|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
moi rodzice znaja TZ tate , a moja mama zna TZ mamę (tylko moj tata jej nie zna) z wywiadówek - bo my z TZ razem do klasy chodzilismy
![]() Kilka dni temu nawet do siebie dzwoniły aby pogadac o slubie, a spotkanie zrobimy tak w czerwcu pewnie, na rok przed slubem wystarczy
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiedziałam, ze jak tylko zacznę się cieszyć z tego ślubu to cos sie rypnie, ale nie bede was zanudzac swoimi wywodami, mam tylko nadzieje, ze jakos sie to wszystko pouklada.
Zrobiłam wstępny kosztorys i wydaje mi się, ze w 15 tys. to maks. kurcze ile to kasy... |
|
|
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Nie zaglądałam tu przez jakiś czas (małe problemy ze zdrowiem) i nie nadążam z czytaniem
Kurcze nasi rodzice też się nie znają i nawet nie mam pojęcia jak to zorganizowac, bo jego rodzice są po rozwodzie i każdy z nich na nowego partnera i nie wyobrażam sobie zaprosic ich razem, wiec zostaje tylko zoragnizowanie dwoch spotkan...Pozatym wiem że na ich pomoc przy organizacji ślubu nie mamy co liczyc tz. matka TŻ uwielbia się wtrącac do wszystkiego ale na tym "pomoc" się kończy![]() Na szczęście w niedziele wybieramy się na targi ślubne co mi trochę poprawia humor
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm a nasze spotkanie rodziców trwało od około 13 do 20
też chwilami było sztywno ale raczej było o czym pogadać w niedziele powtorka z rozrywki - tym razem u tescia ![]() A jutro jade zaplacic zaliczke i podpisać umowę z salą, ale niestety jadę tam z moją mamą, bo Tż mieszka daleko i nie bardzo mu się opłaca przyjechać tu tylko po to żeby jechać ze mna podpisać umowę ehhh i trochę się denerwuje bo jak już wspominałam sala jest 15 km od mojego miasta i to już moja mama uważa za problem, więc jeśli dodatkowo sala jej się nie spodoba to będzie znowu marudziła i nie wiem czy się zgodzi na tą salę (no ale szukaliśmy czegoś bliżej i na prawdę w moim mieście prawie nie ma sal weselnych, a jak już są to albo bardzo drogie, albo krążą o nich nieciekawe opinię, a ja nie chce ryzykować, że coś będzie nie tak na moim weselu) ehhh czemu to wszystko jest takie skomplikowane
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież najwazniejsze aby wam sie ta sala podobała. to bedzie wasze wesele marzen
![]() Moi rodzice powiedzieli np. ze oni nam oczywiscie we wszytsmi pomoga, ale od nas zalezy jak to bedzie wyglądało, bo to nasze wesle (tZ rodzice powiedzieli to samo) |
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
15tys?? na ile osob robisz wesele?? bo ja na 130 i mi wyszlo prawie 40tys
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wesle będe miala na 170 osób (i tak musiałam częśc skreslic bo bylo ponad 200) a salę wzięłam na 180 osób
![]() ale na szczęscie sala tania a praktycznie wszytsko w niej jest
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
a robilas juz wstepny kosztorys?
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że nam się ma podobać, ale moja mama jakaś taka wyjątkowo marudna jest
a nie bardzo mi się chce słuchać przez cały weekend i cały następny tydzień, że beznadziejna sala i w dodatku daleko Sala nam się podoba jako tako, bardziej podoba nam się otoczenie, bo to mala miejscowość wypoczynkowa pośrodku gór i perspektywa ślubu w malutkim kamiennym kościółku także w górach Wybraliśmy tą salę dlatego że u mnie w mieście lepszej nie ma ;/ A co do kosztów wesele to mam nadzieje, że jakimś cudem uda nam się zmieścić w 20 tyś, tyle, że my robimy raczej małe wesele tj na około 60 osób, bo stwierdziliśmy, że zapraszamy tylko najblizsza rodzinkę + jakiś znajomych. |
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i gorskie otoczenie cos pieknego... my robimy na 130 osob ale to tez tylko najblizsza rodzina...czyli rodzenstwo naszych rodzicow z naszym kuzynostwem...moj tż ma 5 rodzenstwa i kazdy osobe towarzyszaca....no wiec sie tak nazbieralo hehe
|
|
|
#3945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasi rodzice tez sie jeszcze nie znaja. Na lato mamy juz zaplanowane spotkanie, ktore bedzie trwalo kolo 10 dni (rodzice TZ przyjada do moich rodzicow). Tylko wyszlo na to ze przed slubem cywilnym w maju jeszcze sie nie beda znali Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz kiedys na jakies stronce tak mniej więcej obliczałam i wyszło ok 30 tys. ale wiadomo, jak jestw rzeczywistosci. a to sie to dokupi, a to to.. i wyjdzie więcej
![]() jejkju u mnie to chyba wszytscy są w to zaangazowani Wlasnie babcia do mnie dzwoniła i przez 25 min gadałysmy o slubie bo wiedziałą, ze jechałam podpisac umowe itp sama nawet była w kosciele, ale nam sprawdzic kiedy jest kancelaria otwarta
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak policzyłam moją rodzinkę to mi wyszło 15 osób hehe bo moja mama jest jedynaczką, a tata ma tylko 1 brata, także najbliższej rodzinki to mam malutko, mam tam jeszcze jakieś inne ciotki, ale większości to nie widziałam już z 10 lat, więc ich nie zapraszam bo po co. Tż ma troche większą rodzinkę, ale też zaprasza tylko tych najbliższych bo z nim to z kolei jest taki problem, że mieszka 60 km ode mnie i jego rodzinka też w całości jest przyjezdna i to z różnych miejsc Polski, więc i tak nie wiadomo czy wszyscy przyjadą, a poza tym musimy im dodatkowo zapewnić jakieś noclegi itd, więc ograniczamy ilość gości, żeby nie zbankrutować hehe
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Co sadzicie o tych zaproszeniach:
http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...873b&katalog=5 http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...4.01&katalog=1 Musze niedlugo zaproszenia na nasz cywilny zamowic i nie moge sie zdecydowac ktore z tych dwoch wziac. Jak myslicie? Edytowane przez Zottel Czas edycji: 2008-02-01 o 13:39 Powód: literowka |
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Co jak co ale tempo w pisaniu zawrotne
.Rodzice moi i mojego TŻ-ta znajom się . Widzieli się już kilka razy. ->Pierwsze spokanie było u mnie, jakoś tak robiliśmy kolacyjke z moimi rodzicami i wpadliśmy na poysł żeby ich zaprosić, to było tak na szybciocha. Telefon do ręki, w auto i są. Mieszkamy od siebie ok.10km ->Później spotkanie u TŻ-TA wtedy się rozkręcili i przeszli z sobą na TY. ->Kolejne przed Sylwestrem, rodzice TŻ-TA że tak powiem "wprosili się" jak usłyszeli że chcemy się zaręczyć w święta, no ale przenieśliśmy to na 9.02.2008r. ![]() ->Huczne przywitanie roku 2008r. Ja z Ukochanym, moi rodzice i Jego -bal na sali osp ![]() -> No i ostatnie spotkanie już w styczniu, jak dowiedzieli się, że na zaręczynach się nie kończy i w przyszłym roku planujemy ślub . Chcieli nam to wyperswadować i przekonac nas do ślubu w 2010r. Ale nie daliśmy się. ![]() No to wyszło na to, że było 5 spotkanek (chyba, że jakieś przeoczyłam) . I dobrze, bo chyba się polubili.
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
te 2 mi się bardziej podobają
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oba są śliczne.
|
|
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewuszki za szybka ocene.
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Polecamy sie na przyszłosc
![]() dziewczyny a co sadzicie o tym, aby TZ z wami chodził oglądac suknie slubne?? Przeciez i tak by nie widal tej jednej, jedynej bo ja sie tak własnie zastanawiam
|
|
|
|
#3955 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zdecydowanie będę miała DJ. Zespoły żadne do mnie nie przemawiają. ![]() Zdrowiej szybciutko... Już jestem po najtrudniejszym egzaminie w tej sesji... 5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moze jakas kolezanka moj tz ogladal zdjecia w gazecie "moda na slub" bo kupuje tych gazet mase :d chyba caly empik..i zawsze daje mu do ogladania i mowi mi ktora mu sie podoba a ktora nie
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźniłam się
Więc gratulacje
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...og=1&ujecie=_2 Wczoraj moja mama przyniosła płyte ze ślubu córki jej znajomej.. w dodatku na sali która mi się podobała -niestety za mało miejsca jest nawet na nasze 70 osób.. ogółem wnioski po obejżeniu mam takie: -gdy pan młody wychodził z bloku z rodzicami to jego mama trzymała w ręce jakieś siaty (jedna była z deichmana ) i tak to jakoś wygląda dziwnie .. rozumiem, że musieli wziąść jakieś potrzebne rzeczy, ale mogli je wcześniej załadować do auta, albo nie w takich siatach ![]() -oczywiście zdjęcia z dzieciństwa i razem .. mam mieszane uczucia jeśli o to chodzi, choć właśnie wpadłam na pomysł jakby to zrobić żeby nie było takie oklepane.. ale musze najpierw z tż'tem przedyskutować ![]() - ludzie na weselu to były głównie starsze osoby (welon złapała jakaś ponad 50letnia babka, żeby było śmiesznej muszke złapał jakiś ok 13 letni chłopak ) dlatego jestem strasznie szczęśliwa, że u mnie to jednak będzie większość z przedziału 20-30 lat- strasznie źle było słychać organiste (jakiś taki pogłos był i szuszczenie) myślałam, że się to skończy potem, ale w czasie trwania wesela niestety z orkiestrą było to samo .. - para młoda przedstawiała każdego z gości z osobna.. (pan młody swoją strone rodziny, panna młoda swoją) dla mnie to było jakieś dziwne.. pierwszy raz się z tym spotkałam - nie było ani jednej weselnej zabawy.. podczas oczepin tylko rzucanie welonu i muszki...- generalnie z początku płyta zrobiła na mnie dobre wrażenie(początkowa oprawa graficzna bardzo mi się podobała) ale jakoś szybko je straciła (z uwagi na ten poglos np.) - pierwszy taniec wogóle mi umknął tzn. nie był pokazany od początku i generalnie jakiś taki chaotyczny był i wogóle mi na pierwszy taniec nie wyglądał.. -zdjęcia które również dołączone były na płycie (i to uważam za +) były ładne, podobały mi się, choć ja chyba wolałabym coś bardziej kreatywnego niż park
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

hehe
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.