|
|
#1921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Cytat:
To na kiedy masz termin? Ja też będę pierworódką więc tak jak Ty nie mam o niczym pojęcia ;p ale po to tutaj jesteśmy żeby się powspierać ![]() Cytat:
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
identyko
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati- to ja się boję że później znów mogą mnie mdłości wziąć 😑😕 masakra dosłownie.
Narazie odpukac lepiej się czuję. Mała u mnie choruje ale narazie tylko ona. Z przedszkola co chwilę coś przynosi . Mam zamiar nie chorować a w październiku mama przywiezie mi prenalen syrop i tabletki od gardła w razie co... Myślałam że mi zapiekanek wczorajsze zostaną a tz zjadł wszystkie co zostały ... A było ich dużo !!! ;( ja zjadłam tylko troszkę ... buu ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za wasze mile powitalne slowa
![]() Ecia, wlasnie wklepalam dane w kalkulatorze i wyszedl mi termin na 6ego maja. Wiec chyba bede musiala opuscic ten watek i przeniesc sie do odpowiedniego? |
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Długo zastanawiałam się czy napisać.. W pierwszej ciąży bardzo udzielalam się na wątku wrześniowek, do dzisiaj fajne przyjaźnie zostały z tego okresu. Mam córcie dwuletnią i teraz spodziewam się dzidzi. Termin z kalkulatora ciąży na 6-7 kwietnia a dokładnie dowiem się na wizycie 7 września. W tej ciąży czuje się mega źle. Wymiotuje, mam zawroty głowy i ogólnie jest ciężko. Czekam tylko do końca pierwszego trymestru potem powinno być już dobrze ![]() Nie mam wiele czasu ale postaram się do was zaglądać w wolnej chwili jak dotychczas ![]() Pozdrowienia dla wszystkich mamus
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciążą mogłam słodkie non stop jeść, a teraz mnie jakoś nie ciągnie, bardziej mam ochotę na "konkrety". I częściej mam ochotę na mięso, gdzie dawniej prawie go nie jadłam.
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Jak tak was czytam to mam wrażenie ze jestem jadna z nielicznych której nie mdli i czuje się ok. Mogę jeść wszystko, niektóre zapachy mnie drażnią ale do wytrzymania
W sobotę lecę z mala i siostra do bulgarii wiec ten tydzień zapisuje nowe dziewczyny i później dopiero po powrocie. Czeka mnie teraz dużo gotowania i.mrozenia dla tz. On w tym czasie będzie remontowal nasza sypialnie i juz się boje ile sprzątania będzie jak wrócę. Ni chyba że mnie zaskoczy i zdąży wysprzatac ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Tak sobie patrzę na pierwszą stronę i widzę że zdecydowana większość ma już dzieciaczki jak byłam w majowkach dwa lata temu to prawie same pierworodki były. Przypadek czy 500+? ![]() Dzięki za polecenie stronki belly best! Korzystam z kilku aplikacji (m.in mijanciaza i pregnacy+) ale ta strona jest genialna! i pisze że 1 września powinno być już serduszko na usg więc czekam!!!W ogóle 1 września na 11 mam wizytę której już nie mogę sie doczekać a na 8 pierwszy dzień adaptacyjny w żłobku także pełno wrażeń będzie :P mam nadzieję że córa dzielnie zniesie, tak bardzo lubi dzieci ![]() Podzielcie się jakie były powody dla których zdefydowalyscie się na kolejne dziecko Ja uznałam że moje dziecko musi mieć rodzeństwo ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
ale wam fajnie, wy na wakacje w mąż remont? :P
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Moniisia ja jak byłam na lipcowkach to tez większość pierwsze ciążę. U nas wiedzieliśmy ze córka będzie miała rodzeństwo i nie chcieliśmy więcej różnicy wieku niż 3lata. Będzie 2 lata i 9mc. Mogłaby być mniejsza różnica ale ja chciałam wrócić do pracy. 50o+ jest ok i fajnie z tego skorzystac tylko na jak długo? ?? Wydaje mi się ze zaczną wprowadzać limity tych 500 +. Naszego kraju na to nie stać.
Ja się śmieje ze drugie jest bo kasa się przyda ale to są żarty no nie liczę ze te 500+ będzie trwał wiecznie. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
malwiska-od razu z góry życzę udanych wakacji !!!!!
Kup sobie na pewno to wino wiem że Ci tyłek truje ![]() Ale jeszcze warto na targach kupić naturalne przyprawy i zioła,mają mega pyszne ! Kupiłam do ryb,do kanapek,do mięsa ... były super aromatyczne I miód różany !!! Oraz Rachatłukum !!To są takie ala galaertki posypane białym czymś chyba cukrem pudrem takim są mega przepyszne słodziutkie. Dużo tego przywiozłam właśnie do domu .A gdzie będziecie dokładnie jezeli mogę wiedziec? Bo jeżeli gdzieś przy morzu to warto odwiedzić Kaliakre jest mega przepiękne miejsce,Nesseber i Bałczik sama Varna w sobie mi sie bardzo podobała. Ja sie zatrzymałam wtedy w Swiętym Konstantynie i Elenie
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie z mężem juz byłam na wczasach bez córki i było genialnie. Teraz muszę wziąć wolne bo moi rodzi wyjezdzaja -może się nawet spotkamy na wczasach heheh trafiła się fajna opcja i tanio wiec zdecydowałam się jechać bo tu w Polsce siedziała bym z córką w domu i wydzwaniala do męża o której będzie w domu a on wraca około 18-19. Gdyby tez miał urlop to bym go namowila na wspólny wyjazd ale on nie dostanie urlopu . Ja miałam swoje kieszonkowe wiec domowy budżet nie ucierpiał. Trochę mi szkoda bez tz ale już zaklepane.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tego 500 + to słyszałam,że niektóre gminy nie mają juz pieniędzy i mają zamiar wprowadzać dawanie jedzenia zamiast pieniędzy . Długo to nie pociągnie ...
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Menia no my będziemy w słonecznym brzegu. Z tz byłam na.piechote w nessebarze i pojechaliśmy warny na delfiny tyle ze ja chciałam pływać z nimi ale jest raz dziennie o danej godzinie i przepadło.
Teraz nie zamierzam z młodą zwiedzać tylko plazowac. Byliśmy tez w aqua parku w nessebarze ale teraz tez sama z młodą nie pojadę bo szkoda kasy na wejście gdzie z niczego nie będę korzystac. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwiska nic tylko się cieszyć z braku mdłości i wymiotów
chciałabym tak lajtowo przeżyć pierwszy trymestr ![]() Moniisia my chcieliśmy druga dzidzie teraz żeby nie było dużej różnicy między rodzeństwem. Postanowiliśmy że teraz jest najlepszy czas, praca stabilna, córcia ma "już" dwa latka. No i wyszło hehehe ![]() Jak byłam z wrzesniowkami to też 90% to były pierworodki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
malwiska-aaa to ty tam już byłaś
My byliśmy w tym roku w Polsce 2 tygodnie u nas na Mazurach czego nie nazwe w ogóle wakacjami i 5 dni w trójmieście i było lepiej . Ale wiem,że do Polski na wakacje już sie nie opłaca jeździć .
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi się wydaje ze te 500+ długo nie pociągnie. W sumie ciekawe jakie to jedzenie chcą dawać, ja bym wolała bony na jedzenie
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1938 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,my w drodze nad morze
Co do 500+ to strasznie mnie irytuje tekst ze dlatego drugiego dziecka sie spodziewamy.. Zawsze chcieliśmy mała roznice wieku a bedzie 2l3mies. Witam nowe mamuski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja i tz zawsze chcielismy miec duzą rodzinę, zobaczymy czy nam to wyjdzie, narazie zarzekam sie, ze nigdy wiecej ciazy z powodu tych wymiotow (dzis np wymiotowalam o 4rano...) Ale pewnie koniec koncow zapomne i bede chciala po raz kolejny
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
raduska zazdroszczę morza
u mnie jeszcze nie słyszeliśmy docinek o 500+ ale też mało os wie że jestem w ciąży, gdy się dowiedzą to na pewno nie raz usłyszymy coś na ten temat
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jak sobie zartuja to.mowie ze to nas zmotywowalo i się śmieje. Nie traktuje takich żartów jako doscinki. Sama koleżance ostatnio powiedziałam ze tylko weszło 500+ a ona.od razu w ciąży heheh
Byliśmy wczoraj e miedzyzdrojavh i stał nowy Mercedes z naklejka na drzwiach "sfinansowane przez program 500+" ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
nam ostatnio kuzyn powiedział,że jak będzie drugie dziecko to czas wracać do Polski bo 500 + dostaniemy ...
tylko,że mnie to w ogóle a w ogóle nie ciągnie do Polski. Właśnie o to chodzi,że jak zaczną dawać jedzenie czy coś to pewnie najgorszej jakości i niestety nie każdy będzie to brał . Moja znajoma miała dostać prace w urzędzie gminy czeka dalej ... stanowisko miało się otworzyć już w lipcu a nie ma pieniedzy żeby to otworzyć przez 500 + ... bo gmina jest mega zadłużona.
|
#1944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy Cytat:
Oooo zazdroszczę Cytat:
Państwo nie daje - źle Państwo daje - jeszcze gorzej. Nigdy nikt Polakowi nie dogodzi ![]() To niestety smutna prawda Zazdroszczę morza na długo jedziecie?
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Na jeden dzien, nie mamy jakos super daleko
Nie chce sie wypowiadać na polityczne kwestie bo mam zupełnie odmienne zdanie i pewnie drugiej osoby ze swoimi poglądami bym tu nie znalazła :p Urzędników przynajmniej o polowe mniej tez powinno byc. Co za roznica czy 500plus czy kolejne urzędnicze stanowiska i tak z naszej odciaganej nam kasy idzie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też zawroty głowy męczą, choć są mniejsze niż tydzień temu. Muszę powoli wstawać z łóżka bo aż czarno mi się robi...
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Podczytuję Was w zasadzie od samego początku (dwie kreski na teście ciążowym zobaczyłam 2 sierpnia), ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać Mogę dołączyć?![]() Tydzień temu byłam u lekarza na usg w 7t2d ciąży i widziałam serduszko ![]() Dziś czuję się okropnie, co prawda nie wymiotuję, ale mam mega mdłości nie wyobrażam sobie jutro siebie w pracy
|
|
|
|
#1949 |
|
Przyczajenie
|
Hej tak naprawdę to dopiero jutro będę w 100 % pewna czy naprawdę jestem w ciąży. Czuje się nieco zagubiona, bo to pierwsza ciąża i moje poczucie jest takie ciążowe. Senna i wiecznie głodna...
Mąż powiedział, że dopóki nie ma pewności, to cieszyć się nie będzie. Dwa testy dały pozytywny wynik - dwa inne testy jeden natryskowy, a drugi płytkowy. Brzucha nie mogę do końca wciągnąć, a na dodatek ciągle mnie tam mrowi jak przed okresem. Zastanawiam się od którego dnia przyjąć właśnie ten szczęśliwy dzień. Może 4 sierpnia. W sumie dziwne że tak szybko zrobił mi się mini brzuszek. Może mi się wydaje, ale po turecku ciężko mi siedzieć. Przy schylaniu ciągnie niemiłosiernie. Tydzień temu robiłam test i nic, a wczoraj i dzisiaj jak z bicza strzelił ledwo co widoczna, a ja się zastanawiałam czemu w galerii na 15 minut zasnęłam na kanapie. W robocie nie mogłam sobie ze sobą dać rady. Może ktoś wie jak to jest teraz z pracą. Pracuje na produkcji i jutro mam nocną zmianę jeżeli to jakiś 3-6 tydzień, to jak może zareagować ginekolog? Pracuje na siedząco ale wykluczone jest tam siedzenie moje w ciąży z racji na niewielkie promieniowanie od maszyn oraz podciśnienie.Jutro będę już wszystko wiedziała bo mam wizytę na 10.40 ale w sumie się stresuje... nie chcę dziecka skrzywdzić |
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska- ja wiem ze to idzie wszystko z naszej kasy. Wiesz ja tylko pisze o znajomej ona miała objąć stanowisko jakiejś sekretarki i uważam że to też jest zbędne
nie dość ze idziesz coś załatwiać tyle osób siedzi w okienkach to jeszcze są takie jakby tam za karę siedziały. Odzywają się jakby zaraz miały Cię zjeść . Mnie cały ten rząd i polityka w Polsce denerwuje strasznie jak słucham wiadomości ... Tak samo żeby becikowe dostać tyle papierów trzeba było składać ze głowa mała cokolwiek załatwić to albo papiery wypełniać albo jak chcesz ksero aktu to minimalnie 20 zl musisz zapłacić. Tutaj tak nie ma zeby coś załatwić jest o wiele łatwiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- znowu nas coraz więcej ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Tutaj my dostajemy rodzinne co 3 miesiace każdy z rodziców po 16 tysięcy koron to jest około 400 zl na głowę. Dużo nie jest ale tu nie ma dużych rodzinnych i są wyliczenie z zarobków. Ale nie przyjechałem tu po to żeby zerowac na tym I nic nie trzeba składać tylko automatycznie przy roliczeniu wyliczaja sami pieniądze na dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

przed ciążą mogłam słodkie non stop jeść, a teraz mnie jakoś nie ciągnie, bardziej mam ochotę na "konkrety". I częściej mam ochotę na mięso, gdzie dawniej prawie go nie jadłam.

nie wyobrażam sobie jutro siebie w pracy
Pracuje na siedząco ale wykluczone jest tam siedzenie moje w ciąży z racji na niewielkie promieniowanie od maszyn oraz podciśnienie.