Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-26, 16:52   #3271
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Woda i gaz były w razie wu w czasie nieplanowego postoju w dziczy. A rozbijalismy się na polach kamperowych. Tu w Hiszpanii http://www.booking.com/hotel/es/camp...=total;ucfs=1& Było cudownie beztrosko. 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dla mnie kwestia kampera wyklucza wygode wakacji... (nie niegyd nie bylam. ale nie zamierzam;D)

my rodzicow mamy 100 i 150km dalej i uwazam ze to jest kategoria "daleko".ewentualnie dzieckiem sie nie zajmą jak bede chciala gdzies wyjsc, mama nie przyjedzie na ratunek jak sie rozchoruje a mąż bedzie musial do pracy isc...
Stary 2016-08-26, 17:18   #3272
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Przecież nie wymyśliłam tego, żeby was straszyc, podałam przykład ze swojego otoczenia i wrażen bliskich mi osób(moja siostra rodziła w lutym) oraz swoich przejść. Nie mówię, że wszystkie szpitale w pl są złe, jednak ja osobiście z dobrym się nie spotkałam. A że mam porównanie, widzę i wiem, że jest lepiej np. w Szwecji, Niemczech, czy w Anglii to mówię o tym.

A ja tu na przykład nie widzę żadnego straszenia, to nie tajemnica, że w polskich szpitalach jest bardzo średnio, i to nie tylko, jeśli chodzi o ciążę Każdy kto leżał w szpitalu lub jego bliscy wie, o czym mówię, może nie każdy miał źle, ale dobra opieka i wyżywienie to rzadkość
Stary 2016-08-26, 17:28   #3273
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Tylko, ze w Twojej wypowiedzi nie było zadnego zmuszania a stawianie do pionu.
Jasne 😉 Zdążyłam się już przyzwyczaić, że każdą moja wypowiedź odbierasz negatywnie.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 17:38   #3274
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Sory, ze to napisze, ale z tego co widzę same sobie generujecie problemy i a potem wszystko na dziecko, bo takie, owakie. Najpierw przewrażliwienie w ciąży. Ok jeśli ciąża jest zagrożona, albo jeśli źle się czujemy. Jak jest wszystko ok to dlaczego nie? Potem ograniczanie dziecka do domu, wózka i łóżeczka. Na wakacje nie, bo za małe, w odwiedziny do rodziny nie, bo 500 km. Wszystkiego warto spróbować, bo im dziecko starsze więcej czai i np. wzruszając w podróż dziecko płacze, bo nie rozumie co się dzieje, boi sie. Ale przecież to nie jego wina skoro nie zna takiego zycia. Co do szpitali to mam porównanie z czterech krajów i w żadnym nie czułam się źle zaopiekowana oprócz Polski. Po porodzie w pl przysięgam nigdy więcej dzieci tak mnie potraktowali, nie licząc glodzenia bo dieta matki karmiacej. 😂 Moja siostra niedawno rodziła i po cc nie dostała jeść przez 3 dni przez co popadla w depresje słaniała się z głodu, nie mogla wstac z lozka.Zero porady laktacyjnej. Pielęgniarka przyszła z dzieckiem do karmienia ona zaplakana, bo sutki zakrwawione "no nic nie poradzę proszę przystawic"

No to miała wyjątkowego pecha, bo ja cc miałam o 20 a na drugi dzień normalnie obiad dostałam, nie był jakiś wyszukany, specjalny dla kp, dostałam to samo to dziewczyny na patologii ciąży.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Dziewczyny na początku dzieci dużo śpią, my normalnie jeździliśmy na wakacje, do rodziny, robiliśmy przerwy na karmienie, zmianę pampersa, trochę pofikała i do fotelika
Stary 2016-08-26, 17:43   #3275
zuzkka
Zakorzenienie

My dużo podróżujemy, często daleko i dziecko tego nie zmieni. Zresztą przyleciało z nami z drugiej połowy globu więc musi kochać podróże
Na przyszły rok planujemy właśnie mniejszy hardcore bo kamperem po Europie, ale za 2 lata leci z nami do Indii czy chce czy nie !
Na babcie nie liczę, moja mama to jeszcze ale teściowej nie chce zostawiać dziecka, nie lubię jej 😆

Ostatnio czytałam artykuł o parze, która sprzedała cały swój dobytek i z dwójką dzieci (1 i 2 latka) ruszyli w roczną, czy dwuletnią podróż po całym świecie 😍 Wszystko się da jak się chce

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 17:43   #3276
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne �� Zdążyłam się już przyzwyczaić, że każdą moja wypowiedź odbierasz negatywnie.

Może po prostu już zapomniałaś jak to było nie mieć dzieci i miec pełno obaw i wkraczać w nieznane.
Wszytskie dobre rady są bardzo mile widziane, ale nie lubie takiego "pouczania".

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-08-26 o 17:52
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 18:13   #3277
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu już zapomniałaś jak to było nie mieć dzieci i miec pełno obaw i wkraczać w nieznane.
Wszytskie dobre rady są bardzo mile widziane, ale nie lubie takiego "pouczania".
A ja nie lubie przepytywania jak w szkole wszystko Tobie trzeba udowodnić.

Między moimi dziećmi jest 17 lat różnicy wiele się zmieniło przez ten czas. Zachodząc w drugą ciążę czułam się jakbym była w pierwszej.

Paulina
Stary 2016-08-26, 18:24   #3278
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie lubie przepytywania jak w szkole wszystko Tobie trzeba udowodnić.

Między moimi dziećmi jest 17 lat różnicy wiele się zmieniło przez ten czas. Zachodząc w drugą ciążę czułam się jakbym była w pierwszej.

a) serio to za h&m?!?!
b) no ale teraz masz trzecia...nawet niech bedzie ze ta pierwsza dawno, to druga :P
c) wg mnie komentarz o szpitalach zbedny. co my biedne mozemy? mam sie wyrpwoadzic zeby rodzic w szwecji, dojczlandzie lub srukeju? no nie bede bidnie rodzic w polszy.
Stary 2016-08-26, 18:30   #3279
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ale przecież nie musisz mi odpowiadać jak czujesz sie przepytywana.
Stary 2016-08-26, 18:48   #3280
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a) serio to za h&m?!?!
b) no ale teraz masz trzecia...nawet niech bedzie ze ta pierwsza dawno, to drugac) wg mnie komentarz o szpitalach zbedny. co my biedne mozemy? mam sie wyrpwoadzic zeby rodzic w szwecji, dojczlandzie lub srukeju? no nie bede bidnie rodzic w polszy.
Nie tylko hm wcześniej były inne tematy. I co to za różnica która to ciaza? Każda przechodzę inaczej i nie wiem jakie mi się dziecko trafi, jednak nie zamierzam podporządkować się dziecku i zamknąć w domu,bo do wszystkiego będzie za małe.
Co do szpitali to rzeczywiście niewiele możecie i przykro mi z tego powodu.

Paulina
Stary 2016-08-26, 19:02   #3281
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko hm wcześniej były inne tematy. I co to za różnica która to ciaza? Każda przechodzę inaczej i nie wiem jakie mi się dziecko trafi, jednak nie zamierzam podporządkować się dziecku i zamknąć w domu,bo do wszystkiego będzie za małe.
Co do szpitali to rzeczywiście niewiele możecie i przykro mi z tego powodu.

Miałam się powstrzymać, ale nie mogę. Kto tu pisze o podporządkowywaniu się? Wiadomo, ze nasze życia się zmienią i nikt do Tybetu nie pojedzie z noworodkiem, ale po prosotu zastanawiamy się jak ogarnąć temat. Wyszły wyjazdy na wesele; jedna ma bliżej druga ma dalej, jednak logistyke trzeba jakos ogarnąć i proszę, nie wmówisz mi, ze bedąc w trzeciej ciąży czujesz sie jak w pierwszej, bo bagaż 18 letniego doswiadczenia rodzicielskiego masz za sobą, a wiele z nas ma ZERO, albo i mniej. Także, proszę nie porównuj się z nami (tymi co są pierwszy raz w ciąży) bo to nijak ma się do rzeczywistości, nawet jezeli było to kilkanascie lat temu.

Może to nie jest adekwatne porównanie, ale kiedy w lutym wzieliśmy szczeniaka, po tygodniu musialam jechać z nią sama do tesciowej poltorej godziny na autostradzie, gdzie nie da się zatrzymać w sekunde na krawężniku. Bałam się jak ją ogarnę, kupiłam specjalne pasy, ale byłam przygotowana na wiele ewentualności. Miałam szczescie, ze od razu zasnela na całą drogę. Ale porady znajomych nic mi nie dały dopóki samą tego nie przezyłam.

I wiem, ze tak samo będzie i z dzieckiem. Tylko musimy, każda z nas, to sobie opracować wg własnych standardów. I czy ktoś pojedzie na pierwsze wakacje nad jezioro 30km od domu, czy na tour po Europie kamperem, to i tak kazda z nas bedzie przeżywać, martwić się i stresować dopóki sama nie opracuje swojej drogi.

Wybaczcie ten wywód, ale musiałam z siebie to wyrzucić.
Miłego weekendu.
Stary 2016-08-26, 19:07   #3282
sQuaara
Zakorzenienie

porady nikogo nam nie zastapia doswiadczenia
ani takie ze sie nie da, nie jedz, o moj boze z dzieckiem 200km?! ani takie ze sie da, trzeba i warto..

są dziewczyny mniej i bardziej odważne, są takie które nawet same nie prowadzą, są takie któe wolą na wakacje pociągiem niz 10h samochodem pojechać bo łatwiej.. kazda jest inna. warto zachecac jak sie ma swoje doswiadczenie ale tez nie ma co mowic mamie która uwaza ze poki malenstwo male to nigdzie nie pojedzie ze jest ogarniczona i zamyka sie w 4 scianach...
Stary 2016-08-26, 19:19   #3283
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam się powstrzymać, ale nie mogę. Kto tu pisze o podporządkowywaniu się? Wiadomo, ze nasze życia się zmienią i nikt do Tybetu nie pojedzie z noworodkiem, ale po prosotu zastanawiamy się jak ogarnąć temat. Wyszły wyjazdy na wesele; jedna ma bliżej druga ma dalej, jednak logistyke trzeba jakos ogarnąć i proszę, nie wmówisz mi, ze bedąc w trzeciej ciąży czujesz sie jak w pierwszej, bo bagaż 18 letniego doswiadczenia rodzicielskiego masz za sobą, a wiele z nas ma ZERO, albo i mniej. Także, proszę nie porównuj się z nami (tymi co są pierwszy raz w ciąży) bo to nijak ma się do rzeczywistości, nawet jezeli było to kilkanascie lat temu.

Może to nie jest adekwatne porównanie, ale kiedy w lutym wzieliśmy szczeniaka, po tygodniu musialam jechać z nią sama do tesciowej poltorej godziny na autostradzie, gdzie nie da się zatrzymać w sekunde na krawężniku. Bałam się jak ją ogarnę, kupiłam specjalne pasy, ale byłam przygotowana na wiele ewentualności. Miałam szczescie, ze od razu zasnela na całą drogę. Ale porady znajomych nic mi nie dały dopóki samą tego nie przezyłam.

I wiem, ze tak samo będzie i z dzieckiem. Tylko musimy, każda z nas, to sobie opracować wg własnych standardów. I czy ktoś pojedzie na pierwsze wakacje nad jezioro 30km od domu, czy na tour po Europie kamperem, to i tak kazda z nas bedzie przeżywać, martwić się i stresować dopóki sama nie opracuje swojej drogi.

Wybaczcie ten wywód, ale musiałam z siebie to wyrzucić.
Miłego weekendu.
Masz rację porównanie podróży z psem ma się nijak do podróży z dzieckiem. 😊

Paulina
Stary 2016-08-26, 19:25   #3284
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację porównanie podróży z psem ma się nijak do podróży z dzieckiem. 😊
hahaha mi się zdaje, że podróż z psem może byc gorsza niż z dzieckiem. jak się trafia na egzemplarz taki jak moich rodziców, co w aucie wirek w niego wstępuje i miota nim jak szatan i nie ma na skubanego pasów ale taka rasa, i tak jest słodziak

a co do dyskusji o szpitalach i straszeniu, to ja mialam jak najgorsze zdanie o polskich szpitalach, co się nasluchalam ło matko. a jak w grudniu trafilam na patologię ciąży to mimo, ze mialam traumatyczne przezycie to zajeli się mną wszyscy wzorowo, aż bylam w szoku. oczywiscie jedzenie podle, a ze scian leci tynk, no ale pod wzgledem opieki bylo jak w 5* szpitalu marzeń. także nie ma co sie bać tych polskich szpitali, wiadomo, ze mozna miec pecha i zle trafic, ale nie jestem chyba tez takim znowu wyjatkiem, ze jestem zadowolona
Stary 2016-08-26, 19:29   #3285
sQuaara
Zakorzenienie

ja myslalam o prywatnym ale jak to mi lekarz powiedział 'Pani X...bedzie bolało tak samo... tak samo panią zdenerwuje każdy komentarz..."
ja z natury jestem osobą której gorzej jak lepiej wiec wiem ze chocby Panie mega złote to wystarczy jakies "długo w tej lazience pani bedzie?' i ja bede wkurzona..mimo ze pani pytałą tylko dlatego bo chciala zaplanowac sprzatanie i mnie wcale nie poganiala
Stary 2016-08-26, 19:29   #3286
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
a co do dyskusji o szpitalach i straszeniu, to ja mialam jak najgorsze zdanie o polskich szpitalach, co się nasluchalam ło matko. a jak w grudniu trafilam na patologię ciąży to mimo, ze mialam traumatyczne przezycie to zajeli się mną wszyscy wzorowo, aż bylam w szoku. oczywiscie jedzenie podle, a ze scian leci tynk, no ale pod wzgledem opieki bylo jak w 5* szpitalu marzeń. także nie ma co sie bać tych polskich szpitali, wiadomo, ze mozna miec pecha i zle trafic, ale nie jestem chyba tez takim znowu wyjatkiem, ze jestem zadowolona
Ja z mojego szpitala też jestem zadowolona.
Leżałam w nim już wiele razy. Raz rodziłam. Jedzenie jak to jedzenie w szpitalach...ale dało się zjeść Ale opieka ok. Nie narzekałam. Opieka nad moim dzidziusiem również ok.
Stary 2016-08-26, 19:38   #3287
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Masz rację porównanie podróży z psem ma się nijak do podróży z dzieckiem.

Serio? Tylko to z mojej wypowiedzi wybrałaś? Wycieczka z psem była alegoria do własnych doświadczeń vs porad innych. Czytaj ze zrozumieniem.
Stary 2016-08-26, 20:00   #3288
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Tylko to z mojej wypowiedzi wybrałaś? Wycieczka z psem była alegoria do własnych doświadczeń vs porad innych. Czytaj ze zrozumieniem.
Czytaj ze zrozumieniem, że w ten sposób zakończyłam ten temat, bez odnoszenia się do każdego zdania przez Ciebie napisanego. Znów rządasz ode mnie referatów.
Miłego weekendu dziewczyny. Jutro czeka nas bardzo intensywny i wesoły dzień. Jedziemy na cały dzień w plener. ☺

Paulina
Stary 2016-08-26, 20:18   #3289
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Już 4 noce z rzędu śni mi się, że mój mąż mnie zdradza, jak tak dalej będzie to oszaleje

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

W ramach pocieszenia zamówiłam sobie bluzeczke z hm mama, taką na krótki rękaw, w kropki za 39 zł
Jakiś czas temu zamówiłam sobie z wyprzedaży czarną i białą ale z dłuższym rękawem i są bardzo fajne, mi się akurat opłaciło bo za 2 zapłaciłam 37 zł chyba, polecam
Stary 2016-08-26, 20:18   #3290
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Już 4 noce z rzędu śni mi się, że mój mąż mnie zdradza, jak tak dalej będzie to oszaleje
Ja po takim śnie podświadomie chodzę z fochem 😂

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 20:40   #3291
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość

To tak jak ja

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

W ramach pocieszenia zamówiłam sobie bluzeczke z hm mama, taką na krótki rękaw, w kropki za 39 zł
Jakiś czas temu zamówiłam sobie z wyprzedaży czarną i białą ale z dłuższym rękawem i są bardzo fajne, mi się akurat opłaciło bo za 2 zapłaciłam 37 zł chyba, polecam
A fajne są te koszulki gatunkowo? Chciałam sobie je kupić ale musze je jakoś zmierzyć, bo nie wiem jaki rozmiar by na mnie pasował.
A ich cena kusi
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 21:04   #3292
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też
Stary 2016-08-26, 21:12   #3293
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
To tak jak ja

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

A fajne są te koszulki gatunkowo? Chciałam sobie je kupić ale musze je jakoś zmierzyć, bo nie wiem jaki rozmiar by na mnie pasował.
A ich cena kusi
Fajne, mi się podobają, podejdź sobie do hm i oceń

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:

Mąż jest w trasie, ale zadzwoniłam z rana i wywiad przeprowadziłam
Ostatniej nocy zdradził mnie z Honorata z Na Wspólnej
Stary 2016-08-26, 21:13   #3294
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
A do ilu km to jeszcze blisko?

Ja zawsze mam problem jak mnie ktoś pyta czy rodzice jedni i drudzy blisko mieszkają. Wieczorem to 20min autem dla nas, w środku dnia godzinka. Dla nich przyjazd do nas to 1,5h i 1-2 przesiadki. To jeszcze blisko czy już daleko? Niestety i tak jeszcze pracują więc przy dziecku nie pomogą ale na wieczór pewnie dałoby się podrzucić.
Dla mnie to bardzo blisko ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 21:14   #3295
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa padłam! Szkoda ,że nie z Romanem
Stary 2016-08-26, 21:27   #3296
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
I ja, i ja! Ale raz dotknęłam noworodka, to się już liczy?
Haha 😅

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hahaha mi się zdaje, że podróż z psem może byc gorsza niż z dzieckiem. jak się trafia na egzemplarz taki jak moich rodziców, co w aucie wirek w niego wstępuje i miota nim jak szatan i nie ma na skubanego pasów ale taka rasa, i tak jest słodziak

Ja ze swojego też byłam zadowolona, oprocz jedzenia 😅

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 00:11   #3297
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Sory, ze to napisze, ale z tego co widzę same sobie generujecie problemy i a potem wszystko na dziecko, bo takie, owakie. Najpierw przewrażliwienie w ciąży. Ok jeśli ciąża jest zagrożona, albo jeśli źle się czujemy. Jak jest wszystko ok to dlaczego nie? Potem ograniczanie dziecka do domu, wózka i łóżeczka. Na wakacje nie, bo za małe, w odwiedziny do rodziny nie, bo 500 km. Wszystkiego warto spróbować, bo im dziecko starsze więcej czai i np. wzruszając w podróż dziecko płacze, bo nie rozumie co się dzieje, boi sie. Ale przecież to nie jego wina skoro nie zna takiego zycia. Co do szpitali to mam porównanie z czterech krajów i w żadnym nie czułam się źle zaopiekowana oprócz Polski. Po porodzie w pl przysięgam nigdy więcej dzieci tak mnie potraktowali, nie licząc glodzenia bo dieta matki karmiacej. 😂 Moja siostra niedawno rodziła i po cc nie dostała jeść przez 3 dni przez co popadla w depresje słaniała się z głodu, nie mogla wstac z lozka.Zero porady laktacyjnej. Pielęgniarka przyszła z dzieckiem do karmienia ona zaplakana, bo sutki zakrwawione "no nic nie poradzę proszę przystawic"
A ja chyba jedyna się z Tobą zgadzam Nie lubię martwić się o coś na zapas i po co tak wmawiać że będzie źle, jak sobie poradzę, bo mam daleko do rodziców? Musi być dobrze! Chcę za rok lecieć z dzieckiem na wakacje i jeżeli lekarz nam pozwoli, to polecę. Nie chciałabym się tak ograniczać i podporządkowywać życie pod dziecko. A jedzenie w szpitalach, wiadomo do

Cytat:
Lilotka, jestes już matką, nie porównuj się z tymi (nami), ktore sa w ciazy po razy pierwszy i nie wiedza nic o dzieciach. Mysle, ze to nam wszytsko wyjdzie w praniu, ale teraz takie teoretyzowanie to jest bez sensu. Pozyjemy zobaczymy.
Ale Lilotka jako matka jest właśnie od tego, żeby nam mówić o swoim rodzicielstwie. Zwłaszcza takim, gdzie różnica wieku jest dosyć spora. Może warto pomyśleć, że skoro ona potrafiła z małym dzieckiem gdzieś jechać, to my też możemy. I lubię słuchać doświadczonych mam

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
A ja tu na przykład nie widzę żadnego straszenia, to nie tajemnica, że w polskich szpitalach jest bardzo średnio, i to nie tylko, jeśli chodzi o ciążę Każdy kto leżał w szpitalu lub jego bliscy wie, o czym mówię, może nie każdy miał źle, ale dobra opieka i wyżywienie to rzadkość
Dokładnie

Cytat:
Jasne 😉 Zdążyłam się już przyzwyczaić, że każdą moja wypowiedź odbierasz negatywnie.
Nie chcę być niemiła, ale mam wrażenie, że moje wypowiedzi też są odbierane negatywnie. I też już się przyzwyczaiłam. Ale każdy ma prawo mówić co myśli.

Cytat:
Ale zauważ, że też mnie "pouczyłaś", że trzymanie dziecka w hałasie jest 'be' i żebym przeczytała na ten temat publikację. A ja nie chcę czytać żadnych publikacji. Skoro dziecko spało spokojnie, to nic mu się nie działo i było szczęśliwe.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a) serio to za h&m?!?!
b) no ale teraz masz trzecia...nawet niech bedzie ze ta pierwsza dawno, to druga :P
c) wg mnie komentarz o szpitalach zbedny. co my biedne mozemy? mam sie wyrpwoadzic zeby rodzic w szwecji, dojczlandzie lub srukeju? no nie bede bidnie rodzic w polszy.
Ale dlaczego zbędny? Ja zawsze pytam się koleżanek jak było w szpitalu i słucham co było dobre, a co złe. I skoro mówiły, że jedzenie było 'be' i położna do niczego, to mam tego na forum nie pisać?

Cytat:
Mąż jest w trasie, ale zadzwoniłam z rana i wywiad przeprowadziłam

Zamówiłam dzisiaj z hm jakieś bodziaki, bo za parę złotych były, akurat w małych rozmiarach
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 05:30   #3298
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Nie chcę być niemiła, ale mam wrażenie, że moje wypowiedzi też są odbierane negatywnie. I też już się przyzwyczaiłam. Ale każdy ma prawo mówić co myśli
co sprawiło, ze tak sądzisz? ja nie zauważylam nic takiego, sądzę ze to Twoje subiektywne odczucie
Stary 2016-08-27, 07:18   #3299
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wstałam, dziś nie pamiętam co mi sie śniło, chyba 3 razy się obudziłam, a teraz jestem niewyspana ale chyba głodna bardziej więc idę robić śniadanie, mała jeszcze śpi

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A ja chyba jedyna się z Tobą zgadzam Nie lubię martwić się o coś na zapas i po co tak wmawiać że będzie źle, jak sobie poradzę, bo mam daleko do rodziców? Musi być dobrze! Chcę za rok lecieć z dzieckiem na wakacje i jeżeli lekarz nam pozwoli, to polecę. Nie chciałabym się tak ograniczać i podporządkowywać życie pod dziecko. A jedzenie w szpitalach, wiadomo do

Ale Lilotka jako matka jest właśnie od tego, żeby nam mówić o swoim rodzicielstwie. Zwłaszcza takim, gdzie różnica wieku jest dosyć spora. Może warto pomyśleć, że skoro ona potrafiła z małym dzieckiem gdzieś jechać, to my też możemy.....
Ale może nie każdy chce wysłuchać takich rad, bo rady radami a życie może pokazać coś zupełnie innego,ja to zrozumiałam i staram się nie udzielać rad,mogę jedynie napisać, jak to u nas wyglądało, zauważ że każde dziecko jest inne, ja trafiłam na spokojny egzemplarz, ale wiele dziewczyn miało ciężko, każda tez inaczej spogląda na sytuację, dla jednej to będzie pikuś, dla innej wyzwanie
i żeby nie było, nie mam absolutnie nic do Lilotki, lubię czytać jej posty, ale też staram się zrozumieć inne dziewczyny

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Aaaaaa padłam! Szkoda ,że nie z Romanem
No teraz to już wogóle będę bała się zasnąć
Stary 2016-08-27, 08:48   #3300
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że parę razy dziś poczułam ruchy. Takie delikatne jakby rybka w środku płynęła i skakała. Napewno to nie jelita takie inne uczucie. Ale bardzo delikatne.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Dziewczyny chciałam to wczoraj właśnie pisać... Ale mówię sobie, ze chyba coś mi po jelitach jeździło po prostu... A dziś to samo Ja już jestem pewna, ze to dziecię

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości