Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-26, 14:46   #451
KPZ
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Wiem ze się dogadamy...
Oboje chyba nie chcemy się rozstawać chociaż wczoraj Tz mnie zaskoczył strasznie tym ze jednak się spakował ichcial wyjść...
Ja go strasznie kocham.
Jesteśmy już trochę że sobą i to pierwszy taki kryzys. Chyba każdy związek musi przejść przez coś takiego....
Myślę że będzie dobrze.
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie życia bez niego...

Teraz wyjeżdża ma jakiś czas więc oboje odetchniemy i przemyslimy wszystko...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 14:54   #452
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Pochwal się później

Ja wczoraj oglądałam ubranka u siostry rodzi w październiku więc mała wyrośnie i będzie mi dawać jak będzie dziewczynka to już w ogóle bym za dużo kupić nie musiała
U nas jeszcze lepszy układ. ja dzisiaj przywiozlam siostrze ciuchy po moim małym (dwulatku), a ona mi odda do grudnia swoje po swoim 5-miesieczniaku junior będzie chodził po części w ciuchach brata, a po części kuzyna

Cytat:
W przyszłym miesiącu planuję kupić nowe żelazko, macie może jakiś model który możecie polecić?
Ja się przy swoim prawie wczoraj poryczalam! W końcu potraktowalam spalenizne na stopie cifem i jest jak nowe
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:04   #453
cornflower_girl
Zakorzenienie

Nadrabiam Was - ale lecicie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Wiecie, co mówi mój kolega (szczęśliwy ojciec 2 maluchów)?
Z dziećmi jest jak z puszczaniem bąków - możesz znieść tylko swoje.

(mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym żartem )
Nasz kolega mówi, że dzieci do 2 r.ż. są jak pieski. Poza brakiem sierści nie widzi żadnej różnicy Trochę się śmiejemy z młodego, że coś w tym jest (poza momentami, w których za bardzo inspiruje się kotem).

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Ogólnie jestem ostatnio mega roztrzepana. Też tak macie?
Pilot od telewizora zostawiłam na blacie w kuchni...
Liste z zakupami zgubiłam jeszcze zanim weszłam do sklepu....
No i teraz ta pieczątka....
Tak, nazywa się to pregnezja. Po urodzeniu małego mi zostało, a teraz znów powtórka z rozrywki. Zapominam o wielu rzeczach.

Cytat:
Słuchajcie, na usg mało było widać przez mój tłuszczyk na brzuchu, który lekarz ładnie określił mianem tkanek podskórnych.
Zastanawiam się, czy w takim razie warto iść do innego lekarza na połówkowe. Ten mój lekarz też robi, ale ten inny jest najlepszy w mieście. Mam wątpliwości czy ten mój twierdzi, że mało widać, bo tłuszczyk, czy może ma kiepski sprzęt? Dodam, że gabinet nowiutki, a opinie na znanylekarz ma super.
Gratuluję córeczki
Idź do innego lekarza - warstwa tłuszczyku nie jest przeszkodą... Najlepiej, żeby miał certyfikat FMF (ISUOG też jest dobrym certyfikatem).
Ja co do znanego lekarza mam mieszane opinie - byłam u polecanych ginekologów i widzieli cuda na usg albo nie byli w stanie wykonać badania

surka Przeuroczy maluch

KPZ Przykro czytać o takich przejściach... Nie chcesz przegadać sprawy z terapeutą? Nie znam Waszej sytuacji, a tutaj specjalista doradziłby konkretne rozwiązania - czy u Ciebie, czy u Was (np. terapia). Przytulam mocno

dontbesoshine Czytam o Twoim ginie - zmień lekarza. Nieważne, czy jesteś młoda, czy starsza - chodzi o szacunek i podejście do pacjenta. A Twój lekarz tego nie posiada.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
My mamy dziś 3 rocznicę ślubu i mąż w wawie ja w kr Także smutno trochę... Ale to i tak najweselsza rocznica z tym małym kopiącym cudem w brzuszku Będzie to chyba mały Efraim
Bardzo oryginalne imię Jak do Was przyszło?

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Te wszystkie listy wyprawkowe wydają mi się zaniżać liczbę potrzebnych ciuszków. 5-6 body/pajaców? Podobno trzy na dzień to minimum, czyli mając 6 trzeba robić pranie codziennie? Ja planuję kupić ze 3x tyle, żeby móc robić pranie raz w tygodniu, ale czy to się tak da?
Zależy, czy maluch będzie sporo ulewał i czy będą katastrofy pieluszkowe. U nas czasem zmienialiśmy raz, czasem dwa.

Orlica Jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Jak myslicie- laktator reczny, czy automatyczny lepszy?
Jeśli dziecko będzie wcześniakiem, będzie niedobór pokarmu, planujesz wyjścia bez dziecka - lepiej elektryczny.
Ja bym nie panikowała, może w ogóle nie być potrzebny, szpitale mają taki sprzęt, są też wypożyczalnie.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę - mały zdrowy, 340 g, pokazał od razu siusiaka i nie ma żadnych już wątpliwości. SYNEK Antoś
Gratuluję
Trzymam kciuki za jutro - wszystkiego, co najpiękniejsze na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
chciałam jeszcze napisac o chusteczkach i pieluchach. Ja od poczatku uzywałam jednych i drugich z pampersa. I tak o ile pieluchy sie przyjęły tak chusteczki musielismy zmienić. Po 6 tyg. uzywania, synekmiał takie odparzenia, ze nie wiedzielismy co się dzieje ale zmieniłam chusteczki i było ok-uzywaliśmy huggies. A całe zapasy pampersa oddałam siostrze-i tu wniosek nie robić za duzo zapasów W ogóle synuś miał wrazliwą pupe, bo pampersów tylko moglismy orginalnych uzywać i tylko tych w zielonym opakowaniu-inne go odparzały.
Teraz pampersy bardzo się pogorszyły na jakości

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny, juz chwile pogadalismy i chyba zgodzi sie na Tośka (Antoni), bardzo mi sie to imie podoba, zreszta mojej mamie i siostrze tez, bo siostra ma dwuletnią Tosię w sumie, to moi rodzice beda zalatwiali wszystko w urzedzie, wiec moj A. nie ma nic do gadania poza tym dziekuje, bo poprawilyscie mi humorek
Gratuluję Piękne imię.

Cytat:
Dziewczyny może pora założyć klub? Tam możemy mieć osobne tematy o wyprawce, wrzucanie zdjęć ciuszków i brzuszków, wątek z imionami No i miejsce na pisanie tego czego tak publicznie niekoniecznje chcemy
Fajny pomysł
Ja też poprosze linka na priv

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64579131]
Aż zatęskniłam z pazerności za prowadzeniem bloga, też kiedyś mnóstwo różnego rodzaju przywilejów z tego tytułu miałam, ale straciłam do tego serce stopniowo, a zaczęło się od tego, że ktoś zaczął na mnie żerować i sprawa skończyła się na policji
Teraz dalsze prowadzenie tego bloga byłoby bardzo na siłę...[/QUOTE]
Współczuję przejść, niestety to ciężkie przeprawy. Jestem mniej więcej na bieżąco z prawami autorskimi i tu ciężko coś udowodnić...
Ja będę zakładać, ale branżowy Choć może będzie i prywatny. Może ktoś będzie ciekaw wypocin matki dwójki dzieci z małą różnicą wieku

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Właśnie usłyszałam od męża ze podoba mu się jak moje uda przytyly.... czy można być gorszym w mówieniu komplementów. ..??
Mój patrzy zachwycony na mój bebzon

camilla21 Bardzo zgrabnie

Na tapecie warsztaty. Na pewno warto się zainteresować tymi zatytułowanymi "Świadoma mama". Koleżanka była na warsztatach z Zawitkowskim już po urodzeniu malucha i sporo jej sie podobało. Niestety wiele z nich jest poświęconych "diecie" maluszka - a w praktyce to reklama mleka modyfikowanego.

Odnośnie prasowania - rzeczy młodego wyprasowałam w ciągu 10 miesięcy raz - chodziło o odświętny komplecik na chrzciny, który musiał wyglądać bardzo elegancko. Nic złego się nie działo, nie ma problemów skórnych.

Z list wyprawkowych - lista Obcej jest bardzo dobra
Nie sprawdziło się u mnie:
wanienka ze stelażem - używana całe 2 miesiące, bolały nas plecy od schylania się (jesteśmy wysocy). Jeśli wanienka, to polecam te z odpływem.
Ochraniacze na łóżeczko - rzekomo zaburzają przepływ powietrza i dzieci mogą się udusić, więc nie zabudowywaliśmy ze wszystkich stron
Niania elektroniczna - do pewnego momentu zupełnie nieprzydatna, dopiero od 2 miesięcy stwierdzam, że przydałaby się taka z kamerką
Pokrowiec na przewijak - często trafiała się nam fontanna, więc wolałam ceratkowy przewijak, łatwiej utrzymać w czystości

Co warto:
chusta
przy karmieniu mieszanym lub konieczności karmienia mm
sterylizator do butelek, butelki Medeli (nie powinny zaburzać odruchu ssania), laktator elektryczny (mam Medelę Swing)
śpiworki do nosidełka/fotelika samochodowego - ze względów bezpieczeństwa
pieluchy do otulania lub otulacze

Kosmetyki dla dzieci:
preferuję minimalizm - olej kokosowy, płyn do mycia i krem z Sylveco dla dzieci. Polecam blog srokao z analizą kosmetyków.
Sól fizjologiczna i coś do odkażania

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:13   #454
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Polecam blog srokao z analizą kosmetyków.
Niestety coraz rzadziej jest obiektywna. Często zdarza się, że zmienia swoje recenzje (pytanie po czyim zainteresowaniu) z negatywnych na pozytywne.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:20   #455
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niestety coraz rzadziej jest obiektywna. Często zdarza się, że zmienia swoje recenzje (pytanie po czyim zainteresowaniu) z negatywnych na pozytywne.
Żartujesz? Sama mam niewiele wspólnego z chemią, ufałam jej. Choć nie powiem, ostatnio zaskoczyła mnie jedna z analiz chusteczek dla dziecka. Chusteczki polecane przez nią były odradzane - bo kilka substancji potencjalnie alergizujących lub niebezpiecznych.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:31   #456
furjatka
Zadomowienie

No generalnie mój powtarza że mu się podobam bardzo itp. Ale on jest zazwyczaj ślepy na zmiany +/- 3kg, a tu mi te uda "wytknął" i jeszcze myślał że to komplement bo to normalne że całe ciało się zmienia. Dopiero mu uświadomiłam że dla większości kobiet chyba ideałem jest wyłącznie rosnący brzuch, nic poza tym
a ja w sumie 1,7kg dopiero przytyłam, chyba że liczyć początkowy spadek wagi to niecałe 2,5kg. Ehhh chciał dobrze, a wyszło jak zwykle.
Stary 2016-08-26, 15:33   #457
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Dziewczynki oto rzeczy które do tej pory kupiliśmy dla naszej córeczki w myśl zasady drobiazg za kazde usg

A tutaj moj brzuszek w 20 tc

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Slicznie wygladasz i brzuszek cudny <3

Cytat:
ja musze przejrzeć rzeczy po synku i zdecydować co jeszcze dokupić a nie chce mi się tego robić:p no i przy drugim dziecku zakupy juz tak nie jarają jak przy pierwszym
U mnie wogole nie ma parcia na ciuszki, nawet nie ogladam. Jedynie kupilam kosz, fotelik i kombinezon na wyjscie
Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
U nas tragicznie....
Tz wczoraj spakował swoje rzeczy... Powiedział że więcej się nie zobaczymy chyba że w sądzie... Ale w końcu je rozpakowal...
Niby sie pogodzilismy rano.
Nie wyobrażam sobie jakby było bez niego...
Ciekawe czy rzeczywiście chciał to zrobić...
Myślę że nie... Ale nigdy nie zapomnę jego słów...

Ja też nie jestem bez winy... Robię sceny zazdrości jak wczoraj...

Przykro mi ze taka sytuacja napieta ale sama piszesz ze z Twojej strony tez poszlo kilka przykrych slow. Nie chce bronic Tzta ale moze hormony Ci daja teraz do wiwatu??

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
O serio? Dobrze ze piszesz bo to tak bardzo znana stronka a tu taki psikus

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:35   #458
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
My mamy Philips Azur GC 4870 i jestem mega zadowolona. Bez porównania z moim starym złomem.
Właśnie myślałam o nim teraz też mam philipsa ale już wysłużone i przy dłuższym prasowaniu cieknie więc czas na nowe

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ja jestem z naszego bardzo zadowolona, ale teraz nie mam jak sprawdzić jakie mamy... Jak nie zapomnę to jutro Ci napiszę Wydaje mi się, że to jest Phillips.

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
Przypomnę się

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Wiem ze się dogadamy...
Oboje chyba nie chcemy się rozstawać chociaż wczoraj Tz mnie zaskoczył strasznie tym ze jednak się spakował ichcial wyjść...
Ja go strasznie kocham.
Jesteśmy już trochę że sobą i to pierwszy taki kryzys. Chyba każdy związek musi przejść przez coś takiego....
Myślę że będzie dobrze.
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie życia bez niego...

Teraz wyjeżdża ma jakiś czas więc oboje odetchniemy i przemyslimy wszystko...

Na pewno się dogadacie musicie po prostu szczerze i na spokojnie ze sobą porozmawiać

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64606116]U nas jeszcze lepszy układ. ja dzisiaj przywiozlam siostrze ciuchy po moim małym (dwulatku), a ona mi odda do grudnia swoje po swoim 5-miesieczniaku junior będzie chodził po części w ciuchach brata, a po części kuzyna

Ja się przy swoim prawie wczoraj poryczalam! W końcu potraktowalam spalenizne na stopie cifem i jest jak nowe [/QUOTE]

O też super układ w końcu zamienianie się jest fajne
moje żelazko już niestety stare i wysłużone

Iwona pokaż kombinezon

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-08-26 o 15:36
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:52   #459
lusiaUk
Raczkowanie

jeju dziewczyny ale wy pedzicie z tymi postami! Nienadazam was czytac!

Ja zrobilam sie ostatnio bardzo sentymentalna i stwierdzilam ze bede nagrywac filmiki od czasu ciazy dalej w przyszlosc na ile mi czas pozwoli
Jak byscie byly ciekawe to zapraszam

https://www.youtube.com/watch?v=HFHgnyQSmqk&edit=vd

tam na bierzaco bede sie dzielic przemysleniami itdChcialabym taka pamiatke dla dzidzi stworzyc <3

Edytowane przez lusiaUk
Czas edycji: 2016-08-26 o 16:01
lusiaUk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:52   #460
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Kurczę, dostałam tę torbę z ciuszkami i jestem trochę zawiedziona, bardzo mało jest ciuszków dla noworodka, raczej dla kilkumiesięcznej dziewczynki, a i te szału nie robią... Ale kilka ładnych kwiatków znalazłam, przejrzę do końca i pokażę
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:58   #461
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
No to taka dluga tradycja jest przynajmniej czyms uzasadniona. Moj po prostu uwaza, ze tylko jego imie jest fajne i zadne inne. Fakt, ze ma fajne imie, no ale dla mnie to nie ma sensu. Dla dziewczynki mamy wybrane od lat, nawet bysmy sie zgodzili jakby byly trojaczki co do chlopca - czekamy z klotniami az sie potwierdzi plec, bo po co sie klocic niepotrzebnie
A dzisiaj w drodze do pracy, TŻ: "wiesz, nadal zastanawiam się nad imieniem dla małego"... A myślałam, że już ustalone, że Franek

Cytat:
ps. ubranka swietne
Dzięki!

Cytat:
zrobilam plik w exelu - nie liczac ubranek i rzeczy dla mnie wyszlo ponad 4 tysie? w tym czujnik oddechu z elektroniczna niania, wozek i fotelik z baza, ktora podwaja koszt, ale chce moc to wpinac do isofixa. Masakra jakas, ale za to ile radosci z poszukiwan mam nadzieje, ze potem mi sie uda to posprzedawac i chociaz czesc odzyskac
Mi wyszło 1500zł. Ale pewnie coś pominęłam, więc przyjmuję 2000zł. Ale bez bajerów jak isofiksy, nianie i monitory :P No i nie liczę kosztów remontu - stworzenie drugiego pokoju i odnowienie mieszkania to kilkanaście tysi

Cytat:
PS. w razie tworzenia Klubu poprosze niesmialo o dodanie
I ja, i ja!

Cytat:
Dziewczyny gratuluje poznania płci u mnie na wizycie wszystko ok synuś pięknie rośnie-ma już 538 g

Antos tez mi się bardzo podoba albo Franek,ale tż nie lubi takich imion i nie chciał nawet o nich słyszeć. Starszy synek jest Jan i dostał to imie po pradziadkach swoich
Ponad pół kilo! Kawał chłopa! A Jan to super imię

Cytat:
Pequenina słodkie te ciuszki!
Mi też się podobają, a dziś jadę po następne, tym razem z olx 14 ciuszków (w tym pajac - panda ) + czapeczki i skarpetki + rożek = 5 dyszek! Rzecz jasna będą fotki :P Jak dobrze, że polecacie 10 kompletów, bo powoli musiałabym kończyć łowy, gdyby miało być tylko 5-6 :P

Cytat:
Boska, myślę, że to chwyt marketingowy :P Ile internautek się teraz dowie, że jest taki wózek i kupią :P

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Pequenina śliczne te dziergane ciuszki! Ja niestety na szydełku zupełnie nie umiem, ale planuję zabrać się niedługo za szycie kocyków i innych dupereli (czekam tylko na płeć, żeby kolory i wzory dobrać).
To akurat jest robione na drutach, i nie jest takie trudne, youtube jest pomocny, na pewno da się ogarnąć

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64596321]Sporo tych USG musiało być
Bardzo ładnie wyglądasz, laska z Ciebie [/QUOTE]

Pomyślałam dokładnie to samo USG co tydzień!

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę ciuszków po kimś! U nas nikogo takiego nie ma - wszytko od 0. Może mama coś ma ale po siostrze, a u nas synek, poza tym najpierw by musiała o ciąży się dowiedziec
Hahaha

Cytat:
Mama zobiła sobie tabelkę, w której wpisuje ile czego w jakim rozmiarze już ma.
Też mam już tabelkę, była lista, ale była zbyt słaba :P Tabelka w excelu, łatwiej ją edytować niż kartkę Tylko potem trzeba pamiętać w lumpku co już nie jest potrzebne... Fajna ta Twoja mama :P
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 16:11   #462
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Poprawka, w torbie nie było absolutnie nic dla noworodka I większość ciuszków to cukierkowy róż, brrr
Odłożyłam sobie może z 25% i nie wiem co zrobić z resztą
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 16:28   #463
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość

Ja zrobilam sie ostatnio bardzo sentymentalna i stwierdzilam ze bede nagrywac filmiki od czasu ciazy dalej w przyszlosc na ile mi czas pozwoli

tam na bierzaco bede sie dzielic przemysleniami itdChcialabym taka pamiatke dla dzidzi stworzyc <3
niestety się wyswietla ze film prywatny
Stary 2016-08-26, 16:55   #464
lusiaUk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
niestety się wyswietla ze film prywatny

ojej nie zauwazylam

Juz poprawiony i publiczny do wgladu dla wszystkich

Video wspomnienia
Stary 2016-08-26, 17:04   #465
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64609261]Poprawka, w torbie nie było absolutnie nic dla noworodka I większość ciuszków to cukierkowy róż, brrr
Odłożyłam sobie może z 25% i nie wiem co zrobić z resztą [/QUOTE]

Szkoda że nic dla noworodka, może oddaj komuś?

Cytat:

Niestety u mnie dalej nie chce się wyświetlić jakiś błąd czy coś
Stary 2016-08-26, 17:16   #466
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
ojej nie zauwazylam

ja już widzę, super pamiatka dla dzidziusia
Stary 2016-08-26, 17:23   #467
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie myślałam o nim teraz też mam philipsa ale już wysłużone i przy dłuższym prasowaniu cieknie więc czas na nowe

Przypomnę się

Na pewno się dogadacie musicie po prostu szczerze i na spokojnie ze sobą porozmawiać

O też super układ w końcu zamienianie się jest fajne
moje żelazko już niestety stare i wysłużone

Iwona pokaż kombinezon
Jak go wyciagne to pstrykne i pokaze
Uzywke kupilam

Stary 2016-08-26, 17:36   #468
iwona335
Zakorzenienie

1472225787670.jpg

Widac?

Stary 2016-08-26, 17:39   #469
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
ojej nie zauwazylam

Już widzę

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Noo super miso
Stary 2016-08-26, 17:47   #470
zie_l_ona
Rozeznanie

Może kogoś zainteresuje - w stacjonarnym C&A jest teraz -50% na rzeczy z wyprzedaży (od wyprzedażowych cen). Są też niemowlęce ciuszki oraz śpiworki do spania. Ja nie miałam szczęścia, bo moim sklepie wszystko albo typowo pod konkretną płeć, albo mikroskopijny rozmiar (typu 44, 50 to było max). Z odzieży ciążowej niestety nic nie wrzucili na wyprzedaż (a i tak mają jej znikome ilości).
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 17:50   #471
surka
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64609261]Poprawka, w torbie nie było absolutnie nic dla noworodka I większość ciuszków to cukierkowy róż, brrr
Odłożyłam sobie może z 25% i nie wiem co zrobić z resztą [/QUOTE]

Szkoda, ja w pierwszej ciąży również byłam nastawiona negatywnie do różu, z czasem przywykłam. Córcie ślicznie w nim wyglądają

Cytat:
Śliczny Jaki rozmiar?
Stary 2016-08-26, 17:54   #472
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Orlica może warto na początku wątku umieścić link dla dziewczyn zmagających się z cukrzycą ciążową. Na taką stronkę natrafiłam, ciekawe treści
http://slodkiemamy.edu.pl

KPZ być może te zachowania Twojego tżta spowodowane są ciążą. Więlu mężczyzn ale i kobiety stykający się z rodzicielstwem pierwszy raz czuje się jakby ktoś wylał na głowę kubeł zimnej wody. Uczucie radości przeplata się ze stresem o to czy sobie poradzi, jak poukładać na nowo życie. Przecież dziecko to rewolucja
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 18:00   #473
surka
Zakorzenienie

Małe porównanie.
Z lewej - 1 ciąża 26 tc
Z prawej - obecna 21 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard08.jpg (15,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2016-08-26, 18:07   #474
lusiaUk
Raczkowanie

Cytat:
Małe porównanie.
Z lewej - 1 ciąża 26 tc
Z prawej - obecna 21 tc
Pieknie rosnie

Video wspomnienia
Stary 2016-08-26, 18:10   #475
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Jaki duzy gratulacje!

A tutaj moj brzuszek w 20 tc

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Super ciuszki, brzuszki i mamusie
Ja za to moge spac i spac. Az sie budzę z bólem głowy

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64600281]Dziś o 15 dostanę cały wór ciuszków po córce ciotkokuzynki Ona ma fajny gust, więc spodziewam się śliczności [/QUOTE]

Ja mam jakies 5 ogromnych worów ciuszków na dziewczynkę... Jak sobie pomyśle ze mam to przeglądnąć to chce mi sie ryczeć... A na zakupy nie mam ochoty w ogole!! Odmieniło sie

Cytat:
U nas tragicznie....
Tz wczoraj spakował swoje rzeczy... Powiedział że więcej się nie zobaczymy chyba że w sądzie... Ale w końcu je rozpakowal...
Niby sie pogodzilismy rano.
Nie wyobrażam sobie jakby było bez niego...
Ciekawe czy rzeczywiście chciał to zrobić...
Myślę że nie... Ale nigdy nie zapomnę jego słów...

Ja też nie jestem bez winy... Robię sceny zazdrości jak wczoraj...

Jak to przeczytałam to od razu przyszło mi na mysl ze potrzebna jest terapia bo znam podobny przypadek...z autopsji. Ale mam nadzieje, ze moze dacie rade sami sie z tym uporać. Szczerze zycze powodzenia i juz zero takich akcji
Choc zalatuje to brakiem dojrzałości ze strony TŻta
Cytat:
W przyszłym miesiącu planuję kupić nowe żelazko, macie może jakiś model który możecie polecić?

Tez mam phlilipsa tego co o nim pisały dziewczyny... Polecam

Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie
Czas edycji: 2016-08-26 o 18:35
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 18:36   #476
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Jaki fajny

Cytat:
Małe porównanie.
Z lewej - 1 ciąża 26 tc
Z prawej - obecna 21 tc
super brzuszek
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 20:08   #477
KPZ
Raczkowanie

Candid masz w zupełności rację. Obydwoje wcześniej spelnialismy swoje pasje przede wszystkim. Z racji dobrej pracy obydwoje mogliśmy sobie pozwolić na dość beztroskie życie. Oczywiście w granicach rozsądku. nie skupialismy się na razie na większych planach na przyszłość. Teraz to wszystko trochę się kończy. Oczywiście cześć rzeczy nadal będziemy robić ale jednak będzie inaczej. Ja już tęsknię za moją ukochaną wspinaczka.
Mój Tz jest odpowiedzialnym człowiekiem i wiem że się martwi jak s obie będzie dawał rady. Ja również się stresuje. Hormony dają się we znaki. Może wczoraj taka terapia szokowa w postaci awantury była nam potrzebna żeby się ogarnąć.

Wiecie co pojechałam do galerii kupić spodnie ciążowe. W hm są beznadziejne jakościowo i strasznie drogie 150 zł... Q w C&a spodnie rzeczywiście na wieloryby a ja nosem XS. Tym sposobem nie kupiłam nic. Bolą mnie plecy i brzuch od chodzenia.
Jutro wstaje rano i jadę do rodziców bo Tz i tak wyjeżdża na kilka dni. Pójdę do lumpka a potem sama sobie przerobie spodnie na ciążowe bo mama ma maszynę.

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 20:11   #478
furjatka
Zadomowienie

Ja noszę te z hm prawie dzień w dzień od dwóch miesięcy i zużycie jest minimalne. I to nie są dżinsy, tylko materiałowe wiec chyba bardziej się mechaca

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-26, 20:48   #479
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Małe porównanie.
Z lewej - 1 ciąża 26 tc
Z prawej - obecna 21 tc
Super rośnie

Cytat:
Candid masz w zupełności rację. Obydwoje wcześniej spelnialismy swoje pasje przede wszystkim. Z racji dobrej pracy obydwoje mogliśmy sobie pozwolić na dość beztroskie życie. Oczywiście w granicach rozsądku. nie skupialismy się na razie na większych planach na przyszłość. Teraz to wszystko trochę się kończy. Oczywiście cześć rzeczy nadal będziemy robić ale jednak będzie inaczej. Ja już tęsknię za moją ukochaną wspinaczka.
Mój Tz jest odpowiedzialnym człowiekiem i wiem że się martwi jak s obie będzie dawał rady. Ja również się stresuje. Hormony dają się we znaki. Może wczoraj taka terapia szokowa w postaci awantury była nam potrzebna żeby się ogarnąć.

Wiecie co pojechałam do galerii kupić spodnie ciążowe. W hm są beznadziejne jakościowo i strasznie drogie 150 zł... Q w C&a spodnie rzeczywiście na wieloryby a ja nosem XS. Tym sposobem nie kupiłam nic. Bolą mnie plecy i brzuch od chodzenia.
Jutro wstaje rano i jadę do rodziców bo Tz i tak wyjeżdża na kilka dni. Pójdę do lumpka a potem sama sobie przerobie spodnie na ciążowe bo mama ma maszynę.

Może dobrze Wam zrobi taki krótki odpoczynek od siebie? Tż przemyśli Ty przemyślisz i wszystko będzie dobrze
Stary 2016-08-26, 20:53   #480
muffi24
Zadomowienie

Cornflower imię stąd że bliskie są nam historie starotestamentalne więc i imiona . Teraz sobie uświadomiłam Efraim był drugim z synów Józefa, jednak to jemu przypadło pierworództwo, nie Manassesowi - u nas choć drugi synek to pierwszy urodzony będzie.

Lusia super pamiątka taki filmik

Ja kupiłam w necie zapas legginsów ciążowych i dam znać czy polecam

Dziewczyny jak zaczynam śpiewać to dzidziuś zaraz kopie, chyba mu się podoba Pora na naukę nowych kołysanek!

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości