|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze sprawdzonym trików polecam też zrobić sprzężenie zwrotne z własnym oddechem-ułóż się jak najwygodniej i spokojnie oddychaj. Skup się na dźwięku własnego oddechu, jakby to był Twój ulubiony kawałek, śpiewany przez Twojego ulubionego wokalistę(siedzącego przy Twoim lóżku, półnagiego, patrzącego na Ciebie jak na 8 cud świata Przez to wsłuchanie w oddech organizm się automatycznie wycisza, uspokaja i nie wiadomo kiedy odpływasz ![]() Ewentualnie ściągnij sobie apkę typu "White noise free", masz tam zapętlone dźwięki ułatwiające zaśniecie-od szumu fal, przez kilka rodzajów deszczu, po suszarkę, odkurzacz itp. Też fajnie działa
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nie cierpię nocy Do tego teraz spać nie mogę. Moi wymyślili sobie, że póki będę spać to szybko pojadą rowerami po bułki i zrobią śniadanie niespodzianke. Oczywiście matka się obudziła długo przed nimi ale tz juz wczoraj mnie ostrzegł Lili by serce pękło gdyby niespodzianka się nie udała no to leżę i czekam, okno otwarte i słyszę bardzo cichy szept mojej córki "tylko nie zadzwoń dzwonkiem bo mamę obudzisz" kocham ten jej szept jest zawsze tak dyskretny, że słychać do sąsiada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale słodziak ![]() Ja dzisiaj tez kiepsko spałam, od wczoraj mega mnie boli kość ogonowa. Ponoć macica może uciskać na nerwy i stad ten ból, ale chodzę jak połamana, choć najgorzej przy siadaniu. Na wizycie będę musiała podpytać jeśli nie przejdzie. Za to zakupy udane tym razem bez łażenia po ikei, bo to już była nasza któraś wizyta (poprzednie żeby poszukać inspiracji i zaplanować co i jak), a wczoraj szybka akcja tylko w magazynie i od momentu zaparkowania auta do zapakowania zakupów zajęło nam równo 22minuty ![]() Za to malowanie się opoźnia bo zaczął nam tynk odpadać z sufitu
|
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie możesz zepsuć niespodzianki
|
||
|
|
|
#246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mleko jakoś do mnie nie przemawia ale resztę sposobów wypróbuję,dziękuję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#247 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem prowadzi grupę do jednej, uśmiechniętej pacjentki z oddziału położniczego, która wszystko zachwala. Sąsiadka z sali śmiała się, że szkoda że nikt jej nie poprosił o opinię, bo zanim urodziła, dzień wcześniej leżała na porodówce pod oksytocyną i wróciła z płaczem, przerażona i z gigantycznym sińcem po nieudanym wkłukciu, bo trafiła na złą zmianę i jakaś pielęgniarka potraktowała ją nieco brutalnie. Urodziła już na innej zmianie i opieka była ok, trafiła na bardziej życzliwe kobiety. Gdybym miała wybierać jakąś sr, to chyba taką niezależną, bo w tutejszej przyszpitalnej to jest jakaś propaganda, lokowanie produktu i nie mówią o wszystkim. Ten mój pobyt w szpitalu to taki kubeł zimnej wody. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Szybkie spisanie kodów, mąż ładował na wózek, a potem jeszcze otworzyli nam nową kasę. Ale byliśmy zaraz po otwarciu, pewnie popołudniu nie byłoby tak łatwo
A co do szpitala i SR to strasznie słabo, że tak przekłamują rzeczywistość. Przychodzisz z dobrym nastawieniem na poród i szok, bo nie jest tak komfortowo jak byś się spodziewała. Wolałabym już od razu wiedzieć że warunki są gorsze i przynajmniej świadomie wybrać taki a nie inny szpital. Sent from my iPhone |
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku. Jako ze tz spedza weekend w domu to nie ma mnie na watku
Od jutra powrot do normalnosci
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Hosenko posciel z Lidla ma wymiary 135x100, poduszka 40x60 i przescieradlo na gumce 60-70x 120-140x14 cm. Ze niby rowniez dobre na wysokie materace |
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę wymierzyć pościel po Kacprze, bo nie pamiętam rozmiarów. Ok 25 tygodnia ciąża zaczęła mi się dłużyć, teraz znowu przyspieszyło. Leci 31 tydzień W przeciwieństwie do większości z Was nie obawiam się wcześniejszego porodu, wręcz przeciwnie - z każdym dniem jestem spokojniejsza bo z każdym dniem dziecko jest bezpieczniejsze w razie czego.W następnym tygodniu wybieramy się w końcu do teściów zwieźć część rzeczy po Kacprze. Przeglądnę na spokojnie ubranka, ale raczej niczego mi nie braknie.
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej.
zapomnialam naladowac tel iw nocy mi padl. pierwszy raz dospuscilam do takiego staniu i jestem troche w szoku bo te telefony takie niby wypasione stratata a jak bateria padnie to nawet budzik nie zadzwoni jedziemy dzis do tesciow na dozynki no i oczywiscie nie wiem w co sie ubrac czy dluga spodnice czy jakas sukienke krotka, tyle ze te sukienki juz sie przykrotkie robia ale z drugiej strony upal taki ze masakra no i nie wiem ![]() blue - ale slodko Cytat:
![]() Cytat:
ja tez sie o to boje i tez tego, czy dam rade tak samo mocno pokochac W. jak kocham K. wszyscy mowia ze milosc przy dzieciach sie mnozy ale to wszystko teoria... trzeba samemu w praktyce to jakos ogarnac
|
||
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten podest nie jest za wysoki ale jak już np. golę nogi to wygodniej mi siedzieć niżej. Generalnie jest ok, wiadomo że trzeba do siebie dopasowywać 😉 A my dziś jedziemy do moich rodziców i nie wiem co robić na być gorąco i nie będziemy na pewno siedzieć w domu ale gdzie by się tu ruszyć z miasta😏 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też teraz ciąża przyspieszyła, po tym usg ostatnim jak się dowiedziałam, że mały waży już 1400gram to odetchnęłam z ulgą, teraz może być już tylko lepiej z każdym dniem. Mimo wszystko stresuję się porodem, żeby nie wyniknęły żadny komplikacje i wszystko się udało
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i faktycznie budzik na rozladowanej baterii zadzwonił.Teraz trzeba podładować nawet i raz dziennie, a i dobrze mieć awaryjnie w torebce powerbank ![]() Ten stołeczek to faktycznie niski, do ogarniania Bożeny w sam raz, tylko pewnie ciężko się potem podnieść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#256 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Ja już po wstrętnej glukozie
przeżyłam! Chociaż lekko nie było sam smak ok, wypiłam bez problemu i nawet cytryny nie używałam. Pierwsza godzina w miarę ok, dałam radę, pobranie, potem po 15 minutach zaczęło mi się robić duszno i słabo. Czas do drugiego pobrania przeleżałam na kozetce. Dobrze, że już po wszystkim.Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64649121] Dzisiaj na niebie tutaj pięknie widać drogę mleczną ![]() [/QUOTE] Ty to zawsze narobisz mi na coś smaka, zła kobieto! ![]() Cytat:
Jaki wózek wybrałaś? |
|||
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
wlasnie sie przygotowuje do skladania zamowienia w aptece int. i mam dylemat a to dopiero 2 produkt hahah chce zamowic bepanthen i teraz pytanie czy zwykly czy max czy jeszcze inny? i jak ktoras ma swoją listę apteczną pod ręką to mogłybyście wstawić?![]()
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
ponoć lepszy jest bepanthen extra :P
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#260 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
(x-adventure xline chardonnay)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Anett-kciuki za wyniki! Sorki, bo nie pamietam, ty z Polski jestes? Bo jakos mi srednio glukoza w niedziele pasuje :-P
A jeszcze wracajac do telefonow - poleccie jakis dobry powerbank... Nie mam kometnie pojecia w tym temacie, mam szukac tej samej firmy xo tel czy niekoniecznie? Jak macie cos sprawdzonego to podrzuccie link Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Blues masz super dziecko ![]() A ja nadal nie wiem jaki wózek kupić |
||
|
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie każdy ma dostęp do klubu -więc może gdzieś tutaj? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pojemnosc ? kurde, tyle tego ze oczoplasu mozna dostac
|
|
|
|
|
#266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak różnica tych 2-3 tygodni to jednak sporo chociaż pomyslaloby się z pozoru kogoś kto w ciąży nie jest, że nie. |
||
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
ja z aptecznych rzeczy to chyba kupię:
- bepanthen extra - linomag - alantan - sudocrem ale ten najmniejszy 60 g - czopki glicerynowe - czopki z paracetamolu - espumisan - paracetamol w płynie - sól fizjologiczną - gaziki - octanisept - wode morską - krem na mróz z Mustelli chce kupić - dla mnie jakas masc na brodawki, chyba ziaję - tantum rosa do podmywania po porodzie - mleko dla młodego awaryjnie jakies male opakowanie - w domu mam tez Sab Simplex od znajomej dostałam - podkłady na łóżko - podkłady poporodowe - wkładki laktacyjne - termometr - nożyczki do paznokci - szczoteczka do włosów - aspirator do nosa/ gruszka - szczoteczka do dziąseł ( ja nie kupuję, ale może ktos bedzie chciał) - termometr do wody (j.w.) z leków które mogą się przydać do Delicol i Dicoflor i Nasivin, ale to jest na liscie awaryjnej, w razie czego kupie w najblizszej aptece, chyba nie ma co na zapas brac. Z kosmetyków mam: - oliwkę hipp - płyn do kąpieli oillan i Baby dream - mam jeszcze masę próbek z nivea (płyn do kąpieli i masc na posladki) muszę to wykorzystać jesli mlodego nie uczuli... - chusteczki nawilżane mam baby dream poki co - pampersy mam Bella Happy, Pampers Premium Care i te z Lidla Edytowane przez magda17x Czas edycji: 2016-08-28 o 12:02 |
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję! dopisz jeszcze nozyczki/cążki szczoteczka do masowania dziąseł, szczotka do włosów/grzebien ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- fuck ile to kasy pójdzie... myślę że mam połowę a juz 150zł najbardziej banalna rzeczy ale... jakie gazy wybieracie i ile sztuk?
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn mieszkających w pl, gdzie Wy kupujecie tam sab simplex? Bo w aptekach chyba go nie ma? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
probke mleka bebiko czy bebilon? .... jeeezu nic nie wiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

ale tz juz wczoraj mnie ostrzegł
Lili by serce pękło gdyby niespodzianka się nie udała
no to leżę i czekam, okno otwarte i słyszę bardzo cichy szept mojej córki "tylko nie zadzwoń dzwonkiem bo mamę obudzisz" 

i jak ktoras ma swoją listę apteczną pod ręką to mogłybyście wstawić?