziewczynka to już w ogóle bym za dużo kupić nie musiała
junior będzie chodził po części w ciuchach brata, a po części kuzyna
Trochę się śmiejemy z młodego, że coś w tym jest (poza momentami, w których za bardzo inspiruje się kotem).
Także smutno trochę... Ale to i tak najweselsza rocznica z tym małym kopiącym cudem w brzuszku 

️