Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-26, 22:56   #301
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Wiesz, że też się nad tym najczęściej zastanawiam... zmienić pieluchę i nakarmić może każdy, ale dziecko wychować na fajnego człowieka już trudniej. Ale tak sobie myślę, że skoro ja taka fajna i tż fajny to i z dzieciaka wychowamy na ludzia

Ja właśnie z tego powodu boję sie iść na L4, myślałam że dłużej uda mi się popracować, ale siedzenie po 8 godzin przy kompie mnie wykańcza... Też tak mace że strasznie bolą was plecy troche poniżej łopatek? Ja po całym dniu siedzenia muszę po obiedzie szybko się położyć. I zauważyłam, że coraz mniej skoncentrowana na pracy jestem. W przyszłym tyg. muszę się wybrać na krzywą cukrową, a potem z wynikami do gin i coś mi się wydaje, ze to będzie początek L4.
Dzo szłoły rodzenia idziemy dop. w listopadzie - bałam się że za późno, ale położna mi wytłumaczyła, że najlepiej na świeżo i zajęcia będą po 3 razy w tyg, więc powinniśmyy się wyrobić (mam nadzieję, że wie co mówi )

my powiedzieliśmy, że mamy swoje typy, ale nie będziemy zdradzać żeby koś nas nie przekonywał, ale moi rodzice nalegali to powiedzieliśmy, ze Roland i Klementyna

naklejki świetne - musze zapisać stronkę, a pościel patchworkowa mi się mega podoba, ale niestety dywan mamy już bardzo wzorzysty, więc pościel będzie delikatna

Ja właśnie chciałabym założyć rzęsy jak pójdę, na to L4 eby w domu nie czuć się zaniedbaną, a przed porodem to na bank, bo pewnie po porodzie będę wyglądać jak zombi, to może chociaż rzęsy dodadzą mi trochę uroku

Jak się robi ten roztwór? Ile sody, na ile wody? I tak to wypić duszkiem? Da się przeżyć, bo jakoś nie umiem sobie tego smaku wyobrazić

Super wiadomość!!!
A kombinezon cudny

Mój mąż stwierdził, zebym mu już może tych wszystkich wózków nie pokazywała, tylko mam coś wybrać i pojedziemy... No i po co tyle ubrań, przecież te dziecko w życiu nie zdąży tego nosić i chyba go nie będę po 3 razy dziennie przebierać... taaaaaaa jasne, a jak się spoci/ zesiura/ujeje mu się to będzie czekał na golasa aż matka wypierze

Mnie się wydaje, ze wam te śliwy nie wychodzą, bo kruszonką je obezwładniacie, a ja takie fit zrobiłam (znaczy się bez kruszonki) no ale nic ciasto juz prawie całe poszło, więc w sob. upieczemy z kruszonką i dam wam znać
Mafin inaczej być nie może
Ale stresik lekki i tak jest 😐

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
A, kociulek, jak mogło mi umknąć Cieszę się ogromnie, że wszystko u Ciebie i Kubusia dobrze i oczywiście, że wszystkie byłyśmy tego pewne! Po prostu w miarę ładnie się oszczędzasz i tak trzymaj! Już tylko 4 mies albo i 3 4 to u mnie. O wow, dziś mam dokładnie 4 mies do terminu

O to to!!!! Jedyny i właściwy
To tak na razie na szybko, bo dziś jakoś moje gadulstwo poskramiam, znaczy się już myślę o spaniu, a temat ważny

Gdzie Ty byłaś jak Cię tyle nie było?

Ale dla mnie są właśnie idealnie tak zagłębione jak mają być Właśnie dlatego je nawet wcisnęłam trochę, żeby przypadkiem nie były całe na wierzchu. A kruszonkę uwielbiam! Zrobiłam tak dużo, że wysypałam na ciast moc i jeszcze mi zostało więc zrobiłam jeszcze kilka miniciasteczek z truskawkami

Ciekawe teraz, która zrobi pierwsza i zacznie zachwalać kokosankiBo ta nasza faza na drożdżowe to chyba dzięki Lucky się zaczęła, że tu wstawiła zdjęcie, dziękując kaziowej
Co to znaczy
Jedyny i właściwy? 🤔
Jeśli rekomendujesz i madi też
To bierem. Co szukać lepszego jak ten dobry 🤔

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 22:58   #302
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Wszystkie fajne, najbardziej podobają mi sie rzeczy z pierwszego foto. Skąd?
smyk

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

z szefowa to ja mam taki kontakt, ze przed ciaza zdarzało nam sie wypoc wspolne piwko w piatek po pracy.
tylko pozazdrościć takiej szefowej

zbliża się 23 więc moje maleństwo zaczyna tańce

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 22:58   #303
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no to ładnie już poszalałaś z wyprawką prawie wsio masz ja ci podpowiem, żeby majtki poporodowe szukać z rozciągliwej siateczki (takie biało fioletowe chyba) bo są najwygodniejsze. Są wielorazowe i w zestawie są jedne zwykłe i jedne takie ala bokserki na pewno jeszcze podpaski musisz dodać i polecam takie duże z firmy Seni.
prześcieradełko do wózka możesz sobie darować skoro materac ma zdejmowane
Mnie takimi gatkami obdarowali w chorwackim szpitalu. Rzeczywiście dużo fajniejsze niże te co to kiedyś w szpitalu dawali, papierowe?

Cytat:
ja chyba wybiorę płyn i albo Jelp albo Dzidziuś któraś pisała też, że są już kapsułki do prania to może to? zależy co aktualnie znajdę w sklepie
Właśnie szukałam na necie czy rzeczywiście te kapsułki są bo jakoś mi się w sklepie w oczy nie rzuciły. A ja już nie umiem funkcjonować bez kapsułek I faktycznie - ma je Jelp, Lovela, Perlux. Tych ostatnich akurat nie używałam, ale i tak będę tego typu produkt dokładniej szukać po sklepowych półkach. Gdzieś muszą być

Cytat:
hihi ja też musze się pochwalić bo mój młodszy chodzi za mną i mówi "mamooo piękna jesteś" i całuje po policzkach, czole i uszach albo mówi do mnie "jesteś moją ciukielećką" starszy jest mniej wylewny ale ja chce to też powie coś miłego
Ale słodko z tym ciukielećkiem

Cytat:
no o może i dobrze, że mnie nie zaczepiła ja rozglądałam się po wyprzedażowych rzeczach ale zostało dosłownie kilka sztuk i to takich typowo letnich. To juz na stronie mają większy wybór
no właśnie oprócz tego kombinezoniku to ja tam nic godnego uwagi nie widziałam

Cytat:
fajnie, że twój tż gotuje mój jak mieszkaliśmy sami w wawie to też czasem coś ugotował a teraz nie ma kiedy a i nie chce mu się... zresztą on i nie za bardzo umie
Nie powinnam się głośno przyznawać, ale mój mąż zdecydowanie lepiej gotuje nie tylko ode mnie, ale i od mojej mamy którą to zawsze uważałam za guru w kuchni. Ale ja zawsze powtarzam, że kuchnia to nie moje królestwo

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki! Chyba pomogły, bo żadnego nowotworu nie ma! jest neoplazja ale na razie niegroźna i tylko do obserwacji i możliwe ze się cofnie po ciąży
Super Nie mogło być inaczej

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A jak tam dołączyć?
O! Widzę, że już jesteś

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Nadrobię Was dopiero wieczorem bo dziś kolejny dzień wypełniony po brzegi
Wkurzyłam się bo chciałam wymienić karnisz w Castoramie i czekałam 40 min aż ktoś to ogarnie ! 2 dni temu kupowałam dwa inne karnisze i nie zwróciłam uwagi że nabiła mi dwie te same pozycje na paragon więc nie dość że zapłaciłam więcej ( jeden karnisz 2m a drugi 1.5m) bo policzyli jako 2 x 2m to miałam problem ze zwrotem tego mniejszego właśnie no bo przecież nie było go na paragonie... koniec końców oddali kasę , pani przeprosiła no ale czasu nikt nie odda.. do tego stwierdzam że kasy pierwszeństwa są do D**Y.
No to się pożaliłam
Bo jakby zobaczyli, że przy kasie stoisz żeby pieniążki zostawić, to by szybko przylecieli, a do takiej sprawy jak reklamacja czy zwrot nikt się nie garnie.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 22:58   #304
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak wasze piersi? Czy zaczęły coś produkować? Bo ja dzisiaj odkryłam mini kropelkę przeźroczysta przy lekkim przyciśnięciu. Meewka Ty coś pisałaś pamiętam dalej tak masz?
Monia
U mnie te wycieki następują jedynie podczas seksu
Ten wariat chyba se zrobił z tego fetysz
Walczę z tym ale ciężko idzie
Mówię żeby przynajmniej obie męczył po równo
Bo on woli lewa
I nie wiem czy w prawej też już jest🤔

Stary 2016-08-26, 23:00   #305
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
no trochę mnie nie było, a to wczasy, a to pobyt u rodzinki, także zeszło się trochę, a tu już nowy wątek.
wróciłam 3 dni temu, ale żeby to wszystko nadrobić to mi zeszło do dzisiaj, normalnie oczopląsu dostanę.
W międzyczasie byłam na wizycie, z serduszkiem małej już wszystko w porządku, za to główka ciut za mała jak na tem tydzień, ale to trzeba na następnym usg jeszczse sprawdzić, bo podobno przy leżeniu w poprzek ciężko tą glówke zmierzyć. no i miałam krzywą cukrową, jeszcze nie konsultowałam wyników, ale wg norm, to jakoś za dużo po obciążeniu mi wyszło, aż zaczęłam się bać. co tu jeszcze ....

teraz już się nigdzie nie wybieram to mam nadzieję, że będę na bieżąco, bo to nadrabianie takiej ilosci to jest masakra jakaś
No to miałaś co nadrabiać
Odpoczęłaś na wczasach? Super, że z serduszkiem wszystko ok Zobaczysz, że pozostałe wyniki też na pewno są w normie

Cytat:
Wytłumaczcie mi dziewczyny po co sa kaftaniki? Jak się zakłada galotki (półśpiochy) + body to na to jeszcze kaftanik?
Już ci tam dziewczyny chyba wszystko wytłumaczyły. Kiedyś body nie były takie popularne i przyjęło się, że pod śpiochy właśnie kaftanik. Poza tym do tej pory przeważnie jak chcesz kupić komplet to proponują właśnie śpiochy + kaftanik. Ja nie jestem ich wielbicielką, niemniej jednak zastanawiam się czy nie zakupić kilka sztuk tych najmniejszych póki pępuszek dziecka się nie wygoi i kikut nie odpadnie. Jeszcze to przemyślam.

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
A jak już temat ciuszków to się pochwalę swoimi zdobyczami z ostatniego czasu, a co
Ale cudności A ten dresik to skąd? bo się zakochałam

Cytat:
A ja kocham taka pogodę i nawet w ciazy mi sie nie zmieniło
A ja podzielam twoje zdanie. Mnie tam nigdy nie było za gorąco i uwielbiam nawet w taką pogodę usiąść sobie na tarasie z książką. Teraz tylko patrzę na to słońce przed okno, bo boje się, że wywoła u mnie skurcze. Ale jeszcze sobie odbiję

Cytat:
A ja dzis popełniłam wielki błąd i weszłam do pepco .... Potem wrzucę co kupiłam
Eee tam, błąd. Ja tam idę z przyjemności Dziś też po drodze do apteki stanęłam przed pepco, a moje dzieci jak te diabełki, z jednej strony jedno - No chodź wejdziemy! No chodź!, a z drugiej drugie - Nie, nie dzisiaj! Kiedy indziej przyjdziemy!
A rajstopki bardzo fajne, szczególnie te pierwsze bardzo mi się spodobały. Fakt, skład pozostawia wiele do życzenia, ale i za taką cenę nawet ci dziecko kupka obfajdoli, to nie szkoda ci będzie się z nimi pożegnać. Wiadomo co bawełna, to bawełna, ale mi te mocno bawełniane szybko się supliły. Chyba że akurat na szajs trafiłam.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
I ten i ten przy czyn niektore 56 moga wyjsc wieksze niz te 62
Nie stresujcie sie tymi rozmiarami i ile czego tak bardzo bo po porodzie swiat nadal istnieje i zawsze mozna dokupic cos zaraz po, Tzt odwiedzajac nas moze wejsc do sklepu i kupic
O, nie daj Boże! To ja już wolę sama wcześniej się zaopatrzyć

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Dzisiaj poczyniliśmy kolejne zakupy Czy ja już mówiłam jak bardzo jestem zachwycona pieluchami bambusowymi? Dzisiaj dokupiłam dwie i trochę nowych ciuszków polskiej produkcji rozm. 62
Śliczne zakupy A te miętowe spodenki

Cytat:
Ze co???
HAHA... Lepiej zeby moja szefowa nie wiedziala jaka ja jestem aktywna na forum-szczegolnie w czasie pracy
Bo to kochana znaczy tylko tyle, że ty sprytna kobieta jesteś. Raz dwa obrobiłaś się z pracą i miałaś jeszcze chwilkę by do nas zajrzeć

Cytat:
Co do luteiny to ja mam brać do 30 tc ze względu na tego polipa co miałam, aby się szyjka nie skracała. Teraz lekarz ma mi zwiększyć dawke luteiny (100) na rzecz odstawienia duphastonu.
Dużo tego mi się wydaje, ale z drugiej strony lepiej żebyś była dobrze farmakologicznie zabezpieczona nic wcale. Ja szczerze mówiąc boję się całkowicie tą luteinę odstawić. Poza tym mam jeszcze 1,5 opakowania więc biorąc nawet jedną dziennie starczy mi prawie do 30 tygodnia. Na razie biorę, zobaczymy co mi gin powie za 3 tyg.

Cytat:
A kiedy się zakłada rampersy? Mają służyć jako zamiast body? Jest sens je kupować?

Kupujecie podkłady na materac? Jakie?

Po co są prześcieradła albo podkłady na przewijaki skoro dziecko można polożyć na ręczniku? Wydaje mi się, że to coś zbędnego?
Już tu dziewczyny na temat rampersów napisały, a ja się pod tym tylko podpisuję
Podkład na materac na pewno kupię, ale co oferta przedstawia tego jeszcze nie wiem.
Na przewijak tak jak piszesz, można ręcznik, można pieluchę czy co tam kto co ma przeznaczonego do brudzenia.

Cytat:
nutella i jak z Wami żyć i nie tyć!!!!???
Mi teściowa przyniosła nutellę ze śliwką własnej roboty Sama czekolada jeszcze mi tak średnio wchodzi.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Omg! Oszalaly chyba 😥
no że też ja już nie powiem ile siedzę nad tymi cytowaniami o odpisywaniem

Cytat:
Zanim wezmę się na odrabianie
Czy jest jakiś kod do 5.10.15?🤔
Podoba mi się parę rzeczy i bym Karolowi kupiła 🙊
Ja wiem tylko, że z kartą stałego klienta jest -20% na nową kolekcję. Jednorazowo. Ale dziś jakiś kod dostałam. Jednak nie wczytywałam się w szczegóły czy coś tam dają jeszcze.

Cytat:
wlasnie moja znajoma tez mowila, ze 2 razy zalozyla na przeijak przescieradlo i miala dosc bo jej sybek potrafil to zasiusiac w kilka sekund... takze pomyslalam, ze takie przescieradlo sobie odpuszcze.
Chociaz lili siusiac so gory nie będzie
Do góry nie, ale do dołu już tak

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Kurcze faktycznie jutro ten Lidl... ja chyba nie jadę bo mam już tyle ciuchów i paczke dostanę.. a jak dziś to wszystko wyjęłam to się przeraziłam ! poczekam co jeszcze dostanę i do kupie jak będzie brakować. Gdybym jutro napisała że jednak jadę to proszę mnie ostro ochrzanić
Ja mam w planie jechać. Ale ostatnio pojechałam tak o 9 rano po bluzy co to reklamowali i już tylko jedna jedyna była

Cytat:
moje dziecko się jeszcze nie urodzilo a juz ma 4 kartony swoich rzeczy
No kochana! Zbiór imponujący Ja to bym jeszcze jednego takiego pudła nie zapełniła. Ale inna rzecz mnie zaintrygowała - masz pokaźny zbiór włączników na ścianie

Cytat:
Kociulku byle do przodu
Już bliżej niż dalej
A kombi śliczny 😙

Ja tez weszlam do tego sklepu
Tyle że on line
Jak przyjdzie paczucha pokaże com znabyła🙈
Koniecznie

My + A + K +
Stary 2016-08-26, 23:01   #306
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez weszlam do tego sklepu
Tyle że on line
Jak przyjdzie paczucha pokaże com znabyła🙈

[/COLOR]
Motylku czy ta pościel jest w każdym Tesco?
Muszę kupić komplet który będzie u mojej mamy
A ten cenowo i wyglądem jest 👌

Na którym dziale jej szukać?
Jutro skocze do swojego ☺

[/COLOR]
Dobrze pamietasz 😚
No nie moge narzekac na brak zainteresowania studentów moimi zajęciami 😆
Ale oni tez nie pozostają mi dluzni
Ile razy uśmiałam się aż do łez przez nich
To tylko ja i jakieś 300 osób wie 😆

Ja też czytam te posty i tak glowkuje
Co napisać 🤔
Dziewczyny szklanka do polowy pełna jako punkt wyjścia
Banan na usta i marsz na spacer może
U mnie w parku tyle młodych mamus
Może by zagadać jakąś? ☺

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Marinistyczny wzór😍
No way! Rano lecę 😎

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Wkurza mnie ta aplikacja
Bo nie widzę foto
Czuje się taka wyobcowana przez to 😑

U mnie wszystko leży i czeka na ciasto
Bo rano wychodzę i wracam wieczorem
Może w ndz się uda 😋

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Mi drzala na początku ciąży powieka w zewnętrznym kąciku oka
Chyba przez to że dużo wtedy jeszcze kawy piłam
Lekarz powiedział że to bez związku z ciąża
i że mam odstawić kawę i jeść pomidory
Miał rację. Przeszło 😚

koniecznie pochwal się jak ci paczka przyjdzie ja tez nawrzucałam do koszyka masę rzeczy ze stronki 5.10.15 ale mm teraz inny wydatek i musiałam sobie darować

kurcze, nie wiem czy jest w każdym tesco ale powinien być bo ma metki tescowe a szukaj tam gdzie kocyki, prześcieradła i pościel w moim tesco jest to na przeciwko pampersów
i aaaaaaa! jednak tam jest wzór w samochody a nie marynistyczny. teściowa poleciała dziś do tesco po ten zestaw dla swojej córki i jej synka i dzwoniła dopytać gdzie ma szukać (nie wspomnę, że mi się troszkę przykro zrobiło) ale też jest ładny ten wzór, bo kolory są delikatne jak tego mojego różowego tylko błękitny

to powiedz jeszcze czego ich tam uczysz

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 23:14   #307
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Czy ktos jeszcze tu tyje 1kg na tydzien? :Cry:

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Marudzicie z tym pobytem na l4. Ja jestem od polowy grudnia i organizuje tak czas, zeby jak naj mniej sie nudzic. W domu zawsze jest cos do zrobienia
A takiego slodkiego lenistwa i spokoju to juz nigdy nie bedziemy mialy

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Co do farb to ja opierniczylam wneke drzwi frontowych olejna i zyje
Mi się waga popsula
Ale robię wszystko by ten przyrost wartości osiągnąć 😎

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Jest taka grupa, ale ja nie chce sie afiszowac na fb ze jestem w ciazy, a jesli dolacze do tej grupy to wszyscy sie dowiedza...

Zdarzylo, tak na chwile ale nie prawie ciągle kilka dni.

Dobrze wiedzieć, zwieksze dawke

Biore ale chyba wychodzi na to ze za malo...

U mnie cisza

Wezme to pod uwage, dzieki

Ja to wstydze sie Was poznac na naszej grupie facebokowej a co dopiero skype

Jak tylko do kompa zasiade to dodam
Super! Ja tez sie nie mige doczekac przeprowadzki! Mysle ze za 2 tygodnie... oby...

Ja sie boje zważyćWaze sie tylko u ginka na comiesiecznych wizytach
Ja tez chetnie bym pomogla w malowaniu mieszkania ale mi zabronili

Ja kupuje zestaw tygodniowy na 56 i zestaw powiekszony na 62.
Tygodniowy to:
6 body
5 pajacy (cieple i normalne)
2 rampersy
5 kaftanikow
5 polspioszkiw
Bluza
Skarpetki, rajstopki, czapka, rekawiczki.
Do tego kombinezon
A pewnie i tak dokupie wiecej bo jestem maniak
To wciąga!
To ładne i to i jeszcze to😆

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Przez miesiac przywalilam 4kg, cwicze w domu, chodze na spacery i dziwi mnie to bardzo, ze az tyle, no i teraz ten kolejny kilogram w tydzien! :Cry: od poczatku ciazy to 6 kikogram i jestem przerazona co bedzie w grudniu...
Doo nie myśl o tym
Co ma być to będzie
Trzymaj się tego jak postepujesz teraz
I jeśli się nie uda
To przynajmniej będziesz mieć świadomość zs zrobiłaś wszystko jak należy 😚

Stary 2016-08-26, 23:18   #308
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Mnie takimi gatkami obdarowali w chorwackim szpitalu. Rzeczywiście dużo fajniejsze niże te co to kiedyś w szpitalu dawali, papierowe?

Właśnie szukałam na necie czy rzeczywiście te kapsułki są bo jakoś mi się w sklepie w oczy nie rzuciły. A ja już nie umiem funkcjonować bez kapsułek I faktycznie - ma je Jelp, Lovela, Perlux. Tych ostatnich akurat nie używałam, ale i tak będę tego typu produkt dokładniej szukać po sklepowych półkach. Gdzieś muszą być

Nie powinnam się głośno przyznawać, ale mój mąż zdecydowanie lepiej gotuje nie tylko ode mnie, ale i od mojej mamy którą to zawsze uważałam za guru w kuchni. Ale ja zawsze powtarzam, że kuchnia to nie moje królestwo

O! Widzę, że już jesteś

Bo jakby zobaczyli, że przy kasie stoisz żeby pieniążki zostawić, to by szybko przylecieli, a do takiej sprawy jak reklamacja czy zwrot nikt się nie garnie.
haha, ja sobie kupiłam takie jednorazowe jak pierwszy raz poszłam rodzić i głupia ja zamiast wcześniej je przymierzyć to tak w ciemno wzięłam i się mi dupka nie zmieściła na szybkiego latali mi te właśnie siateczkowe kupować

no widzisz, skarbnico wiedzy ty moja ja też mam neta ale nieraz nie chce mi ię po prostu czegoś sprawdzić;D a ty już wyszukałaś te kapsułki hmmm tak myslę, że pierwsze miejsce, które odwiedzę żeby ich poszukać to e.leclerc bo tam spory wybór zawsze mają i często promocje na płyny i proszki

no słodziak mi się trafił tylko boję się co to będzie jak się mała urodzi... żeby za bardzo zazdrosny nie był

ja to widziałam w tym sklepie dużo fajnych rzeczy ale ceny już mnie fajne były

hmmm wiesz, jak to mówią "najlepszymi kucharzami są mężczyźni", tylko szkoda, że mi się jakiś wybrakowany pod tym względem egzemplarz w takim razie trafił

Cytat:
Monia
U mnie te wycieki następują jedynie podczas seksu
Ten wariat chyba se zrobił z tego fetysz
Walczę z tym ale ciężko idzie
Mówię żeby przynajmniej obie męczył po równo
Bo on woli lewa
I nie wiem czy w prawej też już jest🤔

ty mu tak nie pozwalaj za często bo się przyzwyczai i Karol na jednym cycu będzie wisiał a tż na drugim

♥37/40♥
Stary 2016-08-26, 23:21   #309
kociulek
Zakorzenienie

To jak już tak trochę ogarnęłam, to i ja się wypowiem na temat ciacha
Zrobiłam ale wyszło mi za suche. Opcje więc są trzy:
1. Albo tak ma być a ja się tu czepiam nie wiadomo czego jakbym w ciąży była
2. Albo maliny średnio nadają się do takiego ciasta i mają zbyt mało soku.
3. Albo to wszystko i wyłącznie wina mojego piekarnika, który pali mi wszystko na potęgę. Nawet temperaturę ustawiłam na 150, a nie na 180. Piekłam też ok 37 minut, a nie 45, ale całe gucio to dało.
Niemniej jednak ciacho jest wciągające i to dosłownie, bo już pół blachy moje skarby wciągnęły. Następne podejście będzie z prodiżem, bo jednak do niego mam większe zaufanie niż do mojego piekarnika.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160826_160121.jpg (156,1 KB, 10 załadowań)

My + A + K +
Stary 2016-08-26, 23:22   #310
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cudności A ten dresik to skąd? bo się zakochałam

Mi teściowa przyniosła nutellę ze śliwką własnej roboty Sama czekolada jeszcze mi tak średnio wchodzi.

bluza ze Smyka, a spodnie z takiego sklepu niewielkiego BabyClub u mnie w mieście
Nie mam nutelli ale mam same śliwki, więc się napycham na noc, a potem będę jojczeć, że spać nie mogłam

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 23:33   #311
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
haha, ja sobie kupiłam takie jednorazowe jak pierwszy raz poszłam rodzić i głupia ja zamiast wcześniej je przymierzyć to tak w ciemno wzięłam i się mi dupka nie zmieściła na szybkiego latali mi te właśnie siateczkowe kupować

no widzisz, skarbnico wiedzy ty moja ja też mam neta ale nieraz nie chce mi ię po prostu czegoś sprawdzić;D a ty już wyszukałaś te kapsułki hmmm tak myslę, że pierwsze miejsce, które odwiedzę żeby ich poszukać to e.leclerc bo tam spory wybór zawsze mają i często promocje na płyny i proszki

no słodziak mi się trafił tylko boję się co to będzie jak się mała urodzi... żeby za bardzo zazdrosny nie był

ja to widziałam w tym sklepie dużo fajnych rzeczy ale ceny już mnie fajne były

hmmm wiesz, jak to mówią "najlepszymi kucharzami są mężczyźni", tylko szkoda, że mi się jakiś wybrakowany pod tym względem egzemplarz w takim razie trafił

ty mu tak nie pozwalaj za często bo się przyzwyczai i Karol na jednym cycu będzie wisiał a tż na drugim
O masz ci los! Kolejny sklep, którego u nas nie ma Ja to póki co tylko rossmana oblukałam, ale nie poddaję się Najwyżej na allegro hurtem kilka opakowań zamówię

Nie myśl teraz o reakcji swoich dzieci na nowego Cukiereczka, bo mogą cię naprawdę pozytywnie zaskoczyć

Wiesz, moja koleżanka zawsze powtarza, że największy skarb to mieć w domu albo kucharza, albo fryzjera Głowy mężowi bym nie dała, ale garnki oddam wszystkie

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
bluza ze Smyka, a spodnie z takiego sklepu niewielkiego BabyClub u mnie w mieście
Nie mam nutelli ale mam same śliwki, więc się napycham na noc, a potem będę jojczeć, że spać nie mogłam
O widzisz! A ja myślałam, że to cały komplecik, a ty mi tu takie rzeczy piszesz Cudnie dobrane, kocham te kolory
To ja tak wczoraj kaszanki na wieczór się nażarłam, że od 3 w nocy już nie spałam bo mnie suszyło Młodemu też się nie podobało, że matka się wierci i oberwało mi się kopniakami do samego rana

My + A + K +
Stary 2016-08-26, 23:36   #312
motylek85
Zakorzenienie

mewkaa ten zestaw dla chłopca to coś takiego było (może i w ciuchcie nawet). Na pewno takie opakowanie podsyłam linka żebyś wiedziała w razie co czego szukać
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...140369170.html

♥37/40♥
Stary 2016-08-26, 23:40   #313
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:

No kochana! Zbiór imponujący Ja to bym jeszcze jednego takiego pudła nie zapełniła. Ale inna rzecz mnie zaintrygowała - masz pokaźny zbiór włączników na ścianie
a taaaaa, to twórczość TŻ z czasów jak się jeszcze nie znaliśmy Mieszkam tu już 5 lat i nadal ich nie ogarniam Wiem tylko do czego jest 1 od góry i 1 od dołu
A pozostałe światła jak zapalam to jade po kolei aż trafie na to które szukam
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 23:44   #314
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
mewkaa ten zestaw dla chłopca to coś takiego było (może i w ciuchcie nawet). Na pewno takie opakowanie podsyłam linka żebyś wiedziała w razie co czego szukać
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...140369170.html
Śliczne

Chce mi się chrzanu! Może być ćwikła z chrzanem. Aż mi pachnie ale nie mam

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
a taaaaa, to twórczość TŻ z czasów jak się jeszcze nie znaliśmy Mieszkam tu już 5 lat i nadal ich nie ogarniam Wiem tylko do czego jest 1 od góry i 1 od dołu
A pozostałe światła jak zapalam to jade po kolei aż trafie na to które szukam
no właśnie strasznie mnie to ciekawiło jak zapamiętujesz który jest do czego
Ja mam problem z zapamiętaniem przy jednym podwójnym włączniku, która część jest na którą żarówkę

My + A + K +
Stary 2016-08-27, 00:02   #315
monika0185
Zakorzenienie

Ale mam nadrabiania zaś Jutro idę na krzywą cukrową to będę miała co czytać.

Co do kosmetyków to ja się zastanawiam jeszcze. Coś do kąpieli, oliwka lub jakiś olej na ewentualne suche miejsca plus krem na pupkę. Myślę też nad naturalnymi z nagietka z Weledy.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Może się komuś przyda

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Moje jeszcze nic nie produkują.
Wczoraj byłam w laboratorium, miałam robioną krzywą cukrową.
Mój wynik:
na czczo 78mg/%
po godzinie 131mg/%
po dwóch 84mg/%
Hemoglobina 12,8
Super

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Przez miesiac przywalilam 4kg, cwicze w domu, chodze na spacery i dziwi mnie to bardzo, ze az tyle, no i teraz ten kolejny kilogram w tydzien! :Cry: od poczatku ciazy to 6 kikogram i jestem przerazona co bedzie w grudniu...
Czytałam, że 12-16 kg to prawodłowy wynik

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Ja też zauważyłam już kilka razy pare kropel ale tylko na lewym cycku
Ufff nie jestem sama!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 00:02   #316
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Co do kosmetyków to ja się zastanawiam jeszcze. Coś do kąpieli, oliwka lub jakiś olej na ewentualne suche miejsca plus krem na pupkę. Myślę też nad naturalnymi z nagietka z Weledy.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Może się komuś przyda

Ja się właśnie tez nad jakąś oliwka zastanawiam...
Babka w szkole rodziców mówiła żeby na początek do kąpieli kupić jakiś emolient a potem dopiero przejść na jakiś zwykły płyn do kąpieli. I ... żeby nie oliwić dziecka niczym bo to tylko zatyka pory , a jeśli nie będziemy używać nic agresywnego do kapieli to skóra dziecka ma swoja powłoczkę lipidową i to wystarczy.
Że do pupy tylko jakiś puderek a kremy typu sudocrem , linomag, bepanthen to dopiero jakby się pojawiły odparzenia.
Mamuski, wypowiedzcie sie jak to u was było?
Stary 2016-08-27, 00:09   #317
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki! Chyba pomogły, bo żadnego nowotworu nie ma! jest neoplazja ale na razie niegroźna i tylko do obserwacji i możliwe ze się cofnie po ciąży

Jak się cieszę!
Stary 2016-08-27, 00:10   #318
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Babka w szkole rodziców mówiła żeby na początek do kąpieli kupić jakiś emolient a potem dopiero przejść na jakiś zwykły płyn do kąpieli. I ... żeby nie oliwić dziecka niczym bo to tylko zatyka pory , a jeśli nie będziemy używać nic agresywnego do kapieli to skóra dziecka ma swoja powłoczkę lipidową i to wystarczy.
Że do pupy tylko jakiś puderek a kremy typu sudocrem , linomag, bepanthen to dopiero jakby się pojawiły odparzenia.
Tu każda ma swoją szkołę.
Ja chcę coś właśnie do kąpieli i niczym póki co więcej dziecka nie natłuszczać, chyba, że będzie tego wymagała sytuacja, czytaj - jego skóra.
Do pupy właśnie tak jak piszesz - kremy tylko w przypadku odparzeń. Nie ma potrzeby smarować na zaś. Zresztą chusteczki nawilżające mają w sobie "coś" tłustego Ja przy dzieciach miałam sudocrem i dla mnie był niezastąpiony.
Ale to wszystko tylko moje doświadczenie. Przez prawie 10 lat dużo się pozmieniało. Być może sama w szpitalu dowiem się czegoś nowego co zmieni moje poglądy. Póki co taki jest mój plan.

My + A + K +
Stary 2016-08-27, 00:10   #319
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

O! Widzę, że już jesteś

U mnie tz od kiedy sie znamt5 lepiej gotowal, za to pieczenie zostawił mi. Raz tylko zrobil mi tiramisu ns 23 urodziny.
Najlepsze co robi to burrito.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 00:13   #320
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tz od kiedy sie znamt5 lepiej gotowal, za to pieczenie zostawił mi. Raz tylko zrobil mi tiramisu ns 23 urodziny.
Najlepsze co robi to burrito.
O, to też masz kucharza w domu
Mnie przeraża jak mężczyzna nie umie sobie nawet herbaty zrobić, a takich też znam.

My + A + K +
Stary 2016-08-27, 00:16   #321
monika0185
Zakorzenienie

Do do kaftaników/bluzeczek: ja będę zakladać body plus półśpiochy plus kaftanik. Kaftanik i półśpiochy jako alternatywa dla pajacyka
Stary 2016-08-27, 00:19   #322
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Mnie przeraża jak mężczyzna nie umie sobie nawet herbaty zrobić, a takich też znam.
Mam dziwne wrażenie , że jakby mi sie taki trafił to bardzo szybko nauczył by sobie robić nie tylko herbatę

No ale moje zdanie jest takie, że każdy, czy to kobieta czy mężczyzna, powinien podstawy gotowania znać - a czy praktykować to już zależy od sytuacji żcyiowej.

Ja uwielbiam gotować, ale np rybami w naszym domu zajmuje sie TŻ.
Stary 2016-08-27, 00:25   #323
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
bardzo ładne ciuszki!
A nad pieluszkami bambusowymi też się zastanawiam. mam muślinowe i flanelowe, więc nie wiem czy kupować czy nie są nawet takie małe 30cm za 7zł.
mam tetrowe, muślinowe i bambusowe. Zdecydowanie bambusowe są najmilsze w dotyku ale są najdroższe.
Stary 2016-08-27, 00:35   #324
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli chodzi o oliwki to ja słyszałam, że dobra jest HIPP, ma bardzo dobry, naturalny skład i ja na nią się zdecyduje Te wszystkie Johnson&Johnson, Nivea są naszpikowane parafiną (pochodna ropy naftowej). To ona jest głównym winowajcą zatykania porów Bardzo dobre kosmetyki ma Rossmann (i cenowo są bardzo korzystne ) Te kosmetyki bardziej apteczne to są bardziej potrzebne, gdy dziecko ma np. AZS
Co do pupy tak jak piszesz
To tylko moje zdanie a opieram je na suchej teorii, wertowaniu internetu i lekkiemu bzikowi na punkcie składów kosmetyków
A co się sprawdzi w teorii to zobaczymy. Polecam powertować blog Srokao, w poprzednim wątku już też wspominany nie raz

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-08-27 o 00:36
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 00:37   #325
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Zakochalam sie w tych spodniach mietowych w zygzaki!!! Gdzie mozna takie dostac??? Cudowne sa!
Kupiłam w sklepie stacjonarnym, może na necie się znajdą. To są polscy producenci. Zygzak: p.h.u. Nus. Pozostałe: Ewa Klucze
Stary 2016-08-27, 06:28   #326
mmgi
Zadomowienie

Dziewczyny, a jeszcze co do drodzaka to jakie drożdże? Bo mam w domu świeże.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

A w przepisie så chyba te instant skoro tylko 8 g i nie wiem czy tych świeżych więcej czy jak?

mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 07:02   #327
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwki nie uzywalam wogole, wbrew pozora one bardziej wysuszaja niz nawilzaja. Kapalismy od poczatku w emolium bo Zuza miala nozki mocno wysuszone az luski skory staly (domena przenoszonej ciazy).
Z oliwek jak ktos pisal hipp mial dobry sklad (3lata temu).
Do pupy chyba raz uzylam sudocremu, ale on jest tylko do zadan specjalnych bo ma agresywny sklad i jesli stosuje sie go czesto mozna uodpornic skore na jego dzialanie. Jak pupa sie rozowila to uzywalam maki ziemniaczanej, serio ten babciny sposob dziala
Linomag zielony chyba byl polecany. A ten sudocrem to serio tylko jak juz jakies rany sie pojawiaja

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Wczoraj mialam wizyte. Jaki ja stres przezylam! polozna przyklada to cos do sluchania serca, jezdzi i jezdzi po brzuchu a tu Nic! Cisza. Az sama usiadla bo tyle to trwalo. Mi cisnienie sie podnioslo az mi uszy zatkalo az wreszcie jakis slabiutki stukot bylo slychac ufff...
Strasznie dlugo to trwalo, caly brzuch juz mialam wymaziany w tym zelu.
A poza tym wszystko ok. Dostalam skierowanie na glukoze i do 16.09 mam to zrobic. Przytylam w sumie 900 g a brzuch juz sie robi pokazny siec w szoku jestem ze nie ma wiecej na liczniku.

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:57   #328
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam nadrabiania zaś Jutro idę na krzywą cukrową to będę miała co czytać.

Może się komuś przyda

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Super

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Czytałam, że 12-16 kg to prawodłowy wynik

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Ufff nie jestem sama!
oo super!
sudocrem kupie na pewno siostra uzywala

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:59   #329
LuckySparkle
Zadomowienie

Dziem dobry wszystkim

Cytat:

moj to juz wie, ze jak sytuacja by tego wymagała to z tydzien lub dluzej po porodzie musialby przejąć cały dom. Pranie, gotowanie itp... wiec da rade. Gorzej z pradowaniem bo tego nie znosi.

Cytat:
Kupiłam w sklepie stacjonarnym, może na necie się znajdą. To są polscy producenci. Zygzak: p.h.u. Nus. Pozostałe: Ewa Klucze

poszukam po nazwie producenta.

dzieki
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jeszcze co do drodzaka to jakie drożdże? Bo mam w domu świeże.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

A w przepisie så chyba te instant skoro tylko 8 g i nie wiem czy tych świeżych więcej czy jak?

Swieze. Ja dalam polowe z przepisu i mimo to pieknie ciacho wyrosło.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:17   #330
aska8999
Rozeznanie

A ja juz po zakupach w lidlu. Duzo juz przebranych byl9 rzeczy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160827_090551.jpg (75,2 KB, 22 załadowań)
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości