|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
(nie niegyd nie bylam. ale nie zamierzam;D)my rodzicow mamy 100 i 150km dalej i uwazam ze to jest kategoria "daleko".ewentualnie dzieckiem sie nie zajmą jak bede chciala gdzies wyjsc, mama nie przyjedzie na ratunek jak sie rozchoruje a mąż bedzie musial do pracy isc...
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy kto leżał w szpitalu lub jego bliscy wie, o czym mówię, może nie każdy miał źle, ale dobra opieka i wyżywienie to rzadkość
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Dziewczyny na początku dzieci dużo śpią, my normalnie jeździliśmy na wakacje, do rodziny, robiliśmy przerwy na karmienie, zmianę pampersa, trochę pofikała i do fotelika
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
My dużo podróżujemy, często daleko i dziecko tego nie zmieni. Zresztą przyleciało z nami z drugiej połowy globu więc musi kochać podróże
Na przyszły rok planujemy właśnie mniejszy hardcore bo kamperem po Europie, ale za 2 lata leci z nami do Indii czy chce czy nie ! Na babcie nie liczę, moja mama to jeszcze ale teściowej nie chce zostawiać dziecka, nie lubię jej 😆 Ostatnio czytałam artykuł o parze, która sprzedała cały swój dobytek i z dwójką dzieci (1 i 2 latka) ruszyli w roczną, czy dwuletnią podróż po całym świecie 😍 Wszystko się da jak się chce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszytskie dobre rady są bardzo mile widziane, ale nie lubie takiego "pouczania". Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2016-08-26 o 17:52 |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Między moimi dziećmi jest 17 lat różnicy wiele się zmieniło przez ten czas. Zachodząc w drugą ciążę czułam się jakbym była w pierwszej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() b) no ale teraz masz trzecia...nawet niech bedzie ze ta pierwsza dawno, to druga :P c) wg mnie komentarz o szpitalach zbedny. co my biedne mozemy? mam sie wyrpwoadzic zeby rodzic w szwecji, dojczlandzie lub srukeju? no nie bede bidnie rodzic w polszy.
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież nie musisz mi odpowiadać jak czujesz sie przepytywana.
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szpitali to rzeczywiście niewiele możecie i przykro mi z tego powodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to nie jest adekwatne porównanie, ale kiedy w lutym wzieliśmy szczeniaka, po tygodniu musialam jechać z nią sama do tesciowej poltorej godziny na autostradzie, gdzie nie da się zatrzymać w sekunde na krawężniku. Bałam się jak ją ogarnę, kupiłam specjalne pasy, ale byłam przygotowana na wiele ewentualności. Miałam szczescie, ze od razu zasnela na całą drogę. Ale porady znajomych nic mi nie dały dopóki samą tego nie przezyłam. I wiem, ze tak samo będzie i z dzieckiem. Tylko musimy, każda z nas, to sobie opracować wg własnych standardów. I czy ktoś pojedzie na pierwsze wakacje nad jezioro 30km od domu, czy na tour po Europie kamperem, to i tak kazda z nas bedzie przeżywać, martwić się i stresować dopóki sama nie opracuje swojej drogi. Wybaczcie ten wywód, ale musiałam z siebie to wyrzucić. Miłego weekendu. |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
porady nikogo nam nie zastapia doswiadczenia
![]() ani takie ze sie nie da, nie jedz, o moj boze z dzieckiem 200km?! ani takie ze sie da, trzeba i warto.. są dziewczyny mniej i bardziej odważne, są takie które nawet same nie prowadzą, są takie któe wolą na wakacje pociągiem niz 10h samochodem pojechać bo łatwiej.. kazda jest inna. warto zachecac jak sie ma swoje doswiadczenie ale tez nie ma co mowic mamie która uwaza ze poki malenstwo male to nigdzie nie pojedzie ze jest ogarniczona i zamyka sie w 4 scianach...
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do dyskusji o szpitalach i straszeniu, to ja mialam jak najgorsze zdanie o polskich szpitalach, co się nasluchalam ło matko. a jak w grudniu trafilam na patologię ciąży to mimo, ze mialam traumatyczne przezycie to zajeli się mną wszyscy wzorowo, aż bylam w szoku. oczywiscie jedzenie podle, a ze scian leci tynk, no ale pod wzgledem opieki bylo jak w 5* szpitalu marzeń. także nie ma co sie bać tych polskich szpitali, wiadomo, ze mozna miec pecha i zle trafic, ale nie jestem chyba tez takim znowu wyjatkiem, ze jestem zadowolona
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
ja myslalam o prywatnym ale jak to mi lekarz powiedział 'Pani X...bedzie bolało tak samo... tak samo panią zdenerwuje każdy komentarz..."
ja z natury jestem osobą której gorzej jak lepiej wiec wiem ze chocby Panie mega złote to wystarczy jakies "długo w tej lazience pani bedzie?' i ja bede wkurzona..mimo ze pani pytałą tylko dlatego bo chciala zaplanowac sprzatanie i mnie wcale nie poganiala
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżałam w nim już wiele razy. Raz rodziłam. Jedzenie jak to jedzenie w szpitalach...ale dało się zjeść Ale opieka ok. Nie narzekałam. Opieka nad moim dzidziusiem również ok.
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
Serio? Tylko to z mojej wypowiedzi wybrałaś? Wycieczka z psem była alegoria do własnych doświadczeń vs porad innych. Czytaj ze zrozumieniem. |
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego weekendu dziewczyny. Jutro czeka nas bardzo intensywny i wesoły dzień. Jedziemy na cały dzień w plener. ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Już 4 noce z rzędu śni mi się, że mój mąż mnie zdradza, jak tak dalej będzie to oszaleje
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- W ramach pocieszenia zamówiłam sobie bluzeczke z hm mama, taką na krótki rękaw, w kropki za 39 zł Jakiś czas temu zamówiłam sobie z wyprzedaży czarną i białą ale z dłuższym rękawem i są bardzo fajne, mi się akurat opłaciło bo za 2 zapłaciłam 37 zł chyba, polecam
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
A ich cena kusi
|
||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Ostatniej nocy zdradził mnie z Honorata z Na Wspólnej
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha 😅
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3297 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamówiłam dzisiaj z hm jakieś bodziaki, bo za parę złotych były, akurat w małych rozmiarach
|
|||||||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
co sprawiło, ze tak sądzisz? ja nie zauważylam nic takiego, sądzę ze to Twoje subiektywne odczucie
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam, dziś nie pamiętam co mi sie śniło, chyba 3 razy się obudziłam, a teraz jestem niewyspana ale chyba głodna bardziej
![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
i żeby nie było, nie mam absolutnie nic do Lilotki, lubię czytać jej posty, ale też staram się zrozumieć inne dziewczyny ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- No teraz to już wogóle będę bała się zasnąć
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już jestem pewna, ze to dziecię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

(nie niegyd nie bylam. ale nie zamierzam;D)
Każdy kto leżał w szpitalu lub jego bliscy wie, o czym mówię, może nie każdy miał źle, ale dobra opieka i wyżywienie to rzadkość

c) wg mnie komentarz o szpitalach zbedny. co my biedne mozemy? mam sie wyrpwoadzic zeby rodzic w szwecji, dojczlandzie lub srukeju? no nie bede bidnie rodzic w polszy.