|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Pajac do zwrotu
Zostawiam za to takie body 62/68 i spodenki do nich Bo rozmiarowo są tylko lekko większe niż standardowe 68 A z tych co dostałam po chrześniaku to widzę że 68 było mocno eksploatowane i nie mam nic wyjściowego z tego rozmiaru pajace 68 sa sprane 56 body znowu dziewicze prawie Dobrze zakładam zatem ze Szybko wyrasta się z tych pierwszych a 68 nosi się dłużej? 🤔 Bluzeczka w paski większą wzięłam bo 86 Musiałam bo bardzo mi się spodobała Karol będzie nie tylko grać w hokeja na lodzie ale żeglowac będzie jak tatuś 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
1472325277177.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
No i nieszczęsne rajtuzy
Od lewej te małe kupiłam chrzesniakowi 2 lata temu Metki brak ale rozm pasuje do 62 innych rzeczy z 5.10.15 Po srodku lidlowe 62/62 Po prawej 86/92 Dziwnie to wygląda na tej wysokości pasa Koszt rajtek 10 zl Przemawia za nimi to że są śliczne i mięciutkie Może faktycznie jak radzi mmgi zostawię bo Kto to wie jaki Karol będzie a 10 się przeboleje jakby cos 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
1472325732108.jpg
|
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Powariowalyscie od wczoraj z tymi postami
![]() Ktos pytal o monitor oddechu - my kupilismy Snuze, doczepia sie do pieluchy. Maty pod materac do mnie nie przemawiaja bo na 100% zapominalabym je wylaczac wyjmujac dziecko z lozeczka. Ide spac, zmeczyly mnie te dzisiejsze upaly
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Poza tym przytachalam z tego Tesco...
Po niecałe 20 zeta za dwupak koszulek I za ten komplet, to chyba piżama? 🤔 Rozm 74 Zamknelam oczy i szybko do kasy 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
1472325982402.jpg
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis nie nadrobie... Jutro jedziemy chyba na basen to bede miala co czytac
![]() Kociulek super ciuszki dla mnie te rajstopki no mega ciasne byly.. Te pepcowe sa szersze. Aa i weszlam do pepco i sa rajstopki 75% bawelny jakby ktoras chciala ![]() W tesco 1 ostatni komplet poscieli niebieski.. U mnie cena 37zl. Juz mnie moje moce opuscily i nic mi sie nie chce.. Ide spać ! ![]() Dobrej nocki
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Hejka babki
![]() Zrobiłam dziś tego kurczaka w porach w sosie śmietanowym i powiem wam, że pychotka Jakby któraś chciała to napiszę jak zrobić:Doprawić części kurczaka (jakie się komu podobają) - ja daję sół, pieprz cayenne, papryka, czosnek. Pokroić 3-4 spore pory w talarki. Podsmażyć części kurczaka. Ułożyć grubsze talarki na dno, kłaść na to usmażonego kurczaka, zasypać resztą pora. Oblać patelkę wodą, by zebrać ten smak smażonki i wlać do gara, dolać wody i dusić wszystko jakieś 40 minut. Ewentualnie dosolić, doprawić. Na koniec wlać słodką śmietanę 18 (ja dałam 400-500ml na 1 - 1,25kg kurczaka i 3 spore pory) Potem jadłam lody, potem kanapkę ze szynką i serem, potem kanapkę z masłem orzechowym a teraz męczy mnie zgaga ![]() Zawiozłam tego kuraka tż i jego bratu, ale, że skończyli robotę, to zjedliśmy u teściowej i zachwytom nie było końca :P
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Tych spadkowych rzeczy nie będę wszystkich fotografowac
Mimo że kiedyś ktoś o to poprosił Bo cześć jest sprana i nadają się do jedzenia przez karola marchewki Cześć ok ale strzele wam foty najbardziej uroczych BN Te wymiataja 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
1472326481376.jpg
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Mewka, przypominam o nie pisaniu posta pod postem, tylko edytowaniu
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
No to chyba wszystko na dziś
czekam jeszcze na paczkę z 5.10.15 I mam oficjalnie bana na ubranka Nie martwie sie jednak Bo przede mną pieluchy Jupii...tu też można poszaleć bo tyle ich rodzaji Emosz do Ciebie pije ty pieluchowy specjslisto 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Nie mówmy nic o jedzeniu Wczoraj i dziś pojechałam po bandzie Karol musiał nogi podkurczyc chyba Bo żołądek zajął więcej miejsca niż zwykle Tak się kończą dni z moją mamą 😣😣😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
a gdzie to w apce się robi szefowa? Obiecuję poprawę...od jutra 😎 Dobranoc 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładnie zaszalałaś z zachciankami No i Migdałku cudny nowy awatarek Cytat:
-10 muślinowych (na wyprzy w tesco) -3 tetrowe (z allegro) -2 bambusowe 75x75 (allegro) -1 bambusową 100x140 (allegro) -5 flanelowych (allegro + pepco) Może jeszcze dokupię tych tetrowych lub muślinowych (albo poproszę o bambusowe w prezencie) bo widziałam że na naszej liście wyprawkowej jest liczba 20 a ja mam 15 A edytować posty w apce możesz jak dłużej naciśniesz na swojego posta to się pojawia taka ikonka ołówka/długopisu Ciesz się, że szefowa dziś się najadła pysznościami
|
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Panimigdalku sliczny avatar
Ja zdjecia zobacze dopiero jutro. Dzisiaj przeplakalam caly dzien i tak sie strasznie tym zmeczylam ze juz leze w lozku, tylko sobie was czytam na apce do snu
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za wskazówkę ws edycji Będę już grzeczna 😊 Omg na 4 leci Omen Zawsze oglądałam ale Teraz chyba nie moge patrzec na malego Damiana 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#437 |
|
Blond forever!
|
Ja dzisiaj pojechałam po śpiochy do Lidla i nie znalazłam w rozmiarze 62 i teraz patrząc na wasze porównania to widzę, że dobrze się stało
Kupiłam jeden komplet body i rajstopy 56. Mięciutki ta bawełna, niby rzeczy z Pepco też 100% bawełna, a zupełnie inna jakość.I potwierdzam, że nie ma 100% bawełnianych skarpetek - kupiliśmy ostatnio z TZ w dużym sklepie w Gdańsku 2 pary i ponad 80% bawełny. Ale bez sciagaczy takich uciskowych. Pisalyscie i wadze - aktualnie prawidłowy przyrost na tym etapie ciąży to 0,5kg tygodniowo czyli 4kg miesięcznie o 100% za dużo
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2016-08-27 o 22:24 |
|
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nie mam zamiaru sie glodzic w ciazy tylko dlatego ze jest moda na male brzuszki
|
||
|
|
|
#439 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64651046]
Ciekawy przepis. Do wypróbowania. Ja dzisiaj zrobiłam drożdżowy z przepisu kaziowej. Dlaczego żadna nie uprzedziła, że to ciasto jest zgagogenne [/QUOTE] Ja nie mialam po nim zgagi mi wchodzilo jak maselko! Tak w ogole to poki co (odpukac!) nie mam problemow ze strony ukladu pokarmowego. Mialam zgage po wszystkim co zjadlam, ale to trwalo chyba tylko dwa tygodnie i nawet nie zauwazylam kiedy minelo
|
|
|
|
#441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio na szkole rodzenia prowadząca powiedziała nam, że wszystkie Łucje, które poznała to były małe lucyferki, więc nasza Lusia może być niczym Damien ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64651046] Dużo tych pieluszek. Ja używałam może w pierwszych dwóch miesiącach, a potem leżały na stosie. Teraz nie kupuję nowych, tylko będę wykańczać stare [/QUOTE]Czyli 15 wystarczy zamiast 20? ![]() Cytat:
)
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-08-27 o 22:52 |
||
|
|
|
#442 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam 10 tetrowych, 10 bawełnianych i 1 bambusową taką dużą. O ile tetrowe zużyły się, bo jednak przy ulewaniu, jedzeniu szybko się brudziły, to reszta nietknięta Te bawełniane używałam w wózku zamiast prześcieradła
|
||
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
tak mi wpadło dzisiaj...
https://mamotoja.pl/na-takich-podusz...,20828,r1.html |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 | |||
|
Raczkowanie
|
Melduję się że szpitala. Pierwszej nocy w ogóle nie spałam, było duszno, miałam spuchnięte śluzówki i nie mogłam oddychać. Coś strasznie huczalo całą noc i łóżko skrzypi nawet jak ruszam głową. Więc cały wczorajszy dzień praktycznie przespałam. Odwiedzin wczoraj nie miałamb o mąż pracował a potem jeździł i szukał kanapy po meblowych. Biedny zestresowany podejmowanie decyzji samemu
Dziś dalszy ciąg, ale bierze brata że soba.Humor na razie mam ok. Wczoraj był mój ginekolog na dyżurze wwięc byłam uspokojona. Jutro też ma być, tylko nie wiem czy to on mnie będzie szyć. Leżą ze mną trzy ciężarne, jedna z cholestazą, druga z sepsą, trzecia z odklejającym się lozyskiem. Co się napatrze w tym szpitalu, ech... Dziś wyspana zabieram się za nadrabianie was . Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 05:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Cytat:
Z tymi rajtkami to rzeczywiście śmiesznie. Ale są większe, więc zawsze się przydadzą. Mój młody często śmigał po domu w body i rajtach ![]() ---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ---------- Migdałku, Ten twój kurczak brzmi strasznie smakowicie! Wyobrażam sobie jaki był pyszny ![]() Zapisany! ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
tylko jeszcze słychać sapanie Tyje teraz 0,5 kg co 2-3 dniCo do sudocremu to przy synku używałam i po tygodniu miał wysuszoną skórkę i zaczęła mu schodzić
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-08-28 o 07:03 |
|||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie napatrzysz.. ja pamietam jak lezalam na patologii ciazy, i tam akurat kazda jakies torbiele, wycinane macice itp najbardziej cieszylo jak bylo bicie serduszek ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej wyspisz sie w domu. Biedne dziewczyny jtore musza zostac na patologii do konca ciazy ![]() Szczerze powiedziawszy to ja jesten zszokowana tym co piszecie o sudocremie ![]() Chyba musze zaczac sie wglebiac w to wszystko bo bede wyrodna matka ![]() Porozmawiajmy o monitorach oddechu! Bo to kupa kasy, chcialabym znac wasze zdanie. Z jednej strony zakup uszczuplilby moj portfel, z drugiej strony oddam kazde pieniadze zeby julkowi uratowac zycie w razie czego. I badz tu czlowieku madry ![]() Mysle o tych plytkach z angelcare ale widze tez monitor przyczepiany do pieluchy. I zadam moze glupie pytanie, ale dzieci nie spia na brzuszku? to wtedy ten monitor nie przeszkadza?
|
|
|
|
|
#448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cala noc śniło mi się że ktoś mnie goni Po lesie i po starych fabrykach Kamieniami we mnie rzucali Piekny początek niedzieli 😐 Dzień dobry wszystkim ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64651046]68 nosi się dłużej, bo 56/62 zamiennie ja dziecko jest malutkie. A to 6 to już jednak jest na kilka miesięcy ![]() A ty chcesz zakładać te rajstopki w pierwsze BN? ja bym chyba nie miała serca wciskać takiego maleństwa w rajtki ![]() Ciekawy przepis. Do wypróbowania. Ja dzisiaj zrobiłam drożdżowy z przepisu kaziowej. Dlaczego żadna nie uprzedziła, że to ciasto jest zgagogenne Dużo tych pieluszek. Ja używałam może w pierwszych dwóch miesiącach, a potem leżały na stosie. Teraz nie kupuję nowych, tylko będę wykańczać stare [/QUOTE]No i super Bo małych mam od chrześniaka A tych 62/68 kupiłam sobie lidlowych Nie wiem czy te rajstopy założę na BN Dostałam je teraz a wcześniej sama dałam chrzesniakowi na BN Urodził się 16 listopada i pamiętam że je założył na święta Ja termin mam na 30 listopad lub 6 grudnia Niby dziecko jeszcze małe ale w sumie będzie miec miesiąc Ja chcę zacząć z nim wychodzić szybko tzn w tym okresie juz na spacery A wtedy to chyba rajtuzy trzeba założyć? Spacer przypuśćmy pół h a karol leży Mam dla niego kombinezon zimowy of kors Ale pod spod co zakładać laski?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Jak się przejem 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Twoja Luśka będzie inna...jedyna w swoim rodzaju 🤗🤗🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od kiedy jestem w ciazy to nie znam takiego okreslenia jak przejedzenie 😁
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64651806]Aaaa, żeby nie było to potwierdzam, że ciacho pyszne! Niee wiedziałam, że można tak szybko i nieskomplikowanie zrobić ciasto drożdżowe
![]() Na pewno 15 wystarczy Ja miałam 10 tetrowych, 10 bawełnianych i 1 bambusową taką dużą. O ile tetrowe zużyły się, bo jednak przy ulewaniu, jedzeniu szybko się brudziły, to reszta nietknięta Te bawełniane używałam w wózku zamiast prześcieradła [/QUOTE]Oooo! Czyli uderzam głównie w tetre😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

dla mnie te rajstopki no mega ciasne byly.. Te pepcowe sa szersze. Aa i weszlam do pepco i sa rajstopki 75% bawelny jakby ktoras chciala 

Ładnie zaszalałaś z zachciankami

mi wchodzilo jak maselko! 

rosi: