|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Super nie masz problemu z ciuszkami? Niby są kolory neutralne, ale dużo jest np. z takimi dziewczęcymi falbankami.Ja na początku miałam pomysł, jaki wyczytałam gdzies na mojewypieki chyba, żeby lekarz nam schował kartkę z płcią do koperty i wtedy ktoś wtajemniczony nam zrobi ciasto z nadzieniem niebieskim lub różowym i uroczyście je rozkroimy razem z rodzinami ale w sumie by nie wyszło, bo po 1 ciekawość, a po 2 na prenatalnych babka bez pytania czy chcemy znać płeć powiedziała że chyba chłopiec, później się tylko potwierdziło.
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Lidl wydaje ni się, ze ma zaniżoną rizniarówkę (kurde nigdy nie wiem zaniżona czy zawyżona). W sensie ubranko jest większe, niż wynika z rozmiaru na metce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie daje rady Was nadrobic. Za duzo piszecie, za duzo tematow poruszacie
![]() Wczorah powitalismy 18tc bylismy nad morzem. Pomoczylam nogi do kolan, w ogole nie lezalam, bo mi nie wygodnie bylo na piasku, wiec siedzialam i albo jadlam, albo "marudzilam" do TŻta i kolezanki, ze sa nudni, bo leza i nawet nie pogadaja, wiec wtedy zaczynali gadac haha. Karmilam mewy ^^ czas super spedzony, nawet sie troche opalilam, a buzie, to mam cala czerwona, bo nawet niczym jej nie posmarowalam.Dalej nic nie czuje ruchow nie moge sie doczekac kiedy w koncu cos poczuje.Pospalam dzis az do 8:30! Normalnie budze sie sama pomiędzy 6-7. Spie z poducha ciazowa, chociaz bardziej klade jej poczatek pod glowe, a reszta sobie gdzies tam po boku jest niz zebym tej dalejszej czesci jakos ambitnie uzywala. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy na ile sie z tej pogadanki wywiazemy---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Bardzo zazdrosze Ci tej sennosci, bo ja od kilku dni jestem mega zmeczona, a i tak budze się po 6 - 7 h snu... A tak marze, zeby pospac przynajmniej te 9 godzin
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pojawi się kiedy będzie uważało za stosowne.Widzę że ciążowy żelek działa ![]() Cytat:
I wszystko kolorystyka pasująca i dla chłopca i dla dziewczynki. Także nie ubraniami się nie martwię.Co do lekarki... ja nim siądę na kozetkę to przypominam że nie chcemy znać płci. Lekarka ostatnio miała problem i pytała co będzie jak ona przyłoży głowicę a dziecko się wypchnie i sami zobaczymy co tam się na ekranie pokaże
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam dzis mala sprzeczke z tz. Ale to bardziej moje hormony, bo przyczepilam sie o jakis bezsens. Obrazilam się na troche, ale juz nam (mi )przeszlo
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Podziwiam Was, ze nie chcecie znac plci dziecka mnie polozna zapytala, czy chcemy znac, a ja do niej wielkimi literami "OCZYWISCIE!!" Czyli nie bedzie niespodzianki? "NIEEE". Jak tylko poznam plec dzidzi, to moze poniesie mnie szal zakupowy i zaczne ubranka kupowac. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i przeważnie do 9.00-9.30 aż mnie pies obudzi że chce iść na dwór. I o dziwo to że rodzice się kręcą wcale mu nie przeszkadza żeby mnie budzić bo to ja muszę wyjść. No ale stęsknił się bo mieszkamy gdzie indziej tylko mąż walczy remontując łazienkę. I żebym nie musiała siedzieć w tych klejach, farbach i innych przyjechałam na trochę do rodziców Poza tym w ciągu dnia mam 2-3 drzemki takie 1-2h... także spać mogę długo.---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Bo zapomniałam powiedzieć że nie chcemy znać płci. I lekarka pokazuje tam na monitorze dziecia i tłumaczy "tu widać główkę... tu brzuszek i rączki... kręgosłup... o a tu dupcia" i ja w tym momencie w pisk "my nie chcemy znać płci, nie chcemy znać płci". Mąż zaczął się śmiać z mojej reakcji a lekarka tak się przestraszyła że zgubiła dziecia ![]() Potem przy połówkowym pamiętałam żeby przypomnieć przed badaniem że nam się nie odmieniło i nie chcemy wiedzieć
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis po raz pierwszy Tz byl swiadkiem jak mnie cofnelo. Powachalam kukurydze, ktora okazala sie byc lekko skwasniala. W sumie nic strasznego, ale cofnelo mnie tak, ze hoho. Wyszlam na ogrod, lzy w oczach i jeszcze z dwie cofki haha. Ale TZ dzielnie kukurydze wyrzucil ^^
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- ![]() Ehm. Co jest. Myslalam ze zaczelam 18 tc a tu mi apka mowi ze 19 lol Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli jesteś w 18tygodniu 0 dni ja jestem 18 tydzień 1 dzień i też się mówi na to 19 to tak jak kończysz 20 lat to się mówi że trzecia dycha zaczeła leciec
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To się nazywa ciąża współczująca mój też to przechodzi ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Też nigdy nie wiem jak to powiedzieć
|
|
#523 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym nie wytrzymała jestem w 19tc i jeszcze nie wiem a usg dopiero za miesiąc chociaż nie wiem czy nie pojadę wcześniej na to 4d HD live ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim wspaniałych łowów! Zazdroszczę
Doszłam do wniosku, że chyba najpierw muszę kupić jakąś komodę na ciuszki dla dziecka. Mamy w domu tylko 2 szafy, moją i Tż, tacy bezmeblowi jesteśmy a tu przecież będzie tona małych ciuszków.dontbesoshine, furjatka mój Tż ma taką "ciążę współczującą", że dzisiaj teść stwierdził, że chyba będziemy mieli bliźniaki ![]() Kyiia witam ja śpię bardzo krótko, ale kilka razy w ciągu doby się kładę xD Także wychodzi, że około 14 godzin przesypiam (a przed ciążą spałam max 6 godzin na dobę, nie należę do śpiochów).cornflower_girl dobrze że jednak tą sukienkę wzięłaś Mój szwagier zapomniał raz garnituru na wesele - niestety nie miał jak się wrócić kilkaset kilometrów, więc siedział biedny w jeansach i koszulce polo i udawał że to było zamierzone ![]() Martwiłam się dzisiaj od rana czy na pewno wszystko w porządku - im bliżej do usg tym większy mam stres, tym bardziej ze ciągle mnie wszystko pobolewa. Wiem że to normalne, ale co poradzę, jak mi się panika sama włącza :/ Nie mam apetytu ostatnio, a jak zaczynam jeść, to nie umiem skończyć, czuję się głodna - też tak macie? Nie mogę się nie wiadomo ile najeść bo muszę pilnować cukru, ale pozwalam sobie na coraz więcej grzeszków typu owoce o 23 wieczorem :/ |
|
|
|
#525 |
|
Konto usunięte
|
Co tu taka cisza?
Byłam u rodziców i posiedziałam sobie parę godzin w ogrodzie z brzuchatą sąsiadka, dowiedziałam się, że jednak jest u nas w mieście darmowa szkoła rodzenia! W poniedziałek będę dzwonić czy w ogóle jest szansa na zapisanie się ![]() A na lumpie mama kupiła śliczny misiowy (taki wręcz pluszowy) kombinezon, w sam raz na wyjście ze szpitala
|
|
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
Orlica narzekałyśmy, że nie nadążamy z czytaniem, to teraz mamy ciszę
![]() Ja jutro jadę odwiedzić rodziców, nie widzieliśmy się 2 miesiące, mama na pewno przygotuje dla mnie masę przysmaków Zabiorę też Tż na strych i pokażę mu moje stare łóżeczko
|
|
|
|
#527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bierzecie to łóżeczko po Tobie dla maleństwa?
|
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Oj nie
![]() To łóżeczko bardzo starego typu - materacyk był prawie na samym dole, bardzo szeroko rozstawione szczebelki - teraz są znacznie wygodniejsze W dodatku aktualnie służy za przechowalnik starych ubranek i zabawek moich i rodzeństwa. Łóżeczko weźmiemy od mojej przyjaciółki, firma Drewex
|
|
|
|
#529 |
|
Konto usunięte
|
My mamy łóżeczko prawie 20letnie, po młodszej siostrze męża, ale już z tych nowoczesnych, regulowane, z przewijakiem itd
|
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
Ach to super
Mi zależy na tym, by było regulowane. No a jak jest jeszcze przewijak, to już pełnia radości Moi rodzice mieli 2 łóżeczka (między nami jest niewielka różnica wieku), ale łóżeczko po moim bracie nie nadawało się do niczego - było metalowe, a zamiast szczebelków była siatka ze sznurków, więc szybko się go pozbyli. Kolejny brat i siostra spali w moim, bo choć niepraktyczne, to było wytrzymałe
|
|
|
|
#531 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odnośnie spania to u mnie max 8h dziennie (o ile uda się zrobić drzemkę w dzień) ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64645671]Co tu taka cisza? Byłam u rodziców i posiedziałam sobie parę godzin w ogrodzie z brzuchatą sąsiadka, dowiedziałam się, że jednak jest u nas w mieście darmowa szkoła rodzenia! W poniedziałek będę dzwonić czy w ogóle jest szansa na zapisanie się ![]() A na lumpie mama kupiła śliczny misiowy (taki wręcz pluszowy) kombinezon, w sam raz na wyjście ze szpitala [/QUOTE]To fajnie by było jakby się udało z tą szkołą rodzenia U nas dzisiaj jakaś masakra, temperatura grubo ponad 30 stopni, więc się chowaliśmy w domu. Wyszliśmy na spacer dopiero ok 19. Dodatkowo źle się czuję przez tą temperaturę. Jest mi duszno i ciężko się oddycha. Dobrze, że to już końcówka lata i będzie chłodniej
|
|
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
A propos schiz - wydawalo mi sie, ze juz sie wyluzowalam. Dzisiaj w nocy mialm koszmar, ze stracilam ciaze i byl tak strasznie realny, ze zaczelam szlochac przez sen i obudzilam Tzta, ktory spanikowany mnie obudzil i myslal, ze cos mnie boli, ze placze. Chyba z 10 minut potem sie nie moglam uspokoic i caly dzien dzisiaj jestem jak walnieta
wiec chyba jednak nerwy siedza gdzies w podswiadomosci, zwlaszcza, ze sie dlugo staralismy o te ciaze. Mam nadzieje, ze jak zaczne czuc kopniaczki to tym razem juz na prawde wyluzuje
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ostatniego zdania... nierealne Jak zaczną się kopniaki znajdzie się inny powód do zmartwień. Bo wczoraj kopało a dziś nie kopie, albo jest ospałe, mniej ruchliwe itd. Podobno taka kolej rzeczy.Ja też ruchów jeszcze nie czuję, ale podobno jest jeszcze czas. Także też bez stresu podchodzę do tematu. Chociaż wczoraj i dziś miałam wrażenie że coś jak piłeczka od ping ponga mi się przetacza od środka. Ale brak jakichkolwiek ruchów typu "łaskotanie skrzydeł motyla"
|
|
|
|
|
#535 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#536 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy Cię ![]() My ostatnio dostaliśmy informację ze prawdopodobnie chłopiec ale Tz uparł się ze nie chce wiedzieć na 100 % i moze będzie niespodzianka. Nie bedziemy juz tej informacji potwierdzać. Może nie do końca taka niespodzianka jak u Was ![]() Straaasznie dużo piszecie. Ciężko Was nadrobić ! Ja z racji że jestem teraz bez Tz zebrałam się rano do rodziców i zostałam tutaj na noc. Spędziłam bardzo miło czas. Rano pojechalysmy na zakupy ( obkupiłam się, troszkę zaszalałam i mam wyrzuty :P ) Dla juniora jeszcze nic nie kupujemy. Zjadłam pyszny domowy obiadek, zrobiłam wieczorem sushi i tak sobie posiedzielismy. Oczywiście oprócz sushi w domu nie zrobiłam nic. Na zakupach mama zabierała mi nawet koszyk który wcale ciężki nie był Miło tak, cieszą się że wpadłam na dłużej niż kilka godzin bo rzadko ich odwiedzam ![]() Trochę się stresuje bo Tz jutro zaczyna latać... boje się żeby nic się nie stało... i już się stęskniłam a co to będzie do środy ?? ![]() Czy tylko ja tak mam, że się nie zachwycam jakoś tymi wszystkimi malutkimi ubrankami?? Fakt są ładne i słodkie ale cóż, nie rozpływam się nad nimi ![]() Na jakieś zakupy dziecięce też mnie nie ciągnie... ( może dlatego że nie lubię robić zakupów) ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Za to jak juz kopie i teraz się czasem zastanawiam dlaczego dzisiaj jest mniej aktywne albo dlaczego nie kopało tak mocno jak wczoraj... I tylko czekam na te ruchy codziennie przed spaniem. Czuję je od niedawna więc jeszcze są dla mnie nowością i czymś baaardzo miłym
|
||
|
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupować też nic nie kupowałam. Nie mam jeszcze syndromu wicia gniazda. Jedyne co to ograniczyłam się do przejrzenia tego co jest "bo może trzeba coś dokupić a teraz dużo promocji to czemu nie skorzystać?". Miałam wszystko poprać póki jeszcze ładna pogoda i można na podwórku suszyć... i tak wszystko leży w workach od dobrych 2 tygodni jak nie lepiej.A jedyne ciążowe zakupy jakie poczyniłam dla siebie to kupno bielizny... Dużo ubrań ciążowych dostałam od znajomej która urodziła półtora roku temu w listopadzie i jeszcze nie zdążyła się wszystkich ubrań pozbyć także jakaś garderoba jest i uzupełniać jej nie muszę ![]() Właśnie się przebudziłam także WITAM Znowu czuję jakieś przetaczanie i inne zapasy w brzuchu i chyba zaczynam się utwierdzać że to jednak nie dziecko
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

Połówkowe w porządku, ja czuję się też dobrze, brzuch nie dokucza. Natomiast nie dostałam cudownego kopa po pierwszym trymestrze i nadal mogłabym spać po 16-18h na dobę 
ale w sumie by nie wyszło, bo po 1 ciekawość, a po 2 na prenatalnych babka bez pytania czy chcemy znać płeć powiedziała że chyba chłopiec, później się tylko potwierdziło.

bylismy nad morzem. Pomoczylam nogi do kolan, w ogole nie lezalam, bo mi nie wygodnie bylo na piasku, wiec siedzialam i albo jadlam, albo "marudzilam" do TŻta i kolezanki, ze sa nudni, bo leza i nawet nie pogadaja, wiec wtedy zaczynali gadac haha. Karmilam mewy ^^ czas super spedzony, nawet sie troche opalilam, a buzie, to mam cala czerwona, bo nawet niczym jej nie posmarowalam.
nie moge sie doczekac kiedy w koncu cos poczuje.

chociaż nie wiem czy nie pojadę wcześniej na to 4d HD live