Jesienne Mamy 2007 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-01, 15:17   #3541
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Ja też często myślę o drugim dziecku, zawsze chciałam mieć dwoje. Planujemy rozpocząć starania latem 2009 r. Zastanawiam się, jak to będzie, jak podzielę tę miłość na dwoje? Jasia kocham nad życie, trudno w tym momencie mi to sobie wyobrazić.
Mąż mówi, że samo przyjdzie . W końcu my też nie byliśmy jedynakami i nie czujemy się mniej lub bardziej kochani niż nasze rodzeństwo.

Demoniku to mozemy sobie reke podac.ja po slubie czyli czerwiec 2009,zaczynam starania,wlasciwie to zaczynamy tez sie zastanawiam jak to bedzie...czy Simon nie bedzie odtracony,czy nie bede go wyrozniac z racji tego,ze byl pierwszy,ahhh mamy jeszcze sporo czasu na takie zmartwienia

a Olcia ma taki sam bujak jak Simonek

wczoraj nasze dziecie dostalo swoj pierwszy samochodzik pluszak i 3 zalaczone gumowe klucze(wieksze niz samochodzik :P)
ja wyszukuje na e-bayu fajnych okazji,a moj Tz wchodzi po pieluchy do sklepu i wychodzi z zabawka za 10funta,ja za tyle kupilam nowa mate edukacyjna :P oczywiscie nie mialam mu za zle

czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak to jest,ze Simon po zjedzeniu cyca chce jeszcze ok 50 ml mleka modyfikowanego? czy moja produkcja sie zmniejszyla,czy to bobas ma wiekszy apetyt?ostatnio malo jadam, bo wciaz sie stresuej i nie mam apetytu,ale pisalyscie,ze to nie wplywa na pokarm
Stary 2008-02-01, 15:27   #3542
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ivy ty sadystko, skoro pisze, że pada na twarz to na nosie musiałaby przyjechać, a to niełatwe
Do swojej synowej by nie przyjechała???

Cytat:
Powiem Wam tak: jesteście #@$%^&(*%^&$$#^*&^(*&% !!!
Jak można przez jeden wieczór tyle napisać? Przez Was nie zdążę się umalować i wystraszę lekarza!
A mówiłam, że będzie lańsko

Cytat:
A Henna Treatment Wax też używałam, byłam zadowolona. Miałam wersję do włosów ciemnych.
A czyli są różne wersje

-------------------
A ja od wczoraj blenderuję i sąsiedzi pewnie się zastanawiają, co ja tak wiercę ciągle?
I zamiast zjeść normalny obiad jak przystało na normalnego człowieka, to wcinam pasty różnego rodzaju, co tam mi pod łapki wpadnie to wrzucam i wciskam turbo.

Mąż przylazł po 12, zwolnił się z dzisiaj wcześnie, ledwo żyje (czytaj dodatkowe dziecko do pilnowania).
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 15:39   #3543
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Cytat:
Napisane przez myycha Pokaż wiadomość
dzieki
niby te stawy to ma genetycznie, po mnie albo po jej ojcu... hmm.. trzeba z nia bardzo delikatnie sie obchodzic, tyle mi ortopeda powiedzial. jak bede teraz u pediatry to sie dokladnie wypytam.

a co u twojej slicznej oluni?
Mój pierworodny sześciolatek też ma wiotkość. Lekarze mówili że: może miećproblemy z mową - wiotkość więzadeł, może mieć problemy z chodzeniem, znaczy że dłużej zajmie mu nauka i że na 90% będzie miał płaskostopie. W chwili obecnej z tego wszystkiego to tylko lewa stopa mu ucieka do środka, ale to jest do nadrobienia. Ważne jest to, żeby dziecko miało porządnie rozwinięte mięśnie które nadrabiają wiotkie więzadła w stawach. U nas to też genetyczne podobno po mnie ja tam inna się nie czuję
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 15:48   #3544
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
czyli są dwie wersje
.
tak, jest Wax do jasnych i Wax do ciemnych włosów
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 16:57   #3545
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
witam moje kochane dziewuszki

wysylam zdjecia nadiny tak w skrocie co u mnie- dzisiaj zagescilam mojej mleko kaszka bananowa, myslalam, ze butelke zje to taki zarlok ze zjada po 200ml i jej malo jest, musze jej zaczac wreszcie podawac inne jedzonko.

bylam u ortopedy, z bioderkami wszystko ok... ale nadula ma wiotkie stawy
To tak mozna? Swoje mleko zagescic? A kiedy zaczelas? I jaka dokladnie kaszka? A czy corcia spi dluzej po takiej akcji?

A co do stawow - to u nas ortopeda tez cos podobnego wykryl (chyba podobnego bo tez za duzo nie zakumalam) - cos w stylu, ze zakonczenia kosci udowych powinny byc skostaniale, a u nas sa chrzestne. Powiedzial, ze gdyby nie wiedzial, ze dziecko ma prawie 3 meieiace (wtedy) to by pomyslal, ze ma 4 tygodnie ALe powiedzial, ze to samo przejdzie - kosci na 100% stwardnieja i nie ma co sie martwic. Ale to moze co innego jednak....
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 17:30   #3546
myycha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Mój pierworodny sześciolatek też ma wiotkość. Lekarze mówili że: może miećproblemy z mową - wiotkość więzadeł, może mieć problemy z chodzeniem, znaczy że dłużej zajmie mu nauka i że na 90% będzie miał płaskostopie. W chwili obecnej z tego wszystkiego to tylko lewa stopa mu ucieka do środka, ale to jest do nadrobienia. Ważne jest to, żeby dziecko miało porządnie rozwinięte mięśnie które nadrabiają wiotkie więzadła w stawach. U nas to też genetyczne podobno po mnie ja tam inna się nie czuję
nic mi takiego nie mowili musze sie wypytac lekarza
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
To tak mozna? Swoje mleko zagescic? A kiedy zaczelas? I jaka dokladnie kaszka? A czy corcia spi dluzej po takiej akcji?

A co do stawow - to u nas ortopeda tez cos podobnego wykryl (chyba podobnego bo tez za duzo nie zakumalam) - cos w stylu, ze zakonczenia kosci udowych powinny byc skostaniale, a u nas sa chrzestne. Powiedzial, ze gdyby nie wiedzial, ze dziecko ma prawie 3 meieiace (wtedy) to by pomyslal, ze ma 4 tygodnie ALe powiedzial, ze to samo przejdzie - kosci na 100% stwardnieja i nie ma co sie martwic. Ale to moze co innego jednak....
to chyba co innego
a co do mleka, hehe chyba zle mnie zrozumialas, albo ja to jakos koslawo napisalam zagescilam mojej corce mleko, nie moje karmie ja sztucznym a zagescilam ryzowa kaszka z bananami nestle. nie spi dluzej, bo dalam jej rano, ale byla najedzona bo samo mleko juz jej nie wystarcza
myycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 17:46   #3547
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
a co do mleka, hehe chyba zle mnie zrozumialas, albo ja to jakos koslawo napisalam zagescilam mojej corce mleko, nie moje karmie ja sztucznym a zagescilam ryzowa kaszka z bananami nestle. nie spi dluzej, bo dalam jej rano, ale byla najedzona bo samo mleko juz jej nie wystarcza
...wszystko jasne...
Tak mi sie przeczytalo, bo kiedys w gazecie "mam dziecko" pisali, ze niby kaszke ryzowa mozna rozpuscic we wlasnym mleku...I mam taki plan kiedys sprobowac, tylko nie wiem czy faktycznie tak sie da i w jakim wieku musi byc dziecko...

A jak to jest z wprowadzaniem nowych pokarmow jak sie karmi tylko cycem? Czekacie do ukonczenia 6 miesiaca? Czy juz po 4 cos dajecie?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 18:03   #3548
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
...wszystko jasne...
Tak mi sie przeczytalo, bo kiedys w gazecie "mam dziecko" pisali, ze niby kaszke ryzowa mozna rozpuscic we wlasnym mleku...I mam taki plan kiedys sprobowac, tylko nie wiem czy faktycznie tak sie da i w jakim wieku musi byc dziecko...

A jak to jest z wprowadzaniem nowych pokarmow jak sie karmi tylko cycem? Czekacie do ukonczenia 6 miesiaca? Czy juz po 4 cos dajecie?
Spokojnie można dodawać kaszkę do swojego mleka. Dobrze, żeby skończyło 4 miesiące.

Ja nie czekałam, choć pewnie trudno nazwać to podawaniem, bo Olcia strasznie się broni i wszystko wypluwa. Tylko parę razy udało mi się w nią cokolwiek wcisnąć (ale do tego potrzebna jest druga osoba). Moja dostała 2 dni przed skończeniem 4 miesiąca sok jabłkowy, który jej nie smakował. Potem marchewkę, gruszkę, kaszkę nic tej mojej bździągwie nie smakuje.
Na razie jej odpuściłam na 2 tygodnie.
Stary 2008-02-01, 19:18   #3549
motylek78
Rozeznanie

Witajcie,
najlepsze zyczenia dla naszych milusinskich Wiki I Oliwiera

Normalnie dzisiaj popoludniu myslalam , ze mnie trafi . Polozylam sie spac z Maxem o 15 o 16 slysze wsciekle ujadanie psa sasiadow no i moj Edek tez zacza juz piszczec przy drzwiach zeby wyleciec na ogrod. Za kilcha chwil ktos zdwoni jak zwariowany do furtki.... patrze przez firanke a to...ksiadz. Ja roztelepana jak baba jaga w majtkach.. no i mu ie otworzylam. Kurde juz 2 raz tak przychodzi bez zapowiedzi. W tamtym roku nawiedzil nas w sobote o 9 rano. To przyjelismy go w szlafrokach. Oczywiscie w bloku tez mu nikt nie otworzyl bo 99% bylo w pracy.
Dziewczynki podajcie mi nazwy produktow ,zwlaszcza kaszek jakie podajecie dzieciom, interesuja mnie ryzowe i kukurydziane. Maz jedzie 12 lutego do Polski to by cos kupil. Tutaj nie ma kaszek smakowych przynajmniej nigdy nie widzialam.
Lea trzymaj sie. Mam nadzieje ze Oli da mamie pospac i bol glowki minie.

Zdjecia cudne. Sliczy model w kombizoniku misia. A Olcia to ma zabojcze spojrzenia i rozbrajajacy usmiech.
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 19:23   #3550
Katarzynka77
Rozeznanie

Witam...
Ale dużo napisałyście (jak zwykle). Jak zwykle czeka mnie nadrabianie zaległości...
Piszę, bo muszę Wam się wyżalić na moją Łusię. Zawsze była grzeczną i bezproblemową dziewczynką, a teraz wszystko powoli się zmienia. Owszem, nadal jest grzeczna, uśmiechnięta i pogodna, z tą małą różnicą, że obecnie:
1. Nie pije mleka ani kaszy (jedynie tyle ile uda mi się w nią wcisnąć przez sen), kiedyś potrafiła wypijać nawet 190 ml za jednym podejściem, a teraz cieszę się, gdy uda mi się jej wcisnąć 100 ml. Powoli zaczyna mnie to męczyć i zastanawiam się, czy kiedyś wrócą dawne czasy, kiedy można było ją normalnie nakarmić. Na szczęście soczki, zupki i deserki wcina z apetytem. Ale przecież mleko to nadal podstawa jej diety...
2. W nocy budzi się kilka razy. Kiedyś potrafiła przesypiać od 23.00 do 6.00 teraz od 23.00 śpi do 3.00, je, a potem "jazdy", tzn. wstawanie co 20 minut, bo się budzi. Zastanawiam się co jej jest, bo lekarz żadnych niepokojących oznak nie widzi. Ona w nocy nie płacze tylko delikatnie "mędzi", żeby ją wziąć lub przytulić... Może to zęby?
Przyznam, że jestem zmęczona... Najbardziej martwi mnie to, że strasznie mało je i niestety mało przybiera na wadze

No to się wyżaliłam .

Acha, jeszcze spóźnione życzenia - samych radosnych chwil dla Wiki i Oliwierka
Stary 2008-02-01, 19:25   #3551
dorka19801
Wtajemniczenie

a mi nogi odetnijcie bo tak rwą.
czy nie moze być normalnej zimy tylko tak głupia pogoda?raz słońce raz deszcz?

nawet moje dziecko większość dnia przespało.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 21:54   #3552
dorka19801
Wtajemniczenie

wczoraj tyle pisałyscie to dzis już wam sie nie chce co?
to dobrej nocki.

moje dziecko śpi, kaszka zaraz na śpiocha i ciekawe jak długo wytrzyma.
Stary 2008-02-01, 22:32   #3553
joli31
Rozeznanie

I zostałam sama.
Olunia pięknieje w oczach. Nawet Tomek stwierdził, że jest bardzo podobna do Agatki. Leżaczek bardzo ładny. Drugiemu dziecku też kupie taki kolorowy.
Olemu do twarzy w niebieskim .
Nadinka na fajne policzki. Tak jak moja Pucka.
Dzionek nam fajnie zleciał, juz lepiej się czuję. mam nadzieję, że nie rozwinie się z tego jakieś choróbsko. Teraz siedzę z maseczką nawilżającą na twarzy. Nie wiem czy to wina tarczycy, czy pociażowe sprawki, ale mam bardzo sucha skórę.
W poradni endokrynologicznej z kasy terminy są na sierpień, będę musiała iść prywatnie.Ta polska służba zdrowia...Prywatnie do dentysty, ginekologa, endokrynolga, niedługo do psychiatry.... dobrze, że chociaż lekarka Agatki jest dostępna w zwykłej przychodni. Idę sobie ściągnąć maseczkę, może jakieś zmarszczki zniknęły
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 23:20   #3554
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Olunia pięknieje w oczach. Nawet Tomek stwierdził, że jest bardzo podobna do Agatki. Leżaczek bardzo ładny. Drugiemu dziecku też kupie taki kolorowy.
Dziękuje wszystkim ciociom w imieniu Olci

Już dawno mówiłam, że podobne są do siebie

Ale dzisiaj Olka rzeczy wyprawiała, dzień na nie. Leżaczek na nie, mata na nie, karuzela na nie, cycek na nie. Normalnie zamiast się uczyć na egzamin jutrzejszy, to dziecko bawię. Mąż się strasznie rozchorował, ma prawie 40st. gorączki.
Nie wiem, jak jutro się będzie zajmował Olą?

Jedyne co mnie cieszy to fakt, że został mi ten weekend i przyszła sobota i będę mieć uprawnienia do nauczania fizyki . Uczniowie jęczą strasznie, żebym z nimi miała fizykę, jakoś z obecnym fizykiem nie potrafią się dogadać.
Stary 2008-02-01, 23:54   #3555
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

B]Myycha[/B] Nadia cudna, widać że lubi pojeść, te okrągłe policzki miodzio.
Ivy Olcia to śliczna dziewczynka i dostała super prezent od Mamy. Maja też wychyla tak swój łebek nad poręcz łóżeczka.
Motylku macie przeboje z tym księdzem, jakiś niepoważny człowiek.
Dorka dzisiaj pewnie mężowie się dopominają towarzystwa. Ja jak Tż ma wolne rzadziej zaglądam na wiazaż, Po pierwsze dlatego, że w tygodniu wieczorami sobie posiedzieć nie możemy, po drugie nie musi wiedzieć ile czasu tu spędzam
Katarzynko Maja też sypiała całe noce, a teraz już jej się odwidziało, nie wiem czemu tak jest, takie uroki tych Naszych dzieci.

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie cieszy to fakt, że został mi ten weekend i przyszła sobota i będę mieć uprawnienia do nauczania fizyki . Uczniowie jęczą strasznie, żebym z nimi miała fizykę, jakoś z obecnym fizykiem nie potrafią się dogadać.
Gratuluję, ale jeszcze tak nieoficjalnie Kurcze dla mnie fizyka to czarna magia, to chyba tylko przedmiot dla wybrańców
Na pewno bardzo Cię lubią skoro jęczą, widać jesteś dobrym pedagogiem

......................
Majunia na babskim spotkaniu była grzeczna, tylko na początku chwilę płakała, jak zobaczyła wokół siebie 3 ciotki, a tyle co się przebudziła. Zresztą nowe twarze, których zapewne jeszcze nie pamięta. Nawet jej na rękach nie wynosiły za dużo, leżała na kocyku i bawiła się zabawkami, a my mogłyśmy pogadać.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 01:19   #3556
biankaaa
Zadomowienie

a ja wlasnie wrocilam z wloczegi bylam w kienie na "Lejdis" aaa usmialam sie za wszystkie czasy, jak dla mnie zaje...sta komedia, potem piwko i ploty z przyjaciolka...ehhh czasami jednak jeszcze moge poczuc jak to bylo kiedys ale...tylko wrocilam do domu i pocalowalam mojego spiacego aniolka w czolko i zdalam sobie sprawe ze jestem ogromna szczesciara...jak zobaczycie film to bedziecie wiedzialy dlaczego

ide zmyc makijaz i spadam spacbuziaki!
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 07:53   #3557
~Ania26
Raczkowanie

Dzień dobry,
Dziś jestem pierwsza
Słyszałyście coś o fluorze w kropelkach, który podaje się dzieciaczka gdy zaczynaja zabkowac? Podobno później maja sliczne, zdrowe zabki
U nas noc z karmieniem o 24, 2, 4 i 6. Teraz o 8 mały znów przy cycu oczywiscie przysypia. a ja piszę jedną ręką. Ale dobrze ze chociaz w nocy je bo w dzień
Dziś mam ambitny plan upiec Kubusiowca i zrobic deserek z galaretki z owocami. Ciekawe czy młody bedzie dzis spokojniejszy
~Ania26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 10:12   #3558
dorka19801
Wtajemniczenie

tez chetnie spedziłabym piatkowy wieczor z tz no i prawie sie udalo ale tylko do 21 bo musial isc spac-no coz wypadla mu sobota pracujaca a dodatkowe pieniazki zawsze sie przydadza.ale po poludniu raze obejrzelismy komedie "nagrody darwina".

a dzis to jeszcze nie wiem co bede robic. moze wybiore sie do siostry po poludniu albo odpoczne troche w domu bo cos kiepsko sie czuje.

a noc nawet nieźle. usnela po21 i kaszka na spiocha no i spala do 5 a poźniej butla i tak do 9.

moze to mleko nan2 jej pomoze na ta "bezzsennosc".
Stary 2008-02-02, 13:12   #3559
dorka19801
Wtajemniczenie

1 moja ulubiona zabawka-pilot
2 czytam gazetę
3 pyszny deserek
4 mama karmi
5 moja kochana lala
6 poranny rytuał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01965.JPG (108,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01999.JPG (109,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01989.JPG (88,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01984.JPG (87,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02007.JPG (87,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01976.JPG (106,2 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-02-02, 14:26   #3560
berbeaa
Rozeznanie

Mam pytanie z tych łatwiejszych! Czy podając soczek podgrzewacie czy dajecie taki w pokojowej temperaturze? Ale odpowiedzi to chyba nie szybko mogę się spodziewać bo tu dziś puchy straszne, cóż to wszystko na rzecz nauki fizyki, sprzątań mieszkań i odpoczynków zapewne
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 14:38   #3561
dorka19801
Wtajemniczenie

no ja tam sprzatam , gotuje obiad, zajmuje sie dzieckiem i siedze przy kompie.

domek musi być ogarniety bo inaczej się denrwuje i nie moge spokojnie wizażować.
ja soczek podaje w pokojowej temperaturze jak to bobofruty to rozcieńczam z wodą.

czekam na tż aż wróci z pracy-obiadek prawie gotowy no i odwiedzi nas moja najstarsza siostra.

na całe szczęście nie musze sie uczyć.
Stary 2008-02-02, 15:39   #3562
biankaaa
Zadomowienie

ja odrobinke podgrzewam w mikrofali,zeby byl letni
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 15:56   #3563
pysiamn
Zakorzenienie

Witam dziewczynki i całuski dla Waszych pociech

My już po spacerku i po debiucie marchewkowym.

Kubusiowi bardzo smakowało zjadł ten mały Gerbera cały słoiczek na raz...

Fotki:
1.Przed podaniem maechewki, ale jestem już głodny...
2,3. Spotkanie z przygodą czyli z marchewką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed karmieniem.jpg (75,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marfrfka.jpg (85,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marfrfka 1.jpg (81,5 KB, 20 załadowań)

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 17:40   #3564
joli31
Rozeznanie

Witam faktycznie pustki. Ja nawet szybko się uwinęłam ze sprzątaniem, zrobiłam obiad i poszłam z małą na spacerek. teraz TŻ wrócił to zjemy i spędzimy romantyczny ostatkowy wieczór. Mam nadzieję, że nie przyjdą jacyś niezapowiedziani goście.
Dziewczyny macie może namiary na jakiś sklepik internetowy z ubrankami dla dzieciaczków. Potrzebuję pokupować Agatce ubranka na 74, a bez auta to jestem uziemiona. Na allegro jest ich dużo, ale ostatnio kupiłam kaftaniki, niby bawełna, ale w rzeczywistości jakieś takie sztuczne.
Tak czytam i sama nie wiem co robić. Jak się okazuje podajecie już różne "danka" swoim dzieciulkom. Niby podają, że do 6 miesiąca tylko mleko matczyne, a potem dopiero wprowadzać inne potrawy. Wiadomo to jest indywidualna sprawa każdej mamusi, ale może faktycznie powinnam Pucce wprowadzać jakieś nowości. Poradźcie może źle robię, że karmię ją tylko własnym mlekiem?! Może dlatego jest taka gruba i stąd może taka niechęć do gimnastyki...
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 18:04   #3565
sylwia-zuza
Zakorzenienie

hej
Stary 2008-02-02, 18:31   #3566
berbeaa
Rozeznanie

O Sylwia i Lea bardzo rozmowne! jest taki wierszyk "na kanapie siedzi leń...."
Moja córcia usnęła właśnie bo ją wygłupami wykończyłam, tak się śmiała w głos że poprostu jeszcze teraz słyszę ten śmiech.

Joli mleko matki chyba nie może xle wpływć na rozwój dziecka jeżeli nie widzisz potrzeby to nie dawaj nic, ja poprostu namówiłam męża na buteleczkę soczku Hippa jabłkowego i moze w tygodniu się zdecyduję podac ale na razie nawet nie wiem jak czy łyżeczką czy butelką czy cieplutki, czy jak czy co? A jak mi odwagi braknie to sama wypiję
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 19:02   #3567
sylwia-zuza
Zakorzenienie

mlody ma atak placzu.............
Stary 2008-02-02, 19:05   #3568
motylek78
Rozeznanie

Witajcie, to ja dzis zapielnie te pustki bo mam zamiar zbombardowac Was zdjeciami z debiutu jablkowego.Leb mi dzis peka bo pogoda taka u mnie nijaka i siapi a mgla jak w Londynie. Dziewczyny plisssss podajcie mi nazwy i marki tych kaszek smakowych ktore dodajecie do mleka co by maz kupil wlasciwe bo znow bede na niego krzyczala jak mi kupi nie takie jak trzeba.
Barbeaa a nie lepiej podac soczek z kubka niekapka? Ja wlasnie tak bym podawala lub lyzeczka. Podobno niezdrowe jest podawanie dziecku z butelki bo gdy juz beda zabki moze to zle na nie wplywac : Najlepiej jest uczyc pic ze zwylkego kubka( duzo specjalistow ma tez sastrzezenia do niekapkow) Ja poki co daje mojemu wode w ciagu dnia z niekapka a tak za miesiac bede go uczyc pic z kubeczka normalnego.

Pysiu sliczne fotki. Ciesze sie ze Kubus z takim apetytem je marcheweczke oby tak dalej.
Dorka a ja caly dzien dzis ie obijalam. Jutro wezme przyklad z Ciebie i tez ogarne mieszkanie. Chociaz w garnkach pusto nie bylobo mialam risotto z wczoraj no i ugotowalam dodatkowo makaron wg przepisu Demonika

A teraz pochwale sie moim Maksiem . Dlugo juz go tu nie bylo a chlopak rosnie z dnia na dzien

Sylwus buzki dla Maciusia.Zeby tylko mu szybko przeszlo i dobry humorek wrocil .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 101_1398_605x454.jpg (29,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_1352_605x454.jpg (40,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_1362_340x454.jpg (21,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_1394_720x540.jpg (43,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_1396_587x440.jpg (29,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_1396_720x540.jpg (42,5 KB, 10 załadowań)
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 19:20   #3569
sylwia-zuza
Zakorzenienie

tu masz kaszki http://www.nutricia.com.pl/produkty_...grupa=1_KASZKA
poczytaj od ktorego miesiaca potrzebujesz, ja daje ta http://www.nutricia.com.pl/produkty_...OBOVITA&id=197
Stary 2008-02-02, 19:26   #3570
dorka19801
Wtajemniczenie

Maksiu rzeczywiscie całkiem duzutki.
a na kolacje były naleśniczki bo nasmażyłam całą furę.

my juz po kąpieli. ciekawe jak dzisiaj bedzie ze spaniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości