|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Melduję się po nieobecności
Taka byłam pełna energii, a teraz wszystko dobre mi minęło Mdli od rana do wieczora, jestem zmęczona, kręci mi się w głowie, mam problemy ze spaniem (budzę się w nocy, mam wyraziste, męczące sny) i ogólnie ble. Jeszcze wczoraj i dziś mega ból głowy. Nie wiem jak wytrzymam w pracy jak będę pracować przez 8, a nie jak teraz 6 godzin Chyba jakąś kozetkę muszę sobie skombinować ![]() Widzę jakieś nowe mamy Też nie spodziewałam się trojaczków, wow Życzę jak najwięcej tygodni w pakiecie
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ogólnie czuję się dobrze, mam mdłości, ale wymiotować nie wymiotuję. Ale dzisiaj to było tak na pograniczu, że obawiam się, że się dopiero rozkręca... Zobaczymy co przyniosą kolejne dni.
Właśnie się dowiedziałam, że moja kuzynka ma termin na luty. Ja urodzę w kwietniu i najlepsze jest to, że jak już skończymy obie budowy to będziemy sąsiadkami . Z jednej strony fajnie, a z drugiej chyba wolałabym jednak inne roczniki, bo ona należy do osób "porównujących"... A ja uważam, że każde dziecko jest inne i ma swoje tempo rozwoju. Do tego dopadł mnie strach, co lekarka powie w środę... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. No! I dzisiaj pierwszy raz mam bezsenność! Szok! Przecież ja o 21 zasypiałam na stojąco, a jest 23 i nic! Normalnie nic! Ale może o temu, że brzęczy mi tu komar a upolować go nie umiem
|
#1893 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mogę się w końcu oficjalnie dopisać. Wczoraj widziałam dzidzie i bijące serduszko. Mam tylko przykaz bardzo bardzo uważać na siebie. |
|
|
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje serduszka! Jaki jest powód dla którego musisz aż tak bardzo na siebie uważać? Coś jest nie tak? Wiadomo, że w ciąży zawsze trzeba na siebie uważać i ja w 100% to popieram. Zwolniłam tempo życia i dosyć drastycznie.
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Ecia zobaczysz ze i tak mimowolnie bedziesz porownywac swoje dziecko do innych
to naturalne ale trzeba przy tym zachować zdrowy rozsądek![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Wuwu gratuluje serduszka ja mam wizyte w środę i troche odczuwam niepokój czy wszystki ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam wizytę w środę i też odczuwam niepokój... Ale to chyba naturalny odruch...
|
|
#1897 |
|
Przyczajenie
|
Specyficzna budowa mojej macicy. Gin mi wróżyl wielkie problemy z zajściem utrzymaniem itd. W pierwszej ciąży mieliśmy ogromne szczęście bo było bez komplikacji tyle że poród bardzo trudny (30h) w 34 tyg. No i teraz mnie ostrza ze z drugim może nie być tak łatwo więc ostrożność. Dwa lata staraliśmy się o to bobo i dopiero po clostibegycie się udało więc na pewno będę uważać
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,ja dziś miałam nadzieje że sie wyśpie z rana a mała już po 7:00 wstała tak jak do przedszkola ...
A tak mi sie dobrze spało ... Dziś mam zamiar zrobić zapiekanki na obiad skoczymy po bułeczki pieczareczki ser mamy ![]() Kilka dni miałam spokój a rana znów zaczęło mnie mdlić. Miałam pod ręką czekoladke z anyżem to zjadłam ... Tutaj ogólnie cięzko jest kupic coś bez anyżu
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
Anyż fuuuj
Menia, mialam juz jechac wczoraj wieczorem do szpitala ale na wieczor sie uspokoilo i zjadlam nalesnika z dzemem wiec ok ![]() A dzis maz od rana pichci muffinki mniaaam
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Przezduzeem podziwiam kochana ze jeszcze masz sile gotowac/piec cos
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wczorajszym ciężkim popołudniu dziś jestem pełna energii i czuję się super. A wczoraj to jak tylko wróciłam z pracy, zjadłam cokolwiek i padłam jak mucha. Cały czas było mi niedobrze i brzuch mnie bolał. Przespałam dwie godziny, ale mimo to w nocy nie miałam problemów z zaśnięciem
A dzisiaj już ogarnęłam mieszkanko, pranie zrobiłam i zaraz lecę obiad gotować.
|
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie też ogarnęłam mieszkanie,wstawiłam pranie małej z przedszkola ... jeszcze zostało mi ogarnąć ubrania ale to poźniej.
ide zaraz sie wykąpać i do sklepu po zakupy Ale dziś zamulony dzień masakra
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyjsc z prania nie moge cos.. U mnie co ogarne to na nowo wyglada jakby tornado przeszło. Ide sie kimnac bo cora ucina drzemke
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane 😊
My juz po urlopie w domu, pogoda dopisala, bylo pięknie! Wyjątkowo po urlopie juz mam zrobione pranie i wszystko uprasowane 😱 co jest mega wyczynem dla mnie, bo zazwyczaj torby leza trzy dni.... Tempo macie nieziemskie 😁 widzialam, ze byl poruszany temat kawy - ja zrezygnowalam, ale czasami sobie wypije. Za to bardzo brakuje mi piwka w takie upalne dni, a zima bede płakać za grzanym winem ha ha Widzę, ze wiekszosc z was umawia sie na prenatalne... Ja sama nie wiem 😕 w pierwszej ciąży nie robilam, ale teraz chyba ogolnie mam wiekszego stresa czy jest wszystko w porzadku. Nie wiem z czego to wynika, bo zazwyczaj przy pierwszej ciazy tak jest, a ja mam na odwrot 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska- u mnie też była drzemka razem z córką
I od raZu lepiej się czuję !Już zapiekanki zrobione i wszyscy wcinaja Ja się najadlam ze szok az mi ciezko. Mieszkanie wysprzatane a wygląda już jakby w nim nikt nie sprzedał kilka dni przez mała 😆 jak ja to uwielbiam ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Wy już się umawiacie właśnie na prenatalne itp a ja dopiero 9 września mam wizytę u rodzinnego a 12 września położna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my właśnie wróciliśmy z nad morza.... niby 22 stopnie ale było fajnie. Mój tz bawił się z córką a ja leżałam i odpoczywalam. Było cudownie tak leżeć o nic nie robic. Dziecko było grzeczne jak nigdy no i jutro niedziela to już w ogóle super
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja popierdzielam jak mały motorek, póki co mam dużo energii dalej czuje sie super :P A wuwu - który masz tc? Ja będę u lekarza w 6+4 wg om i zastanawiam się czego się mogę spodziewać... ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Właśnie sobie sprawdzian ze e pierwszej ciąży byłam na USG w 6+3 i był tylko pęcherzyk ciążowy i ciąża wg usg wychodziła na 5+4... ciekawe jak będzie tym razem, niby beta szybciej rosla, może będzie coś więcej widać
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1910 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie juz sie zrobilam glodna 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! My też wróciliśmy właśnie z wakacji, spiekłam się na maksa, do tej pory cierpię. Nie spodziewaliśmy się takiej pogody. U mnie również tż zajmował się w dużej mierze córką ale ja i tak jestem strasznie zmęczona i przydałby mi się teraz urlop żeby wypocząć po urlopie.
Nie nadrobię Was, nie ma szans. Widzę nowe nicki wiec witam nowe mamusie. Gratuluję również udanych wizyt. Mam nadzieje, że nie przydarzyło się nikomu nic złego w czasie gdy mnie nie było. Co do kawy to ja nie zrezygnowałam, piję dwie dzienniez mlekiem tak jak w poprzedniej ciąży. Na prenatalne też nie umawiam się. Mam tylko usg genetyczne. |
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja od kilku dni czuje się rewelacyjnie! Czyżby dolegliwości 1 trymestru minęły? kończę 10tc brzuch mi urósł, wieczorem na prawdę go widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w piękną niedzielę Dzisiaj w nocy to pobiłam samą siebie, owszem chodzę częściej do ubikacji, ale żeby wstawać w nocy 3 razy? To jak to będzie wyglądać później gdy dziecko będzie coraz większe crazy: A do tego od paru nocy śnią mi się straszne "pierdoły". Ale dzisiaj miałam bardzo niefajny sen, śniło mi się, że poroniłam Jak dobrze, że się obudziłam a tu wszystko ok! ![]() Dzisiaj mimo ślicznej pogody planujemy zostać w domu. Wczoraj też było tak upalnie i bardzo źle znosiłam taką pogodę, w słońcu myślałam, że padnę! Dlatego dzisiaj relaks w domu ![]() Udanej niedzieli
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 12 tygodniu, z porannym rzyganiem i mdłościami od dwóch dni. Tym samym wróciłam po Polskich wakacjach do domu. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
Byłam przekonana, że mdłości już za mną, a jednak
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam na dziś w planach siedzenie w domu
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Moge sie dolaczyc? ![]() ![]() 36 lat, to moja pierwsza ciaza (jesli lekarz potwierdzi ze wszystko ok), choc jeszcze do mnie do konca nie dotarlo ze to sie dzieje naprawde. Seksik byl w 6ym dniu cyklu (5ego sierpnia), cykle zwykle 26, 27-dniowe, obecnie brak miesiaczki i dwie kreseczki na trzech (!) wykonanych testach. Mam stres i nie mam o niczym pojecia!
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tydzień do mojej wizyty u gin... juz tak bardzo chcialabym wiedziec czy jest ok.Z moich objawów to tylko bol brzucha lub pleców, czasami. Ból piersi raz mocniej raz słabiej. Nie mam żadnych smaków czy odrzucenia od jakiegos jedzenia. Mam wiekszy apetyt
Nie jest źle
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też na razie bez objawów, poza takimi przedokresowymi, czyli ból brzucha i cycków ale nie jest jakiś uciążliwy. Apetyt mi się raczej zmniejszył, tzn chce mi się jeść co chwila, ale nie mogę dużo naraz. Zachcianek nie mam, ale trochę mnie odrzuciło od słodyczy.
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Mdli od rana do wieczora, jestem zmęczona, kręci mi się w głowie, mam problemy ze spaniem (budzę się w nocy, mam wyraziste, męczące sny) i ogólnie ble. Jeszcze wczoraj i dziś mega ból głowy. Nie wiem jak wytrzymam w pracy jak będę pracować przez 8, a nie jak teraz 6 godzin
Chyba jakąś kozetkę muszę sobie skombinować 
Życzę jak najwięcej tygodni w pakiecie

no wlasnie tak piszecie o kawie - można pić czy nie bardzo? 🙄

Menia, mialam juz jechac wczoraj wieczorem do szpitala ale na wieczor sie uspokoilo i zjadlam nalesnika z dzemem wiec ok 

Jak dobrze, że się obudziłam a tu wszystko ok!