Kieleckie Panny Młode - Część XIV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-24, 16:32   #601
antena22
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV

Zabko a byliscie w Bytomiu?tam sa naprawde dobre gatunkowo garnitury a tansze niz np.w Vistuli
Stary 2016-08-24, 16:41   #602
Paulina1112T
Raczkowanie

A ja z innej beczki, tak jak mówiłam, robiłam upięcie w Wytwórni fryzur, trochę obawiałam się iść, bo jak czytałam, że fryzura rozpadła się komuś po 1,5 godzinie, to i mnie się udzieliło. Ale byłam zadowolona. fryzura trzymała się caluśką noc, tylko kosmyk od grzywki, którą zapuszczam się wysunął. Nie wszyscy lubią takie fryzury, ale może komuś się spodoba. No i byłoby miło, gdybyście mi doradziły czy taka mogłaby być na fryzurę ślubną czy coś byście zmieniły?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160813_132240.jpg (72,6 KB, 61 załadowań)
Paulina1112T jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 16:51   #603
antena22
Zadomowienie

Bardzo ladne upiecie.a jaka masz suknie?do ksiezniczki jakos mi nie pasuje.predzej do takie blisko ciala albo w stylu boho.
Stary 2016-08-24, 17:04   #604
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
DIewczyny, widziałam dziś pończochy z biała koronka, ale kosztowały 34 zł. I się zastanawiam, czy dostane gdzieś taniej? Planty?
Ja polecam panią na targu przy Mielczarskiego ma tanie i dobre pończochy i rajstopy za przysłowiowe grosze

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
Kasia na plantach juz nie kupisz i ogolnie z merlina sa malo dostepne juz bo wstrzymali ich produkcje. A na plantach kosztowaly 17 zl. Jak byly to stwierdzilam ze mam jeszcze czas a teraz... Dzisiaj zamawialam z firmy romanex za 14 zl.zamowilam sobie jeszcze jakies bo maja tanie dosc a dziewczyny na innych grupach mowily ze sa spoko. Na necie jest ich strona.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Ja wlasnie skonczylam wycinac winietki i zawieszki na wodke. Niestety robilam to nozyczkami
... Jeszcze mi zostalo na pare przykleic dzeciki ale juz pozna pora...
Nawet sie nie przejmuj, nikt nie bedzie sie im przyglądał

Cytat:
Napisane przez Paulina1112T Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki, tak jak mówiłam, robiłam upięcie w Wytwórni fryzur, trochę obawiałam się iść, bo jak czytałam, że fryzura rozpadła się komuś po 1,5 godzinie, to i mnie się udzieliło. Ale byłam zadowolona. fryzura trzymała się caluśką noc, tylko kosmyk od grzywki, którą zapuszczam się wysunął. Nie wszyscy lubią takie fryzury, ale może komuś się spodoba. No i byłoby miło, gdybyście mi doradziły czy taka mogłaby być na fryzurę ślubną czy coś byście zmieniły?
Bardzo ładna i tez jak Aneta mysle, do księżniczki na pewno nie pasuje ale widze jeszcze kwiaty we włosach
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 18:40   #605
ZakochanaZabka
Zadomowienie

A do ilu mozna ubrac mlodego kompleksowo w tym bytomiu? Jak Wy placiliscie?
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 20:09   #606
antena22
Zadomowienie

Za garnitur to trzeba 1000-1200 zl zaplacic,koszula ze 100% bawelny to ponad 200 zl zalezy ilu skretna jest bawelna.weszlam szybko na ich strone i maja promocje.garnitur z niemal 1200 zl przeceniony jest na 499 zl ze 100% welny.wejdz sobie na bytom.com.pl moze znajdziecie cos fajnego
Stary 2016-08-24, 20:34   #607
Paulina1112T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Bardzo ladne upiecie.a jaka masz suknie?do ksiezniczki jakos mi nie pasuje.predzej do takie blisko ciala albo w stylu boho.
Suknia będzie taka jak na zdjęciu, więc zastanawiam się jeszcze nad warkoczem grubym a mam długie włosy więc powinien wyjść w miarę ładny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowa-suknia-slubna-secret-angel-fida-r36.jpg (134,5 KB, 59 załadowań)
Stary 2016-08-25, 15:22   #608
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1112T Pokaż wiadomość
Suknia będzie taka jak na zdjęciu, więc zastanawiam się jeszcze nad warkoczem grubym a mam długie włosy więc powinien wyjść w miarę ładny.
O, moja koleżanka miała te sama suknie na swoim ślubie to taka luźna fryzura jak najbardziej pasuje a koleżanka miała akurat takiego kłosa na bok i tez było super
Stary 2016-08-25, 20:10   #609
Kasia 88
Raczkowanie

Dziewczyny gdzie kupowalyscie sukienki na poprawiny?
Czy któras z Was kupowała biżuterię z Novia Blanca? Czy one maja jakieś certyfikaty? Pytam, bo mam możliwość kupienia używanej za 180 zł / kolczyki i bransoletka / i zastanawiam się czy to dużo. Dziewczyna ma paragon, i nie wiem czy jeszcze powinna mieć jakiś dokument żeby stwierdzić oryginalność?
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 20:13   #610
czarna_00
Przyczajenie

Cześć dziewczyny zaczęłam przeglądać forum bo zaczynam planować ślub. Nie chcemy jednak z narzeczonym wesela bo oboje nigdy nie byliśmy fanami takich imprez. Planujemy zorganizować raczej przyjęcie, czy macie może jakieś doświadczenie z takimi imprezami?
czarna_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 20:15   #611
ninus112
Raczkowanie

Ja wlasnie bede robila obiad uroczysty , mam 1.10.16

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
ninus112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 20:17   #612
czarna_00
Przyczajenie

Uff super, że nie jestem sama I jak to zorganizowałaś? Ja nie wiem jak sie za to zabrać.
Stary 2016-08-25, 20:19   #613
ninus112
Raczkowanie

Hmm zależy o co pytasz, na początku chcialam miec 20osob a teraz wyszlo kolo 40 tancow nie bedziemy miec bo tańczyć nie lubimy. O wiele mniej organizacji niz przy weselu

Stary 2016-08-25, 20:22   #614
czarna_00
Przyczajenie

U nas niestety musi być ok 100 osób wiec jest mniejsze pole do popisu z miejscami. Robisz w zwykłej restauracji czy w jakimś domu weselnym? Ja też planuje bez tańców ewentualnie zeby byla mozliwosc puszczenia normalnie muzyki bez zadnego dj czy zespołu. Myślałam zeby zrobic obiad, potem tort z kawka i jeszcze jedno danie jakies ok 20 i koniec ok 22
Stary 2016-08-25, 20:28   #615
ninus112
Raczkowanie

Na 100osob Ci sie nie uda, zanudzisz gości i pomyślą ze zaprosiłas tylko dla pieniedzy.Napisz na pw to Ci powiem z mojego doświadczenia.

Stary 2016-08-25, 20:35   #616
czarna_00
Przyczajenie

Ja to bym najchętniej nie robiła wcale albo na 20 osób ale niestety sie nie da ;/
Stary 2016-08-25, 21:14   #617
antena22
Zadomowienie

Tez uwazam ze 100 osob to stanowczo za duzo,to juz wesele jest.ja na swoim mialam ok.95 osob.albo zredukuj liczbe gosci do najblizszej rodziny,albo zrob wesele.przeciez nie musi byc z pompa,oczepinami itp.
Kasia ja ma bizuterie z Novia Blanca i nie mam certyfikatu.mi za kolczyki i branzoletke wyszlo cos ok.300 zl takze uwazam ze warto kupic.Bizuterie kupowalam rok temu i nic sie z nia nie dzieje,kolczyki nie brudza uszu.
Stary 2016-08-25, 21:34   #618
czarna_00
Przyczajenie

Najbliżsi to wyjdzie ok 80 osób wiec mala różnica ;/
Stary 2016-08-25, 21:51   #619
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Tez uwazam ze 100 osob to stanowczo za duzo,to juz wesele jest.ja na swoim mialam ok.95 osob.albo zredukuj liczbe gosci do najblizszej rodziny,albo zrob wesele.przeciez nie musi byc z pompa,oczepinami itp.
Kasia ja ma bizuterie z Novia Blanca i nie mam certyfikatu.mi za kolczyki i branzoletke wyszlo cos ok.300 zl takze uwazam ze warto kupic.Bizuterie kupowalam rok temu i nic sie z nia nie dzieje,kolczyki nie brudza uszu.
Dziękuje 😜
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 21:56   #620
ttunia
Raczkowanie

U mnie ostatnie przygotowania i jutro juz najostatniejsze sprawy do zalatwienia. Stres mnie łapie, po nocach nie śpię, a pierwszy taniec to był mój najgłupszy pomysł bo będę się tak stresować, że umrę;/ A swoją dorgą jeśli któraś robi słodki stół to polecam hurtownię słodyczy Anpol na rolnej
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-26, 08:46   #621
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któras z Was kupowała biżuterię z Novia Blanca? Czy one maja jakieś certyfikaty? Pytam, bo mam możliwość kupienia używanej za 180 zł / kolczyki i bransoletka / i zastanawiam się czy to dużo. Dziewczyna ma paragon, i nie wiem czy jeszcze powinna mieć jakiś dokument żeby stwierdzić oryginalność?
Sukienkę kupowałam w jakimś normalnym sklepie. Nie była biała, tylko bezowa i caly czas w niej chodze

Cytat:
Napisane przez czarna_00 Pokaż wiadomość
U nas niestety musi być ok 100 osób wiec jest mniejsze pole do popisu z miejscami. Robisz w zwykłej restauracji czy w jakimś domu weselnym? Ja też planuje bez tańców ewentualnie zeby byla mozliwosc puszczenia normalnie muzyki bez zadnego dj czy zespołu. Myślałam zeby zrobic obiad, potem tort z kawka i jeszcze jedno danie jakies ok 20 i koniec ok 22
Cytat:
Napisane przez ninus112 Pokaż wiadomość
Na 100osob Ci sie nie uda, zanudzisz gości i pomyślą ze zaprosiłas tylko dla pieniedzy.Napisz na pw to Ci powiem z mojego doświadczenia.

Dokładnie, na 100 osob zanudzili gości

Cytat:
Bylam na przyjęciu na ponad 80 osob. Szczerze? To była najwieksza katorga dla mnie... Nie wiem jak dałam rade wytrzymać do północy... Na dodatek nie było muzyki i alkoholu, taka posiadówka... Rozumiem przyjęcia 20 osobowe gdzie każdy moze z każdym zamienić po kilka słów, a nie wielki spęd... Przemyslalabym na Twoim miejscu czy nie zamówić dj i zrobic przynajmniej do 1-2 przyjęcia. Przeciez nie musicie tańczyć pierwszego tańca. A przyjęcia nie robicie dla siebie tylko dla gości.

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
U mnie ostatnie przygotowania i jutro juz najostatniejsze sprawy do zalatwienia. Stres mnie łapie, po nocach nie śpię, a pierwszy taniec to był mój najgłupszy pomysł bo będę się tak stresować, że umrę;/ A swoją dorgą jeśli któraś robi słodki stół to polecam hurtownię słodyczy Anpol na rolnej
Dasz rade! Pamiętaj, ze na lepszym weselu nie bedziesz
Stary 2016-08-26, 08:55   #622
majowa_burza
Raczkowanie

Cytat:
Sukienkę na poprawiny miałam sprzed 2 lat, świadkowałam w niej wcześniej i byłam na 2 weselach :p
Miałam kolczyki z Novia Blanca, był paragon w takiej jakby okładce. Bardzo podoba mi się mój wzór kolczyków, ale wykonanie idealne nie jest. Np. wycieka klej i perła nie do końca równo jest przuyklejona. Dziwi mnie to, jak za takie pieniądze. Aczkolwiek na zdjęciach to wszystko jest idealnie :p
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-26, 12:03   #623
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Ola miala takie wesele mniej niz 100 osob i z dj do 1 chyba i sobie chwalila. Rozbila chyba w wdku jak sie nie myle
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-26, 13:24   #624
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
Ola miala takie wesele mniej niz 100 osob i z dj do 1 chyba i sobie chwalila. Rozbila chyba w wdku jak sie nie myle
Dokładnie, chyba do 2 impreza na 100 osób bez dj, ja jestem na nie
Stary 2016-08-26, 15:03   #625
Paulina1112T
Raczkowanie

100 ludzi to dużo, rzeczywiście, więc przydałoby się małe przyjęcie z muzyką, w sensie dj, bo osobiście uważam, że jak jest zespół to przyjęcie nabiera charakter typowego wesela. a tak to jak ludzie będą chcieli pogadać to zawsze można poprosić dj o sciszenie muzyki, puszcze czegoś delikatnego.
A co do sukienek to zawsze mi się podobały w sklepie Ette Lou. Ale pewnie cena zwala z nóg... ostatnio kupiłam sukienkę na bazarach i był ogromny wybór. I na poprawiny coś jasnego i kolorowe. Kupiłam rozkloszowaną sukienkę z materiału prawie nie mnącego się i pod spodem miała sztywniejszą siatkę dla utrzymania kształtu "dołu" sukienki za 125 zł.
Stary 2016-08-26, 16:16   #626
aga_fe
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Wreszcie jestem na komputerze a nie przez telefon (strasznie ograniczone funkcje). Wreszcie wrzucam obiecane zdjęcie mojej sukienki jest bez koła, ale ma od dołu podszytą dodatkową warstwę, więc się nie pląta pod nogami w ogóle
na poprawiny miałam sukienkę w kolorze... białym ale nie jest to taka czysta biel, tiulowy dół, doszyłam teraz warstwę z niebieskiego tiulu i byłam ostatnio na weselu u znajomych
co do wytwórni fryzur to miałam tam robioną fryzurę ostatnio i mi się rozlatywała zanim jeszcze doszłam do kościoła
i nie polecam hotelu Kameralny bo gotują tak sobie a obsługa jest straszna (ile razy można prosić o uzupełnienie wody? i podali colę w dzbanku )
Też sobie nie wyobrażam posiadówki na 100 osób... u mnie było 85 na weselu, dj, tańce, hulańce i zabawa, siedząc za stołem wszyscy by się zanudzili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agnieszkabartek_0003_slub.jpg (27,5 KB, 58 załadowań)
aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-26, 20:00   #627
Paulina1112T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Wreszcie jestem na komputerze a nie przez telefon (strasznie ograniczone funkcje). Wreszcie wrzucam obiecane zdjęcie mojej sukienki jest bez koła, ale ma od dołu podszytą dodatkową warstwę, więc się nie pląta pod nogami w ogóle
na poprawiny miałam sukienkę w kolorze... białym ale nie jest to taka czysta biel, tiulowy dół, doszyłam teraz warstwę z niebieskiego tiulu i byłam ostatnio na weselu u znajomych
co do wytwórni fryzur to miałam tam robioną fryzurę ostatnio i mi się rozlatywała zanim jeszcze doszłam do kościoła
i nie polecam hotelu Kameralny bo gotują tak sobie a obsługa jest straszna (ile razy można prosić o uzupełnienie wody? i podali colę w dzbanku )
Też sobie nie wyobrażam posiadówki na 100 osób... u mnie było 85 na weselu, dj, tańce, hulańce i zabawa, siedząc za stołem wszyscy by się zanudzili
No to niefajnie to ja już nie wiem , głupieję na temat fryzjera po ostatniej mojej wizycie myślałam że jednak na tą kobietkę się zdecyduję, bo tydzień później byłam w salonie lejdis i tam była porażka, bo wsuwki mi się co trochę wysuwały (na szczęście nic się nie rozwaliło, bo ciągle je poprawiałam), no i pani niezbyt zrozumiała moją koncepcję... a w wytwórni miałaś zrobioną bardzo luźną tę fryzurę? bo powiedziałam, że nie chce mieć takich jakby potarganych bo wg mnie są one nietrwałe, a fryzjerka na to, że ona właśnie robi takie jakby luźniejsze upięcia, ale ta fryzura co zdj wkleiłam wyżej trzymała się i czułam, że wsuwki się nie wysuwają.
Stary 2016-08-26, 21:59   #628
aga_fe
Raczkowanie

Moja była luzniejsza niż Twoja. A rozpadac zaczęła się szybko. Na pocieszenie dodam że nie rozwalila się całkiem. Może Twoja była solidniej zrobiona? Swoją ślubna miałam w alterego i była niezniszczalna. Gładki kok trochę wyższe upiecie, diametralnie inne podejście - według mnie bardziej dopasowane do moich cienkich włosów. Niestety nie było już terminu ostatnio i wybrałam wytwórnie. Z drugiej strony dziewczyna dobrze farbuje. Nie pamiętam już czy któraś dziewczyna miała dobrze zrobiona fryzurę w wytwórni?
aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-27, 09:37   #629
antena22
Zadomowienie

Aga piekna suknia.mi moja nadal sie podoba,ale jakbym miala jeszcze raz wybiersc to szukalabym czegos ze zwiewnym dolem
Ttunia dzisuaj chyba Twoj wielki dzien jeslu dobrze pamietam.Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia a tancem sie przejmuj.Bedzie dobrze!
Moje kolczyki z Novia Blanca sa dobrze wykonane.Nie mam im nic do zarzucenia
Stary 2016-08-27, 14:16   #630
Escorpio
Zakorzenienie

Ttunia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości