Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-27, 09:48   #151
desire87
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Listopadowa poniżej moi faworyci:

szafka
szklanki są jednak droższe. po 1,79 ale bierzcie bo są bardzo fajne
szklanki
lampka gwiazdka

też mamy te szafki i szklanki

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
o fuuu ja ostatnio rozgniotłam ręką pająka takiego grubego oblesnego - był od wewnętrznej strony klami w aucie teraz zanim wsiadam i złapię to patrzę czy tam nic nie ma bleee przez cały dzień miałam ochotę sobie rękę odciąć
o bosz........... umarłabym!
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:48   #152
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale sny!😆

Dla mnie Ikea w weekend to otchłań piekieł przez ilość ludzi, ale rozumiem że jak ktoś ma daleko to jedyne wyjście to weekend właśnie.

Ja się tam wybieram od dłuższego czasu a mam do przejechania tylko przez miasto i nie mogę się zebrać.

I też polecam noże i ogólnie rzeczy do kuchni. Mój hit to obieraczka do warzyw za ok. 15 zł z czarną rączką 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Liczę że jutro wszyscy rusza na plażę a nie do Ikei ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:49   #153
bluesberry
Zakorzenienie

Ja bym musiała podać naprawdę konkretny powód i rzecz po która trzeba by bylo jechać a ja bym z chęcią pojechała połazić, pooglądać a nóż coś na spontanie kupić, ale się nie da

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 09:50   #154
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wyniki glukozy chyba ok, ktg ok. Ale następnym razem jedziemy tylko na ktg. Myślałam, że już urodzę normalnie, tak mnie bolało a mały się pchał na dół i naciskał. Za długo na nogach i za dużo chodzenia w tym m1. Niestety dzisiaj nie odpocznę, jutro wyprawiam mamie urodziny. Muszę upiec tort (i mam mega zagwozdkę, czy gotowy mak z torebki mam normalnie dodać czy coś z tym robić - bo robię tort makowy z masą jakąś), do tego czekoladowe muffinki z wiśniami, sernik na spodzie z polewa. Jutro jeszcze obiad (pieczone kotlety warzywne z kuleczkami z ryżu i pomidorów, a dla młodszego brata ryż z jabłkami) i brzoskwinie w cieście francuskim i tyle. No i na wieczór dziś posprzątać a jutro rano pójść do kościoła.

Naszukałam się prezentu dla mojej mamy. Chciała książkę, która nie istnieje z przepisami wege, ale bez awokado i innych wymyślnych rzeczy i bez mleka kokosowego. Niestety w całym empiku brak takich książek. Więc ewentualnie chciała przepisy na koktajle, to wzięłam, chociaż jestem pewna, że zrobi max 3 koktajle w roku. Do tego kupiłam książkę z przepisami siostry Anatastazji, mama ją lubi a w końcu wnuk na koktajle nie będzie przyjeżdżał tylko na prawdziwe babcine jedzenie Ale mega drogo te urodziny wyszły, jedna książka będzie od mojego brata, ale samo organizowanie wyszło nas mega drogo.

A mi cera trochę się pogorszyła. Mam taką lekką kaszkę na czole.

Właśnie tylko ja nie widzę, żeby on miał opcji bujania, w sensie włączam i idę a on się kołysze.

Zaglądnę jaka to

Nowy kupujecie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Tak, nowy kupiliśmy.
Stary 2016-08-27, 10:00   #155
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Które łóżeczko chcecie kupić?
http://m.ikea.com/it/it/catalog/products/spr/19927000/
Zdecydowaliśmy się na to.

Dziewczyny ale sny hahahah
Dopiero 10 a u nas już się żar z nieba leje
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:01   #156
pstryczek84
Zakorzenienie

Mam pytanko - czy bierzecie profiliaktycznie jakis urosept/urinal/zuravit itp., nawet jak wyniki sa ok?
Bo ja bralam na te niby dosc liczne bakterie, pomoglo, pkt em z przyzwyczjenia bralam przez miesiac i teraz wyniki idealne. I sie zastanawiam czy brac dalej, moze co 2,3 dni a moze w ogole? :-\

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:02   #157
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Bosze. Ide sobie o 4:00 do łazienki a tam pająk wielkości pięści. Jak zawołałam męża to blady wstał z prędkością światła

Już nie mogę spać na prawym boku. Młodej się nie podoba ta pozycja chyba czas sobie zamówić tą poduszkę rogala bo nie wiem jak wytrwam do porodu
Tylko.nie pająk!!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:04   #158
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ja bym musiała podać naprawdę konkretny powód i rzecz po która trzeba by bylo jechać a ja bym z chęcią pojechała połazić, pooglądać a nóż coś na spontanie kupić, ale się nie da

Moj Tz na szczescie od wtorku zaczyna urlop. Do 11 wrzesnia mam mozliwosc zaganiac go do roboty. Wiec na spokojnie bedziemy mogli uzupelnic wyprawke, odmalowac i przygotowac mieszkanie. Ikee tez zaliczymy, niech nie bedzie mu tak latwo i przyjemnie na wolnym Pozniej wyjezdza na 2 tygodnie, a kolejna jest juz tylko jego operacja, rekonwalescencja i oczekiwanie na pierwszy krzyk
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:05   #159
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
http://m.ikea.com/it/it/catalog/products/spr/19927000/
Zdecydowaliśmy się na to.

Dziewczyny ale sny hahahah
Dopiero 10 a u nas już się żar z nieba leje
U nas to samo z mieszkania zrobiony bunkier, wszystkie rolety spuszczone i światło świecimy

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:10   #160
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Liczę że jutro wszyscy rusza na plażę a nie do Ikei ;-)
Oj wątpię.
W naszej Ikei zawsze tłumy, nawet jak się pojedzie w tygodniu, gdzie ludzie pracują to od zarąbca ludzi.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mam pytanko - czy bierzecie profiliaktycznie jakis urosept/urinal/zuravit itp., nawet jak wyniki sa ok?
Bo ja bralam na te niby dosc liczne bakterie, pomoglo, pkt em z przyzwyczjenia bralam przez miesiac i teraz wyniki idealne. I sie zastanawiam czy brac dalej, moze co 2,3 dni a moze w ogole? :-\

Ja nie biorę i i nie brałam bo u mnie mocz zawsze jest ok.
Ale to chyba nie zaszkodzi brać?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:13   #161
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Oj wątpię.
W naszej Ikei zawsze tłumy, nawet jak się pojedzie w tygodniu, gdzie ludzie pracują to od zarąbca ludzi.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja nie biorę i i nie brałam bo u mnie mocz zawsze jest ok.
Ale to chyba nie zaszkodzi brać?
To Cie zaskoczy bo byłam, w któryś gorący weekend i była 1/3 tego co zawsze
Stary 2016-08-27, 10:14   #162
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Bosze. Ide sobie o 4:00 do łazienki a tam pająk wielkości pięści. Jak zawołałam męża to blady wstał z prędkością światła
Już nie mogę spać na prawym boku. Młodej się nie podoba ta pozycja chyba czas sobie zamówić tą poduszkę rogala bo nie wiem jak wytrwam do porodu
Wspolczuje.
Ja od Pani diabetolog dostalam w pieknej torbie glukometr i kilka innych rzeczy plus pajaka wlasnie. Dobrze, ze zajrzalam do niej stojac juz na parkingu przed domem, a nie np na swiatlach bo bym wypadek spowodowala. Tak to wyrzucilam cala zawartosc torby na ziemie i zaczelam krzyczec, skakac po broszurach, uderzac torebka o prezenty. Chyba go wystraszylam na smierc
Stary 2016-08-27, 10:17   #163
pstryczek84
Zakorzenienie

Baletnica - omg! Po takiej akcji to juz i mierzenie cukru nie potrzebne

Stary 2016-08-27, 10:23   #164
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry
Wstałam dzisiaj jak inwalidka
Za to Helenka poprawia mi od rana humor swoimi kopniaczkami
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:27   #165
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Wspolczuje.
Ja od Pani diabetolog dostalam w pieknej torbie glukometr i kilka innych rzeczy plus pajaka wlasnie. Dobrze, ze zajrzalam do niej stojac juz na parkingu przed domem, a nie np na swiatlach bo bym wypadek spowodowala. Tak to wyrzucilam cala zawartosc torby na ziemie i zaczelam krzyczec, skakac po broszurach, uderzac torebka o prezenty. Chyba go wystraszylam na smierc
Jak się będziesz dziubać w paluszek do pomiaru, to zawsze z boku opuszki, nigdy centralnie w środek, bo tam masz bardziej unerwiony palec. I nie polecam dziubania w palec wskazujący i kciuk, jakoś tak bez sensu odczuwalne to jest powodzenia z wynikami

A my wczoraj skręciliśmy łóżeczko dostawne i juz stoi przy łożku, żebym się przyzwyczajała do nowego układu sypialni. No to jest juz łóżeczko, materac, prześcieradła i podkłady, przewijak, wanienka ze stelażem, wór ciuchów (czekam na promocję Lovelli w Biedronie, żeby je wstępnie uprać) i juz 2 z 5 kocyków zamówionych

Właśnie, słuchajcie, boski kocyk za 29.99 w Smyku: http://www.smyk.com/womar-koc-dla-ni...75x100-cm.html
Jest tak niewiarygodnie miękki i puchaty, że dwa razy metkę sprawdzałam, jakim cudem to jest czysta bawełna Jeśli mają takie w rozmiarze dla dorosłych, to biorę w ciemno, chcę taki
Są też w innych kolorach oczywiście, ale jezuu, jakie miziate cudo
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 10:27   #166
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Baletnica - omg! Po takiej akcji to juz i mierzenie cukru nie potrzebne

Cukru jak cukru,ale cisnienie to na bank bylo z 300 :-D jeszcze ten pajak byl o grubych nogach.

Moj brat hodowal kiedys ptaszniki. Na szczescie juz z rodzicami nie mieszkalam. Ale kiedys mu ten pajak uciekl. I nie mogli go znalezc. Niewiele pozniej rodzice dali lozko do tapicera, na ponowne obicie. Okazalo sie, ze dziad sie w lozku schowal wlasnie. Zadzwonili z zakladu co z nim zrobic. Ojciec i brat po niego pojechali jak po jakiegos zblakanego pieska.
Ja raz bylam swiadkiem jak uciekl. Wystarczyla odrobine luzu w pokrywie i sie przeslizgiwal dziad.
Stary 2016-08-27, 10:32   #167
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
To Cie zaskoczy bo byłam, w któryś gorący weekend i była 1/3 tego co zawsze
O to może my akurat tak trafiamy, nie jesteśmy zbyt często.
Ostatnio jak byliśmy to mimo upału i weekendu i tak był tłum, aż się nie chciało chodzić.
Stary 2016-08-27, 10:35   #168
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Jak się będziesz dziubać w paluszek do pomiaru, to zawsze z boku opuszki, nigdy centralnie w środek, bo tam masz bardziej unerwiony palec. I nie polecam dziubania w palec wskazujący i kciuk, jakoś tak bez sensu odczuwalne to jest powodzenia z wynikami

A my wczoraj skręciliśmy łóżeczko dostawne i juz stoi przy łożku, żebym się przyzwyczajała do nowego układu sypialni. No to jest juz łóżeczko, materac, prześcieradła i podkłady, przewijak, wanienka ze stelażem, wór ciuchów (czekam na promocję Lovelli w Biedronie, żeby je wstępnie uprać) i juz 2 z 5 kocyków zamówionych

Właśnie, słuchajcie, boski kocyk za 29.99 w Smyku: http://www.smyk.com/womar-koc-dla-ni...75x100-cm.html
Jest tak niewiarygodnie miękki i puchaty, że dwa razy metkę sprawdzałam, jakim cudem to jest czysta bawełna Jeśli mają takie w rozmiarze dla dorosłych, to biorę w ciemno, chcę taki
Są też w innych kolorach oczywiście, ale jezuu, jakie miziate cudo
Dzis wlasnie pierwszy raz w kciuk sie dziubalam i wiecej tego nie powtorze :-D cukry poki co z dieta sa takie calkiem ok. Nie zauwazylam jakichs giantycznych skokow. Na czczo 86-96. Godzine po posilku typu obiad112-126. Raz mialam 136. Po innych posilkach sa nizsze. Ale przy tym calym mierzeniu najgorzej jest. Tztem bo non stop ma na czczo min 125. Wiec na wolnym pierwsze co idzie po skierowanie na glukoze i wszystkie inne badania z cukrem zwiane, a ze mna juz z wynikami pojdzie do diabetologa. Dolaczylam i tej grupy ktora polecilas i to dla mnie skarbnica wiedzy. Dziekuje
Stary 2016-08-27, 10:39   #169
MajWija
Wtajemniczenie

Ja teraz z Ikei to kupiłabym sobie jakiś taki stołeczek żeby usiąść pod prysznicem bo jest mi już ciężko golic nogi, o Bożenie nie wspomnę. Byłoby mi wygodnie gdybym sobie usiadła a moj prysznic takiej możliwości niestety nie daje...
Stary 2016-08-27, 11:01   #170
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja teraz z Ikei to kupiłabym sobie jakiś taki stołeczek żeby usiąść pod prysznicem bo jest mi już ciężko golic nogi, o Bożenie nie wspomnę. Byłoby mi wygodnie gdybym sobie usiadła a moj prysznic takiej możliwości niestety nie daje...
Jakbyś miała nie po drodze (w ogóle nie wiem czy dostaniesz w ikei stołek o takim przeznaczeniu) to zapytaj w sklepie typu rehabilitant, tam mają specjalne pod prysznic, szerokie, stabilne z antyposlizgowymi końcówkami na nogach.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-08-27 o 11:03
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 11:09   #171
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
najgorzej jest z Tztem bo non stop ma na czczo min 125.
o fak!!!!!
niech sie za to wezmie jak najszybciej

Stary 2016-08-27, 11:12   #172
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Zwykłą witaminę C na zakwaszenie moczu. Po moich przygodach mam zaleconą do końca ciąży
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 11:15   #173
paulinika
Zakorzenienie

Leje... poszłam do sklepu po sos do makaronu wróciłam z ciastem
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 11:15   #174
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Jakbyś miała nie po drodze (w ogóle nie wiem czy dostaniesz w ikei stołek o takim przeznaczeniu) to zapytaj w sklepie typu rehabilitant, tam mają specjalne pod prysznic, szerokie, stabilne z antyposlizgowymi końcówkami na nogach.

Tylko ciekawe, jak cenowo...
Musiałabym zerknąć, gdzie w mojej okolicy znajdę taki sklep.

Lece się ogarniać i na jakieś zakupy.
Miłego
Stary 2016-08-27, 11:17   #175
sosowhat
Wtajemniczenie

hahah moja mama dokupila jeszcze po paczce body, spodenek i sweterek jest niemozliwa ! pozniej jak do nich pojade to wstawie foto
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 11:19   #176
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Tz znalazl tylko w Lidlu posciel. Wszystko inne juz rozszabrowane, mowil, ze zostaly same duze rozmiary ale zapomnialam w domu mu o wkladkach laktacyjnych powiedziec i przez telefon mu tlumaczylam. Zaczepial babeczki i pytal o wkladki, niezly ubaw mialam jak on taki nieporadny pytal

No pstryczku powiem Ci, ze jestem przerazona jego cukrem. Takie szczescie w nieszczesciu, ze i jemu zaczelam mierzyc - z ciekawosci.
Stary 2016-08-27, 11:35   #177
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wyniki glukozy chyba ok, ktg ok. Ale następnym razem jedziemy tylko na ktg. Myślałam, że już urodzę normalnie, tak mnie bolało a mały się pchał na dół i naciskał. Za długo na nogach i za dużo chodzenia w tym m1. Niestety dzisiaj nie odpocznę, jutro wyprawiam mamie urodziny. Muszę upiec tort (i mam mega zagwozdkę, czy gotowy mak z torebki mam normalnie dodać czy coś z tym robić - bo robię tort makowy z masą jakąś), do tego czekoladowe muffinki z wiśniami, sernik na spodzie z polewa. Jutro jeszcze obiad (pieczone kotlety warzywne z kuleczkami z ryżu i pomidorów, a dla młodszego brata ryż z jabłkami) i brzoskwinie w cieście francuskim i tyle. No i na wieczór dziś posprzątać a jutro rano pójść do kościoła.

Naszukałam się prezentu dla mojej mamy. Chciała książkę, która nie istnieje z przepisami wege, ale bez awokado i innych wymyślnych rzeczy i bez mleka kokosowego. Niestety w całym empiku brak takich książek. Więc ewentualnie chciała przepisy na koktajle, to wzięłam, chociaż jestem pewna, że zrobi max 3 koktajle w roku. Do tego kupiłam książkę z przepisami siostry Anatastazji, mama ją lubi a w końcu wnuk na koktajle nie będzie przyjeżdżał tylko na prawdziwe babcine jedzenie Ale mega drogo te urodziny wyszły, jedna książka będzie od mojego brata, ale samo organizowanie wyszło nas mega drogo.

A mi cera trochę się pogorszyła. Mam taką lekką kaszkę na czole.

Właśnie tylko ja nie widzę, żeby on miał opcji bujania, w sensie włączam i idę a on się kołysze.

Zaglądnę jaka to

Nowy kupujecie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Te bujaczki nie maja opcji bujania jak inne. Ma opcje delikatnych drgan, ktorych i tak nie uzywalam. Mozna plozy ustawic tak, ze mozna lekko bujać bujaczkiem.
Dla mnie wazne bylo, ze mozna dziecko polozyc w plaskiej pozycji, ktora dla noworodka jest najlepszą pozycja i koglam go uzywac od pierwszych dni zycia. Latem super opcja jest budka bo mozna dziecko wziac do ogrodu, na balkon i moze sobie w nim nawet spac.
Stary 2016-08-27, 11:36   #178
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No pstryczku powiem Ci, ze jestem przerazona jego cukrem. Takie szczescie w nieszczesciu, ze i jemu zaczelam mierzyc - z ciekawosci.
o tym samym pomyslalam najwazniejsze, ze w ogole to zostalo zauwazone. teraz albo insulina albo dieta, choc podejrzewam ze raczej insuline dostanie i bedzie ok. najwazniejsze, ze bedzie juz mial to wszystko pod kontrola. az strach pomyslec ile osob zyje w zupelnej nieswiadomosci

Stary 2016-08-27, 11:47   #179
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Tz znalazl tylko w Lidlu posciel. Wszystko inne juz rozszabrowane, mowil, ze zostaly same duze rozmiary ale zapomnialam w domu mu o wkladkach laktacyjnych powiedziec i przez telefon mu tlumaczylam. Zaczepial babeczki i pytal o wkladki, niezly ubaw mialam jak on taki nieporadny pytal

U mnie jest duzo lidli/lidlow w okolicy i mama zwiedzila 2 w poszukiwaniach, a jaa sama w 3 bylam rano :d jakby trzeba bylo to i jeszcze 1 by sie znalazl... Haha no z wkladkami too beka ale udalo mu sie?:d

Edytowane przez sosowhat
Czas edycji: 2016-08-27 o 11:49
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-27, 12:01   #180
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko ciekawe, jak cenowo...
Musiałabym zerknąć, gdzie w mojej okolicy znajdę taki sklep.

Lece się ogarniać i na jakieś zakupy.
Miłego
Ja kupowałam dla taty po wypadku i dałam trochę ponad 50 zł, stołek jest lekki ale bardzo stabilny i szeroki, wg mnie lepiej kupić specjalny niż jakikolwiek, żeby sobie nie zrobić niechcący krzywdy...
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
hahah moja mama dokupila jeszcze po paczce body, spodenek i sweterek jest niemozliwa ! pozniej jak do nich pojade to wstawie foto
Moja dzwoniła że kupiła parę rzeczy na wyprzedaży w tesco, aż się boję

Wkurzają mnie inne kobiety niektóre laski na oddziale nie potrafią spuścić po sobie wody, zostawiają zafajdaną deskę sedesową, podpaski czy wkładki przyklejone do drzwi, albo rzucone jak leci na podłogę. Ja pierdzielę, jak jakieś bydło... Brzydzę się dotykać klamek, bo aż się kleją (tutaj chyba nikt ich nie przeciera) łażę do kibla z nawilżanymi chusteczkami i żelem antybakteryjnym :sciana:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości