|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
Mysle, ze nie ma to wiekszego znaczenia... z mlekiem bywa roznie, wiec nie ma co kupowac duzego opakowania, nigdy nie wiesz ktore dziecku podpasuje :P Mozesz zaczac od bebiko ![]() a gaziki mam niejałowe 7,5x7,5 cm, wydają mi się najlepsze rozmiarowo
Edytowane przez magda17x Czas edycji: 2016-08-28 o 12:38 |
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
1472380499516.jpg
ja mam tyle póki co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Z tym kupowaniem Sudocremu to bym się wstrzymała-porównajcie skład:Załącznik 6612946
Załącznik 6612951 |
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam tylko kabinę prysznicową... Nogi można ogolić fajnie nawet na zwykłym krzesełku ustawionym przy kabinie, ale Bożena to już grubsza sprawa.Cytat:
Odnośnie tantum rosa, kupcie sobie buteleczkę z atomizerem, będzie łatwiej aplikować po każdej wizycie w toalecie, polewanie z butli czy kubeczka jest już bardziej problematyczne. Zakupy z apteki wyszły mi za prawie 400 zł (z termometrem za 100), wzięłam podkłady higieniczne, poporodowe x2, majtki jednorazowe, octenisept, gaziki jałowe, wkładki laktacyjne, tantum rosa, szczotkę dla dziecka, sól morską izotoniczną w sprayu, aspirator marimer (tam nie trzeba filtrów, wkłada się tylko watkę) i nuk(rozkładana gruszka ale z szeroką końcówką do noska), nożyczki, z kosmetyków płyn do kąpieli, uniwersalny krem nawilżający dla dziecka i krem na odparzenia z cynkiem (wszystko oillan), proszek dzidziuś 3kg, szczotkę do butelek, dwa smoczki dynamiczne lovi z łańcuszkiem, maść lanolinową ziaji i tyle, wrzuciłam jeszcze magnez dla siebie i pieluszki flanelki z motherhood. Witaminek, kropelek, paracetamolu nie brałam, nie chcę żeby to mi stało w domu i terminowało się, kupię co potrzeba już po porodzie. Pessar założony, zero bólu czy nieprzyjemności, pobieranie wymazów przy przyjęciu było po stokroć gorsze. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Ja dostałam mala próbkę Sudocreamu w SR i polozna mowila ze na początek to wystarczy, tym bardziej ze to w ostateczności stosować
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Ja też zle sypiam ostatnio. Od trzech tygodni dziecko mnie budzi regularnie o 4 i potem różnie bywa z zaśnięciem slodziak mały wojuje, a dzisiaj to jak mnie obudzila to zrobiłam sie tak glodna ze tez nie moglam spać, a nie chcialam buszowac w lodówce u teściów w nocy ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Patrycjazuzzanna-a Ty cały czas w tym szpitalu jesteś? Czy teraz wchodzisz jak Ci pessar założyli? |
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja córeczka jest spokojna, ale denerwuje ją ktg. Mam mały brzuszek , a ona jeszcze dość dużo miejsca, głowicę trzeba trochę przycisnąć żeby wszystko się ładnie zapisało. Mała zaczyna w nią kopać i kręci się jak poparzona. Raz obrócili mnie na lewy bok, leżała sobie po prawej stronie brzucha po czym w nerwach przeturlała się na lewą oO po badaniu wróciła znowu na miejsce
mojego leżenia na bokach też za bardzo nie toleruje, kopie mnie w boki po nocach. Położne już nadały jej przezwisko wiercidupka.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moja też mnie okopuje z obu stron.. kupilam sobie ta poduszkę dla ciężarnych ale teraz nie ma bata abym przespała nawet pol nocy na boku. Tak jak ktoras z Was pisała, czasami kopie kopie az może zasnie i wtedy mogę spac na boku a potem znowu sie budzi i kopie dalej
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sudocrem nie jest taki zły, wiem że można kupić lepsze preparaty, ale np demonizowana wszędzie parafina ma działanie okluzyjne i w pewnych przypadkach może bardzo pomóc. Nie stosuje się tego na co dzień, ale objawowo. Pupkę i tak trzeba wietrzyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
MOJE APTECZNE:
- octenisept - San Simplex - woda morska - avene cicalfate (jak dla mnie bije na głowę bepanthene sudocremy i inne) - gaziki jałowe - Aspirator do noska Czopkow itp nie kupuje żadnych bo z doświadczenia wiem ze z takim maluchem i tak się gna na IP z gorączką nie podając niczego na własną rękę. Kosmetyki : - babydream do pupy - babydream do buzi - penaten płyn do wanny - bubchen krem ochronny - Paluch do mycia dziąseł - szczotka "do włosów" Nożyczek itp nie kupuje, przy Lili nie używałam, łatwiej było mi obcinać normalnymi. Mleka jednak nie kupuje, zobaczę jak będzie sprawa wyglądać w szpitalu czy uda nam się karmic, czy wystarczająco pokarmu będę miała i w razie czego tz przed naszym wyjściem kupi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też ma w składzie parafinę, a działa naprawdę dobrze i nie wypryszczało mnie po niej na buzi. Podrażnioną pupę można też pryskać wodą termalną i delikatnie osuszyć. Aaale mąka ziemniaczana i tak podobno bije wszystko na głowę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas sprawdza się u każdego, czy to dla mnie czy Lili czy tz. Rany, blizny, podrażnienia, opryszczka , pomaga na wszystko Mąka ratowała nas przy odparzeniach i przy koszmarnej potowce :/ Lila urodziła się w straszne upały i mimo że leżała golutka to w każdym zakamarku pojawiały się zaczerwienienia i tylko mąka dała rade ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie się dowiedziałam, że trzeba jakoś specjalnie pielęgnować dziąsełka nawet gdy ząbków nie ma?
Czy ktoś mnie oświeci szerzej?
|
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam to poleciła położna, ponoć dzieci przez to łatwiej ząbkuja. Nie wiem czy u nas się to faktycznie przyczyniło ale ząbkowanie przeszlismy bezboleśnie żadnych gorączek, płaczu, braku apetytu i histerii Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64649121]A ja mam takie dni, że panicznie się boję porodu i takie, kiedy wręcz nie mogę się go doczekać
![]() Dzisiaj na niebie tutaj pięknie widać drogę mleczną ![]() I tak w ogóle jedyny plus z jutrzejszego powrotu to wanna przed chwilą wyszłam z pod prysznica i to schylanie się żeby umyć włosy było bardzo męczące...[/QUOTE]Nie no Milky Wayem mnie rozwaliłaś kobieto ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Kochana córeńka! ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
A propos obaw, to ja się boję, żeby.mojej Zosi się nic w brzuchu nie stało, boję się braku ruchów itd. A jeśli chodzi o spanie, to ja nie narzekam. Budzę się na siku, to wkurzające, ale potem śpię bez problemów i dopiero budzik mnie budzi. Mogę już skreślić łóżeczko z listy, kupiliśmy wczorai w Ikei. Został materacyk, nie wiemy jeszcze, jaki kupić. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- KarolinaNL dobrze, że u Was wszystko ok! |
||
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze sobie tak przypomniałam, że Bebilon i Bebiko to ten sam produent i ten sam skład
|
|
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że dziewczyny już wklejają. Ale to zaraz zginie. Ja swoją I część z Gemini wrzuciłam ze 3 wątki temu i zostało wspomnienie.
Dlatego zaproponowałam klub Cytat:
Łożeczko już wybrałam z allegro i wieczorem na spokojnie zamówię. Nad materacem nadal się głowię |
|
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiurku jeszcze nic mi o tym nie wiadomo, muszą sprawdzić czy wszystko jest ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
No to mamy poważniejszy zakup dla Sofí
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba mam najkrótszą listę kosmetyczno apteczną dla dziecka
Ja mam Sudocrem (został mi jeszcze), gaziki (patrzyłam aby tanie były i niejałowe 5x5), Octenisept (używam do zastrzyków ale przydac się może na pępek), wodę morską do nosa, olejek ze słodkich migdałów do kąpieli, suche i mokre chusteczki Tami, gruszkę do nosa, szczoteczkę z grzebykiem do włosów, nożyczki do paznokci. Na później mam z Niemiec mieć oliwkę do kąpieli, krem na każdą pogodę i coś na odparzenia. A i mam jeszcze patyczki do uszu. I chyba tyle. Po porodzie trzeba będzie kupić wit D i K i w razie czego coś na gorączkę. KONIEC Cytat:
I jak wrażenie? Cytat:
Ja lubię nawet pająki Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64649121]A ja mam takie dni, że panicznie się boję porodu i takie, kiedy wręcz nie mogę się go doczekać ![]() Dzisiaj na niebie tutaj pięknie widać drogę mleczną ![]() I tak w ogóle jedyny plus z jutrzejszego powrotu to wanna przed chwilą wyszłam z pod prysznica i to schylanie się żeby umyć włosy było bardzo męczące...[/QUOTE]A mi właśnie brak prysznica. W pierwszej ciąży miałam prysznic i muszę przyznać, że to lepsze było. W wannie się przeginam do mycia głowy a tam tak naprawdę nie musiałam, poza tym w wannie to tylko kąpiel, jak mam brać prysznic to mega niewygodnie. Najlepiej przeczytać skład i się zdecydować Organizowałam dzisiaj urodziny mojej mamy. Oczywiście starszego brata nie było i poinformował dopiero dzisiaj rano. Ale trudno. Daliśmy prezent, zrobiłam tort, sernik, muffinki i brzoskwinie w cieście. Wszystko wszystkim smakowało, obiad zjedzony (kotlety warzywne, bo mama stara się nie jeść mięsa), dostali jedzenie na wynos i byli mega najedzeni, a to dla mnie duża radość. Chyba wdałam się w moją nieżyjącą Babcię, która zawsze musiała się dla gości narobić, na Wielkanoc zawsze 8 różnych ciast itp. Mama się śmiała, że mogę dzieci robić po kolei, skoro w ciąży z takim brzuchem tyle dałam radę zrobić Widać było, że się cieszy, bo nigdy nie miała tortu na urodziny, no i nic nie musiała robić, ani obiadu gotować ani nic. Teraz odpoczywam z nogami w wodzie z miętą, tż drzemie ale chyba go obudzę i obejrzymy coś razem Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wielkie brawa za imprezę i sto lat dla mamy! Mój mężuś pojechał po moją ulubioną pizzę
Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-08-28 o 19:03 |
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super
Cytat:
Odgornie jest zalecane kp minimum 6 miesiecy i z tego powodu nawet nie ma reklam mleka poczatkowego tylko następnego. Z kosmetykow ograniczam sie do minimum. Kupie bepanthen i do kapieli jakas delikatna emulsje. Dziasla przemywalam gazikiem z przegotowana woda. Czesto pupe przemywalam woda z rukiankiem a tak to unikalam jakichkolwiek kremow. Jedynie na zime kupie krem i tutaj jeszcze sie zastanowie. Poszukam na stronach, ktore opisuja sklady kremow i wybiore najbardziej polecany. Bylam dzisiaj w rossmannie. Jest lovela w promocji za niecale 19 zl. Poszlam do Auchan a tam ta sama gramatura proszku w regularnej cenie za 19.50. Darowalam sobie taka promocje. W lidlu natomiast totalna porazka. Jedynie dla corki udalo sie kupic bluzeczki. Beda jak znalazl do żłobka.
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2016-08-28 o 19:38 |
|
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela super, ze impreza sie udala i Twoj trud zostal doceniony
Ja mam dzis dzien lenia. Wczoraj wrocilismy do domu po polnocy i dzis nadrabialam spanie. Czy Wasze dzieci tez sie zrobily mniej aktywne w brzuchach? Mam wrazenie, ze moje jest zahibernowane. Rusza sie, ale jakby mniej niz do tej pory. Za to czesciej miewa czkawki. |
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrazenie, ze Wojtus teraz czesciej sie rusza niz wczesniej
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Mozesz zaczac od bebiko
mojego leżenia na bokach też za bardzo nie toleruje, kopie mnie w boki po nocach. Położne już nadały jej przezwisko wiercidupka.