Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-28, 05:07   #241
KarolinaNL
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Nie śpię od 4, przekładam się z boku na bok... najchętniej to poszłabym coś zjeść, ale wtedy to już kompletnie nie zasne :|

Geosmina, super ten podeścik. Na pewno kupię

KarolinaNL a to znieczulenie dostała żeby zaczęła się rozwierać szyjka? Fajnie tak od razu po porodzie być w domu. Ja nienawidzę leżeć w szpitalu, ale u nas to nieuniknione po porodzie.
Oxytocyne dostała po to żeby jeszcze bardziej wzmocnić skurcze, żeby były czestsze i zaczęły rozwierac szyjke a co za tym idzie stały się baaardzo bolesne i to dlatego dostała znieczulenie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 08:00   #242
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Ja nie śpię jakoś od 2 niestety. Tylko się kręcę i kręcę a maluch razem ze mną

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A stary dobry sposób typu kubek cieplego mleka nie pomaga Ci zasnąć?
Ze sprawdzonym trików polecam też zrobić sprzężenie zwrotne z własnym oddechem-ułóż się jak najwygodniej i spokojnie oddychaj. Skup się na dźwięku własnego oddechu, jakby to był Twój ulubiony kawałek, śpiewany przez Twojego ulubionego wokalistę(siedzącego przy Twoim lóżku, półnagiego, patrzącego na Ciebie jak na 8 cud świata)
Przez to wsłuchanie w oddech organizm się automatycznie wycisza, uspokaja i nie wiadomo kiedy odpływasz

Ewentualnie ściągnij sobie apkę typu "White noise free", masz tam zapętlone dźwięki ułatwiające zaśniecie-od szumu fal, przez kilka rodzajów deszczu, po suszarkę, odkurzacz itp. Też fajnie działa
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 08:05   #243
bluesberry
Zakorzenienie

Jak ja nie cierpię nocy to przewracanie z boku na bok jest okropne

Do tego teraz spać nie mogę. Moi wymyślili sobie, że póki będę spać to szybko pojadą rowerami po bułki i zrobią śniadanie niespodzianke. Oczywiście matka się obudziła długo przed nimi ale tz juz wczoraj mnie ostrzegł Lili by serce pękło gdyby niespodzianka się nie udała no to leżę i czekam, okno otwarte i słyszę bardzo cichy szept mojej córki "tylko nie zadzwoń dzwonkiem bo mamę obudzisz" kocham ten jej szept jest zawsze tak dyskretny, że słychać do sąsiada

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 08:15   #244
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Do tego teraz spać nie mogę. Moi wymyślili sobie, że póki będę spać to szybko pojadą rowerami po bułki i zrobią śniadanie niespodzianke. Oczywiście matka się obudziła długo przed nimi ale tz juz wczoraj mnie ostrzegł Lili by serce pękło gdyby niespodzianka się nie udała no to leżę i czekam, okno otwarte i słyszę bardzo cichy szept mojej córki "tylko nie zadzwoń dzwonkiem bo mamę obudzisz" kocham ten jej szept jest zawsze tak dyskretny, że słychać do sąsiada

Ale słodziak

Ja dzisiaj tez kiepsko spałam, od wczoraj mega mnie boli kość ogonowa. Ponoć macica może uciskać na nerwy i stad ten ból, ale chodzę jak połamana, choć najgorzej przy siadaniu. Na wizycie będę musiała podpytać jeśli nie przejdzie.

Za to zakupy udane tym razem bez łażenia po ikei, bo to już była nasza któraś wizyta (poprzednie żeby poszukać inspiracji i zaplanować co i jak), a wczoraj szybka akcja tylko w magazynie i od momentu zaparkowania auta do zapakowania zakupów zajęło nam równo 22minuty

Za to malowanie się opoźnia bo zaczął nam tynk odpadać z sufitu
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 08:42   #245
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dobry wieczor! U mnie w porzadku, tylko kolano i lokiec bolą bo mam największe siniaki i obtarcia. Upadlam, bo spieszylam się na przystanek i zachaczylam klapkiem o krawężnik. Dobrze że mama ze mną była to pomogła mi się ogarnąć. Zebralo mi się też od tz i mama dzisiaj przyniosla mi nowe buty i zabrała nieszczęsne japonki.

Cały dzień dzisiaj przepalam praktycznie bo o 4 rano dopiero wróciłam do domu. Przyjaciółka urodziła śliczną córeczkę, która nazwali Basia niestety mimo silnych skurczy musiała dostać oxytocyne i znieczulenie zewnatrzoponowe(skurcze byly ale nie rozwieraly szyjki). Dziewczyny już od południa są w domu.

Nadrobilam wątek i dołączam do dziewczyn z wózkiem 3w1.

dobrze, że nic poważnego się nie stało!

Cytat:

ojj uroczo nie możesz zepsuć niespodzianki

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 08:43   #246
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Ze sprawdzonym trików polecam też zrobić sprzężenie zwrotne z własnym oddechem-ułóż się jak najwygodniej i spokojnie oddychaj. Skup się na dźwięku własnego oddechu, jakby to był Twój ulubiony kawałek, śpiewany przez Twojego ulubionego wokalistę(siedzącego przy Twoim lóżku, półnagiego, patrzącego na Ciebie jak na 8 cud świata)
Przez to wsłuchanie w oddech organizm się automatycznie wycisza, uspokaja i nie wiadomo kiedy odpływasz

Ewentualnie ściągnij sobie apkę typu "White noise free", masz tam zapętlone dźwięki ułatwiające zaśniecie-od szumu fal, przez kilka rodzajów deszczu, po suszarkę, odkurzacz itp. Też fajnie działa

Mleko jakoś do mnie nie przemawia ale resztę sposobów wypróbuję,dziękuję

EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 09:13   #247
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hosenko - u nas nie ma recznikow. Uzywaja papierowych. Ale do domu kupuje mu w oszolomie, takie sa male, akurat dla dzieci, tyle ze sa zwykle, bez zadnych wzorkow. Takie bardziej dorosle. Ale jakosc lux, nie pamietam dokladnie ale cos okolo 5 zl kosztuje
Moze kup mu poprostu w jego ulubionym kolorze?
My juz po panienskim podjadlam, popilam, posmialam sie... i jak pomysle ze mialabym sie tluc na ta potancowe to ja dziekuje ;-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Patrycja - o, a co to za ,,klamstewka"?

Przykładowo, pani pokazała jedną wypasioną salę do porodu rodzinnego, dostępną, o ile jest wolna, dla każdej pacjentki, ale nie wspomniała o specjalnej opłacie pod stołem. Oddział jest obłożony, dziewczyny rodzą poupychane po trzy, cztery na sali, przekrzykując się. Co parę godzin ktoś wpada skontrolować sytuację, chyba że ma się wykupioną opiekę.
Potem prowadzi grupę do jednej, uśmiechniętej pacjentki z oddziału położniczego, która wszystko zachwala.
Sąsiadka z sali śmiała się, że szkoda że nikt jej nie poprosił o opinię, bo zanim urodziła, dzień wcześniej leżała na porodówce pod oksytocyną i wróciła z płaczem, przerażona i z gigantycznym sińcem po nieudanym wkłukciu, bo trafiła na złą zmianę i jakaś pielęgniarka potraktowała ją nieco brutalnie. Urodziła już na innej zmianie i opieka była ok, trafiła na bardziej życzliwe kobiety.

Gdybym miała wybierać jakąś sr, to chyba taką niezależną, bo w tutejszej przyszpitalnej to jest jakaś propaganda, lokowanie produktu i nie mówią o wszystkim. Ten mój pobyt w szpitalu to taki kubeł zimnej wody.

Cytat:

Kochana córeczka

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Ale słodziak

Ja dzisiaj tez kiepsko spałam, od wczoraj mega mnie boli kość ogonowa. Ponoć macica może uciskać na nerwy i stad ten ból, ale chodzę jak połamana, choć najgorzej przy siadaniu. Na wizycie będę musiała podpytać jeśli nie przejdzie.

Za to zakupy udane tym razem bez łażenia po ikei, bo to już była nasza któraś wizyta (poprzednie żeby poszukać inspiracji i zaplanować co i jak), a wczoraj szybka akcja tylko w magazynie i od momentu zaparkowania auta do zapakowania zakupów zajęło nam równo 22minuty

Za to malowanie się opoźnia bo zaczął nam tynk odpadać z sufitu
Powiem Ci że jestem pod ogromnym wrażeniem tych 22 minut. To prawie jak dyscyplina olimpijska

Stary 2016-08-28, 09:26   #248
domek_z_piernika
Zadomowienie

Szybkie spisanie kodów, mąż ładował na wózek, a potem jeszcze otworzyli nam nową kasę. Ale byliśmy zaraz po otwarciu, pewnie popołudniu nie byłoby tak łatwo
A co do szpitala i SR to strasznie słabo, że tak przekłamują rzeczywistość. Przychodzisz z dobrym nastawieniem na poród i szok, bo nie jest tak komfortowo jak byś się spodziewała. Wolałabym już od razu wiedzieć że warunki są gorsze i przynajmniej świadomie wybrać taki a nie inny szpital.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 09:37   #249
zielinka_87
Zakorzenienie

Witam sie w nowym watku. Jako ze tz spedza weekend w domu to nie ma mnie na watku
Od jutra powrot do normalnosci

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 09:46   #250
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Hosenko posciel z Lidla ma wymiary 135x100, poduszka 40x60 i przescieradlo na gumce 60-70x 120-140x14 cm. Ze niby rowniez dobre na wysokie materace
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 09:52   #251
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Hosenko posciel z Lidla ma wymiary 135x100, poduszka 40x60 i przescieradlo na gumce 60-70x 120-140x14 cm. Ze niby rowniez dobre na wysokie materace
dzięki

Muszę wymierzyć pościel po Kacprze, bo nie pamiętam rozmiarów.

Ok 25 tygodnia ciąża zaczęła mi się dłużyć, teraz znowu przyspieszyło. Leci 31 tydzień W przeciwieństwie do większości z Was nie obawiam się wcześniejszego porodu, wręcz przeciwnie - z każdym dniem jestem spokojniejsza bo z każdym dniem dziecko jest bezpieczniejsze w razie czego.

W następnym tygodniu wybieramy się w końcu do teściów zwieźć część rzeczy po Kacprze. Przeglądnę na spokojnie ubranka, ale raczej niczego mi nie braknie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 09:53   #252
pstryczek84
Zakorzenienie

hej.
zapomnialam naladowac tel iw nocy mi padl. pierwszy raz dospuscilam do takiego staniu i jestem troche w szoku bo te telefony takie niby wypasione stratata a jak bateria padnie to nawet budzik nie zadzwoni jak mialam zwyklego kalkulatora to mogl caly dzien byc rozladowany a i tak budzik dzwonil a tu doopa, pffffffffff
jedziemy dzis do tesciow na dozynki no i oczywiscie nie wiem w co sie ubrac czy dluga spodnice czy jakas sukienke krotka, tyle ze te sukienki juz sie przykrotkie robia ale z drugiej strony upal taki ze masakra no i nie wiem
blue - ale slodko
Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość

no przy tym to ja na pewno bym nie odplynela, raczej wrecz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja polecam podest z Ikei coś takiego

[/COLOR]Pstryczek, ja mam ciągle obawy czy starsza córka nie będzie się czuła pokrzywdzona przy noworodku i czy wystarczy mi siły i cierpliwości żeby czuła się cały czas tak samo kochana. I czy dam radę wychować dzieci tak, żeby się wzajemnie kochały. I też myślimy o trzecim jak fundusze pozwolą 😉
a on nie bedzie za niski? bo to jest taki typowy ponozek jak np. do kibelka, tak?

ja tez sie o to boje i tez tego, czy dam rade tak samo mocno pokochac W. jak kocham K. wszyscy mowia ze milosc przy dzieciach sie mnozy ale to wszystko teoria... trzeba samemu w praktyce to jakos ogarnac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 10:23   #253
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
hej.
zapomnialam naladowac tel iw nocy mi padl. pierwszy raz dospuscilam do takiego staniu i jestem troche w szoku bo te telefony takie niby wypasione stratata a jak bateria padnie to nawet budzik nie zadzwoni jak mialam zwyklego kalkulatora to mogl caly dzien byc rozladowany a i tak budzik dzwonil a tu doopa, pffffffffff
jedziemy dzis do tesciow na dozynki no i oczywiscie nie wiem w co sie ubrac czy dluga spodnice czy jakas sukienke krotka, tyle ze te sukienki juz sie przykrotkie robia ale z drugiej strony upal taki ze masakra no i nie wiem
blue - ale slodko

a on nie bedzie za niski? bo to jest taki typowy ponozek jak np. do kibelka, tak?

ja tez sie o to boje i tez tego, czy dam rade tak samo mocno pokochac W. jak kocham K. wszyscy mowia ze milosc przy dzieciach sie mnozy ale to wszystko teoria... trzeba samemu w praktyce to jakos ogarnac
Co do telefonów masz rację 😃

Ten podest nie jest za wysoki ale jak już np. golę nogi to wygodniej mi siedzieć niżej. Generalnie jest ok, wiadomo że trzeba do siebie dopasowywać 😉

A my dziś jedziemy do moich rodziców i nie wiem co robić na być gorąco i nie będziemy na pewno siedzieć w domu ale gdzie by się tu ruszyć z miasta😏

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 10:54   #254
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
dzięki

Ok 25 tygodnia ciąża zaczęła mi się dłużyć, teraz znowu przyspieszyło. Leci 31 tydzień W przeciwieństwie do większości z Was nie obawiam się wcześniejszego porodu, wręcz przeciwnie - z każdym dniem jestem spokojniejsza bo z każdym dniem dziecko jest bezpieczniejsze w razie czego.

W następnym tygodniu wybieramy się w końcu do teściów zwieźć część rzeczy po Kacprze. Przeglądnę na spokojnie ubranka, ale raczej niczego mi nie braknie.

mnie też teraz ciąża przyspieszyła, po tym usg ostatnim jak się dowiedziałam, że mały waży już 1400gram to odetchnęłam z ulgą, teraz może być już tylko lepiej z każdym dniem. Mimo wszystko stresuję się porodem, żeby nie wyniknęły żadny komplikacje i wszystko się udało

Stary 2016-08-28, 10:59   #255
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
hej.
blue - ale slodko

Kiedyś telefony ładowało się raz na tydzień lub 1,5 i bateria trzymała jak trzeba, nie było tyle bajerów i faktycznie budzik na rozladowanej baterii zadzwonił.
Teraz trzeba podładować nawet i raz dziennie, a i dobrze mieć awaryjnie w torebce powerbank

Ten stołeczek to faktycznie niski, do ogarniania Bożeny w sam raz, tylko pewnie ciężko się potem podnieść

Stary 2016-08-28, 11:04   #256
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry. Ja już po wstrętnej glukozie przeżyłam! Chociaż lekko nie było sam smak ok, wypiłam bez problemu i nawet cytryny nie używałam. Pierwsza godzina w miarę ok, dałam radę, pobranie, potem po 15 minutach zaczęło mi się robić duszno i słabo. Czas do drugiego pobrania przeleżałam na kozetce. Dobrze, że już po wszystkim.

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Ostatnio salowa narzekała że musi ogarnąć 4 oddziały, że jest za mało ludzi do pracy, brakuje środków chemicznych. Na codzień przeciera tylko podłogi czystą wodą.
Jak jakaś babka zostawi pod prysznicem zakrwawiony wacik, to leży tam przez tydzień. Ufajdaną przez jakąś syfiarę toaletę też trzeba sobie przetrzeć samemu, wszystko jest sprzątane na szybko i po łebkach. Już nie wspomnę o zaschniętej krwi na muszli, bo jestem tu już ponad tydzień i nadal nikt tego mie wytarł.
No to u Ciebie faktycznie jakiś hardkor, wpółczuję :/ ja byłam w szpitalu 6 dni, to w tym czasie chyba ze 2 czy 3 razy wszystko było dezynfekowane (chyba jakimś chlorowym preparatem), śmierdziało, ale przynajmniej miało się świadomość, że jest w miarę czysto.

Cytat:
Ale cisza , widać że weekend pełna para
Ja się znowu bujam z twardnieniami :/ do tego jest taki zaduch ze mi się czarno przez oczami robi :/ tz mnie właśnie kartonami z mlekiem obłożył (nic innego w lodówce nie znalazł ) woda litrami, a jak Lila zaśnie to idę do chłodnej wody do wanny :/
Uważaj tam na siebie i nie przemęczaj się

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64649121]
Dzisiaj na niebie tutaj pięknie widać drogę mleczną przez to mam ochotę na batonika Milky Way
[/QUOTE]
Ty to zawsze narobisz mi na coś smaka, zła kobieto!

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dobry wieczor! U mnie w porzadku, tylko kolano i lokiec bolą bo mam największe siniaki i obtarcia. Upadlam, bo spieszylam się na przystanek i zachaczylam klapkiem o krawężnik. Dobrze że mama ze mną była to pomogła mi się ogarnąć. Zebralo mi się też od tz i mama dzisiaj przyniosla mi nowe buty i zabrała nieszczęsne japonki.
(...)
Nadrobilam wątek i dołączam do dziewczyn z wózkiem 3w1.
Dobrze, że nic więcej Ci się nie stało
Jaki wózek wybrałaś?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 11:09   #257
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej,
wlasnie sie przygotowuje do skladania zamowienia w aptece int. i mam dylemat a to dopiero 2 produkt hahah chce zamowic bepanthen i teraz pytanie czy zwykly czy max czy jeszcze inny? i jak ktoras ma swoją listę apteczną pod ręką to mogłybyście wstawić?
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 11:11   #258
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hej,
wlasnie sie przygotowuje do skladania zamowienia w aptece int. i mam dylemat a to dopiero 2 produkt hahah chce zamowic bepanthen i teraz pytanie czy zwykly czy max czy jeszcze inny? i jak ktoras ma swoją listę apteczną pod ręką to mogłybyście wstawić?
ponoć lepszy jest bepanthen extra :P

Stary 2016-08-28, 11:13   #259
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ponoć lepszy jest bepanthen extra :P

ok ! to ten biorę dziekuję
Stary 2016-08-28, 11:15   #260
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

kochana masz córeczkę

Cytat:
dzięki

Ja mam dokładnie tak samo jak Ty. Z każdym tyg jestem spokojniejsza bo wiem, ze im maluch starszy tym bardziej "samodzielny".

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja polecam podest z Ikei coś takiego

Kupiliśmy to córce do umywalki ale idealnie się sprawdza do siedzenia dla mnie w wannie. No i się nie ślizga😊

Ja niestety nie pomogę bo córka zabiera ręczniki najmniejsze od kompletów...

Ja boję się cc. Nie mogę rodzić sn a chciałabym móc chociaż spróbować, ale byłoby to z mojej strony nieodpowiedzialne.

Wzięcie na ręce własnego dziecka jest nieporównywalne do niczego. Obcego dziecka do tej pory nie lubię trzymać, ale z własnym jest taka więź, że jak mój mąż to ujął "chciałoby się to maleństwo wetrzeć sobie pod skórę bo jest ciągle niedosyt tulenia"☺

Ode mnie niedawno poszli goście, dobrze że już długo nikogo nie będę musiała gościć 😜 jestem małpa wiem, ale skakanie wokół stołu i długie siedzenie za nim już nie dla mnie 😕

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Pstryczek, ja mam ciągle obawy czy starsza córka nie będzie się czuła pokrzywdzona przy noworodku i czy wystarczy mi siły i cierpliwości żeby czuła się cały czas tak samo kochana. I czy dam radę wychować dzieci tak, żeby się wzajemnie kochały. I też myślimy o trzecim jak fundusze pozwolą 😉

Też mam takie obawy... mamy z tz plan co do dzieciaków, żeby żadne nie było pokrzywdzone ale jak będzie nikt nie wie. Bardzo mi pasuje, ze Daniel chodzi do szkoły i w czasie kiedy go nie będzie to skupię uwagę na maluszku a jak wróci to już bardziej na nim będę się koncentrować.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ja już po wstrętnej glukozie przeżyłam! Chociaż lekko nie było sam smak ok, wypiłam bez problemu i nawet cytryny nie używałam. Pierwsza godzina w miarę ok, dałam radę, pobranie, potem po 15 minutach zaczęło mi się robić duszno i słabo. Czas do drugiego pobrania przeleżałam na kozetce. Dobrze, że już po wszystkim.

No to u Ciebie faktycznie jakiś hardkor, wpółczuję :/ ja byłam w szpitalu 6 dni, to w tym czasie chyba ze 2 czy 3 razy wszystko było dezynfekowane (chyba jakimś chlorowym preparatem), śmierdziało, ale przynajmniej miało się świadomość, że jest w miarę czysto.

Uważaj tam na siebie i nie przemęczaj się

Ty to zawsze narobisz mi na coś smaka, zła kobieto!

Dobrze, że nic więcej Ci się nie stało
Jaki wózek wybrałaś?
Już pisałam i wstawialam zdjęcia (x-adventure xline chardonnay)

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 11:18   #261
pstryczek84
Zakorzenienie

Anett-kciuki za wyniki! Sorki, bo nie pamietam, ty z Polski jestes? Bo jakos mi srednio glukoza w niedziele pasuje :-P

A jeszcze wracajac do telefonow - poleccie jakis dobry powerbank...
Nie mam kometnie pojecia w tym temacie, mam szukac tej samej firmy xo tel czy niekoniecznie?
Jak macie cos sprawdzonego to podrzuccie link

Stary 2016-08-28, 11:22   #262
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hej,
Ja mam propozycję, aby listy aptecznych zakupów wrzucić do klubu, ku pożytkowi ogółu

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Kurczę rzeczywiście ciężko to przeszłaś

Blues masz super dziecko

A ja nadal nie wiem jaki wózek kupić Jak tak dalej pójdzie to mnie listopad zastanie na kombinowaniu
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 11:24   #263
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Ja mam propozycję, aby listy aptecznych zakupów wrzucić do klubu, ku pożytkowi ogółu

Kurczę rzeczywiście ciężko to przeszłaś

Blues masz super dziecko

A ja nadal nie wiem jaki wózek kupić Jak tak dalej pójdzie to mnie listopad zastanie na kombinowaniu

Ale nie każdy ma dostęp do klubu -więc może gdzieś tutaj?

EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 11:28   #264
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Anett-kciuki za wyniki! Sorki, bo nie pamietam, ty z Polski jestes? Bo jakos mi srednio glukoza w niedziele pasuje :-P

A jeszcze wracajac do telefonow - poleccie jakis dobry powerbank...
Nie mam kometnie pojecia w tym temacie, mam szukac tej samej firmy xo tel czy niekoniecznie?
Jak macie cos sprawdzonego to podrzuccie link

Ja zadnej firmy nie polecam. Mam w domu kilka i nie widze roznicy. Glownie to i tak zabieram ze soba ten najmniejszy gabarytowo wiec polecam raczej takie kryterium wziac pod uwage
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 11:32   #265
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ja zadnej firmy nie polecam. Mam w domu kilka i nie widze roznicy. Glownie to i tak zabieram ze soba ten najmniejszy gabarytowo wiec polecam raczej takie kryterium wziac pod uwage
dzia za odp
a pojemnosc ? kurde, tyle tego ze oczoplasu mozna dostac

Stary 2016-08-28, 11:42   #266
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki

Cytat:
mnie też teraz ciąża przyspieszyła, po tym usg ostatnim jak się dowiedziałam, że mały waży już 1400gram to odetchnęłam z ulgą, teraz może być już tylko lepiej z każdym dniem. Mimo wszystko stresuję się porodem, żeby nie wyniknęły żadny komplikacje i wszystko się udało
Oj tam, oj tam :P bo Wy już wyżej troszkę jesteście.
Jednak różnica tych 2-3 tygodni to jednak sporo chociaż pomyslaloby się z pozoru kogoś kto w ciąży nie jest, że nie.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 11:43   #267
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

ja z aptecznych rzeczy to chyba kupię:
- bepanthen extra
- linomag
- alantan
- sudocrem ale ten najmniejszy 60 g
- czopki glicerynowe
- czopki z paracetamolu
- espumisan
- paracetamol w płynie
- sól fizjologiczną
- gaziki
- octanisept
- wode morską
- krem na mróz z Mustelli chce kupić
- dla mnie jakas masc na brodawki, chyba ziaję
- tantum rosa do podmywania po porodzie
- mleko dla młodego awaryjnie jakies male opakowanie
- w domu mam tez Sab Simplex od znajomej dostałam
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- wkładki laktacyjne
- termometr

- nożyczki do paznokci
- szczoteczka do włosów
- aspirator do nosa/ gruszka
- szczoteczka do dziąseł ( ja nie kupuję, ale może ktos bedzie chciał)
- termometr do wody (j.w.)

z leków które mogą się przydać do Delicol i Dicoflor i Nasivin, ale to jest na liscie awaryjnej, w razie czego kupie w najblizszej aptece, chyba nie ma co na zapas brac.

Z kosmetyków mam:
- oliwkę hipp
- płyn do kąpieli oillan i Baby dream
- mam jeszcze masę próbek z nivea (płyn do kąpieli i masc na posladki) muszę to wykorzystać jesli mlodego nie uczuli...
- chusteczki nawilżane mam baby dream poki co
- pampersy mam Bella Happy, Pampers Premium Care i te z Lidla

Edytowane przez magda17x
Czas edycji: 2016-08-28 o 12:02
Stary 2016-08-28, 11:55   #268
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
ja z aptecznych rzeczy to chyba kupię:
- bepanthen extra
- linomag
- alantan
- sudocrem ale ten najmniejszy 60 g
- czopki glicerynowe
- czopki z paracetamolu
- espumisan
- paracetamol w płynie
- sól fizjologiczną
- gaziki jałowe
- octanisept
- wode morską
- krem na mróz z Mustelli chce kupić
- dla mnie jakas masc na brodawki, chyba ziaję
- tantum rosa do podmywania po porodzie
- mleko dla młodego awaryjnie jakies male opakowanie
- w domu mam tez Sab Simplex od znajomej dostałam
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- wkładki laktacyjne

z leków które mogą się przydać do Delicol i Dicoflor ale to jest na liscie awaryjnej, w razie czego kupie w najblizszej aptece, chyba nie ma co na zapas brac.

Z kosmetyków mam:
- oliwkę hipp
- płyn do kąpieli oillan i Baby dream
- mam jeszcze masę próbek z nivea (płyn do kąpieli i masc na posladki) muszę to wykorzystać jesli mlodego nie uczuli...
- chusteczki nawilżane mam baby dream poki co
- pampersy mam Bella Happy, Pampers Premium Care i te z Lidla

dziękuję!
dopisz jeszcze nozyczki/cążki szczoteczka do masowania dziąseł, szczotka do włosów/grzebien

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

fuck ile to kasy pójdzie... myślę że mam połowę a juz 150zł a teraz te najdrozsze bo jakies kremy emulsje...

najbardziej banalna rzeczy ale... jakie gazy wybieracie i ile sztuk?
Stary 2016-08-28, 12:02   #269
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Ten stołeczek to faktycznie niski, do ogarniania Bożeny w sam raz, tylko pewnie ciężko się potem podnieść]
Ja to używam bo i tak stoi w łazience dla córci, mnie jest łatwo wstać bo mogę się oprzeć na brzegu wanny. Z drugiej strony mogę po prostu przysiąść na brzegu wanny ale dla mnie jest za wysoko😉

Mam pytanie do dziewczyn mieszkających w pl, gdzie Wy kupujecie tam sab simplex? Bo w aptekach chyba go nie ma?

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-28, 12:12   #270
sosowhat
Wtajemniczenie

probke mleka bebiko czy bebilon? .... jeeezu nic nie wiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości