Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-27, 08:36   #121
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Też chce do Ikei
Ale mój tż ma na to słowo jakąś alergię, wysokie stadium
Mój też, i jedzie tylko jako kierowca i zapłacić przy kasie :-D po sklepie będę lazic z koleżanką

Teściowa już dzwoniła... Myśleliśmy że coś się stało bo najpierw dwa razu do Tż potem do mnie, w odstępie 15 min a ona tylko po to że rosół jest :-/
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:39   #122
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Fiii - hahaha :-D
Ja pamietam moj sen w pierwszej ciazy - seks z Putinem z windzie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Mój też, i jedzie tylko jako kierowca i zapłacić przy kasie :-D po sklepie będę lazic z koleżanką

Teściowa już dzwoniła... Myśleliśmy że coś się stało bo najpierw dwa razu do Tż potem do mnie, w odstępie 15 min a ona tylko po to że rosół jest :-/
Ja bym musiała chodzić sama to takie zakupy to ja mam w nosie

No nic, ogarniemy trochę dom i jedziemy polować na targ dziecięcy może znajdziemy coś ciekawego
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:39   #123
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:

I robiliście to na niedźwiedziu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:47   #124
desire87
Zadomowienie

helloooou
my dziś jedziemy na basen a później do szwagrów "popić" pojeść i się pochichrać

jakie kupujecie łóżeczka w ikei? One chyba nie mają wyjmowanych szczebelków prawda?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:52   #125
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ja tez wybiore sie do Ikei ale za 2 tygodnie.

Podoba mi sie lampa w ksztalcie gwiazdki, jestem ciekawa jak swieci
Listopadowa- ja polecam szklanki. One maja po ok 330 ml pojemnosci. Bodajze za 1,29 zl/szt. One sa ciezkie, ale przez to nie tluka sie tak szybko. Nozyki do obierania- najlepsze jakie mialam. Na scianie przy drzwiach wejsciowych mamy tez zamontowana plastikowa szafke na buty. A wlasciwie to sa 3 ktore mozna montowac razem badz osobno. One maja moze. 15 cm szerokosci, ale to byl chyba najlepszy zakup jaki dokonalismy w Ikei. Trzymam tam glownie rekawiczki, czapki, papcie ale tez zabawki od psa Jak siade przy laptopie to podesle linki.

Dzis wysylam Tzta do Lidla, tylko wroci ze szkolenia psa, mam nadzieje, ze jeszcze cos zostanie
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:58   #126
sosowhat
Wtajemniczenie

1472281031325.jpg jak ktoras idzie na lowy i chce kupic sweterek to bierzcie rozmiar 50/56 bo ja wzielam 62/68 i jest ogroooomny :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 08:58   #127
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
I robiliście to na niedźwiedziu?

Sorry ale oplułam się ze śmiechu :-D

Plus telefonu od teściowej jest taki że jesteśmy już w aucie i jedziemy na plażę :-D
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:02   #128
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry ale oplułam się ze śmiechu :-D

Plus telefonu od teściowej jest taki że jesteśmy już w aucie i jedziemy na plażę :-D
Po drodze rozumiem ze ogarniecie i rosolek? :-D

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:04   #129
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie to normalne w mniejszym lub większym stopniu. Obstawiam że z czasem przyjdzie strach przed porodem we właściwym terminie

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

To jesteś lepsza ode mnie

No widzisz. To nie jestem sama
Ja nie tyle co mam strach przed samym porodem, co jego wystąpieniem za szybko.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:04   #130
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Cuda!

Annullka jak.noc przetrwałaś?

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Uwielbiam takie siedzenie czy spacery na plaży o zachodzie słońca, zazdroszczę
My też dziś chyba do ikei pojedziemy, taki jest plan. Na pewno kupimy łóżeczko i też mam już cała listę pierdółek do kupienia. Tak się zbiera tu 2 euro, tam 4 i kasa na koniec leciii

Witam się, od 6 spać nie mogę cholerałka
No ale przynajmniej już ręczniki mastawiłam, niech się piorą

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Co tam sobie będziesz podjadać? Mniam mniam

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Ojjjjj
Które łóżeczko chcecie kupić?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:06   #131
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj nie wyspalam...
Co chwile się budzilam bo było mi niewygodnie. Nikt mi w trakcie planowania bobasa nie mówił, że tak ciężko będzie :P

Dziewczyny, czy Wam też się zdarzają takie schizy, że za szybko urodzicie? Że nie donosicie ciąży? Ja zauważyłam, że im mam wyższa ciąże to takie lęki właśnie przed przedwczesnym porodem mam... jestem jakąś dziwna, czy Wam się też to zdarza?

My też może dzisiaj na zakupy. Zobaczymy, czy mąż się czasowo wyrobi. A chciałabym polazic po sklepach.
Otóż to Wczoraj wieczorem wstałam z łóżka i ledwo zrobiłam trzy kroki do toalety. To na prawde boli, na parwde ciężko jest sie ruszać A każda zmiana pozycji w nocy to moje jęki. Biedny tz, mówi ze ciągle go budze
Stary 2016-08-27, 09:06   #132
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Załącznik 6611346 jak ktoras idzie na lowy i chce kupic sweterek to bierzcie rozmiar 50/56 bo ja wzielam 62/68 i jest ogroooomny :/

A co jest ciekawego? Ładne te pajacyki?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:09   #133
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Ja do leżenia na brzuchu sobie układam poduchę do spanio-karmienia. Tak ją dopasowuję, że robi się akurat taki grajdoł po bokach mnie trzyma, a miejsce na brzuch jest
Nie mam jeszcze tej poduchy, ale też robię konstrukcję z kołdry i zwykłej poduszki, że zostaje miejsce na brzuszek. Tyle że mój młody chyba nie lubi tej pozycji, bo rzuca się jak przysłowiowa wsza więc po 10min takiego leżenia odpuszczam

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
I chyba pojedziemy do ikei ! i pytanie co tu kupić ? Jedziemy specjalnie po szafki, szukamy komod do pokoju. I tak myślę czy lozeczko kupić. Fajne nocne lampki maja dla dzieci. Co polecacie? No i może skusze się na jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y bo w końcu się urzadzamy i nie mamy nawet naczyń. Wszystko się przyda
Jedźcie, bo chyba do jeszcze do jutra jest rabat 10% na łóżeczka.
Ja już kupiłam komodę i chcę dokupić szafę. A z lampek najbardziej ujęły mnie chmurki

Cytat:
Dziewczyny, czy Wam też się zdarzają takie schizy, że za szybko urodzicie? Że nie donosicie ciąży? Ja zauważyłam, że im mam wyższa ciąże to takie lęki właśnie przed przedwczesnym porodem mam... jestem jakąś dziwna, czy Wam się też to zdarza?
Kiedyś wpadłam na idiotyczny pomysł czytania blogów matek wcześniaków. Jeszcze przez jakiś czas po tym miałam właśnie takie schizy.

Zdecydowałam że łóżeczko zamawiam z internetów (ikeowskie nie maja wyjmowanych szczebelków). Mam do Was pytanie, brałyście klasyczny rozmiar 120x60cm, czy ten większy 140x70cm??
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:13   #134
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny wrzuciłam zdjęcie do klubu w bikini Natalka nad morzem

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
helloooou

jakie kupujecie łóżeczka w ikei? One chyba nie mają wyjmowanych szczebelków prawda?
Mi sie podoba to
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/
Ale nie wykluczone ze weźmiemy inne, popatrzymy na wykonanie i w ogole na to czy zmiesci nam sie do auta
Stary 2016-08-27, 09:14   #135
geosmina
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale sny!😆

Dla mnie Ikea w weekend to otchłań piekieł przez ilość ludzi, ale rozumiem że jak ktoś ma daleko to jedyne wyjście to weekend właśnie.

Ja się tam wybieram od dłuższego czasu a mam do przejechania tylko przez miasto i nie mogę się zebrać.

I też polecam noże i ogólnie rzeczy do kuchni. Mój hit to obieraczka do warzyw za ok. 15 zł z czarną rączką 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:16   #136
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Listopadowa poniżej moi faworyci:

szafka
szklanki są jednak droższe. po 1,79 ale bierzcie bo są bardzo fajne
szklanki
lampka gwiazdka

z takich innych przydatnych rzeczy- to według uznania, co kto potrzebuje. tylko przygotuj Tżta na to, że zamiast 400 wydacie 800. niestety tak to działa. to dobierasz, tamto dokładasz do koszyka. bo tanie, bo fajne, bo się przyda. a niestety rachunek rośnie i przy kasie się okazuje, że jest więcej do zapłacenia niż sądziłaś, zwłaszcza kiedy się zaopatrzasz w wyposażenie mieszkania/domu

i jeszcze poduszka chmurka, zaraz ją namierzę! też chcę ją kupić <3 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20264429/

Edytowane przez baletnica_natasza
Czas edycji: 2016-08-27 o 09:21
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:17   #137
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja tez wybiore sie do Ikei ale za 2 tygodnie.

Podoba mi sie lampa w ksztalcie gwiazdki, jestem ciekawa jak swieci
Listopadowa- ja polecam szklanki. One maja po ok 330 ml pojemnosci. Bodajze za 1,29 zl/szt. One sa ciezkie, ale przez to nie tluka sie tak szybko. Nozyki do obierania- najlepsze jakie mialam. Na scianie przy drzwiach wejsciowych mamy tez zamontowana plastikowa szafke na buty. A wlasciwie to sa 3 ktore mozna montowac razem badz osobno. One maja moze. 15 cm szerokosci, ale to byl chyba najlepszy zakup jaki dokonalismy w Ikei. Trzymam tam glownie rekawiczki, czapki, papcie ale tez zabawki od psa Jak siade przy laptopie to podesle linki.

Dzis wysylam Tzta do Lidla, tylko wroci ze szkolenia psa, mam nadzieje, ze jeszcze cos zostanie
Chodzi o te gwiazdki? Ładne są, Tylko my bedziemy miec lozeczko w sypialni i zobaczmy jak to sie montuje jak sie to zapala, bo to by bylo tylko na jakies pol roku - rok. Generalnie jakas lampka nocna jest potrzebna, bo nie bedziemy w srdoku nocy palic glownego swiatla. a nawet fajnie jak by taka lampka leciutko swiecila całą noc.
http://www.ikea.com/pl/pl/pokoj/i/maluch.html

My nie mamy miejsce na szafki. Jak sie wchodzi do domu są od razu schody do góry, a zaraz po prawej mamy wnęke na drążek i tam będą kurtki, a na dol damy chyba jakieś polki czy coś takiego na buty. Na naczynia popatrze koniecznie Będziemy mieć zmywarke i przyda nam sie tego jak najwięcej.
Stary 2016-08-27, 09:17   #138
geosmina
Wtajemniczenie

Właśnie mama dzwoniła żebym przypadkiem nie szła do Lidla bo ona idzie😆 szalona kobieta! Pewnie wór ciuchów będzie

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:19   #139
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 6611346 jak ktoras idzie na lowy i chce kupic sweterek to bierzcie rozmiar 50/56 bo ja wzielam 62/68 i jest ogroooomny :/

piękny ja prosiłam rodziców o kupienie pajacykow i spodenek, ciekawe czy coś kupią dla małej Natali

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

ja kupię sobie jeszcze w Ikei te kosze zawieszane na łóżeczko
Stary 2016-08-27, 09:20   #140
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Hey ale produkujecie! My cieszymy się pogoda. Rano opalanko a potem spacery. Dzisiaj na spontanie zaszlismy do miejscowości obok i sama sobie się dziwie ze dalam rady. Nogi bolaly, a teraz biodra i spojenie boli :/ ale było super a potem leglam na plaży i nie wstalam. TŻ pobiegl do pokoju po kocyk, aparat i zarelko i tak siedzilsimy przy zachodzie aż się sciemnilo

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

I chyba pojedziemy do ikei ! i pytanie co tu kupić ? Jedziemy specjalnie po szafki, szukamy komod do pokoju. I tak myślę czy lozeczko kupić. Fajne nocne lampki maja dla dzieci. Co polecacie? No i może skusze się na jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y bo w końcu się urzadzamy i nie mamy nawet naczyń. Wszystko się przyda

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Ja mam komody Malm i są mega pakowne, a znajdziesz je w kilku wersjach kolorystycznych. Naczynia tez warto w Ikei kupić, są dobrej jakosci i przyzwoite cenowo w genialnej cenie mają szklane pierdółki typu szklanki, kieliszki itp.

W bardzo fajnych cenach mają też kołdry, a moim ulubieńcem na upały jest pościel z Lyocellu(chyba tak się to pisze) - w dotyku jak jedwab, oddychająca, nie ma żadnego duszenia się pod nią-cudo ja mam taką, kupioną w jakiejś promocji:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60269260/

Koniecznie obkup się w ręczniki! Te najtańsze z serii Haren są absolutnie świetne, mam je chyba z 5 lat i nadal wyglądają perfekcyjnie, masz różne wielkości i kolory do wyboru
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163552/

No i koniecznie wyrób sobie kartę Ikea Family, dostaniesz wstępną od ręki od którejś z hostess czających się w tym celu przy wejściu. Ja wlaśnie w tym tygodniu dzięki karcie kupiłam zarąbistą szafkę na pranie za 130 zeta zamiast za 300, więc naprawdę warto zaglądać na stronę i sprawdzać ofertę dla posiadaczy karty.
A szafka taka jak w linku, tylko czarno-brązowa; boska jest, bo ma otwory w drzwiach, przez które po prostu wrzucasz ciuchy do pojemników strategicznie ułożonych na pólkach, genialne) pojemniki trzeba dokupić, ale kosztują jakies 35 zeta , więc ok, bo przy okazji sluża jako pojemnik na pranie wyprane
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10206246/

A spanie na brzuchu tez uwielbiam i tesknie za tym. Teraz i tak nawet jak spie bokiem to trochę napieram brzuchem na poduche bo jednak ciągnie do ten pozycji
Och, witam w klubie tęskniących za walnięciem się na brzuszek, to będzie naprawdę przyjemność wrócić do tej pozycji

Cytat:
Co chwile się budzilam bo było mi niewygodnie. Nikt mi w trakcie planowania bobasa nie mówił, że tak ciężko będzie :P

My też może dzisiaj na zakupy. Zobaczymy, czy mąż się czasowo wyrobi. A chciałabym polazic po sklepach.
MajWija, czytałam, ze takie strachy to absolutnie naturalny odruch psychiczny na tym etapie ciąży. Spoko. Głęboki oddech i myślimy pozytywnie

Cytat:
Też chce do Ikei
Mój Tż też nie cierpi Ikei, bo do szału doprowadza go fakt, że jak coś mu się podoba, to generalnie nie może tego od razu wrzucić do koszyka, tylko musi tego szukać po regałach w magazynie
Ale ponieważ w czasie ciąży włączył mu się absolutny instynkt psa pasterskiego wobec mnie, to dzielnie Ikeę przeżył mój bohater

Cytat:

...no teraz to rozwaliłaś system

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
helloooou

Chyba faktycznie nie, ale możesz napisać do obsługi klienta, są mega pomocni, jak raz napisalam z pytaniem o dostępność jakiejś szafki, to podali nie tylko ilość sztuk na stanie, ale też numer regału i półki, gdzie ją znajdę w magazynie
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:23   #141
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Właśnie mama dzwoniła żebym przypadkiem nie szła do Lidla bo ona idzie😆 szalona kobieta! Pewnie wór ciuchów będzie

Cytat:
piękny ja prosiłam rodziców o kupienie pajacykow i spodenek, ciekawe czy coś kupią dla małej Natali

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

ja kupię sobie jeszcze w Ikei te kosze zawieszane na łóżeczko

kurde ja zapomnialam o tych pajacykach! ale jeszcze mame pozniej wysylam po mniejszy sweterek- moze jej sie jakis jeszcze uda dorwać.... a i jeszcze wzielam te wkładki laktacyjne i podkłady dla dzidzi
Stary 2016-08-27, 09:25   #142
paulinika
Zakorzenienie

Bosze. Ide sobie o 4:00 do łazienki a tam pająk wielkości pięści. Jak zawołałam męża to blady wstał z prędkością światła

Już nie mogę spać na prawym boku. Młodej się nie podoba ta pozycja chyba czas sobie zamówić tą poduszkę rogala bo nie wiem jak wytrwam do porodu
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:29   #143
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze tej poduchy, ale też robię konstrukcję z kołdry i zwykłej poduszki, że zostaje miejsce na brzuszek. Tyle że mój młody chyba nie lubi tej pozycji, bo rzuca się jak przysłowiowa wsza więc po 10min takiego leżenia odpuszczam

Jedźcie, bo chyba do jeszcze do jutra jest rabat 10% na łóżeczka.
Ja już kupiłam komodę i chcę dokupić szafę. A z lampek najbardziej ujęły mnie chmurki

Kiedyś wpadłam na idiotyczny pomysł czytania blogów matek wcześniaków. Jeszcze przez jakiś czas po tym miałam właśnie takie schizy.

Zdecydowałam że łóżeczko zamawiam z internetów (ikeowskie nie maja wyjmowanych szczebelków). Mam do Was pytanie, brałyście klasyczny rozmiar 120x60cm, czy ten większy 140x70cm??
mi tez te chmurki sie podobają
Stary 2016-08-27, 09:30   #144
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Bosze. Ide sobie o 4:00 do łazienki a tam pająk wielkości pięści. Jak zawołałam męża to blady wstał z prędkością światła

Już nie mogę spać na prawym boku. Młodej się nie podoba ta pozycja chyba czas sobie zamówić tą poduszkę rogala bo nie wiem jak wytrwam do porodu

o fuuu ja ostatnio rozgniotłam ręką pająka takiego grubego oblesnego - był od wewnętrznej strony klami w aucie teraz zanim wsiadam i złapię to patrzę czy tam nic nie ma bleee przez cały dzień miałam ochotę sobie rękę odciąć
Stary 2016-08-27, 09:32   #145
paulinika
Zakorzenienie

Dobrze że Alba nie widziała bo by się chciala wyprowadzić
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:33   #146
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Listopadowa poniżej moi faworyci:

szafka
szklanki są jednak droższe. po 1,79 ale bierzcie bo są bardzo fajne
szklanki
lampka gwiazdka

z takich innych przydatnych rzeczy- to według uznania, co kto potrzebuje. tylko przygotuj Tżta na to, że zamiast 400 wydacie 800. niestety tak to działa. to dobierasz, tamto dokładasz do koszyka. bo tanie, bo fajne, bo się przyda. a niestety rachunek rośnie i przy kasie się okazuje, że jest więcej do zapłacenia niż sądziłaś, zwłaszcza kiedy się zaopatrzasz w wyposażenie mieszkania/domu

i jeszcze poduszka chmurka, zaraz ją namierzę! też chcę ją kupić <3 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20264429/
Dzieki
Haha Tż sam wpadł na pomysł ikei, ale ze względu na komody. Na co ja super, czy pozwolisz mi pochodzić i zobaczyć inne rzeczy. No nie odmówił, bo wiecej do ikei pewnie nie pojedziemy :P

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

dobrze masz
Stary 2016-08-27, 09:35   #147
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki
Haha Tż sam wpadł na pomysł ikei, ale ze względu na komody. Na co ja super, czy pozwolisz mi pochodzić i zobaczyć inne rzeczy. No nie odmówił, bo wiecej do ikei pewnie nie pojedziemy :P

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

dobrze masz

ikea my z tż uwielbiamy ale jestesmy 2 razy w roku bo to wypad na cały dzien... i faktycznie z tysiakiem w kieszeni trzeba jechac bo zawsze sie cos znajdzie co trzeba kupic
Stary 2016-08-27, 09:38   #148
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja Wam opiszę mój dzisiejszy sen! Śniło mi się że Janek jak zwykle zaczął mnie kopać (przebudziłem się i kopał naprawdę), no i tak kopał i kopał i nagle ot tak..urodziłam go. We własnym łożku, bez żadnego bólu, w 27 tygodniu ciąży! Co śmieszne lub straszne,mój mąż wziął igłę i..zszył mi Bożenę (choć nic o jakimś pękaniu czy nacinaniu mi się nie śniło) i pojechaliśmy do szpitala. Jakiś lekarz tak po prostu badał małego który w tym śnie sam oddychał i mlaskał domagając się jedzenia. Ja przerażona czekałam na korytarzu i podeszła jakaś pielęgniarka i mówi do jednej z oczekujących:pani czeka na operacje ojca?prosze przygotować się na najgorsze -i wskazując na gabinet w którym był mój synek z lekarzem dodała - doktor będzie miał dzisiaj same takie operacje! W końcu weszłam tam do gabinetu i lekarz..dał mi fakturę na 800 zł i mówi że jak zapłacimy to przez dwa dni będzie opiekował się małym
Co trzeba mieć w głowie by mieć takie sny? ☹ Jedynym cudownym akcentem był śliczny maluszek - choć juz w tym śnie oczywiście martwiłam się o niego.

Ooo, ale sen.

Cytat:

Tak, na początku zawsze mialam mysli by donosic i nie urodzic za wczesnie. A pod koniec to juz wkurzalam sie, ze jeszcze nie rodze.

Cytat:
Też chce do Ikei
Moj tez mial, do ostatniej wizyty, kiedy zobaczyl stol, ktory bylby idealny do salonu, ale kiedy sie urzadzalismy to go jeszcze w ofercie nie bylo.

Kusicie tym Lidlem, ale pewnie jakbym teraz pojechala to nic juz nie bedzie do wyboru.
Stary 2016-08-27, 09:38   #149
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
ikea my z tż uwielbiamy ale jestesmy 2 razy w roku bo to wypad na cały dzien... i faktycznie z tysiakiem w kieszeni trzeba jechac bo zawsze sie cos znajdzie co trzeba kupic
My mamy w sumie tylko dwie godziny jazdy ale autostrada platna, to majatek na takie zakupy trzeba byloby zabrac.Także jakoś nigdy specjalnie do ike mnie nie ciągnelo z tego powodu. Chyba bliżej miałabym pod Berlin, na pewno taniej bo autorsada nie kosztuje, ale w Euro chyba jeszcze wiekszy majątek bysmy tam wydali.
Do ikei jeździlismy w Anglii.
Stary 2016-08-27, 09:48   #150
Panna Izabela
Zakorzenienie

Wyniki glukozy chyba ok, ktg ok. Ale następnym razem jedziemy tylko na ktg. Myślałam, że już urodzę normalnie, tak mnie bolało a mały się pchał na dół i naciskał. Za długo na nogach i za dużo chodzenia w tym m1. Niestety dzisiaj nie odpocznę, jutro wyprawiam mamie urodziny. Muszę upiec tort (i mam mega zagwozdkę, czy gotowy mak z torebki mam normalnie dodać czy coś z tym robić - bo robię tort makowy z masą jakąś), do tego czekoladowe muffinki z wiśniami, sernik na spodzie z polewa. Jutro jeszcze obiad (pieczone kotlety warzywne z kuleczkami z ryżu i pomidorów, a dla młodszego brata ryż z jabłkami) i brzoskwinie w cieście francuskim i tyle. No i na wieczór dziś posprzątać a jutro rano pójść do kościoła.

Naszukałam się prezentu dla mojej mamy. Chciała książkę, która nie istnieje z przepisami wege, ale bez awokado i innych wymyślnych rzeczy i bez mleka kokosowego. Niestety w całym empiku brak takich książek. Więc ewentualnie chciała przepisy na koktajle, to wzięłam, chociaż jestem pewna, że zrobi max 3 koktajle w roku. Do tego kupiłam książkę z przepisami siostry Anatastazji, mama ją lubi a w końcu wnuk na koktajle nie będzie przyjeżdżał tylko na prawdziwe babcine jedzenie Ale mega drogo te urodziny wyszły, jedna książka będzie od mojego brata, ale samo organizowanie wyszło nas mega drogo.

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja się kiedyś bawiłam w olejowanie, ale potem jak włosy znacznie urosły to już mi się nie chciało, a po ścięciu jakoś nie wróciłam do tego nawyku pewnie po ciąży będę kombinować więcej z pielęgnacją, jak zaczną wypadać, o ile czas pozwoli
Na razie wkraczam powoli w 3 trymestr i zauważyłam, że cera zaczęła się poprawiać! i dobrze, bo już dramat był. A podkładu nadal żadnego nie kupiłam, może za chwilę moje bb będzie znów wystarczało
A mi cera trochę się pogorszyła. Mam taką lekką kaszkę na czole.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Bierz, czy używany czy nowy ten bujaczek. Mam po córce i był to jeden z najlepiej trafionych zakupów dla dziecka. Gdybym miała teraz wybierać, to znów zdecydowałabym się na ten bujaczek z opcją daszka.
Właśnie tylko ja nie widzę, żeby on miał opcji bujania, w sensie włączam i idę a on się kołysze.

Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość
My właśnie we wtorek go zamówiliśmy

Ja podczas mojego ostatniego pobytu w szpitalu również zwiedziłam porodówkę przy okazji i doszło do mnie, że poród tuż tuż i nie ma odwrotu

My kupujemy huśtawkę Bright Start hybrydową, z tym że używaną - 100 -150 zł taniej.

Niestety zniżka na rzeczy przecenione jest tylko stacjonarnie
Zaglądnę jaka to

Cytat:
A ja się zastanawiam czemu Tapatalk przestał sygnały wydawać :-P

Dzień dobry bardzo

Co do mycia włosów to zupełnie zmienił mi się tryb jak kupiłam taki typowo fryzjerski szampon a nie z drogerii. Mogę śmiało 3 dni włosów nie myć, a w 4 związać i nie ma tragedii. Wcześniej co dwa dni myłam.

Panna Izabela my kupujemy ten Tiny Love 3w1.

Kupiliśmy fotelik. Z bazą. Już na zapas mówię jaki: Britax Primo.
I na zapas mówię nie ma jeszcze zrobionych testów ADAC, i jeśli któraś ma zamiar zacząć tu rzucać gromy we mnie radzę sobie odpuścić ;-)

Sosowhat wiesz że wyniki dzisiaj?
Ja zdałam i jestem z siebie bardzo zadowolona
Nowy kupujecie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości